|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
eh........chwila czasu Iguś spi
no wiec moje Drogie.......... porod byl masakra 6 godz. dostalam ataku astmy podawali tlen caly czas na oksytocynie jechalam bo skurcze zanikaly Maly byl zle ulozony glowka i jak juz wychodzil to mi go recznie musieli przekrecac bo sam nie mogl sie odwrocic ![]() porozrywali mneiprzy tym na maksa.......... ![]() blagalam ich o cesarke ale jakos dalam rade 5 lekarzy przy mnei bylo i sami juz mi wspolczuli tych meczarni a darlam sie tak ze caly szpital mnie slyszal ![]() powiedzieli ze tak rozdartej pacjentki dawno nie mieli ![]() ale juz po wszsytkim chociaz drugi raz nie chcialabym tego przezyc ![]() wazne ze maluszek jest ze mna caly i zdrowy ![]() a co do stosunkow z TZ............ milo zaskakuje ale ja nadla nie potrafie sie do neigo znow przekonac......... (wiecej w klubie )
|
|
|
|
#1142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Myślę że dokładny
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
Jak zrobic zeby zamiast adresu byl napis w suwaczku bo zapomnialam
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
nadrabiam Was chwilami (dosłownie chwilami ) ale niestety nie dam rady odpisywać i źle mi z tym bo lubię być na bieżąco ...u nas z dnia na dzień gorzej , mały nie chce w domu spać w ciągu dnia wcale za to coś mu się poprzestawiało i woła jeść co godzinę dziś idziemy na rehabilitację a potem do pediatry na badanie krwii(w związku z moją tarczycą ) mam nadzieję że za jakiś czas wrócimy do normy a ja do Was |
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
U nas źle. Dzisiaj byliśmy w szpitalu w poradni chirurgicznej z pępkiem, oczywiście 2 godziny trzeba było odstać do rejestracji i potem w kolejce, a całej wizyty 5 minut. Non stop na rączkach. Pępkowi jeszcze dajemy czas, za wcześnie na interwencje chirurgiczną typu podwiązanie bo jakieś naczynka mogą się uszkodzić... nic złego się nie dzieje, potraktowali go lapisem, i w poniedziałek znowu mamy jechać i znowu w kolejkę Na izbie przyjec pediatra osłuchała młodą-dziwne ze zgodzili sie nas przyjac z głupim katarem i to rano... bo katar jej sie nasilił. czysto, robić to co do tej pory robiłam. Ile to jeszcze potrwa ![]() Do tego w powtórzonym badaniu moczu rosną bakterie, niby mało, mam jeszcze po 13 dzwonić. Wczoraj tak sie zdołowałam, nie miałam weny nic już pisać. Cały dzień płakała. Dobrze, ze była moja mama, zupe chociaz ugotowała i troche ja ponosiła. ,Tz nie ma bo non stop praca. Jak ją wykąpie to padam na ryj po wieczornych atakach. Musze ze wszystkim sobie jakoś sama radzić. Z tz zmiennie-jak przychodzi to zazwyczaj sprzeczki. Zamykam sie bo nie mam siły wojowac. NIECH SARA WYJE I MARUDZI-BIORĘ TO NA KLATĘ. ALE NIECH BĘDZIE ZDROWA.... ![]() Boże, kiedy ten armagedon się skończy. Przed nami szczepienia. I już się boję co to będzie. Natka my mamy klin z pianki termop i jak układam sarę wysoko głową to zsuwa się z tej poduszki i tak w nocy, raz w poprzek się znalazła, ochraniacz musiałam założyć. Cookie jak kaszle to nie dobrze, przejdź się do lekARZA. Tym bardziej że Ci furczy i ma katar. My mamy pilnowac temp i czy kaszle. Zanetaa parasol co zamówiłam do tako to porażka. Pieniądze w błoto wywalone/ Parasol wielki jak przy budce z piwem a się przewraca bo ten stelaż( to złe słowo- brakuje m określenia ) do niej za delikatny chyba. Czekam na chustę, nadal nie ma, a książka już 1,5 tygodnia jak zamówiłam.. taaa ciekawe kiedy ja bede czytać-na dworze nie mogę usiąść bo się budzi, nawet w miejscu kołysana.. nerola i agula zdrówka. nie mam kiedy zjesc 1 reka pisze |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam w klubie fotkę malej w tej pieluszce do szerokiego pieluchowania
uśmiech dla cioć gratis
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powiedzmi kochana jak zrobic ne napisy zamiast adresu suwaka???? |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
zaznacz słowo pod którym ma być ukryty link i kliknij na taki znaczek kuli ziemskiej tam na pasku edycji tekstu gdzie pogrubienie, podkreślenie i inne opcje, wyskoczy okienko do wpisania adresu, tam wklejasz adres suwaczka i już
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastepna z wiadrem ![]() Jest super, a Domek napewno sie w nim nie zaklinuje Cytat:
Cytat:
zdaje mi sie ze miekki bedzie przyjemniejszy.Napisałam do sprzedawcy czy bedzie pasował do mini el. jesli tak zamówie. A ty Boboniczku karmisz piersia i sciagasz na zapas? Czy tak jak ja MM+to co uda mi sie wydytkac laktatorem? Cytat:
A Filipek jak długo je comfort? I dajesz mu cały dzien czy na zmiane ze zwykłym bebilonem? Brunetka chyba miała zalecenie zeby dawać to i to. Jestem cieawa jak ten system sie sprawdza, brunetka...hmm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia na rehabilitacji i czekamy na relacje ![]() Buziaki dla mojego ulubieńca |
||||||
|
|
|
#1151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- zanka juz pomogla ![]() a dziś Igorek ma równo 1 tydzień i z tej okazji pierwszy raz wyszedl na dwor (a raczej w wozku na 15 min na balkon )
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-01 o 12:41 |
||
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Rozeznanie
|
Ja nadal nic
![]() Dzisiaj już usłyszałam, że jeszcze do końca września donoszę Chyba zaczynam się wkurzać. Nie tym, że nie rodzę, tylko że nic tego nie zapowiada nie tylko dziś ale w najbliższych dniach.... |
|
|
|
#1154 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słowo AGIII też bardzo dobrze znam, od jakiegoś tygodnia to słyszę. To jest takie słodkie jak maluszek uczy się nowych "słów" Ale lorbasek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas na razie ok bez gorączki i płaczu, ale godzinę temu Dominik zwymiotował tyle mleczka przy piciu, że aż się się przestraszyłam. To było zwymiotowanie jak dorosły człowiek gdzieś na pół metra. Mokrą miałam bluzkę, kanapę, pieluszkę, poduszkę i całe ubranko maluszka Mówię wam to był dla mnie szokujacy widok.Przy tym wymiotowaniu Dominik nawet nie zapłakał, tylko patrzył dużymi oczami co się stało. Będę obserwować dalej. Czytałam,żd wymioty też mogą wystąpić po szczepionce: http://www.urwis.pl/dzieci/73.html
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze badanie Szymkowi zrobili w szpitalu bo to standard jak matka ma w wywiadzie zażywanie leku, wynik było ok ale przyszło pismo ze specjalistycznej przychodni żeby powtórzyć badanie już nie metodą tych bibułek, bo wynik mógł być przekłamany przez zawartość leku w organiźmie dziecka(zaraz po porodzie). Moja endo twierdzi że przy dawce którą zażywałam (25) nie ma opcji żeby małemu coś było ale pediatra dla świętego spokoju chce zbadać. relację zdam na pewno i dziękuję w imieniu Szymcia za buziaki oczywiście obowiązkowo przekaż
|
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
telik nie dopisałam wczesniej Jaś jest mega
Cytat:
(butelki aventu mamy)Cytat:
|
||
|
|
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież wiesz że wszystko może się zacząć nagle, bez żadnych znaków wcześniej a zresztą paczka dzisiaj idzie więc już nie masz na co czekać ![]() Cytat:
nasz się przekręcił do tej pory 3 razy ale za chiny nie zapamiętał jak to się robi bo już nie powtarza ![]()
|
||
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A je już 4 puszkę i nie mam zamiaru nawet zmieniać na nic innego )) I kupka też czasami jest lekko zielona.
|
|
#1160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam butelki z aventu, ale cały czas daję smoczkiem 1. Fakt, że jest bardziej gęste, ale Dominik sobie radzi, a przynajmniej je wolniej, nie leci mu za szybko, to może tyle powietrza się nie nałyka. Pokłóciłam się z TŻtem. Bo ja na dziś mam już dość mojego Dziecka, a jego cały czas nie ma. Zostaję z tym sama i świra do głowy dostaję. Wiem, że małż pracuje, że musi odespać po nockach, że musi pomóc teściowi (Jeździ do rodziców malować jak tylko wstanie, bo mają remonty. Teść nam sporo pomógł przy mieszkaniu i teraz nie wypada mu odmówić pomocy) ale już nie daję rady. Dominik prawie nie śpi. Płacze i ogólnie maruda z niego straszna. No i wybuchłam. A przecież on jak ma wolną chwilę to spędza ją z nami, tylko tych chwil jest jak na lekarstwo. Ja chcę chociaż sama do sklepu iść!!! Bez Dziecia
|
|
#1161 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za wszystkie miłe słowa w imieniu Johnego
![]() Cytat:
My tu grzecznie czekamy Cytat:
aha no i u mnie przez 6 godzin porodu rozwarcie z 3,5 cm zmieniło sie w ...4 Cytat:
a teraz kolejne pytania niedoswiadcznej mamusi :* czy zakładaliście body na niezagojony pepuszek? * jakąś konretna witaminke D polecacie? * dajecie ją z łyzeczki czy z kapsułki do buzi? wiem że to nazywa sie slepa milosc ale musze wam wstawic najswiezsze foto mojego skarba jak bosko spi
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() Jestesmy po szczepieniu A szczepionke na rotawirusy to by zjadl razem ze szczykawka Babka sie smiala, bo maly nie uronil ani kropli i jeszcze sie oblizywal po niej Od razu zrobilismy usg bioderek i wszystko jest idealnie ![]() A Nataniel wazy juz 5200 ![]() Uczulenie z buzki tez mu powoli schodzi
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
Moja polozna dokonała niemozliwego!! w tym miescie jest taka panii pediatra- juz daaaaaawno na emeryturze, ale swego czasu najlepsza w regionie. Ni przyjmuje juz w ogole. Ale polozna tak sie nami przejela, ze od tygodnia prowadzila z nia rozmowy i w koncu zgodzila sie obejzec Mala
![]() DZIEWCZYNY PO KONSULTACJACH U NEUROLOGA Bez trudu dostałyscie skierowanie? Ja zaczynam maslec, ze Zuza moze miec cos z glowka |
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje męstwa Natanowi ![]() jakie urocze ma spojrzenie
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jeśli dziecko nie było wcześniakiem to o skierowanie trudno i niestety musiałam nadwyrężyć nasz budżet i poszłam prywatnie, zresztą pediatrę i rehabilitację też muszę płacić sama więc masakra... a ja zaczynam się poddawać... miałam fajne , wyregulowane dziecko i... nie wiem gdzie się podziało ![]() to które mam jest marudne, non stop płacze, co godzinę chce jeść i nie śpi w dzień, teraz milionowy raz podaję mu smoka którego wypluwa i zaraz ryczy dziś od pobudki czyli od 5 spał CAŁĄ GODZINĘ a Tż musiał lecieć i prosić w aptece o mleko bez recepty bo by mi brakło do wieczora kiedy to odbierzemy receptę od pediatry Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-09-01 o 14:00 |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
telik Jaś sliczny a my kapiemy w tej wanience anatomicznej i moja malutka bardzo lubi kapiele wcale nieplacze tylko sie rozglada zafascynowana,uwlebiam na nia patrzec z dnia na dzien sie zmienia ,oczka otwiera juz tak szeroko niemoge sie na nia napatrzec
|
|
|
|
|
#1168 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
u nas w kratkę - jeden dzień, kiedy mała w ogóle nie śpi, kolejny w miarę - dziś ten w miarę zaliczyłyśmy z Mają spacer, a teraz śpi w wózku... Udało nam się w końcu zapisać na usg bioderek na 13 września no ale najważniejsze, że się udało ![]() No i przyszedł nam ten leżaczek bujaczek z fisher price'a - mam głęboką nadzieję, że na naszą Majkę choć trochę zadziała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a w nocy tuliłam już Maję ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
ja za Wami nie nadążam
![]() w ogóle czy Was też co chwilę nawiedzają goście?? u nas rodzina sie skończyła to się zaczęli znajomi pojawiać... nie to że nie lubię znajomych męża lub moich tym bardziej, ale jakoś mnie irytują ostatnimi czasy... no i brzuchowych problemów ciąg dalszy... jak ma piernąć lub zrobic kupę to sa ryki straszne, ale ataki kolki na szczęście za nami (tfu..tfu...coby nie zapeszyć ) podaję jej lefax i trzygodzinne ryki w nocy minęły...teraz ładnie śpi mi całą nockę z regularnymi już pobudkami w okolicy 2 i 5, a potem pobudka już o 8 rano ![]() a teraz uciekam na stronę 28 bo tam byłam ostatnio.... |
|
|
|
#1170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. My dajemy D-Vitum w kapsułkach 3. Próbowaliśmy na łyżeczce ale sporo zostawało a Mały nie chciał wylizywać Teraz dajemy prosto z kapsułki, tylko trzeba mocno trzymać i mieć suche ręce. U mnie podaje TŻ ![]() Dominik spał całe 20 minut. Zdążyłam umyć 2 podłogi, a został jeszcze korytarz i łazienka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

zębole

)
,żeby wróciła szybko do domku.Prosiła Was bardzo przeprosic za swoją nieobecnośc,ale coś się nie najlepiej układa po jej porodzie

Zakończone: 2

zaliczyłyśmy z Mają spacer, a teraz śpi w wózku...