|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
Na szczęście w sklepie, w którym byłam były tylko 2 pary nie-jeasnowych spodni w moim rozmiarze i obie dopasowane. Nie planuję raczej skracać tych spodni - będę chodzić ze zmarszczoną nogawką, trudno
|
|
|
|
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wcale nie mdli mnie mniej jak myslalam, dopiero po tym jak sie pochwalilam, ze jest lepiej, zaczelo mna rzucac
![]() I z tegoz powodu przespalam pol dnia ![]() Maz z malym pojechali do mini zoo a ja nie mam ochoty na nic i jeszcze sie poplakalam bo sie w tv calowali a ja juz dawno nie calowalam sie tak romantycnie ze swoim mezem ![]() Cytat:
![]() witaj gratulacjepiersiami sie nie martw, jeszcze maja czas na pobolewanie, dopiero pewnie u Ciebie to natsapi Cytat:
A teraz na jarzynowa nie moge patrzec i ogolnie zpy sa beee dla mnie W tamtej ciazy pochlanialam duzo ogorkowej ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29180152]A ja Będzin, taka bardzo fałszywa Ślązaczka ze mnie Ale ze Ślązakami pracuję a ja sosnowiec a na pograniczu s-ca i bedzina pracuje jakie ciasto ma ta pizza?? miekkie? fajny ten przepis. ![]() no to sie nastresowalas kochana ![]() ale dobrze ze wszystko ok
|
|
#4803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale w nagrodę za ten nieziemski wysiłek zjem na kolację sałatkę
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusiu jesli moge, to wyraze swoje zdanie odnosnie pewnych rzeczy na Twojej liscie:
- becik (rożek) wystarczy Ci jeden, po co Ci dwa?? - kocyk cienki jeden i jeden gruby spokojnie wystarcza -pokrowce na przewijak: mysle ze ze trzy sztuki sie przydadza spokojnie, bo jak bedziesz malucha przewijala na przewijaku i Ci strzeli kupke (a maluszek taki po urodzeniu strzela duzo i intensywnie) to jak sie zabrzudzi to jeden to zdecydowanie za malo. - krem ochronny na pupe a krem p odparzeniom to samo i wystarczy jeden dobry: np Sudocrem lub Bepanthen no i zasypka tez wtedy Ci jzu nie potrzebna (pamietaj zeby zasypki z kremem razem nie uzyc bo Ci sie grudki zrobia) z reszta to bez sensu. - odnosnie pielegnacji pepka wystarcza Ci albo same sterylne gaziki nasaczone spirytusem albo suche gaziki sterylne i do tego spirytus - myjke bym odradzala, naprawde najlepiej myje sie reka, - do kapieli do wanienki podklady bym odradzala (siedlisko bakterii) najlepiej podlozyc pieluszke tetrowa i dzidzia sie nie slizga a mozna uprac.
|
#4805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego na tych 3d napewno Cytat:
![]() nie martwie sie, bo lekarz by mi cos powiedzial, a serduszko bilo ladnie i gin pokazal nozki, raczki, oczodoly ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moj syn rano bawil sie w doktora i mowi:
"Przychodzi pan doktoooooor i bada brzuszysko" zdjecia w zalaczeniu jak bada mamusie
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zasypki zrezygnuje raczej ale chodzi mi o to ze na pupe na codzien normalny krem a nie odrazu jaki mocny sudokrem, taki na noc myslalam zeby skory nie przyzwyczajac bo potem nie pomoze. a do wanienki ten podklad to taki plastikowy zeby nie lezal na dnie,chyba ze zle to rozumiem ;p myjke kupie bo chyba nie droga a moze uzyje moze nie ;p ale dzieki za rady zapamietamCytat:
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Odnosnie sudocremu jest delikatny, pozostawia warstwe dzieki ktorej unikniesz odparzen, bardzo ladnie pielegnuje skore, a rowniez leczy podrazniona. Pozniej sama pomalu mozesz sprobowac nie dawac kremiku zeby pupcie przyzwyczajac bez kremu. A jesli juz cos by wyskoczylo na pupie (jakies zaczerwienienie) to sudocrem tez pomoze (mimo iz wczesniej nim smarowalas), ale wtedy wazne jest tez wietrzenie posladkow itd...Ja polecam osobiscie sudokrem, moje dziecko nie mialo nigdy odparzen, ale ja tez w domu mylam mu pupe po kazdej kupie woda, nie chusteczkami. Poza tym pozwalalam mu polezec bez pieluszki dluzej.Jesli chodzi o wklad do wanienki na dno to mowimy o tym samym ja kladam pieluszke tetrowa. A myjka rzeczywiscie duzo nie kosztuje, moze bedzie Ci wygodniej
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-03 o 19:41 |
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze w weekend wszyscy wybywaja hehe.a ja sie wlasnie objadalam tostami z szynka i serkiem
mniam ale szynki braklo
|
#4810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A teraz się będę zastanawiała, GDZIE pracujesz tam brat bliźniak mojej mamy teraz, na rehabilitacyjnym, jak tam przebywasz to z pewnością "umila" ci życie ![]() A ciasto grube, puszyste Fajny lekarz, i jak to dobrze lekarza w domu mieć :d |
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba o jaki swiat maly
![]() m. in. na oddziale rehabilitacji odbywalam staz przed rozpoczeciem pracy w tym szpitalu, wiec znam tak z widzenia wielu ludzi tam pracujacych m.in. rehabilitantow Teraz tam nie przebywam, bo pracuje na oddziale neurochirurgii wiec pietro nizej![]() odnosnie przepisu na pizze moze sprobuje ale ja chcialam zrobic takie cieniutkie ciasto, nie wiem jak to zrobic.
|
#4812 |
|
Konto usunięte
|
Aguśka pierniczysz? On do piątku zeszłego u was leżał, po udarze.
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Swoją drogą, chyba najcięższy oddział tam... Koleżanka ze studiów jest pielęgniarką na oiomie i pewna byłam że to tam najgorsza praca, a ona mówi że skąd, że na jednego pacjenta u nich (rybnik) przypadają 2 pielęgniarki i najczęściej jest spokój. |
|
|
|
#4813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dopadło mnie już zmęczenie i senność. Nie wiem jakim cudem zrobiło się tak późno. Rozważam za i przeciw braniu prysznica przed pójściem do łóżka (parę godzin temu siedziałam już w wannie...). Tym sposobem dopadł mnie w tej chwili nastrój pt. "Siądę sobie, popatrzę w ścianę 15 min myśląc o krzaku przed którym zaparkowałam dziś rano i wyobrażę sobie, że 25 lat temu leżał tam pijany żołnierz". Na szczęście dzięki temu, że to napisałam wezmę się w garść i zrobię coś sensowniejszego przed te 15 min... mam nadzieję.
|
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba a ja zrozumialam ze brat Twojej mamy pracuje na oddziale rehabilitacji.
A On byl pacjentem u mnie a teraz lezy na rehabilitacji ahaaaa juz rozumiem. Wiesz ja teraz nie jestem w pracy, bo mam L4 od kiedy dowiedzialam sie o ciazy, ale jesli lezal na moim odcinku, to na pewno moje dziewczyny ze zmiany go kojarza. ![]() A co sie stalo?? Pekl mu tetniak???Mial udar krwotoczny?W jakim jest stanie teraz? Ma jakies niedowlady, problemy z mowa?? U mnie w szpitalu tez jest OIOM, dziewczyny maja gora 7 chorych(wiadomo w ciezkim stanie) ale gora 7 bo 7 stanowisk jest a ich jest na zmianie 4. A my jestesmy we trzy, czasem w okresie urlopowym we dwie i mamy od 30-40 chorych wlasnie takich gdzie 3/4 jest lezacych. Mam tez sale "R" gdzie mam pacjentow nieprzytomnych zaintubowanych, pod respiratorem lub nie, w bardzo ciezkim stanie. Jest bardzo ciezko, pracuje tam 5 lat.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-03 o 22:39 |
|
|
|
#4815 |
|
Konto usunięte
|
Udar niedokrwienny, prawdopodobnie już wcześniej miał mikroudary (bełkotliwa mowa - ale on ma specyficzny charakter i zawsze niezrozumiale mówił, niestarannie tak, więc nikt na to uwagi nie zwrócił), szuranie nogami, nerwowość okropna. Było podejrzenie alzheimera, no ale po tk wyjaśniło się, że najpierw mikroudary a potem jeden konkretny udar. Ma lewostronny niedowład, noga lepiej, ręka gorzej, problemy zmową, wiem że na rehabilitacji (jeździ do niego mama i ciocia) ma i logopedę, i psychologa, i ruchową. Zapytaj koleżanek o pana Włodka, podejrzewam że ręce załamią
bardzo ciężki człowiek do życia, bardzo. To brat mamy, ale tyle jej napsuł krwi że w sumie... trudno mi ciepło o nim myśleć. Nie życzę mu źle, ale go nie lubię.
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana :d
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a co do sudokremu i innych kosmetykow to my sobie mozemy planowac, kupowac, a dziecka skora i tak wybierze co jej odpowiada najbardziej ![]() dzien dobry tak w ogole
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba wlasnie patrze ze masz na suwaczku 9tydz troche mnie to dziwi bo masz termin dzien przedemna a roznca w tygodniach ciąży 2 tyg?
|
#4819 |
|
Konto usunięte
|
Tak, bo suwaczki liczą od daty OM, a 17 mam z usg wyliczony, a to się zgadza z dniami płodnymi, późną owulację miałam no i ja nie miałam cykli co 28 dni
Teraz leci 8 tydzień, a dokładnie 7t 5d
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29192308]Tak, bo suwaczki liczą od daty OM, a 17 mam z usg wyliczony, a to się zgadza z dniami płodnymi, późną owulację miałam no i ja nie miałam cykli co 28 dni
Teraz leci 8 tydzień, a dokładnie 7t 5d [/QUOTE]a ja 7t4d ja sobie skrocilam o tydz miesiaczke bo tez by mi wyszlo ze tydz wiecej a to nie prawda i wole wiarygodnie a nie potem sobie odejmowac ale spoko juz wiem
|
#4821 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żaby wszystko było dobrze. jak masz wątpliwości to jak najbardziej zasięgnij trzeciej opinii Cytat:
Cytat:
![]() ech... wiecie co jestem głupek straszny bo choć we wtorek było wszystko ok to i tak boję się tej środy ![]() mam jakieś głupie myśli że tamta baba mało kompetentna była i że źle malucha zbadała ![]() wolałabym żeby zatrzymała głowicę na chwilkę i żebym zobaczyła jak maluch się rusza... serducha też nie słyszałam tylko jej na ekranie się wyświetliła ilość uderzeń) Cytat:
co ca wredna dziewucha. Może jest zazdrosna, bo Ty jesteś teraz w centrum uwagi? Każdy mówi kiedy chce i nikomu nic do tego! Dziewuszki zbliżamy się nieuchronnie do końca tej części wątku 5000 postów już baaaardzo nie długo. Ja jutro wyjeżdżam do centrali firmy na spotkanie budżetowe (miodzio po prostu - godziny z głową w tysiącach cyfr ustawionych w mini kolumienkach, noc w hotelu - nie znoszę!, a potem kolejny dzień wypełniony cyframi i bezproduktywnymi dyskusjami) Postaram się wieczorkiem do Was zajrzeć i założyć nowy wątek ![]() Albo... są jeszcze inne opcje: 1) Zakładamy wątek dziś bo jutro mogę nie mieć czasu... 2) Ktoś chętny przejmuje ode mnie rolę założycielską i założy drugą część wątku więc jeśli ktoś chętny to wątek oddam w dobre ręce ![]() Co o tym myślicie? Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-04 o 11:10 |
||||
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie zastanawiam się czy powinnam brać ten duphaston skoro nic mi nie jest? niby lekarz zapisał ale chyba przez pomyłkę bo nic mi nie jest nie ma żadnego zagrożenia...
|
#4823 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem kochana, ale chyba duphaston nie zaszkodzi??? a pomóc może więc może tak profilaktycznie jednak brać?
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka do tej pory chciałam mieć dziewczynkę, ale jak chłopiec ma być taki śmieszak jak Twój Filipek to zgadzam się na chłopa ![]() Cześć dziewczyny, miłego dnia |
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przepraszam, że Was zaniedbałam przez weekend ![]() W piątek rano pojechałam z mężem do znajomego naprawiać naszą syrenkę, przy okazji postanowili zrobić więcej niż planowali... i tak zleciał czas do 3 w nocy Na szczęście żona kolegi zaopiekowała się mną bawiłyśmy się z małą córeczką, pospacerowałyśmy, dostałam łóżko, piżamkę, ale czekałam na TŻ i przysnęłam na godzinę... Wróciliśmy do domu ogarnąć się (60 km od nas), przespaliśmy się i o 8 w drogę. Połączenie porannych mdłości z chorobą lokomocyjną na wyboistej drodze - KOSZMAR. Za każdym razem musiał się mąż zatrzymywać abym mogła zwymiotować :/ Wiedziałam, że nie jest jeszcze dobrze. A drugi trymestr tuż tuż... Zaczyna pojawiać mi się ochota na słodkości, nieduża, ale już zaczynają istnieć. No i wczoraj do domu wróciliśmy ok. 23... od razu wskoczyłam do łóżka i spałam do prawie 12
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kathi75;29183587]agnes
dzieki za oswiecenie ja mysle takie info zrobic jak sie dziecko urodzi na ladnej karteczce wlasnej roboty dla najblizszychto sobie takie kartki przed samy porodem zrób, tak tylko żeby uzupełnić datę, imię itp. żeczy bo po porodzie to raczej nie będziesz miała czasu na to , żeby nawet kilka od podstaw zrobićja mam zamiar zrobić jakieś pamiątkowe pudełeczko w neutralnych kolorach, ale jeszcze koncepcji mi brak |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż się napalił żeby mieć bliźniaki albo trojaczki!! chłop zwariował hehe ;p bliźniaki to tak parke ale trojaczki to lekka przesada
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!!!
ileż można pisać!!! caly czas meczy mnie przeziebienie, glownie katar, jestem jeszcze slabsza niz wczesniej.... wczoraj bylismy na weselu, ogolnie fajnie TŻ troche za duzo wypil i o 23 już wracaliśmy do domu ale ja tez już byłam zmęczona. Nie wiem czy mi aż tak się smak zmienił czy tak nie dobre jedzenie było na weselu, takie jakieś wydziwione...
|
|
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
a ja sklerotyk zapomniałam mojemu Tż koszule wyprac do pracy :/ i dopiero teraz z pralki wyciągnęłam
a tak ogólnie dzisiaj dzień odwiedzin najpierw kawka u mojej babci co tygodniowy rytuał obiadek u mojej mamusi a później kolejna kawa i ciacho u nas z rodzicami i teściową i ogólnie okropny smak na ser smażony domowy !!!! a nie mam![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

co prawda były mi ciut za długie bo ja z tych niskich jestem, ale mam mamę krawcową i już są nawet skrócone 
Na szczęście w sklepie, w którym byłam były tylko 2 pary nie-jeasnowych spodni w moim rozmiarze i obie dopasowane. Nie planuję raczej skracać tych spodni - będę chodzić ze zmarszczoną nogawką, trudno

żaby wszystko było dobrze. 
co ca wredna dziewucha. Może jest zazdrosna, bo Ty jesteś teraz w centrum uwagi?
bawiłyśmy się z małą córeczką, pospacerowałyśmy, dostałam łóżko, piżamkę, ale czekałam na TŻ i przysnęłam na godzinę... Wróciliśmy do domu ogarnąć się (60 km od nas), przespaliśmy się i o 8 w drogę.