|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Camomile trzymam mocno
żeby u Was skończyło się to tak samo pozytywnie, jak u nas! ![]() asiak tak, w tej chwili jesteśmy wyłącznie na Bebilonie pepti Cały dzień był SUPER. Edzik tak cichutki, dużo śpiący i nie marudzący, że można zapomnieć, że ma się dziecko No SZOK po prostu jak wiele zmienia BRAK bólu brzuszka ![]() Niestety wieczorem MASAKRA. Głupia matka i głupi ojciec nie dogadali się i przeoczyli moment zasypiania dziecka na wieczorną drzemkę Wobec tego dziecko było uśpienioniemożliwe... Męczyliśmy się tak od 18:30 do teraz (dopiero zasnął
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek Czaro niezly
Moje dziecie oczywiscie jeszcze nie spi (to sie chyba nigdy nie zmieni). Przyszedl wieczor i wola cyca co godzine a w miedzyczasie je swoje piastki, glosno przy tym gugajac
|
|
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Koralowa87 ale zdjęcia, szok cudne a Twój synuś rozkoszny.
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), śpi do rana. Głowa do góry.
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Przeczytałam 24 strony ![]() Pomieszało mi się wszystko, więc idę spać Muszę tylko napisać: Grazin biedny Sebuś ![]() Dobranoc
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3697 |
|
Przyczajenie
|
1
dwójka jest jakas taka hm...pusta.Czegoś jej brakuje trójka też fajna, ale nie wiem jaki masz biust- w sensie przy dużym mogłaby by wyglądać za seksownie a 4 też fajna- ale mi by np. mocno brzuszek podkreśliła Nie wiem jak u Ciebie z brzuszkiem ale ja się katuję a przynajmniej próbuję pasem ściskającym który jest na mnie za szeroki Kurcze, też bym musiała czegoś na chrzest poszukać, na razie widziałam w H&M idealną sukienkę z nieidealna ceną 129 zł |
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
no tu jestescie Mamusie, odnalazlam Was
![]() pochwale sie w albumie jak urosl nasz synek, sciskam Was mocno
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
ja późną porą chociaż przywitam się z wami
dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe z 31.08 u nas psuje się. Marcel nawet zaliczył pobudkę wczoraj o 1 w noccy... nie wiem co się z nim dzieje. coraz bardziej marudny w dzień... rozpieścił nas tym, że był baaaardzo spokojny zawsze
|
|
#3700 | |||||
|
Raczkowanie
|
A ja nadrabiam i nadrabiam.....
![]() Witam się wieczorową porą pomimo, iż lapek włączony od 13ej Dziś bylismy na szczepieniu, Wikuś jakoś dał radę, mój kochany dzielny facet ![]() jestem zła, zła, zła już dawno nie spotkałam się z tak sugestywną mocno lekarką, jak byliśmy w 5 tygodniu życia to stwierdziła, że jak Wikuś nie będzie głowy wysoko podnosił za 2 tyg. i rąk wyciągał ułożonych wzdłuż plecków leżąc na brzuszku to go da na rehabilitację, no więc mocno ćwiczyliśmy i jak dziś mój 12 tyg. synuś podparł się pani doktor na nadgarstkach tylko aż sama byłam zdziwiona ale czułam, że pani doktor coś wykombinuje. No więc brała go w pozycji do siadania i stwierdziła, iż ciągnie głowę za sobą i jak chce usiąść to zapiera się nogami o jej brzuch i podnosi dupkę , no więc i tak mamy skierowanie na rehabilitację ale żebym jeszcze mogła sama miejsce wybrać to nieee, muszę tam gdzie ona kazała ![]() nie lubię jak mi ktoś coś tak mocno narzuca !!! a teraz odpiszę ![]() no pięknie synuś zadziera główkę ![]() Cytat:
![]() no pięknie nam Nadeńka rośnie;Cytat:
dla Mamy i Edzika;cieszę się bardzo!!!Cytat:
![]() za 4 miesiące dla Kubusia ; ja też z utęsknieniem czekam na taki widok;Cytat:
Cytat:
gazin straszne są czasami piguły, przytulam Sebulka mocno i mamę też za stres jaki przeżyła dziś powiem Ci, że mnie podczas porodu,już pod sam koniec, jak Wikuś prawie wychodził 6 piguł starało się wbić w żyłę i byłam pokłuta jak narkoman, w końcu im się udało ale miałam ochotę pojechać po nich równo tyle, że siły nie teges wtedy; koralowa ![]() weredko zagłosowane; ddasiuniu 1. dziękuję za życzenia zdrówka 2. dzięki Ci dobra Kobieto za odkrycie pilnika do stóp 3 zdrówka duuuużo ![]() 82anusia ![]() anula zdrówka dla Ciebie i Zosieńki; andziot spóźnione ale szczere życzenia z okazji 4 rocznicy slubu mamooptymistko pomysł dodawaniem daty urodzenia dzieciaczków świetny, jutro jak się naumiem też dodam do swojego profilu; kurde popłakałam się dziś, znajomej świeżo urodzoną wnuczkę wypuścili do domu z sepsą, nie zbadali dzidzi nawet dobrze i teraz leży bidusia tygodniowa pod respiratorem i ma 1 % szans na przeżycie, podobno widok okropny główka cała spuchnięta; Będzie pewnie tym razem afera, bo kilka przypadków już udało im się wcześniej zatuszować (m in. 4 niedawne przypadki zgonów kobiet przy porodzie);ehhh idę już, bo coś doła mam i przeziębienie, i ta gorączka a jutro chyba ogórki będziemy robić i malinki z tż dobranoc jak pomyslę, że też rodziłam w tej klinice a tylu rzeczy na jej temat dowiaduję się po fakcie, to 2 raz już nie zdecydowałabym się, poszli niestety w ilość a nie w jakość, no ale tak czasami bywa |
|||||
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
1 lub 4 jak dla mnie
princi, fajnie, że wróciłaś |
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
koralowa Biust mam spory (G przy karmieniu, D przed ciążą) i chyba masz rację...
![]() Brzuszek? Mam w profilu zdjęcie No i nie chcę kupować w sklepie, bo będzie drożej i nie mam jak, bo Eda nie chce z nikim zostawać, a tż nie jest na siłach... I nie wiem, czy będzie w 1,5 m-ca...A właśnie, chrzcimy 15 października ![]() princi WITAJ Z POWROTEM Już się zastanawiałyśmy, co się z Tobą dzieje ![]() delicadeza Ja nie mogę o takich rzeczach czytać Taki maluszek... I przez błąd lekarzy! Edzik zrobił dziwną kupkę... Taką białawo-szaro-brązową... Taka może być po samym mm? Trochę popłakał, ale to dlatego, ze nie dostał wieczorem boboticu, a wzdęcia cały czas ma... (tż robił mu mleko i "zapomniał" - mamoopt jak pisałam, znam problem tego magicznego słowa ).Idę spać, UU wypróżnione, Edzik najedzony śpi.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-03 o 03:42 |
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
Matal zdecydowanie 1, ale na chrzciny?? coś mnie ominęło, mieliście nie chrzcić?
Spice filmik wymiata, ja tak miałam rano tylko zamiast "mama" były skrzeki, starałąm się ignorować ale wreszcie wstałam, podchodzę do łóżeczka, pytam " co jest?" a ona się uśmiecha odwraca na bok i zamyka oczy, masakra !!!!!!!!!! Zastanawiam się jaki masaz wziąć, to jeszcze rpezent imieninowy nie wykorzystany od mężulka, doradźcie: http:// www.butterflywellness.com.pl/dla-kobiet.html
|
#3704 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
zbieramy się z tż do krakowa więc tak wczesnie jeszcze mnie na wizazu nie widzieli ![]() Maciuś grzecznie spał i budził sie na jedzonko o 2,20 i o 6,30 Życzymy udanej soboty Cytat:
![]() Ja obstawiam 1 lub 4 obie ładne---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
więc wszystkie masaże są gąrące więc kewstia wyboru czy chcesz się zrelaksować czy zadziałać na celulit (tyle że jeden masaż na celulit to za mało) |
||
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc do d... i chyba pójdę skoczyć z mostu bo ileż tak można Jedzenie co 3 godz. a w międzyczasie musiałam wstawać i pobujać, bo Tymuś się przebudzał. Tak więc suma sumarum wstawałam co godzinę, półtorej To pewnie najmłodsza na wątku córka Gusi lepiej już śpi. Ehhh, nie będę więcej smęcić bo znów doła załapię...Grazin, ojjjjj buziaki dla Sebusia biedny Powiem Ci że ja też nie mam żył i zawsze nieźle się muszą namęczyć aby się w cokolwiek wkłuć. Już nie powiem co było przy zabiegu jak wkłuwali mi venflor (czy jak to się pisze) i minęło chyba z pół godziny zanim wbili mi w dłoń No ale ja to stara baba a Sebuś Mattal, 1 albo 2
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
atiz tak, zdecydowaliśmy jednak ochrzcić. Powodów jest sporo, wszystkich nie chcę wymieniać, ale głównie po to, żeby nikt nas ani Edzika nie dręczył z tego powodu. A on i tak wybierze to, co będzie uznawał za słuszne
MoniaK już naprawdę nie wiem, co z Tymim może być...A sprawdzałaś ten laktator? Może bączki go męczą w nocy i nie może spać? Edzik na boboticu śpi znacznie lepiej... Dziękuję ![]() Pewnie ją wezmę ![]() Noc w miarę jedzenie 20:30, 2:40 i na razie nie chce ![]() Spanie od 21:30 do 2:30 i od 3:00 do 7:30, czyli 5+4 h ![]() Taki system mi pasuje
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-03 o 07:58 |
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie 1, ewentualnie 4 ale czarna i do niej jakiś żakiet w kolorze, chociaż lepsza by była gdyby była z niebłyszczącego materiału
![]() Cytat:
zresztą nie tylko ja może dasz radę zajrzeć do nas raz na jakiś czas ![]() Dziewczyny, czy waszym dzieciom też pocą się nóżki???? Nasza Lilka ma je cały czas mokre, wczoraj jak jej zdjęłam skarpetki to miała je aż wilgotne i nie jest to zależne od tego czy je ma, czy ma gołe stópki.
|
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten bobotic na co jest, jak go się podaje? Nigdy nie dawałam mu żadnych lekarstw a może rzeczywiście powinnam dać coś na brzuszek ale skąd mam wiedzieć, że go boli ![]() Zazdroszczę nocki Cytat:
|
|
#3710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boże czaro jest niesamowity ma jakiś szósty zmysł Cytat:
![]() ja pamietam jak byłam mała to pytałam sie mamy trzy miliony razy dziennie czy mnie kocha ![]() i zostalo mi to, tylko teraz sie tż pytam ![]() Cytat:
myślałam ostatnio o Tobie... nie zazdroszcze pobudek w nocy co 2h masakiejro.... MoniaK wspułcuje, ja bym chyba nie dała rady tak co noc wstawac... dzieciaczki niestety rozne są. jedne co godz a jedne 12 wytrzymaja bezz papu. delicadeza (przekreciłąm Twój nick? pewnie tak to straszne czytać ze prze błedy lekarzy jaakiś dzieciaczek jest na wykończeniu![]() coś strasznego ale jak to kilka kobiet umarło w czasie porodu? czemu?? myslalam ze to sie nie zdarza od 100 lat...czytam od końca bo jestem przytrzymana ![]() DZIĘKUJĘ ŻE ŁACZYCIE SIĘ ZE MNA W BÓLU PO POBIERANIU KRWI ![]() sebus był wczoraj taki jakis wycisxony popi tym nie duzo sie uśmiechał. co prawda w ogole nie płakał potem ale mam wrazenie ze bnyl jakis smutny. ale dzisiaj juz chyba ok![]() DZIĘKUJĘ ZA ODDANE GŁOSY I PROSZĘ O KOLEJNE ![]() u nas pobudka o 5 i 7 ![]() ide czytac dalej
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no...z braku wit. D...Lilka dostaje codziennie kropelkę devikapu tak jak pediatra kazał.
No ale jak większej ilości dzieciaczków stópki się pocą to jestem spokojna
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie 1 lub 4
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
matallewer - wszystkie fajne, mam wrażenie i tak określam czasem postawę facetów jak mają się do czegoś zabrać że całe życie w rozkroku w sensie że nie wiedzą co i jak mają zrobić, czy w prawo czy w lewo
![]() witaj kochana myślałam często o Tobie, jak się macie. Ząbki wyjdą i będzie dobrze potem kolejne już łagodniej przyjdą. Siły dużo życzę. hej
|
#3714 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
normalnie rozszarpałabym jakbym spotkała tych złodziei... szkoda mi was... jeszcze aparat kasa paszport... i fakt człowiek sie przywiazuje do rzzeczy ja płakałam jak sprzedawałam samochód;P Cytat:
![]() Cytat:
![]() chciałam Ci juz wczoraj napisać że baaardzo BARDZO sie ciesze ze edzik sie lepiej czuje grzeczny, spi nie wyje...jedank to prawda ze matka wie co dla dzziecka najlepsze... ale ciekawa jestem czemu po Twoim mleku tak cierpiał. przeciez uu ponoć najlepsze... ![]() dorasta ![]() seba tezz juz nie wyje na macie ![]() Cytat:
u nas sie czasdem zdarzy jedna a potem robi żółte. Cytat:
![]()
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę się małża od kilku tygodni aby naprawił drzwi i przesunął szafę a on nigdy nie ma czasu wrrr ![]() Princi
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka Edzikowi się nie pocą. Ale on skarpet w ogóle nie nosi, tylko półśpiochy.
MoniaK Bobotic jest jak espumisan. A podkurcza nóżki? Kręci główką w prawo i lewo? Puszcza bączki? Może wzdęcia go w nocy męczą, skoro je co 3 h, ale w międzyczasie się kręci? Eda też tak miał. Ja daję obecnie 12 kropel boboticu przed każdym posiłkiem i już tak nie ma ![]() Grazin Myślę, że: 1. to mały alergik i tylko mleko dla alergików jest ok albo 2. przez moje problemy z trawieniem coś jest nie tak z moim mlekiem. A wczoraj umyłam się dłuuuuugo pod prysznicem, wymodelowałam włosy, zrobiłam manicure, pedicure, posprzątałam, zrobiłam obiad, spędziłam mnóstwo czasu na forum, znalazłam sukienki na chrzest, zamówiłam kościół, zadzwoniłam do przyszłej chrzestnej się jej spytać, czy będzie... I zajmowałam się Edą ![]() UWIELBIAM NOWE WCIELENIE MOJEGO SYNKA ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- I ważę 64,6kg
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy kręci główką, chyba tak Czy puszcza bączki, tak Kupię dzisiaj ten Bobotic tylko teraz pytanie, czy jeśli nie ma wzdęć to mu czasem nie zaszkodzi? Tymek je bardzo często w dzień, więc kiedy mam mu podawać te krople? Nic nie wiem
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ede uwielbiam daje Ci wreszcie dychnac.choc powiem Ci ze jestes mega silna psychicznie bo ja bym oszałaa po tygodniu ![]() a ja waze 63 czyli 2 kg znowu zgubiłam nie wiem gdzie, nie wiem kiedy
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK Zgodnie z ulotką. 8 kropelek 4 razy na dobę
![]() Jeśli nie będzie poprawy, to po prostu po kilku dniach odstawcie A nie zaszkodzi, simeticon się nie wchłania, tylko działa miejscowo i jest wydalany z organizmu ![]() Ach i Wszystkiego najlepszego dla Hanexa! Toż ona dziś 4 miesiące kończy :d ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Zasypianie się Edzikowi zepsuło ![]() Odkładam go i się budzi Trudno, może jeszcze nie jest wystarczająco śpiący?
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozesz spróbowac nie zaszkodzi na pewno bo nie wchłania sie do przewodu pokarmowego z tego co wiem ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- moja synowa ma 4 miesiace?? no fakt Haniu poziomkowa Ty stara dupo wszystkiego najlepszego
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

wybieram:
żeby u Was skończyło się to tak samo pozytywnie, jak u nas! 

Nie wiem jak u Ciebie z brzuszkiem ale ja się katuję a przynajmniej próbuję pasem ściskającym który jest na mnie za szeroki 

za 4 miesiące dla Kubusia ;

Jedzenie co 3 godz. a w międzyczasie musiałam wstawać i pobujać, bo Tymuś się przebudzał. Tak więc suma sumarum wstawałam co godzinę, półtorej
No ale ja to stara baba a Sebuś
i nie jest to zależne od tego czy je ma, czy ma gołe stópki.