|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
Tylko, że ze spacerami ciężko, bo wózka nie będę znosiła i jej a na nózkach jak idzie to biegnie gdzie popadnie i trzeba jej strasznie pilnować![]() Cukrzyca ciążowa, niestety, dopada :/ W poprzednim watku (2 lata temu) też dużo dziewczyn miało problemy. Zresztą pod koniec ciąży to już co druga ma problemy, dlatego jasię tak obawiam tego szpitala, bo teraz to nie mielibysmy z kim córeczki zostawić, tym bardziej jakby Tz wyjechał :/ O mamusiach aniołkowych wiem ![]() Ja na glukoze idę w tym tygodniu
|
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
Cytat:
![]() a jak jestem samam w domu to wolę jak gra tv niż żeby było słychać tylko szum ulicy zza okna ![]() Seona-pomysła z prezentami-dobry,choć trochę mnie zaskoczyłaś ![]() my prezentów nie robimy-tzn ja daję prezenty dzieciom sisotry+tż i pewnie coś mamie,ale ze jeszcze tz nie dostał urodzinowego prezentu mimo,ze już urodziny minęly więc niedługo będę go musiała pytac co chce na gwiazdkę bo facetowi niełatwo kupić ... domi7ks-witaj u mnie tż nie będzie przed porodem-tzn będzie ,ale na noc tylko,a w dzień w pracy,więc to tak jakbym sama była
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-04 o 09:50 |
|
|
|
|
#3033 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, postaram się Was nadrobić w ten piękny niedzielny poranek
|
|
|
|
#3034 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze wyprawki nie mam a mowa o prezentach pod choinkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam do nadrobienia 50stron... o_O zaraz trochę poczytam ale nie wiem czy się wyrobię do porodu ![]() Goldika napisała,że dziewczyny słodkie w szpitalach leżą- 3mam za nie kciuki i życze szybkiego powrotu do domku ![]() Wrócilismy z wakacji, byliśmy w Toruniu 2 dni, 14dni w Władysławowie i 2 dni w Ciechocinku. Pogoda dopisała, ale bez zbędnej duchoty więc było ok, chłodzący zefir morski powiewał więc nie było źle a jak deszczyk popadał to też tragedii nie było ![]() U nas w miare w porządku, chyba mi się infekcja grzybicza przyplątała ale idę po niedzieli do gina to zobaczymy... Rybki nad mrozem pojadłam, lodów i gofrów też sobie nie odmawiałam i wypiłam w jednym z tamtejszych klubów najsmaczniejszą kawę Macchiato, pod słońcemMiłej niedzieli Mamuśki, lecę trochę Was podczytaĆ. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządalu i maluszki zdrowo się rozwijają Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-04 o 09:57 |
||||
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
to sobie dzis pospałyśmy.... chociaż mała, pomimo śniadania, nadal śpi więc czekam niecierpliwie na kopniaka ![]() Seona pomysł z prezentami suuuper, chociaż ja wole na ostatnią chwile, by ktoś nie dokupił nic wcześniej przewaznie mam z tym problem, ale zobaczymy co bedzie w tym roku ![]() truscafka gratuluje wizyty... Ta Twoja pociecha już całkiem sporawa suuuper miałam dziś sen, że urodziłam (ogólnie 1wszy sen o ciąży w ciąży)... dość śmieszny, bo lekko pobolewał mnie brzuch, ale myśle... jeszcze nie czas, w koncu to ma byc taki bol ze oddychac nie mozna.... i poszlam sie kąpać, aż tu nagle miedzy nogami czuje główkę, więc spanikowana jakos trafilam do szpitala ( nie pamietam jak)... na oddziale bylam chwile bo mala sie urodzila w drodze... byla tak cudna, ze .... szoooook polozyli mnie na oddzial, ją zabrali na badania... nie wiem czemu, ale nie lezala ze mna, tylko musialam isc na inny oddzial by ja ogladac i sie nia opiekowac... szybko nas wypuscili.... ale najlepsze ze codziennie wkradalam sie z powrotem do szpitala na obiad, bo mieli tam wlaśną restauracje i byly pyyyyycha obiady nooo... księżniczka się zbudziła z lekka... jest OK
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-04 o 09:59 |
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
a na moją Mała żadne moje śniadanie alni słodkie rzeczy nie działają-jak chce to psi i nic jej nie obudzi.no chyba,że ją sama obudzę.
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
moje też się jeszcze nie ruszało, ale to przez ten wyjazd rozregulowało się i jemu.. kopie w dziwnych porach... chociaz jeszcze prawdziwego śniadania nie jadłam- to może przez to- ide do sklepu po pieczywo
i mleko- może śpiący królewicz się wtedy obudzi. Chociaż sen najprawdopodobniej to najlepsze co moze byĆ dla takiego dzidziusia, u którego tyle się w organizmie dzieje
|
|
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja.
Dziś jedziemy z TŻ na mecz gwiazd na Legię A jutro wózeczek przywiezie kurier i zaczynamy 30 tydzień Cukier dziś rano 80
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po sniadanku-miałam ochotę na coś ostrzejszego to były kanapki z wedlina i musztardą rosyjską
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
u mnie już troche lepiej z samopoczuciem.Rozmawiałam wczoraj z siostra która rodziła rok temu i w 24tc miała szyjke tylko 2,4cm wiec ja mam zawsze 8mm do przodu.Tez chodziła do tej Pani dr i miała brać nospe i wiecej lezec niz chodzic.Dotrwała prawie do 37tc i na moim weselu szalała 3tyg przed porodem wiec wyluzowałam ,ale bez płaczu z bezradnosci sie wczoraj nie obyło
|
|
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Widze,ze wiekszosc zgub sie znalazla,a juz sie martwilysmy .Dobrze,ze wszystko ok .Moja dzidzia juz mi glowke dzisiaj wystawila,pieknie znieksztalcila brzucho .Ale juz sie przesunela.W ogole bylismy z TZ'tem po jego pracy na zakupach (po 19).Wracamy do domu,a on do mnie,Ty Tomek przyjechal (kolega ).Mowie pewnie pomylil soboty,bo w nastepna wyprawiam urodziny i faktycznie .Myslal,ze w ta.I siedzieli do 2:30 .Nawet nie czulam,jak spuchly mi stopy i lydki.Kostek oczywiscie nie bylo widac :/.Zanim poszlam spac bylo cos przed 4,a synus o 8 juz wstal.Dal mi jeszcze polezec (on taki kochany jest),ogladalismy sobie bajki .Teraz czeka mnie ogarniecie wszystkiego,rozpakowanie pozostalych zakupow.Dobrze,ze chociaz "Marysia"(tak nazywamy zmywarke) naczynia pomyje
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2011-09-04 o 10:37 |
|
|
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz Tz sie obudził i poszedł mi Nam tzn dla mnie, Zosi i mojej Yorczki czyli aktualnie córy, bo na Nia przelewam matczyne emocje robic sniadanko.Kuchnie mamy na parterze czyli maks na 2 posiłki schodze zeby sie oszczedzac.Teraz to biedny jest bo wszelkiego rodzaju przytulanki zabronione i jeszcze musi skakac wokół mnie
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinien byc watek: Sny ciężarówek albo coś w tym stylu ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() wierze do donosisz przynajmniej do 38tc
|
||
|
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehhe... moja królewna też ostatnio ma ciche dni :P nie wiem czy focha strzeliła, czy jak.... ale przyznam ze najczesciej jak tżta słyszy to kopniaka sprzeda :/ zaaaazdrość jest :P ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- buahahahahahaa... wiec własnie... tam posiłki...nieziemskie :P ps. dziś startujemy z 29 tyg nanananananana
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-04 o 11:06 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic a ja bylam przekonana, ze wozek juz jest u Ciebie od czwartku
|
|
|
|
#3047 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() p.s. czy nie miałaś w podpisie kiedyŚ"Matylda"? chyba że mi jod na mózg padł Cytat:
Cytat:
![]() mi dzidzia jeszcze nie zniekształciła brzuszka, ale jeszcze ma czas raczej, bo wiem że Ty juz na szpilkach siedzisz ![]() No nei zazdroszczę opuchnięĆ koleżanka ma podobny termin do Ciebie i też mówi, ze u nij brak kostki to standard i fajnie jest mieĆ taką "Marysię" ![]() No dobra ja juz po śniadanku: kakao+razowiec z dżemem jagodowym. Chyba pójdę jeszcze poleżeĆ ![]()
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-04 o 11:19 |
|||
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadza się... niestety w przypadku imienia, tżetowi się odwidziało i po wojnach itd poszlismy na kompromis ....
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
strasznie dawno do Was nie zaglądałam, a to z powodu pobytu u rodziców - brak netu . Teraz też nie mam zbyt wiele czasu na komputer, bo mamy psa, od jakiegoś czasu Młoda 4 miesieczna sunia, którą ktoś wyrzucił do śmietnika ![]() U nas wszystko ok własnie zaczęliśmy dziś 3 trymestr, a synek na ostatniej wizycie tydzień temu był podglądany i wszystko git. Siedzi sobie złozony jak scyzoryk dupką do dołu Kochany łobuziak
|
|
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie ok ![]() Martynka też ślicznie Jestem na 43 tronie i tam piszecie, że boksowanie w okolicy pępka to znaczy ze dzidziuś pośladkowo ułożony jest... no to se siedzi jak w morde strzelił
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehe... ma jeszcze czas sie poobracać... moja czesto sie wypina i przekreca, wiec ciezko strwiedzic... od paru dni kopie po łonie, więc chyba bankowo sonie siedzi :P ale jeszcze 12 tyg na obrót ma, wiec .... a jak cos są cwiczenia na obracanie... jak nie bedzie po dobroci to cwiczeniami ja sie obroci
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Gratuluje kolejnych tygodni ![]() ![]() Brzuszki nasze już coraz piękniejsze są Ja dzis jakas nie do zycia jestem wstałam z głodem mega a po śniadanku brzuszek mnie olał i bez Nospy sie nie obeszło ale jest juz OK.
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Ładnie za oknem... Taka jesień by mogła byc... Ja dziś miałam ciężką noc. Obudziłam się o 2:00, bo mi było niedobrze Ach co za było... już zapomniałam jak to jest... Masakra jakaś dopadła, pewnie coś z jedzenia zaszkodziło, ale co... jadłam to co caaała rodzinka. A teraz zrobiłam sobie pazurki ![]() U nóg, tak tylko aby były, bo o ile do prawej mogę się dobrać, to lewa kostka skręcona i albo nie mogę stopy przekręcić, albo przez brzuch sie zgiąć ![]() Ale już się umówiłam do kosmetyczki (co prawda na za 10dni) To zrobię sobie ładnie stópki no i rączki i oczka Ale nabzdeciłam
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
W czwartek kupiłam
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
zmykam mamusie poleniuchowac w ogrodku u kolezanki
|
|
|
#3056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad.2. Ale Ci dobrze, tak mało utyłaś |
|||
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny niedzielnie!
Dziś piękna pogoda, a z moim samopoczuciem nie za bardzo, wczoraj byłam taka uradowana, a dziś dętka ![]() Jakaś taka niewyspana, głowa boli, nie dobrze mi, bleeee zmykam się położyć, na HBO2 HD leci apokalipsa 2012, nigdy nie obejrzałam do końca, może dzisiaj się dowiem jaki nasz kres papa, odpoczywajcie maminki!
|
|
#3058 | |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam Was trochę, ale nie wiem, czy dokładnie.
Gratuluję nowych tyg., jesteśmy coraz bliżej finału Witam nowe i zaginione mamuśki Asiol, ja też prawie nie jem mięsa, a jednak mój gin. powiedział bym nie brała póki co żadnych dodatkowych witamin, poza większą dawką kw. foliowego. I tak co miesiąc robię morfologię, więc w razie jakiś braków wszytsko wyjdzie w wynikach. Cytat:
Czy mowa o tym doktorze, który pracuje w szpitalu kolejowym w Międzylesiu?? Mam takiego doła od kilku dni, że aż mnie przerażenie ogarnia. Skoro mam już teraz, to co będzie po porodzie? W związku z tym, że większość moich koleżanek imprezuje itd, więc stałam się dla nich niepotrzebnym obciążeniem... dla tżeta też mam wrażenie, że jestem ciężarem. Nic tylko rodzić |
|
|
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
Witam w słoneczną niedzielę
![]() Siedze sama, bo TŻ w pracy i trochę mi się nudzi. Obiadu nie gotuję, bo jak TŻ wróci (po14-stej) to jedziemy do moich rodziców na obiadek ![]() Wkurzyłam się przed chwilą, bo patrzę a tu nasz pies (a właściwie pies TŻ-a) zwymiototował :/ Idę do kuchni po ręczniki papierowe, żeby posprzątać, a tam się nie da wejść - taki smród - patrze a tam kupsko na środku nawalone!!! No normalnie aż sie popłakałam, że to musze sprzątać - nie wiem co temu psu odbiło?? Pewnie teściowa znów mu dała jakieś kości - a tyle razy ja prosiliśmy, żęby mu nie dawała bo potem się tak właśnie kończy... Oczywiście podczas sprzątania - bez mojego sie nie obyło :/Sorki za takie opisy ale musiałam się wyżalić. A z dobrych wieści - dzisiaj zaczynamy 31 t.c. I powiem Wam, że zaczynam sie bać porodu, szpitala... Z jednej strony nie mogę się doczekać, żeby przytulić maleństwo, ale sam poród mnie przeraża. Miłej niedzieli kochane, zajrze możę wieczorem, aczkolwiek nie wiem na pewno, bo mamy kończyć z TŻ-em projekt - elektrowni wodnej - na zaliczenie TŻ-a na studiach... I jestem mu do tego niezbędna
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
tuszka tobie to juz sie na prawde popierniczylo cos w glowie prawda?
obciazeniem dla tz?? no do cholery jasnej, zdecydowaliscie sie oboje na dziecko, nie wszystko jest zawsze piekne i gladkie i cudowne, nosisz jego dziecko wiec jak mozesz tak pisac? tak samo sorki ale nie kumam, "biedny tz, musi za mna latac" jaki biedny?????? biedny to by byl jakby rodzic musial! ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- dominej jak ona tak psa karmi to dziecko tez bedzie dokarmiala, ojjj bedziesz miala kogo pilnowac ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- jak ja wam zazdroszcze, 30-31 tydzien! ania to juz w ogole agnieszka tak samo a ja srol dopiero 26 tydzien! buuuu ja chce juz poczatek grudnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

pisze bo pewnie nie dasz rady nadrobic 100stron watku.
Tylko, że ze spacerami ciężko, bo wózka nie będę znosiła i jej a na nózkach jak idzie to biegnie gdzie popadnie i trzeba jej strasznie pilnować

Kto mnie przebije??? Nie mam kartek niestety, bo bym napisała już

.Nawet nie czulam,jak spuchly mi stopy i lydki.Kostek oczywiscie nie bylo widac :/.Zanim poszlam spac bylo cos przed 4,a synus o 8 juz wstal.Dal mi jeszcze polezec (on taki kochany jest),ogladalismy sobie bajki 

było... już zapomniałam jak to jest... Masakra jakaś dopadła, pewnie coś z jedzenia zaszkodziło, ale co...
jadłam to co caaała rodzinka.