|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
woreczki mam BabyOne , a pojemniczki z medeli. Pojemniczki trzymam tylko w lodówce, w zamrażalce woreczki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Marinka ![]() Przyszła do nas chusta, ale jej jeszcze nie wypróbowałyśmy. Dzisiaj byłam u fryzjera i za zakupach ![]() Musiałam kwiatki wymienić na balkonie, bo moje aksamitki padły - bo ich nie podlewałam ![]() Dzisiaj dzień przyjemnie minął ![]() Teraz zmykam spać
|
||||
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
u nas trick z pieluszką nie działa, bo jak młodej tylko pieluszkę pod buzię podkładam to myśli, że wyżerka będzie
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta Aga Meszsares Agadus Madziulka dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#1354 |
|
Rozeznanie
|
A ja Was przepraszam, ale dziś nie odpiszę bo mam taki marny dzień i nawet nie "porodowo" tylko zupełnie w innych dziedzinach życia - kilka rzeczy - w tym kolejna kłótnia z mamą, przypomniała jaką mam kiepską sytuację i jak mi się wszystko sypnęło i jakie mam marne perspektywy.
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś upiekłam sernik, biszkopt, właśnie kończę sałatkę z wędzonego kurczaka. Byłam u kosmetyczki zrobiłam sobie brewki i maniciure hybrydowy Słodko śpią Wasze maleństwa |
||
|
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam, tylko powiedzieć dobranoc.
Maluch śpi. Dziś byliśmy prawie cały dzień na dworze, bo w domu diabeł w niego wstępuje, a na świeżym powietrzu już tylko diabełek ![]() U Nas pielucha też musi być Dziewczyny jak ja mam dopajać dziecko, jeśli mi strasznie ulewa??? I po wodzie z glukozą i po herbatce? Po mleku tak nie chlusta, a wodą zawsze i to w dużych ilościach
|
#1357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co dobrego jadłaś? pochwal się - ja właśnie zjadłam kubek kakao z rogalikiem drożdżowym Cytat:
Cytat:
a co to ten manicure hybrydowy? ja o hybrydowych autach tylko słyszałam ale żeby manicure.. kosmicznie brzmi
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Lena smoka nie chce ostatnio
w ogóle usypiam ją od 20.00 i do tej pory nie śpi fajnie nie?
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1361 |
|
BAN stały
|
Beatko no w sumie chyba masz rację
![]() A tyle razy pisałam a myślałyście,ze to zbyt proste by się udało ze zwykłą tetrą i zwykły pic na wodę U mnie pieluszka działała na każde dziecko,do dziś działa ![]() Tak jak zasłonięte zasłony i odkurzanie przy dzieciach to moje patenty. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh jestem już taka śpiąca
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamiętam jak kiedyś pisałaś, że dajesz Izie pieluszkę pod bródkę ale jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić, dopiero jak położna pokazała to zaskoczyłam ![]() jak samopoczucie? biegunka przeszła? pewnie wyglądasz jak cień po takich żołądkowych przejściach ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- mała padła? jak z Tż?
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo!
My dziś mieliśmy zabiegany dzień i zarazem pozytywny ![]() Rano zaliczyliśmy pierwszą wizytę u pediatry i wszystko dobrze Nasłuchaliśmy się komplementów na temat urody Zosi Potwierdziła się waga 4010 gram, więc przybiera pięknie. Jedyna rzecz niepokojąca, to jej "rozlany" brzuszek - zapowiada kolki, jednak póki co mamy spokój. Dr poleciła na kolki: Delicol/Espumisan/Esputicon - z Waszego doświadczenia - które kupić? No i mamy się zastanowić nad szczepionkami. Z dodatkowych poleciła pneumokoki. Trzeba pomyśleć. Potem ja byłam na przeglądzie u gina (Baboniku, jednak się zdecydowałam - przestałam się oczyszczać i chciałam zapytać o te moje cyce) - wszystko dobrze, zostało jeszcze kilka szwów wewnątrz do rozpouszczenia. Na zastoje w piersiach przepisał mi maść i kazał okładać guzy spirytem. Póki nie ma zapalenia, wstrzymamy się z antybiotykami, ufff... Poprosiłam o tabletki anty - przepisał Cerazette - tu też prosiłabym o opinie, jeśli stosowałyście Mają też mi pomóc na twarde piersi, więc chyba się skuszę. Słyszałam od koleżanki jedną opinię: trzeba je brać dokładnie co do minuty brać, żeby nie zaciążyć, a mnie po niedawnym cc bardzo na tym zależy...No a potem odwiedziliśmy naszego chrześniaka z okazji urodzin - cudownie jest patzreć, jak dzieciaki cieszą się szczerze z prezentów ![]() Dziś więc już mi lepiej, dziękuję -tak gremialnie - za wszytskie słowa otuchy, jesteście niezastąpione! Mam nadzieję, że uda mi się więcej pisać, jednak mała i mąż absorbują mój cały czas, dobrze, ze przy karmieniu chociaż poczytam co u Was. Dobrej nocy! |
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, że to głupie pytanie ale dokarmiłaś ją? moja jak długo zasnąć nie może to po 2 godzinach walki daję jej znowu jeść i wtedy pada. Tak tylko myślę co może podziałać.
u mnie Kuba ma katar i spać nie może, ryczy przez sen pół wieczoru - pierwsze pół ryczał bo zasnąć nie mógł
|
|
#1367 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on jest boski pod tym wzgledem, on tylko śpi albo ciągnie cycca no i kupe czasem walnie z bardziej atrakcyjnych rzeczy dochodzi jeszcze ulewenie hihi ale jakos zatraciłam umiejetnosc organizacji czasem przy nim albo karmie albo przewijam albo poprostu leże przy nim i patrze na Niego ale z odpisywaniem na wizaz to akurat takiego pecha mam ze po włączeniu komputera mijało kilka minut i Jas sie budził na cyca a co do butli to włsnie o taka odpowiedz mi chodziło Cytat:
Cytat:
my dzis przyjelismy pierwszych gości brat Tzta z dziewczyną oczywiscie mówią że są zachwyceni Jasiem ale z przerazeniem pytali" no ale kiedy Ty wyjdziesz z domu?" "no teraz to juz kazdy dzien z jasiem?" i tak własnie zauwazyłam że juz jestem na calkiem innym etapie zycia moze kilka lat temu tez miałam takie podejcie a dzis nie wyobrazam sobie życia bez tego 50 centymetrowego stworzonka ![]() a co do pieluszki, znałam ten patent, ale jeszcze nie było mi dane spróbowac bo Dżony po karmieniu jest jak "roślinka" zamkniete oczka, powolny oddech, pełen sen ![]() kobitki ajakie elektroniczne nianie polecacie?
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że nic jej nie dolega, po prostu fochy ma i taki charakter
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam mieć gości ![]() To taie połączenie lakieru z żelem. Aplikuje się jak lakier od razu kolorowe,ale dużo trwalsze, bo utwardzane pod lampą jak żel. śliczne bordo (bo ja uwielbiam krótkie i ciemne paznokcie
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to prawdziwa kobieta Ci rośnie, co będzie jak zacznie wkraczać w okres dojrzewania ![]() w nocy chociaż śpi? nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym Ci pomóc, w postach czuć jak mocno zmęczona jesteś
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak dobrze, że te noce są przespane, ale w dzień wymiękam podobno dziecko dużo śpi (Filip tak miał) a ona 10 minutowe drzemki ma a pomiędzy marudzenie, karmienie, przewijanie, 2-3 minuty śmiechów, płacz, stękanie i walka żeby zasnęła dziś wieczorek butelki i gary myłam chyba na 4 razy, bo co zaczęłam to się budziła, więc leciałam i usypiałam od nowa i tak w kółko teraz kima na łóżku ale boję się ruszyć żeby się nie obudzila ledwo do kompa sięgam ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- obudziła się
|
|
#1372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
muszę z nią iść po weekendzie do lekarza, ale dopiero we wtorek, w poniedziałek się nie wyrobię, bo trzeba w końcu do gina sie wybrać
Lena zaczęła ulewać, nie jest tego dużo, ale to prawie sama woda, brzydko pachnie takim kwasem buźkę i uszka ma szorstkie jak papier ścierny, jestem już pewna, że to skaza a nie jakieś inne cuda i teraz nie wiem czy lekarka każde zmienić mleko na Nutramigen czy każde zagęszczać mleko, bo to chyba przez ten kwas jest taka nerwowa i spać nie może, to tak jak ja w ciąży miałam mega zgagi to żyć się nie chciało, a co dopiero taki maluszek pleśniawki miała, nie wiem czy dalej ma, bo po pierwszej wizycie u lekarki (wtedy była babka na zastępstwie) dostałam Nystatynę ale nic nie pomogła potem byliśmy kilka razy u naszej lekarki ale nic nie wspominała o pleśniawkach a widziałam, że kilka kropek wciąż miała w buzi teraz wyczytałam, że pomaga przecieranie buźki pieluszką zamoczoną w roztworze wody i sody oczyszczonej, więc próbuję ostatnio jak zaczęły się te problemy z ulewaniem miała całą buźkę w takim białym osadzie, dopiero po tym przemywaniu poschodzilo a podobno jak się ulewa to często powracają pleśniawki no i tyle mam z małą problemów że ręce opadają jak kolki nam po BP przeszły tak teraz inne cuda się pokazują teraz śpi 10 minut w wózku, ale nie wiem za ile się obudzi czasem żałuję że chciałam drugie dziecko
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam 6stron i dogonie was. mala dopiero usnela. od 20 prawie nie spi tylko pierdzi. mi znowu plomba wypadla i znowu na weekend... wczoraj mialam 5 rocznice slubu. dzieci mi prezent zrobily-sterte prania, bo mala zalala chyba7 komoletow ciuszkow mlekiem a pierworodny z rana wylozyl sie w kaluze... za to maz zaskoczyl kwiatami. kinga od dwoch dni reaguje na grzechotki i usmiecha sie. dobranoc. padam...
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- Cytat:
czy wasze dzieci tez sie ciagna za wlasne wlosy na glowie? moja az zapiszczy z bolu... tekst artura w pizzeri: dlaczego Pani bierzesz talerze? (bo poprawilismy ze ma mowic Pani do kelnerki) |
||
|
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie my już na nogach od 6 tzn ja i Nati bo starsza córka jeszcze spi
jem sobie śniadanko a Nati w łózeczku siedze i myślę co tu na obiad ugotować ![]() u nas dzisiaj ładna pogoda chyba w większości Waszych miast tak jest więc pójdziemy na spacerek tELIK super że Jaś taki spokojny i dajcie Ci pospać a z niań elektronicznych to ja mam philipsa i jesrem zadowolona ale boez kamerki bo są jeszcze takie z kamerkami że widzisz dziecko w łóżeczku wodaqua ja podaje espumisan i biogaię i jest ok nieraz postęka jak ma puścić bączka ale i tak lepiej jest jak podaję Agulaabar ![]() iustyna a z Zuzią to juz dobrze nie ma gipsu a jezdzicie jeszcze na rehabilitacje jakieś?? ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- o Beatka jest powiedz mi co gotujesz dzisiaj to może zainspirujesz mnie
|
|
|
|
#1377 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Arturek jest thebeściak!!! ![]() Angelcare Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kolina, ja po wczorajszej wizycie bogata o nowe rady. środowiskowa powiedziała, że to może byc początek kolek (niestety), ale nie musi i zalecała odbijanie maleństwa i maswanie brzuszka i plecków (zgodnie z ruchem wskazówek zegara naciskając delikatnie dolną częscia dłoni (mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi - ta poduszeczka pod kciukiem)) dodatkowo okazało sie, że źle kładziemy dziecko spac i stąd te problemy z jego budzeniem sie. Pani powiedziała, żeby kłaśc dziecko do łóżeczka, kiedy jest ono jeszcze przytomne i położyc rękę na jego brzuszku i trzymac tak przez 5 min, po czym delikatnie zwolnic napiecie i zabrac. i tak do skutku, aż się dziecko przyzwyczai. powiem ci że chyba działa, bo nasza Koza spała ładnie dziś w nocy i wczoraj wieczorem, a nagrodą jest drzemka z nami od 4 rano ![]() A do kąpieli powiedziała, żebyśmy spiewali . to może będzie mniej stresujące. ponoc dzieci po kleszczach moga byc trochę bardziej niespokojne. wczoraj kapiel i w sumie było lepiej zaczał się wydzierac, ale jak T. zaczał go ochlapywac wodą po brzuszku to juz było ok.A i moja Koza waży 4920gram i ma 3 tygodnie i 2 dni. ![]() a i wczoraj po raz pierwszy odciągałam mleko. ano wiem. i bardzo fajny laktator - phillips avent elektryczny z możliwością przejścia na tryb ręczny. |
||||||||
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dawałam biogaie ale nie było zmian. Dicoflor zdecydowanie lepszy.
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. prawie nadrobilam... z swietowania nici bo mala pierdziala i wila sie do 00:30 i padlismy. przy jedzeniu nawet sie wyginala, a przez to ulewala. masakra... |
|
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio.
Witam słonecznie. ![]() W Gdyni zlot żaglowców, jak sie ogarniemy idziemy podziwiac. Kurde u nas zaparc cią alszy, wczoraj ratowalismy sie czopkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba taki maluch nie potrafi byc złośliwy a jak to sie z pazurków zmywa? mozna samemu czy u kosmetyki trzeba?
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-09-03 o 09:07 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

na dowód załączam fotkę z przed 5 minut 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za główke.

pochwal się - ja właśnie zjadłam kubek kakao z rogalikiem drożdżowym
Mają też mi pomóc na twarde piersi, więc chyba się skuszę. Słyszałam od koleżanki jedną opinię: trzeba je brać dokładnie co do minuty brać, żeby nie zaciążyć, a mnie po niedawnym cc bardzo na tym zależy...

zębole