|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
zamówiłam wczoraj tą pieluchę do szerokiego pieluchowania i właśnie przyszła
|
#1112 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Witajcie!!!
Wczoraj mnie nie było, więc mam trochę do nadrobienia, ale tak szybciutko napiszę: Wczoraj o 8:30 mieliśmy szczepienia. Szczepiliśmy 6w1 + pneumokoki. Na szczepieniu nie było tak źle, Dominik płakał tylko przy wstrzykiwaniu szczepionki, ale potem szybciutko się w ramionach mamusi uspokoił, był bardzo dzielny ![]() Ale w domu juz nie było tak wesoło. Pierwszy raz słyszałam jego prawdziwy głośny płacz z bólu, cos starsznego. teraz wiem co przeżywają te mamusie, których dzieciaczki maja kolki, albo sa po prostu płaczliwe. Od 13:00 się zaczął płacz, udawało mi się go utulić, ale zawsze tylko na chwilkę.. Nóżki samrowałam altacetem, ale obrzeku żadnego nie było i nie ma do tej pory na szczescie. Myślę że mógł być to płacz z bólu głowy. trwało to tak do 17, potem padł biedaczek i spał 3 godziny. Później płaczu już nie było ale gorączka się pojawiła. Najpierw ta 37,6-37,9 a w nocy już 38,5. Zbiliśmy temp. ibufenem i rano jucz było ok. Teraz tez jest dobrze, spi sobie smacznie i nadrabia zaległości snu. To była nasz pierwsza taka sytuacja, że synka coś bolało i nie mogłismy nic zrobić. Ale poradziliśmy sobie Dzisiaj dalej bacznie obserwuje, ale mam nadzieję, że już będzie ok.Poza tym wizyta u lekarza udana. Synek jest zdrowy i bardzo sie podobał Pani dr. Powiedziała, że będzie bardzo wysoki i szczupły, bo jak na swoja wagę 4300, jest szczuplutki 2)spec. chirurgi dziecięcej w związku ze spodziectwem, które ma (chyba Wam tego jeszcze nie pisałam). A swoją droga czy któryś z waszych synków ma też spodziectwo?? Na szczęście wg Pani dr jest to bardzo lekka wada i być może nie będzie wymagała zabiegu w przyszłości. 3) I Usg bioderek, też tak profilaktycznie. Wg Pani dr jest ok. Idę nadrabiać...
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się czuję..zniewolona. Jak zjem jeden porządny posiłek dziennie to jest dobrze. Szkoda gadać.
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam do nadrobienia....
Nie mam czasu na wiziaz... Docieramy się z Radkiem ale jest mi strasznie ciężko, w nocy czasem co 1,5 godz wstaje żeby go na karmić... Strasznie tęsknie za tżtem a tu zaledwie tydzień minął, gdzie tam jeszcze 7 ![]() Raduś jest kochany, już nie lecę z cyckiem na każdy jego płacz. Lubi jak mu śpiewam i oj...bardzo lubi na rączkach Pozdrawiam i życzę miłego dnia |
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana a który Ty jesteś rocznik? 88' czy 89'?
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Posiadaczki laktorów medela co myślicie o tym lejku, wydaje se delikatniejszy niz tej plastikowy z mini electric.
Chyba sobie zamówie. http://allegro.pl/lejek-komfort-medela-i1758909450.html |
|
|
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() nowy miesiac sie zaczal i znowu zapowiadaja sie niemale wydatki w aptece.Zuza obudzila sie dzisiaj z mega zakatarzonym nosem, az dziurki miala zapchane.Staram sie odciagac, ale placze przy tym niesamowicie i znowu jej napływa. do tego kaszel, kichanie, furczenie.Musze obserwowac, czy goraczka sie nie pojawi |
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
ja dołącam do dumnych mam
a najbardziej czuje się dumna jak mi Agu słodko śpi w chuście ![]() Ja tez nie bardzo lubie imprezować - taki rodzinny typ. Jak juz to ze znajomymi posiedziec, pogadać. ![]() U nas w niedziele chrzciny, wiec mało mam czasu na wiz. Bo zakupy, gotowanie, mnóstwo roboty, ale ja akurat lubie organizować u siebie takie posiadówki
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo wydaje się taki delikatny, bo ten z mini electric faktycznie taki ""twardy" ![]() Kupujemy wiaderko Ciekawe czy tam w ogóle wejdzie grubasek hehe
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
aha, tak pytam, bo ost patrzylam ile kto ma lat, ja jestem 89'
|
|
#1122 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas ten sam syndrom Cytat:
![]() Brumek wiaderko cudowny lek na zaparcia ![]() Agni moja mama i brat mają zielone oczy więc nie podpadnie ![]() Telik Dżony Nerolka dziadostwu mówimy precz |
||
|
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
eee, ja od zawsze stoje przy opcji ze '89 jest najza***y
Jestesmy przepiekni i przemadrzy i to do nas swiat nalezy i przyszlosc jego w naszych rekach jest![]() Jedna reka operuje
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Natko nasz synek od początku ma podłożone dwa klocki pod nóżki łóżeczka żeby był spad
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz wybieram sie do pediatry.
dzisiaj ulała 2 eazy po jedzeniu + glutiwaty serek, te ulanie to nie bylo takie normalne, po 30min płakala na jesc... potem nadrobie |
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze w sprawie skazy, Pepti pomaga wam na wysypkę? Pisałaś, że po przejściu na nowe mleko mała dostała wysypki, to było po Pepti? Przyznam, że w tamtym tygodniu miałam kryzys i złamałam dietę. Zjadłam opakowanie pierniczków w czekoladzie i pół pudełka lodów . Oczywiście nie muszę pisać jaki był skutek... Nerola - 23 razy?? Kobieto znikniesz nam jak tak dalej pójdzie. Agulaaabar, karmisz zupełnie jak ja. |
|
|
|
|
#1128 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w drugą strone też działa? Lenka o Lilę tez zazdrosna?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj sie dzielnie.Cytat:
o tak najlepszy ja tez 88 i Zanetka też
|
|
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak zniknęly i została sucha skóra, pewnie przejdzie to jak skaza będzie mijać
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Zmalowana doskonale Cię rozumiem, gdybym nie miała pomocy przy dzieciach to też bym była w takim nastroju jak Ty Carmela -super ten lejek,ale czy ten standardowy Ci przeszkadza? bo ja pracuję z tym starym lejkiem już przy drugim dziecku i nie zauważyłam niedogodności. Meszsares już w domku Blanka głodomorek siedzi mamie dużo na cycu![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Telik -piękny John Brumku-mnie męczą od 2 dni i biorę HEMORECTAL,wyczytałam w necie,że te substancje się nie wchłaniają do organizmu,póki co wzięłam dopiero 2 i nie wiem czy czuję poprawę
|
|
|
|
#1133 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie to jednak nie angina, tylko jakiś wirus się przyplątał... mam unikać kontaktu z małą... tylko powiedzicie mi jak?! jak cały dzień z nią jestem, karmie cyckiem itd na gardło kazała kupić sobie septolete.
Cytat:
noo to piękna waga No popatrz, to moja Lilka ma identycznie! od 16 do kąpieli jakby ktoś mi dziecko podmienił... ale za to w nocy tfu tfu pięknie śpi![]() Cytat:
Cytat:
za 6 tyg i za bioderka!A z zaparciami nie pomogę bo Lila nie ma na szczęscie z tym problemu ![]() Cytat:
![]() Natka zgadzam się z tym co napisałaś, sama mam 22 lata i nie uważam że Lila pojawiła się za wcześnie jakoś nigdy mnie nie ciągło do nocnego balowania i mega kaca dnia następnego... ale widzę po moich koleżankach, ze one nie są zupełnie gotowe do małżeństwa czy dziecka, dla nich to czas na imprezy itd, ja tego nie potrzebuje uczucie posiadania pełnej rodziny jest najpiękniejsze na świecie...Cytat:
![]() Co do nawału to nie wiem bo nie przydarzył mi się... pupe wycieramy od 1 dnia chusteczkami i nie było żadnego podrażnienia ![]() Jasio cudny Cytat:
Cytat:
dla Was ![]() No to się nachodzicie po lekarzach... Ja też Cytat:
My już po wizycie,... to nie skaza! ![]() Lilka waży 4890 - a wczoraj 4 tyg skończyła... Ja mam jakiegoś wirusa, mam wcinać septolete, pić herbate z lipy i się wygrzewać... no i nie zbliżać się za bardzo do małej... ciekawe jakim sposobem... Lila zasnęła własnie w huśtawce, jak się obudzi to idziemy na spacer ![]() Jeszcze muszę zadzwonić o usg bioderek. Dziewczyny jaki termometr elektryczny polecacie? mam sobie kupić w prezencie na chrzest a siostra mi odda kase bo ona nie wie jaki Wiem, że wrzucałyście kiedyś termometry ale nie bardzo mi się chce wertować cały wątek ![]() Wspominałam już że ząb mnie boli? i od 4 rano biegałam do kibla... nie wiem skąd mi się wzięła biegunka.......... |
||||||||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Telik witajcie w domku
Meszsares dobrze, że już jesteś ze swoimi dziewczynkami Vaniliova ja póki co podlozylam książkę pod materacyk, a chcę kupić poduszkę klin
|
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak na szybko.
Chyba będzie mnie teraz trochę mniej na forum. Dominik nie chce spać w dzień. Wieczorami ma kolki i płacze niemiłosiernie. W nocy śpi, ale połowę to niespokojnie. Jedyne pocieszenie, że wczoraj wieczorem zaczęłam mu dawać po 120ml jeść i spał dwa razy po 4 godziny. Oczywiście po napadzie kolki i połowę z tego z wierceniem się i prężeniem ale zawsze coś. Także teraz mamy komplet: wzdęcia, kolki, ropiejące oczko i skok. Ja wysiadam. Nawet nie ma kiedy do sklepu wyskoczyć, kupić coś na obiad a co dopiero ugotować. Teraz pospał 20 minut i właśnie wstał.
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
jacieeee jak karmisz MM to spróbuj ten Bebilon Comfort u nas zdziałała cuda.
|
#1137 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej nadrobię resztępóźniej teraz lecę na spacerek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no tego nie wiedziałam więc jest lepiej niż myślałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
matko i córko zdrówka
|
|
#1138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmalowana trzymaj się jakoś Co do termometrów to ja mam ten i Zmalowana chyba też. Polecam. http://allegro.pl/bezkontaktowy-term...783294571.html
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee u nas na początku w sumie też nie pomogło, ale teraz widać już efekt
Ooo a termometr jest super. I rzeczywiście ten sam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

zębole

a najbardziej czuje się dumna jak mi Agu słodko śpi w chuście 
. Oczywiście nie muszę pisać jaki był skutek... 
a w drugą strone też działa? Lenka o Lilę tez zazdrosna?
trzymaj sie dzielnie.
noo to piękna waga

Zakończone: 2