|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Hej dziewczyny
U nas tak sobie... Mala Nutramigen je, ale tak nie bardzo pomaga, chociaz moze jeszcze za wczesnie zeby cos powiedziec (dopiero 4 dni)... Wczoraj i dzis ryk przy jedzeniu (mm nie UU ), zaczynam sie zastanawiac czy niunia nie ma przypadkiem refluxu. Ten placz podczas i po, generalnie ok godziny po kazdym jedzonku, no i czasem jej sie uleje troszke nawet 2h po. Nie wiem czy to normalne...No i za kazdym razem ja klade na brzuszku tez placze jakby ja bolalo... Uspokaja sie w pozycji pionowej. Na razie karmie ja tym Nutramigenem, UU 2xdziennie no i pewnie znowu pojdziemy na wizyte w tym tygodniu... ![]() Trzymajcie kciuki... Tak bardzo chcialabym miec zadowolone z zycia dziecko, ale widze ewidentnie ze cos jest nie tak. Tylko co .No takze generalnie jest ciezko. Tylko czekam codziennie z utesknieniem az TZ wroci z pracy, nie wiem co bym bez niego zrobila... I zagladac do Was tez bardzo lubie (Teraz tradycyjnie mala w chuscie, spiiiii... wiec moglam troche nadrobic) Gusia, brawo dla Nadinki fajnie, ze daje Wam sie coraz bardziej wyspac.Kasia, czyszcze na zewnatrz malzowine przy myciu buzi przy okazji, w srodku jak widze brudek to patyczkiem ale nie gmeram gleboko tylko usuwam to co widac .Antropia, bardzo mi sie podobaja Twoje postanowienia .Paulizia, my powoooooli zalatwiamy ten paszport. Przyszly zdjecia, bede wypelniac aplikacje no i chcialabym to wszystko wyslac w przyszlym tygodniu... Ty brytyjskiego paszportu nie zalatwiasz? W zwiazku z wyjazdem do PL, tak? A juz wiadomo co i jak, Twoj wyjazd raczej przesadzony? Tutaj zasada Matall, mam nadzieje, ze to ciezkie usypianie Edzika to przejsciowe... Moze to z nadmiaru wrazen z dnia![]() A czy Pepti tez jest takie ohydne w smaku jak Nutra, czy lepsze? ![]() Cytat:
Przedsiewziecie duze, ale jak fajnie, ze do PL pojedziesz , spotkasz sie z przyjaciolmi, rodzicami, no i bedziesz na zjezdzie .Tez bym tak chciala (moze za rok...?).Cytat:
Listopadowa, moze jednak wszystko sie ulozy? Ten okres po urodzinach dziecka jest taki ciezki dla zwiazku... Nie ma czasu dla dwojga i rozne sprawy sie nawarstwiaja. Ale moze dojdziecie powoli do porozumienia? Trzymam za Was kciuki. Co do krzyczenia przy dzieciach zgadzam sie z dziewczynami, trzeba unikac jak sie da. Moi rodzice cale zycie klocili sie krzyczac na siebie, wiec po sobie wiem, ze nie jest to obojetne dla dziecka niestety .Trzymaj sie mocno
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-09-06 o 17:01 |
||
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Tak też może być. Somatyczne bóle brzucha to się zwie.
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile pepti paskudne, ale podobno lepsze niż Nutra...
A może też uczulona na coś z UU? Edzikowi szkodziło i dopiero jak zupełnie odstawiłam, to był spokój...
|
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odstawiam ja od UU, tylko ze stopniowo, bo boje sie zapalenia piersi (a nie moge brac Bromergonu), w tym tyg karmienia 2x dziennie, w przyszlym 1x dziennie i potem nic (chyba ze sie szybciej sie mleko skonczy, nie mialabym nic przeciwko...). Edzik tez Ci plakal podczas karmienia mm?? (jak jeszcze karmilas UU) |
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Matall pomyslalam o tym samym co antropia. Moze z nerwow?
Super, ze USG ok ![]() Camomile za Nadunie. Oby byla szybka poprawa |
|
|
|
#4177 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest kapitalna, ja odkryłam przez przypadek ale tylko naocznie parę lat temu i obdzwoniłam wszystkie niemal kluby fitness z zapytaniem czy jhest dostępna i reakcja była typu - o co tej babie biega Teraz jest w kilku miejscach a mnie się zada nie chce ruszyć pazurki u stóp obcinam rzadko, raz ma 3 tyg, rączki co 2 dni ![]() Cytat:
z dwóch UU, kurcze albo kryzys albo on się jeść efektywnie nauczył ![]() Oby nie koniec karmienia ![]() dziękuję za stronkę o rozszerzaniu diety Cytat:
i ![]() za głośny rechot dzieciątkaCytat:
zaraz biegnę pooglądać.Matall wiesz co, tak sobie myślę, bo ja przez długi czas (ok 10 lat) borykałam się z problemami podobnymi do Twoich brzuchowych. Miałam robione wszystkie badania, gastroskopię, USG, kolonoskopię i bad. histopatologiczne. Brałam różnej maści leki, miałam notorycznie zgagę od liceum i towarzyszył jej ból brzucha, żołądka etc. Zgaga przeszła mi po chyba 15 latach upierdliwości po ciąży, a żołądek nadal boli czasami, było mi mdło, niedobrze, w głowie mi się kręciło, mroczki przed oczami miałami zdiagnozowano, iż ma to podłoże nerwowe. listopadowa Wiktor leży w łóżku i wydaje takie dźwięki, że
|
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
No i jestesmy po pierwszej próbie z jabłuszkiem, wszystko wylądowało na bodziaku poza połową pierwszej łyżeczki, jak sie przekonała co to, to już nie chciała, spróbujemy jutro ponownie
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja na razie wszystko wcina ze smakiem. Jabłuszko bardzo jej smakuje, już parę razy podałam i nic jej nie było,więc może jutro z morelami jabłuszko damy. Dziś na obiadek dynia z ziemniaczkami. A widziałyście takie słoiczki Hippa: na dobranoc - mleczna kaszka z biszkopcikami - po 4 mscu. Myślicie,że można takie coś dać ,czy raczej nie? |
|
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Camomile
kurcze... moze faktycznie jak przestaniesz zupelnie karmic to Nadia bedzie sie lepiej czula... moze ma to samo co Edzik? ![]() Wiesz co moze sie zmobilizuje do tego brytyjskiego tez? Juz sama nie wiem... nie zaszkodzi jak bedzie mial prawda? Zdjecia mam, aplikacje tez tylko musze pogadac z kims kto zna mnie 2 lata ![]() Wyjazd na 90% przesadzony, ze wracamy... kolo listopada chyba ![]() Spice, Delicadeza ja cwicze w domku Zumbe przed moim jedynym widzem Fajnie sie po tym czulam ![]() Sania juz pisalam Zosi. Tanczylam funky/hh i troche modernu. 10 lat temu ![]() Kurcze musialam isc po mleko. Zawsze kupowalam w czwartek lub piatek ale sie konczy i musialam kupic dzisiaj Zbankrutuje przez zarloka
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia nie ważne że 10 lat temu tańczyłaś, coś tam zostało, ja zawsze chciałam iść, ale jakoś zawsze za daleko miałam
i teraz zamiast tańczyć to ja stąpam jak koń ![]() a mleko kochana to ja zamawiam po 10 puszek bo mi starcza 1 na dwa dni ![]() Camomile trzymam kciuki żeby było lepiej
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosiaa
a ile gramow ma to mleko??? Troszke tylko zostalo, ale czuje ze jestem zastala i nie tancze juz tak jak kiedys. Pewne ruchy co byly dla mnie latwizna by zatanczyc z gracja sprawiaja teraz problem, ale mysle ze to kwestia wycwiczenia ![]() Ostatnio jaram sie na taniec brzucha...
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę Wam napisać jak rozwaliła mnie dziś teściowa :/ napisałam jej na karteczce żeby kupiła kaszkę ryżową jabłkową firmy BoboVita a ta mi przyniosła do domu kaszkę mleczno-ryżową bananową formy Nestle...... Jeszcze dodam,że Kubuś strasznie drapie dolne dziąsełko ,a ta wymyśliła,że ma górne napuchnięte i mu ząb idzie... Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-09-06 o 18:47 |
|
|
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
A więc ogłaszam wszem i wobec wyniki dzisiejszych zmagań z usypianiem:
2 razy usnęła w łóżeczku, 2 razy na spacerku, zero bujania do snu i dawania cycka !!!!!!!!!1
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taniec brzucha to dopiero trzeba mieć ruchy a próbowałaś już??? Catia bo ty może niewyraźnie napisałaś na tej kartce ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Atiz a ile zajmowało wam to usypianie w łóżeczku??
|
|
#4186 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale jakoś wróciło prawie do normy - nie było póki co krzyku.może i u Was po kilku dniach wroci do normy . za usg. ja obstawiam nerwy. też tak mam.Cytat:
czytałaś jaki jest sposób na szybkie pozybcie się mleka w UU ? z serii dobre rady od czarownicy: ściągnąć mleko i wylac do WC. podobno efekty natychmiastowe. i co ważiejsze - przetestowane (nie przeze mnie ).Cytat:
Cytat:
kurcze - drugi raz mi się zdarzyło, że Szymonek zwrócil jabłuszko. tak mi sie przynajmniej wydaje. może mu szkodzi? rano zje np. 3 łyżeczki bez problemu. popłudniu jak mu dam to raz jest OK, a raz - zwróci. nie chlusta, ale leci mu z buzi. albo za dużo jak na jeden dzien, albo sama nie wiem co. moje dziecię dzisiaj nie śpi. wczoraj bez problemu jadł, bawił się i zasypiał w łóżeczku. dzić jakaś masakra - budzi się co jakiś czas i cięzko uśpić. wczoraj był taki wesoły, gadał, śmiał się cały czas. a dziś więcej płaczu. ych. ale i tak go kocham ponad życie .dziękujemy za miłe komentarze w albumie .
|
||||
|
|
|
#4187 |
|
Rozeznanie
|
zosiaaa rano to tak z 10 minut a teraz w chwilkę tylko ze długo marudna była na kolanach u męża, ale jak już się uspokoiła to daliśmy ja do łóżeczka, mąż usiadł i głaskał ja po brzuszku, troszkę się rzucała a za chwilę odpłynęła
tylko nie wiem co teraz bo zawsze ją kąpaliśmy o 19.30 a teraz będziemy czekac az się obudzi, czy ją budzić wczesniej, nie wiem jak myślicie? może chce się dziewczyna przestawić na późniejsze chodzenie spac, moze wtedy bedzie tez pozniej wstawac, bo 6 rana nie jest fajna godziną
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, jestem. Załatwiłam milion spraw, odhaczyłam spacer z Hanexem, a teraz kawunia i nadrabiam
W ogóle to niezła jestem, pomyliłam dni i byłam przekonana, że jutro jest 6 września ![]() Na początku chciałam powiedzieć, że bardzo miło było poznać na żywo Lwicę i Kamikadze, oraz ponownie spotkać się z Xanthi i Matall Uwaga mamusie córek! Ivo [synek Kamikadze] to jeden z największych przystojniaków na wątku! ![]() Po przerwie wróciłam na fitness, teraz chodzę na 18:00, a nie na 19:00, ze względu na przesunięcie czasu kąpieli Hanexa [Spice, nasze Hanie się chyba zmówiły w tej kwestii ]. No i wczoraj zaliczyłam takie hardcore'owe ABT, że po zajęciach musiałam sprawdzić w dowodzie, jak się nazywam Ale prawdziwa rzeźnia będzie jutro, bo już dziś mnie pobolewa dupsko, brzuch i uda. Wstaję na kołyskę ![]() Mimbi, ja zagłosowałam, jak zawsze, nie odpisuję na Twoje długie posty, bo w sumie jesteśmy na bieżąco "paaaanie kurierze, halo! Pan do mnie?!" ![]() Princi, ostatnio myślałam o Tobie, gdzie się podziewasz ![]() Aga_pe, ja pamiętam Ciebie! Jak przez mgłę, ale pamiętam Co do żelaza, to ja dziś pierwszy raz podałam. Nie odnotowałam większych problemów, ale to początek przygody ![]() Camomile, też się zdziwiłam, że nie miałyśmy się w znajomych Daisy, zazdroszczę wypadu! Rabka, Szczawnica Spice, fajnie z Twoimi treningami, powodzenia i efektów [czego i sobie życzę ] Anula, jesteś Królową Logistyki i najbardziej przewidującą Mamą na wątku chyba, co? Wszystko gotowe do PL ![]() Grazin, głosuję codziennie, Sebuś na pewno zaimponuje Hannie huśtawką ![]() Antropia, mocno ściskam i trzymam kciuki za powodzenie wszystkich punktów Pauliziu, ja tylko raz Hance obcinałam paznokcie u stóp Ale jakoś słabo rosną, wycierają się chyba Listopadowa |
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaa i zapomniałam Wam napisać, że poznałam chłopaków eweski
. przez przypadek spotkałyśmy się w centrum handlowym . dziewczyny, jeszcze słodcy niż na fotkach .
|
|
|
|
#4190 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a uszy czasem czyszczę tym dziecięcym patyczkiem ale tylko małżowinę, do środka patyczka nie wkładam. Cytat:
)Cytat:
PS. zazdraszczam samozaparcia do ćwiczeń ![]() listopadowa moniqa, delicadeza świetne avatary camomile atiz ![]() Cytat:
![]() A o mojej Księżniczce nie wspomniałaś swatko niedobra, nie podobała Ci się?
Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-09-06 o 19:38 |
||||
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się chyba pochlastam i spale na stosie
mój mąz usypia małego w pól godz max. łacznie z jedzeniem.. a ja sie bujam z wyjącym Piotrusiem po 1,5 godziny....
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Lwico, kochanie! Gdybym miała syna, to od razu rezerwowałabym Aneczkę! Ale jako matka dziecka płci żeńskiej [liczba pojedyncza
] patrzę przyszłościowo i zwracam uwagę na ewentualne towary dla córki![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Antropia, ja uważam, że to cudownie! W takim razie TŻ powinien być od wieczornego usypiania, potem jeszcze dojdą bajeczki |
|
|
|
#4193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz, zaraz, zaraz!
Catia88! Z Krakowa! Prosiłam wujka Google, żeby mi get directions i powiedział, że 143 km, co oznacza, że masz rzut beretem na zlocik
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na noc i w nocy spokój ![]() Edzik zjadł 130ml pepti z kleikiem
|
|
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniaqc los jest laskawy
tyle czasu nie moglyscie sie spotkac wiec zadecydowal przypadek ![]() Zosiaa my mamy mleko 900 gramow ![]() Narazie podgladam na YT , ale chcialabym zaczac cwiczyc powoli... zawsze mi sie podobalo jak Shakira tanczy Antropia zadraszczam tz ![]() Dziewczyny wlaczcie Polsat Cafe jak macie czas... Kobieta. Lat 72. Chce miec dziecko
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
:. jara się tym, że mu tak wychodzi jak nie wiem co
z to ja popadam w jeszcze większą czarna dziurę z rozpaczy, że mi tak to świetnie nie wychodzi
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
mattal dobrze, że usg w normie, tylko nadal nie wiadomo dlaczego boli
![]() umówiłaś się już do gastrologa ??? miałam Ci napisać jeszcze, że jest w aptece coś takiego na zatrzymanie laktacji, nie wiem czy działa ale to naturalne składniki spice kurki w sosie śmietanowym mężul właśnie ostatnio robił z kurczakiem ale chyba z ryżem zjedliśmy, pycha było !!!!!!!!Camomile te objawy co opisujesz rzecywiście mogą mieć związek z refluksem, zasugeruj lekarzowi delicadeza a po co odciągasz mleko po karmieniu ??? zapasy robisz ? spice1985 biszkopty to gluten i jajko, dziwne że już po 4 miesiącu pisze ![]() atiz Twoja córa szybko się uczy ![]() ja zawsze kąpie o tej samej porze, Gabryśka się jakoś sama dostosowała z drzemkami, że po kąpieli od razu idzie spać ... antropia bo faceci zawsze sie lepiej dogadują ![]() chciałam napisać, że też nie czaję mycia przed myciem ![]() ale widziałam na zdjęciach że moja mama tak robiła ze mną (dopiero skojarzyłam jak o tym napisałyście) ja wsadzam do wanienki i myję, kąpię codziennie więc jakoś się nie unora ( Zosia o wiele brudniejsza po całym dniu ) nie ulewa więc za bardzo nie mam co myć ![]() w ogóle Gabrsi jakaś kaszka na buziuchnie się zrobiła ![]() nie wiem od czego, smaruje avene i jest lepiej, ale ma też trochę na udkach, bardziej mi to wygląda na kontkatowe jakieś reakcje ... (pamiętam, że Zosia też miała taką fazę z krostkami, cudowałam, zmieniałam proszki itp i samo w końcu zniknęło) wysłałam mężula do klubu, żeby z kumplami meczyk obejrzał więc mam cały wieczór dal WAS ![]() cieszycie się ?
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-06 o 20:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

wybieram:
), zaczynam sie zastanawiac czy niunia nie ma przypadkiem refluxu. Ten placz podczas i po, generalnie ok godziny po kazdym jedzonku, no i czasem jej sie uleje troszke nawet 2h po. Nie wiem czy to normalne...
.
fajnie, ze daje Wam sie coraz bardziej wyspac.
.

Moze to z nadmiaru wrazen z dnia
Także niedospana jestem ostatnio.
a może ten ból brzucha to na tle nerwowym ?
za Nadunie. Oby byla szybka poprawa

a ile gramow ma to mleko??? 
Ale jakoś słabo rosną, wycierają się chyba ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)