Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 09:33   #1021
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wanilko ząbek taki mini mini, dopiero się wykluł i troszkę białego widać nie chce pokazywac, dzisiaj kupiłam szczoteczkę na palec i mu masowałam i dał sobie obejrzeć

a jakoś nie mam weny na pisanie, całe dnie na dworze, przeraża mnie nadchodząca jesień

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

no a mój tż gra w piłkę to mały ma już piłki, bramkę [ będzie za rok haha ] no i teraz ta piłka

[ nie mogę sie doczekac kiedy go bedzie zabierał na boisko haha ;p ]

wanilko a u okulisty badanie dna oka, za pol roku kontrola i zdecydujemy czy beda okularki... a badanie wyszło ok ,coś tam od normy obiega ale ogólnie super ulega

super że wszystko ok
też mam tą szczoteczkę ale na razie Nadia zasysa ją jak cyca

mata to rzeczywiście mały plac zabaw

nika
super że Kalinka lepiej się czuje

tity dla Leonka, zdolniacha mały

dziewczyny zazdroszczę wam spotkania

ada u mnie to samo, jak tylko Nadia zauważy że się oddalam to buzia w podkówkę i płacz

kwartalinka
ja swoją matę z lamaze prałam w pralce (30 st, wirowanie na 800), nic jej nie ma

co do tapicerki to nie prałam,tylko środek z gondoli i tez jest ok

ada
cos ty robiła że mężowi żebro złamałaś

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:54   #1022
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

ego tez się pisze na spotkanie tylko żeby jeszcze data wszystkim pasowała.. trzeba coś ustalic i planowac.. bo ja tż muszę zmolestowac o zawiezienie mnie pod tesco .. jakoś z małym nie potrafię sama prowadzic auta.. rozpraszam się
może tak jak traicionera napisała 16 albo w sobotę 17
mi to zawsze pasuje, ja się dostosuję bo jeszcze nie wracam do pracy

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hah Dziękuję
Mały już po godzinnym porannym brykaniu i poszedł na poranną drzemkę. Dzisiaj w nocy wszystko wróciło do normy, czyli 2 pobudki i po 6 wstajemy
jeju jak fajnie, że juz bryka

Cytat:
a tż ma dziś wolne.. bo chyba zebro mu złamałam i wczoraj zrobił prześwietlenie.. dzis się okaże jak odbierze wynik
no coś Ty mu zrobiła

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość

tę kaszkę na wodzie się robi? czy na mleku?
na wodzie, ale ja dodaję jedną łyżeczkę do butli z mlekiem, tak na początek, później jak będzie chciał jeść to bedzie dostawał całą miskę

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Ja znów nie mam wózka mam już dość tego, jakiś pechowy ten mój egzemplarz
a co się stało?

anessa gratki dla Nino za 4 m-ce, nasz najmłodszy chłopczyk

castia gratki dla Malwinki z okazji pół roczku
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:02   #1023
ada32
Wtajemniczenie

wanilia ego he he ach taka niewinna zabawa
ja sama nie wiem jak to się mogło stac... bawiliśmy się i w pewnym momencie tż wymyślił ze weźmie mnie na ręce i wrzuci w pajęczynę
a ja panicznie boję się pająków a szczególnie ogródkowych krzyżaków no i zaczęłam się z piskiem wyrywac i ciach kolanem w żebro he he.. no biedny jest bo to juź tydzień jak go boli a wczoraj zdecydował ze pójdzie do lekarza bo pracowac nie moze normalnie
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:37   #1024
coralady
Wtajemniczenie

Witam przed południem

Nasza nocka dzisiaj koszmarna,wczoraj sie wyspałam to dziś za to nie Zauważyłam o nas taką prawidłowośc,że co druga nocka jest w miarę

Zaczęło sie przed kąpielą,okropny płacz,ne dało sie Lilki uspokoić,strasznie płakała.To samo było o 5 rano,a od 2 budziła się co chwila Myślę,że to moja wina,bo zjadłam wczoraj trochę bigosu u mamy i chyba jej zaszkodziło Już raz jadłam bigos i to znacznie więcej i wtedy nic nie było,no ale może tym razem jej zaszkodziło,bo nie mam pojęcia co to mogło być

Anessa gratulacje dla Nino z okazji 4 miesięcy

Castia gratulacje dla Malwinki z okazji 6 miesięcy

ada nieźle się z Tżetem bawicie

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

kasiuni_a widziałam na pierwszej stronie,że twój synek miał imponującą wage urodzeniową Jak przybierał na wadze w pierwszych miesiącach?Bo moja siostra urodziła synka z wagą 4200g i po 4 tygodniach wazy już 5,500.Boi się że kolos urośnie,bo zarłok jest
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:41   #1025
kwartalinka
Raczkowanie

witajcie

na początku gratulujemy maluchom:
Malwince Castii z okazji 6 miesięcy
Adriano Anessy z okazji 4 miesięcy

Łucja przesyła buziaki

ja tylko na chwilę bo zaraz się szykujemy i wyruszamy najpierw pozałatwiać kilka spraw na mieście, a potem spacer z koleżanką i jej córeczką
pogoda taka sobie, trochę szaro i deszcz zapowiadają ale ciągle coś wyskakuje i jakoś się spotkać nie możemy
zresztą trzeba się przyzwyczajać powoli do takiej aury

Tity, Kasiuni_a, Wanilko - dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie prania

Wanilko właśnie o ten środek z gondoli mi chodziło tylko nie wiedziałam jak to określić

dziś jak wrócę to pralka pójdzie w ruch i przynajmniej tapicerkę upiorę a matę to już chyba po przyjeździe z wakacji

doczytam wieczorkiem co naskrobałyście

miłego i niekoniecznie szarego dnia dla wszystkich

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:50   #1026
izunia233
Zadomowienie

Hej
U nas nocka o du.py. Pobudka co godzinę i cycuś. Wczoraj poszliśmy na spacer w spacerówce. Normalnie zupełnie inny spacer. Maja spała 2 razy i nie chciała na ręce co w gondoli było normalką.

Anessa gratki dla Nina za 4 miesiąc

szymelka ja prałam tylko środek wózka, ten biały. Trochę mi się ta gąbka co dziecko na niej leży poprzekręcała a tak to wszystko ok.

Maja zasnęła więc mam 30 min na ogarnięcie siebie i domu.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:56   #1027
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Dzien dobry

Bardzo dziekujemy wszystkim ciociom za zyczenia dla mojego solenizanta
Z okazji ukonczenia 4 miesiecy Nino postanowil za duzo nie spac tej nocy
Obudzil sie jak na niego baaaardzo wczesnie bo juz o 23.40 (a ja poszlam spac o 23, wiec bylam nieprzytomna)a pozniej obudzil sie jeszcze o 4 i nie spal do... 6 Caly czas jeczal, piszczal, gugal, machal lapkami a ja po prostu nie wiedzialam co mam ze soba i z nim zrobic...
W koncu zasnal i spal... do 7
I od tej pory swietnie sie ma i swietuje swoj dzien

Castia - za 6 miesiecy dla Malwinki!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:56   #1028
ada32
Wtajemniczenie

coralady pytanie do kasiuni ale jeśli moge to też odp.mój mały urodził sie z wagą 3300 a na 4 tygodnie ważył 5100.. potem na 7 tygodni 6050 i teraz już mniejsze gramy przybierają
Stary 2011-09-07, 11:02   #1029
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. ja tylko na chwilke teraz, szykujemy sie na pogrzeb do kosciola a pozniej do lekarza, odezwe sie jak wroce milego dnia. trzymajcie kciuki zeby u lekarza nie bylo zle
Trzymaj się kochana
Oby dobre wiadomości lekarz dla Was miał!!

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja prałam raz, nic się nie stało. Matę do zabawy też piorę w pralce. Nawet nosidło ostatnio wyprałam w krótkim, delikatnym programie i wszystko o
Ja wrzuciłam właśnie tapicerkę i zobaczymy co będzie

Cytat:
montii.... a mój mały owszem tatusia kocha ale tylko jak mnie widzi... tz wraca późno z pracy i jak tylko wchodzi do domu to od razu pędzi do małego i bierze go w ramiona ... i tak sobie chodzą i jest dobrze ale jak mnie długo nie ma w pobliżu bo np. myję sobie naczynia to mały już się pręży i złości......i przychodzą wtedy razem do kuchni i patrzą jak myje sobie te naczynia ...

no ale wstałam o 7 a mały w najlepsze sobie śpi...ja to troskliwa mama jestem i dużego synka do gimnazjum wyprawiłam .. ach kiedy On tak urósł a tż ma dziś wolne.. bo chyba zebro mu złamałam i wczoraj zrobił prześwietlenie.. dzis się okaże jak odbierze wynik
Ja tam za bardzo nie jestem ograniczona czasowo bo siedzę w domu ale tż pracuje i wolałabym zeby mnie zawiózł.. dlatego myśle o sobocie albo popołudniu w piątek...chociaż i niedziela wchodzi w gre

Aleś nawywijała z tym mężem, jakbyście nie wiadomo jakie akrobacje robili harcując

Moja Lenka też tatusia uwielbia, zwłaszcza jak się wygłupia, ale dłużej jak mnie nie widzi to skrzeczy i muszą na okazanie do mnie przychodzić, jak jestem w innym pomieszczeniu

Ja też szykowałam syna do szkoły, ale nieprzytomna byłam bo Lenka od 4 do 5:30 miała przerwę w spaniu, więc jak tylko zamknęłam drzwi za synem wskoczyłam do łóżka, no i Lenka się obudziła - myślałam że już po spaniu, ale wzięłam ją do cycorki i usnęła jeszcze - dzięki temu wstałyśmy pół godziny temu i teraz jestem wyspana

Ja też wolę jak mąż mnie wozi z małą, bo trochę sama mam opory, no ale jak trzeba będzie to przyjadę sama - byle nie 17, no i od 23 wracam do pracy

Cytat:
Ja znów nie mam wózka mam już dość tego, jakiś pechowy ten mój egzemplarz
uuu, co się stało???

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam przed południem

Nasza nocka dzisiaj koszmarna,wczoraj sie wyspałam to dziś za to nie Zauważyłam o nas taką prawidłowośc,że co druga nocka jest w miarę

Zaczęło sie przed kąpielą,okropny płacz,ne dało sie Lilki uspokoić,strasznie płakała.To samo było o 5 rano,a od 2 budziła się co chwila Myślę,że to moja wina,bo zjadłam wczoraj trochę bigosu u mamy i chyba jej zaszkodziło Już raz jadłam bigos i to znacznie więcej i wtedy nic nie było,no ale może tym razem jej zaszkodziło,bo nie mam pojęcia co to mogło być
Współczuję nocki, u mnie też dobrze nie było, ale ja dospałam rano. Może jak Lila uśnie w dzień to też się połóż.
Stary 2011-09-07, 11:12   #1030
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
coralady pytanie do kasiuni ale jeśli moge to też odp.mój mały urodził sie z wagą 3300 a na 4 tygodnie ważył 5100.. potem na 7 tygodni 6050 i teraz już mniejsze gramy przybierają
Łoho ho!Ale przybrał To chyba absolutny rekord Dzięki za odpowiedź

Wiadomo,ze to indywidualna sprawa,z resztą szwagier był ponoc grubaskiem jak był niemowlakiem a teraz prawie 2 metry wzrostu i chudy Mały może będzie miał tak samo.Tak z ciekawości zapytałam.

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-07, 11:18   #1031
Eirene1987
Zakorzenienie

wpadam na chwilę moje dziecię ma skok i marudzi... to dopiero 3 dzień jakoś a ja wysiadam ale damy radę tylko na wizaż czasu brak...

chciałam wam przekazać tylko smutną wiadomość ehh
Castia do mnie napisała że są z Malwinką w szpitalu od wczoraj. Malwinkę coś uczuliło i walczą z ogromną pokrzywką Malutka wygląda strasznie i nie wiadomo co ją uczuliło bo nic nie wprowadzała Castia nowego...

a dziś Malwinka kończy pół roczku

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:19   #1032
szymelka
Rozeznanie

gratulacje dla Malwinki za pół roczku i Nino za 4 miesiące!!klas ki:

izunia ja tego właśnie środka nie wrzucałam do pralki, bo znalazłam inf, żeby to prać ręcznie - wrzuciłam tylko to co na bokach gondoli było.

caralady - na wagę nie ma reguły, mój syn urodził się z wagą 3200, jak miał 2 miesiące skończone to ważył już 6800, rok 11,8kg , a teraz waży 52kg - a taki niepozorny się wydawał
Stary 2011-09-07, 11:28   #1033
ada32
Wtajemniczenie

anessa gratuluję czwartego miesiąca

castia sto lat dla małej z okazji pół roczku

szymelka no nawywijałam ale my lubimy takie "zabójcze" zabawy he he.. co chwila jak jest okazja to się po chacie ganiamy

coralady dokładnie tak... mały bardzo szybko podwoił swoją masę ur. ale teraz już normalnie przybiera.. a mój starszy na 7 tygodni miał prawie 8 kilogramów i fakt cały czas jest wielki... ale nie gruby tylko duuuży... i nadal rośnie a ja taka chuda i takich synów sobie rodzę he he wieeelkich... córeczka napewno będzie drobniutka po mamusi a co

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wpadam na chwilę moje dziecię ma skok i marudzi... to dopiero 3 dzień jakoś a ja wysiadam ale damy radę tylko na wizaż czasu brak...

Castia do mnie napisała że są z Malwinką w szpitalu od wczoraj. Malwinkę coś uczuliło i walczą z ogromną pokrzywką Malutka wygląda strasznie i nie wiadomo co ją uczuliło bo nic nie wprowadzała Castia nowego...

och biedna Malwinka...szybkiego powrotu do zdrowia życze niuni
Stary 2011-09-07, 11:29   #1034
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
caralady - na wagę nie ma reguły, mój syn urodził się z wagą 3200, jak miał 2 miesiące skończone to ważył już 6800, rok 11,8kg , a teraz waży 52kg - a taki niepozorny się wydawał
To dopiero rekord Wiem,wiem że to nie ma znaczenia ta waga niemowlęca w ogóle nie przekłąda się na późniejszą.Tak z ciekawości zapytałam

Cytat:
coralady dokładnie tak... mały bardzo szybko podwoił swoją masę ur. ale teraz już normalnie przybiera.. a mój starszy na 7 tygodni miał prawie 8 kilogramów i fakt cały czas jest wielki... ale nie gruby tylko duuuży... i nadal rośnie a ja taka chuda i takich synów sobie rodzę he he wieeelkich... córeczka napewno będzie drobniutka po mamusi a co
To chłopak konkretnyMusisz koniecznie o córeczke sie postarać A planujecie trzecie dziecko?

Duuuuużo zdrówka dla Malwinki!!!

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-07, 11:36   #1035
szymelka
Rozeznanie

Cytat:

trzymaj się jakoś w tym skoku

no i przekaż Castii, że trzymamy za nią i Malwinkę kciuki, aby szybko wszystko do normy wróciło, a one pół roku mogły w domu świętować

Cytat:
[

szymelka no nawywijałam ale my lubimy takie "zabójcze" zabawy he he.. co chwila jak jest okazja to się po chacie ganiamy
OJ ja też tak lubię się z mężem wygłupiać, jak syn był mniejszy to bał się, że tata chce coś mamie zrobić i stawał w mojej obronie, ale się już przyzwyczaił, że my tak na żarty i nieraz dołącza - oczywiście jest nadal po mojej stronie

Śniło mi się dziś, że wróciłam już do pracy, jakimś śmiesznym rowerem jechałam, po drodze zgubiłam tel, a Lenka sama została przez chwilę do powrotu męża, a ja nie wiedziałam czy już wrócił i z nią jest. Potem jak dotarłam do pracy to był tam jeden wielki remont i nowi ludzie i ja nie umiałam się w niczym odnaleźć jakiś jeden wielki koszmar
Stary 2011-09-07, 11:45   #1036
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a co się stało?
ehh a cóż mogło się stać z moim wózkiem? oczywiście powietrza nie ma w jednym kole i dętka do wymiany już 4 raz podobny problem, a wczoraj to nie mam pojęcia co się stało, bo po wyprawie do CH pakowaliśmy wózek do bagażnika i patrzymy a tam powietrza nie ma w kole
właśnie wróciłam z małych zakupów, małego zapakowałam w chustę i był nawet zadowolony, rozglądał się wszędzie, ja miałam ręce wolne, zamotałam się dość szybko, ale po powrocie bolą mnie plecy i ramiona, a zeszło nam ok. 30 minut powiedzcie co robię nie tak

ada ale macie zabawy kilka razy czytałam to stwierdzenie, że tż cię rzuci w pajeczynę i nie mogłam zakapowac o co chodzi

Cytat:
[/COLOR]kasiuni_a widziałam na pierwszej stronie,że twój synek miał imponującą wage urodzeniową Jak przybierał na wadze w pierwszych miesiącach?Bo moja siostra urodziła synka z wagą 4200g i po 4 tygodniach wazy już 5,500.Boi się że kolos urośnie,bo zarłok jest
współczuję koszmarnej nocy
A co do Twojego pytania to rzeczywiście Dawid spory się urodził, bo 4170g, ale potem waga powoli rosła i teraz (ma chyba 20 tyg.) waży gdzieś 7 kg. Z tego co patrzyłam w moich zapiskach to po 6 tyg. ważył 5340g,a po kolejnych 5 równe 6 kg. Martwilam się nawet takim niewielkim przybieraniem, ale 2 pediatrów mnie uspokajało, że skoro jest zdrowy, wesoły i w ogóle przybiera to jest ok. On w ogóle ma czasem takie dni, że je słabo, a potem znów nadrabia, ale na pewno głodomorem nie jest.

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
U nas nocka o du.py. Pobudka co godzinę i cycuś. Wczoraj poszliśmy na spacer w spacerówce. Normalnie zupełnie inny spacer. Maja spała 2 razy i nie chciała na ręce co w gondoli było normalką.
o kurcze, współczuję Wam
super, że spacerówka sie spodobała, wreszcie Maja mogła świat podziwiać z wózka

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Bardzo dziekujemy wszystkim ciociom za zyczenia dla mojego solenizanta
Z okazji ukonczenia 4 miesiecy Nino postanowil za duzo nie spac tej nocy
Obudzil sie jak na niego baaaardzo wczesnie bo juz o 23.40 (a ja poszlam spac o 23, wiec bylam nieprzytomna)a pozniej obudzil sie jeszcze o 4 i nie spal do... 6 Caly czas jeczal, piszczal, gugal, machal lapkami a ja po prostu nie wiedzialam co mam ze soba i z nim zrobic...
W koncu zasnal i spal... do 7
I od tej pory swietnie sie ma i swietuje swoj dzien
a to mały aparat niewiele spał a w takim dobrym humorze

Cytat:

Ja też szykowałam syna do szkoły, ale nieprzytomna byłam bo Lenka od 4 do 5:30 miała przerwę w spaniu, więc jak tylko zamknęłam drzwi za synem wskoczyłam do łóżka, no i Lenka się obudziła - myślałam że już po spaniu, ale wzięłam ją do cycorki i usnęła jeszcze - dzięki temu wstałyśmy pół godziny temu i teraz jestem wyspana
ale rozpusta do takiej godziny spać

Cytat:

biedna Malwinka oby szybko udało się to zwalczyć i wyjść do domu
dużo zdrówka dla niej z okazji pół roczku

Cytat:
izunia ja tego właśnie środka nie wrzucałam do pralki, bo znalazłam inf, żeby to prać ręcznie - wrzuciłam tylko to co na bokach gondoli było.
ja ten środek też prałam w pralce

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:52   #1037
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
ehh a cóż mogło się stać z moim wózkiem? oczywiście powietrza nie ma w jednym kole i dętka do wymiany już 4 raz podobny problem, a wczoraj to nie mam pojęcia co się stało, bo po wyprawie do CH pakowaliśmy wózek do bagażnika i patrzymy a tam powietrza nie ma w kole

ale rozpusta do takiej godziny spać

ja ten środek też prałam w pralce
to rzeczywiście szczęścia nie macie z tym wózkiem - może jak tak często się psuje to niech wam go wymienią??

sama nie wierzyłam, że tak długo pospać się udało

a wirowałaś też, czy tylko odpompowywałaś wodę??
Stary 2011-09-07, 11:56   #1038
kasiuni_a
Wtajemniczenie

szymelka raczej chyba nie wymienią, bo pierwszy raz to wjechałam na piznezkę, potem 2 koła podobno od gorąca w bagażniku się rozwulkanizowały (czy coś ), a teraz to nie wiem co było.

a co do prania to z tego co kojarzę, to wrzuciłam do pralki na super szybki program, więc normalnie wirowało

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:56   #1039
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie wróciłam z małych zakupów, małego zapakowałam w chustę i był nawet zadowolony, rozglądał się wszędzie, ja miałam ręce wolne, zamotałam się dość szybko, ale po powrocie bolą mnie plecy i ramiona, a zeszło nam ok. 30 minut powiedzcie co robię nie tak

współczuję koszmarnej nocy
A co do Twojego pytania to rzeczywiście Dawid spory się urodził, bo 4170g, ale potem waga powoli rosła i teraz (ma chyba 20 tyg.) waży gdzieś 7 kg. Z tego co patrzyłam w moich zapiskach to po 6 tyg. ważył 5340g,a po kolejnych 5 równe 6 kg. Martwilam się nawet takim niewielkim przybieraniem, ale 2 pediatrów mnie uspokajało, że skoro jest zdrowy, wesoły i w ogóle przybiera to jest ok. On w ogóle ma czasem takie dni, że je słabo, a potem znów nadrabia, ale na pewno głodomorem nie jest.
Kasiuni_a ja tez jak ponosze Małą w chuście to boli mnie kręgosłupJa to sobie myślę,że to przez mój problem z kręgosłupem.Od zawsze miałam z nim problem,bo jestem wysoka i w okresie dojrzewania za szybko urosłam i od tej pory ciągle coś mnie boli.W ciązy problem się nasilił z wiadomych wzgledów i teraz nawet nie za bardzo schylac sie mogę Jak mam czasem Lilke wykąpać(Tż to zazwyczaj robi)to jak sie poschylam to wyprostowac nie mogę.Jak stara baba

Twój synek zatem niewiele jadł i rzeczywiście mało przybierał,dziekuje za odpowiedź

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-07, 12:08   #1040
ada32
Wtajemniczenie

coralady tak ... bardzo pragnę miec jeszcze jedno dziecko i mówię to z pełną świadomością ale starac się będe za rok

kasiunia no bo ja strasznie boję się pająków i jak jestem niegrzeczna to tż wykorzystuje ten fakt i straszy mnie właśnie w ten sposób
Stary 2011-09-07, 12:12   #1041
izunia233
Zadomowienie

szymelka ja wirowałam.

castia trzymam kciuki za Malwinkę, oby szybko to uczulenie znikło. Wszystkiego Najlepszego

prosimy o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:14   #1042
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
coralady tak ... bardzo pragnę miec jeszcze jedno dziecko i mówię to z pełną świadomością ale starac się będe za rok
SuperJa też chce miec conajmniej dwójke,a jak Bóg da to moze trójkę

Ja bardzo długo starałam się o Lili,nie wiem jak szybko i czy w ogóle udałoby się z drugim.Ja na pewno bardzo chce jeszcze jedno dziecko.Myślę tez długo nie zwlekac z tą decyzją,bo nie chce znów iśc na laparoskopię-bardzo źle ją wspominam.A przy endometriozie to moze być konieczne

izunia zagłosowane

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-07, 12:27   #1043
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
szymelka raczej chyba nie wymienią, bo pierwszy raz to wjechałam na piznezkę, potem 2 koła podobno od gorąca w bagażniku się rozwulkanizowały (czy coś ), a teraz to nie wiem co było.

a co do prania to z tego co kojarzę, to wrzuciłam do pralki na super szybki program, więc normalnie wirowało
no to współczuję, bo bez wózka ciężko Ci musi być

o to może i ja do odwirowania wrzucę, bo jak namoczyłam to waży tonę, więc ciężko będzie wykręcić dobrze tę wodę

Cytat:
To może się spotkamy na poczekalni?? Mnie się też marzy jeszcze jedno, a mojemu mężowi i synowi już teraz się chce ja wolałabym trochę dojść do siebie jeszcze i rok, góra 2, bo potem już za stara będę

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
szymelka ja wirowałam.

castia trzymam kciuki za Malwinkę, oby szybko to uczulenie znikło. Wszystkiego Najlepszego

prosimy o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
dzięki

zagłosowane

Cytat:
SuperJa też chce miec conajmniej dwójke,a jak Bóg da to moze trójkę

Ja bardzo długo starałam się o Lili,nie wiem jak szybko i czy w ogóle udałoby się z drugim.Ja na pewno bardzo chce jeszcze jedno dziecko.Myślę tez długo nie zwlekac z tą decyzją,bo nie chce znów iśc na laparoskopię-bardzo źle ją wspominam.A przy endometriozie to moze być konieczne

izunia zagłosowane
ja po synu za długo czekałam, i miałam niedrożność obustronną, którą zdiagnozowano mi na hsg, na szczęście właśnie po tym zabiegu udrożniło mi się bo za miesiąc po nim byłam już w ciąży z Lenką
Stary 2011-09-07, 12:27   #1044
ada32
Wtajemniczenie

coralady dokładnie...dobrze napisałaś ... jak Bóg da to będę przeszczęśliwa i Tobie też tego życze

tak wiem że miałaś problemy z zajściem w ciąze... i jeśli mogę coś doradzic nie zwlekaj zbyt długo...przeszłam też dużo choc z całkiem innym problemem .. brak konkretnych powodów a różnice miedzy moimi dziecmi widac znaczącą(14 lat) nie pozwól żeby Twój organizm zapomniał o ciązy.. zobaczysz będzie duzo łatwiej
Stary 2011-09-07, 12:28   #1045
marta_27
Zadomowienie

Anessa brawa dla Nino z okazji 4 miesięcy a Castii gratulacje dla Malwinki z okazji 6 miesięcy

jej, my chyba mamy jakiś skok. już 3 dzień po drugiej butli załącza się Mateuszowi maruder. śpiący jest bo oczka trze i czerwone powieki mu się robią, co oznacza że pora snu się zbliża a biedaczek zasnąć nie może. i wtedy muszę najpierw do cycusia dostawić, obowiązkowo na leżąco, a później ululać na rączce i śpiewać kołysanki. a wcześniej odkładałam do łóżeczka i spał po prostu. a teraz po takim odłożeniu bez cyca i lulania mega ryk. na szczęście po tych wszystkich rytuałach zasypia

Cytat:

jejku, przekaż Casti, że życzymy zdrówka Malwince

Cytat:
może za mało masz materiału rozłożonego na ramionach, tzn za wąsko. ja jak mam na ramionach takie wąskie paski materiału to też mnie boli, ale jak rozłożę szerzej ten materiał to jest ok. chociaż po dłuższym (1,5h) noszeniu to też mnie plecy bolą

a w ogóle to zmęczona jestem ostatnio. sama nie wiem czym. i zaczyna mi ludzi do gadania brakować. dziś chyba zostawię Mateusza z tatusiem i pojadę do CH. i tak muszę bo trzeba jakieś ubranko do chrztu kupić

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2011-09-07 o 12:31
marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:31   #1046
ada32
Wtajemniczenie

izunia zagłosowane
Stary 2011-09-07, 12:45   #1047
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
a w ogóle to zmęczona jestem ostatnio. sama nie wiem czym. i zaczyna mi ludzi do gadania brakować. dziś chyba zostawię Mateusza z tatusiem i pojadę do CH. i tak muszę bo trzeba jakieś ubranko do chrztu kupić
mi też czasem brakuje kogoś z kim można pogadać, marudzę wtedy mężowi, że muszę do człowieków iść, bo inaczej zdziczeję

Słuchajcie, mam od wczoraj problem - zauważyłam, że znacząco zmalały mi piersi - są już właściwie takie jak przed ciążą. Karmię jeszcze Lenkę wieczorem, w nocy i rano, ale w sumie sama nie wiem ile Lenka zjada, czy tylko się napije trochę... Czy może mi się już kończyć pokarm, czy to jakiś kryzys laktacyjny Chciałabym jeszcze te karmienia utrzymać, bo moja z butli pić nie chce, ale nie wiem czy to nie koniec, bo co z takich flaków poleci...
Stary 2011-09-07, 12:58   #1048
Natka3008
Rozeznanie

Witam, nockę przeżyliśmy mimo choroby spokojnie, pobudka jedna o 4 a później dopiero 0 9, więc się wyspałyśmy. Najważniejsze, że gorączka minęła

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
biedactwo
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ojej! zdrówka dla Nastusi. Oby lekarstwa szybko pomogły.
Cytat:
o kurcze, współczuję. zdrówka dla Anastazji, żeby jak najszybciej jej przeszłosuper jest ten piesek
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Nadia zjadła dziś bez grymaszenia pół słoiczka marchewki tylko czy to nie za dużo jak na pierwszy raz

natka mam nadzieję że Anastazja lepiej się czuje
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Miałam plan dać małej kaszke, ale ma taki wisielczy humor ze porażka :/trzymam kciuki, żeby szybko wyzdrowiała!!!
Cytat:
współczuję, zdrówka życzymy i oby szybko przeszło
Dzięki dziewczyny za troskę

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
hejo!
bidulka
oby szybko wróciła do zdrowia, trzymam
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
izunia głosiki poszły i gratki 18 tyg
biedactwo, mam nadzieję, że jej szybko przejdzie
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
monti -super ta mata, też się zastanawiam nad nią

nika - ja karmię piersią w nocy 1 lub 2 razy. Przeważnie ok 2-3 i potem 6-7.
Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Ale bylo by suuuper jakby przesypial
Czasem budzi sie raz czasem 2 a czasem 4 Ale ostatnio 2 razy - o 1 i o 5 (ech.. a bylo juz tak pieknie, ze tylko o 5 sie budzil). Zasypia zawsze przed 20.
Ale ja po kapieli daje mu cysia i butle a dopiero w nocy tylko cysia.
Natka - duzo zdrowka dla malutkiej
[QUOTE=patrycja_22;2925131 8]gratulacje

biedactwo oby szybko wróciła do zdrowia /QUOTE]

Dzięki dziewczynki

Cytat:
witam. ja tylko na chwilke teraz, szykujemy sie na pogrzeb do kosciola a pozniej do lekarza, odezwe sie jak wroce milego dnia. trzymajcie kciuki zeby u lekarza nie bylo zle
Trzymam kciuki

Cytat:

Natka zdrówka dla małej, oby szybko jej przeszło
dzięki

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:04   #1049
gosiawolna
Rozeznanie

ja Wam mowie ale dzien najpierw msza w kosciele, w polowie maly zaczal marudzic ze glodny, bo przed wyjsciem oczywiscie nie chcial zjesc, to z nim wyszlam, pozniej reszta pojechala na cmentarz a ja poszlam z nim do lekarza, w polowie drogi mi zasnal u lekarza wyszlo ze ma gardelko czerwone mocniej, i dostalismy baktrim i flegamine, wracajac weszlam do apteki a tam co?? nie bylo tego no to do kiosku po bilet na trajtek a tam?? BILETOW BRAK no to szlam z buta jeden przystanek do nastepnego kiosku i zaczelo lac, kieszen od wozka zmokla bo folia mi sie obsunela nawet niewiem kiedy, ale bilet dostalam , nogi cale mokre, siadam w trajtek i wysiadam przystanek przed domem zeby isc do apteki - dostalam leki zadowolna ze ide do domu, bo tz na cmentarzu byl, doszlam do domu przebralam sie, malego tez, zjadlam i co?? ptrze ksiazeczki nie ma zostawilam w aptece to malego ubralam siebie tez, i pod pache z nim zeby wozka nie ciagnac i mam ksiazeczke, ale rece mnie bola bo ten kolps 8 kg ma ciekawe co jeszcze sie wydazy
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:07   #1050
Natka3008
Rozeznanie

anessa gratulacje dla Nino za 4 m-ce

castia gratulacje dla Malwinki z okazji pół roczku

Cytat:

Życzymy zdrówka, zdrówka dla Malwinki

Cytat:
ja Wam mowie ale dzien najpierw msza w kosciele, w polowie maly zaczal marudzic ze glodny, bo przed wyjsciem oczywiscie nie chcial zjesc, to z nim wyszlam, pozniej reszta pojechala na cmentarz a ja poszlam z nim do lekarza, w polowie drogi mi zasnal u lekarza wyszlo ze ma gardelko czerwone mocniej, i dostalismy baktrim i flegamine, wracajac weszlam do apteki a tam co?? nie bylo tego no to do kiosku po bilet na trajtek a tam?? BILETOW BRAK no to szlam z buta jeden przystanek do nastepnego kiosku i zaczelo lac, kieszen od wozka zmokla bo folia mi sie obsunela nawet niewiem kiedy, ale bilet dostalam , nogi cale mokre, siadam w trajtek i wysiadam przystanek przed domem zeby isc do apteki - dostalam leki zadowolna ze ide do domu, bo tz na cmentarzu byl, doszlam do domu przebralam sie, malego tez, zjadlam i co?? ptrze ksiazeczki nie ma zostawilam w aptece to malego ubralam siebie tez, i pod pache z nim zeby wozka nie ciagnac i mam ksiazeczke, ale rece mnie bola bo ten kolps 8 kg ma ciekawe co jeszcze sie wydazy
No to miałaś super wycieczkę, tak jest jak się coś sypie to na całego. Teraz na pewno będzie już lepiej

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości