|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Brida
![]() ![]() Carmela -patrz wyżej- Pamiętaj że debridat ta od razu nie działa, po ok 1,5-2 tygodniach ja zauważyłam poprawę. iustyna oby katarek przeszedł precz. DaKaro, Mamad z ciekawścią czytałam wasze opisy, szybciutko poszło. Cookie współczuję Ci przejść. Kurcze co jej może być?ciągle wymioty..może to wymaga szczegółowych badań?po każdym mleku wymioty.. Nerola ![]() ![]() Brumek pamiętam jak dopiero pisałas że Tymek kończy tydzień, Jakby to było wczoraj.. Scio najlepszego z okazji rocznicy Miałam dzisiaj już napisać: OGŁOSZENIE-oddam dziecko w dobre ręce. Od 5 tak nam dała popalić ...Ale już mi przeszło. Kiedy mi się najlepiej śpi Sarka wtedy już zaczyna dzień i ryk... Teraz oczywiście nie śpi, ma drzemki 5 minutowe i kwęka. Biegam z kuchni do niej. Nic, jakoś musze się zorganizować z jej temperamentem niespaczki i pogodzić to z robieniem obiadów wkońcu... Ile trwa katar u niemowlaka? u nas już 3 tygodnie i nie ma poprawy boję się powikań typu zapalenie ucha.. zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest na tle alergicznym? |
|
|
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() żeby te 2 dni szybko mineły |
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
W domu rodzinnym u mnie ojciec wrócił do tzw. ,,ciągów", dla mniej wtajemniczonych picia kilkutygodniowego...
Kazał nam się wynosić w amoku, po prostu nas wyrzucił... Nie mam siły więcej pisać, bo się rozryczę. Wczoraj byłam chwilę z małym u mamy, no i on wyrzeka się wszystkiego, po prostu wtedy, gdy jest pod wpływem, jest w takim szale, że nie pamięta tego co robił, mówił... Oczywiście chciał mi podciąć skrzydła, jak zwykle zresztą, mówiąc, że sobie nie poradzę, że M. to dupa nie facet, że dziecko będzie brudne chodzić, że kasy nam nie starczy, że nie wytrzymamy tam miesiąca. Jak zwykle tatuś mnie ,,dopinguje"... Ale wiecie co? Ja jeszcze utrę mu nosa i to jak!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-09-06 o 12:48 |
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas opcja babcia+tatuś ja do pracy wracam 19 stycznia bo jeszcze musze wykorzystać urlop wypoczynkowy Ja też tak licze jak Wy Iustyna Agula dużo zdrówka Mamad DaKaro piękne opisy wzruszyłam sie DaKaro miałam wczesniej napisać dlaczego zmieniliście córeczce imie ? Nerolka za tego raka ![]() A ja po wizycie u gin no i niestety grzybek sie przyplątał po antybiotyku
|
|
|
|
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy wszystkim za kciuki, tzn Sarenka dziękuje
![]() Przyszła nam dzis piłka, będziemy sie turlać Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w ciągu dnia juz jest problem... najczęściej noszę albo lulam w leżaczku bujaczku.Cytat:
Cytat:
za kotleta ![]() Ale pulchniutki słodziaczek |
|||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
PAtik u mnie katar trwa 4 tyg! a masz zielone kozy?
Ja nadal walczę, nie poddaję się ! nawet nie działa na mnie jak płacze przy fridzie, musze je wyciagnąć i koniec! Marina jeszcze troszeczkę i będziecie na swoim !! Moja dzisiaj marudna, chyba biegunkę ma ? Pierun wie! Obserwujemy ![]() W Klubie zdjęcie z chrztu. Wyszłam jak sierotka Marysia ;| |
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Hmm.... Rodziłyśmy w tym samym dniu, jak to robisz? Mi macierzyński kończy się 29.11, dodając do tego 2 tygodnie wypoczynkowego plus 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego to i tak nie wychodzi mi 19 stycznia. Chyba, że masz więcej tego wypoczynkowego na myśli. Pewnie chodzi Ci o cały urlop za 2011?
|
|
|
|
#1630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chętnie bym popracowała tylko akurat nie mam wykształcenia w tej materii widzisz, moje zamiłowanie matematyczne się odezwało - widać że październik niedługo Cytat:
Cytat:
Super że z tż-tem już w porządku
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-06 o 13:40 |
|||
|
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Świetne podejście! Jesteś silną kobietą, pokaż mu, że dajesz radę!
Cytat:
.Pytanko do Was. Jak przygotowywałyście dzieciaczki do pierwszych spacerów? Mała ma 2 tygodnie, a tak naprawdę nie była na dłuższym spacerze, ot dwa razy w samochodzie na przejażdżce. |
|
|
|
|
#1632 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas goście to nas zawsze bodami obdarowują... Cytat:
Podaje Infakol przed jedzeniem, tuż przed. Cytat:
Cytat:
Krostki też ma na buzi, głowie i pojawiły się na klatce..ale lekarka powiedziała, że to potówki i kazała rumiankiem przemywać a jak nie pomoże to mamy maść. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
piękne zdjęcie
przepięknie wyszłaś Cytat:
po prostu założyłam jej body z długim - czapeczkę (nie bijcie - ale założyłam ), cienki kocyk i w drogę - byłyśmy ok. godziny na pierwszym spacerze Julka buja się na leżaczku - tzn ja ją bujam nogą a na kolanach mam lapka coś marudzi mi od 11.30 jak wstała - ale chyba zaraz uśnie mi w leżaczku - pasowałoby bo muszę obiad dokończyć - ziemniaczki mi zostało obrać bo już drugie zrobiłam - gulasz taki pachnący - no i pranie się kończy prać to by się przydało rozwiesić
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-06 o 13:50 |
|
|
|
|
#1634 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po macierzynskim, dodatkowym macierzynskim i wypoczynkowym (czyli gdzies od kwietnia) biore wychowawczy i to na dlugo raczej, bo na razie mamy w planach, ze maly idze do zlobka jak skonczy 2 latka. Wczesniej, czyli na roczek boje sie, bo mlodsza corka tak poszla i od tego czasu zaczelo sie jedno wielkie pasmo chorob, lacznie ze szpitalem i podejrzeniem astmy dzieciecej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogole nie przygotowywalam. Po prostu wyszlam na spacer i to dluzszy w 4 dobie. A w szpitalu przy wypisie powiedzieli, ze moge wyjsc od razu. A my zarezerwowalismy w koncu lokal na chrzciny I jeszcze moj slodziak: |
|||||||||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
coockiemonster-sprawdz czy nie ma prywatnego zlobka. kiedys mielismy w koszalinie filie zlobka kolobrzeskiego bajlandia. potem chyba babka wolala sama prowadzic a nie na spolke i mamy wlasny-bajland. ja tam dawalam artura i teraz po macierzynskim i wszystkich urloach idzie kinga
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
a może za chłodna? Spróbuj tak 1-2 stopnie cieplejszą wlać... mam nadzieję że szybko się przyzwyczai - nasz też się darł na początku a teraz bardzo zadowolony siedzi [/QUOTE]W jakiej temperaturze kąpiecie maluszki? Cytat:
![]() Jedynie zauważyłam, że lubi spać brzuszkiem na moim brzuchu. Nawet 2,5godz i i się nie wierci. Cytat:
Wzruszające zdjęcie Jasia, to zaraz po porodzie |
||
|
|
|
#1637 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieć w dobrych rękach będzie bo z moją mama zostanie ![]() Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
a do lekarza się nie wybierasz?Cytat:
przez żołądek do serca ![]() skądś Cię znam ![]() no pewnie że pamiętamy i tak trzymaj!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na szczęście dzisiaj jest już zdecydowanie lepiej - czyli antybiotyk działa Byłam dzisiaj u mojej ginekolog na poporodowej wizycie - z kroczem wszystko ok Dziewczyny znowu przechodzę kryzys laktacyjny... Przechodziłam go również jak mały miał 3 tygodnie i pokarm wrócił - nawet w nadmiarze - ale teraz znowu zaczął zanikać... Dzisiaj nawet ginekolog podczas badania piersi powiedziała mi, że jakieś takie puste. Może i tym razem wygram z kryzysem?
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Agulaaabar gratulacje dla Lilki z okazji skonczonego miesiaca
!!Cytat:
nom coz z dzidzia moja babcia lub tesciowa, w najgorszym przypadku zlobek ale chyba sie obejdzie narazie oby ![]() Karolcia wstala o po 8, wzialam ja do siebie do lozka lezala sobie grzecznie obserwujac wszytsko i dala mamie pospac do 9 pozniej zdrzemnela sie godzinke a teraz znow ucina godzinna drzemke ooo woła mame
|
|
#1640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1641 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagę! Brzunio pewnie zejdzie przy malutkiejSkoro śpi to się najada - widzę to po swojej. Dzisiaj pobiła rekord - jedzenie o 22, sen, jedzenie o 5 ![]() Cytat:
Cytat:
dla grzecznej AgatkiCytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, na pewno dasz radę, jedz swoim tempem i będzie dobrze Znam ten stres... Jak ja prowadzę, to zawsze wcześniej obmyślam trasę - byle nie trzeba było do tyłu jechać i zawsze skręcać tylko w prawo ![]() Lilka, Wy też w klubie zapileuchowanych, widzę ![]() Wierzę biedulko, Cytat:
ZdolniachaNo i jak było? Jak Bruno się spisał? |
||||||
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie praca z domu jest idealnym rozwiązanie, bo nie uśmiecha mi się zostawić dziecka pod opieką niani, żłobka czy czegoś tak jeszcze tak szybko, ale też chcę wrócić do jakiejś pracy. I jestem pewna że damy sobie radę z takim właśnie ukałdem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w 37-38 stopni (raczej to drugie). Cytat:
A skąd to się bierze? Te problemy z laktacją?
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
To czas na mój brzucholek, dwa tygodnie po porodzie
|
#1645 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby udało Ci się pokonać kryzys i nadal karmić Szymonka cycem ![]() Cytat:
ale czuje że ok skoro lecisz coś zjeść- ale szybciutko bo chcemy wiedzieć jak po wizycie super Marinko - Igorek kończy 12 tygodni - czyli 3 miesiące - czyli kolki powinny już iść precz
|
|
|
#1648 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co za uczulenie mała miała? Moja ma wysypkę na buzi od soboty i dziś idziemy do pediatry. Mam nadzieję że to nie skaza ![]() Cytat:
Cytat:
Poproś właśnie o skierowanie do jakichś specjalistów, trzeba Wam jakoś ulżyć! Mamad, zaraz poczytam Twój opis ![]() Zaczekałam, ale mogłam spokojnie się szorować bo mała spała jak niedźwiedź ![]() Cytat:
Odnośnie przegrzewania to ja już się nie wypowiadam - najchętniej kombinezon dziecku by u mnie nakładali! Co do spacerów - ostatnio tak nas goscie raczyli, ze kilka dni nie było jak z małą wyjść - i obiecałąm sobie, że jej kosztem nie będziemy nikogo gościć! A teściowej tylko pogratulować. Ja staram się unikać, a jeżeli już, to zawsze się wypytam czy zdrowe! Cytat:
DaKaro, Twój opis też na deser sobie zostawię ![]() Cytat:
) i moja właśnie chyba ma, ale od kolek asekuracyjnie espumisan daję.Cytat:
Wyspij sie Brumku, bo padniesz w końcu! |
|||||||
|
|
|
#1649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczna jest i ma piękne zielone oczka ![]() Po jakim porodzie , chyba pomyliłaś zdjęcia
|
||
|
|
|
#1650 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję grzecznego 2-tyg maluszka! Zmieni jej się z tymi kupami - nasz po 3 tyg zycia już żadziej robiła... Ja już korzystam z kalendarza ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że na nowej chacie będziecie mieli neta! Cieszę się że jest NORMALNIE! Cytat:
![]() Taka tęsknota musi być super, jak wpada się do domu i tu taki mały brzdąc na Ciebie czeka |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

...Ale już mi przeszło. 

zębole

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam ten sab simplex ale nie wiem kiedy go podać i o której godzinie a karmię piersią tylko ........... proszę doradźcie
bo mój kręgosłup i nerwy tego dłużej nie wytrzymają