|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
“ Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. ”
“ Podnieśmy szklanki w górę, wypijmy za nieodwzajemnioną miłość, za zranione uczucia, za te puste panny, które odbierały nam facetów, za niespełnione marzenia, za chore ambicje, za wylane łzy, za nieprzespane noce, za każdy rozmazany tusz, za wszystkie bezsensowne godziny czekania. Wypijmy za to i pokażmy, że mimo wszystko dałyśmy radę. ” “ Nigdy nie mów, że kłamię, gdy mówię że niczego się nie boję. Nie krzycz na mnie kiedy znów nie widzę końca. Nie rysuję sobie planów na przyszłość, nie otwieram okien, duszę w sobie powietrze. Jeśli chcesz, biegnij za mną, ale nie zatrzymuj mnie za rękę niepotrzebnie. ” “Robisz mi syf w sercu. A niedawno co posprzątałam. ”
|
|
#4892 |
|
Przyczajenie
|
Zatraćmy się w sobie, bądź moim nałogiem, ja będę Twoją boginią.
Czasami jedząc śniadanie, idąc miastem, czytając książkę, zasypiając.. czuję Twój zapach, zupełnie jakbyś był obok.[/COLOR] Jestem dziś taka nieuporządkowana, przepraszam. Zatańcz ze mną przy blasku księżyca proszę, obejmij w talii i przytul do siebie, jakbyś w ramionach miał najcenniejszy skarb świata, na boso zatańczmy,na leśnej polanie, na wilgotnej od rosy trawie. Płaczę sobie czasem i myślę wtedy, że każda łza to cząstka Ciebie i że tak trzeba, że muszę pozwolić Ci spłynąć po moim policzku, że muszę tak, abyś odpłynął na zawsze. Zakochani zawsze zachowują się absurdalnie. Emocje są jak dzikie konie. Tradycja Słońca daje widoczny dla każdego znak, mówiący, że ktoś jest naszą Drugą Połową. Tym znakiem jest szczególny blask oczu. You promised that you'll fight for me. Obiecałeś do końca walczyć o mnie. |
|
|
|
#4893 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
dziękuje dziękuje ;*
miodek mój <3 też cię kocham ♥ Jest pusto w dolinie mego serca. Słońce wschodzi powoli gdy idę Z dala od wszystkich swoich obaw I wszystkich błędów które zostawiłam w tyle. Wieczorem zamykam oczy i tylko patrzę jak uciekasz. Dziś byłeś daleko stąd I nie spytałam jak blisko jestem by Ciebie stracić.. Czy czujesz się samotny W chwili gdy czekasz na mnie by poczuć mój oddech? Być może będziesz mnie potrzebować bardziej niż myślisz. Nigdy nie mów że ci go brakuje Nigdy nie mów słowa Nie pozwól mu spojrzeć w twoje purpurowe oczy. Ciemność to ostre słowo, nie uważasz? Przyćmiewa wszystko, co widzisz. Czy potrafisz położyć się tuż obok mnie I oddać całe swoje serce Tak samo jak swoje ciało? Czy potrafisz położyć się obok mnie I wyznać całą swą miłość Równie dobrze jak swe szaleństwo? I czy potrafisz uklęknąć przede mną Mówiąc ,,jestem twój"? Lecz teraz powiedz mi gdzie tkwił mój błąd W kochaniu Ciebie całym moim sercem.. Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-09-01 o 18:17 |
|
|
|
#4894 |
|
Raczkowanie
|
tak niewiele trzeba Nam a chcemy jak najwięcej
Ilu jeszcze zranisz ludzi za to, że byli tacy jacy być powinni? Nie chce już śnić o tym czego mieć nie mogę. Potrzebuję psychiatry, więc biegnij ratuj mnie, pomiń fakt, że to przez Ciebie wariuję W miłości chodzi o to by egoizm zostawić w kieszeni spodni których nie lubisz i wbrew Twoim myślom mogę wszystko Mogę kochać tak mocno tak bardzo iż nie pojmie tego sam Stwórca pokochała mężczyznę którego miała jedynie podziwiać na odległość Tak pięknie pier***iłeś, że jest jak w bajce.
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
iść podczas burzy nad jezioro, rozebrać się do naga, popłynąć na środek jeziora i krzyczeć "NIE KOCHAM CIĘ ! poszłam do sklepu, kupiłam najtańsze piwo, usiadłam pod Twoim blokiem i zaczęłam je pić.. tak bardzo nie lubiłeś alkoholu nie pisz już do mnie, bo o Tobie zapominam kiedyś oddałabym Ci moje serce, dzisiaj mogę tylko środkowy palec oddaj mi moje serce i wynocha !
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_ |
|
|
|
|
#4897 |
|
Raczkowanie
|
Mnie wyrzec się możesz,
ale nie tego że kochałeś
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
odarta z przyszłości,
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Lubię wieczorem usiąść na parapecie,
wsadzić słuchawki w uszy, patrzeć w gwiazdy i myśleć o Tobie. Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą. Wiesz, kiedyś zabłądziłem w snach no bo szukałem tam Ciebie. szkoda słów, reszte dopowie księżyc. |
|
|
|
#4900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
madeleineeee, luska_, _niebanalna, panna_miodowa - ♥ __________________ " You haven’t lost Your smile. It’s right under Your nose. You just forgot it was there. Nie zgubiłaś swojego uśmiechu. Znajduje się pod nosem. Po prostu zapomniałaś że tam jest. smile. You’re too pretty to frown. uśmiechaj się. jesteś zbyt piękna by grymasić. anyone who thinks that sunshine is pure happiness, has never danced in the rain. ktoś, kto myśli, że słońce jest prawdziwym szczęściem, nigdy nie tańczył w deszczu. guys can always make girls cry.but if a girl can make a guy cry, she must really mean something to him. faceci zawsze potrafią sprawić, że dziewczyny płaczą. ale jeśli dziewczyna sprawi, że facet płacze, naprawdę musi coś dla niego znaczyć. the best and most beautiful things in this world cannot be seen or even heard, but must be felt with the heart. najlepsze i najpiękniejsze rzeczy na tym świecie nie mogą być zobaczone czy nawet usłyszane, ale muszą być poczute przez serce. a heart can be broken, but it keeps beating just the same. serce może być złamane, ale bije tak samo jak wcześniej. "
|
|
|
#4901 |
|
Raczkowanie
|
jesteś frajerem , i do tego stwierdzenia trzeba mi było dojrzeć
chyba , nie różni się niczym zwykły nic nie warty lovelas który dał dość dużo zmarnowanego czasu dużej ilości kobietom a gdyby to tak tobą się zabawiono ? czyli jednak może być pięknie , możesz zacząć nowy etap , nową szkołe , przebywać w nowym otoczeniu czyli jednak możesz skończyć ze wszystkim co jest z nim wziązane nigdy nie nazywaj go mężczynom jeżeli przez niego płakałaś , przez mężczyzn się nie płacze zasada 654 -jeżeli teraz nie dojrzał , nie czekaj aż dojrzeje idz dalej |
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodzisz,
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
nie boję się ciemności, lecz swojej wyobraźni.
przygnębia mnie już nawet gwieździste niebo. nad rzeką, nocą. uwaga jedzie tramwaj. gdy jedzie, ziemia się trzęsie. trzęsie się cały mój świat. nic się nie zmieni, i nie, nie pozwolę Ci nigdzie odejść stąd. wciąż nadużywasz moich oczu! magia bycia sobą zacznij tworzyć miej swoje spojrzenie bądź sobą |
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
***** a kogo Ty uważasz za szaleńca? tego, kto dostrzega przerażenie w sercach bliźnich i dąży za wszelką cenę do pokoju ? czy tego, kto udaje, że nie widzi, co się dzieje wokół? świat należy do szaleńców albo do hipokrytów. tylko te dwa typy istnieją na ziem. a Ty musisz wybrać swój.. *****
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Gueen okradłam ze wszystkiego; idealne
“ nie chciała wiele - chciała tylko by w końcu ją zrozumiał. by pojął Jej emocje, trwając przy Niej jak najdłużej - tylko tyle, i aż tyle. ” “ nie przestawaj wierzyć w miłość. ona istnieje, tylko im dłużej na nią czekamy, tym lepiej smakuje... ” “ owszem, należę do tych dziewczyn, które się szanują. nie kupisz mnie drinkiem na imprezie. nie złapiesz mnie za tyłek podczas tańca, jeśli jesteś obcym kolesiem. nie jestem laską 'na szybki numerek'. ale są dni, gdy mam ochotę poczuć się jak dziwka. mam ochotę z****ać się dobrą whiskey w klubie, wciągnąć kokę, i przespać się z przypadkowym facetem. tak, to te dni w których gubię sens, i troszeczkę siebie. na drugi dzień śmieję się z tego , że mógł mi wpaść do głowy tak durny pomysł, i jestem dumna - że na szczęście pozostał tylko pomysłem. ”
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Żałuję, że tak bardzo w Ciebie wierzyłam.
"Źli i fałszywi ludzie stawiani są przez Boga na naszej drodze, abyśmy mogli wyróżnić z tłumu osobę o szlachetnym sercu i docenić, że choć w tylu ludzkich sercach jest ciemność, zachowała się jedna anielska dusza." |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
witaj w miejscu, gdzie słońce nigdy nie świeci,
|
|
#4908 |
|
Raczkowanie
|
'a jak zobaczysz gdzieś słoneczniki - duże, wściekle żółte,
wesołe i przynoszące nadzieję - pomyśl o mnie. Lubię te kwiaty. Iskra mnie nie ogrzeje ja potrzebuje ognia Moim słuchem jest cisza, myślami zaś wiatr.. Wyrywać bezpowrotnie kartki z kalendarza. Chcąc, aby wczoraj nie istniało. Zmazywać gumką strony zapisane wspomnieniami. Żeby zapomnieć, po prostu zapomniec. Gdy muzyka milknie, w ciszy czai się pustka. Życie przeplatane smakami, zapachami, kolorami... a ja pośród niezliczonych kształtów i obrazów... kroczę alejami bezkresów.. dotykam wzrokiem płynącego na niebie księżyca, a nogi niosą mnie tam gdzie serce odkrywa tajemnice świata... Ostatni, którym wybaczymy czyny względem nas to Ci, których sami zawiedliśmy Ponad chmurami – tu, gdzie ziemi nie widać, a pragnienia z marzeniami tworzą latający dywan...'
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
zachowaj to zepsute gów*o, które nazywasz sercem
dla innej opowiedzmy sobie bajkę o wspólnym niebie spalmy wszystkie mosty a potem narzekajmy na brak wspomnień nie podnoś na mnie głosu, ręki również podnieść nie możesz ale weź w dłoń swoje serce unieś je wysoko w górę i krzyknij: 'ono należy do niej' nie trzeba być geniuszem by zorientować się, że ta miłość postanowiła wziąć urlop, bezterminowy ich problem polegał na tym, że ich serca biły tym samym rytmem, rytmem pozbawionym miłości każdy okruch dobroci, każda kropelka nadziei i ta odrobinka miłości w jednej sekundzie zamieniły się w swoje wyolbrzymione przeciwieństwa
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
Christerine <33 , kurcze ogromnie mi miło
Badaj twarze , nie słuchaj tego , co mówią usta Odszedł , a ona przyjęła to dość spokojnie Lubiła mieć przewagę , lubiła gdy przepraszał po raz setny Owszem , bywał nieznośny ale jego oczy wynagradzały wszystko być może po raz kolejny zimna okaże się dla nas łaskawa , co ty na to ? W zasadzie większej przyszłości już z nim nie wiąże , ale zależy mi na pokazaniu co stracił |
|
|
|
#4911 |
|
Przyczajenie
|
_niebanalna , z innej bajki , mimo wszystko , Gueen - uwielbiam was
twórzcie kochane to trochę okradnę jego oczy milczały , gdy ona mówiła , że go kocha . siedziała i patrzała przez okno , na te zachmurzone niebo . myślała dlaczego odszedł .. ? przecież ją kochał . tak nagle przestał kochać ? tak nagle o niej zapomniał ? tak nagle zniknęła z jego życia ? uwierz , że ona wciąż Go kocha i czeka aż wróci i powie ' cześć kochanie ' . czeka . kochasz ? oj skarbie , chyba się źle zrozumieliśmy . gdzie jest ta pier.dolona miłość , o której ludzie mówią ?!
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
'tamtej nocy wódka była jak tlen, znów można było oddychać.' 'dzisiaj rzucam Ci się w ramiona umierając z miłości.' 'tańczyć na deszczu, gonić wiatr.' 'może kiedy kochanków w końcu nam zabraknie, będziemy znowu.' 'nie potrafiłam zatrzymać czasu który napędzał kołowrotek tęsknoty.' 'skradł mi serce -znów.' 'a co to właściwie znaczy, że bez Ciebie świat nie jest taki sam?' |
|
|
|
#4913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierniczku dziękuję I również Cię okradam ![]() parala- aaaaa! Wiesz, że kocham Twoje opisy? zdmuchnę ci serce na strzępy. kocham kiedy obsypujesz mnie pocałunkami.. Kocham Cię, ale obecnie za Tobą nie przepadam. chciałabym, aby moje uczucia mnie rozpierały kiedy świeci słońce i pękały jak bańka mydlana, kiedy wieje wiatr..
|
|
|
#4914 |
|
Rozeznanie
|
BananowaDelma - Cieszę, że Ci się podoba
![]() Żałuję, że tak często unosiłam się dumą, bo straciłam tyle chwil, w których mogłam się z Tobą śmiać. Samotność wyżera duszę jak kwas Nie jestem stworzona do miłości, urodziłam się zbyt smutna. Krzyczysz że mam być sobą Skarbie ja już siebie nie pamiętam!
utopisz się w nim. Edytowane przez Lovely x3 Czas edycji: 2011-09-02 o 20:20 |
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
zanim powiem Ci co o tym myślę
(nie chcesz wiedzieć) nie płacz i nie uśmiechaj się, bo będzie tęcza! i jesteś zła, zła ja to wiem, sucho mi w gardle, Ty jesteś mój tlen. kocham Ciebie i patrzę na ręce, chwile miłe i nie ma ich więcej. nieważne, co było, co było. kiedy pisze do Ciebie to znaczy, że tęsknię za Tobą, a kiedy nie pisze to znaczy, że chce abyś Ty tęsknił za mną. to ucieknij przez okno albo chociaż je otwórz |
|
|
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
znam Cię dziś, jutro i na zapas i na wieczność... każdy facet, który się kobiecie podoba jest zajęty, albo jest gejem ewentualnie łamie jej serce... znam Cię z fotografii wyblakłych, poplamionych sokiem z żurawiny. umarłam mu na kolanach, nie zauważył, inny tyłek kręcił jego mózgiem. zawsze wracaj jeśli wiesz, że warto. moje życie urwało się gdzieś w okresie gdy miłość podupadła, gdzie sens stracił każdy poranek, a kawa koloru mahoniu. weź mnie w ramiona, obdarz bezinteresownym ciepłem.
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
'Przecież tym dzisiaj oddycha ziemia
Chaos, puste sny! Budzisz mnie pocałunkiem Kończy się zły Sen o przyszłości... Oczy otwieram smutne Umiera świat Na brak miłości... Cały nasz dialog to gigabajty bzdur chcę tylko rano móc wstać i dalej iść bez niego nie oddycham nie rozmawiam i nie żyje! ten świat oszalał już Płakała rzewnymi łzami. Wtedy podeszła do niej przyjaciółka. Postanowiła jej pomóc. Usiadła obok niej i zaczęła płakać równie mocno. Równie intensywnie zaczęła zanosić się płaczem.'
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzina okazuję się odległa na milion kilometrów, |
|
|
|
#4919 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam Was wszystkie, wszyściutkie ♥
Nie no, wiesz jak jest,
co było, to było, tylko czasami jeszcze gdy na niego patrzę, mój świat zatrzymuje się i łamie na miliony kawałeczków. Zanim pójdę obiecuj mi setki bzdur, pocałuj jak za pierwszym razem spraw żebym straciła oddech i nie zapomniała. Nie zapomniała, ale odeszła. Nawet największy kretyn może naszym zdaniem zasługiwac na miano faceta naszego życia. Kiedyś? Kiedyś opowiedziałabym Ci całe swoje życie, z każdym, maleńkim szczegółem, zaprowadziła na koniec świata i kpiła z ludzi, wyszła z domu w środku nocy tylko po to żeby chociaz przez chwile spojrzec Ci w oczy, a teraz? Teraz kochanie możesz podziwiac mój środkowy palec.
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() biorę! _niebanalna, Paralogiczna - da się nie uwielbiać Waszej twórczości? ![]() *
Kolejne kartki kalendarza co rano wyrywane budzą mnie swym krzykiem. Zasypiam ściskając poduszkę... ciach! kolejny dzień bez Ciebie. Nie należę do tych, które udają, że nic się nie stało. Bo stało się. I się - ku*** - nie odstanie! Wiesz dobrze, że gdyby nie to, że ja i gdyby nie cała reszta ze mną związana to mogłoby być cudownie. I byłoby. Ale jednak od zawsze niezmiennie ja to ciągle ja. Nigdy nie myl uśmiechu mówiącego 'Zrobię dla Ciebie wszystko, zawsze' z tym rzuconym naprędce z nadzieją na jedynie kilka wspólnych chwil. I kurcze tęsknię i zdaje się jest to już częścią mnie. I już chyba tęsknię aż tak, że widać. że o to spytana nie panuję nad odpowiedzią serca. Każdy potrafi poruszyć czyjeś serce, ale tylko jeden jedyny może dać coś, bez czego ono stanie. Odpycham szczęście, wiem o tym doskonale, skupiam się na mikroskopijnych minusach. Odpycham szczęście wręcz fachowo. .. i nie chce nigdy zawładnąć moim światem, a gotów jest oddać za mnie swój. Żaden lepszy na mnie nie czeka, wiesz? To, co było między Nami niech spływa razem z procentami ... Boże, dziękuję za Niego, przepraszam za mnie i mimo wszystko proszę o Nas. Nie jestem idealna, wiem, ale nikomu tego nie obiecywałam. Kac za kacem, bo strasznie KC, a boję się, że Cię stracę. Nigdy nie zgrywałam dziewczyny o złotym sercu. Bo, wiesz, moje serce obok złota nie leżało, tym bardziej nim nie przesiąkło. Sama.. Słowo "sama" jakby mnie definiowało. Co najmniej od zawsze.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.