|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Dopisałam się do dziennika, teraz już jestem całkiem wasza
Macie jakieś doświadczenia ze ścinaniem włosów z długaśnych na średnie, czy ułatwia to skręt?.. Wiem że każde włosy są inne ale może jakieś historie z życia wzięte ułatwią mi decyzję
|
|
|
|
#40862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy śpię, mam wypocząć, zregenerować siły, a nie pilnować żabek, turbanów, ananasów i innych Cytat:
dodatkowo ma glicerynę, pantenol i alantoinę http://www.gorvita.com.pl/aloe_vera.html jest jeszcze pantenol z aloesem i alantoiną też tej samej firmy, 100ml za 11,39
|
|
#40863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anoska to Ci sie udalo Cytat:
|
|
#40864 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40865 |
|
Raczkowanie
|
![]() A z informacji o żelu ja chyba też skorzystam, powinien być dobry na mój biedny suchy skalp
|
|
|
|
#40866 | |
|
Zakorzenienie
|
hm... w nocy kladzie sie na poduszce nad moga glowa i mam jakby oklad na glowie, czasami budzi mnie mlaskanie, Skuter bierze moje wloski do pyszczka i ciamka, no i jest takie slip, slip. Wlosy mam rano w tym miejscu takie wymietolone, zero produktu na nich bo maly wszystko zlize, rajstopy mamla tak samo
oj nawet nie wiesz, oba moje koty to aparaty ![]() Cytat:
|
|
#40867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też cieszą mnie postępy innych i załuję, że mam zbyt małą wiedzę ,by radzić w niepowodzeniach. Misję spełniam także w realu, już przekabaciłam moją ukochaną szwagierkę, pokazałam jej Wasze sukcesy włosowe i chyba będzie nasza ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Łosz, kurde. Taka propozycja ze strony Rybiorka to chyba najwiekszy komplement, dzięki ![]() Rzęski cudne, znów skopiuję pomysł, na razie daję rycynkę na pazurki, bo w ramach "naturalizacji" zrzuciłam tipsy i są w opłakanym stanie. Na rzęsy już próbowałam, ale coś mi oczy łzawiły. Ale widząc taki efekt, będę próbować <zawzięta> A czytając o upodobaniach Skutera i facecie w busie-zdechłam
|
|
#40868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostalam mama, po raz kolejny....... az sie wzruszylam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#40869 |
|
Rozeznanie
|
Łapię wprawę w tworzeniu żelu lnianego
![]() Znalazłam angielski przepis z opisanym całym procesem przygotowania i wyszedł mi najlepszy żel z wszystkich które tworzyłam super konsystencja, początkowo świetnie się przelał przez sito, a później trochę stężał, aż jestem dumna z siebie
|
#40870 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aczkolwiek póki co i tak jest lepiej niż jak się brałam za regenerację skóry Cytat:
Cytat:
Generalnie jakoś się to nie różni, tylko na początku nakładam na kolejne pasmo odżywkę, potem to w sumie wygląda tak samo. Może niezbyt obrazowo to opisałam ![]() Cytat:
Ale że aaaż tyyyyleee??? Masz takie loki, że trudno określić objętność, ale jakbym taką ilość czegoś b/s walnęła na łeb, to by mi chyba ściekało dosłownie i włosy zamieniły się w jeden zlepiony kawałek... Przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie próbowałam Ale oceniam po tym, że wczoraj podkusiło mnie dać gdzieś tyle, co połowa orzecha laskowego Joaśki z miodem i dziś mam totalnie zaklejone.Cytat:
Ale zapewniam, że rano nie było fatalnie, trochę liźnięte, ale przyzwoite, potem mi dopiero wszystko oklapło, a pasma zamieniły się w jakieś pogięte półspuszone strąki. Sorki za kiepską fotę, mam nadzieję, żę coś widać. Ale mi się całkiem nieźle myje glorią, jeszcze pottersa może spróbuję. Joaśka może jednak nie dla mnie hm, zobaczim. Cytat:
Nie omieszkam się nim pochwalić
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-31 o 17:58 Powód: zapomniałam dodać fotę ugh! |
||||||
|
|
|
#40871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niewielki wybór, ale coś tam było ![]() Ja dosycham, podzielę się później efektami, bo na razie to musiałam prawie suche włosy ugniatać mokrymi ręcami i plunking jak na noc robię, bo mi się to draństwo pod wqpływem ciężaru trochu wyprostowało i było bleee... A tak poza tym, to myjąc skalp head&shoulders jakimś cudem wsadziłam sobie go troche do oka i nie patrzyłam jaki szampon biorę do włosów umycia, gdy przestawiałam szampony na swoje miejsce skapnęłam się, ze umyłam nie Lorealem, a Niweą prostującą... Ciekawe co wyjdzie
|
|
|
|
|
#40872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja odzywka i zelem otulam wlosy, ale zelu daje w sumie duzo wiecej bo jak pisalam przez te wszystkie farbowania, hennowania i sciaganie henny mam teraz wieksza porowatosc i latwo oddaja/przyciagaja wode a teraz najlepsze - Twoje wlosy moga w ogole nie tolerowac odzywki bs, probowalas sam stylizator? Tylko ze to musi byc dobry zel, nie nivea, nivea ma gliceryne, a w Twoim przypadku nivea bez zabezpieczenia nie jest dobrym rozwiazaniem Cytat:
zdefiniuj prosze swoimi slowami co rozumiesz przez puszak bo moze gadamy na zasadzie ja o korzeniu a Ty o naci a obie myslimy o marchewce i powiedz mi czego jeszcze oczekujesz od wlosow, na tej fotce widac piekne mocne fale, fale maja to do siebie ze kreca sie nie od samego skalpu, systematyczna pielegnacja czasami mozna doprowadzic do skretu od gory ale trzeba tez opracowac techniki stylizacji prawa strona jakby Ci sie bardziej regularniej skrecala a lewa wylgada na troche rozprostowana, moze to byc wynik za krotkiej pielegnacji lub taka ich uroda (na ktorym boku spisz?) Sa lekko przyklapniete na skalpie ale to tez typowe dla fal, jedyne rozwiazanie to suszenie z glowa w dol lub jesli naturalnie podpinanie, ja polecam male plastikowe zabki, sama ich nie stosuje do unoszenia ale jak mialam dluzsza grzywke to podpinalam ja bo mi na oczy leciala jak byla mokra (teraz jest krotka wiec zabki uzywam tylko jak sie pudruje
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-31 o 18:20 |
|||
|
|
|
#40873 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Obiad zjedzony, to do dzieła
![]() No bo lekko nieścisłe ale elaboraty na ten temat już są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wcierka z aloesu - też popieram ![]() Pikne Błyszczące MniamCytat:
Rybiorko niesamowite rzęsy !! Też robiłam kurację rycynową - oczy mi puchną, nie wiem czy "urosły" bo nie ściemniały nic a nic :P Cytat:
Maskę dawaj pod czepek to może więcej wniknie Cytat:
Jak również zgrzytam zębami z zazdrości ;PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Codziennie wcierane a jak moczone na ciepło to rzadziej ;]
|
||||||||
|
|
|
#40874 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Potrzeba czasu. U niektórych przychodzi to szybciej u innych wolniej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje włosy wręcz spijają odżywkę b/s. I wcale przez to nie są obciążone. Potem i tak jak nakładam turbanik to trochę koszulka jej wchłonie. A moje włoski były dzisiaj raczone płukaniem, odżywką d/s na 5 min, spłukanie, odżywka b/s, turbanik, żel i suszenie. Włoski się mniej pokręciły niż wczoraj, wydają się być cięższe ale nie tłuste ani obciążone. Wygląda to całkiem nieźle, tak nawet zdrowo I puchu bardzo malutko co mnie bardzo ucieszyło![]() Ag Rafka piękne włosy ![]() Ajrisz Ty masz zauszny a ja przeduszny W końcu siostryEdytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-31 o 18:39 |
||||
|
|
|
#40875 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja nigdy takiej ilości czegoś b/s nie nakładałam, więc wydaje mi się dużo. Cytat:
). Ale oni mi się zlepiają i robią takie bez życia bu. No to może widać na fotce nr 2.Cytat:
Wrzuciłąm fotę (nr 1), tam mi się raz udało nieco opanować fale i w zasadzie byłyby dla mnie akceptowalne. Wiadomo, że to nie jest jakaś kosmiczna rewelka, ale jak na mój gust nieco lepiej Niestety, to przed cięciem było i takie fale wyszły mi tylko raz. Na drugiej focie jest to, co mi zazwyczaj wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
), ale przeważnie ten efekt mi się nie utrzymuje i nawet jak dotrwa do połowy dnia, to potem klapie. Mam takie ogólnie przyklapowe włosy, nawet na nogach Nienawidzę Was, kupiłam tego garniera i alterrę
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-31 o 18:38 Powód: znowu zapomniałam dodać foty :> |
|||||
|
|
|
#40876 |
|
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę o szamponach (dobry temat na rozmyślanie do popołudniowej herbatki
)Czy konieczne jednak jest używanie tych szamponów z SLS/SLES raz na kilka tygodni? ![]() Ogólnie trzymam się z dala od silikonów etc., jedynie czego się trochę obawiam to pvp w balsamie (ale czy to się nabudowuje?), nie wystarczy szampon BD? nie można na stałe wyeliminować tych silniejszych środków myjących? Bo odstawiłam sls (mój skalp czuje się szczęśliwy ) i jakoś nie mogę się teraz przemóc, że muszę jednak od czasu do czasu używać szamponów z sls/sles mógłby ktoś mi to wytłumaczyć w prosty konkretny sposób co ja mam w końcu z tym fantem zrobić?
|
#40877 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Przeczytałam, że myjesz BD. Ja również. Bardzo lubię ten szampon, ale nie do codziennego mycia, bo właśnie wtedy pojawia się przesuszenie/łupież i straszne swędzenie. Dziewczyny już Ci napisały, powtórzę się trochę ![]() Pomogło mi: - mycie Dermeną (kupiłam na dozie w saszetkach - 7 sztuk) - żel aloesowy z gorvity (doz) jako wcierka w skalp - wspomagałam się też miodem wymieszanym z odżywką i w skalp (ale ostrożnie, bo miód usztywnia) - myję na co dzień odżywką Dolegliwość była okropna, bardzo swędziało i jeszcze bardziej się sypało. Po paru dniach przeszło ![]() Czy dobrze pamiętam, że jesteś z Częstochowy? Jeśli tak, możemy sobie podawać namiary na kosmetyki (jestem na odwyku i dzielnie się trzymam)Oj, nie skopiował mi się Twój post. Pisałaś o codziennym olejowaniu i odżywianiu. Rybiorek codziennie olejowała i była zadowolona. Pewnie, że możesz to robić, a potem zawsze używaj odżywki ds. Nie pamiętam czy w Twoim poście pisałaś o czymś z proteinami. Bo też przydałyby się. Volyova, bardzo się stęskniłam Włosy masz cudowne i baaardzo Ci urosły Przepraszam, że nie komentuję wszystkich loków, ale szerze mi się podobają. Przepiękne .Teraz będę rzadkim gościem, ale postaram się zaglądać. Mam nadzieję, że mnie nie zapomnicie. Minął rok z "prawie" cg . Będą zdjęcia i uzupełniony dziennik, ale nie wiem kiedy znajdę czas.
|
|
|
|
|
#40878 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po przerwie, to znów ja
![]() Dwa dni mi zajęło nadrobienie zaległości na forum, oj było czytaniaaaaaaaa Dziewczyny, jakie wy macie piękne włosy, brak słów żeby opisać mój zachwyt ). Reasumując jestem obecnie średnio kręcona, na bakier z CG i w lekkiej depresji.Zdjęcie załączam - z korkociągiem, który zrobiła mi alterra fota kiepska, ale nie mam lepszych
|
#40879 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Cytat:
![]() u mnie też wszystkie prawie były w Leclercu własnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wyglądają na idelanie nawilzone i zdrowe i w ogóle... ehhhh marzenie!Cytat:
hehehehCytat:
![]() Cytat:
twoje koty to normalnie usmiech przynoszą mi niemal każdego dnia do dzisiaj jak przypomnę sobie zdj z piekarnika to mi sie smiac chce ;DCytat:
ale gestnieje w miseczce... tylko psuje sie dosc szybko - a propo - musze ugotować zaraz ![]() Cytat:
Volyova widziałam twoje włoski w codzienniku - cuuuuudoooo! A moja dzisiejsza sytuacja w codzienniku.
|
|
#40880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tymczasem kupiłam morelę i zaraz sobie zaaplikuję z nadzieją na cud
|
|
|
|
|
#40881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z SLS chodzi najbardziej o "peeling" i zeskrobanie nadbudówek. Dość dobrym detergentem jest betaina, są też słabsze z grupy anionowych, a do "peelingu" może nadać się szampon zmieszany z Aspiryną. Proteiny i emolienty też się nadbudowują, nie tylko silikony itd. PVP będzie się nadbudowywać Ale jest szansa że się uda Spróbuj i zobacz ile "wytrzymasz" ![]() Ja mam dyżurnego SLSiaka ale na codzień myję odżywkami (tłuściochy) a jako to mocniejsze wystarcza szamponik dla dzieci, uogólniając podobny do BD. Fakt że dietę włosową mam prawie wegańską ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#40882 |
|
Strażnik Wizażu
|
Mgiełka, znowu fajnie, podoba mnie się
![]() Rybiorek, Twoja metoda to chyba jest tooo [jutro też to samo zrobię] ...schnę jeszcze trochę, ale zrobiłam zdjęcia to przez Ciebieee...Ups, nie podpięłam, więc widać skalp Oczywiście też za dużo dotykałam należą się podoba mi się nawet, tylko wciąż czekam na długość i ta nieszczęsna grzywka za wolno rośnie Hmmm, mam wrażenie, że potrzebuję poprawki fryzjerskiej kształt się gubi i jakoś płasko u góry
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-31 o 22:02 |
|
|
|
#40883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no, ja mam luźniejsze falki zdecydowanie
|
|
|
|
|
#40884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki, dzięki
|
|
#40885 |
|
Rozeznanie
|
Mgiełko, fajnie,że znów ślicznie u Ciebie.
DMkAniu, nie zgadniesz z czym mi się Twoje ekstremalnie nawilżone włosy skojarzyły! Z taką lejącą gęstą czekoladą w fabryce czekolady. Ten kolor i blask! A ja sobie po moim dzisiejszym sukcesie pomyślałam, że może juz czas do dziennika regeneracji się wpisać. Wprawdzie nie mam zdjęć szczególnie zniszczonych wlosów(ach, ta próżność-jak byly bardzo kiepskie-nie fotografowałam się), ale opiszę chociaż co przeszły.
|
#40886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobacz, czemu nie. Duzo wklejalam do codziennika ![]() Cytat:
Musze spróbowac tej metody Rybiorkowej ![]() A co do fryzjera to ja się chyba wybiore jak mi wyplata przyjdzie, będzie cieniowanie chyba. Ale jeszcze się zastanawiam
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-31 o 23:02 |
||
|
|
|
#40887 |
|
Rozeznanie
|
Trzymajcie kciuki za moje włosy rano, początek roku w LO, wszak jako pierwszak muszę zrobić dobre wrażenie
Bo co sobie pomyślą, jak zobaczą dziewczynę ze spuszonym, nieogarniętym czymś co lokami było, ale się wyspało na głowie? A teraz nie cytuję nic, nie czytam zaległej strony, tylko idę spać, wszak budzik ustawiłam na 5:50, 5:55 i 6:00 żeby na pewno nie zaspać Autobus 7:02
|
|
|
|
#40888 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ktoś już mi mówił, że ten kolor to jak czekolada a to tylko henna Khadi ![]() Cytat:
Jakbym miała nożyczki fryzjerskie to już by było po sprawie. Sama bym się opitoliła. Cytat:
|
|||
|
|
|
#40889 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
kokos chyba sie nie nadaje
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy dobrze sie rozumiemy w pewnych kwestiach, zeby uzyskac efekt wlosow ktore wygladaja jak opadajaca kaskada lokow wg mnie musialabys potrenowac z nakladaniem wiekszej ilosci odzywki bs plus fajny zel. Masz lekkie wlosy i bez obciazenia ich nie uzyskasz oczekiwanego efektu. Jak dla mnie etap nakladania odzywki bs i stylizatora jest bardzo wazny zwlaszcza przy cienkich wlosach (sama takie mam). Po wyschnieciu wloskow z zelem owszem sa sucharki ale wystarczy delikatnie ugniesc i znikaja a rezultat jest niesamowity. Poszukaj w dzienniku regeneracji mojego posta z przemiana jak mialam dlugie blond, nalozylam wtedy pierwszy raz podobna ilosc joanny bs z miodem, gdybym nie zniszczyla sobie potem poprawianiem blondu mialam dlugie blond loki teraz (ale w sumie wole czerwone wiec tych blond nie zaluje). Jedno mycie i moje wlosy sie zmienily. Z zelem nie pomoge bo uzywam amerykanskich ktore maja super sklady, tu musisz podpatrzyc co dziewczyny nakladaja. Sumujac - zacisnij zeby i nawilzaj i trenuj stylizacje czyli nakladanie odzywki bs i stylizatora. Coz, nic wiecej na razie nie da sie wymyslic, wlos krecony nienawilzony i bez ochrony zawsze bedzie sie puszyl. Kupilas karite, fajnie. Teraz musisz zobaczyc jak Ci bedzie pasowac, jesli poczujesz ze jest dla Ciebie za ciezka stosuj przed myciem na godzine, brzmi dziwnie ale uwierz mi ze to swietna metoda, sama mam 2 maski - jedna z shea a druga z tucuma i obecnie wlasnie tak stosuje, jak mialam henna moglam po myciu, splukac i stylizowac, po pozbyciu sie henny mam znow cieniutkie wloski i obie tak stosowane za bardzo obciazaja. Byl czas ze nakladalam karite na noc, bardzo pomaga na wysuszone klaczki, a rano normalnie mycie. Sama musisz znalezc najlepsze zastosowanie dla niej. Chodzi mi jeszcze cos po glowie ale nie pamietam, moze sobie pozniej przypomnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#40890 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
dacyt! Powiedz, gdzie i jak byś ciachnęła u mnie te kłaki?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

w nocy śpię, mam wypocząć, zregenerować siły, a nie pilnować żabek, turbanów, ananasów i innych

brak słów...

Masz takie loki, że trudno określić objętność, ale jakbym taką ilość czegoś b/s walnęła na łeb, to by mi chyba ściekało dosłownie i włosy zamieniły się w jeden zlepiony kawałek... Przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie próbowałam

) i jakoś nie mogę się teraz przemóc, że muszę jednak od czasu do czasu używać szamponów z sls/sles
mógłby ktoś mi to wytłumaczyć w prosty konkretny sposób co ja mam w końcu z tym fantem zrobić?
.

należą się
podoba mi się nawet, tylko wciąż czekam na długość i ta nieszczęsna grzywka za wolno rośnie