|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
hej! u nas nocka super. Mała jadła o 3 o po 8. O 10:20 zasnęła i nadal śpi.
Wczoraj byliśmy w parku, ale komary prawie zjadły nas żywcem, a potem u siostry. Jejku, ona już za tydzień rodzi Nie mogę się doczekać tych dobrych wieści.Jak spotykamy się u rodziców i jest wiecej dzieci to i tak wszyscy sie Oliwią zajmują, bo ona jest najgrzeczniejsza i podobno - najładniejsza ![]() Ja wtedy zajmuję się tymi młodszymi dzieciaczkmi, żeby nie było.... Ciekawe jak będzie, gdy siostra urodzi. Babcia będzie musiała dwa wózki pchać na spacerze i obie na kolankach trzymać, żeby było sprawiedliwie ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- kampasiula - ślicznie razem wyglądacie. Ale masz super z tą rodzina na Mazurach. tajka - twoja Lenka jak zwykle przecudna, do schrupania!!!
|
#872 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulujemy wszystkim dzieciakom skończonych miesięcy
jeśli pominęłam kogoś to przepraszam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe jak tam pierwszy dzien w pracy u Ciebie i agus strasznie szybko to zleciało Cytat:
ale wielka rodzina, 15 kuzynów ![]() prezenty od siostry suuper ta sukienusia jest boskaCytat:
![]() Cytat:
u nas w najbliższą niedzielę, mogłam zrobić w następną to by mały miał równe 5 miesięcy najgorsze, że głupia dałam się namówić na imprezę w domu gosiawolna przykro mi z powodu babci tżta trzyrazyi witaj
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-05 o 11:54 |
|||||
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#874 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się kochana - bierz szybko jakieś leki i nie chuchaj na malucha - będzie dobrze!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki, ja też w kieszonce, ale Lence już się to nie podoba za bardzo - muszę spróbować 2x
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rozdzieliłam ciepłe dania i ciasto miedzy mamą a teściową, a tort zamawiam
zostają wiadomo jakieś sałatki, zimna płyta itp., itd.. ale mnie się właśnie sprzątać po tym nie chce
|
|
|
|
#876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tajka88
![]() Cytat:
![]() dobrze że maja apetyt ![]() Prunelle ![]() Cytat:
a ja kleik podawałam więc kupię dziś kaszkę ![]() Szymelka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() współczuję... ja sobie nie wyobrażam teraz wracać do pracy... jeny... a trzeba będzie niedługo... super powiem ci ma bardzo mądre oczka tak jakby rozumiał że trzeba się ustawić do zdjęcia z mamą super mój Oli to samo... ćwiczę ćwiczę i nic... dziś jedziemy do pediatry w sprawie ulewania to się zapytam
|
|
#877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oo, to daj znać co Ci powie, bo moja jakaś taka mało konkretna jest i nic się od niej dowiedzieć nie można...
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() piękna dziś pogoda ahh my mieliśmy weselny weekend, ale wesele do niczego tż zmusił mnie żeby pójść na poprawiny, poszliśmy z Malwinką. wędrowała z rąk do rąk a my jak państwo za stołem siedzieliśmy sobie![]() ![]() no i w wesele musiąłam raz przyjechać do mojego uparciucha ![]() po kąpieli zjadła z butelki tylko 20 mm mleka no i spała niespokojnie, wierciła się itd w końcu przyjechałam o 23 nakarmiłam i sopiero zasnęła twardo i juz spała ![]() skończył nam się dzisiaj skok ten lęk separacyjny niby, no i dziś była pierwsza nocka co mała nie budziła się z płaczem wstała tylko 2 razy normalnie na jedzenie ![]() no i jak tu nie wierzyć w skoki??????????? ![]() ![]() ![]() no to teraz tak: gratuluję każdemu dzieciaczkowi skończonego miesiąca - pisze ogólnie żeby nikogo nie pominąć!!!! ![]() buziak dla każdego bobo od cioci zastanawiałam się dzisiaj co my będziemy robić w zimę w domu ![]() teraz każdy ciepły dzień od rana do wieczora na dworku siedzimy, rozkładamy kocyk i leżakujemy i jakoś leci a przyjdzie zima i poza spacerkiem to czeka nas ciągłe siedzenie w domu chyba....
|
|
|
|
#879 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się w południe. Wczorajszy dzień spędziłam z tż więc nie było czasu na wizaż. Wieczorem wyszliśmy na dwór i zamiast gondolo wzięliśmy spacerówkę no i o niebo lepiej. Maja nie chciała leżeć w gondoli a w spacerówce siedziała jak zahipnotyzowana. Mam nadzieję, że jak pójdę z nią na spacer to nie zmieni zdania.
No i od soboty zaczęła się częściej przewracać z plecków na brzuszek i z powrotem na plecki. Doszło do tego łapanie stópek i wsadzanie ich do buzi n.ik.a dobrze, że już dzisiaj jest lepiej i przede wszystkim, że udało Wam się zbić temperaturę. Ja bym chyba umarła jakby mała miała tak wysoką gorączkę Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy za głosiki i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
ja i siostra pewnie się spakujemy, weźmiemy swoje córeczki i bedziemy zimą siedziały u mamy w domu. Tam jest przestrzeń, rodzice dali nam pokoje, jak w hotelu żebyśmy mogły nocować kiedy chcemy i zawsze można iść na spacer na świeże powietrze. No i tam ciągle coś sie dzieje, dużo ludzi się przewija a u nas.....nauda. Tylko my i tv.
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
no i dupa
|
|
#882 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Twój Mateo jest ur prawie jak mój Tymo.Te same akrobacje poczyniają.Zjada też podobnie,ale ja daje na śniadanie kaszkę jeszcze i soki. kurna sprzątanie ja już mam taki syndrom,ze nie mogę spokojnie zasnąć ,bo już myśle o jutrzejszym obiedzie i ganianiu po domu.zeby mi chociaż mój mąż pomógł a to takie gramotne,że wolę sama zrobić.Dobrze,ze chociaż prace ma porządną i tam działaCytat:
Cytat:
A poza tym w zimę to ja zawsze szafy porządkuję,zdjecia ukłądam do albumów
|
|
#883 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zauważyłam, że Mateusz zaczyna robić coś nowego zawsze jak widownię ma ![]() Cytat:
bo gary to mąż z reguły myje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja niedługo kaszkę też pewnie wprowadzę chociaż moja pediatra mówi żeby zaczekać do 7m-ca. a wiesz,że nawet nie zwróciłam uwagi, że tylko 2dni różnicy między nimi jest Mati dupkę do góry dźwiga tylko jak się wnerwia bo za długo na brzuchu leży. wkurza się wtedy i nóżki podkurcza pod brzuszek i do przodu "idzie". no i nie umie jeszcze z brzucha na plecy wrócić właśnie zjadł 15łyżek dyni+ziemniak,po 20min wciągnął 170mm i znów zasnął. to już trzecia drzemka dziś idę się pouczyć póki śpi. do wieczorka
|
|||||
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
n.ik.a a już myślałam, że jest lepiej. Może faktycznie idzie kilka zębów na raz tak jak tu dziewczyny piszą
|
|
#885 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymajcie się Cytat:
![]() moja leniucha nie bierze stópek do buzi ![]() Cytat:
![]() u mnie też za zmywarkę mąż robi ![]() Jakbym o mojej z tą dupką czytała, podnosi jak się wkurza na brzuchu, no ale ona już umie się odwrócić z brzucha tylko jej nie zawsze się chce - bo to leniucha pospolita jest ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- no i niezły żarłacz z Matiego jest
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja zaczęła podnosić na golasa. Jak jest ubrana to nie chce jej się. Chyba jest za leniwa hehe
|
|
#887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz np sama fiknęła sobie i obraca się wokół własnej osi, od czasu do czasu podnosząc dupsko do góry, tylko wtedy głową po kocy jedzie
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
witam
gratki skonczonych miesiecy ![]() n.i.k.a zagłosowalam na nowe zdj. izunia fajnie ze Mai skonczyl sie skok castia 2 pobudki to juz o niebo lepiej nie pamietam co mialam jeszcze pisac aaaaaa kampasiula sliczny sunny gril
|
#890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ego ile ważył Olek jak zaczęłaś używać 4 ? cora może bardziej się Lilianką interesowali bo bali się Mateuszka brać na ręce Cytat:
oj tam nic się nie stało ![]() kurcze współczuje ja sobie na razie nie wyobrażam zostawić małej chociaż już szukam pracy ![]() Cytat:
też się ostatnio nad zimą zastanawiałam, ani bałwanka nie ulepimy razem ani nie pobiegamy po śniegu :/ izunia chciałam zagłosować ale mam komunikat że mi już dziękują ale mam w zakładkach to jutro zagłosuje nika właśnie doczytałam że mała znowu gorączkuje , mam nadzieję zę szybko zbijecie gorączke
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba zakupić sanki i śniegowce i heja do przodu....tylko ja nie lubię zimy :/ |
|
|
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
juz ponad 8kg ae sie ostatnio nie wazylismy
3 juz mu odciskaja nózki |
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Oliwcia od 19 już śpi
ja wolę zimę od jesieni. Dopada mnie wtedy depresyjny nastrój. U mnie właśnie burza. Lece na serial
|
#894 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście pustki na wątku
![]() Ja się przyznaje bez bicia,że nie chce mi sie na wizażu ostatnio pisać,ani nawet na kompa siadać Widać,że nie tylko ja tak mam Zmęczona jestem,niewyspana,ostatni e podrygi lata chce złapac,więc często mnie w domku nie ma,a wieczorem juz siły nie mam,albo biorę ksiązke i czytam,albo film sobie włączam,ale rzadko kiedy dooglądam cały,więc oglądam w ratach.Myślę,że sprawa sie zmieni jak jesień przyjdzie Będzie mniej rozrywek to sie na wizażu przy Karmi posiedzi![]() My z siostra spacerujemy prawie codziennie,dziś zaliczyłysmy spacer,zakupy i Karmi w ogódku piwnym ![]() Ja używam pieluszek z Dady,mamy 3 ,Lilka waży ok.7 kg i czasem mi sie wydaje,ze są juz przyciasne i się zastanawiam czy na 4 się nie przerzucić Uzywa któraś 4 z Dady???Sunnygirl jak w pracy?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-05 o 20:47 |
|
|
|
#895 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Marysiu kochana padam na twarz. Od 5.30 na nogach. o 7 byliśmy już u babci i dziadka a o 8 już byłam w drodze do pracy. Ranyyy jak mi się cały dzień tam chciało spać, nie mogłam się skoncentrować na pracy przez to. Koniecznie muszę nauczyć się pić kawę bo inaczej będzie dramat a tak nie lubię babcia świetnie sobie poradziła Krzyś szczęśliwy roześmiany i zadowolony. Piszczal jak mnie zobaczył po tylko godzinach chyba tęsknił - moje słoneczkoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
synek towarzyski jestCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
Jak w pracy napisałam wyżej, ogólnie dramat prawie wszyscy albo w ciąży an zwolnieniu albo nie pracują same nowe osoby więc szału nie ma i fuul roboty ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Uciekam spać bo mam jakąś katastrofę w głowie ciągle ziewam. Jutro kupięc sobie kawę Ricore może jakoś zdzierżę jej smak. |
||||||||||
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A można wiedzieć gdzie pracujesz?Ja nie wyobrazam sobie teraz wrócić do pracy dlatego podziwiam i współczuje jednocześnie,bo to musi byc cięzko.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
leć się wyspać ja tez lece papapa |
|
|
|
|
#898 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
My spedzilismy praktycznie caly dzien w gorach nad jeziorkiem . Jest u mnie teraz siostra, wiec nie mam za duzo czasu. Lenka dalej malo je... troche sie martwie... jutro pojde zwazyc. Chyba zaczne ja karmic co 4 h bo co 3 czy 3 i pol zjada 70-100ml czasami mniej.[QUOTE=SunnyGirl_2002;2922 5489]Cześć ![]() Marysiu kochana padam na twarz. Od 5.30 na nogach. Biedactwo Zdrowka zyczymy...Cytat:
![]() Zaglosowane ![]() Cytat:
Super, ze Malwinka spi juz lepiej... za to moja np teraz sie wybudzila i placze przez sen...W zimie ja bd z mala na dworze i w koncu zaczniemy sie wiecej wspinac, bo lepiej w takiej zimowej temperaturze(10-19C) Moze kupimy fotelik na rower i bedziemy jezdzic po drogach rowerowych ![]() I oczywiscie wizaz ![]() Cytat:
moze kiedys ![]() Cytat:
Dziekuje codziennie wstryzmuje sie od zjedzenia jej![]() Ale cudnie wygladacie, Tymek jaki slodziak Cytat:
![]() fotki
|
|
#899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam na spacerze i wracałam biegiem z wózkiem ulewa nas złapał Dalej męczę się z katarem i to tak śmiesznie bo tylko z jednej dziurki.
|
||
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej baobabeczki
![]() Nie bylo mnie pare dni i oczywiscie nadrobic was nie mam jak a to wszystko przez Izabelle, bo to ona podala link do blooga Emilii o Laurce i tak sie zaczytalam, ze nie w glowie mi byl wizaz ![]() U nas same nowosci: 1. pierwsze proby picia z kubeczka wypil 100 ml soczku jablkowego2,3,4. zmagamy sie z marchewka, ktora przygotowala mamusia Zjadlem pelne 2 lyzeczki![]() 5. Nino w nowej spacerowce - przeszczesliwy, ze juz wie, skad te dziwne halasy na ulicy (samochody )I teraz pytanie na szybko: czy wasze pociechy tez po pierwszej marchewce robily kilka kup? ![]() A teraz juz lece spac a nadrobie cosik jutro Tak na szybko najlepsze zyczonka dla wszystkich solenizantow i solenizantek od 1 wrzesnia az do dzis
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-09-05 o 22:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Nie mogę się doczekać tych dobrych wieści.

jeśli pominęłam kogoś to przepraszam 

ale wielka rodzina, 15 kuzynów 

Mały od rana marudzi i jakoś pokasłuje mam nadzieję, że nic go nie dopadło.

!!
Wkleję fotki do albumu jak znajdę chwilkę. Zgubiliśmy motyla Emanuela