|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
o to widzę że nas więcej będzie - w razie czego we trzy będziemy niewyspane w czwartek
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Mój mąż wziął nawet na jutro wolne w pracy z okazji szczepionki
|
#1683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dlaczego tylko w prawo?? Nie no, kobiety przecież są doskonałymi kierowcami. Dziewczyny ćwiczyć! |
||
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko numer buta i ile czasu układam włosy
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie daje,
walczę o mleczko. Jestem ciekawa czy mnie zaleje w nocy, jak będzie spała dłużej niż 3h. Ania i Beatka ojojoj moje kochane ![]() Beatka a wiesz jak mi się marzy, wypoczynek nawet z Emilie na wsi chce usłyszeć kurki, koguciki iść do świnek...miałam się pochwalić, że dostałam kaczuszkę na rosołek od babci ![]() Mogę ponarzekać?! ![]() - jajniki mnie bolą, mam wrażenie że biegunka idzie a tu cisza. - wkur** mnie goście którzy mówią : " Dobrze, niech popłaczę, niech da rodzicom popalić " idiotyzm - no i nie smacznie mi że mój D wyjeżdża - coś mi wyskoczyło w nosie i mnie boli !! - kupiłam jakieś kwiatki na balkon na jesień bo tamte mi padły - nie podlewałam ich i co? te też padły ![]() - i nie wiem jaką szczepionkę wybrać dla małej jestem w
|
|
|
|
#1686 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 2 tygodnieCytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
taaaa prywatny żłobek , ja mogę zapomnieć ... miesięczny koszt ok 1500 zł plus wpisowe 500 zł Cytat:
też o nich myślałam ostatnio , skoro poszły może coś im nie pasowało ??!! ![]() my też i jestem przerażona Crazy ja też po wszystkich zaległych urlopach , opiekach i macierzyńskim powinnam wrócić pod koniec stycznia ale niestety nie mam co zrobić z małym i planuję conajmniej na 4 m-ce brac wychowawczy a moze sie uda do sierpnia wtedy mały miałby roczek i spokojniej bym go do żłobka oddała może jak go teraz zapiszę to się załapie ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- mój też ![]()
|
|||||||
|
|
|
#1687 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku
brawa za 2 tygodnie Cytat:
a sen miałaś boski tez dziś myslałam co u Ciebie , mam nadzieje że ta cała sytuacja w koncu sie skonczy i zamieszkacie razem Cytat:
Cytat:
Mój Jas ma tekie samo ubranko ![]() ![]() ogromniasty Cytat:
ato dobre w koncu cos sie u nas ruszyło na wątku mamusie Moj MilkyPrince miał nieco marudniejszy dzien ale i tak był rozkoszny a wogóle juz 2 razy zdołał sie tak obsikac w pampersie ze całe body miał mokre, jak on to zrobił nie wiem ![]() co do pracy planuje wrócic za kilka tygodni zdalnie po macierzynskim pojde chyba na pol czsu do biura reszte zdalnie a potem sie zobaczy wiem ze wkrótce bedzie mi brakowało pracy i wiem tez ze ciezko bedzie zostawic Dżonego na szczescie mam mame która tylko czeka jak dam jej pod opieke Jasia, ale na razie nie wyobrazam tego sobie ![]() jutro odwiedza nas w koncu położna ![]() ide piec cos dobrego
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wzieła te 6w1, bo w sumie wziełam 5w1 i i tak bylo jedno kłucie na fundusz, czyli troche bezsensu, lepiej dopłacic te pare złotych i oszczedzic jeszcze jedna igłe. |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nerolka nie mam pojecia jak zaradzic temu z czym sie borykasz, ale pamietaj, ze masz tu nas, nie jestes sama.
A Szymon wraca takim "normalnym" kursowym autobusem? Daleko dojezdza? Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze szczpienia! Zeby maluszki i mamusie byly dzielne! Dziewczyny z kryzysami laktacyjnymi wierze, ze kryzys pokonacie, bo z tego co czytam jestescie akurat typowymi przykladami takich kryzysow. Jak macie mozliwosc to polozcie sie z dziecmi do lozek na dzien, dwa i przystawiajcie jak najczesciej. Brumek Ty chudzinko! Moge Ci oddac troche mojego sadelka? Telik co pichcisz? Zjadlabym cos dobrego... ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas coraz wiecej gosci wiec do kawki bedzie w samraz a jutro robie makaron z łososiem i brokułkami
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
Żanetka ja Cię przygarnę
Co do szczepionki to ja tylko wiem, że dajemy 6w1 i rota, ale jakie to nazwy to nie mam pojęcia bo pani doktor powiedziała, że oni mają wszystko na miejscu, więc nie zawracam sobie głowy. Pierwsze samodzielna kąpiel na 5+. Dominik nie płakał, mamusia wszystko po kolei ładnie zrobiła Tylko przy zasypianiu znowu były płacze. No i w ogóle wczorajsza noc też niespokojna z wierceniem się. Dzień taki sam. Nawet na spacerze nie chciał spać jak do tej pory Ech...w domu syf, mamusia popyla z nogami jak sarenka, dobrze chociaż że głowę ma umytą to nie straszy.
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na ryj.
Zaznaczyłam tyle postów i się skasowało. Idę się kąpać i spać, nie wiem ile pośpi bo zwymiotowała mleko ![]() Marudny dzień. Znowu mam kryzys.... Chcę pobyć dobę sama i się wyspać. cZUJĘ się jak kopciuch.. Z tego co pamiętam: zanetaa u nas nie ma zielonych kóz. Są białe gluty i przezroczyste. I nos zatkany, słyszę że jej przeszkadza a niekiedy nic się nie da wyciągnąć. W nocy ją muszę rozbudzać i odciągać. Carmela debridat można brać miesiąc- tzn jedną butelkę w ciągu miesiąca trzeba zużyć. Daje 2x 2,5ml. Zaparć nie było, ale 2 godziny wyła zanim poszła koopa. Konsystencja zazwyczaj rzadka, czasami plastelinowata. Poprawa jest, tzn wyje nadal ale dużo krócej i mniej. Marina Nerola Kciuki za jutrzejsze szczepienia. MilkyPrincE- podoba mi się że tak go nazywasz Telik więcej nie pamiętam. |
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisac ze badanie słuchu wyszlo OK!!!
Dzieki ciotki za kciuki POMOGŁY |
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. lubisz to, interesujesz się tym, ale podchodzisz na luzie ![]() U mnie to o tyle dziwne, że w ciąży wiedziałam że chcę karmić piersią ale tylko i wyłącznie dla dobra dziecka. Bo jeśli o mnie samą chodzi, wydawało mi się to trochę ... paskudne Czytałam sporo o tym, uczyłam się na sucho itp, ale nie myślałam nigdy jak cudowne się to okaże ![]() A teraz totalnie odjechałam na punkcie karmienia piersią W sumie to nawet przeszło mi przez myśl żeby za jakiś czas jakiś kursik zrobić i zostać doradcą laktacyjnym... Ale na razie ćsiiii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wcześniej oczywiście nie raz się zdarzało, że w czasie przewijania siknął sobie dla hecy, ale zawsze udawało mi się odskoczyć albo strumień miał mały zasięg Tym razem chłopak dopiął swego ![]() Chyba jednak grzecznie podziękuję Ale sądząc po zdjęciach, to Ty wcale nie masz sadełka na byciu
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ta pierwsza za nami, za tydzien druga i poźniej ok.18 tyg kolejna-trzecia. http://www.szczepienia.pl/KalendarzSzczepien.aspx |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Carmela brawa za pozytywne wynikia z moich biszkopcików mąki w domu zabrakło
|
|
#1699 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Beatko, wujek google mi podpowiada: http://zapytaj.onet.pl/Category/007,...cm_5_min_.html (to o raku), ale sensu nie widzę... co ma do tego nr buta....? Niestety nie, skomplikowane to dość, jutro opiszę bo dziś nie myślę już, ale w wielkim skrócie - wolę iść do pracy wcześniej i ją mieć, niż siedzieć na macierzyńskim do końca a potem nie pracować... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
![]() w ciązy jak mnie położna spytała czy planuję piersią karmić, to jakoś na odczep się powiedziałam że tak, ale się nie wgłębiałam w temat ![]() idę bo mi się oczy kleją... miałam mecz obejrzeć ale na to się nie da na trzeźwo patrzeć
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, zrozumiałam. Taka sztuka też nam się kilka razy udała
|
#1701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, koncze ogladac film i spadam do wyra, bo jutro mamy troche gonienia: ksiadz w sprawie chrzcin, zalatwic becikowe, pediatra z Antkiem i ropiejacym oczkiem, zebrania w przedszkolu... |
|||
|
|
|
#1702 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Aaniu, dzięki za kciuki - skuteczne były bo dr powiedziała ze to jej taka wysypka i już - dojrzewa do środowiska w którym żyje i taka jej reakcja. Jednak na wszelki wielki kazała uważać na nabiał i uczulające żarełko. No i dostałyśmy receptę na jakis krem, jakby wysypka się nasiliła, więc uffff, ulżyło. Uspokoiła nas, powiedziała ze to normalne że młodzi rodzice mają obawy przy nawet najmniejszych objawach.
Cytat:
Czas na zmiane garderoby!Cytat:
klaski :Nie jesteś złą matką!!! ![]() Cytat:
już jasne?Cytat:
Też nie wiem co wybrać... Cytat:
A co dobrego pieczesz ? Może mnie natchniesz Już doczytałam ![]() Patik Cytat:
![]() Uciekam lulu! Dobrej nocki! |
||||||
|
|
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
składniki 1 duze jajko 1/2 szklanki cukru 1 lyzka brandy 1 lyzeczka ekstraktu z wanilli 3/4 szklanki 2 lyzki maki (ja daje orkiszową) 3/4 lyzeczki proszku do pieczenia 3/4 lyzeczki cynamonu szczypta soli 1/3 szklanki rodzynkow 1/3 szklanki podrumienioych calych migdalow sposób przygotowania Ubic mikserem jajka z cukrem, az masa bedzie puszysta i gesta, dodac brandy i wanilie. Suche skladniki przesiac i dodac do masy jajecznej, dobrze wymieszac. Dodac rodzynki i migdaly, polaczyc z masa. Lyzka nalozyc na posmarowana maslem blache ciasto tworzac walek 28cm dlugi i 6cm szeroki. Piec w temperaturze 190ºC okolo 20 minut az ciasto zacznie sie rumienic. Wyjac i przestudzic 15 minut. Uzywajac zabkowatego noza pokroic ciasto na 1 1/2 cm kromeczki, ulozyc je na blasze i piec jeszcze przez 10 minut, odwrocic i jezeli nie sa wystarczajaco rumiane na drugiej stronie podpiec jeszcze 5-8 minut. ech no to nie jestesmy sami myślę że to przez podwiłanie pampersika pod kikutem pepuszka a Tymonkowi kikut juz odpadł? ja sie nie moge doczkac az Jasiowi odpadnie i zobacze jego pępuszek
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i udaje Ci się tak wszędzie w prawo? ![]() ja mam problem bo pod przedszkolem nigdy nie ma miejsca a mam STRASZNIE ciężki fotelik... ps. ja też blondynka długo masz prawko?
|
|
|
#1706 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja też!
Cytat:
Nie mogę się doczekać aż Radek się będzie świadomie uśmiechał. Chociaż te "nieświadome" uśmiechy i tak mnie rozbrajają Cytat:
![]() Cytat:
Szczerze to nic nie zrobiłam, po prostu cierpliwie przystawiałam i z czasem zaczął ładnie łapać. Tobie też się na pewno uda ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Pierwsze dni jak pojechał to był ARMAGEDON (Żanetka zapożyczam od Ciebie ) Cały czs ryczłam, nie miałam sił. Radek to wyczuwał i też chyba za tatkiem tęsknił bo nie mogłam sobie z nim dać rady Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!Ja nie jem. Kapusta i grochy to pierwsze przed czym mnie wszyscy ostrzegali, łącznie z pediatrą. Ja nie ryzykuje. |
||||||||
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
To jest nas wiecej bo tez na mnie praca lepiej dziala niz siedzenie w domu. zwyczajnie gadania z doroslymi, rowiesnikami mi brak...
|
|
|
|
#1708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny o co chodzi na FB z tymi centymetrami i minutami??
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, nie doluj ludzi! ja dzis mierzylam kiecke na chrzciny i dopiero w xl weszlam bo brzuch i cycki nie pozwalaly l zapiac... wczesniej m/l nosilam (rozm 40)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

nom coz z dzidzia moja babcia lub tesciowa, w najgorszym przypadku zlobek ale chyba sie obejdzie narazie 
Znam ten stres... Jak ja prowadzę, to zawsze wcześniej obmyślam trasę - byle nie trzeba było do tyłu jechać i zawsze skręcać tylko w prawo 

za 2 tygodnie

zębole

Czytałam sporo o tym, uczyłam się na sucho itp, ale nie myślałam nigdy jak cudowne się to okaże 
klask i:
? Może mnie natchniesz 
i to dwa razy pod rząd!
Gratulacje!