|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
super że wszystko ok też mam tą szczoteczkę ale na razie Nadia zasysa ją jak cyca ![]() mata to rzeczywiście mały plac zabaw nika super że Kalinka lepiej się czuje tity dla Leonka, zdolniacha mały dziewczyny zazdroszczę wam spotkania ada u mnie to samo, jak tylko Nadia zauważy że się oddalam to buzia w podkówkę i płacz kwartalinka ja swoją matę z lamaze prałam w pralce (30 st, wirowanie na 800), nic jej nie ma ![]() co do tapicerki to nie prałam,tylko środek z gondoli i tez jest ok ada cos ty robiła że mężowi żebro złamałaś
|
|
#1022 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na wodzie, ale ja dodaję jedną łyżeczkę do butli z mlekiem, tak na początek, później jak będzie chciał jeść to bedzie dostawał całą miskę Cytat:
anessa gratki dla Nino za 4 m-ce, nasz najmłodszy chłopczyk ![]() castia gratki dla Malwinki z okazji pół roczku |
||||
|
|
|
#1023 |
|
Wtajemniczenie
|
wanilia ego he he ach taka niewinna zabawa
![]() ![]() ja sama nie wiem jak to się mogło stac... bawiliśmy się i w pewnym momencie tż wymyślił ze weźmie mnie na ręce i wrzuci w pajęczynę a ja panicznie boję się pająków a szczególnie ogródkowych krzyżaków no i zaczęłam się z piskiem wyrywac i ciach kolanem w żebro he he .. no biedny jest bo to juź tydzień jak go boli a wczoraj zdecydował ze pójdzie do lekarza bo pracowac nie moze normalnie
|
|
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam przed południem
![]() Nasza nocka dzisiaj koszmarna,wczoraj sie wyspałam to dziś za to nie Zauważyłam o nas taką prawidłowośc,że co druga nocka jest w miarę![]() Zaczęło sie przed kąpielą,okropny płacz,ne dało sie Lilki uspokoić,strasznie płakała.To samo było o 5 rano,a od 2 budziła się co chwila Myślę,że to moja wina,bo zjadłam wczoraj trochę bigosu u mamy i chyba jej zaszkodziło![]() Anessa gratulacje dla Nino z okazji 4 miesięcy ![]() Castia gratulacje dla Malwinki z okazji 6 miesięcy ![]() ada nieźle się z Tżetem bawicie ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- kasiuni_a widziałam na pierwszej stronie,że twój synek miał imponującą wage urodzeniową Jak przybierał na wadze w pierwszych miesiącach?Bo moja siostra urodziła synka z wagą 4200g i po 4 tygodniach wazy już 5,500.Boi się że kolos urośnie,bo zarłok jest![]()
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
![]() na początku gratulujemy maluchom: Malwince Castii z okazji 6 miesięcy ![]() Adriano Anessy z okazji 4 miesięcy ![]() Łucja przesyła buziaki ja tylko na chwilę bo zaraz się szykujemy i wyruszamy najpierw pozałatwiać kilka spraw na mieście, a potem spacer z koleżanką i jej córeczką pogoda taka sobie, trochę szaro i deszcz zapowiadają ale ciągle coś wyskakuje i jakoś się spotkać nie możemy zresztą trzeba się przyzwyczajać powoli do takiej aury ![]() Tity, Kasiuni_a, Wanilko - dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie prania Wanilko właśnie o ten środek z gondoli mi chodziło tylko nie wiedziałam jak to określić dziś jak wrócę to pralka pójdzie w ruch i przynajmniej tapicerkę upiorę a matę to już chyba po przyjeździe z wakacji doczytam wieczorkiem co naskrobałyście miłego i niekoniecznie szarego dnia dla wszystkich
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas nocka o du.py. Pobudka co godzinę i cycuś. Wczoraj poszliśmy na spacer w spacerówce. Normalnie zupełnie inny spacer. Maja spała 2 razy i nie chciała na ręce co w gondoli było normalką. Anessa gratki dla Nina za 4 miesiąc ![]() szymelka ja prałam tylko środek wózka, ten biały. Trochę mi się ta gąbka co dziecko na niej leży poprzekręcała a tak to wszystko ok. Maja zasnęła więc mam 30 min na ogarnięcie siebie i domu.
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Bardzo dziekujemy wszystkim ciociom za zyczenia dla mojego solenizanta Z okazji ukonczenia 4 miesiecy Nino postanowil za duzo nie spac tej nocy ![]() Obudzil sie jak na niego baaaardzo wczesnie bo juz o 23.40 (a ja poszlam spac o 23, wiec bylam nieprzytomna )a pozniej obudzil sie jeszcze o 4 i nie spal do... 6 Caly czas jeczal, piszczal, gugal, machal lapkami a ja po prostu nie wiedzialam co mam ze soba i z nim zrobic...W koncu zasnal i spal... do 7 ![]() I od tej pory swietnie sie ma i swietuje swoj dzien ![]() Castia - za 6 miesiecy
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
coralady pytanie do kasiuni ale jeśli moge to też odp.mój mały urodził sie z wagą 3300 a na 4 tygodnie ważył 5100
|
|
|
|
#1029 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby dobre wiadomości lekarz dla Was miał!! Cytat:
![]() Cytat:
Aleś nawywijała z tym mężem, jakbyście nie wiadomo jakie akrobacje robili harcując ![]() Moja Lenka też tatusia uwielbia, zwłaszcza jak się wygłupia, ale dłużej jak mnie nie widzi to skrzeczy i muszą na okazanie do mnie przychodzić, jak jestem w innym pomieszczeniu ![]() Ja też szykowałam syna do szkoły, ale nieprzytomna byłam bo Lenka od 4 do 5:30 miała przerwę w spaniu, więc jak tylko zamknęłam drzwi za synem wskoczyłam do łóżka, no i Lenka się obudziła - myślałam że już po spaniu, ale wzięłam ją do cycorki i usnęła jeszcze - dzięki temu wstałyśmy pół godziny temu i teraz jestem wyspana Ja też wolę jak mąż mnie wozi z małą, bo trochę sama mam opory, no ale jak trzeba będzie to przyjadę sama - byle nie 17, no i od 23 wracam do pracy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba absolutny rekord Dzięki za odpowiedźWiadomo,ze to indywidualna sprawa,z resztą szwagier był ponoc grubaskiem jak był niemowlakiem a teraz prawie 2 metry wzrostu i chudy Mały może będzie miał tak samo.Tak z ciekawości zapytałam.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam na chwilę moje dziecię ma skok i marudzi... to dopiero 3 dzień jakoś a ja wysiadam
ale damy radę tylko na wizaż czasu brak... ![]() chciałam wam przekazać tylko smutną wiadomość ehh Castia do mnie napisała że są z Malwinką w szpitalu od wczoraj. Malwinkę coś uczuliło i walczą z ogromną pokrzywką Malutka wygląda strasznie i nie wiadomo co ją uczuliło bo nic nie wprowadzała Castia nowego...a dziś Malwinka kończy pół roczku
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje dla Malwinki za pół roczku i Nino za 4 miesiące!!
![]() klas ki:izunia ja tego właśnie środka nie wrzucałam do pralki, bo znalazłam inf, żeby to prać ręcznie - wrzuciłam tylko to co na bokach gondoli było. caralady - na wagę nie ma reguły, mój syn urodził się z wagą 3200, jak miał 2 miesiące skończone to ważył już 6800, rok 11,8kg , a teraz waży 52kg - a taki niepozorny się wydawał
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
anessa gratuluję czwartego miesiąca
![]() castia sto lat dla małej z okazji pół roczku ![]() szymelka no nawywijałam ale my lubimy takie "zabójcze" zabawy he he.. co chwila jak jest okazja to się po chacie ganiamy ![]() coralady dokładnie tak... mały bardzo szybko podwoił swoją masę ur. ale teraz już normalnie przybiera.. a mój starszy na 7 tygodni miał prawie 8 kilogramów i fakt cały czas jest wielki... ale nie gruby tylko duuuży... i nadal rośnie a ja taka chuda i takich synów sobie rodzę he he wieeelkich... córeczka napewno będzie drobniutka po mamusi a co![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem,wiem że to nie ma znaczenia ta waga niemowlęca w ogóle nie przekłąda się na późniejszą.Tak z ciekawości zapytałam![]() Cytat:
Musisz koniecznie o córeczke sie postarać A planujecie trzecie dziecko?![]() Duuuuużo zdrówka dla Malwinki!!!
|
||
|
|
|
#1035 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i przekaż Castii, że trzymamy za nią i Malwinkę kciuki, aby szybko wszystko do normy wróciło, a one pół roku mogły w domu świętować ![]() Cytat:
![]() Śniło mi się dziś, że wróciłam już do pracy, jakimś śmiesznym rowerem jechałam, po drodze zgubiłam tel, a Lenka sama została przez chwilę do powrotu męża, a ja nie wiedziałam czy już wrócił i z nią jest. Potem jak dotarłam do pracy to był tam jeden wielki remont i nowi ludzie i ja nie umiałam się w niczym odnaleźć jakiś jeden wielki koszmar
|
|
#1036 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ehh a cóż mogło się stać z moim wózkiem? oczywiście powietrza nie ma w jednym kole i dętka do wymiany
![]() właśnie wróciłam z małych zakupów, małego zapakowałam w chustę i był nawet zadowolony, rozglądał się wszędzie, ja miałam ręce wolne, zamotałam się dość szybko, ale po powrocie bolą mnie plecy i ramiona, a zeszło nam ok. 30 minut powiedzcie co robię nie tak ![]() ada ale macie zabawy ![]() Cytat:
A co do Twojego pytania to rzeczywiście Dawid spory się urodził, bo 4170g, ale potem waga powoli rosła i teraz (ma chyba 20 tyg.) waży gdzieś 7 kg. Z tego co patrzyłam w moich zapiskach to po 6 tyg. ważył 5340g,a po kolejnych 5 równe 6 kg. Martwilam się nawet takim niewielkim przybieraniem, ale 2 pediatrów mnie uspokajało, że skoro jest zdrowy, wesoły i w ogóle przybiera to jest ok. On w ogóle ma czasem takie dni, że je słabo, a potem znów nadrabia, ale na pewno głodomorem nie jest. Cytat:
super, że spacerówka sie spodobała, wreszcie Maja mogła świat podziwiać z wózka ![]() Cytat:
niewiele spał a w takim dobrym humorze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby szybko udało się to zwalczyć i wyjść do domudużo zdrówka dla niej z okazji pół roczku Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama nie wierzyłam, że tak długo pospać się udało ![]() a wirowałaś też, czy tylko odpompowywałaś wodę??
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
szymelka raczej chyba nie wymienią, bo pierwszy raz to wjechałam na piznezkę, potem 2 koła podobno od gorąca w bagażniku się rozwulkanizowały (czy coś
), a teraz to nie wiem co było.a co do prania to z tego co kojarzę, to wrzuciłam do pralki na super szybki program, więc normalnie wirowało |
|
|
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to sobie myślę,że to przez mój problem z kręgosłupem.Od zawsze miałam z nim problem,bo jestem wysoka i w okresie dojrzewania za szybko urosłam i od tej pory ciągle coś mnie boli.W ciązy problem się nasilił z wiadomych wzgledów i teraz nawet nie za bardzo schylac sie mogę Jak mam czasem Lilke wykąpać(Tż to zazwyczaj robi)to jak sie poschylam to wyprostowac nie mogę.Jak stara baba![]() Twój synek zatem niewiele jadł i rzeczywiście mało przybierał,dziekuje za odpowiedź
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
coralady tak ... bardzo pragnę miec jeszcze jedno dziecko i mówię to z pełną świadomością ale starac się będe za rok
![]() kasiunia no bo ja strasznie boję się pająków i jak jestem niegrzeczna to tż wykorzystuje ten fakt i straszy mnie właśnie w ten sposób
|
|
|
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
szymelka ja wirowałam.
castia trzymam kciuki za Malwinkę, oby szybko to uczulenie znikło. Wszystkiego Najlepszego ![]() prosimy o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też chce miec conajmniej dwójke,a jak Bóg da to moze trójkę![]() Ja bardzo długo starałam się o Lili,nie wiem jak szybko i czy w ogóle udałoby się z drugim.Ja na pewno bardzo chce jeszcze jedno dziecko.Myślę tez długo nie zwlekac z tą decyzją,bo nie chce znów iśc na laparoskopię-bardzo źle ją wspominam.A przy endometriozie to moze być konieczne ![]() izunia zagłosowane
|
|
|
|
|
#1043 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o to może i ja do odwirowania wrzucę, bo jak namoczyłam to waży tonę, więc ciężko będzie wykręcić dobrze tę wodę ![]() Cytat:
ja wolałabym trochę dojść do siebie jeszcze i rok, góra 2, bo potem już za stara będę![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
zagłosowane ![]() Cytat:
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
coralady dokładnie...dobrze napisałaś ... jak Bóg da to będę przeszczęśliwa
i Tobie też tego życzetak wiem że miałaś problemy z zajściem w ciąze... i jeśli mogę coś doradzic nie zwlekaj zbyt długo...przeszłam też dużo choc z całkiem innym problemem .. brak konkretnych powodów a różnice miedzy moimi dziecmi widac znaczącą(14 lat) nie pozwól żeby Twój organizm zapomniał o ciązy.. zobaczysz będzie duzo łatwiej |
|
|
|
#1045 | ||
|
Zadomowienie
|
Anessa brawa dla Nino z okazji 4 miesięcy
a Castii gratulacje dla Malwinki z okazji 6 miesięcy![]() jej, my chyba mamy jakiś skok. już 3 dzień po drugiej butli załącza się Mateuszowi maruder. śpiący jest bo oczka trze i czerwone powieki mu się robią, co oznacza że pora snu się zbliża a biedaczek zasnąć nie może. i wtedy muszę najpierw do cycusia dostawić, obowiązkowo na leżąco, a później ululać na rączce i śpiewać kołysanki. a wcześniej odkładałam do łóżeczka i spał po prostu. a teraz po takim odłożeniu bez cyca i lulania mega ryk. na szczęście po tych wszystkich rytuałach zasypia Cytat:
Cytat:
a w ogóle to zmęczona jestem ostatnio. sama nie wiem czym. i zaczyna mi ludzi do gadania brakować. dziś chyba zostawię Mateusza z tatusiem i pojadę do CH. i tak muszę bo trzeba jakieś ubranko do chrztu kupić Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-07 o 12:31 |
||
|
|
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
izunia zagłosowane
|
|
|
|
#1047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie, mam od wczoraj problem - zauważyłam, że znacząco zmalały mi piersi - są już właściwie takie jak przed ciążą . Karmię jeszcze Lenkę wieczorem, w nocy i rano, ale w sumie sama nie wiem ile Lenka zjada, czy tylko się napije trochę... Czy może mi się już kończyć pokarm, czy to jakiś kryzys laktacyjny Chciałabym jeszcze te karmienia utrzymać, bo moja z butli pić nie chce, ale nie wiem czy to nie koniec, bo co z takich flaków poleci...![]()
|
|
#1048 | |||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Witam, nockę przeżyliśmy mimo choroby spokojnie, pobudka jedna o 4 a później dopiero 0 9, więc się wyspałyśmy. Najważniejsze, że gorączka minęła ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() biedactwo oby szybko wróciła do zdrowia /QUOTE]Cytat:
![]()
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
ja Wam mowie ale dzien
|
|
|
|
#1050 | ||
|
Rozeznanie
|
anessa gratulacje dla Nino za 4 m-ce
![]() castia gratulacje dla Malwinki z okazji pół roczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

nie chce pokazywac, dzisiaj kupiłam szczoteczkę na palec i mu masowałam i dał sobie obejrzeć

dla Leonka, zdolniacha mały 

Dziękuję 

Caly czas jeczal, piszczal, gugal, machal lapkami a ja po prostu nie wiedzialam co mam ze soba i z nim zrobic...

.... a mój mały owszem tatusia kocha ale tylko jak mnie widzi
...i przychodzą wtedy razem do kuchni i patrzą jak myje sobie te naczynia
To chyba absolutny rekord 

klas ki: