|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Dziubek co to za rehabilitantka brak słów i jeszcze Was skasowała dobrze że pediatra Was uspokoiła za wiek i wage ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brumek piękny opis porodu i dla męża Agni Krystianek na poczatku też nie lubił sie kąpac wrzeszczał tak że cała dzielnica słyszała ale mu przeszło i teraz jest cicho ![]() Mamusie chłopczyków mam pytanie kiedy Waszym synkom zstapiły jąderka (chyba dobrze napisalam ) bo u nas tylko jedno jest na swoim miejscu i boje sie że czeka nas zabieg
|
||
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas troszkę lepiej mały narazie nie ma gorączki ale znowu zaczęło się rozwolnienie a rano nie miał
kupiliśmy termometr taki http://www.ceneo.pl/4551354 kupiłam w aptece bo mały rtęciowym nie chciał dać sobie zmierzyć .A ten jest naprawdę bdb polecam. W niedz mamy chrzciny a narazie nic nie zrobione w domu bałagan bo jak tu posprzątać.Mam tylko bigos zrobiony ![]() Mały dużo płacze ratuje Nas huśtawkę którą uwielbia może cały dzień w niej być ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- dziewczyny w h&m jest promocja na jeansy jest minus- 40zł a na dziecięce -20zł.Za zakupy powyżej 120zł dostaję się kartę na 20zł.Ja kupiłam za ponad 300zł i dostałam jedną kartę więc lepiej iść parę razy do kasy bo na 1 paragon jedna karta ![]() Są fajne śpiwory białe do i super bodziaki z kaczorem donaldem itd w c&a są też fajne ciuszki ja ost tam obkupiłam Oliviera |
|
|
|
#1264 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on wczoraj skończył 3 tygodnie. ja wiem że mam pokarm, bo nawet po karmieniu, wycisne nawet z piersi, a on ulewa, więc musi sie najadac. może to taki syndrom 3 tygodnia? też marudny i wisialby na mnie, ewentualnie, żebym go wzięła na ręce. nie wiem czy to norma, ale dziś ide go zważyc dla pewności i podpytam pielęgniarkę co i jakCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co to ja chciałam rzec. głowa do góry ![]() ktos pytał o uzywanie chusteczek nawilzających - my uzywamy tylko do zebrania wiekszej kupy, a tak to waciki kosmetyczne i woda ciepła w miseczce i mały nawet lubi te częsc przewijania - ciepła woda na dupsku. (szkoda że nie ma takiej radochy w kapieli). |
||||||||
|
|
|
#1265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy po usg głowki WSZYSTKO OK!
dziubek79 rehabilitacja współczuje całe szczescie ze pediatra normalna, mówi co widzi a nie straszy rodziców!Sami wybierzcie sie na basenik + piłka i bedzie ok. U nas tez lekka asymetria, ale w tym wieku to normalne i nic do niepokoju nie widzi ani neurolog ani pediatra. Widziałas to koło do pływania ktore kiedys wstawiłam? wpisz w jutuba: Swimava Cytat:
Cytat:
w ktorej czesci KG mieszkacie? |
||
|
|
|
#1266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby nie był potrzebny żadny zabieg!
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My jesteśmy. Potem się odezwę jakoś "szerzej" bo muszę zjeść śniadanie :P Kupiłam znowu buty W Klubie wrzucam filmik ze śmieszkiem, jak się śmieje w głos
|
#1270 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kurcze co wcisne przycisk "odpowiedz", to cos mi przerywa pisanie i tak od kilku dni nie moge sie zebrac, ale w koncu musze sie wbic, bo mnie zbanujecie ![]() Cytat:
Co do pepka: ja generalnie stosuje sucha pielegnacje, ale nie panikuje jak sie zmoczy. Cytat:
Ja jeszcze w dzioba wkladam smoka i daje ta pieluszke i maly odplywa. Cytat:
Mam nadzieje, ze taka diagnoza sie nie potwierdzi i z malym wszystko jest w najlepszym porzadku! Szkoda, ze nie mieszkasz w Krakowie, bo mam namiary na swietna rehabilitantke z duzym doswiardczeniem z takimi maluszkami, na pewno by Cie uspokoila. Cytat:
Dziekuje! Opis super! Bardzo pozytywny. Cytat:
Cytat:
Za dobre wyniki i za tydzien Wikusi!Cytat:
![]() Tyle zdarzylam nadrobic... Minelo ze 2 godz, w tym czasie byla u nas polozna. Kurcze ona jest dla mnie juz jak dobra znajoma, bo przeciez przychodzila tez przy dziewczynach, super jest babka. Z moja rana nie za fajnie, musze robic oklady z riwanolu jak nasza Zanetka. Powiedziala, ze za szybko ruszylam ostro do przodu, no coz ma racje - ale przy 3 dzieci czasem sie nie da inaczej. Z malego musiala zdjac bodziaka, bo byl za cieplo ubrany, ale tu akurat wiedziala, ze moge miec problemy, bo dziewczyny w innych porach roku rodzone. Ma lekka zoltaczke, ale mamy sie czesto karmic (co i tak robimy) i wystawiac na slonce (tez sie do tego stosujemy, bo spacerujemy od wyjscia ze szpitala). Poza tym duzo papierologi... Kolejna wizyta w poniedzialek z kontrala rany. A teraz za jej nakazem ide "polegiwac", Antos zreszta tez spi, to tylko tyle mi zostalo. Musze i ja stworzyc opis porodu, dobrze, ze krotki byl, to i opis bedzie krotki. Brida trzymam kciuki za Ciebie! Zeby Cie "wzielo" z zaskoczenia! |
|||||||
|
|
|
#1271 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą pieluchą kusi mnie żeby spróbować ALe na noc chyba na razie nie dam, bo będę się bała CZekam na zdjęcie! ![]() Brida, ja z pobytu tam jeste bardzo zadowolnona. Nawet bardzo, bardzo, bardzo. Oddział paskudny z wyglądu, ciemny PRL, ale przecież nie o to chodzi! Na opiekę przed porodem słyszałam same narzekania, ale nie wiem czemu, bo ja do niczego się nie mogę przyczepić. Nie dość że pomagają, kiedy się je o cokolwiek poprosi, to często same niektóre rzeczy proponują. Dokarmiają dzieci tym mamom, które chcą, same szykują gotowe mieszanki dla dzieci, pytają codziennie rano, czy zmienić podkłady na łóżko, wieczorek chodzi siostra i pyta czy ktoś chce scoś przeciwbólowego. Jak się pójdzie z pytaniem czy prośbą o radę (np. co do karmienia), to zawsze odpowiadają/pokazują. Genialna jest pani Małgosia - pielęgniarka laktacyjna. To już legenda oddziału Jest codziennie, pojazuje, tłumaczy, waży, uczy i z właśnej woli robi codzienne pogadanki na temat opieki nad noworodkiem tak ogólnie ![]() Dla mnie te 2,5 dnia to chyba był jednej z najpiękniejszych okresów w życiu ![]() Łazienka na cały oddział jest jedna i prysznic jeden, ale nigdy nie zdarzył mi się stać w kolejce, a kąpałam się dwa razy dziennie. jest oczywiście nieładna i podniszczona ale czyściutka, bo sprzątają chyba po kilkanaście razy na dobę ![]() Ale widzisz, to chyba znowu jest kwestia podejścia. Bo ja jestem zachwycona, a niektóre dziewczyny narzekały non stop... Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie, tez o tym myślałam, jak mnie tam na korytarzu trzymali, że to tak jak z Tobą ![]() Cytat:
Czekamy na Was z utęsknieniem. I brawa dla tygodniowe córy! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas jąderka zstąpiły jeszcze w brzuszku. I teraz oba są w mosznie. A my ważeniu w przychodni. Mały osiągnął 2870, czy prawie dobił do wagi urodzeniowej Pani położna nas wychwalała pod niebiosa, że tak pięknie jemy ![]() A teraz zmykam, bo ktoś mi wyje obok
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Przyszła mi chusta. Ale ja chyba się nie nadaję do wiązania Narazie próbowałam na sucho, to był problem żeby przełożyć na plecach x bo materiał się roluje Próbowałam raz na miśku przy filmiku instruktażowym, zobaczę potem jak mi z Sarą pójdzie. Narazie śpi już 1,5 godziny, jakiś cud nad Wisłą chyba. Potem Was nadrobię, budzi się, idę butlę szykować. Dziubek zasięgnij porady innego neurologa, najlepiej dziecięcego skoro ten nie miał takiej specjalizacji. Opinia pediatry uspokaja, jednak specjalistą w tej dziedzinie jest neurolog. Musi być dobrze. Ta z przychodni rehabilitantka jakaś dziwna kobieta, takie rzeczy zmartwionej matce wygadywać. Kajool Ja się zamartwiam też, bo Sara na brzuchu 3 minuty jak wytrzyma to dobrze i główkę na jedną stronę jej ciągnie..zastanawiam się nad wizytą. Cookie kciuki za wizytę. Oby wiekowa pani odczarowała Waszą Zuzzannę. Stronczek a w pupę bolącą nie chcesz dostać? dziel się tu z nami problemami, wesprzemy jak umiemy Agula co się dzieje kochanie? Zadzwoniłam wczoraj do laboratorium zapytać jak wzrost bakterii w posiewie Sary. Jest ich bardzo malutko, jakieś pałeczki, nie jest to e.coli, (-jak 3 dni temu)... i nie będzie robić antybiagramu bo tego się nie leczy, pewnie taki wynik z zanieczyszczenia moczu. Ulżyło mi. Nie da się tak super pobrać moczu u takiego bobasa aby wynik nie był zakłamany Jestem taka zmęczona, wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam domu zasunąć jak wychodziłam na spacer W nocy aż mnie "bolało" to zmęczenie, nie wiem jak to opisać, z trudem w nocy dałam Młodej butlę, wołałam tz że nie daję rady jej nakarmić ![]() Teraz jak spała to ogarnęłam dom, sprzątaniem tego nie można nazwać, a generalne by się przydało. Leci ze mnie śluz coś a la żółtko ![]() Gdzie jest Marina? miała iśc do pediatry z kaszlem Igora i nie ma jej od tamtej pory. |
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadrabiania od 32strony... i nie nadrobie bo mam dzis rocznice slubu i troche swietuje
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!!
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jąderek to nam jeszcze moja gin sprawdzała pod koniec ciąży na usg i już wtedy mu zeszły . Cytat:
no pediatra normalna i mimo że chodzimy do niej prywatnie (kasuje 50zł ) to na ostatnich 2 wizytach nic nie wzięła więc jakoś nawet z tego względu jest dla mnie bardziej wiarygodna bo nie chodzi jej tylko o kasę ... a co ważne to ona ordynatorem na oddziale noworodkow w szpitalu więc jest dla mnie specjalistą a co najlepsze to powiedziała że leczy dzieci tej pani neurolog
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-09-02 o 12:55 |
||
|
|
|
#1276 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to kolki sa czy co? zasnal wiec zeszlam cos zjesc, a on sie obudzil i zaczal tak przerazliwie plakac ze w tempie sprintera musialam wracac uspokoil sie od razu po zabraniu na rece zassal cyca i spi jak go odloze, to placze... kurcze
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Brumku piekny opis porodu
, taki dojrzaly.Cytat:
Zaneta Ty chyba mialas problemy z rana? Bylas u lekarza? U mnie chyba cos sie dzieje, bo bardzo mnie szczypie, a bylo juz fajnie. Co przykladalas? Malwinka spala od 12.30 w nocy do 4, nakarmilam, obudzila sie o 7.40 i po karmieniu jeszcze do 10.30 .
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslę że może nie najadają się one do końca i przebudzają marudne, a tak jak pełen brzuszek to inaczej. ale wspomnę o tym dzisiaj pielęgniarce i zobaczymy co ona na to. spróbuj tak budzic go. aha i nie wywołuj wilka z lasu tymi kolkami.
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Laski w biedronce jest krzesełko do karmienia. Kupiłam wczoraj Dzieciowi
)) Bardzo fajne. http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/
|
#1282 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i dziękuję za pomysł z lusterkiem, muszę pomyśleć Cytat:
Daję jej do zasypiania w dzień, w nocy nie potrzebuje. My ją wieczorem na dole w salonie kładziemy w łóżeczku i jak idziemy do góry do sypialni to ją ze sobą bierzemy (wtedy zazwyczaj już śpi). Jeszcze nie jestem gotowa żeby ją do góry uśpić i siedzieć spokojnie na dole. Cytat:
![]() W ogóle nie chce głośno mówić, żeby nie zapeszyć ale... nie pamiętam kiedy małą na rękach usypiałam. Nic nie mówię, bo mi się dziecko popsuje .Ale w dzień nie ma opcji żeby dłużej niż godzinę pospała... Nie wiem dlaczego. Zasypia ładnie sama i p 40-50 minutach budzi się wyspana.
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacze je na zywo i tez pomysle
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z was karmiąca piersią jada kapustę? Wiem, że to sprawa indywidualna, ale dobija mnie mój monotonny jadłospis i zastanawiam się właśnie nad kapustą, ale nie chce wywołać problemów brzuszkowych...
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Uzywam tantum i octenisept. Kiedy ten dyskomfort przejdzie?Crazy ja wole nie probowac, choc dieta to sprawa bardzo indywidualna. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-09-02 o 13:45 |
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle dzien dobry!
|
|
#1288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla DawidkaCytat:
Crazy ja wczoraj jadlam golabki i w zasadzie wiksza czesc kapusty odwinelam, ale nie bylabym soba, gdybym jednak nie sprobowala, na razie z malym ok. DaKaro ja pisalam wyzej, ze z moja rana cos sie dzieje, polozna kazala mi robic 3 x dziennie oklady z riwanolu. Mozesz sprobowac, na pewno nie zaszkodzi. Monia wszystkiego najlepszego!!! A ja - jak pisalam - tak zrobilam, czyli oddalam sie w objecia morfeusza, wlasnie sie obudzilam, a Antos dalej kimie, ale pasowaloby, zeby wstal, bo mi cyc eksploduje, no i bedziemy sie zbierac do przedszkola po siostry. |
||
|
|
|
#1289 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej. Wita się wyrodna matka
a wyrodna dlatego, że wczoraj skusiłam się na dwa kawałki pizzy na kolację i w nocy zaczęły się jazdy z Mai brzuszkiem kwękała, napinała się, prężyła, bąki puszczała a kupy niet do dziś, do godz. 11 walczyła - było mi jej strasznie szkoda - nie umiałam jej pomóc O kiedy można dawać na brzuszek jakieś kropelki itp.? Bo Maja dziś w nocy skończy 4 tygodnie wiec chyba już mogę jej dać gdyby miała znowu takie problemy bo serce mi pęka, jak tak się męczy... I co polecacie?Cytat:
ja zaliczyłam 3 takie wizyty zanim urodziłam. Za pierwszym razem był facet i masaż szyjki mnie ominął, za drugim i trzecim babki - i one już nie miały dla mnie litości ![]() Leżaczek dziś po raz pierwszy został wypróbowany, no co tu dużo gadać - szału nie było mała troszkę w nim spokojnie posiedziała ale szybko jej się znudziło A z tym spacerkiem jestem jak najbardziej za!!!!!! ![]() tylko jak miejsce wybrać, bo ja z dalekiej Białołęki a Ty skąd?Cytat:
u mnie na starcie 3 cm rozwarcia (na IP mówiono, że do rana to potrwa )a na sali porodowej po kilkunastu minutach 10 cm, gdzie wszyscy byli w szoku Brawa za bycie dzielną i za dzielnego męża ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-09-02 o 14:03 |
||||
|
|
|
#1290 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a jak Wy wylaczacie te poduszki powietrzne przednie, da sie tak wogole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w nocy patrzylam jak maz ja karmi a ja nawet nie moglam jej dotknac trzymaj sie kochana szybko wyzdrowiejesz trzymam kciuki !!! ![]() Cytat:
![]()
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-09-02 o 14:10 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

ale tu chodzi o małe dziecko ...
dobrze że pediatra Was uspokoiła
za wiek i wage 
i za wizyte, chociaz cudow w diagnozie sie nie spodziewam i w ogole za cala wyprawe, bo idziemy z wozkiem i tu spodziewam sie histerii, a kawalek do lekarza mamy

) bo u nas tylko jedno jest na swoim miejscu i boje sie że czeka nas zabieg

też marudny i wisialby na mnie, ewentualnie, żebym go wzięła na ręce. nie wiem czy to norma, ale dziś ide go zważyc dla pewności i podpytam pielęgniarkę co i jak
z nosa jak z kranu, do tego gorączka i dreszcze.......
zębole

My jesteśmy. Potem się odezwę jakoś "szerzej" bo muszę zjeść śniadanie :P

klask i: 

byłam w szoku, jak daleko może strzelać