|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Dziewczyny, klikniecie na moją kosmetyczkę? Bardzo chciałabym wygrać coś. Link w podpisie.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne mazidłowe zakupy A powiedz czy hydro i olej rzeczywiście pachną różą? |
||
|
|
|
#1683 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś ma jakieś wieści od Anuli??
Dziewczyny, byłam wczoraj w tym największym Rossmannie w Manufakturze w Łodzi. Ogólnie szału nie ma Szukałam naturalnych rzeczy najbardziej i poza tym, co jest wszędzie, to zauważyłam tylko: olejek antycellulitowy z Alterry (ekhm, kupiłam ), limitowana wersja żelu pod prysznic Alterra Borówka i Wanilia, pełna oferta pędzli i akcesoriów (różne eko szczotki do ciała, pumeksy naturalne, gąbki etc) z EcoTools (choć na iHerbie tańsze) i 4 serie zapachowe Urtekram : mydło pod prysznic, mydło do rąk, mydło w kostce, chyba balsam do ciała, peeling do ciała (jakiś strasznie drogi) i dezodorant. Z produktów do włosów, do twarzy czy do makijażu nic nie było naturalnego Aha, sporo ekologicznego jedzenia znacznie więcej niż w normalnych Rossmannach.
Edytowane przez kotwilka Czas edycji: 2011-09-02 o 19:06 |
|
|
|
#1685 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Właśnie nie,co godzinę sprawdzam wątek. I nic. No ale w sumie się nie dziwię,siedzi w szpitalu,nie ma głowy do wizazu.
Rok temu (prawie,bo u mnie jazda się zaczęła w połowie września) byłam w podobnej sytuacji - tylko,że nie z córką a z synem,i nie leżał na neurologii tylko na kardiologii i nie w Warszawie,a w Łodzi. I wszystko się dobrze skończyło
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
No Anula w tyłek powinna dostać za ten brak info.
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1688 |
|
Organizatorka
|
Anula, na pewno jak tylko będzie mogła to da nam znać o i jak. To znaczy powie nam, że niepotrzebnie się martwiłyśmy bo wszystko dobrze się skończyło
|
|
|
|
#1689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciągnie mnie do tego kremu AE, ale po wpadce z AMB, wolę się trzy razy spytać. A który olej polecasz? |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja czasem tez proszę o próbki jakieś a dostaję inne kiedyś o to zapytałam to dostałam odpowiedź ze niestety nie zawsze wszystkie maja i dają to co aktualnie maja na stanie. Samoopalacz lavery tez bardzo lubie ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Facebooku nie mam podanego pełnego imienia i nazwiska. Spytałam kiedy będą wysyłane zamówienia z niedzieli. A odpisano mi coś w tym stylu "Pani XY (moje imię i nazwisko tak jak jest podane na Facebooku) nie skladala zamowienia w naszym sklepie. Pozdrawiamy"
To chyba mało eleganckie. Nie każdy musi mieć wpisane pełne dane na Facebooku, a po drugie moglam pytac w imieniu np TZ ktory zamawiał u nich a nie ma Facebooka.
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz,że nie wpadłam na to,że po kremie może mi się podkład inaczej rozprowadzać
|
|
#1694 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
jak dla mnie pachnie łąką i ziołami. Na poczatku tez ten zapach mnie nie powalal ale teraz jest ok już przywykłam ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
ale moze poprostu nie widzieli kto pyta jezeli pytalas w imieniu TZ ja tam zawsze do nich dzwonie albo pisze maila. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1695 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(pare miesiecy spokojnie wytrzymuje nie przejmuj sie, ze podklad nienaturalny. naturalny za diabla nie da ci tego efektu. niestety my, tlusciochy, mamy z tym przeokropny problem - nie ma podkladu naturalnego, ktory kryje i matowi. NIE MA w takiej sytuacji lepiej postawic na kropelke nienaturalnego DW i sie nie przejmowac (bo od tego pryszcze sie moga zrobic hihihi ). ja aktualnie mam shiseido z filtrem 30 i puder shiseido pureness. podklad sluzy mi przy okazji jako filtr, a tego pudru nic nie przebije jesli chodzi o matowienie i efekt koncowy (i fakt, ze mnie nic a nic nie uczula). po prostu w tej kwestii natura jeszcze nie wygrala aaaa, a do matowienia lubie tez uzyc pudru jedwabnego (do ciala) hauschki - ten jest naturalny, i bez talku ![]() |
|
|
|
|
#1697 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie krem EA za cięzki na dzień, podkłąd mi sie na nim wałkuje i blinkuje bardzo szybko. używam EA zawsze po maseczkach, peelingu
na dzien sanoflore i DW LIGHT
|
|
|
|
#1699 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- kusi mnie ta maska do włosów http://www.kosmetyki-natury.eu/Amla_..._50g-1206.html czy ktoś z Was może jej używał? aktualnie biore 2 opakowanie bellisy i widze ze moje włosy i paznokcie są mocniejsze. Włosy chce jeszcze wzmocnij jakas dobrą maską. Dlatego wybór padł na amle
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1701 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Fajny asortyment w tych kosmetykach natury
ale chyba wszystko ciut ciut droższe,niż w moim sklepie (to ta darmowa wysyłka
|
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam nigdy nie zrobię zakupów z zasady, bo zniechęciałm się jak Ty do BU. Robiłam zakupy poprzez allegro - niemiło, niegrzecznie i zachowanie niczym przekupek z targu. Słowem - nie moje klimaty.
|
#1703 |
|
Kici kici miau miau
|
moge sie juz podzielic informacjami na temat micela P&R
![]() nie zmywa tuszu - niestety a wrtecz go rozmazuje i ciezko go w ogole zmyc. natomiast uwazam ze calkiem niezle zmywa i odzywia cere.nie mam zadnych niespodzianek po nim
|
|
|
|
#1704 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z olejów najbardziej lubię ten z pestek winogron - bardzo lekki. (wiem, że pytanie nie było do mnie )--------------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny, stosowałyście jakieś kremy do twarzy marki Burt's Bees? Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2011-09-03 o 14:40 |
|
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
Przyszedł do mnie szampon pomidorowy Yes to, dziś pierwsze mycie. Siedzę z machą na głowie, ale zapach szamponu powiem Wam, jak dla mnie straszny. Chemiczny, drażniący, z nutą taniej wody męskiej. W głowie mi się kręci od tej woni. Zobaczymy co będzie po wyschnięciu włosów.
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, powiem Wam, ze śledzę ten wątek ze względu na Anulę i jej córeczkę, ale widzę, że nie ma żadnych wieści
, pewnie czuwa przy łóżku małej...
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#1707 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29180211]Nakładasz krem na twarz zroszoną tonikiem lub hydrolatem? Bo tylko wtedy kremy nie będą za ciężkie i wraz z wodą wchłoną się ładnie w skórę. A z olejów najbardziej lubię ten z pestek winogron - bardzo lekki. (wiem, że pytanie nie było do mnie )--------------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny, stosowałyście jakieś kremy do twarzy marki Burt's Bees?[/QUOTE] Z hydrolatem nie próbowałam. Może pomoże
|
||
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje wszystkim Wam za wszystko dziękuję
Operacja była w czwartek, trwała 7 godzin, po otwarciu był gorzej niz sie spodziewali a guzy były jednak w bardzo złym położeniu (jeden - w osrodku mowy, drugi w ośordku ruchu) ale operacja przebiegła bez komplikacji i wycięli to co chcieli wyciąć. Mała dobe przeleżła na intensywnej, gdzie tylko raz pozwolili mi na nie spojrzec z korytarza, a drugi raz nielegalnie wpuscili mnie do niej na parę chwil jak się wybudziła (nawet dostałam pozwolenie na danie całusa, co było pogwałceniem wszelkich zasad zachowania całkowitej sterylności na sali pooperacyjnej - Boże, ile ten buziak dla mnie znaczył!!!). Jak się myłam na sali to Weronika mnie poznała, a jak do niej podeszłam to najpierw mnie poinformowała "rzygałam" - to juz wiedziałam, że mówi, nieważne czy dobrze. Przed wejsciem do niej lekarz mnie uprzedzil o paralizu lewej strony twarzy - usmiechneła się do mnie tylko prawą częścią bużki..... W piątek przewiezli ja na neurochirurgie i od tamtego momentu moge z nia juz być. Z mową dużo lepiej niż z ruchem. Ma niedowład lewej strony, najgorzej jest z rączką - ma prawie bezwładną. Lewa noga ciut się poprawia, jak ją prowadzą do łazienki na siusiu (prowadzę to tak deikatnie powiedziane - trzymam ją pod pachami od tyłu praktycznie przejmując wiekszość jejciężaru) to powoli udaje sie panowac nad nóżką i coraz mniej nią powłóczy. Z lewej strony buźki jej wycieka picie i jedzeni, nie panuja nad nią, ale zaczęła się juz trochę lewa stroną buzi uśmiechać. Z ręką źle - nie ma władzy w dłoni i palcach, w całej łapce też mocno ograniczoną. Minęły dopiero dwie pełne doby i 5 godzin po operacji, wiec jest duża szansa, że w jakims stopniu ten niedowład sie cofnie. Do pełnej sprawnosci - rehabilitacja. Na razie nie wiadomo jak długa. Nic jej nie boli. Są parę razy w ciągu dnia naprawdę trudne momenty............. Kilka razy myslałam, że serce rozpadnie mi sie na milion kawałeczków, ale jej tego nie pokazuje. Przy zmianie opatrunku, jak zobaczyłam te dobrze ponad 50 szwów i połokrągłę cięcie na połowie półkuli to musiałam wyjsć z sali. Jak widzę jak zarzcą lewa raczke, bo nie moze jej podniesc, to tez wymiękam... Jest cudna, cholernie dzielna, ale ma potworne załamania. Normalne w tej sytuacji.....
|
#1709 |
|
Rozeznanie
|
Anula Pocieszę Cię, że też przechodziłam ciężką operację i pierwsze dni po niej były podobne. Na wszystko trzeba czasu, zobaczysz. Powoli, ale do przodu. Za kilka dni będzie już lepiej
|
#1710 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Anula,to dobre wieści
Dzięki,że mimo wszystko znalazłaś czas nam je przekazać; dalej trzymamy kciuki - za rehabilitację i w ogóle,za wszystko.Układ nerwowy ma całkiem spore możliwości regeneracyjne,im człowiek młodszy - tym większe Trzymajcie się,Dziewczyny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

a jeszcze potem trzeba kilka dni na listonosza czekać....
Aha, sporo ekologicznego jedzenia znacznie więcej niż w normalnych Rossmannach.

Ciągnie mnie do tego kremu AE, ale po wpadce z AMB, wolę się trzy razy spytać. 

za postawe sklepu i tez tam od kilk lat kupuje soczewki