|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Zaraz was doczytam,ale najpierw napisze co po wizycie.Same dobre wieści!
![]() Śmieszniej było jak jechałyśmy do szpitala.Pierwszy raz jechałam nowym samochodem,on taki dłuugi że miałam stresa jak z parkingu wyjeżdżałam,bo akurat Tż tak zaparkowała,ze musiałam wyjecha cna główną drogę,pzred światłam gdzie z dwóch stron jechały samochody,ale spoko-poszło gładko.Potem trochę stresu cała drogę,bo wiecie jak to jest jak jedzie się nowym samochodem.No i jechałam w kolumnie samochódu za ciągnikiem jako pierwsza i wypzredziłam go i trochę depnęłam,żeby zdążyć.Pech chciał,ze policja stała i mnie zatrzymała Ja nawet nie zdążyłam odpowiedzieć,że tylko na kontrolę jadę,a on na to,żeby jechała,że dziś tylko pouczenie,ale mam jechać ostrożnie.Ale mi sie udałoada widzę,że porzadki dzisiaj robiłaś Ja dla odmiany dzisiaj leń,a tak się wczoraj narobiłam,dziś ani śladu mojej wczorajszej roboty
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#692 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry,
a my pospaliśmy do 8 co prawda z przerwą na buszowanie między 3.30 a 4.30, ale dobre i togosiawolna, skoro się nie budzi, to pewnie nie potrzebuje w nocy jeść, niech śpi, a Ty korzystaj! Cytat:
ale może nie będzie tak źle![]() Cytat:
no właśnie, tajka, Lenka gratulacje! ![]() Cytat:
Cytat:
a Ty Lenkę zostawiasz już jak ją położysz czy teściowa będzie kładła spać? w ogóle pije już Lena z butli, chyba nie jeszcze? tajka, ale się narobiłaś mnie też goście zawsze do sprzątania mobilizująprzeboje z tym przewijaniem... Krzyś mi się chce natychmiast przewracać na brzuszek, jak mu nie dam, to drze się jakbym go obdzierała ze skóry conajmniej... Cytat:
![]() trochę zazdroszczę (dużo miejsca na dużo dzieci![]() a widzisz, ja już wiem, czemu nie mam energii... ale ja nie mogę kakao!
|
|||||
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie leje, strasznie
i grzmi... wakacyjny sztorm... masakra... niech sie juz skonczyChcialam dac Lenie spzinak ale wyplula wszytsko wiec po 3 lzykach zrezygnowalam... na koncu zjadla stope w skarpetce i teraz zamiast biala jest zielona![]() Teraz placze nie wiem czmeu, ale wydaje mi sie ze dalej spiaca bo ja wybudizlam po2 godiznach... i moze ta pogoda... hmm
|
#694 |
|
Wtajemniczenie
|
Tajka gratki dla Lenki z okazji skończonych 5 miesięcy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-02 o 14:26 |
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
cora, to Ci się udało
mój ojciec zawsze wciskał, że się spieszy, bo nam się z moją siostrą siku chce, a myśmy z tyłu się darły, że wcale nie, hehehe a jak on się pięknie na nas złościł wtedy![]() super, że Lila zdrowiutka |
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
Igorek zostaje z tatusiem bo my na szczęście możemy się zmieniać ale jak tatuś będzie musiał iść na cały dzień do pracy to z babcią a wcale mi się nie chce iśc do pracy wolałabym zostać w domu
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diekujemy ![]() Super masz z tym weselem u nas sie nic nie zapowiada;/ ![]() Jak mnie wkurza to przebieranie ![]() Cytat:
![]() Ale mialas szczescie;p mnie tutaj raz policja zatrzymala z nowym samochodem, a jeszcze papierow nie mielismy;p ale tylko sprawdzali kto jedzie w samochodze, bo tu takie akcje czesto roba zeby szukac osob co jezdza na narkotykach, albo podejrzanie wyglaaja;p Lenka znowu zasnela... jakis dzien spiocha, marudy i niejadka ma ![]() ![]()
|
|
#699 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od kiedy zaczelas dawac kurczaka? Moja Lilly jest na mm. I wlasnie nie wiem od keidy moge zaczac dodwac miesko. I czy moge dawac cos poza kurczakiem lub indykiem? Cytat:
Jesli chodzi o te nowosci w jedzeniu, to bardzo duzo znajomych mojej Mamy namawialo mnie do dawania córce róznych cudow. Jedna odwiedzila nas jak Lilly miala pare dni i przyniosla domowa marmolade z aronii zeby dziecko sobie palca maczalo i tak lizalo ![]() Cytat:
a skad masz szpinak? Mrozony? Nigdy nie mialam do czynienia ze szpinakiem, nigdy mi nawet jako dziecku nie przyrzadzano ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Coralady trzymam kciuki za neurologa Gosiawolna - cale szczescie z Małym juz lepiej. Niech wyzdrowieje jak najszybciej Marta27 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Zapomnialam jeszcze napisac Ktoras z Was wkleila linka do tych szczoteczek: http://allegro.pl/szczoteczki-do-zeb...795803704.html Tez moge je polecic. Co prawda u Lilly do zebow, to jeszcze ho ho ho i jeszcze troszeczke, ale uzywalam ich na plesniawki i masaz dziasel. Nie polecam natomiast tych nakladanych na palec, bo sa ogromne! A jak pierzecie slady po marchewce sloiczkowej? Mi sie kurcze ostatnio nie dopraly plamy A zapralam wczesniej na mydle w kostce ![]() ![]()
|
|||||||||
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#701 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szczęściara z tym policjantem bo pewnie nie jeden by nie popuścił. Ależ z Ciebie pirat drogowy hihihi. Mi się 2 razy zdarzyło nie zatrzymać jak policja na mnie machała bo za późno się kapnęłam że na mnie i pojechałam dalej, nie gonili mnie ![]() Cytat:
Marchewe załatwiam vanishem |
|||||
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zmiane z tymi warzywnymi, bo zostaly;p
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
|
#705 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i że dobrze było jak w łózeczkach leżały... ![]() Cytat:
. ja to zawsze mam stracha przed kontrolą ale nigdy mnie jeszcze nie zatrzymali he he (prowadzę auto jakies10 lat)super że maleńka już zdrowieńka Cytat:
Cytat:
.. he he ale tata musiał się czuća ja wróciłam z zakupów i kupiłam te pampersy 162 szt.. zadowolona jestem a co na weekend może starczy---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- sunny girl dziekuję prunelle nie ma czego zazdrościć i tak oto jestem na wielkich metrach z ciągłym kurzem he hea einere jeszcze coś tam przeoczyłam trochę.. mój starszy syn miał dwa lata jak już całkiem sam przesypiał całe noce bez wstawania nawet na siusiu
|
||||
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla córeczki Tajka
Jak moglismy nie złozyć jeszcze gratulacji.Coralady super z tą wizyta wyszło, a i policjant w porządku. My juz sie powoli żegnamy z tym forum na czas wyjazdu, trzymajcie kciuki za dobrą pogodę. Moze uda się podejrzec trochę na wakacjach, ale może być ciężko. |
|
|
|
#707 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a skąd wypożyczałas? nie wiem czy u mnie w mieście jest jakaś wypożyczalnia ![]() no ja tez oprócz morskiego to planuję dolinki zaliczyć co do karmienia to ja też karmię już prawie wszędzie, nawet musiałam pod klasztorem na Jasnej Górze karmić głodomorra ![]() schowałam się za samochód jakiś i karmiłam na kucąco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no wiaadomo że z mamusią najlepiej no ale za coś zabawki trzeba kupować co nie Cytat:
![]() coralady ty spryciuro dobrze że obyło się bez mandatu i super że z Lili wszystko w najlepszym porzadkutajka skończyłas? zapraszam do mnie kobieto ![]() ![]() moja mała coś dziś maruda ![]() u mnie to już jesień czuć w powietrzu brrrr zimnooooo |
||||
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
klawiatura mi sie za blokowala w lapku;(
pisze na takiej na monitorze. ktos wie moze jak odblokowac? moze tz? lapek acer aspire 5738z lena spala 2 i pol h
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Oliwia tez nie lubi jabłka, ale dzisiaj uprażyłam jej w garneczku z gruszką i nie było takie kwaśne. Dużo zjadła.
żurawinka - miłego wypoczynku i ładnej pogody życzę tajka - gratki dla Lenki ja dziś nie wyspana. Mała już po 3 spała z nami, bo ciągle sie w łóżeczku przewracała i ja wtedy nie moge spać. Rano byłyśmy na spacerku ale chyba jeszcze raz pójdziemy bo słoneczko wyszło. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- ja raz karmiłam małą w sklepowej przebieralni. Tam zazwyczaj jest gdzie usiąść.
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
ta promocja w Tesco na pampki jest jednak na wszystkie rozmiary active, nie tylko 3, źle napisali w gazetce-cena 99 zlotych za 3pak
właśnie przytargałam taki, mając w nosidełku Nadunie i ledwo żyję
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Mam chwilę więc troszkę popiszę.
Ja nadal odzwyczajam Michała od porannych cyców. Dzisiaj od 8 do 14 go przetrzymałam i udało się choć były już chwile kiedy chciałam mu dać ulubionego cyca. Tzn nie to żeby nie jadł nic przez ten czas ![]() 8 - cyc 9 - kaszka mleczno-ryżowa z Bobovity ok. 30ml bo więcej nie chciał, bo był śpiący 11 - odciągnięte mleko 12.30 - pół słoiczka zupki marchewkowo-ryżowej Bobovity (byłam w szoku, że tyle zjadł) 13.50 - cyc Już nie wytrzymałam 10min. do 14 i mu dałam wcześniej, ale i tak sukces. Czyli z nowości jedzeniowych podaje kaszkę i zupkę tą marchwiową. Ciekawe jak mu pójdą zupki z Hippa, bo jarzynowej z Gerbera nie raczył jeść ![]() A tak wogóle to któraś Was napisała, że dzieci po zupkach mogą chcieć pić i stąd to dopijanie mleka i eureka przypomniałam sobie, że w szafce stoi herbatka jabłkowa z melisą Jutro dam mu się napić po zupce.Co do nocek to mój Michał ma 5 mcy (licząc tygodniami) i po skończeniu 3 nie wstawał w nocy, ale ostatnio coś mu się porobiło i wstaje, ale nie jest to rutyną. Np. dzisiaj wstał o 1 w nocy i o 3.30 zasnął tak porządnie do 8:/ a nie wiem, czy pisałam o glutenie. Kupiłam manną Bobovity i dosypuję łyżkę do ryżowej i zalewam wodą i tak podaję. aaa i jeszcze jedno. Coraz ciężej jest mi odciągnąc rano te 130ml mleka... Chyba pójdzie w ruch Bebilon do południa:| Myślę, że stres związany z pójściem do pracy przyczynia się tez do mniejszej produkcji mleka...
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2011-09-02 o 17:53 |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tajka przeoczyłam. Wszystkiego najlepszego dla Lenki z okazji 5 miesięcy
Kurde, jadłam jabłko i w ciągu minuty tak mnie gardło zaczęło drapać, że mówiłam ledwo...to samo jabłko dałam Leosiowi, ale jemu nic na szczęście. No i teraz nie wiem czy mnie coś nie rozkłada, bo przemęczona ostatnio jestem... |
|
|
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ile jest sztuk 4 w takim trójpaku? |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
162 sztuki.
to te same trojpaki, które widziałyśmy wtedy po 100 ileś.
|
#715 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój syn dorasta ![]() Cytat:
a policjantem to miałaś rzeczywiście szczęście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
ma ktos meza informatyka?;p
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
klawiatura mi sie za blokowala w lapku;(
pisze na takiej na monitorze. ktos wie moze jak odblokowac? moze tz? lapek acer aspire 5738z
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
powinna być jakaś kombinacja z klawiszem Fn. Wciśnij Fn i po kolei f1,f2... i coś powinno odblokować. Każdy laptop może mieć inaczej.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Ja nawet nie zdążyłam odpowiedzieć,że tylko na kontrolę jadę,a on na to,żeby jechała,że dziś tylko pouczenie,ale mam jechać ostrożnie.Ale mi sie udało
Ja dla odmiany dzisiaj leń,a tak się wczoraj narobiłam,dziś ani śladu mojej wczorajszej roboty

dziś sobie tłumaczyłam - jeszcze ok 4-5 lat
dla Lenki tajki z okazjji 5 miesiecy
ech.. dlaczego te dzieci tak szybko rosną
roboty w... piiii... he he

A zapralam wczesniej na mydle w kostce