Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 16:46   #3661
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

Catia Twój synuś ślicznie zasnął a jaki duży

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
dziekuje, uspokoilas mnie troche a date urodzenia Nadusi dopisalam w podpisie

super cieszę się, u nas na brzuszku zawsze spał spokojniej i pięknie brzuszek pracował dosyć głośno czasami ale z pewnością przynosiło mu to ulgę. Teraz gorzej ze spaniem na brzuszku bo od razu zadziera główkę i kręci się i się rozprasza tym co widzi (zabawki, kolorowy ochraniacz)

No i teraz wiemy że Nadusia skończy za 4 dni 2 m-ce jak to zleciało szok

Jaś od dwóch dni w przedszkolu trochę mi go brak i tych jego pytań jak wraca to jest mniej absorbujący dzień mija a wieczorem buziak i co???? jakby inne dziecko

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-09-02 o 16:49
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:51   #3662
gusiagatko
Zakorzenienie

Anula Super, ze to nie rota

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:53   #3663
anula_81
Zakorzenienie

Biednej Zosi znowu z nosa kapie..wyciagam ile wlezie, na szczescie byla pani do pomocy i wysprzatala w 3 godzinki domek pieknie, okna umyla, super, Zosia zasnela wiec i ja sie zdrzemne, z tym katarem nie spi dluzej niz godzinke...

Poziomka
Grazin u mnie jak raz Zosi pobierali krew bylo tak samo, z pietki musialy i wyla okrutnie....serce mnie bolalo a tak wolno ta krewka plynela..

andziot myslisz ze ta zielona kupa po tych ziemniaczkach? mowilam lekarce ze dalam dwie lyzeczki ale nie skomentowala tego. ona czesto robi zielona kupe chyba od dwoch tygodni, w dodatku czesto, pamietasz pisalam, ze sie balam ze biegunka bo wodniste i bardzo czesto...
a co do wizyty. Zosja u mnei w pracy jak jeden kolega wzial ja na rece dostala spazmow placzu doslownie
milej uroczystej kolacji we dwoje
zazdroszcze troszku...
monigac za panikowanie dostaniesz w tylek
daisyy nie jestes glupek, zoska jak spi na balkonie, a mam wielkie przeszklenie i widze jej ruchy z kuchni nawet to tez latam i tak co 15 minut sprawdzic czy nic jej nie jest

kasia lodzka, daisyy ja tez bede musiala na panienski mala na nocke i popoludnie zostawic i na wesele mojej mamie...strasznie sie boje, naprawde zostawilam ja tylko raz na 2 godzinki i tyle..mam mega stresa...

mamaoptymistka dziekuje za cieple slowa kochana

co do czyszczenia noska, ja juz dzisiaj 4 razy czyscilam..
za kazdym razem wymieniacie te koncowke ? bo ja wymieniam, ale w opakowaniu mam tylko 10 i zaraz sie skoncza.......
podnoslam lozeczko o jeszcze jedna ksiazke do gory..moze latwiej jej bedzie oddychac bidulce..

ide sie zdrzemnac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:47   #3664
Ważka
Raczkowanie

Witajcietak mnie tu malo,ze az mi glupio znowu pisac.Moja malutka od 15 minutek kima a ja troszke odpoczywam.Dziewczyny powiedzcie,czy ja jestem przewrazliwiona:przed chwila do babci przyszla znajoma z malym dzieckiem wiec poszlam z moja niunia na rekach sie przywitac(widzialam ja pierwszy raz)gadu gadu i nagle ta kobieta nachyla sie nade mna,mowi "daj mi" i zabrala mi dziecko z rak,troche oslupialam ale nic nie powiedzialam.No kurcze nawet nie spytala czy mozna. Przyszli z dworu,rece nie umyte,jej dziecko tez brudne od czekolady dotykalo moja corcie :-( A moze ja przesadzam? I jeszcze sie mnie pyta czy daje butelke,wiec odpowiadam ze nie a ona z wielkim zdziwieniem "a dlaczego nie dajesz?musisz dawac zeby sie nauczyla!" Ehhh czasem trace cierpliwosc do ludzi

ddaaiissyy bardzo podoba mi sie szry kolor na scianach,do tego fioletowe lub czekoladowe dodatki

antropia ja tez niedlugo bede łysa,nie wiem juz jak mam zaczesywac moja wyliniala czupryne,jestem tak zdesperowana,ze nawet ogladalam juz peruki na allegro i tez znajduje czasem moje wlosy w pampersie

Lolka1212 a co to za witaminy na wzmocnienie cebulek?bo ja tez karmie piersia i nie wiem czym tu sie wspomoc?

anula chodzi Ci o ta gabeczke?ja ja wogole calkiem wyciagnelam,bez niej lepiej sie zasysa.

Narazie to tyle bo moja marudka sie obudzila i teraz musimy jakos dociagnac do 19A wlasnie dziewczyny,czy wasze dzieciaczki budza sie czasem z placzem?moja tak niekiedy ma ale jak ja wezme na rece to sie od razu uspokaja i juz jest potem wszystko ok.
Stary 2011-09-02, 17:49   #3665
Klaterina
Zadomowienie

Grazinku aż przykro się robi jak się czyta, że Sebulkowi taka krzywdę dziś robili

Mary może być sernik wiedeński ? albo jasny z brzoskwiniami ?

głowa mi pęka, brzuch boli, za to nie wiem o co kaman z małym, bo zrobił sobie przerwę w jedzeniu 4 godzinną potem cycuś o 15 i teraz zasnął bo się bawił z maskotką idę się odciagnąć bo mi zaraz cycki eksplodują aaaa i zaczął mi się dzisiaj w łóżeczku przemieszczać i nie tak, że nogami się odpychał bo to robi juz jakiś czas ale w lewo pod szczebelki się przesunął
Stary 2011-09-02, 18:23   #3666
night25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Night25 a ja nawet nie wiedziałam, że ZG jest podstawówka, myślałam, że tylko gim. a SP w Zgłobicach.. prosze ile rzeczy z wizażu można się dowiedzieć

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Piotruś dziś pierwszy raz nie wył na maci
dzielny chłopak

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
jestem!
wrocilismy a Zosia spi!
Padla biduleczka

Pani ja zbadala, kaszel slyszala obsluchala ja, ale mowi ze nic na szczescie nie ma w oskrzelach i mowila ze kaszelek od kataru bo jej splywa do gardelka. Kazala malej sciagac czesto katarek bo zeby nie przenioslo sie na uszka?chyba chodzilo jej o zapalenie ucha...
poza tym pokazalam jej ze malutka ma takie sine pod oczkami a lekarka powiedziala, ze wlasnie dzieci jak sa oslabione i przeziebione to tak sie objawia ich stan chorobowy(PRAWDA TO ANDZIOTKU??) kupke obejrzala, powiedziala, ze takie niteczki krwi to nic strasznego, jedna kupe zielone powiedziala, ze rzeczywiscie cos nie podeszlo zosience , ale druga ktora przynioslam juz nie byla zielona ale miala nitki krwi i pani powiedziala, z eto wyglada dobrze i zeby sie nie martwic, ze katar pewnie przejdzie za 2-3 dni a kupki jesli juz od jakiegos czasu tak robi i nie jest odwodniona a podobno nie jest to nic sie nie dzieje i tu do KASI LODZKIEJ bo widzialam ze pisalas, powiedziala, ze niektore dzieci bardzo wrazliwie reaguja na nowe pokarmy i tp i czesto robia zielonkawe kupki ze sluzem i dopoki normalnie jedza nie ma w tym nic zlego.
Dziekuje wam za kciuki ciesze sie ze pojechalysmy, mialyscie racje

Powiedzialam lekarce ze wiem ze moze panikuje, a ona na to ze to jest male dziecko i lepiej panikowac niz potem zalowac....

napisze pozniej bo musze cos zjesc
kofam was bardzo!
cieszę się że to nie rota

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

szalejemy

poczytałam pobierznie co u Was

anula widze znowu przeboje u Zosieńki, podkrążone oczka - może być choroba, alergia a czasem taka uroda
może jednak za wcześnie dla Zosi na nowości jeszcze ???

byłam z Gabrynią pokazać się u mamy w pracy
RYK był nieziemski
jak 15 kobiet się rzuciło dotknąć malutką to wcale jej się nie dziwię, że wpadła w histerię,
nawet w domu ryczała - dopiero błogi cyc ją uspokoił

zaraz mykamy na spacerek

wieczorem jak dziewuchy pójdą spać
idziemy na romantyczną kolację bez dzieci

mam nadzieję, że Gabrynia mi się nie popsuje
bo od paru nocy budzi sie dopiero około 5-6

papa
no no romantyczny wieczór zazdroszczę a mój pojechał posiedzieć z chłopakami (jakby tego co drugi dzień nie robił)
Stary 2011-09-02, 18:47   #3667
Siasiek
Zadomowienie

Jestem w kuchni, myję sobie lodówkę,
przychodzi młody i wącha szafkę (tak głośno) i mówi:

"czuję tu słoiczki, yyyyy mniammmm"
otwiera szafkę i mówi:

"jesteście tu moje pyszne"

I jak mam mu nie dać? Co z tego, że na nich pisze po 4 miesiącu a nie po 4 roku

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:48   #3668
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

otwiera szafkę i mówi:

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:51   #3669
night25
Rozeznanie

Cytat:

otwiera szafkę i mówi:

dobre
Stary 2011-09-02, 19:08   #3670
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Nikola sie przespała od 17.30 do teraz, wiec znając życie pojdzie spac okolo 22

teraz nie chce leżeć a na obchod po mieszkaniu nie mam ochoty

Siasiek udany ten twoj synek swoja droga ja czasem napije sie herbatki jabluszkowej z meliską, ktora kupilam dla Niki

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Ważka ja tez trace cierpliwosc do ludzi, zdaje sie na swoj instynkt macierzynski i robie po swojemu czasem tak jak radzą dziewczynki z forum, im bardziej ufam niz tesciowej

koncze myszki, milej nocki zyczymy wam i waszym maleństwom
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-09-02 o 18:59
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:09   #3671
atiz
Rozeznanie

zosiaa mi dalej ciasno z obrączką
moniak to standard, to nie kaszel, Polka jak zakaszle a ja ja zmałpuje to potrafi specjalnie jeszcze raz zakaszleć
matal ALLELUJA !!!!!!!!!!!!
siasiek synal boski !

Moje dziecko dzisiaj miało dwie dłuuuugie drzemki w ciągu dnia, teraz leży na macie i śpiewa do zabawek, sweeet.
Tatuś w Bogatyni na koncercie, takiemy to dobrze, wróci w nocy

Jutro idę na masaż, wrażenia po powrocie.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:15   #3672
Siasiek
Zadomowienie

No to witam się z Wami wieczorną porą.

Jedno dziecko rozmawia z zabawkami, drugie nyna w wózku znudzony zawieszką.

Opuchlizna z oczy już pomału mi schodzi więc zaczynam widzieć literki
mogę z Wami posiedzieć.

Zdążyłam przeczytać o Sebusiu, biedny. Grazin ja bym nie wytrzymała i wyszła z dzieckiem.
I o Zosi, że mama znów cała w nerwach...
Andziot miłego wieczorku.

Wiecie, że Niko ze słoiczków najbardziej lubi dynie z ziemniakami
Cała reszta jest dla tego co je przez szafkę czuje bo Niko pluje nimi dalej niż widzi. A tak pięknie zaciska usteczka, że później nawet na mleko nie chce otworzyć.

A co jeszcze, zepsułam dzisiaj wózek. Jest ekstra za✂✂✂..iście.
No i idę sobie do klubu brzydko ponarzekać.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:47   #3673
andziot
Zakorzenienie

Sebuś pokłuty
Nikosia dziś późno idzie spać
Czaro zajada się słoiczkami (pamiętam jak z mężulem na naszych pierwszych nieśmiałych randkach kupowaliśmy sobie deserki z gerbera i oblizywaliśmy się po nich ogromnie )
Zosia leczy katarek - ja Zosi jak jest chora (była) to psikałam milion razy solą
Edzik dziś grzeczniutki, mama zadowolona
Pola kaszle na zawołanie
Emilkę brudne łapska dotykały

tyle zapamiętałam

Gabrynia śpi
byliśmy na dłuuugim spacerku i spotkaliśmy dwie ciocie i Ryszarda Kalisza
długopisik dostaliśmy
mam nadzieję, że Zosia zaraz też padnie

buziaki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:48   #3674
asiak1981
Rozeznanie

Witam się wieczorową porą. Przez kilka ostatnich dni próbowałam Was poczytać ale nie miałam siły a czytać bez zrozumienia to bez sensu. Postaram się w wolnej chwili nadrobić. Głupio mi bo kompletnie nie wiem co u Was.

Kasia wkroczyła wczoraj w przedszkolne progi. Moja kochana dziewczynka, tak szybko dorasta... A 30-31 sierpnia miała dni adaptacyjne. Wszystko było super, do dzisiejszego poranka, kiedy w szatni pojawił się płaczący chłopiec. W tym momencie Kasia rzuciła mi się w ramiona i w płacz. Panie musiały ją siłą oderwać, ja buzi szybko dałam i jak najszybciej za drzwi. Ale potem było już w porządku, wyszła zadowolona Wczoraj i dziś odebrałam ją o 13, po weekendzie trochę dłużej będzie.

A Wojtek. Hmmm powiem krótko korzysta na nieobecności siostry po pierwsze spacery, po drugie błoga cisza w domu, po trzecie mamusia tylko dla niego hihi

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:10   #3675
spice1985
Zadomowienie

Hej. Haneczka od 19:30 śpi, faktycznie problemem było zbyt duże zmęczenie, co powodowało,że nie mogła wieczorem zasnąć. Tylko w domu w dzień Ona nie może coś sobie znaleźć miejsca do spania,więc ją biorę na dwór często i tam śpi. A propo- czy Wasze dzieci też do zasypiania szukają Was? Moja może się bawić z mężem,pół dnia spędzić,ale jak przy zasypianiu nie będę ja,to nie zaśnie kurde. Dzisiaj mąż miał j=Ją na rękach przed snem,próbował uśpić, a Hania płakała i płakała. Ja wzięłam na rączki, przytuliła się i zasnęła. Ech,dziwne to,bo mąż ostatnio pracuje z domu i bardzo dużo z Hanią spędza czasu,widocznie co mama to mama;> Tylko przeraża mnie to,czy nie będzie problemu jak będę chciała gdzieś iść wieczorem,albo będę musiała...Może to kwestia tego,że musiałby więcej lulać po prostu?

Mary czytałam K, cieszę się że wszystko idzie w dobrą stronę Ucałuj Hanutkę.
Siasiek jaki ten Twój synek jest przesłoooodziaśny Normalnie padłam z jego węszenia słoiczkó
moniqac na du...pe dostaniesz jak się nie przestaniesz zamartwiać i wyszukiwać problemy Kochana, to samo anula. Zluzować proszę, bo zamęczycie te dzieciaki w przyszłości Żartuję,ale tak serio,to same siebie zamęczycie. Ja wiem jak to jest,bo sama mam tendencję do umartwiania,ale z tego nic dobrego nie wychodzi.
AgnieszkaM dobrą decyzję podjęłaś po konsultacji z mamą. Też bym tak zrobiła. Trzymam kciuki za Antosia.
Ważka moim zdaniem nie przesadzasz,bo mnie też wkurzają takie sytuacje. Niestety jak ktoś tego nie rozumie,to nam często jest głupio za kogoś i nie zwracamy uwagi,bo jakoś tak dziwnie...

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:19   #3676
Paulizia
Wtajemniczenie

Padam....
Paszport zalatwiony. 11 pazdziernika odbior.
Antos zniosl dzielnie dwugodzinna podroz w jedna strone. Spowrtotem bylo gorzej, bo korki na autostradzie Antos wracal w samym pampersie, bo taki skwar.
Na szczescie mamy to juz za soba!

Matall ksiazeczka zrobila furore. Podoba sie

Daisy staniki faktycznie lux! Wstyd sie przyznac, ale pierwszy raz mam takie porzadne moja dietka to mz. Po prostu

Mamaoptymistka dietka mz. Nic ciekawego

Jestem mega zmeczona!
Stary 2011-09-02, 20:21   #3677
dorkabl
Zadomowienie

grazin - ja mam taka traume po wczorajszym szczepieniu. Kobieta tak Olkowi scisneła usta zeby wypił szczepionke ze on az sie wysatraszył! Ja sie jej pytam p[o co , ze ostatnim razem wypił bardzo ładnie! Qwa! chce o tym zapomniec. Dobrtz był bo wyszłam z gabinetu. Masakra!

matall, mary z tą waga jest dokładnie tak jak pisałyscie. Kazdy ma inne predyspozycje. Olek jest z 31 maja i warzy 7 kg...na samym cycu!

Pochwale sie ze dziecko wypiło mi 50-ke herbatki za jednym razem butelka lovi Wsadziłam tylko mamke (jedynke) do glukozy

czytam dalej...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:22   #3678
Camomile
Zadomowienie

Hej Mamusie.

Dzisiaj byl taki ryk, ze szok.
Teraz mala spi w chuscie...

No i decyzja podjeta: odstawiam Nadie od UU.
Napisalam juz w K, powtorze jeszcze tylko tutaj: dostalismy recepte na Nutramigen dla Niuni (lekarka wylapala tez poczatki egzemy, powiedziala, ze moze miec to zwiazek z podejrzeniem alergii na mleko, ale oni tu nie testuja takich maluszkow, wiec na razie zostaja nam tylko podejrzenia...).
TZ wlasnie pojechal do apteki, od jutra zaczniemy podawac.
Trzymajcie kciuki

Cytat:

otwiera szafkę i mówi:

Swietny jest

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
(...)
Kasia wkroczyła wczoraj w przedszkolne progi. Moja kochana dziewczynka, tak szybko dorasta... A 30-31 sierpnia miała dni adaptacyjne. Wszystko było super, do dzisiejszego poranka, kiedy w szatni pojawił się płaczący chłopiec. W tym momencie Kasia rzuciła mi się w ramiona i w płacz. Panie musiały ją siłą oderwać, ja buzi szybko dałam i jak najszybciej za drzwi. Ale potem było już w porządku, wyszła zadowolona Wczoraj i dziś odebrałam ją o 13, po weekendzie trochę dłużej będzie.

A Wojtek. Hmmm powiem krótko korzysta na nieobecności siostry po pierwsze spacery, po drugie błoga cisza w domu, po trzecie mamusia tylko dla niego hihi
dla Kasi, dzielna dziewczynka, no i dla Ciebie tez.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
(...)
Macie przepis na jakiś dobry sernik?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------
Mary, jak dobrze, ze z Hanutka ok.

Mam przepis na pyszny sernik nowojorski, chcesz?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
(...)Myślę, że miesiąc temu nie byłam gotowa odstawić go od UU Chyba musiałam do tego dojrzeć. Dając mm wtedy miałam wyrzuty sumienia
Teraz się cieszę dając butlę
(...)
Edzik znów śpi
Druga długa drzemka od rana
Sam się bawił
Zawieszki robią furorę, krokodyl cały ośliniony

Idę suszyć włosy

Matall
, juz napisalam w K, napisze tu jeszcze za poprawe Edzika.
Wiem dobrze, o co Ci chodzi z tym odstawianiem od UU... To nie takie proste wcale...
Ale ja chyba tez dojrzalam do tego. Wreszcie...

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

jeszcze was nie nadrobiłam, ale musze sie pożalić

byłam z kurczaczkiem na pobraniu krwi z racji tego ze nie byla to zwykła morfo, ktora mogliby pobrac z palca, tylko wiecej badan musieli dwie probówki krwi pobrac...
a sebuś chyba żył nie ma...
najpierw dwa razy kłuli go w łokciu
babka dziubała taka ogromna igłą chyba 5 min, gdzie sebus to juz sie robił bordowy i zanosił sie, łzy mu leciały okroipnie
no i ani kropla krwi nie wyleciała
wiec ja mowie ze moze mu z głowy pobiora bo ostatnio tak było i od razu poleciała krew. no ale JUZ TAK NIE MOZNA
wiec poszłam na oddział chirurgii dziecięcej.
gdzie też w głowe nie kłują (o co chodzi z tą głową ze nie chca z niej pobrac??? andziotku???)
wiec zaczął sie istny dramat
znowu włozyła igłe i szukała zyły dziubała dziubała i nic
druga piguła przyszła wbila druga igłe dziubała znowu
sebusiowi nic krew nie leciała
a on wył biedny
nigdy nie widziałam zey tak płakał
te mu te rączki wykręcały, klepały zeby krew zaczeła leciec
i nic
po 10 min PRZERAŹLIWEGO płaczu jak nic nie lecialo, ja płakałam razem z nim
krew dalej nie pobrana
wiec zaczeły szukać w nogach
stópke mu wykreciły jak cholera i znalazły zyle
wbiły ipobrały te dwie probówki...
a on tak beczał, nie moglam go uspokoić
patrzyl na mnie jakby mnie błagał zebym go przytuliła a ja nie moglam nic zrobic...
po 20 minutach w tym gabinecie z takim rykiem, mialam ochote sobie strzelic drinka...

trauma jak cholera

obym mu nie musiała badań robic
wyszlismy ze szpitala i zasnał ze zmeczenia...

PROSIMY O GŁOSY
Grazin, biedny Sebus

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za info na temat podgrzewacza..
sama nie wiem czy kupować, czy nie
(...)
A bedziesz robic sama jedzonko, czy sloiczki?
Bo jesli to pierwsze to podgrzewacz moze sie przydac

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...)
co do czyszczenia noska, ja juz dzisiaj 4 razy czyscilam..
za kazdym razem wymieniacie te koncowke ? bo ja wymieniam, ale w opakowaniu mam tylko 10 i zaraz sie skoncza.......
podnoslam lozeczko o jeszcze jedna ksiazke do gory..moze latwiej jej bedzie oddychac bidulce..

ide sie zdrzemnac

Anula
, dobrze ze to nie rota!
Duzo zdrowka dla Zosi

Ide, bo mala znow placze...

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-09-02 o 20:27
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:32   #3679
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Hej dziewczyny

Dziękuję za Pepe na szczęście nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego Mamy kłaść maksymalnie często małego na brzuszek, aby ćwiczył oraz nie nosić brzuszkiem do brzuszka, tylko plecami do brzuszka ( a niestety nosiłam źle ). Polecił nam zrobić kontrolnie morfologię, bo ponoć od 4 m-ca gwałtownie może spadać poziom żelaza ( nie dając przy tym jakichś widocznych objawów ).

Pan doktor bardzo dokładnie zbadał małego, wcześniej robiąc wywiad z nami. Następna wizyta nie będzie potrzebna, chyba, że coś nas zaniepokoi.

Zaliczyliśmy jeszcze zakupy w realu. Miałam kupon rabatowy na 12% i pampersy wyszły po 37 zł .
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:32   #3680
Klaterina
Zadomowienie

zmykam pooglądac TV, Marudek po kąpieli już śpi więc skorzystam z wolnego czasu
Stary 2011-09-02, 20:42   #3681
asiak1981
Rozeznanie

to co zdążyłam przeczytać:

grazin - bidulek Sebuś, aż mi się płakać chciało jak czytałam. Głos oddałam.

siasiek - Czaro niemożliwy!

matall - dobrze zrozumiałam, odstawiłaś UU? Od razu widać poprawę więc i Ty będziesz szczęśliwsza i młody zadowolony.

Na razie koniec, bo już mi się oczy zamykają. Ło matko! Lecę tabletę łyknąć!

A! daisy - Tantum bardzo pomaga, a ISLA to polecam o smaku bodajże czarnej pożeczki

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:51   #3682
koralowa87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Dzisiaj o 17 mamy wizytę u neurologa. Już teraz proszę o ( mam nadzieję, że okaże się, że to moje przewrażliwienie, a nie wzmożone napięcie mięśniowe Pepe ).

Wracam do pracy Miłego dnia dziewczyny

Już po wizycie, ale wiedz że cały dzień o Was myślałam i trzymałam za Was kciuki! Mam nadzieję że z małym wszystko w porządku!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O, jestem dziś pierwsza

Edzik zjadł 20:30, a potem 4:30
SZOK normalnie
Dostał butle i od razu zasnął, a ja poszłam sobie ulżyć, bo UU niemal mi pękły
Idę dalej spać, bo właśnie spompowałam
Noo kawaler cię się widzę robi przyzwoity ładnie daje mamie pospać

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
koralowa87Ja rowniez jestem pod wrazeniem fotek Piekny synek, piekne fotki
Dziękuję ślicznie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas noc średnia. Pierwsza pobudka o drugiej (niby super) ale później co godzinę, Tymuś tak jakby płakał przez sen i to go wybudza Teraz leży w leżaczku i tarmosi nowego konika

Mattal, bardzo się cieszę teraz w końcu odżyjesz

Koralowa, ja też się dołączam do zachwytów zdjęciowych

Mamamoptymistka, ja też złamałam dietę i codziennie coś słodkiego wcinam
Dziękuję
Ach u nas noc też tragiczna, jak i cały dzień. Nie wiem co mu się dzieje, czy to te zęby, czy to znów skok, czy mam po prostu, marudny, krzykliwy egzemplarz w domu, już nie mam sił. Nic nie mogę w domu zrobić, bo mały domaga się ciągłej uwagi, spokojny jedynie jest na spacerach. A ja mam masę roboty w domu. Mam zdjęcia ze ślubu, chrztu do obróbki, 11 września robię kolejny chrzest a jak on dalej będzie tak wyczyniał to nie wiem kiedy skończe pracę

anula_81
O kurczątko, mocno zaciskam za Zosienke!! duzo zdrówka dla maleńkiej!!

mary poziomkowa
Dobrze prawisz!! najważniejsze aby dzieciątka nasze przybierały odpowiednio na wadze! wiadomo że dziecko urodzone z wagą 3 kg i 4 kg będzie inaczej ważyć w 4 miesiącu życia

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anula, oby to nie był rota jedź do lekarza i daj znać co z Zosią.

Tymek pospał godzinę ale oczywiście przy cycu na rączkach. Ehh, czuję się beznadziejnie bo nie umiem go normalnie uśpić i jakiś dół mnie dopadł z tego powodu
ach ja mam niestety ten sam problem z moim Tymkiem. Zasypia ostatnio jedynie przy cycku i na spacerach. No i wieczorem przy suszarce

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

o jaaaaaaaaaaaa CIeeeeee... przepraszam, że to napisze, ale cieszę się, że ktoś mnie rozumie!!!! dziękuję, dziękuję, dziękuję za to co napisałaś. naprawdę. tak - miał najpierw 14, potem 15, potem z 10 nas wypisali a po 4 dniach wyldowaliśmy w szpitalu w nocy - było 13 i na dodatek infekcja dróg moczowych. nie budzil sięna jedzenie - kilka dób co 3h miałam budzik ustawiony, dziń - noc - dzien - noc. po kilku dniach jak zaczeło mu być lepiej budził się sam. po urodzeniu z 3500 spadł na 3160. w szpitalu jak nas przyjmowali miał 3140. MASAKRA. jak oglądam zdjecie które mu robiłam w samym pamku w szpitalu az mi się beczeć chce - same kosteczki. teraz ma konkretne nóżki i rączki i papule , ale tak jak piszesz - czerwona lampka jak tylko cos jest choćby odrobinke inaczej - mam nadzieję, że nam minie... szybko. bo ja zwariuje.
.
Dlatego jak czytałam Twoje posty dokładnie wiedziałam co czujesz, marzę o dniu gdy przestanę z uporem maniaka liczyć ile moje dziecko zjadło, mam nadzieję że uchronię się od przekarmiania go

Grazin

Aż mnie zmroziło jak przeczytałam o pobieraniu krwi Sebusiowi!! Co za ^%&^*^% Tymkowi zawsze pobierają albo z paluszka albo z piętki. Z główki na szczęście nigdy mu nie pobierały, ale trauma jest, oj jest! Ale w taki sposób? Przecież...ach. Słów brakuje!

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
łysieje... przydałby mi się jakaś dobra szczotka na wylinkę
mam dość zbierania tych kudłów po mieszkaniu..
nawet w pampersie dzisiaj znalazłam
Ja będąc dzisiaj u dermatologa co prawda z moimi rozstępami wspomniałam jej że tracę ogromne ilości włosów, zapisała mi witaminę E w jakiejś większej ilości i jeszcze jedne tabletki z pokrzywą, witaminą E i czymś jeszcze- nie mam jak teraz napisac, bo młodzież śpi, ale jutro napisze Ci dokładnie co to za cuda mi zapisała

Stary 2011-09-02, 20:52   #3683
koralowa87
Przyczajenie

ddaaiissyy
Ależ oczywiście Napisz mi kochana PW to się umówimy dokładnie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

mam pytanko trzymacie swoje 4miesieczniaki na kolanach juz?? bo ja tak...moze na pół leżąco bardziej, ale ona sie zaczyna podnosić
Tak i również się skubaniec dźwiga. Staram się go jak najmniej tak trzymać, ale on ewidentnie lubi tę pozycję

Cytat:

otwiera szafkę i mówi:

A mój mały nie wkłada sobie stópek do buzi, bu
Ach tak jak pisałam, Tymek w ciągu ostatnich paru dni zmienił się w marudę, krzykacza...czekam aż te dni mina. Dzisiaj leżałam z nim ponad 3 godziny na łóżku. Najpierw przez 1,5 godziny się bawiliśmy- sam bawić się już nie chce potem wspólne spanie przez godzinę a na koniec jeszcze zabawa przez pół godzinki.

Lecę wypić herbatkę, jutro mam duużo sprzątania, Tż obiecał pomoc
No i musze w końcu skończyć obróbkę zdjęć
Stary 2011-09-02, 20:55   #3684
spice1985
Zadomowienie

Ejj,zobaczcie co nas czeka http://www.youtube.com/watch?v=cNkp4...layer_embedded

Zęby Hanusi
Stary 2011-09-02, 21:06   #3685
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin co to za sadystyczne praktyki???
Jejku biedny Sebus :przytu l:
Stary 2011-09-02, 21:06   #3686
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
( A moze ja przesadzam? I jeszcze sie mnie pyta czy daje butelke,wiec odpowiadam ze nie a ona z wielkim zdziwieniem "a dlaczego nie dajesz?musisz dawac zeby sie nauczyla!" Ehhh czasem trace cierpliwosc do ludzi
Nie przesadzasz, masz rację i ja na pewno zareagowałabym w zależności od dnia albo prosto z mostu albo przez kwiatek. Dziś pewnie opcje 1 bym wybrała.

Cytat:

otwiera szafkę i mówi:

jest niemożliwy,

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Kasia wkroczyła wczoraj w przedszkolne progi. Moja kochana dziewczynka, tak szybko dorasta...
U nas w przedszkolu byłaby KRASNALEM i powiem szczerze że tak ciężko tym krasnalkom rozstawać się z mamami. Zawsze sobie porównuje to z maturą u dorosłego lub jakimś ważnym egzaminem i strasznie mi żal tych malutków.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Mamaoptymistka dietka mz. Nic ciekawego
Nie ma być ciekawa ma być skuteczna. Proszę informować o sukcesach, może to mnie zmotywuje żeby też się pilnować.

Dziś obiecałam sobie że wcześniej się położę zobaczymy, syn ogląda Madagaskar na TVN a mąż na nocce a malutki śpi.

Od kilku dni Franek ma duże problemy z zasypianiem, wtula na maksa buźkę w pieluszkę i widać że chce spać ale popłakuje bo nie może usnąć. Najlepiej usypia w wózku no ale cały dzień nie mogę wozić i w wózku trzymać, czasem muszę też coś w domu zrobić.
Troszkę wydłużyły mu się przerwy w jedzeniu co mnie bardzo cieszy.
Stary 2011-09-02, 21:06   #3687
Paulizia
Wtajemniczenie

Spice
Stary 2011-09-02, 21:10   #3688
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Spice
Dobre, co nie?

Zęby Hanusi
Stary 2011-09-02, 21:17   #3689
night25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
hehe

oki zmykam myć draba

Jutro będe wieczorkiem bo jedziemy z tz do krakowa Ikea czeka

Mam nadzieje ze nie bedzie milon postów
Dobranoc
Stary 2011-09-02, 21:37   #3690
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

otwiera szafkę i mówi:

padlam

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Dziękuję za Pepe na szczęście nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego

pizg ło mnie
bylam na stepie power

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości