Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 18:05   #4801
Capsta
Raczkowanie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
tak już doszły i jestem zadowolona pasują już teraz i jak się brzuszek zwiększy też będą pasowały bo jest wszyta regulowana gumka i guziczek, więc bedzie można sobie powiększyć obwód w pasie co prawda były mi ciut za długie bo ja z tych niskich jestem, ale mam mamę krawcową i już są nawet skrócone
No to świetnie. Też jestem z tych, którym wszystkie spodnie zawijają się pod pięty Na szczęście w sklepie, w którym byłam były tylko 2 pary nie-jeasnowych spodni w moim rozmiarze i obie dopasowane. Nie planuję raczej skracać tych spodni - będę chodzić ze zmarszczoną nogawką, trudno
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:11   #4802
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wcale nie mdli mnie mniej jak myslalam, dopiero po tym jak sie pochwalilam, ze jest lepiej, zaczelo mna rzucac
I z tegoz powodu przespalam pol dnia
Maz z malym pojechali do mini zoo a ja nie mam ochoty na nic i jeszcze sie poplakalam bo sie w tv calowali a ja juz dawno nie calowalam sie tak romantycnie ze swoim mezem

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
czyli jest szansa ze sie dowiem w czwartek? to bedzie 13t5d oby sie malenstwo odpowiednio ulozylo, bo mamusia juz nie umie wytrzymac z ciekawosci
mysle ze jesli sie dobrze dzidzia ustawi to tak
Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Dołączam się do wątku.
witaj gratulacje
piersiami sie nie martw, jeszcze maja czas na pobolewanie, dopiero pewnie u Ciebie to natsapi
Cytat:
. a odkad jestem w ciazy to jem tyle zup co chyba przez cale zycie do tej pory nie zjadlam
to ja przy Filipku jak bylam w z nim ciazy pozeralam tak zupy.
A teraz na jarzynowa nie moge patrzec i ogolnie zpy sa beee dla mnie W tamtej ciazy pochlanialam duzo ogorkowej
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29180152]A ja Będzin, taka bardzo fałszywa Ślązaczka ze mnie Ale ze Ślązakami pracuję [/QUOTE]
a ja sosnowiec
a na pograniczu s-ca i bedzina pracuje
jakie ciasto ma ta pizza?? miekkie? fajny ten przepis.
Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
A więc my już po wizycie.
no to sie nastresowalas kochana
ale dobrze ze wszystko ok
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:22   #4803
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
ja dzisiaj w nocy po drodze do wc wymyśliłam sobie sałatkę warzywną i sie zaraz za nią chyba zabiorę
Przeczytałam to zdanie i kilka chwil później uświadomiłam sobie, że zjadłabym sałatkę jarzynową. Nie mam w domu nic co mogłoby mi posłużyć jako składnik i mimo rozleniwienia ubieram się już i wędruję do sklepu (choinka, byłam tam już godzinę temu!)
No ale w nagrodę za ten nieziemski wysiłek zjem na kolację sałatkę
Stary 2011-09-03, 18:23   #4804
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
skonczylam wyprawke
Dragusiu jesli moge, to wyraze swoje zdanie odnosnie pewnych rzeczy na Twojej liscie:

- becik (rożek) wystarczy Ci jeden, po co Ci dwa??

- kocyk cienki jeden i jeden gruby spokojnie wystarcza

-pokrowce na przewijak: mysle ze ze trzy sztuki sie przydadza spokojnie, bo jak bedziesz malucha przewijala na przewijaku i Ci strzeli kupke (a maluszek taki po urodzeniu strzela duzo i intensywnie) to jak sie zabrzudzi to jeden to zdecydowanie za malo.

- krem ochronny na pupe a krem p odparzeniom to samo i wystarczy jeden dobry: np Sudocrem lub Bepanthen no i zasypka tez wtedy Ci jzu nie potrzebna (pamietaj zeby zasypki z kremem razem nie uzyc bo Ci sie grudki zrobia) z reszta to bez sensu.

- odnosnie pielegnacji pepka wystarcza Ci albo same sterylne gaziki nasaczone spirytusem albo suche gaziki sterylne i do tego spirytus

- myjke bym odradzala, naprawde najlepiej myje sie reka,

- do kapieli do wanienki podklady bym odradzala (siedlisko bakterii) najlepiej podlozyc pieluszke tetrowa i dzidzia sie nie slizga a mozna uprac.
SZYMONEK

Stary 2011-09-03, 18:29   #4805
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

mimo wszystko stresująca sytuacja, tym bardziej że w tym okresie podobno wiercą się niesamowicie a u nas to pierwsze usg. Emigra będzie dobrze, napewno
mi sie wydaje, ze na takim zwyklym usg jak zawsze gin robi to w ogole ciezko ruchy wypatrzec- zwlaszcza jak gin tam jezdzic w srodku i sobie sam oglada dzidzi co innego na tych 3d napewno
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
emigra pewnie spal dzidzius , ciesz sie ze nie kazali ci latac dookola zeby sie obudzilo hihi mi tak kiedys kazal lekarz , szybki spacerek i spowrotem na badanko
mozliwe nie martwie sie, bo lekarz by mi cos powiedzial, a serduszko bilo ladnie i gin pokazal nozki, raczki, oczodoly ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:59   #4806
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny moj syn rano bawil sie w doktora i mowi:
"Przychodzi pan doktoooooor i bada brzuszysko"
zdjecia w zalaczeniu jak bada mamusie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9037285.jpg (53,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9037288.jpg (51,1 KB, 45 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2011-09-03, 19:15   #4807
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
- becik (rożek) wystarczy Ci jeden, po co Ci dwa??

- kocyk cienki jeden i jeden gruby spokojnie wystarcza

-pokrowce na przewijak: mysle ze ze trzy sztuki sie przydadza spokojnie, bo jak bedziesz malucha przewijala na przewijaku i Ci strzeli kupke (a maluszek taki po urodzeniu strzela duzo i intensywnie) to jak sie zabrzudzi to jeden to zdecydowanie za malo.

- krem ochronny na pupe a krem p odparzeniom to samo i wystarczy jeden dobry: np Sudocrem lub Bepanthen no i zasypka tez wtedy Ci jzu nie potrzebna (pamietaj zeby zasypki z kremem razem nie uzyc bo Ci sie grudki zrobia) z reszta to bez sensu.

- odnosnie pielegnacji pepka wystarcza Ci albo same sterylne gaziki nasaczone spirytusem albo suche gaziki sterylne i do tego spirytus

- myjke bym odradzala, naprawde najlepiej myje sie reka,

- do kapieli do wanienki podklady bym odradzala (siedlisko bakterii) najlepiej podlozyc pieluszke tetrowa i dzidzia sie nie slizga a mozna uprac.
możesz pozwalam :d hehe co do rozka i kocyka a jak zarzyga? co do pokrowca na przewijak to chcialam na to pieluche dac,zeby takich wpadek uniknac ;p
z zasypki zrezygnuje raczej ale chodzi mi o to ze na pupe na codzien normalny krem a nie odrazu jaki mocny sudokrem, taki na noc myslalam zeby skory nie przyzwyczajac bo potem nie pomoze.
a do wanienki ten podklad to taki plastikowy zeby nie lezal na dnie,chyba ze zle to rozumiem ;p
myjke kupie bo chyba nie droga a moze uzyje moze nie ;p ale dzieki za rady zapamietam
Cytat:
ale fajny doktor

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:39   #4808
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
możesz pozwalam :d hehe co do rozka i kocyka a jak zarzyga? co do pokrowca na przewijak to chcialam na to pieluche dac,zeby takich wpadek uniknac ;p
z zasypki zrezygnuje raczej ale chodzi mi o to ze na pupe na codzien normalny krem a nie odrazu jaki mocny sudokrem, taki na noc myslalam zeby skory nie przyzwyczajac bo potem nie pomoze.
a do wanienki ten podklad to taki plastikowy zeby nie lezal na dnie,chyba ze zle to rozumiem ;p
myjke kupie bo chyba nie droga a moze uzyje moze nie ;p ale dzieki za rady zapamietam
wiesz ja tez kladlam dodatkowo na przewijak(a na nim pokrowiec) jeszcze pieluszke. No i tak po jakims czasie zmienialam, poza tym pozniej dziecko Ci sie mocno rusza i skopie Ci pieluszke. Odnosnie sudocremu jest delikatny, pozostawia warstwe dzieki ktorej unikniesz odparzen, bardzo ladnie pielegnuje skore, a rowniez leczy podrazniona. Pozniej sama pomalu mozesz sprobowac nie dawac kremiku zeby pupcie przyzwyczajac bez kremu. A jesli juz cos by wyskoczylo na pupie (jakies zaczerwienienie) to sudocrem tez pomoze (mimo iz wczesniej nim smarowalas), ale wtedy wazne jest tez wietrzenie posladkow itd...Ja polecam osobiscie sudokrem, moje dziecko nie mialo nigdy odparzen, ale ja tez w domu mylam mu pupe po kazdej kupie woda, nie chusteczkami. Poza tym pozwalalam mu polezec bez pieluszki dluzej.
Jesli chodzi o wklad do wanienki na dno to mowimy o tym samym ja kladam pieluszke tetrowa. A myjka rzeczywiscie duzo nie kosztuje, moze bedzie Ci wygodniej
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-03 o 19:41
Stary 2011-09-03, 20:28   #4809
Dragusia88
Zakorzenienie

widze ze w weekend wszyscy wybywaja hehe.a ja sie wlasnie objadalam tostami z szynka i serkiem mniam ale szynki braklo

Stary 2011-09-03, 21:51   #4810
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

a ja sosnowiec
a na pograniczu s-ca i bedzina pracuje
jakie ciasto ma ta pizza?? miekkie? fajny ten przepis.

no to sie nastresowalas kochana
ale dobrze ze wszystko ok

A teraz się będę zastanawiała, GDZIE pracujesz Aaaa czekaj czekaj, ty szpitalna, prawda? Czyli już wiem gdzie tam brat bliźniak mojej mamy teraz, na rehabilitacyjnym, jak tam przebywasz to z pewnością "umila" ci życie

A ciasto grube, puszyste Pizza wysoka.

Cytat:
Fajny lekarz, i jak to dobrze lekarza w domu mieć :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:11   #4811
Aguśkaa83
Zakorzenienie

szajajaba o jaki swiat maly
m. in. na oddziale rehabilitacji odbywalam staz przed rozpoczeciem pracy w tym szpitalu, wiec znam tak z widzenia wielu ludzi tam pracujacych m.in. rehabilitantow Teraz tam nie przebywam, bo pracuje na oddziale neurochirurgii wiec pietro nizej ale czasem podsylam pacjentow wlasnie na oddzial rehabilitacji.
odnosnie przepisu na pizze moze sprobuje ale ja chcialam zrobic takie cieniutkie ciasto, nie wiem jak to zrobic.
SZYMONEK

Stary 2011-09-03, 22:23   #4812
Konto usunięte

Aguśka pierniczysz? On do piątku zeszłego u was leżał, po udarze.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Swoją drogą, chyba najcięższy oddział tam... Koleżanka ze studiów jest pielęgniarką na oiomie i pewna byłam że to tam najgorsza praca, a ona mówi że skąd, że na jednego pacjenta u nich (rybnik) przypadają 2 pielęgniarki i najczęściej jest spokój.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:33   #4813
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
widze ze w weekend wszyscy wybywaja hehe.a ja sie wlasnie objadalam tostami z szynka i serkiem mniam ale szynki braklo
Ja nie wybyłam, ale objadłam się tą swoją upragnioną sałatką jarzynową i ze smutkiem stwierdziłam, że większość tego co naprodukowałam zmarnuje się . Dopadło mnie już zmęczenie i senność. Nie wiem jakim cudem zrobiło się tak późno. Rozważam za i przeciw braniu prysznica przed pójściem do łóżka (parę godzin temu siedziałam już w wannie...). Tym sposobem dopadł mnie w tej chwili nastrój pt. "Siądę sobie, popatrzę w ścianę 15 min myśląc o krzaku przed którym zaparkowałam dziś rano i wyobrażę sobie, że 25 lat temu leżał tam pijany żołnierz". Na szczęście dzięki temu, że to napisałam wezmę się w garść i zrobię coś sensowniejszego przed te 15 min... mam nadzieję.
Stary 2011-09-03, 22:38   #4814
Aguśkaa83
Zakorzenienie

szajajaba a ja zrozumialam ze brat Twojej mamy pracuje na oddziale rehabilitacji.
A On byl pacjentem u mnie a teraz lezy na rehabilitacji ahaaaa juz rozumiem.
Wiesz ja teraz nie jestem w pracy, bo mam L4 od kiedy dowiedzialam sie o ciazy, ale jesli lezal na moim odcinku, to na pewno moje dziewczyny ze zmiany go kojarza.
A co sie stalo?? Pekl mu tetniak???Mial udar krwotoczny?W jakim jest stanie teraz? Ma jakies niedowlady, problemy z mowa??
U mnie w szpitalu tez jest OIOM, dziewczyny maja gora 7 chorych(wiadomo w ciezkim stanie) ale gora 7 bo 7 stanowisk jest a ich jest na zmianie 4.
A my jestesmy we trzy, czasem w okresie urlopowym we dwie i mamy od 30-40 chorych wlasnie takich gdzie 3/4 jest lezacych. Mam tez sale "R" gdzie mam pacjentow nieprzytomnych zaintubowanych, pod respiratorem lub nie, w bardzo ciezkim stanie. Jest bardzo ciezko, pracuje tam 5 lat.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-03 o 22:39
Stary 2011-09-04, 08:35   #4815
Konto usunięte

Udar niedokrwienny, prawdopodobnie już wcześniej miał mikroudary (bełkotliwa mowa - ale on ma specyficzny charakter i zawsze niezrozumiale mówił, niestarannie tak, więc nikt na to uwagi nie zwrócił), szuranie nogami, nerwowość okropna. Było podejrzenie alzheimera, no ale po tk wyjaśniło się, że najpierw mikroudary a potem jeden konkretny udar. Ma lewostronny niedowład, noga lepiej, ręka gorzej, problemy zmową, wiem że na rehabilitacji (jeździ do niego mama i ciocia) ma i logopedę, i psychologa, i ruchową. Zapytaj koleżanek o pana Włodka, podejrzewam że ręce załamią bardzo ciężki człowiek do życia, bardzo. To brat mamy, ale tyle jej napsuł krwi że w sumie... trudno mi ciepło o nim myśleć. Nie życzę mu źle, ale go nie lubię.
Stary 2011-09-04, 10:01   #4816
Dragusia88
Zakorzenienie

witam z rana :d

Stary 2011-09-04, 10:08   #4817
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
jak slodko
Cytat:
wiesz ja tez kladlam dodatkowo na przewijak(a na nim pokrowiec) jeszcze pieluszke. No i tak po jakims czasie zmienialam, poza tym pozniej dziecko Ci sie mocno rusza i skopie Ci pieluszke. Odnosnie sudocremu jest delikatny, pozostawia warstwe dzieki ktorej unikniesz odparzen, bardzo ladnie pielegnuje skore, a rowniez leczy podrazniona. Pozniej sama pomalu mozesz sprobowac nie dawac kremiku zeby pupcie przyzwyczajac bez kremu. A jesli juz cos by wyskoczylo na pupie (jakies zaczerwienienie) to sudocrem tez pomoze (mimo iz wczesniej nim smarowalas), ale wtedy wazne jest tez wietrzenie posladkow itd...Ja polecam osobiscie sudokrem, moje dziecko nie mialo nigdy odparzen, ale ja tez w domu mylam mu pupe po kazdej kupie woda, nie chusteczkami. Poza tym pozwalalam mu polezec bez pieluszki dluzej.
Jesli chodzi o wklad do wanienki na dno to mowimy o tym samym ja kladam pieluszke tetrowa. A myjka rzeczywiscie duzo nie kosztuje, moze bedzie Ci wygodniej
mylse ze myjka to wcale nie takie zlo, w koncu nie uzywa sie jednej caly czas do mycia, tylko raz sie uzyje, wypierze itd a co do sudokremu i innych kosmetykow to my sobie mozemy planowac, kupowac, a dziecka skora i tak wybierze co jej odpowiada najbardziej ja bym nie smarowala bez potrzeby

dzien dobry tak w ogole
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:10   #4818
Dragusia88
Zakorzenienie

szajajaba wlasnie patrze ze masz na suwaczku 9tydz troche mnie to dziwi bo masz termin dzien przedemna a roznca w tygodniach ciąży 2 tyg?

Stary 2011-09-04, 10:25   #4819
Konto usunięte

Tak, bo suwaczki liczą od daty OM, a 17 mam z usg wyliczony, a to się zgadza z dniami płodnymi, późną owulację miałam no i ja nie miałam cykli co 28 dni Teraz leci 8 tydzień, a dokładnie 7t 5d
Stary 2011-09-04, 10:50   #4820
Dragusia88
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29192308]Tak, bo suwaczki liczą od daty OM, a 17 mam z usg wyliczony, a to się zgadza z dniami płodnymi, późną owulację miałam no i ja nie miałam cykli co 28 dni Teraz leci 8 tydzień, a dokładnie 7t 5d [/QUOTE]
a ja 7t4d ja sobie skrocilam o tydz miesiaczke bo tez by mi wyszlo ze tydz wiecej a to nie prawda i wole wiarygodnie a nie potem sobie odejmowac ale spoko juz wiem

Stary 2011-09-04, 10:57   #4821
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Dołączam się do wątku.
Jestem w 7 tyg. i jednocześnie się cieszę i bardzo się boję
witamy , gratulacje i żaby wszystko było dobrze.
jak masz wątpliwości to jak najbardziej zasięgnij trzeciej opinii

Cytat:

A więc my już po wizycie. Tego usg nie zapomnę chyba do końca życia, dawno się już tak nie wystraszyłam...
Położyłam się badanie się zaczęło lekarz namierzył malucha zobaczyłam główkę brzuszek ale ani jednego ruchu nie słyszę serduszka...serce zaczęło mi walić jak głupie, pobladłam, na całe szczęście po jakiś 30 sekundach zobaczyłam jak rusza rączkami. mówię wam to było najdłuższe 30 sekund jakie wyczekałam w życiu! następny zawał jak szukał serduszka słyszymy bicie ale takie dziwne przerywane nierówne- okazało się że mały ucieka nie da się zbadać.
dr pomierzył i wszystko w normie, przezierność w normie, serducho 154/min CRL 69 mm, waga 71 g(jakoś dużo?) cztery kończyny są głowa jest
dr bardzo fajny i przyjemny szkoda tylko że badanie było takie krótkie bo z tych całych nerwów niewiele pamiętam
maluch nie bardzo chciał współpracować mało się ruszał co mój mąż określił że może po prostu mały leń rośnie, ale za to dobrze wychowany bo pomachał tatusiowi najważniejsze że wszystko dobrze, kamień spadł mi z serca

datę mi przesuną 4 dni do przodu czyli na 9 marca.

zdjęciami się pochwalę jak tylko je zeskanuję

dzisiaj byłam rano w laboratorium porobić badania i godz temu już dzwoniła pani że muszę je wszystkie powtórzyć bo nie wyszły
Cytat:
Moje dziecko tez nie ruszalo sie na usg we wtorek - tzn ja nie umialam tego zauwazyc, ale lekarz mowil ze wszystko dobrze, serduszko slyszalam i pieknie szybko bilo ciekawe jak u mnie bedzie wygladalo badanie w czwartek .... mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku
moje też mało ruchliwe jakoś. No chyba że w środę da pokaz
ech... wiecie co jestem głupek straszny bo choć we wtorek było wszystko ok to i tak boję się tej środy
mam jakieś głupie myśli że tamta baba mało kompetentna była i że źle malucha zbadała
wolałabym żeby zatrzymała głowicę na chwilkę i żebym zobaczyła jak maluch się rusza...
serducha też nie słyszałam tylko jej na ekranie się wyświetliła ilość uderzeń)

Cytat:
Kurde zdołowałam się siostra tż nam napisała, że moglismy się wstrzymać z informowaniem wszystkich do 3 mc bo mamy tylko testy z krwi, a trzeba dzidziusia zobaczyc, serduszko posluchac, a do 4mc wszystko może się zdarzyc, ze ona w 3mc powiedziala a kupowala w 6 żeby nie zapeszyc.
co ca wredna dziewucha. Może jest zazdrosna, bo Ty jesteś teraz w centrum uwagi?
Każdy mówi kiedy chce i nikomu nic do tego!

Dziewuszki zbliżamy się nieuchronnie do końca tej części wątku

5000 postów już baaaardzo nie długo.

Ja jutro wyjeżdżam do centrali firmy na spotkanie budżetowe (miodzio po prostu - godziny z głową w tysiącach cyfr ustawionych w mini kolumienkach, noc w hotelu - nie znoszę!, a potem kolejny dzień wypełniony cyframi i bezproduktywnymi dyskusjami)
Postaram się wieczorkiem do Was zajrzeć i założyć nowy wątek

Albo... są jeszcze inne opcje:
1) Zakładamy wątek dziś bo jutro mogę nie mieć czasu...
2) Ktoś chętny przejmuje ode mnie rolę założycielską i założy drugą część wątku Ostatnio zauważyłam ze nie mam tak dużo czasu na wizaż w ciągu dnia - w pracy robi się pilno... A nie chciałabym żeby wątek był zaniedbany więc jeśli ktoś chętny to wątek oddam w dobre ręce

Co o tym myślicie?

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-09-04 o 11:10
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 11:02   #4822
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

wiecie zastanawiam się czy powinnam brać ten duphaston skoro nic mi nie jest? niby lekarz zapisał ale chyba przez pomyłkę bo nic mi nie jest nie ma żadnego zagrożenia...

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 11:09   #4823
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
wiecie zastanawiam się czy powinnam brać ten duphaston skoro nic mi nie jest? niby lekarz zapisał ale chyba przez pomyłkę bo nic mi nie jest nie ma żadnego zagrożenia...
nie wiem kochana, ale chyba duphaston nie zaszkodzi??? a pomóc może więc może tak profilaktycznie jednak brać?

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:13   #4824
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

Aguśka
do tej pory chciałam mieć dziewczynkę, ale jak chłopiec ma być taki śmieszak jak Twój Filipek to zgadzam się na chłopa
Cześć dziewczyny, miłego dnia
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:22   #4825
karolca
Zakorzenienie

Cześć
Przepraszam, że Was zaniedbałam przez weekend

W piątek rano pojechałam z mężem do znajomego naprawiać naszą syrenkę, przy okazji postanowili zrobić więcej niż planowali... i tak zleciał czas do 3 w nocy Na szczęście żona kolegi zaopiekowała się mną bawiłyśmy się z małą córeczką, pospacerowałyśmy, dostałam łóżko, piżamkę, ale czekałam na TŻ i przysnęłam na godzinę... Wróciliśmy do domu ogarnąć się (60 km od nas), przespaliśmy się i o 8 w drogę.
Połączenie porannych mdłości z chorobą lokomocyjną na wyboistej drodze - KOSZMAR. Za każdym razem musiał się mąż zatrzymywać abym mogła zwymiotować :/
Wiedziałam, że nie jest jeszcze dobrze.
A drugi trymestr tuż tuż...
Zaczyna pojawiać mi się ochota na słodkości, nieduża, ale już zaczynają istnieć.
No i wczoraj do domu wróciliśmy ok. 23... od razu wskoczyłam do łóżka i spałam do prawie 12

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:29   #4826
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
witamy , gratulacje i żaby wszystko było dobrze.
jak masz wątpliwości to jak najbardziej zasięgnij trzeciej opinii

moje też mało ruchliwe jakoś. No chyba że w środę da pokaz
ech... wiecie co jestem głupek straszny bo choć we wtorek było wszystko ok to i tak boję się tej środy
mam jakieś głupie myśli że tamta baba mało kompetentna była i że źle malucha zbadała
wolałabym żeby zatrzymała głowicę na chwilkę i żebym zobaczyła jak maluch się rusza...
serducha też nie słyszałam tylko jej na ekranie się wyświetliła ilość uderzeń)

co ca wredna dziewucha. Może jest zazdrosna, bo Ty jesteś teraz w centrum uwagi?
Każdy mówi kiedy chce i nikomu nic do tego!

Dziewuszki zbliżamy się nieuchronnie do końca tej części wątku

5000 postów już baaaardzo nie długo.

Ja jutro wyjeżdżam do centrali firmy na spotkanie budżetowe (miodzio po prostu - godziny z głową w tysiącach cyfr ustawionych w mini kolumienkach, noc w hotelu - nie znoszę!, a potem kolejny dzień wypełniony cyframi i bezproduktywnymi dyskusjami)
Postaram się wieczorkiem do Was zajrzeć i założyć nowy wątek

Albo... są jeszcze inne opcje:
1) Zakładamy wątek dziś bo jutro mogę nie mieć czasu...
2) Ktoś chętny przejmuje ode mnie rolę założycielską i założy drugą część wątku Ostatnio zauważyłam ze nie mam tak dużo czasu na wizaż w ciągu dnia - w pracy robi się pilno... A nie chciałabym żeby wątek był zaniedbany więc jeśli ktoś chętny to wątek oddam w dobre ręce

Co o tym myślicie?
Zariah w weekend mało kto tu zagląda, więc wątpię że ktoś się zgłosi chętny. Jeszcze 180 postów, więc do jutra na pewno wystarczy, więc załóż nowy może wieczorem lub jutro rano
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:13   #4827
agnes99
Zakorzenienie

[QUOTE=Kathi75;29183587]agnes dzieki za oswiecenie ja mysle takie info zrobic jak sie dziecko urodzi na ladnej karteczce wlasnej roboty dla najblizszych

to sobie takie kartki przed samy porodem zrób, tak tylko żeby uzupełnić datę, imię itp. żeczy bo po porodzie to raczej nie będziesz miała czasu na to , żeby nawet kilka od podstaw zrobić
ja mam zamiar zrobić jakieś pamiątkowe pudełeczko w neutralnych kolorach, ale jeszcze koncepcji mi brak
Stary 2011-09-04, 17:46   #4828
Dragusia88
Zakorzenienie

mój tż się napalił żeby mieć bliźniaki albo trojaczki!! chłop zwariował hehe ;p bliźniaki to tak parke ale trojaczki to lekka przesada

Stary 2011-09-04, 18:30   #4829
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!!!
ileż można pisać!!!
caly czas meczy mnie przeziebienie, glownie katar, jestem jeszcze slabsza niz wczesniej.... wczoraj bylismy na weselu, ogolnie fajnie TŻ troche za duzo wypil i o 23 już wracaliśmy do domu ale ja tez już byłam zmęczona. Nie wiem czy mi aż tak się smak zmienił czy tak nie dobre jedzenie było na weselu, takie jakieś wydziwione...
Stary 2011-09-04, 20:47   #4830
cziqua
Zadomowienie

a ja sklerotyk zapomniałam mojemu Tż koszule wyprac do pracy :/ i dopiero teraz z pralki wyciągnęłam a tak ogólnie dzisiaj dzień odwiedzin najpierw kawka u mojej babci co tygodniowy rytuał obiadek u mojej mamusi a później kolejna kawa i ciacho u nas z rodzicami i teściową i ogólnie okropny smak na ser smażony domowy !!!! a nie mam

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości