|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#41192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli u ciebie nie wysuszyło to u mnie może też będzie dobrze. Ważne że się nie zmarnuje bo jak skóra nie polubi to na mgiełkę do włosów a wizyte u dermatologa mam dopiero za miesiąc ____________________ Zakręcona WŁOSOMANIACZKA Zapuszczam włos Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy |
|
|
|
|
#41193 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jaka tafla!Dobrze, że Cię tu ściągnęłam ], bo mamy przyjemność oglądać takie piękne włoski ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() Gdzie Eloe się podziewa? wie ktoś ile tego urlopu ma? |
||
|
|
|
#41194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41195 |
|
Rozeznanie
|
A żel lniany próbowałaś? Ładnie wygładza, a nie obciąża.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#41196 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Już jestem... uff, ale mnie nie ma
Ktoś tęskni Dziekuję Obrobiłam PW i inne takie, ale jeśli coś pilnego (a podejrzewam, ze tak), to pisz na PW. Odpowiem pewnikiem jutro, bo łącze z netem z domu mam liche Zanim ja Was nadrobię Przyjemnego popołudnia PS. Henna ma się świetnie, podobnie jak włosy po odżywce hinduskiej z miodem i shikkai. A ile cięcia trzeba będzie zrobić..
|
#41197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W takim razie idę za ciosem i chyba zafunduję sobie dietę z kwasami omega - olej będę używać też do sałatek plus sprawię sobie suplement w kapsułkach do codziennego łykania. Zdaje się, że olej lniany też ma wysoką zawartość kwasu linolowego - widzę, że jest często składnikiem kapsułek obok oleju rybiego.
|
|
#41198 |
|
Raczkowanie
|
Ale się Was naczytałam
Niby miałam coś cytować, ale co zapisałam, to przeczytałam, że nieaktualne, więc się poddałam DMkAnia, ale masz kolekcję JOASIEK!!! Pięknie się razem prezentują ![]() U mnie suszenie suszarą z dyfuzorem sprawdza się rewelacyjnie. Nie mam jeszcze wprawy, bo odwykłam, ale DR. No i chciałam jeszcze Wam napisać, że No i właśnie testuję JANTARA do reanimacji - trochę usztywnia, ale przywraca mi skręt. Jeszcze się go nie nauczyłam. |
|
|
|
#41199 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, ale miałam dzisiaj akcję
po pierwsze jakoś lunatykując chyba w nocy znowu zdjęłam spinkę i miałam szopę rano, ale jakoś ją reanimowałam
|
|
#41200 |
|
Rozeznanie
|
Eloe, Agatron, witajcie znowu!!!nareszcie! Jeszcze Seduction dawno nie było!
Pati, Ajrisz, Milena, Mgiełka, Katie, DMkAnia, eiri-dzięki Rybiorku-zawsze można polepszyć! Gosh, a miał też takie wypielęgnowane, jak Twoje? Nie kusiło Cię, by spytać czy słyszał o CG? Mnie na dobre choróbsko dopadlo...Ostre zapalenie gardła połączone z katarem Jako aktywny czlonek KKU uprzejmie donoszę, że nie poprzestaję na keratynowaniu włosów. Od paru dni ładuję parę kropli na paznokcie , płytka bardziej gładka i zaczyna lekko błyszczeć (po tipsach była matowa i szorstka). Plus rycynka na noc. O, właśnie, miałam odpowiedzieć Ajrisz. U mnie nie ma obaw o rozmiękczenie, bo nie moczę. Usiedzieć z unieruchomionymi palcami dłużej niż 3 min. (a są takie co i pół godziny w ciepłym oleju trzymają) dla mnie nierealne, ani poczytać-jak kartki przewracać?, ani poklikać, ani posprzątać, ani młode poprzytulać... Zostaje TV i to na jednym kanale(co by pilota nie upaćkać)-umarłabym z nudów.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-06 o 17:47 |
|
|
|
#41201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mi było głupio tak się gapić Na chorowanie polecam w ciągu dnia Gripex Control
|
|
|
#41202 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokazuj kręcioły ![]() Cytat:
Dziewczyny, jeśli któraś szuka i chce to maska YTC, KLIK! co złego to nie ja
|
|||
|
|
|
#41203 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, zaczęły się zajęcia i przestałam się odzywac. Czytac Was też nie bardzo mam kiedy, może jak wpadnę z powrotem w rytm nauki będzie mi łatwiej. Siłą rzeczy włosom poświęcam trochę mniej uwagi, poza tym sama nie wiem co mam z nimi robic.
Jakiej odżywki bym nie nałożyła, niezależnie od ilości i kombinacji mam albo tłusty przyklep, albo elektryzujący się busz. Włosy cały czas wyglądają jak potargane - dosłownie jak wielki kołtun. Fryzurę mam tragiczną, a raczej w ogóle jej nie mam, ułożyc się tego nie da bo wraca na swoje miejsce czyli sterczy w różne strony. Jak zwiążę to wyglądam fatalnie, jak rozpuszczę to jeszcze gorzej. Poważnie rozważam obcięcie się na krótko znowu, bo chociaż strasznie chcę miec długie włosy to to co dzieje się w tej chwili jest nie do zniesienia. Po prostu cały czas wyglądam koszmarnie. A chyba żadna kobieta tego nie lubi
|
#41204 |
|
Rozeznanie
|
trochę poczytałam codziennik i wyszło mi, że część z Was myje włosy rzadziej, na przykład co tydzień, za to codziennie moczy wodą, nakłada odżywkę d/s a potem odżywkę b/s i jeszcze na to żel... trochę nie rozumiem, bo przecież na większości odżywek jest napisane, żeby stosować je na czyste włosy...no i jak to? ktoś mi to wyjaśni
? czy to nie sprawi, że bród się przeylepi do włosa, albo że włosy będą się przetłuszczać? niech mnie ktoś oświeci...
|
|
|
|
#41205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja osobiscie po takich zabiegach mialabym koszmarne straki. Poza tym moj skalp chyba by sie wsciekl przez tydzien bez mycia .Dzis znow pierze spowodowane wiatrem i wlosy suche jak pieprz. Na noc w ramach eksperymentu pojdzie olej z pestek winogron - jeszcze nie kladlam. Czytalam dwa razy wlosowa historie Ewalucji na blogu Anweny. Loki jak marzenie...
|
|
|
|
|
#41206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#41207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41208 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. W moim wypadku skalp nawet nie szaleje (choć musiałam odstawić babydream, swędziało!) za to twarz nie akceptuje już nic poza kremem avene, który delikatnie mówiąc nie jest tani .Niestety lato się kończy i będzie gorzej... Zawsze przed użyciem odżywki, szamponu czy innych cudnych specyfików nakładam odrobinę na przedramię przez 3 dni i oceniam czy warto katować głowę/twarz (choć jak ostatnio kupiłam puder, to od razu nałożyłam na twarz i oczywiście okazało się, że się nie zaprzyjaźnimy).
|
||
|
|
|
#41209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kiedy zakręcone wizażanki czytają etykietkę i sposób użycia i stosują się do tego? Szampon dla dzieci, mycie odżywką, krem do rąk na końcówki już przeczą "ulotce" a ja to mogłabym wymieniać i wymieniać, znacie moje zapędy do eksperymentów ![]() Tak serio to też się dowiem co wiedzą na ten temat dziewczyny kopiące na NC i innych forach? Domyślam sie, że produkty CG są dobrze zmywalne wodą, więc może wystarczy spłukać. Część ładnie wnika. Dalej - obecność wody może ruszyć leniwe łuski i wszystko ładniej wnika. A co komu pasuje to wiadomo inna bajka ;] Eloe - witaj
|
|
|
|
|
#41210 |
|
Wtajemniczenie
|
dodaje fotkę z dzisiejszego rana - po wieczornych zabiegach ala Rybiorek
wstałam z włosami w prawie nienaruszonym stanie ![]() w ciągu dnia się trochę rozprostowałam, ale kształt fryzury został fajny
|
|
|
|
#41211 |
|
Rozeznanie
|
AjriszMarto, super, że jesteś
. na forum o prostowaniu napisałaś, że płukanki ziołowe prostują włosy...co prawda za przykłąd podałaś lipę, ale czy to dotyczy wszystkich płukanek ziołowych? przyznam, że od kiedy stosuję rumianek włos jakby mniej się kręci, myślisz, że od tego? i jeśli tak i mam z niego zrezynować, to może znasz coś, co równie ładnie rozjaśni (poza maseczką z miodu, bo do tego nie mam cierpliwości ), te płukanki z FAQu, może? cytrynowa, rabarbarowa?
|
|
|
|
#41212 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie wracaj Eloe!
przy okazji dziękuję za odpowiedź na analizowym
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-06 o 21:46 |
|
|
|
#41213 | |||
|
Zakorzenienie
|
martusia1234 - łączmy się
zawsze miałam też bardziej wrażliwą twarz, aż skalpowi odwaliło... i oto jestem ;] Btw próbowałaś olejów, żelu lnianego na twarz? Mi w zimie shea uratowało twarz, ręce, skalp nawet Albo metody naturalne typu mleczko ryżowe / owsianeJeszcze bardziej BTW - masz może jakiś korektor, który nada się nawet na egzemę? Mam cóś od miesiąca i właśnie nie idzie tego niczym zatuszować ;] Szykują się zakupy Wypłata przyszła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Ładnie ![]() ![]() Na dobre im wyszło to cięcie ![]() Wpadam w samozachwyt ![]() Cytat:
Fakt że po lipie miałam śliczne, choć proste. Cytat:
Ładnie podkreślać skręt będą na pewno kwaśne, czyli cytrynka, ocet (spir, winny, jabłkowy itd (i hibiskus do rudych)), z czego rozjaśnić może cytrynka, niedużo (b. niskie pH, wysusza jak zasady). Jak reagujesz na miód, może w płukance by przeszedł? To dla włosów samo dobre, tylko czy podpasuje |
|||
|
|
|
#41214 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Moje włosy są zawsze mniej lub bardziej proste po płukankach. Żadna jeszcze u mnie nie wzmocniła skrętu.Za to szałwia niemalże zupełnie włosy rozprostowała. I dodatkowo wygładziła... A szkoda, bo skóra głowy bardzo polubiła szałwię.
|
|
#41215 |
|
Rozeznanie
|
w płukance przejdzie miodek, ogólnie to i ja i moje włoski bardzo go lubimy...po prostu maska odpada bo nie bardzo nadaje się dla mnie cokolwiek z czym trzeba spać na głowie...kończy się zawsze nieprzespaną nocą, brudną poduszką i szopą poplątanych włosów...tak się wiercę
. a że ostatnio mam jeszcze trudności z zasypianiem to w ogóle wolę nie mieć na głowie rzadnych szeleszczących folii ani nic takiego... no to od następnego mycia odstawiam rumianek, a co i zobaczymy co będzie . a co do płukanek...przetestuję kilka, ale czy jak znajdę jakąś idealną to muszę też ją co jakiś czas zmieniać, jak odżywki? czy tego akurat nie trzeba?
|
|
|
|
#41216 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękować
ma niezaprzeczalne wady to cięcie (pejsy, schody, końcówki uciachane na prosto nie pod kształt loka), ale wcześniej była gorsza masakra w kształcie ala Copernicus
|
|
|
|
#41217 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!!!
Pomóżcie mi coś wybrać, żebym nie zakatowała włosów suszarką Znacie jakieś spraye/kremy "na mokro", któe by chroniły przed gorącym powietrzem? Ewentualnie mogłabym stosować te kosmetyki do prostownic może? Bo i tak mam mocny skręt, więc wątpię, żeby przylizało :P /dałam wpis w Dzienniku
|
#41218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, dziękuję za porady Dobra Kobieto , bo moje dłonie, łokcie są jeszcze bardziej suche niż włosy przed cg , a w zimie to już zupełnie. Jakiego shea używałasz?Korektora nie używam, bo wszystko mnie uczulało , a próbowałam różnych, szukam teraz czegoś pod oczy, ale też bez większych sukcesów . Z podkładami jest o tyle prościej, że można poprosić o próbkę w aptece czy w douglasie, więc nie trzeba zaraz kupować całego opakowania. Korektor gorzej, choć ostatnio pani w douglasie zaproponowała żebym przyszła kilka razy (!), to mi nałoży korektor i zobaczę czy nie uczula. Na co dzień używam pokładu Vichy Normaderm, jestem mu wierna już kilka lat, bo nie bardzo mam na co zmienić![]() , nawet nieźle kryje, jest też dość tłusty, więc na takie rumieniowo-złuszczające grudki się nadaje (przynajmniej w moim wypadku). Moim kosmetykowym faworytem jest krem avene tolerance extreme, który odkryłam po tym jak wysypało mnie po physiogelu , super łagodzi i natłuszcza, świetnie się sprawdza pod vichy. Teraz używa go (i chwali) też moja mama, której wyprysk zaostrzył krem konopny. Jak patrzę na moje kosmetyki, to ten mój azs jest dość luksusowyPróbowałaś coś La Roche? (miałam zajęcia z lekarką, która specjalizuje się w atopiach i bardzo polecała kosmetyki tej firmy) Najlepsze jaja były jak trzy lata temu szukałam przyczyny moich problemów i okazało się, że to płyn po goleniu TŻ |
|
|
|
|
#41219 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz zaczelam zarabiac to sie przyjrzę Miałam kilka ich kosmatyków i byłam zadowolonaCytat:
Mnie to nie dziwi Przetresowałam kilku chłopaków, że przed randką ze mną golą się mydłem i smarują Nivea bo inaczej nie ma buziaków ![]() Spadam - super włoski oj zazdroszczę bardzo Przed zniszczeniem od suszarki ochroni: regularne uczciwe nawilżanie a tuż przed odżywki z: silikonem, olejamia ja spadam
|
||||
|
|
|
#41220 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo ba pokusze się powiedziec ze bardzo tesknimy wszystkie/wszyscy w sumie.
Ojjj nie wiem czy dalabys rade nadrobic to neizła powiesc Wracaj szybko ![]() Cytat:
)Ide robic zel lniany zebralo mi sie o 12 w nocy ;D
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

), natomiast wszystko inne notorycznie mnie przeciąża.

jeśli u ciebie nie wysuszyło to u mnie może też będzie dobrze. Ważne że się nie zmarnuje bo jak skóra nie polubi to na mgiełkę do włosów
a wizyte u dermatologa mam dopiero za miesiąc
Już mam katar i gardło boli... ech
jaka tafla!
], bo mamy przyjemność oglądać takie piękne włoski
)
wie ktoś ile tego urlopu ma? 
Zanim ja Was nadrobię
trzeba będzie zrobić..

Niby miałam coś cytować, ale co zapisałam, to przeczytałam, że nieaktualne, więc się poddałam 

? czy to nie sprawi, że bród się przeylepi do włosa, albo że włosy będą się przetłuszczać? niech mnie ktoś oświeci...
Albo metody naturalne typu mleczko ryżowe / owsiane
. a że ostatnio mam jeszcze trudności z zasypianiem to w ogóle wolę nie mieć na głowie rzadnych szeleszczących folii ani nic takiego...
)