|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
*Devikap- kropelki *dawałam wcześniej na łyżeczce, a teraz prosto do buzi |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pytan: 1. ja zakładałam body, tylko pampka wywijałam 2 i 3 tu nie pomoge bo Sara nie przyjmuje vit D ze wzgledu na nereczki. Cytat:
|
||
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Telik na łyżeczce
|
#1178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- My mamy D-Vitum - z kapsułki prosto w buźkę ![]() Cytat:
![]() Co to za uczulenie mieliście i po czym schodzi? Ale mam fioła teraz... wypytuje Was o każdą kropke na buźkach Waszych maleństw ![]() Cytat:
![]() Jak mnie gardło boli łeeee.... ja już po obiadku, zrobiłam sobie knedle ze śliwkami oczywiście zjadłam wydłubując śliwki Ogarnęłam po obiedzie i się nudzę Lili śpi na kanapie i puszcza głośne bąki w pieluche
|
||||
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko obdarzyło mnie właśnie swoim pierwszym bezzębnym świadomym uśmiechem
i to dwa razy pod rząd!a później sie rozpłakała ![]() |
|
|
|
#1180 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Zosia skończyła już 4 tygodnie To tyle dobrych wieści... Teraz pytanie: czy zdarzyło się którejś mieć zastój pokarmu w piersi - guzek, który nie dawał się zmasować? Ja mam od kilku dni na prawej piersi w jej górnej części, masuje, ogrzewam, przystawiam małą, kapustę też. Nic mi nie pomaga. Boli, kłóje, a skóra w tym miejscu jest delikatnie zaczerwieniona. Chyba powinnam iść już z tym do lekarza żeby ropnia się nie dorobić. Podejrzewam, że moja gorączka sprzed kilku dni z tym jest związana. Właściwym lekarzeem będzie ginekolog? |
|
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jako juz doswiadczone mamy pomozcie
![]() 1. jest juz tydzien po porodzie a ja nie mialam nawalu to normalne???? 2. probowalam odciagnac dzis pokarm ale bezskutecznie nawet 10 ml nie sciagnelam -to znaczy ze nia mam pokarmu ![]() :conf used:maly mi nie placze ssie cyca i zasypia je co 2-4 godziny wiec nie wiem oco chodzi 3. nie robi kupy juz drugi dzien ale brzuszek go nie boli - dawac czopek czy czekac???? 4. czy wszsytkie dzieci maja lekko krzywe nozki w lydkach??? HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-01 o 16:36 |
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. A na pewno dobrze przystawiasz laktator - ja na początku nie umiałam - musisz dobrze zassać sutka - możesz energiczniej na początku pompować. A może mały wszystko wyjada... Skoro spokojnie śpi to raczej się najada. A położna przychodzi? Powinna mieć wagę, więc zobaczysz jak mały przybiera. 3. Takie maluchy mogą robić nawet raz na tydzień lub co karmienie - jesli brzuch nie boli, każdy wariant jest normą. 4. nie wiem |
|
|
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tej pory podawałam VitaDerol - gratisy ze szpitala, ale juz mi sie kończa.
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A A ostatnio znalazłam apteke gdzie za Nutramigen płacę 9,9 ![]() Moja Agu zjada 120 i 4 miarki, a według instrukcji na Nutrze powinna 180 i 6 miarek ![]() Ja dziś zrobiłam na obiadek leczo mniam. Skręciłam sobie ser na sernik, bo mi sąsiadka przyniosła prawdziwy wiejski twaróg i zamarynowałam sobie mięsk, jutro będę piec. Chrzciny robimy na 20 osób.Agu tez ma juz gotowy strój. Sukieneczke bawełnianą, rajstopki,sandałki ( |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My dzisiaj po szczepieniu - Karolcia nie płakała Zabieram sie za prasowanie ... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 4 tygodnie! w weekend będziemy swiętować 1 miesiąc naszych księżniczekIdź lepiej do lekarza... ale do jakiego to nie wiem ![]() Cytat:
2. Z początku też nic nie odciągałam. Może Igor wszystko skutecznie wyciąga spróbuj kombinować z przystawianiem laktatora, może bardziej przycisnąc itp![]() 3. Skoro brzuchol nie boli to wszystko jest jak najbardziej w porzadku. Dzieci karmione cycem moga robić kupy nawet raz w tyg ![]() 4. Krzywe tzn? może wrzuć zdjęcie? Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnej Karolci!
|
||||
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starcza na bardzo długo daje sie jedna kropelke dziennie. Sorki za błedy ale pisze jedna reka
|
|
|
|
|
#1188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a w dzien to nawet co godzine cycka daje bo wrzeszczy i na rekach malego nosze popołudniami bo sie domaga... teraz tez spi mi w ramionach Cytat:
![]() Cytat:
ad1. my mamy siusiaka ![]() ad2. odbijamy. ad3. i to jeszcze jak! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko powiedziało "aguuuuuu"
|
|
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuję Was cały dzień, ale nie mam weny na pisanie. Moja płaczliwość co prawda przeszła, ale jakoś nie mam humoru. Nie będę smęcić
. Jutro mąż idzie małą zarejestrować, będzie już pełnoprawnym obywatelem Polski |
|
|
|
#1192 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlaczego faceci tacy są? ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------
|
|||||||
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Ktora z Was zapisała sie do szkoły? Żaneta?
Ja też miałam iść, ale nie dam rady. Nie jestem psychicznie w stanie zostawic Sarke. |
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj Dziec chyba wyczul ze potrzebuje odsapnac i spal 4 godziny popoludniu. Zdrzemnelam sie razem z nim, potem dokonczylam sprzatanie i nawet pojechalam z Malenstwem i TZtem na zakupy i pozalatwiac sprawy. A Domis sie nawet nie obudzil jak go przekladalam do nosidelka. Potem zostal wykapany i pojedzony i zasnal prawie bez placzu. Jestem w szoku.
TZta przeprosilam. Zrozumial. Pisze bez pl znakow bo z telefonu Jeszcze czuwam przy Wierciochu.
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie i ja wsrod Was Mamuski po dluzszej nieobecnosci na Wizazu
Na poczatek chce pogratulowac wszystkim Dziewczynkom, ktore urodzily po mnie, bo jeszcze nie mialam okazji tego zrobic, a wiec: Brumek, DaKaro, editka, Stronczek, AgaG, telik, SweetA - MOJE WIELKIE WIELKIE GRATKI ![]() : oklaski:wasze zdrowkoBrida - no to jeszcze czekamy na Ciebie.. ![]() Chcialabym tez baardzo podziekowac Babonikowi za przekazywanie informacji ode mnie i ogolnie za wsparcie i zainteresowanie..Baboniku wielkie calusy Kochana I dziekuje Wam wszystkim po kolei za kciuki (podwojnie, bo i dodatkowe wczorajsze) i gratulacje bardzo bardzo U mnie obecnie wszystko juz powoli wraca do normy, zaczynam czuc sie coraz lepiej i szybciej wracam do formy niz przy pierwszej CC, choc wtedy nie mialam tylu zdrowotnych komplikacji. Ale to tak jest jak sie stara baba bierze za rodzenie dzieci ![]() Nie bede przynudzac o CC, bo to operacja jak kazda inna, nic przyjemnego, ale tez nic strasznego. Moja corcia jest sliczna i taka malutka, mysle ze juz wrocila do wagi urodzeniowej tzn ok 3,4kg - takiego malutkiego dzieciatka jeszcze nie mialam, moja pierworodna to byl 4-kilogramowy klocuszek ![]() Karmie piersia tylko i wylacznie, Blaneczka ssie grzecznie cyca, o porach roznych jak jej sie uwidzi - raz co 2h, czasem co 3h. Lubi jezdzic w wozku-na dworze moglibysmy siedziec non stop. ![]() O moich wczorajszych przejsciach napisze pozniej, bo nie chce tworzyc zbyt dlugich "nieczytliwych" postow
|
|
|
|
#1197 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. ja daje łyżeczką Cytat:
tę większa już 240ml bo ze 120 pewnie już długo pić nie będzie.Cytat:
brawo! ja czekam jeszcze na taki uśmiech ![]() za skończone 4 tygodnie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dokupiłam Lenie dwie butelki Dr Browns z wąską szyjką i dwa smoczki poziom 2. lepiej z nich pije niż z tych poziom 1.
herbatkę pije z TT antykolkowej
|
#1199 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A przy tej szyjce to Ci od razu gmerali, czy przy którejś wizycie ?To ja życzę więcej "dobrych" dni no i żeby leżaczek okazał się cudownym rozwiązaniem A swoją drogą, to może kiedyś, jak już dołączę do grona rozpakowanych umówimy się kiedyś na spacer ![]() Cytat:
Tym nakładkom skończył się żywot w Ikei, podobno 2-3 msc temu wyprzedawali cały "nakład" no i już ich po prostu nie ma w ofercie w Wwie nie zachowała się ani jedna sztuka. Cytat:
No dołączam do ochów i achów ![]() Cytat:
nadal nic...nadal nic... były już tu takie co podobnie mówiły, a za chwile na porodówke sie zwijały [QUOTE=madzia1k1;29133823 ![]() [/QUOTE] Dziękuję Wam strasznie Odzyskałam wiarę, że jednak kiedyś urodzę
|
||||
|
|
|
#1200 | |||
|
Zakorzenienie
|
moja dziś rano o 5.00 urządziła sobie takie pogawędki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za piękny sen Dominika dobrze że z tżtem już w porządku - faceci czasem są całkiem do rzeczy i rozumieją nasze humory ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

:
Myślę że dokładny

zębole

no ale najważniejsze, że się udało 

Zakończone: 2

i zamarynowałam sobie mięsk, jutro będę piec. Chrzciny robimy na 20 osób.

przecież wiesz że wszystko może się zacząć nagle, bez żadnych znaków wcześniej