|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Dziewczyny, dziś mam okropny dzień
Źle się czuję gdy patrzę w lustro i widzę tyle włosów. Chciałabym żeby było ich mniej Czuję się przez to jakbym miała jakąś wielką głowę, gdy jestem na dworze i zawieje wiatr to czuję jak włosy się rozwiewają przez co jest ich jeszcze więcej. Wiem, że zaraz zostanę zlinczowana za to co napisałam, bo wiele z was marzy o tym, żeby mieć więcej włosów, ale ja po prostu źle się z nimi czuję Nie mogę nawet nic z nimi zrobić, żeby było ich mniej...
|
|
#41042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pozostaje nic innego jak zaakceptować takie jakimi są. Założę się że niema osoby na ulicy która się za tobą nie obejrzy ja to nie tylko bym się obejrzała ale i polazłabym za tobą ![]() ____________________ Zakręcona WŁOSOMANIACZKA Zapuszczam włos Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-09-02 o 20:27 |
|
|
|
|
#41043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym zdjęciu co ostatnio wrzucałaś z imprezy wyglądają super, taki stan też Ci za dużo? Są maksymalnie zbite w takie grube pasma, wg mnie bajka I figurkę masz fajną to Ci pasuje
|
|
|
|
|
#41044 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam uno problemas
potrzebna mi suszara z dyfuzorem, bo gdy jest chłodno moje włosy nie zdołają same wyschnąć nawet w kilka godzin, a więc, wątek o dyfuzorach przejrzałam...i w sumie nic ciekawego nie znalazłam.Mogłybyście polecić jakąś dobrą i sprawdzoną suszarkę z dobrym dyfuzorem. Wyczytałam, że dobra jest babyliss 6642e. Poza tym znalazłam parę innych modeli i nie wiem jaki wybór jest najlepszy, pomożecie? ![]() - Babyliss D141E - Babyliss D495E - Rowenta CV 4803 Compact Pro - Rowenta CV 7320 Pro Pro - Bosch PHD 5980
Edytowane przez imbryka Czas edycji: 2011-09-02 o 20:54 |
|
|
|
#41045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41046 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie, zaolejowanie włosów na 24 h kokosem, winogronowym, shea i odrobiną rycynowego z keratyną nie zrobi mi krzywdy? Nałożyłabym dziś, jutro mam zbierać ziemniaki to pochodziłabym w turbanie i wieczorem zmyła.
|
#41047 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Hah, bez przesady
wystarczy mieć to w głowie i przypominać sobie czasem Cytat:
zmiany będą, musisz 'tylko' znaleźć swój zestaw ![]() Cytat:
![]() Nic nowego nie napisałam Aaa, powinnam tam dodać, że mamy UŚWIADOMIONE loki i fale ![]() PS: Lecę dalej sprzątać. Jutro przylatuje do mnie na chwilę kuzynka z facetem [Hiszpanem czystej krwi - Jorge! ]. Będę musiała jakiś alkohol kupić żeby się język rozwiązał ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Jeśli wiesz, że żaden Ci krzywdy nie zrobi to czemu nie...chociaż u mnie sprawdza się krótkie olejowanie [godzina czy 2 przed myciem]. |
||
|
|
|
#41048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#41049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nusia a ciebie to ja akurat bym zlinczowała ;D ja narzekam na brak włosowy. Bark objętości, bark wszystkiego ;D Ale jestem w stanie zrozumieć, ze możesz chcieć czegoś czego nie masz (to tak jak ktoras mówi, ze chcialaby byc wysoka a ja myslę "aha nie wiesz co mówisz ") Włosy masz śliczne i tyle
|
|
#41050 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Rany, jak Wy pędzicie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#41051 |
|
Zakorzenienie
|
jutro idę spotkać się z taką młodą dziewczynką (13 lat), która ma dość swoich kręconych włosów...
dowiedziałam się o niej od mojej mamy, która rozmawiała z jej mamą (znajome) zaoferowałam się, że pomogę jej z włosami i wskażę prawdziwą drogę, także trzymajcie kciuki ![]() pokażę jej wizaż i Wasze włosy, poopowiadam i mam nadzieję, że się zdecyduje i zacznie dbać o swoje kręciołki. A ma takie piękne Coś jak Milena Także jutro wielki dzień
|
#41052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, nieee ja się nie napaliłam na takie lokasy jakie masz Ty, czy inne dziewczyny Wiem, że moich na to nie stać, ale myślałam tylko, ze uda mi się poprawić kondycję włosów i wydobyć z nich więcej skrętu. W zasadzie to pewnie bym to olała, ale raz mi wyszły fajne zakrętasy i to mnie zajawiło, bo sądziłam, ze skoro raz się udało, to musi się udać znowu. No ale może to był wypadek przy pracy :/ Niestety, nie zrobiłam wtedy foty, jeszcze nie byłam świadoma tego, że to więcej może się nie udać ![]() Stresa to nie mam wielkiego, tylko raczej iryta, że się przykładam i coraz gorzej. Zacznijmy od tej krzywdy z obcięciem się Jeszcze pokombinuję, bo mam kilka pomysłów do testowania. Tylko mnie zastanawia, czy czesanie na sucho nie będzie ogólnie szkodliwe? I jakich zasad się trzymać, żeby w razie czego było możliwe najmniej krzywdzące ![]() Wiem, że się nie znam, dopiero co się wdrażam, a i tak przyznaję, że nie planowałam większego zgłebiania tematów włosowych, chciałam tylko znaleźć coś fajnego dla siebie ![]() A no i foty moich falek mam jeszcze z przeszłości nieodległej. Pierwsza fota, to rozczesane i przygładzone falki (jeszcze z dłuższymi kłakami). A na drugiej po pierwszym razie z cg, ale na dłuższych włosach
|
|
|
|
|
#41053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też chciałam tutaj znaleźć tylko coś pod siebie, a tak się wkręciłam, że ciągle odświeżam stronkę i szukam kolejnych kosmetyków dla siebie. I co najważniejsze jeżdżę do Biedronki po ściereczki jeszcze przed jej otwarciem![]() A dzisiaj mój mały sukces: umyłam głowę, cała relacja w codzienniku i pierwszy raz nałożyłam żel, który kupiłam wczoraj specjalnie. Byłam akurat sama w domu i jak mama wróciła to miałam już prawie suche. Mama wchodzi i mówi 'ale masz loki, zawsze coś Ci się podkręcało, ale dzisiaj to już aż nie do wiary' I najpiękniejsze jej słowa: 'nie wierzyłam dotąd, że ta cała pielęgnacja coś da(mimo, że pokazywałam jej zdjęcia przemian niektórych dziewczyn), niby widziałam włosy tych dziewczyn, ale nie wierzyłam. Ale dzisiaj mogę z czystym serce powiedzieć, że to działa. I pielęgnuj je tak dalej, bo włosy masz dzisiaj bajeczne' Kocham moja mamę
|
|
#41054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia jutro, zdaj relację. Pewnie niezle sie dziewczyna zdziwi jak sie dowie jak powinno się poczynac z kręconymi wlosami ![]() Cytat:
A mama bardzo fajnie, że cie podbudowala ![]() Jaki żel kupilas? EDIT: o już wiem tego Artiste to ja osobiście nie oszczedzam Fajnie na mnie działa a efekt u ciebie baaaardzo mi sie podoba ![]() A propo żeli, ja dzisiaj natknęłam się na zel Delii, nie czytałam o nich wczesniej i teraz widze ze pisane o nim było na analizowym wątku ale o tym bordowym (w bordowej tubce), a ja widziałam jeszcze taki w białej (nie porównałam składów na miejscu, ale biały ma niby proteiny jedwabiu). Ktoś może używał? Który sobie wybrać? (na ich stronie jest jeszcze czarny) Jutro może na składy popatrzę bliżej i zobaczę czym sie różnią. Ale jak ktos mi teraz doradzi to bede bardzo wdzieczna
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-03 o 00:39 |
||
|
|
|
#41055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to młoda osoba, bunt i te sprawy ![]() ja używałam tylko tego bordowego, nie mam porównania z innym niestety, ale fajnie, że są wstaw składy to zobaczymy co tam mają zawsze może jakiś żelik na zamiankę ![]() ja póki czekam aż wykończę delię i śmigam do natury po artiste dzięki Tobie i liczę na takie efekty jak u Ciebie
|
|
#41056 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i pytanie, które muszę zadać, czemu chciałabyś za mną iść ? Cytat:
Figurę również staram się zaakceptować i nie narzekać, także dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
też powiedziałabym 'nie wiem co mówisz' bo ja akurat jestem wysoka i generalnie nie polecam
|
|
|
#41057 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu się rozpisały na kilometr
Witam Was dzisiaj na kacu i na dodatek z pracy ![]() Wniosek z nowej pielęgnacji jest taki, że włosy szybko zmieniają się w przyklap Także może co drugie mycie będę używać szamponu jednak, żeby się nie przetłuściły za bardzo ![]() Swoją drogą, widziałyście nowe Avanti? Są kosmetyki do loków Rozpoznałam tylko Nivea FC - resztę podejrzewam o silikony
|
|
#41058 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze uda ci sie ja przekonac
![]() Cytat:
Cytat:
na a jak to kobbieta chciałabym spróbowac coś nowego i czepię się tej Delii ![]() Nusia każdy ma swój powód do narzekań i wcale się nie dziwię, że coś ci może nie odpowiadac u Ciebie. Szkoda, ze nie można tak sie zamienić na tydzien i zobaczyc jak to jest w czyichś włosach a potem z pełnym zakochaniem wrócić do swoich
|
|
#41059 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj umyłam pierwszy raz odżywką i jestem bardzo zadowolona bo... zaczęły się jakby kręcić bardziej od góry!
W ogóle uśmiałybyście się ze mnie, bo zasiałam gdzieś grzebień i czesałam się takim plastikowym turystycznym widelcem z szerokim rozstawem zębów ![]() Ze ściereczki z biedronki jestem zadowolona, tylko że zmoczyłam całą od razu odciskając włosy :/ troszkę mała jest. Zaraz wstawię foty do codziennika |
|
|
|
#41060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#41061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ludzie oglądają się na ciebie dlatego bo masz jedne z najpiękniejszych włosów przynajmniej ja tak uważam bo na ulicy jeszcze nie widziałam nigdy takich loków (w mojej małej mieścinie za dużo kręconych niema ) zgadzam się też z tym co mówi AjriszMarta ta fryzur apasuje ci do twojej figuryA co do pytania to chciałabym za tobą iść chociaż kawałek żeby jak najdłużej gapić się na twoje włosy ![]() ____________________ Zakręcona WŁOSOMANIACZKA Zapuszczam włos Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy |
|
|
|
|
#41062 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie Arielka jak nic. Sliczne długie włosy, wyglądają na prawdę super
A to ze nie kręcą się od samej góry to wcale nie ujmuje im uroku, może nawet dodaje
|
#41063 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Myślałam o obcięciu ich kawałek żeby się lepiej kręciły ale doszłam do wniosku że póki co skupię się na pielęgnacji i zobaczę jak się będą zachowywać
|
|
|
|
#41064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Nie zrozumiałam tego - Czego jeszcze używasz, napewno nie samego BD.dziękuję za odpowiedzi |
||
|
|
|
#41065 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie, takie mam ostatnio przemyślenia... Może to będzie pewne pocieszenie dla wszystkich, które walczą o skręt. Myślę, że zachwyt wzbudzają nie tylko piękne kędziory, ale przede wszystkim ZDROWE, nawilżone włosy. Ja osobiście przestałam wzdychać, że nigdy nie bedę mieć sprężyn jak Milena, Benek, Nez czy Nusia. Cieszę się, że dzięki CG moje włosy lepiej wyglądają, nie są suche, sztywne. To był mój cel właściwie, gdy zaczęłam podczytywać wizaż. Do zakręconych trafiłam przez przypadek dzięki DMkAni <dozgonnie_wdzięczna> i odkryłam,że mam fajne fale. I byłoby mi pewnie trochę żal, gdyby nagle stały się proste. Mimo wszystko wolałabym zdrowe, lśniace proste niż zniszczone kręcone(jakie rymy częstochowskie
). Wiem,że na forum zakręconym to brzmi jak wyznanie heretyka, ale coż, najwyżej mnie zbanujecie, a i tak będę wracaćZatem, kochane, pielęgnujmy nasze włosiska, a będą piękne! Aiorghe, Ty się wydajesz ostatnio najbardziej zdołowana, ale naprawdę nie masz powodu do rozpaczy. Widać u Ciebie zdrowo wyglądające włosy, moze trochę zwariowały po ścięciu, ale dbaj o nie, a odrosną piękniejsze.
|
#41066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tak tak siedzę,patrze w ten monitor i dumam ...... o tych włosach oczywiście. Masz 100% racje. Najważniejsza jest PIELĘGNACJA a wtedy każden jeden włos bedzie ładny ____________________ Zakręcona WŁOSOMANIACZKA Zapuszczam włos Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy |
|
|
|
|
#41067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aiorghe - powiem z reka na sercu, nie gniewaj sie ale szukasz dziury w calym, jak dla mnie ta pierwsz fotka jest piekna, i powiem wiecej - wiele osob chcialoby takie wlosy jak na tej fotce. I niestety musze to napisac - nie przeczytalas dokladnie naszych watkow, wlosy krecone/falowane maja wlasne zycie, raz sie uloza pieknie, raz mniej ladnie a Ty chcesz im na sile cos zmienic. Jestem pewna ze jak ja bym umyla Ci wlosy i je zrobila to mialabys 3a na glowie jak nic, tylko nie wiem czy podobaloby Ci sie to, wiesz czemu? Bo to tego musialabym uzyc odzywki bs w wiekszej ilosci oraz stylizatora w wiekszej ilosci. W wielu przypadkach to produkty pomagaja wlosom zbic sie w wieksze pukle. A wyglada ze Ty nie lubisz takiej ilosci na wlosach. Dbaj o nie i daj im luz. Mnie ta pierwsza toka sie bardzo podoba, mysle ze jak pierwszy raz zastosowalac CG to staralas sie jakos szczegolnie i dlatego byl efekt a teraz starasz sie za mocno i wlosy nie daja rady. Odpusc im troche, daj tydzien luzu jesli chodzi o stylizacje, nie odpuszczaj tylko z systematyczna pielegnacja, raz w tygodniu porzadna maska, jesli chcesz czesac na sucho - grzebien z szerokim rozstawem, tylko i wylacznie.
|
|
#41068 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ależ pędzicie
![]() Cytat:
Teraz jak zmieniłam pielęgnację to moje włosy podobają mi się jeszcze bardziej bo widać ich coraz lepszą kondycję ale objętość nadal jest ![]() Masz cudne włosy. Chciałabym mieć taki skręt jak Ty. Na prawdę ![]() A ludzie się za pewne za Tobą oglądają bo rzadko widzą tak piękne włosy ![]() I podobnie jak Milena też chętnie bym kawałek za Tobą poszła aby popodziwiać Twoje loczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Masz bardzo ładne włoski, widziałam w codzienniku I mamy podobny kolor. Podejrzewam, że to Twój naturalny Moje naturalne też są mniej więcej takie Cytat:
![]() Włoski masz śliczne i ta długość ![]() A ja dzisiaj zrobiłam sobie maseczkę z oleju rycynowego, oliwy z oliwek, miodu, odżywki (dla lepszej konsystencji) i trochu zielonego kremu z biedronki. Trzymałam tę maseczkę przez godzinę. Potem mycie BD, d/s alterra z granatem, b/s joaśka z lnem i rumiankiem oraz zielony artiste. Wrażenia po maseczce pozytywne A błyszczą się![]() Zielony żel artiste jako że najsłabszy niezbyt mi utrwala fryzurę ale lubię go bo nic a nim mi włosków nie obciąża i przede wszystkim bardziej je zabezpiecza niż stylizuje. Za to go lubię i przez to bardzo mi pasuje Mocniejsze fale mam wtedy kiedy podczas suszenia ugniatam włoski a kiedy tego nie robię to mam luźne, lekkie fale ale taki efekt też mi się podoba Tylko mój skalp chyba jednak nie lubi mycia odżywką. Już tym razem na prawdę robiłam to uważniej aby podczas płukania tej odżywki skalp tez się z niej czyścił ale chyba jednak po prostu moja skóra nie toleruje mycia odżywką bo dziś znowu zauważyłam wzmożone wypadanie Ag Rafka masz absolutną rację Każda z nas ma inne włosy i najważniejsza jest pielęgnacja ich aby były zdrowe
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-03 o 14:08 |
||||||
|
|
|
#41069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#41070 |
|
Zakorzenienie
|
Horny - lepiej niż Arielka!
![]() Co za tydzień, nie mam kiedy łba umyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Nie pozostaje nic innego jak zaakceptować takie jakimi są. Założę się że niema osoby na ulicy która się za tobą nie obejrzy ja to nie tylko bym się obejrzała ale i polazłabym za tobą
I figurkę masz fajną to Ci pasuje
potrzebna mi suszara z dyfuzorem, bo gdy jest chłodno moje włosy nie zdołają same wyschnąć nawet w kilka godzin, a więc, wątek o dyfuzorach przejrzałam...i w sumie nic ciekawego nie znalazłam.
i się nie poddawać!
], ale aktualnie jakby 'pamiętają' skręt i aż tak się nie zniekształcają, słowo! Rano wstaję i nic nie muszę z nimi robić, bo nie potrzeba, jest cacy

zmiany będą, musisz 'tylko' znaleźć swój zestaw 

miałam nałożyć co innego, ale okazało się, że nie mam majonezu
więc nałożyłam miód z olejem, pachnę jak ciastko na Święta
Także jutro wielki dzień 

...... o tych włosach oczywiście. Masz 100% racje. Najważniejsza jest PIELĘGNACJA a wtedy każden jeden włos bedzie ładny