|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tartami jak z muffinkami- można sie wkręcić ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze NIGDY nie zrobiłam wystawnej kolacji na rocznicę.
|
|
#3153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do tarty można też kupić gotowe ciasto kruche, co jako leniwiec często czynię. Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie to też kwestia definicji - dla jednych "normalne" będzie dla innych wystawne lub wyjątkowe. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Ja w sobotę chcę zrobić "wystawną" kolację, przyjeżdżają rodzice, teściowie... i nie wiem co, nie wiem jak...
|
|
|
|
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno jest w auchan, bo ja je tam kupuję, ale zwróć uwagę, że niektóre są słodkie. Zdarzyło mi się zrobić tartę z porem a ciasto było słodkie ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię zapraszać gości ![]() Haniu, każdy ma jakiegoś bzika... Cytat:
|
||
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie prawidłowo.Ja niestety nie mam gdzie do knajpy pójść bo u nas same podłe bezsmakowe śmierdziuchy- Geslerowa miałaby co robić ![]() a sorry...jest jedna Hiszpańska- żarcie dobrej jakości ale ceny takie że ręce opadają.
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do auchan mi nie po drodze, rzadko bywam bardzo... na jakim dziale? w lodówkach gdzieś? Co do kolacji to na pewno coś mięsnego plus przekąski, sałatki, ale właśnie mam wątpliwości: 1. nie chcę powtarzać tego, co już kiedyś przy różnych okazjach robiłam 2. nie chcę za dużo czasu spędzić w kuchni 3. raczej muszę się nastawić na coś klasycznego i sprawdzonego, a nie eksperymenty ze względu na upodobania gości ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Może zrobię schab nadziewany wędzonym serem i żurawiną, do tego pieczone ziemniaki z dynią i pindżur, jeśli mi się uda zrobić... |
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Minusem imprez w domu jest mycie naczyń, ale od czego są faceci
|
||
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ nie buntuje się przeciwko myciu naczyń ![]() No nasze mieszkanie jest w stanie pomieścić najbliższą rodzinę (szczególnie, że rodzice TŻ nie są zaproszeni) lub trochę znajomych. Mamy też komfort posiadania jadalni ![]() A propos naszej jadalni, ostatnio był u nas mąż mojej przyjaciółki, z którą widuję się raz na ruski rok. Oni są małżeństwem z dwójką małych dzieci... Wszedł, porozglądał się po wyremontowanym mieszkaniu, wsadził łeb do mojej ukochanej jadalni i walnął zdziwiony moim 'najulubieńszym tekstem' (który wzbudza we mnie agresję) : 'Nie widzę pokoju dla dziecka, nie chcecie mieć dzieci????' więc odpowiedziałam mu szybciutko 'chcemy, ale bardziej chcemy mieć jadalnię'....już nie powiedział ani słowa o dzieciach
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetny tekst Każdy ma inne priorytety i uważam, że wciskanie nosa w nieswoje sprawy wymagają właśnie takiej ciętej riposty ![]() |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, mnie po pierwsze denerwuje wciskanie nosa w nieswoje sprawy, a po drugie dziwi mnie brak pomyślunku. Bo co gdybym nie mogła mieć dzieci? Chyba nie byłoby mi miło, gdyby każdy mnie ciągle pytał, kiedy będziemy mieć dzieci.... To moja prywatna sprawa...dlatego postanowiłam ucinać takie gadki absurdalnymi tekstami, a nie tłumaczeniem się! |
|
|
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Krótko i na temat
![]() Ostatnio zauważyłam, że młode małżeństwa z potomstwem chcą na siłę "przekonać" "zachęcić" do posiadania dzieci - denerwuje mnie to. Skoro to dla nich takie cudowne, to świetnie ale skoro my się nie garniemy, to chyba dla nas na razie nie jest świetne ![]() No i moja mama - bardzo taktowna osoba, przez dwa lata niekomentująca kwestii dzieci ostatnio dwa razy w krótkim czasie do różnych osób wyrzekła, że ona teraz czeka na wnuki <od miesiąca jest na emeryturze >
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu mężowi pasuje tylko wyłącznie układ: On robi zakupy- ja gotuję i zmywam.
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ ostatnio na urodziny dostał życzenia, od kumpeli swojej siostry (dziewczyna była w ciąży) : dużo szczęścia i szybkiego powiększenia rodziny...ludzie nie mają taktu.... Emilko, mama się zaczyna nudzić na emeryturze... Moi rodzice mają dwie wnuczki, więc jest spokój. Teściowa marudzi coś o wnukach, ale udaję, że jej nie słyszę
|
||
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie biorę jej tekstów do siebie, zresztą one nie są do mnie
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Hej Hello
Butter powiedz Tztowi ze nas nie interesuje "szata graficzna" bloga tylko Twoje przepisy ![]() ![]() a na impreze zrobilam salatke "misz-masz", salatke z kurakiem w gyrosie z zupkami chinskimi, muffinki z pomidorami suszonymi i feta, Twoj ser z piekarnika z zurawina, pomidory z sosem czosnkowym i zoltym serem i na cieplo byly domowe hamburgery z sosami aa no i na slodko obowiazkowo tort - sama robilam , muffinki z gruszkami i ciasto japonskie a na drugi dzien na cieplo zrobilam shoarme z frytkami/ryzem salatka i te sosypowiem nieskromnie ze bylo pysznie ![]() ![]() a u nas uklad jest taki ze ja wymyslam, kupuje, gotuje i zmywam a to dlatego ze wszystko uwielbiam robic |
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Grunt to obustronna akceptacja "układu".
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Pamiętam, że pisałaś już o tych pomidorach - wrzucałaś może przepis? Jaki tort upiekłaś? |
|
|
|
#3173 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny sorry, że wcinam wam się w wątek, ale innego dot. pierścionków (aktywnego) nie widzą, więc mam pytanie: czy któraś z was widziała na żywo ten pierścionek bądź ma go?
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emi przepis wrzucalam na nasz kulinarny a tort....hmmm taki zwyczajny - biszkopt+krem - ale u nas od zawsze robi sie ten tort czasem dodaje sie jakies "dodatki" typu galaretka czy owoce.....nic trudnego skoro ja go robie haha ![]() Cytat:
ot taka mylaca nazwa....odnosnie pytanie to ja niestety nie widzialam na zywo tego pierscionka
|
||
|
|
|
#3175 |
|
BAN stały
|
Napisałam do sprzedawcy i przesłał mi real foto, nie spodziewałam się, że tak szybko
|
|
|
|
#3176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Emilko śliczna sukienka, a czemu zamazałaś męża? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi Tż ledwo obrączkę założył, a już zaczęły się setki pytań o dzieci co jest z tymi ludźmi, że innym do łóżka wchodzą?Jak będzie to będzie przecież wychowywać mojego dziecka nie będą to po co im ta informacja najlepiej świeżo przed poczęciem Cytat:
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilko też bym chciała zobaczyć Twoje zdjęcie
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu to jak z tartą się wkręce jak z muffinami to nieźle. Bo ja muffiny uwielbiam
![]() Co do zakupów spożywczych, to moze to śmieszne ale uwielbiam je robić (z mężem, samej nie) bo bardzo mnie to odpręża i relaksuje. Dzis miałam ciężki dzień w pracy i.... od razu zakupki mi poprawiły humor. |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też chcę takie spodnie! ostatnio kupiłam sobie dwie koszule, jedną body i ona fajnie wygląda do spodni z niskim i średnim stanem i drugą normalną, którą noszę wypuszczoną, bo mi wyłazi. Przydały by mi się takie spodnie, zwłaszcze, że piszecie, że powiększają tyłek. |
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stronie i tak nie ma mojego rozmiaru (wg jej kalkulatora mam 70DD, ale kupiłam 75DD, bo i obwód, i miski w tym pierwszym były zdecydowanie za małe - zresztą pomagała mi bra-fitterka )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Trzeba samemu gotować.

>