Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 11:13   #1141
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

eh........chwila czasu Iguś spi

no wiec moje Drogie..........

porod byl masakra 6 godz.
dostalam ataku astmy podawali tlen
caly czas na oksytocynie jechalam bo skurcze zanikaly
Maly byl zle ulozony glowka
i jak juz wychodzil to mi go recznie musieli przekrecac
bo sam nie mogl sie odwrocic
porozrywali mneiprzy tym na maksa..........
blagalam ich o cesarke ale jakos dalam rade 5 lekarzy przy mnei bylo i sami juz mi wspolczuli tych meczarni
a darlam sie tak ze caly szpital mnie slyszal
powiedzieli ze tak rozdartej pacjentki dawno nie mieli
ale juz po wszsytkim
chociaz drugi raz nie chcialabym tego przezyc

wazne ze maluszek jest ze mna caly i zdrowy

a co do stosunkow z TZ............
milo zaskakuje ale ja nadla nie potrafie sie do neigo znow przekonac......... (wiecej w klubie )
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 11:15   #1142
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
jacieee u nas na początku w sumie też nie pomogło, ale teraz widać już efekt Ooo a termometr jest super. I rzeczywiście ten sam
Ten sam Miałam kupić troszkę słabszy model, ale w końcu wybrałam ten i jestem bardzo zadowolona. Mogę zmierzyć temperaturę wody w wanience, powietrza w pokoju czy właśnie ciałka Myślę że dokładny

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 11:24   #1143
SweetAngel1984
Zadomowienie

Jak zrobic zeby zamiast adresu byl napis w suwaczku bo zapomnialam
Stary 2011-09-01, 12:00   #1144
dziubek79
Zakorzenienie

hej kochane

nadrabiam Was chwilami (dosłownie chwilami ) ale niestety nie dam rady odpisywać i źle mi z tym bo lubię być na bieżąco ...

u nas z dnia na dzień gorzej , mały nie chce w domu spać w ciągu dnia wcale za to coś mu się poprzestawiało i woła jeść co godzinę nie mam pojęcia co się dzieje , głodu jest taki ryk że szok. Jedynym wyjściem jest przebywanie z nim na dworze więc wczoraj jak wyszłam z nim przed 11 to wróciłam przed 19 (miałam parę spraw też do załatwienia) no ale oprócz 3h snu w wózku to za wiele nie odpoczął za to jedzenie non stop

dziś idziemy na rehabilitację a potem do pediatry na badanie krwii(w związku z moją tarczycą )

mam nadzieję że za jakiś czas wrócimy do normy a ja do Was
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:01   #1145
patik87
Zakorzenienie

cześć.
U nas źle.
Dzisiaj byliśmy w szpitalu w poradni chirurgicznej z pępkiem, oczywiście 2 godziny trzeba było odstać do rejestracji i potem w kolejce, a całej wizyty 5 minut. Non stop na rączkach. Pępkowi jeszcze dajemy czas, za wcześnie na interwencje chirurgiczną typu podwiązanie bo jakieś naczynka mogą się uszkodzić... nic złego się nie dzieje, potraktowali go lapisem, i w poniedziałek znowu mamy jechać i znowu w kolejkę
Na izbie przyjec pediatra osłuchała młodą-dziwne ze zgodzili sie nas przyjac z głupim katarem i to rano... bo katar jej sie nasilił. czysto, robić to co do tej pory robiłam. Ile to jeszcze potrwa
Do tego w powtórzonym badaniu moczu rosną bakterie, niby mało, mam jeszcze po 13 dzwonić.
Wczoraj tak sie zdołowałam, nie miałam weny nic już pisać.
Cały dzień płakała. Dobrze, ze była moja mama, zupe chociaz ugotowała i troche ja ponosiła.
,Tz nie ma bo non stop praca. Jak ją wykąpie to padam na ryj po wieczornych atakach. Musze ze wszystkim sobie jakoś sama radzić.
Z tz zmiennie-jak przychodzi to zazwyczaj sprzeczki. Zamykam sie bo nie mam siły wojowac.
NIECH SARA WYJE I MARUDZI-BIORĘ TO NA KLATĘ.
ALE NIECH BĘDZIE ZDROWA....
Boże, kiedy ten armagedon się skończy.
Przed nami szczepienia. I już się boję co to będzie.

Natka my mamy klin z pianki termop i jak układam sarę wysoko głową to zsuwa się z tej poduszki i tak w nocy, raz w poprzek się znalazła, ochraniacz musiałam założyć.

Cookie jak kaszle to nie dobrze, przejdź się do lekARZA. Tym bardziej że Ci furczy i ma katar. My mamy pilnowac temp i czy kaszle.

Zanetaa parasol co zamówiłam do tako to porażka. Pieniądze w błoto wywalone/ Parasol wielki jak przy budce z piwem a się przewraca bo ten stelaż( to złe słowo- brakuje m określenia ) do niej za delikatny chyba.
Czekam na chustę, nadal nie ma, a książka już 1,5 tygodnia jak zamówiłam..
taaa ciekawe kiedy ja bede czytać-na dworze nie mogę usiąść bo się budzi, nawet w miejscu kołysana..

nerola i agula zdrówka.

nie mam kiedy zjesc 1 reka pisze
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:03   #1146
zanka205
Zakorzenienie

dodałam w klubie fotkę malej w tej pieluszce do szerokiego pieluchowania
uśmiech dla cioć gratis

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:14   #1147
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
uśmiech dla cioć gratis
boskie!!!!

powiedzmi kochana jak zrobic ne napisy zamiast adresu suwaka????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 12:21   #1148
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
boskie!!!!

powiedzmi kochana jak zrobic ne napisy zamiast adresu suwaka????
zaznacz słowo pod którym ma być ukryty link i kliknij na taki znaczek kuli ziemskiej tam na pasku edycji tekstu gdzie pogrubienie, podkreślenie i inne opcje, wyskoczy okienko do wpisania adresu, tam wklejasz adres suwaczka i już

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:22   #1149
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze że mnie nie słyszeli jakn mnie na drugi dzień gardło bolało
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:35   #1150
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ooo wydaje się taki delikatny, bo ten z mini electric faktycznie taki ""twardy"

Kupujemy wiaderko Ciekawe czy się Domkowi spodoba Ciekawe czy tam w ogóle wejdzie grubasek hehe

Nastepna z wiadrem

Jest super, a Domek napewno sie w nim nie zaklinuje

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Natko nasz synek od początku ma podłożone dwa klocki pod nóżki łóżeczka żeby był spad
My mamy poduszke klin, bo jak byla malutka to ulewała.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Carmela -super ten lejek,ale czy ten standardowy Ci przeszkadza? bo ja pracuję z tym starym lejkiem już przy drugim dziecku i nie zauważyłam niedogodności.
Nie przeszkadzał mi dopóki nie zobaczyłam tego z silikonu zdaje mi sie ze miekki bedzie przyjemniejszy.
Napisałam do sprzedawcy czy bedzie pasował do mini el. jesli tak zamówie.

A ty Boboniczku karmisz piersia i sciagasz na zapas? Czy tak jak ja MM+to co uda mi sie wydytkac laktatorem?

Cytat:
jacieeee jak karmisz MM to spróbuj ten Bebilon Comfort u nas zdziałała cuda.
Sara je comfort od środy, w nocy poszła kupa, nawet bez nadmiernego płaczu.
A Filipek jak długo je comfort? I dajesz mu cały dzien czy na zmiane ze zwykłym bebilonem?
Brunetka chyba miała zalecenie zeby dawać to i to. Jestem cieawa jak ten system sie sprawdza, brunetka...hmm

Cytat:
Jak zrobic zeby zamiast adresu byl napis w suwaczku bo zapomnialam
nie mam pojecia

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziś idziemy na rehabilitację a potem do pediatry na badanie krwii(w związku z moją tarczycą )

mam nadzieję że za jakiś czas wrócimy do normy a ja do Was
Badasz krew sobie czy Szymkowi? Przynanam ze moja tarczyce olałam, bo kurde czasu mi brakuje, biore teraz 50eutyroxu. Sara miala 19.08 badane TSH wyniki w normie, a za tydzien w piątek idziemy do poradni endo, zobaczym co lekarz na to powie.
Powodzenia na rehabilitacji i czekamy na relacje
Buziaki dla mojego ulubieńca

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:38   #1151
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
zaznacz słowo pod którym ma być ukryty link i kliknij na taki znaczek kuli ziemskiej tam na pasku edycji tekstu gdzie pogrubienie, podkreślenie i inne opcje, wyskoczy okienko do wpisania adresu, tam wklejasz adres suwaczka i już
cmok cmok dziekuje

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dobrze że mnie nie słyszeli jakn mnie na drugi dzień gardło bolało
mi lekarze kazali brac cholinex

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
nie mam pojecia
zanka juz pomogla

a dziś Igorek ma równo 1 tydzień

i z tej okazji pierwszy raz wyszedl na dwor
(a raczej w wozku na 15 min na balkon )

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-09-01 o 12:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 12:41   #1152
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
A Filipek jak długo je comfort? I dajesz mu cały dzien czy na zmiane ze zwykłym bebilonem?
Brunetka chyba miała zalecenie zeby dawać to i to. Jestem cieawa jak ten system sie sprawdza, brunetka...hmm
Jak dawałam jej tylko raz to nic sie nie zmieniło, teraz podaje jej rano i wieczorem i sama robi już kupki, ładne nie twarde tylko nadal zielonkawe Ale połozna wczoraj była i mówiła, że przy MM taki kolor może być
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:46   #1153
Brida
Rozeznanie

Ja nadal nic

Dzisiaj już usłyszałam, że jeszcze do końca września donoszę

Chyba zaczynam się wkurzać. Nie tym, że nie rodzę, tylko że nic tego nie zapowiada nie tylko dziś ale w najbliższych dniach....
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:51   #1154
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ha właśnie mówię teściowej że mały pije koperkową a ta na mnie takie oczy!DAJESZ MU ZUPĘ no jasne a na drugie kotlet z ziemniaczaną sałatką

a mój Krzyś nauczył się mówić AGIIII
ZUPĘ??/ szok

Słowo AGIII też bardzo dobrze znam, od jakiegoś tygodnia to słyszę. To jest takie słodkie jak maluszek uczy się nowych "słów"

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A oto Domek
Ale lorbasek

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Hej mamusie?
Pamięta mnie ktoś jeszcze?
Przygarniecie mnie na Odchowalnie?
Mam na imię Ula, 29 lat i dwójkę dzieci

mam awarie netu już drugi tydzień grrrrrr
byli technicy z tepsy i prawdopodobnie jakiś kabel w ziemi jest przerwany i nie wiem ile to potrwa:/
ale wlasnie odkrylam ze poza domem działa mi 3G w telefonie

postaram się poczytać co u Was

gratuluje wszystkim roxpakowanym!!!

Iustyna i Brumeczku dziękuje Wam za smsy i ze pamietalyscie o mnie!! :-*
Pamiętamy, pamiętamy i z powrotem zapraszamy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry (chociaż zimny )
U nas noc ładna, teraz rodzice siedzą przy komputerach a Tymonek leży w łóżku i tylko od czasu do czasu coś tak sobie "mówi"
Dziś chyba przejadę się do sklepu i kupię mu kilka ubranek w najmniejszym rozmiarze... Przed porodem tych na 56 miałam tylko ze 4 sztuki, bo się naczytałam, że szkoda kasy i tak po kilku dniach wyrośnie. Tymczasem na Tymka takie właśnie ą potrzebne. O ile na długość już te na 62 by jakoś uszły, to jednak na szerokość to dwoje takich by weszło i wygląda w nich jak kupka nieszczęścia Więc kilka jednak kupię, żeby chociaż "na pokaz" były, jak go komuś prezentujemy
U nas było to samo. Dominik jest szczuplutki i jak się urodził to ważył niecałe 3kg więc też długo używamy najmniejszych ubranek 56. Teraz mimo że ma już 4300 i mierzy 56cm co i tak jeszcze wchodzi w te naajmniejsze. Powoli przechodzimy na 62, ale nie niektóre sa jeszcze za duże. Także nie jest prawdą, że wystarczy tylko kilka ciuszków w rozmiarze 56, bynajmniej u nas się to nie sprawdziło.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ja na szybko MESZSARES w szpitalu zablokowało się ujście i odchody połogowe nie wylatują bardzo jej źle bez dziewczyn.ma miec narkozę i zabieg. trzymajcie ,żeby wróciła szybko do domku.Prosiła Was bardzo przeprosic za swoją nieobecnośc,ale coś się nie najlepiej układa po jej porodzie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Ale co ja mogę, mój dzieć nic sobie z tego nie robi
Dziś na ktg miałam jeden skurczyk 20 %
Poszłam na długi spacer, to jedyny plus że jelita pobudziłam do pracy
W sobotę mam się pokazać na IP
t

Cytat:
Beatko nie wynagrodzi. Małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot. Dobija mnie całkowicie to, że jestem sama. Potrzebuję bliskości.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Znowu znad laktatora
Dzisiaj się chwalimy najpierw: Nataniel skończył dziś 6 tygodni i osiągnął trudną sztukę! Sam obraca się już z plecków na boczek, a z boczku na brzuchal Poza tym trzyma główkę już bardzo długo i na brzuchu próbuje podnosić się na ramionach
Poza tym zainwestowałam i kupiłam sobie porządną tkaną chustę nati w kolorze czerwony ocean Dotąd chustowaliśmy się w elastyczną
Jutro idziemy do szczepienia i na usg bioderek więc skromnie poproszę o kciuki
Jestem zdziwiona, że tak szybko potrafi sie Wam przekręcać z boczku na brzuch. U nas 7 tydzień leci, ale nasze umiejetnosci to tylko przekrecanie się z boczku na plecki. Główkę za to juz też ładnie trzyma, Pani dr była zadowolona.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
u mnie w domu cd.sajgonu
mały tzn Olivier miał w nocy 40 stopni goraczki teraz ma 39 i nie można mu zbić.Spałam chyba 1h.Do tego wodnista biegunka

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Dziewczyny jaki termometr elektryczny polecacie? mam sobie kupić w prezencie na chrzest a siostra mi odda kase bo ona nie wie jaki
Wiem, że wrzucałyście kiedyś termometry ale nie bardzo mi się chce wertować cały wątek
POLECAMY!!! http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...779539145.html

U nas na razie ok bez gorączki i płaczu, ale godzinę temu Dominik zwymiotował tyle mleczka przy piciu, że aż się się przestraszyłam. To było zwymiotowanie jak dorosły człowiek gdzieś na pół metra. Mokrą miałam bluzkę, kanapę, pieluszkę, poduszkę i całe ubranko maluszkaMówię wam to był dla mnie szokujacy widok.
Przy tym wymiotowaniu Dominik nawet nie zapłakał, tylko patrzył dużymi oczami co się stało. Będę obserwować dalej. Czytałam,żd wymioty też mogą wystąpić po szczepionce: http://www.urwis.pl/dzieci/73.html

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:53   #1155
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Badasz krew sobie czy Szymkowi? Przynanam ze moja tarczyce olałam, bo kurde czasu mi brakuje, biore teraz 50eutyroxu. Sara miala 19.08 badane TSH wyniki w normie, a za tydzien w piątek idziemy do poradni endo, zobaczym co lekarz na to powie.
Powodzenia na rehabilitacji i czekamy na relacje
Buziaki dla mojego ulubieńca
teraz badam Szymka (swoją badałam ok 6 tygodni po porodzie i tsh wyszło niższe niż przy eutyroxie i teraz mam za pół roku ponowić badanie) ale tabletki kazała mi odstawić od dnia porodu więc wynik był czysty bez wpływu leków.

Pierwsze badanie Szymkowi zrobili w szpitalu bo to standard jak matka ma w wywiadzie zażywanie leku, wynik było ok ale przyszło pismo ze specjalistycznej przychodni żeby powtórzyć badanie już nie metodą tych bibułek, bo wynik mógł być przekłamany przez zawartość leku w organiźmie dziecka(zaraz po porodzie). Moja endo twierdzi że przy dawce którą zażywałam (25) nie ma opcji żeby małemu coś było ale pediatra dla świętego spokoju chce zbadać.

relację zdam na pewno i dziękuję w imieniu Szymcia za buziaki
oczywiście obowiązkowo przekaż księżniczce
Stary 2011-09-01, 12:53   #1156
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

telik nie dopisałam wczesniej Jaś jest mega widziałam juz ta fotke wczesniej na fejsbogu PRZECUDNY

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Jak dawałam jej tylko raz to nic sie nie zmieniło, teraz podaje jej rano i wieczorem i sama robi już kupki, ładne nie twarde tylko nadal zielonkawe Ale połozna wczoraj była i mówiła, że przy MM taki kolor może być
aha czyli taki system juz wam działa! to super, bo cena meleka powala a jak duże porcje Alicja zjada? Podajesz przez smoczek "2" bo tak jak na opakowaniu napisane ze jest troche gęste i mozna zastosowac wiekszy smoczek. Sara normalne mleko z 1, a comfort z 2 wciaga (butelki aventu mamy)

Cytat:
Ja nadal nic

Chyba zaczynam się wkurzać. Nie tym, że nie rodzę, tylko że nic tego nie zapowiada nie tylko dziś ale w najbliższych dniach....
nadal nic...nadal nic... były już tu takie co podobnie mówiły, a za chwile na porodówke sie zwijały

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:56   #1157
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal nic

kto Ci takch głupot naopowiadał przecież wiesz że wszystko może się zacząć nagle, bez żadnych znaków wcześniej było kilka takich przypadków u nas na wątku a zresztą paczka dzisiaj idzie więc już nie masz na co czekać

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Jestem zdziwiona, że tak szybko potrafi sie Wam przekręcać z boczku na brzuch. U nas 7 tydzień leci, ale nasze umiejetnosci to tylko przekrecanie się z boczku na plecki. Główkę za to juz też ładnie trzyma, Pani dr była zadowolona.
ja też się troszkę dziwię nasz się przekręcił do tej pory 3 razy ale za chiny nie zapamiętał jak to się robi bo już nie powtarza
Stary 2011-09-01, 13:09   #1158
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
uśmiech dla cioć gratis
jaka ona do Filipa podobna!
Cytat:
a dziś Igorek ma równo 1 tydzień

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:17   #1159
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Z desperacji od razu przerzuciłam się całkowicie na bebilon comfort i je tylko to mleczko A je już 4 puszkę i nie mam zamiaru nawet zmieniać na nic innego )) I kupka też czasami jest lekko zielona.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 13:18   #1160
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
aha czyli taki system juz wam działa! to super, bo cena meleka powala a jak duże porcje Alicja zjada? Podajesz przez smoczek "2" bo tak jak na opakowaniu napisane ze jest troche gęste i mozna zastosowac wiekszy smoczek. Sara normalne mleko z 1, a comfort z 2 wciaga (butelki aventu mamy)
Ja daję Comfort cały czas. Jak chciałam wrócić do normalnego to Mały chlustał i się więcej prężył. Niestety cenowo faktycznie - masakra.
Też mam butelki z aventu, ale cały czas daję smoczkiem 1. Fakt, że jest bardziej gęste, ale Dominik sobie radzi, a przynajmniej je wolniej, nie leci mu za szybko, to może tyle powietrza się nie nałyka.

Pokłóciłam się z TŻtem. Bo ja na dziś mam już dość mojego Dziecka, a jego cały czas nie ma. Zostaję z tym sama i świra do głowy dostaję. Wiem, że małż pracuje, że musi odespać po nockach, że musi pomóc teściowi (Jeździ do rodziców malować jak tylko wstanie, bo mają remonty. Teść nam sporo pomógł przy mieszkaniu i teraz nie wypada mu odmówić pomocy) ale już nie daję rady. Dominik prawie nie śpi. Płacze i ogólnie maruda z niego straszna. No i wybuchłam. A przecież on jak ma wolną chwilę to spędza ją z nami, tylko tych chwil jest jak na lekarstwo.
Ja chcę chociaż sama do sklepu iść!!! Bez Dziecia

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-01, 13:19   #1161
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Dziękuje za wszystkie miłe słowa w imieniu Johnego

Cytat:
Ja nadal nic

Poczekaj kochana jeszcze troche az organizm sie przygotuje, i tak w przeciagu kilku dni urodzisz.
My tu grzecznie czekamy

Cytat:

Bardzo podobny porod do mojego tylko final inny
aha no i u mnie przez 6 godzin porodu rozwarcie z 3,5 cm zmieniło sie w ...4

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Dominik jest szczuplutki i jak się urodził to ważył niecałe 3kg więc też długo używamy najmniejszych ubranek 56. Teraz mimo że ma już 4300 i mierzy 56cm co i tak jeszcze wchodzi w te naajmniejsze. Powoli przechodzimy na 62, ale nie niektóre sa jeszcze za duże. Także nie jest prawdą, że wystarczy tylko kilka ciuszków w rozmiarze 56, bynajmniej u nas się to nie sprawdziło.
ja zauwazyłam ze mam kilkanascie lub kilkadziesiąt body w rozmiarze 56, a prawie żadnych kaftanikow i spoichów w ww rozm.

a teraz kolejne pytania niedoswiadcznej mamusi:
* czy zakładaliście body na niezagojony pepuszek?
* jakąś konretna witaminke D polecacie?
* dajecie ją z łyzeczki czy z kapsułki do buzi?

wiem że to nazywa sie slepa milosc ale musze wam wstawic najswiezsze foto mojego skarba jak bosko spi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg john11.jpg (57,9 KB, 55 załadowań)
Stary 2011-09-01, 13:20   #1162
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal nic

Przepraszam, że zawracam ci głowę w tak nieodpowiednim momencie, ale byłaś może w tej Ikei ???

Cytat:
Alicja różnie zjada najczęściej daje jej 90 wody i 3 miarki mleka wychodzi gdzieś 100 ml , ale czasem jak jest głodna bardzo to dorabiam jeszcze 30 wody i 1 miarkę mleka, ale zjada z tego zazwyczaj tylko połowę, czasem weźmie tylko parę razy pociągnie i koniec jedzenia. W nocy nawet tych 100 nie zje i zasypia. A ze smoczkami to mamy tak samo tylko jej ulubiona butla to dr brown
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:25   #1163
sygine
Zadomowienie

Witam ponownie
Jestesmy po szczepieniu Nataniel płakał tylko jak igle pielęgniarka wkłuwała a pozniej wypil mleko i zasnal A szczepionke na rotawirusy to by zjadl razem ze szczykawka Babka sie smiala, bo maly nie uronil ani kropli i jeszcze sie oblizywal po niej
Od razu zrobilismy usg bioderek i wszystko jest idealnie
A Nataniel wazy juz 5200 moj slodki klocus
Uczulenie z buzki tez mu powoli schodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1218.jpg (22,8 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-09-01, 13:29   #1164
CookieMonsters
Rozeznanie

Moja polozna dokonała niemozliwego!! w tym miescie jest taka panii pediatra- juz daaaaaawno na emeryturze, ale swego czasu najlepsza w regionie. Ni przyjmuje juz w ogole. Ale polozna tak sie nami przejela, ze od tygodnia prowadzila z nia rozmowy i w koncu zgodzila sie obejzec Mala idziemy jutro do niej do domu na 12
DZIEWCZYNY PO KONSULTACJACH U NEUROLOGA
Bez trudu dostałyscie skierowanie? Ja zaczynam maslec, ze Zuza moze miec cos z glowka bo moj brat i siostra M. sa lekko uposledzeni-czyli mamy obciazenia genetyczne, ale dla pediatry naszego to nie jest argument dla wizyty u neurologa Mozliw, ze Zuza tak placze, bo ma cos z glowka? Ja juz biore kazda opcje pod uwage, to tez zniose, tylko chce wiedziec co jej jest.. ale nie wiem, jak mam zdobyc skierowanie.. bo na prywatna wizyte nas w tej chwili nie stac
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:35   #1165
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Jestesmy po szczepieniu
slodki klocus
Uczulenie z buzki tez mu powoli schodzi

gratuluje męstwa Natanowi
jakie urocze ma spojrzenie
Stary 2011-09-01, 13:41   #1166
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Moja polozna dokonała niemozliwego!! w tym miescie jest taka panii pediatra- juz daaaaaawno na emeryturze, ale swego czasu najlepsza w regionie. Ni przyjmuje juz w ogole. Ale polozna tak sie nami przejela, ze od tygodnia prowadzila z nia rozmowy i w koncu zgodzila sie obejzec Mala idziemy jutro do niej do domu na 12
DZIEWCZYNY PO KONSULTACJACH U NEUROLOGA
Bez trudu dostałyscie skierowanie? Ja zaczynam maslec, ze Zuza moze miec cos z glowka bo moj brat i siostra M. sa lekko uposledzeni-czyli mamy obciazenia genetyczne, ale dla pediatry naszego to nie jest argument dla wizyty u neurologa Mozliw, ze Zuza tak placze, bo ma cos z glowka? Ja juz biore kazda opcje pod uwage, to tez zniose, tylko chce wiedziec co jej jest.. ale nie wiem, jak mam zdobyc skierowanie.. bo na prywatna wizyte nas w tej chwili nie stac

nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jeśli dziecko nie było wcześniakiem to o skierowanie trudno i niestety musiałam nadwyrężyć nasz budżet i poszłam prywatnie, zresztą pediatrę i rehabilitację też muszę płacić sama więc masakra...

a ja zaczynam się poddawać...
miałam fajne , wyregulowane dziecko i... nie wiem gdzie się podziało
to które mam jest marudne, non stop płacze, co godzinę chce jeść i nie śpi w dzień, teraz milionowy raz podaję mu smoka którego wypluwa i zaraz ryczy

dziś od pobudki czyli od 5 spał CAŁĄ GODZINĘ
a Tż musiał lecieć i prosić w aptece o mleko bez recepty bo by mi brakło do wieczora kiedy to odbierzemy receptę od pediatry

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-09-01 o 14:00
Stary 2011-09-01, 13:47   #1167
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
U mnie to jednak nie angina, tylko jakiś wirus się przyplątał... mam unikać kontaktu z małą... tylko powiedzicie mi jak?! jak cały dzień z nią jestem, karmie cyckiem itd na gardło kazała kupić sobie septolete.
ja tez sie wzielam i pzeziebilam wstalam dzis rano z hrypa i bolacy gardlem,chdze w takiej maseczce chirurgiznej pzy malej mam nadzieje ze jej nezaaze niedaj boze.

telik Jaś sliczny

a my kapiemy w tej wanience anatomicznej i moja malutka bardzo lubi kapiele wcale nieplacze tylko sie rozglada zafascynowana,uwlebiam na nia patrzec z dnia na dzien sie zmienia ,oczka otwiera juz tak szeroko niemoge sie na nia napatrzec
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:47   #1168
karolinee1983
Zadomowienie

Hello u nas w kratkę - jeden dzień, kiedy mała w ogóle nie śpi, kolejny w miarę - dziś ten w miarę zaliczyłyśmy z Mają spacer, a teraz śpi w wózku...

Udało nam się w końcu zapisać na usg bioderek na 13 września to nic, że mamy skierowanie, musiałam się zapisać prywatnie bo wolnych terminów dogodnych dla nas brak no ale najważniejsze, że się udało

No i przyszedł nam ten leżaczek bujaczek z fisher price'a - mam głęboką nadzieję, że na naszą Majkę choć trochę zadziała

Cytat:

dostalam ataku astmy podawali tlen
caly czas na oksytocynie jechalam bo skurcze zanikaly
Maly byl zle ulozony glowka
i jak juz wychodzil to mi go recznie musieli przekrecac
bo sam nie mogl sie odwrocic
porozrywali mneiprzy tym na maksa..........
blagalam ich o cesarke ale jakos dalam rade 5 lekarzy przy mnei bylo i sami juz mi wspolczuli tych meczarni
ale juz po wszsytkim
chociaz drugi raz nie chcialabym tego przezyc

wazne ze maluszek jest ze mna caly i zdrowy

a co do stosunkow z TZ............
milo zaskakuje ale ja nadla nie potrafie sie do neigo znow przekonac......... (wiecej w klubie )
Oj to faktycznie poród nie lekki, ale tak jak mówisz - najważniejsze, że mały cały i zdrowy

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej kochane

u nas z dnia na dzień gorzej , mały nie chce w domu spać w ciągu dnia
Skąd ja to znam...

Cytat:
Ja nadal nic

Zobaczysz, weźmie Cię z zaskoczenia pamiętasz, ze w mój dzień porodu moja szyjka była długa i pozamykana? a w nocy tuliłam już Maję ale wiem, że czekanie jest męczące... No i jestem ciekawa Twoich wrażeń z Żelaznej, także czekam na Twój poród

Cytat:

nadal nic...nadal nic... były już tu takie co podobnie mówiły, a za chwile na porodówke sie zwijały
Były, były

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

wiem że to nazywa sie slepa milosc ale musze wam wstawic najswiezsze foto mojego skarba jak bosko spi
Śliczny

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:51   #1169
pieleszka
Wtajemniczenie

ja za Wami nie nadążam co nadrobię trochę (ostatnio miałam 10 stron) to potem znowu mam tyły... ale Hanka mi skutecznie czas zabiera i nie mam go za wiele na przyjemności...bo jak spi to mam milion innych rzeczy do zrobienia w stylu obiad, spacer, sprzątanko, pranko itp.. lub po prostu padam i też spię... a przez ostatnie dwa dni wypracowałam z Hanką ssystem: ona śpi na mojej klacie a ja sobie czytam przez ten czas książkę i odpoczywam
w ogóle czy Was też co chwilę nawiedzają goście?? u nas rodzina sie skończyła to się zaczęli znajomi pojawiać... nie to że nie lubię znajomych męża lub moich tym bardziej, ale jakoś mnie irytują ostatnimi czasy...
no i brzuchowych problemów ciąg dalszy... jak ma piernąć lub zrobic kupę to sa ryki straszne, ale ataki kolki na szczęście za nami (tfu..tfu...coby nie zapeszyć) podaję jej lefax i trzygodzinne ryki w nocy minęły...teraz ładnie śpi mi całą nockę z regularnymi już pobudkami w okolicy 2 i 5, a potem pobudka już o 8 rano
a teraz uciekam na stronę 28 bo tam byłam ostatnio....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:06   #1170
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a teraz kolejne pytania niedoswiadcznej mamusi:
* czy zakładaliście body na niezagojony pepuszek?
* jakąś konretna witaminke D polecacie?
* dajecie ją z łyzeczki czy z kapsułki do buzi?
1. Ja zakładałam. Brudziły się fioletem, ale Dominikowi było w nich wygodnie.
2. My dajemy D-Vitum w kapsułkach
3. Próbowaliśmy na łyżeczce ale sporo zostawało a Mały nie chciał wylizywać Teraz dajemy prosto z kapsułki, tylko trzeba mocno trzymać i mieć suche ręce. U mnie podaje TŻ

Dominik spał całe 20 minut. Zdążyłam umyć 2 podłogi, a został jeszcze korytarz i łazienka

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości