Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1369 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 20:02   #41041
nusia114
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Dziewczyny, dziś mam okropny dzień
Źle się czuję gdy patrzę w lustro i widzę tyle włosów. Chciałabym żeby było ich mniej Czuję się przez to jakbym miała jakąś wielką głowę, gdy jestem na dworze i zawieje wiatr to czuję jak włosy się rozwiewają przez co jest ich jeszcze więcej. Wiem, że zaraz zostanę zlinczowana za to co napisałam, bo wiele z was marzy o tym, żeby mieć więcej włosów, ale ja po prostu źle się z nimi czuję Nie mogę nawet nic z nimi zrobić, żeby było ich mniej...

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:13   #41042
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Źle się czuję gdy patrzę w lustro i widzę tyle włosów. Chciałabym żeby było ich mniej Czuję się przez to jakbym miała jakąś wielką głowę, gdy jestem na dworze i zawieje wiatr to czuję jak włosy się rozwiewają przez co jest ich jeszcze więcej. Wiem, że zaraz zostanę zlinczowana za to co napisałam, bo wiele z was marzy o tym, żeby mieć więcej włosów, ale ja po prostu źle się z nimi czuję Nie mogę nawet nic z nimi zrobić, żeby było ich mniej...
Jezu ja bym wszystko oddała zeby mieć taką objętość i taki skręt fajnie jest miec taką dużą głowę Nie pozostaje nic innego jak zaakceptować takie jakimi są. Założę się że niema osoby na ulicy która się za tobą nie obejrzy ja to nie tylko bym się obejrzała ale i polazłabym za tobą

Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-09-02 o 20:27
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:37   #41043
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Znam to uczucie. Całe życie łeb większy niż biodra :/ Odkąd są w dobrej kondycji dzięki CG jest ich wreszcie dość, bo są "napojone" olejami i dociążone ;]
Na tym zdjęciu co ostatnio wrzucałaś z imprezy wyglądają super, taki stan też Ci za dużo? Są maksymalnie zbite w takie grube pasma, wg mnie bajka I figurkę masz fajną to Ci pasuje

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:44   #41044
imbryka
Rozeznanie

Dziewczyny mam uno problemas potrzebna mi suszara z dyfuzorem, bo gdy jest chłodno moje włosy nie zdołają same wyschnąć nawet w kilka godzin, a więc, wątek o dyfuzorach przejrzałam...i w sumie nic ciekawego nie znalazłam.

Mogłybyście polecić jakąś dobrą i sprawdzoną suszarkę z dobrym dyfuzorem. Wyczytałam, że dobra jest babyliss 6642e. Poza tym znalazłam parę innych modeli i nie wiem jaki wybór jest najlepszy, pomożecie?

- Babyliss D141E
- Babyliss D495E
- Rowenta CV 4803 Compact Pro
- Rowenta CV 7320 Pro Pro
- Bosch PHD 5980

Edytowane przez imbryka
Czas edycji: 2011-09-02 o 20:54
imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:51   #41045
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nie sądzę i się nie poddawać!

Za szybko byście chciały efekty widzieć, ehh...stąd marudzenie też chcę z włosów wycisnąć max skrętu i wciąż o to dbam, ale bez histerii. Robię swoje, czyli nawilżam, dobrze je traktuję [od stycznia nie były w ogóle prostowane, niczym!] i tyle chyba. Staram się układać w miarę sensownie podawane im posiłki a potem obserwować to co się dzieje wiem, że spiralki mi nie "grożą", mam taki skręt a nie inny, trudno. Może się zmieni wraz z długością, ale to w swoim czasie a propos tego, że włosy rano wyglądają tragicznie i nie da się reanimować...też tak miałam [i spinałam, bo się nie dało do ludzi wyjść ], ale aktualnie jakby 'pamiętają' skręt i aż tak się nie zniekształcają, słowo! Rano wstaję i nic nie muszę z nimi robić, bo nie potrzeba, jest cacy
Głowa do góry dziewczyny i keratyna w dłoń! no co, KKU...
Macie loki czy fale, jesteście wyjątkowe! :D ja naprawdę jestem z tego dumna i się będę chwalić, bo jest czym o!
Aaa, przyjdzie jesień i zima, będzie mniej marudzenia, zobaczycie same tylko olejować włoski i podziwiać
Bardzo mi sie podoba to stwierdzenie
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:04   #41046
kascysko
Zakorzenienie

Jak myślicie, zaolejowanie włosów na 24 h kokosem, winogronowym, shea i odrobiną rycynowego z keratyną nie zrobi mi krzywdy? Nałożyłabym dziś, jutro mam zbierać ziemniaki to pochodziłabym w turbanie i wieczorem zmyła.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:10   #41047
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Dobrze powiedziane
Od dziś te słowa będą moim mottem o !
Hah, bez przesady wystarczy mieć to w głowie i przypominać sobie czasem

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Święte słowa!!
Pewnie, że jest czym
Aż jestem ciekawa zimy. Jak moje włosy zareagują na zmianę.
Powinno być lepiej w zimie zmiany będą, musisz 'tylko' znaleźć swój zestaw

Cytat:
Hmm...a jakbyś jakieś mocniejsze ciachnięcie zrobiła? Musi się dać to 'skorygować' nożyczkami

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Bardzo mi sie podoba to stwierdzenie
Nic nowego nie napisałam tylko przypominam czasami, hihi!
Aaa, powinnam tam dodać, że mamy UŚWIADOMIONE loki i fale

PS: Lecę dalej sprzątać. Jutro przylatuje do mnie na chwilę kuzynka z facetem [Hiszpanem czystej krwi - Jorge! ]. Będę musiała jakiś alkohol kupić żeby się język rozwiązał

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jak myślicie, zaolejowanie włosów na 24 h kokosem, winogronowym, shea i odrobiną rycynowego z keratyną nie zrobi mi krzywdy? Nałożyłabym dziś, jutro mam zbierać ziemniaki to pochodziłabym w turbanie i wieczorem zmyła.
Jeśli wiesz, że żaden Ci krzywdy nie zrobi to czemu nie...chociaż u mnie sprawdza się krótkie olejowanie [godzina czy 2 przed myciem].

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:15   #41048
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli wiesz, że żaden Ci krzywdy nie zrobi to czemu nie...chociaż u mnie sprawdza się krótkie olejowanie [godzina czy 2 przed myciem].
Olejowałam każdym z nich osobno na noc, nic się nie działo ... może spróbuje
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 22:36   #41049
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sądzę i się nie poddawać!

Za szybko byście chciały efekty widzieć, ehh...stąd marudzenie
hmmmm w zasadzie ja jestem pod wrazeniem zmiany jakiej dokonałam... ale mam wrażenie, ze je zmuszam do kręcenia w jakiś sposób... no nie wiem... sa dziewczyny u których wiadomo - włosy kręcone bo żeby i nic nie nakładały to się pokręcą... no a u mnie to niekoniecznie. Przejdzie mi

Nusia
a ciebie to ja akurat bym zlinczowała ;D ja narzekam na brak włosowy. Bark objętości, bark wszystkiego ;D Ale jestem w stanie zrozumieć, ze możesz chcieć czegoś czego nie masz (to tak jak ktoras mówi, ze chcialaby byc wysoka a ja myslę "aha nie wiesz co mówisz ") Włosy masz śliczne i tyle

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 23:10   #41050
Chatul
ma zielone pojęcie

Rany, jak Wy pędzicie

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Swoją drogą, co myślicie o suchym szamponie? Wyrobiłabym się dzięki temu z myciem głowy co 2 dni?
Mała szansa. Suche szampony za dobre nie są. Chociaż sama często sypię na włosy talk albo algi mikronizowane żeby przedłużyć świeżość włosów

Cytat:
Pamiętam jak kiedyś był wątek, kiedy okazało się, że Zakręcone mają koty Też mam kotkę
Pierwsze zdjęcie w pierwszy dzień kiedy ją przygarnęłam. Siedziała przestraszona pod krzakiem na moim podwórku. Nie wiem skąd się wzięła.
A drugie już bardziej aktualne, jak urosła
Cudna

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Piękna

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
nakładałyście kiedyś miód na włosy? ależ to się klei miałam nałożyć co innego, ale okazało się, że nie mam majonezu więc nałożyłam miód z olejem, pachnę jak ciastko na Święta
Uwielbiam odżywki z miodem Zazwyczaj po prostu mieszam miód z jakąś drogeryjną odżywką. Efekty zawsze są bardzo dobre
Stary 2011-09-02, 23:11   #41051
anoska
Zakorzenienie

jutro idę spotkać się z taką młodą dziewczynką (13 lat), która ma dość swoich kręconych włosów...
dowiedziałam się o niej od mojej mamy, która rozmawiała z jej mamą (znajome)
zaoferowałam się, że pomogę jej z włosami i wskażę prawdziwą drogę, także trzymajcie kciuki
pokażę jej wizaż i Wasze włosy, poopowiadam i mam nadzieję, że się zdecyduje i zacznie dbać o swoje kręciołki. A ma takie piękne Coś jak Milena Także jutro wielki dzień przekażę jej podstawową wiedzę, mam nadzieję, że ze stresu nic nie pomylę
Stary 2011-09-02, 23:17   #41052
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Ja wiem ze przez ten watek chcemy miec wiecej niz mamy, widzimy jak innym wychodzi ale czasami zapominamy o genetyce

To co pogrubilam - moze to jest Twoj sposob na pielegnacje i moze to jest najbardziej naturalny skret(fala) dla Twojego wlosa. Zadbane fale sa przepiekne. Masz racje ze regeneracja jest potrzebna. Skup sie na tym i nie mecz siebie i wlosow. Zrob ten sposob i pokaz co wyszlo. Jest szansa ze w miare regeneracji te fale beda sie utrwalac i poglebiac. Technika stylizacji moze z 2b zrobic 2c czy nawet 3a ale trzeba wiedziec co uzyc, jak nalozyc. Inna sprawa ze Ty chyba nie jestes do tego gotowa.
Wstaw fotke po kolejnym myciu. Ja uwazam ze nie ma sensu sie stresowac bo jak wlosy wymagaja regeneracji to stylizacja wymaga czasu i wprawy a widac ze naprawde masz stresa.

Z tym pasmem to niestety nie wiem, moge tylko powiedziec ze bardzo czesto ma sie na glowie kilka rodzajow skretow i moze to wlasnie Ciebie dotyczy.

Oj, nieee ja się nie napaliłam na takie lokasy jakie masz Ty, czy inne dziewczyny Wiem, że moich na to nie stać, ale myślałam tylko, ze uda mi się poprawić kondycję włosów i wydobyć z nich więcej skrętu. W zasadzie to pewnie bym to olała, ale raz mi wyszły fajne zakrętasy i to mnie zajawiło, bo sądziłam, ze skoro raz się udało, to musi się udać znowu. No ale może to był wypadek przy pracy :/ Niestety, nie zrobiłam wtedy foty, jeszcze nie byłam świadoma tego, że to więcej może się nie udać
Stresa to nie mam wielkiego, tylko raczej iryta, że się przykładam i coraz gorzej. Zacznijmy od tej krzywdy z obcięciem się

Jeszcze pokombinuję, bo mam kilka pomysłów do testowania. Tylko mnie zastanawia, czy czesanie na sucho nie będzie ogólnie szkodliwe? I jakich zasad się trzymać, żeby w razie czego było możliwe najmniej krzywdzące

Wiem, że się nie znam, dopiero co się wdrażam, a i tak przyznaję, że nie planowałam większego zgłebiania tematów włosowych, chciałam tylko znaleźć coś fajnego dla siebie

A no i foty moich falek mam jeszcze z przeszłości nieodległej. Pierwsza fota, to rozczesane i przygładzone falki (jeszcze z dłuższymi kłakami). A na drugiej po pierwszym razie z cg, ale na dłuższych włosach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9318.jpg (81,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9204.jpg (61,1 KB, 59 załadowań)
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 23:40   #41053
karolcia2106
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Oj, nieee ja się nie napaliłam na takie lokasy jakie masz Ty, czy inne dziewczyny Wiem, że moich na to nie stać, ale myślałam tylko, ze uda mi się poprawić kondycję włosów i wydobyć z nich więcej skrętu. W zasadzie to pewnie bym to olała, ale raz mi wyszły fajne zakrętasy i to mnie zajawiło, bo sądziłam, ze skoro raz się udało, to musi się udać znowu. No ale może to był wypadek przy pracy :/ Niestety, nie zrobiłam wtedy foty, jeszcze nie byłam świadoma tego, że to więcej może się nie udać
Stresa to nie mam wielkiego, tylko raczej iryta, że się przykładam i coraz gorzej. Zacznijmy od tej krzywdy z obcięciem się

Jeszcze pokombinuję, bo mam kilka pomysłów do testowania. Tylko mnie zastanawia, czy czesanie na sucho nie będzie ogólnie szkodliwe? I jakich zasad się trzymać, żeby w razie czego było możliwe najmniej krzywdzące

Wiem, że się nie znam, dopiero co się wdrażam, a i tak przyznaję, że nie planowałam większego zgłebiania tematów włosowych, chciałam tylko znaleźć coś fajnego dla siebie

A no i foty moich falek mam jeszcze z przeszłości nieodległej. Pierwsza fota, to rozczesane i przygładzone falki (jeszcze z dłuższymi kłakami). A na drugiej po pierwszym razie z cg, ale na dłuższych włosach
Ale śliczne. Przed cg też miałaś ładniutkie, takie hmm delikatne, ale różnica po zmianie pielęgnacji jest spora Też chciałam tutaj znaleźć tylko coś pod siebie, a tak się wkręciłam, że ciągle odświeżam stronkę i szukam kolejnych kosmetyków dla siebie. I co najważniejsze jeżdżę do Biedronki po ściereczki jeszcze przed jej otwarciem Ale to niesamowicie wciąga. Ciągle chcę się wypróbować coś nowego, patrzeć jak to zadziała i jak włos się zmienia. I kurcze, tutaj jest tyle dziewczyn, które służą takimi mądrymi radami, że uwielbiam czytać jak pomagają nowym, ale i 'starym' lokomaniaczkom w ich problemach. Podziwiam ich loki i wiedzę
A dzisiaj mój mały sukces: umyłam głowę, cała relacja w codzienniku i pierwszy raz nałożyłam żel, który kupiłam wczoraj specjalnie. Byłam akurat sama w domu i jak mama wróciła to miałam już prawie suche. Mama wchodzi i mówi 'ale masz loki, zawsze coś Ci się podkręcało, ale dzisiaj to już aż nie do wiary' I najpiękniejsze jej słowa: 'nie wierzyłam dotąd, że ta cała pielęgnacja coś da(mimo, że pokazywałam jej zdjęcia przemian niektórych dziewczyn), niby widziałam włosy tych dziewczyn, ale nie wierzyłam. Ale dzisiaj mogę z czystym serce powiedzieć, że to działa. I pielęgnuj je tak dalej, bo włosy masz dzisiaj bajeczne' Kocham moja mamę

Looking for heaven, found the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

karolcia2106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 00:37   #41054
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
jutro idę spotkać się z taką młodą dziewczynką (13 lat), która ma dość swoich kręconych włosów...
przekażę jej podstawową wiedzę, mam nadzieję, że ze stresu nic nie pomylę
łaaaaaaaa super, że szerzysz lokową wiedzę powodzenia jutro, zdaj relację. Pewnie niezle sie dziewczyna zdziwi jak sie dowie jak powinno się poczynac z kręconymi wlosami

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Podziwiam ich loki i wiedzę
A dzisiaj mój mały sukces: umyłam głowę, cała relacja w codzienniku i pierwszy raz nałożyłam żel, który kupiłam wczoraj specjalnie. Byłam akurat sama w domu i jak mama wróciła to miałam już prawie suche. Mama wchodzi i mówi 'ale masz loki
nooo żel potrafi dużo dac, zaraz pedze do codziennika zobaczyć A mama bardzo fajnie, że cie podbudowala
Jaki żel kupilas?

EDIT: o już wiem tego Artiste to ja osobiście nie oszczedzam Fajnie na mnie działa a efekt u ciebie baaaardzo mi sie podoba

A propo żeli
, ja dzisiaj natknęłam się na zel Delii, nie czytałam o nich wczesniej i teraz widze ze pisane o nim było na analizowym wątku ale o tym bordowym (w bordowej tubce), a ja widziałam jeszcze taki w białej (nie porównałam składów na miejscu, ale biały ma niby proteiny jedwabiu). Ktoś może używał? Który sobie wybrać? (na ich stronie jest jeszcze czarny)
Jutro może na składy popatrzę bliżej i zobaczę czym sie różnią. Ale jak ktos mi teraz doradzi to bede bardzo wdzieczna

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-03 o 00:39
Stary 2011-09-03, 08:14   #41055
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
łaaaaaaaa super, że szerzysz lokową wiedzę powodzenia jutro, zdaj relację. Pewnie niezle sie dziewczyna zdziwi jak sie dowie jak powinno się poczynac z kręconymi wlosami

nooo żel potrafi dużo dac, zaraz pedze do codziennika zobaczyć A mama bardzo fajnie, że cie podbudowala
Jaki żel kupilas?

EDIT: o już wiem tego Artiste to ja osobiście nie oszczedzam Fajnie na mnie działa a efekt u ciebie baaaardzo mi sie podoba

A propo żeli
, ja dzisiaj natknęłam się na zel Delii, nie czytałam o nich wczesniej i teraz widze ze pisane o nim było na analizowym wątku ale o tym bordowym (w bordowej tubce), a ja widziałam jeszcze taki w białej (nie porównałam składów na miejscu, ale biały ma niby proteiny jedwabiu). Ktoś może używał? Który sobie wybrać? (na ich stronie jest jeszcze czarny)
Jutro może na składy popatrzę bliżej i zobaczę czym sie różnią. Ale jak ktos mi teraz doradzi to bede bardzo wdzieczna
zobaczymy czy się zdecyduje to młoda osoba, bunt i te sprawy

ja używałam tylko tego bordowego, nie mam porównania z innym niestety, ale fajnie, że są wstaw składy to zobaczymy co tam mają zawsze może jakiś żelik na zamiankę

ja póki czekam aż wykończę delię i śmigam do natury po artiste dzięki Tobie i liczę na takie efekty jak u Ciebie
Stary 2011-09-03, 09:33   #41056
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Jezu ja bym wszystko oddała zeby mieć taką objętość i taki skręt fajnie jest miec taką dużą głowę Nie pozostaje nic innego jak zaakceptować takie jakimi są. Założę się że niema osoby na ulicy która się za tobą nie obejrzy ja to nie tylko bym się obejrzała ale i polazłabym za tobą
Wiem wiem, trzeba zaakceptować i pokochać, ale czasami jak patrzę w lustro to po prostu nie mogę, czuję się jakbym miała monstrualnie wielki łeb Co do ludzi na ulicy, no to rzeczywiście ludzie się czasami oglądają, zerkają i w ogóle, ale kiedy tak robią to mi tylko gorzej, bo od razu mam wrażenie, że coś musi być nie tak.
No i pytanie, które muszę zadać, czemu chciałabyś za mną iść ?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Znam to uczucie. Całe życie łeb większy niż biodra :/ Odkąd są w dobrej kondycji dzięki CG jest ich wreszcie dość, bo są "napojone" olejami i dociążone ;]
Na tym zdjęciu co ostatnio wrzucałaś z imprezy wyglądają super, taki stan też Ci za dużo? Są maksymalnie zbite w takie grube pasma, wg mnie bajka I figurkę masz fajną to Ci pasuje
No właśnie na tym zdjęciu zobaczyłam, że jakoś ich strasznie dużo tam z tyłu, i w ogóle jakoś się dziwnie tak układają
Figurę również staram się zaakceptować i nie narzekać, także dziękuję
Cytat:
Hmm...a jakbyś jakieś mocniejsze ciachnięcie zrobiła? Musi się dać to 'skorygować' nożyczkami
Mocniejsze cięcie? Hmm, nie wiem... Bo rozumiem, że masz na myśli nie zejście z długości, a mocniejsze cieniowanie, tak? Boję się, że gdybym miała mocniej wycieniowane, to te krótsze włosy po napuszeniu by odstawały i nieciekawie wyglądały. Ale może się mylę

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

Nusia
a ciebie to ja akurat bym zlinczowała ;D ja narzekam na brak włosowy. Bark objętości, bark wszystkiego ;D Ale jestem w stanie zrozumieć, ze możesz chcieć czegoś czego nie masz (to tak jak ktoras mówi, ze chcialaby byc wysoka a ja myslę "aha nie wiesz co mówisz ") Włosy masz śliczne i tyle
Spodziewałam się tego, bo wiem, że narzekam na coś o czym niektóre z was nawet nie marzą, wiem jestem okropna, ale naprawdę, czasami jaki mi się napuszą włosy to nie mogę na siebie już patrzeć

też powiedziałabym 'nie wiem co mówisz' bo ja akurat jestem wysoka i generalnie nie polecam

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:04   #41057
gohs
Zakorzenienie

No i znowu się rozpisały na kilometr Witam Was dzisiaj na kacu i na dodatek z pracy

Wniosek z nowej pielęgnacji jest taki, że włosy szybko zmieniają się w przyklap Także może co drugie mycie będę używać szamponu jednak, żeby się nie przetłuściły za bardzo

Swoją drogą, widziałyście nowe Avanti? Są kosmetyki do loków Rozpoznałam tylko Nivea FC - resztę podejrzewam o silikony
Stary 2011-09-03, 11:35   #41058
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczymy czy się zdecyduje to młoda osoba, bunt i te sprawy
mam nadzieje ze uda ci sie ja przekonac

Cytat:
ja używałam tylko tego bordowego, nie mam porównania z innym niestety, ale fajnie, że są wstaw składy to zobaczymy co tam mają zawsze może jakiś żelik na zamiankę
no to spisze skład moze tego białego jutro jak bede

Cytat:
ja póki czekam aż wykończę delię i śmigam do natury po artiste dzięki Tobie i liczę na takie efekty jak u Ciebie
no Artiste i żel lniany mam tylko więc też nie umiem porównać ale Artiste bardzo lubię na a jak to kobbieta chciałabym spróbowac coś nowego i czepię się tej Delii

Nusia każdy ma swój powód do narzekań i wcale się nie dziwię, że coś ci może nie odpowiadac u Ciebie. Szkoda, ze nie można tak sie zamienić na tydzien i zobaczyc jak to jest w czyichś włosach a potem z pełnym zakochaniem wrócić do swoich

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-03, 11:40   #41059
hornygirl
Raczkowanie

Ja wczoraj umyłam pierwszy raz odżywką i jestem bardzo zadowolona bo... zaczęły się jakby kręcić bardziej od góry!

W ogóle uśmiałybyście się ze mnie, bo zasiałam gdzieś grzebień i czesałam się takim plastikowym turystycznym widelcem z szerokim rozstawem zębów Palcami to jednak za mało na moje długie splątane włosy

Ze ściereczki z biedronki jestem zadowolona, tylko że zmoczyłam całą od razu odciskając włosy :/ troszkę mała jest.
Zaraz wstawię foty do codziennika
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:01   #41060
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj umyłam pierwszy raz odżywką i jestem bardzo zadowolona bo... zaczęły się jakby kręcić bardziej od góry!

W ogóle uśmiałybyście się ze mnie, bo zasiałam gdzieś grzebień i czesałam się takim plastikowym turystycznym widelcem z szerokim rozstawem zębów Palcami to jednak za mało na moje długie splątane włosy

Ze ściereczki z biedronki jestem zadowolona, tylko że zmoczyłam całą od razu odciskając włosy :/ troszkę mała jest.
Normalnie jak Arielka
Stary 2011-09-03, 12:04   #41061
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Wiem wiem, trzeba zaakceptować i pokochać, ale czasami jak patrzę w lustro to po prostu nie mogę, czuję się jakbym miała monstrualnie wielki łeb Co do ludzi na ulicy, no to rzeczywiście ludzie się czasami oglądają, zerkają i w ogóle, ale kiedy tak robią to mi tylko gorzej, bo od razu mam wrażenie, że coś musi być nie tak.
No i pytanie, które muszę zadać, czemu chciałabyś za mną iść ?
To nie czuj się już tak więcej że niby masz "duży łeb" to jest piękny łepek a ludzie oglądają się na ciebie dlatego bo masz jedne z najpiękniejszych włosów przynajmniej ja tak uważam bo na ulicy jeszcze nie widziałam nigdy takich loków (w mojej małej mieścinie za dużo kręconych niema ) zgadzam się też z tym co mówi AjriszMarta ta fryzur apasuje ci do twojej figury wszystko wygląda dobrze.
A co do pytania to chciałabym za tobą iść chociaż kawałek żeby jak najdłużej gapić się na twoje włosy

Moje włosy
Stary 2011-09-03, 12:43   #41062
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie Arielka jak nic. Sliczne długie włosy, wyglądają na prawdę super A to ze nie kręcą się od samej góry to wcale nie ujmuje im uroku, może nawet dodaje

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-03, 13:01   #41063
hornygirl
Raczkowanie

Dziękuję
Myślałam o obcięciu ich kawałek żeby się lepiej kręciły ale doszłam do wniosku że póki co skupię się na pielęgnacji i zobaczę jak się będą zachowywać
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:13   #41064
chocolate_monster
Zakorzenienie

Cytat:
na dozie jest dostępny aloes firmy gorvita, 11 złotych bez 1 grosza, za 150ml dodatkowo ma glicerynę, pantenol i alantoinę
http://www.gorvita.com.pl/aloe_vera.html

jest jeszcze pantenol z aloesem i alantoiną też tej samej firmy, 100ml za 11,39
Dostanę w aptece ten żel aloesowy z gorvity? W podobnej cenie?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Swędzi, piecze? Czego jeszcze używasz, napewno nie samego BD.
Wcierka z aloesu - też popieram
Nie swędzi ani nie piecze . Nie zrozumiałam tego - Czego jeszcze używasz, napewno nie samego BD.

dziękuję za odpowiedzi
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:42   #41065
Ag Rafka
Rozeznanie

Wiecie, takie mam ostatnio przemyślenia... Może to będzie pewne pocieszenie dla wszystkich, które walczą o skręt. Myślę, że zachwyt wzbudzają nie tylko piękne kędziory, ale przede wszystkim ZDROWE, nawilżone włosy. Ja osobiście przestałam wzdychać, że nigdy nie bedę mieć sprężyn jak Milena, Benek, Nez czy Nusia. Cieszę się, że dzięki CG moje włosy lepiej wyglądają, nie są suche, sztywne. To był mój cel właściwie, gdy zaczęłam podczytywać wizaż. Do zakręconych trafiłam przez przypadek dzięki DMkAni <dozgonnie_wdzięczna> i odkryłam,że mam fajne fale. I byłoby mi pewnie trochę żal, gdyby nagle stały się proste. Mimo wszystko wolałabym zdrowe, lśniace proste niż zniszczone kręcone(jakie rymy częstochowskie). Wiem,że na forum zakręconym to brzmi jak wyznanie heretyka, ale coż, najwyżej mnie zbanujecie, a i tak będę wracać)
Zatem, kochane, pielęgnujmy nasze włosiska, a będą piękne! Aiorghe, Ty się wydajesz ostatnio najbardziej zdołowana, ale naprawdę nie masz powodu do rozpaczy. Widać u Ciebie zdrowo wyglądające włosy, moze trochę zwariowały po ścięciu, ale dbaj o nie, a odrosną piękniejsze.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:51   #41066
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Wiecie, takie mam ostatnio przemyślenia... Może to będzie pewne pocieszenie dla wszystkich, które walczą o skręt. Myślę, że zachwyt wzbudzają nie tylko piękne kędziory, ale przede wszystkim ZDROWE, nawilżone włosy. Ja osobiście przestałam wzdychać, że nigdy nie bedę mieć sprężyn jak Milena, Benek, Nez czy Nusia. Cieszę się, że dzięki CG moje włosy lepiej wyglądają, nie są suche, sztywne. To był mój cel właściwie, gdy zaczęłam podczytywać wizaż. Do zakręconych trafiłam przez przypadek dzięki DMkAni <dozgonnie_wdzięczna> i odkryłam,że mam fajne fale. I byłoby mi pewnie trochę żal, gdyby nagle stały się proste. Mimo wszystko wolałabym zdrowe, lśniace proste niż zniszczone kręcone(jakie rymy częstochowskie). Wiem,że na forum zakręconym to brzmi jak wyznanie heretyka, ale coż, najwyżej mnie zbanujecie, a i tak będę wracać)
Zatem, kochane, pielęgnujmy nasze włosiska, a będą piękne! Aiorghe, Ty się wydajesz ostatnio najbardziej zdołowana, ale naprawdę nie masz powodu do rozpaczy. Widać u Ciebie zdrowo wyglądające włosy, moze trochę zwariowały po ścięciu, ale dbaj o nie, a odrosną piękniejsze.
heh czytasz mi w myślach ja tak tak siedzę,patrze w ten monitor i dumam ...... o tych włosach oczywiście. Masz 100% racje. Najważniejsza jest PIELĘGNACJA a wtedy każden jeden włos bedzie ładny

Moje włosy
Stary 2011-09-03, 13:56   #41067
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
specjalnie zacytowalam te dwa posty

Aiorghe - powiem z reka na sercu, nie gniewaj sie ale szukasz dziury w calym, jak dla mnie ta pierwsz fotka jest piekna, i powiem wiecej - wiele osob chcialoby takie wlosy jak na tej fotce.

I niestety musze to napisac - nie przeczytalas dokladnie naszych watkow, wlosy krecone/falowane maja wlasne zycie, raz sie uloza pieknie, raz mniej ladnie a Ty chcesz im na sile cos zmienic. Jestem pewna ze jak ja bym umyla Ci wlosy i je zrobila to mialabys 3a na glowie jak nic, tylko nie wiem czy podobaloby Ci sie to, wiesz czemu? Bo to tego musialabym uzyc odzywki bs w wiekszej ilosci oraz stylizatora w wiekszej ilosci. W wielu przypadkach to produkty pomagaja wlosom zbic sie w wieksze pukle. A wyglada ze Ty nie lubisz takiej ilosci na wlosach. Dbaj o nie i daj im luz. Mnie ta pierwsza toka sie bardzo podoba, mysle ze jak pierwszy raz zastosowalac CG to staralas sie jakos szczegolnie i dlatego byl efekt a teraz starasz sie za mocno i wlosy nie daja rady.

Odpusc im troche, daj tydzien luzu jesli chodzi o stylizacje, nie odpuszczaj tylko z systematyczna pielegnacja, raz w tygodniu porzadna maska, jesli chcesz czesac na sucho - grzebien z szerokim rozstawem, tylko i wylacznie.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:04   #41068
pati_bc
Rozeznanie

Ależ pędzicie

Cytat:
Niusia znam ten ból. Choć mamy zupełnie inne włosy to znam to uczucie wielkiej głowy. Jednak jeszcze zanim w ogóle się dowiedziałam co to CG pokochałam to moje fiu bździu bo w sumie wyróżniało mnie od innych. Zawsze miałam dużo włosów i znajomi zazdrościli mi objętości i gęstości. Nawet jak nie była do końca prawdziwa bo po postu zawsze miałam puszyste włosy a z mojej gęstości z czasów podstawówki została około połowa. Ale jak idę do fryzjera to zawsze jest tekst "ależ ma pani dużo włosów". I lubię te słowa
Teraz jak zmieniłam pielęgnację to moje włosy podobają mi się jeszcze bardziej bo widać ich coraz lepszą kondycję ale objętość nadal jest
Masz cudne włosy. Chciałabym mieć taki skręt jak Ty. Na prawdę
A ludzie się za pewne za Tobą oglądają bo rzadko widzą tak piękne włosy
I podobnie jak Milena też chętnie bym kawałek za Tobą poszła aby popodziwiać Twoje loczki

Cytat:
Ładniutkie

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Też chciałam tutaj znaleźć tylko coś pod siebie, a tak się wkręciłam
Gdy się tu trafi... wkręcenie jest nieuniknione

Cytat:
I kurcze, tutaj jest tyle dziewczyn, które służą takimi mądrymi radami, że uwielbiam czytać jak pomagają nowym, ale i 'starym' lokomaniaczkom w ich problemach. Podziwiam ich loki i wiedzę
Ja również

Cytat:
I najpiękniejsze jej słowa: 'nie wierzyłam dotąd, że ta cała pielęgnacja coś da(mimo, że pokazywałam jej zdjęcia przemian niektórych dziewczyn), niby widziałam włosy tych dziewczyn, ale nie wierzyłam. Ale dzisiaj mogę z czystym serce powiedzieć, że to działa. I pielęgnuj je tak dalej, bo włosy masz dzisiaj bajeczne' Kocham moja mamę
Piękne słowa i bardzo pokrzepiające
Masz bardzo ładne włoski, widziałam w codzienniku I mamy podobny kolor. Podejrzewam, że to Twój naturalny Moje naturalne też są mniej więcej takie

Cytat:

Super, że mycie odżywką Ci się podoba
Włoski masz śliczne i ta długość

A ja dzisiaj zrobiłam sobie maseczkę z oleju rycynowego, oliwy z oliwek, miodu, odżywki (dla lepszej konsystencji) i trochu zielonego kremu z biedronki. Trzymałam tę maseczkę przez godzinę. Potem mycie BD, d/s alterra z granatem, b/s joaśka z lnem i rumiankiem oraz zielony artiste.

Wrażenia po maseczce pozytywne A błyszczą się aż byłam zaskoczona
Zielony żel artiste jako że najsłabszy niezbyt mi utrwala fryzurę ale lubię go bo nic a nim mi włosków nie obciąża i przede wszystkim bardziej je zabezpiecza niż stylizuje. Za to go lubię i przez to bardzo mi pasuje Mocniejsze fale mam wtedy kiedy podczas suszenia ugniatam włoski a kiedy tego nie robię to mam luźne, lekkie fale ale taki efekt też mi się podoba

Tylko mój skalp chyba jednak nie lubi mycia odżywką. Już tym razem na prawdę robiłam to uważniej aby podczas płukania tej odżywki skalp tez się z niej czyścił ale chyba jednak po prostu moja skóra nie toleruje mycia odżywką bo dziś znowu zauważyłam wzmożone wypadanie A kiedy wcześniej wróciłam na jakiś czas do BD to, to się uspokoiło. Moje włosy lepiej wyglądają kiedy myje je odżywką tylko skalp protestuje... Będę musiała spróbować OMO ale przy mojej długości może być ciężko...

Ag Rafka masz absolutną racjęKażda z nas ma inne włosy i najważniejsza jest pielęgnacja ich aby były zdrowe

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-03 o 14:08
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:23   #41069
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko mój skalp chyba jednak nie lubi mycia odżywką. Już tym razem na prawdę robiłam to uważniej aby podczas płukania tej odżywki skalp tez się z niej czyścił ale chyba jednak po prostu moja skóra nie toleruje mycia odżywką bo dziś znowu zauważyłam wzmożone wypadanie A kiedy wcześniej wróciłam na jakiś czas do BD to, to się uspokoiło. Moje włosy lepiej wyglądają kiedy myje je odżywką tylko skalp protestuje... Będę musiała spróbować OMO ale przy mojej długości może być ciężko...
najprostsze OMO - zmoczyc wlosy, nalozyc odzywke na dlugosc, wziac szampon i rozetrzec go w dloniach, nastepnie wsunac dlonie miedzy wlosy i masaz skalpu szamponem, mozna porcje szamponu podzielic na 2 razy, latwiej wtedy umyc najpierw np przod, potem znow wziac szampon i powtorka na tylnej czesci skalpu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:33   #41070
AjriszMarta
Zakorzenienie

Horny - lepiej niż Arielka!

Co za tydzień, nie mam kiedy łba umyć

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości