|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
No rzeczywiście dzieki Lilce mandatu nie zapłaciłam
Dzięku jemy za dobre słowaTo był drugi raz jak mnie policja zatzymała i dwa razy wyszłam bez szwanku Się ma ten urok osobisty
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
tra w nosidełku takim do auta?
![]() a nie mogłaś jechać wózkiem? |
|
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie masz jakiegos klawisza z kłodką albo kluczykiem?
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
nie, w marsupi.
Nie pojechałam wózkiem, bo Nadia dzis jest marudna i w wózku by mi życia nie dala, poza tym nie plano walam robić dużych zakupów, tylko kilka rzeczy-myslalam, ze ta promocja jest tylko na trojki, tak było w gazetce. Tajka- czytałam, ze mogły ci paść sterowniki klawiatury, wejdz w panelu sterowania w zakładkę klawiatury i tam jest cos w stylu-sprawdź stan klawiatury, u ciebie to pewnie jakoś po angielsku jest napisane. .
|
#726 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
oj mnie też
Krzysiek w ogóle od urodzenia nie lubi być ubierany, najchętniej by na golasa fikał cały czas, więc narzekał nawet jak sie nie umiał na brzuch przewracać, ale mnieeeejCytat:
a z tym domem to wiem, moi rodzice i rodzice TŻ mają domy, w domu się wychowałam, kosztuje ten gaz cholerny, zwłaszcza jak dom nie ocieplony no i sprzątanie jest koszmarem, jeśli się jest pedantem (a mój ojciec jest ), inwestować można non stop...no ale fajnie z drugiej strony mieć więcej przestrzeni i zieleni! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
daj spokój non stop jak nie księża to pingwinki przechodzili koło mnie a ja taka skulona, tż mówił że mnie nie było widać nawet i nikt nie zaglądał zaq ten samochód ![]() jeść trzeba było dać już natychmiast więc nie zastanawiałam się że to klasztor ![]() tra acha, no moja jak ma zły humor to też wózek ją gryzie bardzo ![]() śpiewam wtedy 'była sobie żabka mała re re kum kum' i jakoś siada i seidzi ![]() ale jak jest bardzo zła to nie ma mocnych na nią nie będzie siedzieć i już!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-09-02 o 20:05 |
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
u nasz chyba ząb dzisiaj wyłazi, bo trochę krwi się pojawiło podczas przygryzania chrupkow i siateczki z owockami, wiec maruderstwo jest koncertowe, wózek- a kysz
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lejdis
kurcze, Fabian coś strzelił focha na butelkę/niekapek tak jakby nie umiał z tego pić, uwstecznił się czy co przecież za miesiąc znowu muszę jeździć na uczelnie jak on będzie pić cholera
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
maly spi, ja wykapana. zjadl z dwoch cycow
wiec moze znowu uda mu sie spac cala noc ale tym razem nie bede go budzic
|
|
|
|
#731 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a tz mówi że może z restartuj tzn chyba wyłącz i włącz.. ach te wynalazki he heCytat:
.. nie miałam z tym problemu.. nawet nie patrzyłam czy ktoś patrzy.. czy mu to pasuje.. czy nie.. miałam to gdzieś.. moje dziecko chciało jeść i już ..i to było ważniejsze.. teraz praktycznie nie karmię małego po za domem ponieważ on i tak nie chce.. chyba ze byłabym długooo po za domem to moze bym podała piers.. mały starszy już i spokojnie wytrzymuje aż wrócimy do domku...Cytat:
... mały na rękach a wózek pchałam brzuchem z kartonem pieluch w środku a pod wózkiem w koszu góra spożywki![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
co do karmienia w miejscu publicznym to tez robie tak zeby nikt nie widzial mojej piersi bo jestem swiaadoma ze nie wszyscy by chcieli widziec czy cos
|
|
|
|
#733 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak się czuje synuś?? Cytat:
![]() Fabianek lubi chyba sobie kombinować z humorkami ![]() Cytat:
i nic jeszcze nie wyszło.. on tak mocno łapkami pocierał i ranił sobie te dziąsełka.. ale już tak nie robi.. i chyba nawet ustało w ogóle te wyrzynanie ząbków.. bo już tak się nie wścieka ale widać dwa białe punkciki
|
|||
|
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
montii wiem co to znaczy;/
daj mu coś do picia co uwielbia, może się skusi
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
ada32 oj nie wiem o co chodzi Fabiankowi, najpierw nie chciał cycka, teraz odmawia picia soczków, a pił je z chęcią [ chciałam mu dawać na wyjeździe ] wręcz płakał jak mu zabierałam, a teraz co..?
już nie wiedziałam co robić to dałam mu pić z kubeczka i wypił ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Castia,dałam mu kiedyś marchewkę to wypił całą i płakał jak mu zabrałam, no to wystartowałam z jabłuszkiem, maliną ale nie podpasowało mu - mi też nie, kwaśne to takie, no i wróciłam do marchewki a on też tym pluje, chociaż wcześniej lubił co za wybredny chłopak jutro dam mu mlesia z butelki jak odciągne, jak nie bedzie pił to chyba się załamie
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Czym się różnią polskie galerianki od chińskich?
Polska mówi: - kup mi dżinsy to zrobię Ci loda A chińska: - kup mi loda to zrobię Ci dżinsy właśnie to przeczytałam na fb ![]() a propo spodni w H&M jest obniżka -40 zł montii może mleczkiem mamuni nie pogardzi ![]() moja gardzi ;/ lepiej nam soczki idą. jutro wesele a panna nadal się buntuje przed mlekiem z butelki wrr;/ Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-09-02 o 21:24 |
|
|
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
tyle dziś zrobiłam ze należy mi się karmi
![]() .. własnie otworzyłam ![]() mały sobie po kąpieli słodko śpi.. pewnie o północy zacznie wołać że czas na przeprowadzkę do mamy ![]() wiecie.. nie udzielałam się w kwestii podawania jedzonek maluchom bo cały czas uważałam że mam na to czas.. zamierzam podać małemu pierwszy posiłek po 6 miesiącu..ale ten czas jednak pędzi i niedługo i mnie to czeka.. jedno co mnie cieszy to to że małego oswoiłam z pomarańczową łyżeczką..tzn. odkąd mały skończył miesiąc podawałam i podaje nadal mu na niej kroplę wit.d.. mały jak widzi tą łyżeczkę to tak się cieszy i rączki wyciąga żeby potrzymać i oblizywać he he.. dziś kupiłam mu nowe zielone sztućce (widelczyk i łyżeczke) od razu wiedział ze ma je ciumkac he he zawsze to pierwszy krok.. ![]() a tak powaznie.. to jakoś nie pamiętam jak to było z moim starszym synem.. |
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Padam na pysk, jestem dziś strasznie zmęczona, nie mam pojecia czemu, w ogóle dziwnie się czuję, nie wiem czy mnie coś nie bierze Aaa tak odnosnie humorków Fabiana Montii, to mój też ma podobnie, jak dawałam pierwszy słoiczek jabłka to nie nadążałam nabierać, tak szybko zjadał i płakał jak się kończyło, a teraz pluje tym i nawet buzi nie chce otworzyć
|
|
|
|
#739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
castia niegrzeczna dziewczynka ![]() czytałam to dwa razy bo nie mogłam się połapac he he ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- dobranoc ![]() cisza jakaś chyba wszystkie poszły spać
|
|
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najadłam się czosnku i moje dziecię chyba go poczuło, bo strasznie płakało przy jedzeniu, ale w końcu zjadło i poszło spać... ![]() Cytat:
![]() Pochwalę się jeszcze moim zakupem. Kupiłam kojec, żeby mama nie musiała ciągle mieć na oku małego jak pojadę na zajęcia ![]() A kupiłam taki: http://allegro.pl/kojec-berber-count...795058292.html Szkoda, że ciut większych nie było. Tzn. były, ale takie zagrody jak dla krów...
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-09-02 o 22:41 |
||
|
|
|
#741 | ||||
|
Raczkowanie
|
wpadłam tylko na chwilę, mała smacznie śpi, idę zaraz do niej dołączyć
Cytat:
a z historii z policją się uśmiałam ![]() tak, to na pewno to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszystko załatwiałam przez internet bo ten sklep jest z Wrocławia we wtorek powinno być już u mnie Cytat:
jeszcze miesiąc, przeprosi się na pewno z butelką i niekapkiem widać, że Fabianek nie jest pamiętliwy ![]() idę spać dobranoc
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-02 o 22:45 |
||||
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no wcięło mi posta :/
Tity wow świetny ten kojec Castia i co zrobicie z weselem? kwartalinka mam nadzieje,ze przejdzie mu foch
|
#743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Montii, Tity, widzę że nie jestem sama z moim zmartwieniem, właśnie pisałam, że nie mam pojęcia jak to zorganizować wszystko, głównie będę chodzić wieczorami, żeby małym mógł się zająć mąż, ale przecież i tak go na głodniaka nie położy, szlag by to... ja nie wiem, no trudno, jeśli pić nie zacznie, to będziemy go głodem brać, innej opcji chyba nie ma
po prostu w pewnym momencie jak zgłodnieje to zrozumie, że z tego musi pić... tak się pocieszam, ale będę się martwić...mamy też ten doidy cup, no ale z tego to rzeczywiście długo by karmienie trwało, godzina jedzenia jak nic ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
prunelle a gdzie Ty będziesz chodzić wieczorami? bo nie doczytałam kochana
wcześniej normalnei zajadał,calkiem niedawnoa teraz pluje z butli, na szczęście ja mam szkolę rano/popołudniami więc wtedy będą stałe pokarmy [ chyba,że nikmi też bedzie pluć ] bo bez wieczornego mlesia to ciężko by było.
|
#745 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może za mało wody z gotowania warzyw dodałaś?? Cytat:
dla LeosiaMój jak rano się szykował do pracy miał to samo, ale od jakiegoś czasu już się nauczył. Szykuje sobie ubranie dzień wcześniej, przenosi do innego pokoju, no i zamyka nam drzwi w sypialni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No nic mam jeszcze 3 tygodnie to może coś się poprawi, czego i Wam życzę
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
\Montii, prunelle,a co ja mam powiedzieć, na cały dzień pojadę i mnie nie ma 12 h...100km od domu. Jeszcze się martw człowieku, żeby dojechać bezpiecznie w obie strony...
szymelka dzisiaj pierwszy raz prawie się nie obudziłam, jak mąż poszedł do pracy Ale i tak się nie wyspałam, mały chyba ze 4-5 razy się budził, krzyczał, 3 razy dawałam cyca, ale nie żeby był specjalnie głodny bo ciumkał może 3 minuty i zasypiał i za pół godziny znowu....nie wiem czy to po wczorajszym czosnku, czy zęby. Zasnąć też nie mógł, płakał, rzucał się i nie chciał cycka. |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Tity a ja przez Ciebie oglądam te kojce
100 km od domu, daleko A my już na nogach, Fabian spał sobie do 7 rano ale był jakiś dziwny, prężył się, szukał miejsca aż zrobił zieloną kupę:| i teraz się już bawi. To chyba nie po wczorajszym soczku bo w wielkich bólach wypił z 20 ml
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
witam
|
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas też całkiem fajne spanie do 8.30 z pobudkami na jedzenie o 3 i 6 a teraz mały znów marudny i chyba spać pójdzie, a ja się biorę za mycie okien ale przy podawanych przez Was ilościach, to ja wypadam blado, bo mam tylko 3
|
|
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Czytam, że wasze maluszki tak ładnie śpią i strasznie wam zazdroszczę. U mnie jak zwykle pobudki co 2-3 godziny a od 5 nad ranem już co godzinę. Maja dziś kończy 4 miesiąc, może coś jej się zmieni. Cytat:
Prosimy o głosik. Spacja po pl http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3843
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Dzięku jemy za dobre słowa
Się ma ten urok osobisty

Krzysiek w ogóle od urodzenia nie lubi być ubierany, najchętniej by na golasa fikał cały czas, więc narzekał nawet jak sie nie umiał na brzuch przewracać, ale mnieeeej

.. nie miałam z tym problemu.. nawet nie patrzyłam czy ktoś patrzy.. czy mu to pasuje.. czy nie.. miałam to gdzieś.. moje dziecko chciało jeść i już ..i to było ważniejsze.. teraz praktycznie nie karmię małego po za domem ponieważ on i tak nie chce.. chyba ze byłabym długooo po za domem to moze bym podała piers.. mały starszy już i spokojnie wytrzymuje aż wrócimy do domku...

i nic jeszcze nie wyszło.. on tak mocno łapkami pocierał i ranił sobie te dziąsełka.. ale już tak nie robi.. i chyba nawet ustało w ogóle te wyrzynanie ząbków.. bo już tak się nie wścieka

po prostu w pewnym momencie jak zgłodnieje to zrozumie, że z tego musi pić... tak się pocieszam, ale będę się martwić...