|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Catia Twój synuś ślicznie zasnął a jaki duży
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
super cieszę się, u nas na brzuszku zawsze spał spokojniej i pięknie brzuszek pracował dosyć głośno czasami ale z pewnością przynosiło mu to ulgę. Teraz gorzej ze spaniem na brzuszku bo od razu zadziera główkę i kręci się i się rozprasza tym co widzi (zabawki, kolorowy ochraniacz) No i teraz wiemy że Nadusia skończy za 4 dni 2 m-ce jak to zleciało szokJaś od dwóch dni w przedszkolu trochę mi go brak i tych jego pytań jak wraca to jest mniej absorbujący dzień mija a wieczorem buziak i co???? jakby inne dziecko
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-02 o 16:49 |
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Biednej Zosi znowu z nosa kapie..wyciagam ile wlezie, na szczescie byla pani do pomocy i wysprzatala w 3 godzinki domek pieknie, okna umyla, super, Zosia zasnela wiec i ja sie zdrzemne, z tym katarem nie spi dluzej niz godzinke...
Poziomka ![]() Grazin u mnie jak raz Zosi pobierali krew bylo tak samo, z pietki musialy i wyla okrutnie....serce mnie bolalo a tak wolno ta krewka plynela.. andziot myslisz ze ta zielona kupa po tych ziemniaczkach? mowilam lekarce ze dalam dwie lyzeczki ale nie skomentowala tego. ona czesto robi zielona kupe chyba od dwoch tygodni, w dodatku czesto, pamietasz pisalam, ze sie balam ze biegunka bo wodniste i bardzo czesto... a co do wizyty. Zosja u mnei w pracy jak jeden kolega wzial ja na rece dostala spazmow placzu doslownie ![]() milej uroczystej kolacji we dwoje ![]() zazdroszcze troszku... monigac za panikowanie dostaniesz w tylek ![]() daisyy nie jestes glupek, zoska jak spi na balkonie, a mam wielkie przeszklenie i widze jej ruchy z kuchni nawet to tez latam i tak co 15 minut sprawdzic czy nic jej nie jest ![]() kasia lodzka, daisyy ja tez bede musiala na panienski mala na nocke i popoludnie zostawic i na wesele mojej mamie...strasznie sie boje, naprawde zostawilam ja tylko raz na 2 godzinki i tyle..mam mega stresa... mamaoptymistka dziekuje za cieple slowa kochana ![]() co do czyszczenia noska, ja juz dzisiaj 4 razy czyscilam.. za kazdym razem wymieniacie te koncowke ? bo ja wymieniam, ale w opakowaniu mam tylko 10 i zaraz sie skoncza....... podnoslam lozeczko o jeszcze jedna ksiazke do gory..moze latwiej jej bedzie oddychac bidulce.. ide sie zdrzemnac
|
|
|
|
#3664 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
tak mnie tu malo,ze az mi glupio znowu pisac.Moja malutka od 15 minutek kima a ja troszke odpoczywam.Dziewczyny powiedzcie,czy ja jestem przewrazliwiona:przed chwila do babci przyszla znajoma z malym dzieckiem wiec poszlam z moja niunia na rekach sie przywitac(widzialam ja pierwszy raz)gadu gadu i nagle ta kobieta nachyla sie nade mna,mowi "daj mi" i zabrala mi dziecko z rak,troche oslupialam ale nic nie powiedzialam.No kurcze nawet nie spytala czy mozna. Przyszli z dworu,rece nie umyte,jej dziecko tez brudne od czekolady dotykalo moja corcie :-( A moze ja przesadzam? I jeszcze sie mnie pyta czy daje butelke,wiec odpowiadam ze nie a ona z wielkim zdziwieniem "a dlaczego nie dajesz?musisz dawac zeby sie nauczyla!" Ehhh czasem trace cierpliwosc do ludzi![]() ddaaiissyy bardzo podoba mi sie szry kolor na scianach,do tego fioletowe lub czekoladowe dodatki antropia ja tez niedlugo bede łysa,nie wiem juz jak mam zaczesywac moja wyliniala czupryne,jestem tak zdesperowana,ze nawet ogladalam juz peruki na allegro i tez znajduje czasem moje wlosy w pampersieLolka1212 a co to za witaminy na wzmocnienie cebulek?bo ja tez karmie piersia i nie wiem czym tu sie wspomoc? anula chodzi Ci o ta gabeczke?ja ja wogole calkiem wyciagnelam,bez niej lepiej sie zasysa. Narazie to tyle bo moja marudka sie obudzila i teraz musimy jakos dociagnac do 19 A wlasnie dziewczyny,czy wasze dzieciaczki budza sie czasem z placzem?moja tak niekiedy ma ale jak ja wezme na rece to sie od razu uspokaja i juz jest potem wszystko ok.
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Grazinku aż przykro się robi jak się czyta, że Sebulkowi taka krzywdę dziś robili
![]() Mary może być sernik wiedeński ? albo jasny z brzoskwiniami ? głowa mi pęka, brzuch boli, za to nie wiem o co kaman z małym, bo zrobił sobie przerwę w jedzeniu 4 godzinną potem cycuś o 15 i teraz zasnął bo się bawił z maskotką idę się odciagnąć bo mi zaraz cycki eksplodują aaaa i zaczął mi się dzisiaj w łóżeczku przemieszczać i nie tak, że nogami się odpychał bo to robi juz jakiś czas ale w lewo pod szczebelki się przesunął
|
#3666 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzielny chłopakCytat:
Cytat:
zazdroszczę a mój pojechał posiedzieć z chłopakami (jakby tego co drugi dzień nie robił)
|
|||
|
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w kuchni, myję sobie lodówkę,
przychodzi młody i wącha szafkę (tak głośno ) i mówi:"czuję tu słoiczki, yyyyy mniammmm" otwiera szafkę i mówi: "jesteście tu moje pyszne" I jak mam mu nie dać? Co z tego, że na nich pisze po 4 miesiącu a nie po 4 roku
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikola sie przespała od 17.30 do teraz, wiec znając życie pojdzie spac okolo 22
teraz nie chce leżeć a na obchod po mieszkaniu nie mam ochoty ![]() Siasiek udany ten twoj synek swoja droga ja czasem napije sie herbatki jabluszkowej z meliską, ktora kupilam dla Niki![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Ważka ja tez trace cierpliwosc do ludzi, zdaje sie na swoj instynkt macierzynski i robie po swojemu czasem tak jak radzą dziewczynki z forum, im bardziej ufam niz tesciowej koncze myszki, milej nocki zyczymy wam i waszym maleństwom
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-09-02 o 18:59 |
|
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
zosiaa mi dalej ciasno z obrączką
![]() moniak to standard, to nie kaszel, Polka jak zakaszle a ja ja zmałpuje to potrafi specjalnie jeszcze raz zakaszleć matal ALLELUJA !!!!!!!!!!!! siasiek synal boski ! Moje dziecko dzisiaj miało dwie dłuuuugie drzemki w ciągu dnia, teraz leży na macie i śpiewa do zabawek, sweeet. Tatuś w Bogatyni na koncercie, takiemy to dobrze, wróci w nocy ![]() Jutro idę na masaż, wrażenia po powrocie.
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
No to witam się z Wami wieczorną porą.
Jedno dziecko rozmawia z zabawkami, drugie nyna w wózku znudzony zawieszką. Opuchlizna z oczy już pomału mi schodzi więc zaczynam widzieć literki ![]() mogę z Wami posiedzieć. Zdążyłam przeczytać o Sebusiu, biedny. Grazin ja bym nie wytrzymała i wyszła z dzieckiem. I o Zosi, że mama znów cała w nerwach... Andziot miłego wieczorku. Wiecie, że Niko ze słoiczków najbardziej lubi dynie z ziemniakami ![]() Cała reszta jest dla tego co je przez szafkę czuje bo Niko pluje nimi dalej niż widzi. A tak pięknie zaciska usteczka, że później nawet na mleko nie chce otworzyć. A co jeszcze, zepsułam dzisiaj wózek. Jest ekstra za✂✂✂..iście. No i idę sobie do klubu brzydko ponarzekać.
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Sebuś pokłuty
Nikosia dziś późno idzie spać Czaro zajada się słoiczkami (pamiętam jak z mężulem na naszych pierwszych nieśmiałych randkach kupowaliśmy sobie deserki z gerbera i oblizywaliśmy się po nich ogromnie )Zosia leczy katarek - ja Zosi jak jest chora (była) to psikałam milion razy solą ![]() Edzik dziś grzeczniutki, mama zadowolona Pola kaszle na zawołanie Emilkę brudne łapska dotykały tyle zapamiętałam ![]() Gabrynia śpi byliśmy na dłuuugim spacerku i spotkaliśmy dwie ciocie i Ryszarda Kalisza ![]() długopisik dostaliśmy mam nadzieję, że Zosia zaraz też padnie buziaki |
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorową porą. Przez kilka ostatnich dni próbowałam Was poczytać ale nie miałam siły a czytać bez zrozumienia to bez sensu. Postaram się w wolnej chwili nadrobić. Głupio mi bo kompletnie nie wiem co u Was.
Kasia wkroczyła wczoraj w przedszkolne progi. Moja kochana dziewczynka, tak szybko dorasta... A 30-31 sierpnia miała dni adaptacyjne. Wszystko było super, do dzisiejszego poranka, kiedy w szatni pojawił się płaczący chłopiec. W tym momencie Kasia rzuciła mi się w ramiona i w płacz. Panie musiały ją siłą oderwać, ja buzi szybko dałam i jak najszybciej za drzwi. Ale potem było już w porządku, wyszła zadowolona Wczoraj i dziś odebrałam ją o 13, po weekendzie trochę dłużej będzie. A Wojtek. Hmmm powiem krótko korzysta na nieobecności siostry po pierwsze spacery, po drugie błoga cisza w domu, po trzecie mamusia tylko dla niego hihi
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Haneczka od 19:30 śpi, faktycznie problemem było zbyt duże zmęczenie, co powodowało,że nie mogła wieczorem zasnąć. Tylko w domu w dzień Ona nie może coś sobie znaleźć miejsca do spania,więc ją biorę na dwór często i tam śpi. A propo- czy Wasze dzieci też do zasypiania szukają Was? Moja może się bawić z mężem,pół dnia spędzić,ale jak przy zasypianiu nie będę ja,to nie zaśnie kurde. Dzisiaj mąż miał j=Ją na rękach przed snem,próbował uśpić, a Hania płakała i płakała. Ja wzięłam na rączki, przytuliła się i zasnęła. Ech,dziwne to,bo mąż ostatnio pracuje z domu i bardzo dużo z Hanią spędza czasu,widocznie co mama to mama;> Tylko przeraża mnie to,czy nie będzie problemu jak będę chciała gdzieś iść wieczorem,albo będę musiała...Może to kwestia tego,że musiałby więcej lulać po prostu?
Mary czytałam K, cieszę się że wszystko idzie w dobrą stronę Ucałuj Hanutkę.Siasiek jaki ten Twój synek jest przesłoooodziaśny Normalnie padłam z jego węszenia słoiczkó![]() moniqac na du...pe dostaniesz jak się nie przestaniesz zamartwiać i wyszukiwać problemy Kochana, to samo anula. Zluzować proszę, bo zamęczycie te dzieciaki w przyszłości Żartuję,ale tak serio,to same siebie zamęczycie. Ja wiem jak to jest,bo sama mam tendencję do umartwiania,ale z tego nic dobrego nie wychodzi.AgnieszkaM dobrą decyzję podjęłaś po konsultacji z mamą. Też bym tak zrobiła. Trzymam kciuki za Antosia. Ważka moim zdaniem nie przesadzasz,bo mnie też wkurzają takie sytuacje. Niestety jak ktoś tego nie rozumie,to nam często jest głupio za kogoś i nie zwracamy uwagi,bo jakoś tak dziwnie... |
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam....
Paszport zalatwiony. 11 pazdziernika odbior. Antos zniosl dzielnie dwugodzinna podroz w jedna strone. Spowrtotem bylo gorzej, bo korki na autostradzie Antos wracal w samym pampersie, bo taki skwar. Na szczescie mamy to juz za soba! Matall ksiazeczka zrobila furore. Podoba sie ![]() Daisy staniki faktycznie lux! Wstyd sie przyznac, ale pierwszy raz mam takie porzadne moja dietka to mz. Po prostu ![]() Mamaoptymistka dietka mz. Nic ciekawego ![]() Jestem mega zmeczona!
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
grazin - ja mam taka traume po wczorajszym szczepieniu. Kobieta tak Olkowi scisneła usta zeby wypił szczepionke ze on az sie wysatraszył! Ja sie jej pytam p[o co , ze ostatnim razem wypił bardzo ładnie! Qwa! chce o tym zapomniec. Dobrtz był bo wyszłam z gabinetu. Masakra!
matall, mary z tą waga jest dokładnie tak jak pisałyscie. Kazdy ma inne predyspozycje. Olek jest z 31 maja i warzy 7 kg...na samym cycu! Pochwale sie ze dziecko wypiło mi 50-ke herbatki za jednym razem butelka lovi Wsadziłam tylko mamke (jedynke) do glukozy ![]() czytam dalej... |
|
|
|
#3678 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
Dzisiaj byl taki ryk, ze szok. Teraz mala spi w chuscie... No i decyzja podjeta: odstawiam Nadie od UU. Napisalam juz w K, powtorze jeszcze tylko tutaj: dostalismy recepte na Nutramigen dla Niuni (lekarka wylapala tez poczatki egzemy, powiedziala, ze moze miec to zwiazek z podejrzeniem alergii na mleko, ale oni tu nie testuja takich maluszkow, wiec na razie zostaja nam tylko podejrzenia...). TZ wlasnie pojechal do apteki, od jutra zaczniemy podawac. Trzymajcie kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
dla Kasi, dzielna dziewczynka, no i dla Ciebie tezCytat:
Mam przepis na pyszny sernik nowojorski, chcesz? ![]() Cytat:
Matall, juz napisalam w K, napisze tu jeszcze Wiem dobrze, o co Ci chodzi z tym odstawianiem od UU... To nie takie proste wcale Ale ja chyba tez dojrzalam do tego. Wreszcie... Cytat:
![]() Cytat:
Bo jesli to pierwsze to podgrzewacz moze sie przydac Cytat:
Anula, dobrze ze to nie rota! Duzo zdrowka dla Zosi Ide, bo mala znow placze... Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-09-02 o 20:27 |
|||||||
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Dziękuję za Pepe na szczęście nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego Pan doktor bardzo dokładnie zbadał małego, wcześniej robiąc wywiad z nami. Zaliczyliśmy jeszcze zakupy w realu. Miałam kupon rabatowy na 12% i pampersy wyszły po 37 zł .
|
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
zmykam pooglądac TV, Marudek po kąpieli już śpi więc skorzystam z wolnego czasu
|
#3681 |
|
Rozeznanie
|
to co zdążyłam przeczytać:
grazin - bidulek Sebuś, aż mi się płakać chciało jak czytałam. Głos oddałam. siasiek - Czaro niemożliwy! matall - dobrze zrozumiałam, odstawiłaś UU? Od razu widać poprawę więc i Ty będziesz szczęśliwsza i młody zadowolony. Na razie koniec, bo już mi się oczy zamykają. Ło matko! Lecę tabletę łyknąć! A! daisy - Tantum bardzo pomaga, a ISLA to polecam o smaku bodajże czarnej pożeczki
|
#3682 | |||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Już po wizycie, ale wiedz że cały dzień o Was myślałam i trzymałam za Was kciuki! Mam nadzieję że z małym wszystko w porządku! Cytat:
Noo kawaler cię się widzę robi przyzwoity ładnie daje mamie pospać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ach u nas noc też tragiczna, jak i cały dzień. Nie wiem co mu się dzieje, czy to te zęby, czy to znów skok, czy mam po prostu, marudny, krzykliwy egzemplarz w domu, już nie mam sił. Nic nie mogę w domu zrobić, bo mały domaga się ciągłej uwagi, spokojny jedynie jest na spacerach. A ja mam masę roboty w domu. Mam zdjęcia ze ślubu, chrztu do obróbki, 11 września robię kolejny chrzest a jak on dalej będzie tak wyczyniał to nie wiem kiedy skończe pracę ![]() anula_81 O kurczątko, mocno zaciskam za Zosienke!! duzo zdrówka dla maleńkiej!!mary poziomkowa Dobrze prawisz!! Cytat:
Cytat:
![]() Grazin Aż mnie zmroziło jak przeczytałam o pobieraniu krwi Sebusiowi!! Co za ^%&^*^% Tymkowi zawsze pobierają albo z paluszka albo z piętki. Z główki na szczęście nigdy mu nie pobierały, ale trauma jest, oj jest! Ale w taki sposób? Przecież...ach. Słów brakuje! ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
#3683 | ||
|
Przyczajenie
|
ddaaiissyy
Ależ oczywiście Napisz mi kochana PW to się umówimy dokładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mój mały nie wkłada sobie stópek do buzi, bu ![]() Ach tak jak pisałam, Tymek w ciągu ostatnich paru dni zmienił się w marudę, krzykacza...czekam aż te dni mina. Dzisiaj leżałam z nim ponad 3 godziny na łóżku. Najpierw przez 1,5 godziny się bawiliśmy- sam bawić się już nie chce a na koniec jeszcze zabawa przez pół godzinki.Lecę wypić herbatkę, jutro mam duużo sprzątania, Tż obiecał pomoc ![]() No i musze w końcu skończyć obróbkę zdjęć
|
||
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Ejj,zobaczcie co nas czeka
http://www.youtube.com/watch?v=cNkp4...layer_embedded
|
|
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin co to za sadystyczne praktyki???
![]() Jejku biedny Sebus ![]() ![]() ![]() ![]() :przytu l:
|
#3686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ma być ciekawa ma być skuteczna. Proszę informować o sukcesach, może to mnie zmotywuje żeby też się pilnować. Dziś obiecałam sobie że wcześniej się położę zobaczymy, syn ogląda Madagaskar na TVN a mąż na nocce a malutki śpi. Od kilku dni Franek ma duże problemy z zasypianiem, wtula na maksa buźkę w pieluszkę i widać że chce spać ale popłakuje bo nie może usnąć. Najlepiej usypia w wózku no ale cały dzień nie mogę wozić i w wózku trzymać, czasem muszę też coś w domu zrobić. Troszkę wydłużyły mu się przerwy w jedzeniu co mnie bardzo cieszy.
|
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
Spice
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oki zmykam myć draba Jutro będe wieczorkiem bo jedziemy z tz do krakowa Ikea czeka Mam nadzieje ze nie bedzie milon postów |
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pizg ło mnie bylam na stepie power
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

wybieram:

dziekuje, uspokoilas mnie troche
a date urodzenia Nadusi dopisalam w podpisie 
szok

i tez znajduje czasem moje wlosy w pampersie
A wlasnie dziewczyny,czy wasze dzieciaczki budza sie czasem z placzem?moja tak niekiedy ma ale jak ja wezme na rece to sie od razu uspokaja i juz jest potem wszystko ok.

Pepe na szczęście nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Tymkowi zawsze pobierają albo z paluszka albo z piętki. Z główki na szczęście nigdy mu nie pobierały, ale trauma jest, oj jest! Ale w taki sposób? Przecież...ach. Słów brakuje!