|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
mój poszedł spać o 21 i spał do 5
a ja o 2 spr czy oddycha![]() trzymam kciukasy za dzisiejsze szczepienia bo dzisiaj wysyp szczepien My idziemy jutro![]() Carmela kciukasy zacisniete za słuch a zdj boskie
|
|
|
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() oczywiście zaciśnięteCytat:
za bioderka---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Blondynko przepraszam, że pytam, ale dlaczego nie karmisz piersią skoro masz pokarm (pisałaś, że miałaś bardzo dużo) nie możesz czy poprostu nie chcesz? |
||
|
|
|
#1743 |
|
BAN stały
|
Wodaqua
Powiem Ci,ze ja nosiłam wkładki długo,długo bo ponad rok a to dlatego,ze jak karmiłam z jednego,to leciało z drugiego. Teraz czasem zapominam włożyć wkładkę a jak sie zorientuje,a za późno na włożenie bo Iza już ssie,to przyciskam tę drugą brodawkę mocno i to zatrzymuje wypływ mleka. Natko dziś jest super.Ale rano znów 3 X kibelek. Fajnie,ze Domuś taki śmieszek Moja też-Ona w ogóle nie płacze a budzi sie z uśmieszkiem i śmieje sie z byle czego .To taki piekny widok i stawia na nogi. Carmelko to i dziś trzymam kciuki
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację z tą pogodą, to już chyba końcówka tego dobrego. Zazdroszczę gaworzenia i uśmiechów Cytat:
Zdrówka Nerola! |
||
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie z rana
my juz po spacerku zaprowadziłyśmy Oli do przedszkola a później na spacer a teraz śniadanie jem a Nati śpi w wózeczku byłam w ciuchu bo chciałam kupić kombinezon na zimę dla małej 3-6 miesięcy ale nic nie było i chyba będę musiała nowy kupic |
|
|
|
#1748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
AGUUU też już usłyszeliśmy kilka razy Uśmiech, może nieświadomy, ale też coraz częściej gości na buzi Patrysia![]() Pieluszkę zawsze mu daję do spania, chociaż nie wiem, czy dla niego to ma znaczenie. Suszarki jeszcze nie sprawdziliśmy. A tatuś w nocy o 2:30 kupił synkowi specjalnego misia na dolegliwości brzuszkowe, gdy po raz kolejny płakał, nie mógł zasnąć i prężył się. Do tej pory stosowaliśmy ciepłe pieluszki. Taki: http://allegro.pl/termofor-pluszak-w...805698855.html |
||
|
|
|
#1749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
patik u nas tez nie jest lekko.. ja wczesniej n kazde kwilenie cyca wywalałam, w ogóle nie ogarniałam sytuacji. wczoraj zjadłam banana i Radek się od rana pręży, koopy zrobic nie może.. a ja na nic czasu nie mam..nawet nie mam kiedy w biecu zapalić i wody nagrzać
|
||||
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Też niejednokrotnie mogłabym do Was dołączyć. Ja cyca dawałam, bo mały się uspokajał, teściowa nie przylatywała z kontrolą, co się dzieje, a problemy się nie rozwiązywały... Teraz już lepiej odczytuję moje dziecko, ale i tak jest wiele sytuacji, kiedy sobie nie radzę...
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
brunetce chodziło chyba o to że co 2 godziny jadłaby normalną porcje 100ml powiedzmy
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1755 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem dlaczego. Intuicja mi podpowiada, że to nie jest ok, a jak już to podobno można je zrobić kiedy dziecko ma pół roku i 1,5 roku...więc jeżeli już to w tych sytuacjach bym szczepiła. A te rota? Nie mam pojęcia na co, po co, kiedy i gdzie ![]() Cytat:
![]() śmiem twierdzić że wczoraj wisiało coś w powietrzu, moja też okropnie MARUDNA! Już sama nie wiedziałam, czy koopa , czy biegunka, czy mam mało pokarmu ![]() Jak zaczęła płakać na spacerze to nie wiedziałam o co chodzi.. nawet wietrzenie pulinki nie pomogło ![]() Gratuluje organizacji ![]() Cytat:
![]() Też odciągam, w nocy tego nie robię aby jej nie wybudzać właśnie, staram się odciągnąć dużo przed snem, ale jak słyszysz że jej to przeszkadza to rób to co Ci mówi intuicja Nie padaj ![]() Moja też wstała o 3 i zasnęła dopiero o 5 ![]() Cytat:
![]() ![]() Kocham Twoje psy ! Są przepiękne ! Cytat:
najwyżej będzie dla mnie na miesiączkę ![]() Cytat:
Natka powiedz mi jaką masz ta dietę?! Ja czekam na te pierwsze Aguuu, czasem sobie powie "A" "E" i "kik" Cookie Ja bym z dnia na dzień piersi nie odstawiła, jeżeli musiałabym to zrobić... stoponiowo, ale faktycznie wziąć się w garść i pilnować np aby co 2,5-3h miała tą pierś, żeby nie musiała wisieć wiecznie - tylko pamiętaj tu potrzeba czasu Wiecie co? U mnie naprawdę kryzys ![]() W nocy spała od 20 do 3 i zawsze jak tak spała musiałam wstać ok 24h odciągnąć bo miałam twarde, a dzisiaj o 3 były miękkie ![]() pocycykała,pocyckała i zasnęła ale rano o 8 pojadła z jednego ale za chwilę, usta jak podkowa i foch że nic nie leci dostała z drugiej.No i bączki ją wybudzały, to wina torta i ciasta z chrztu - czuje to ! Agadus koopy powoli stają się normalne, czasem jej uleci przy bączku sama woda, ale jest zdecydowanie lepiej nie płacze przy koopach - czasem coś jęknie, ale to zazwyczaj bączek idzie, więc myślę że jest napowietrzona, albo te jelitka tak się formują.WIADOMOŚĆ OD SWEET : "Jesteśmy z Igorkiem w szpitalu od niedzieli dostal zapelnia skory, jednak te krostki to nie potowki byly.Pozatym mial biegunke i brzydki pepuszek.dostal antybiotyk dozylnie.narazie czekamy na wyniki maja byc jutro, ale najpredzej wypisza nas w poniedzialek dopiero" |
||||||
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Dziecko ma chyba skok. Śpi bardzo niespokojnie, wzdryga się na hałas. Trudności z zasypianiem. W nocy od 3-7 zero snu. W dzień marudny. Esz:///
Ja też oglądam Pierwszą Miłość ![]() a w między czasie przerzucam na "Prosto w serce" Kajool udzielaj się. Każdy zaabsorbowany swoim Dzieciem. Ale powiem Ci, że jak ktoś udzieli radę to czasami nawet nie pamiętam, albo nie mam czasu żeby podziękować a nie znaczy wcale, że nie koszystam
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
o masz!!! SWEET zeby wszystko szybko sie poprawiło i wracajcie do domku! <kciuki>
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
Sweet wracajcie szybko do zdrowia i do nas!
Kciuki za dzisiejsze badania i szczepienia :kciuk i:
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam termometr
idę sprzątać póki Lili zasnęła postaram sie wieczorem Was nadrobić
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Boje się dzisiejszego szczepienia
![]() ![]()
|
|
|
|
#1761 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.BTW Nie cierpię tekstu "baba za kierownicą", uważam że kobiety są dobrymi kierowcami, a czarne owce trafiają się i w śród mężczyzn. Walczę o dobre imię kobiet w tej dziedzinie i dlatego dopinguję wszystkie dziewczyny do częstej jazdy samochodem, bo tylko praktyka czyni mistrza. Oczywiście zdarzają się przypadki, które ewidentnie nie powinny jeździć, ale to inna historia. Większość kobiet mających problemy jeździ za rzadko. Głównie jak mąż napije się na imprezie, to one robią za szofera.Cytat:
Oh, to piękny kolor włosów (zawsze chciałam być blondynką), ale tak jak napisałam brumkowi, dopinguje wszystkie kobiety do ćwiczeń i doskonalenia się. Cytat:
Cytat:
U mnie chyba cud się zdarzył. Spotkałam wczoraj kogoś, kto być może pomoże mi się dostać do państwowego żłobka. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A jaki? |
||||||||
|
|
|
#1762 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja już doświadczyłam jednego i drugiego ![]() Cytat:
jak czytam ile dzieci w wieku Krystianka śpią to jestem w szoku mój spał po kąpieli od 21 do 1 to bardzo długo jak na niego potem szamanko i sen do 4 potem znów szamanko i sen do 6 i wrzask bo troche mu sie ulało i brudną buzie miał no i potem spanie dopiero o 10 Cytat:
Oczywiście Trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
Natka własnie miałam pisać że długo sie nie odzywasz ![]() Mamusie karmiące MM wiecie co mnie wkurza ? Ten napis na pudełku Bebilonu- Najlepsze jest mleko matki ja wiem o tym ale co zrobić kiedy tego najlepszego mleka jest tyle co kot napłakał Dzisiaj dostałam takiego smaku na kawe od listopada nie piłam ale mi smakowała
|
||||||
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Ale p/żółtaczce i tak dziecko dostanie, tylko jedno kłucie extra i później na pół roczku znowu, a przy 6w1 juz nie trzeba kłuc. Ja uwazam ze to jest lepsze, niestety za późno do tego doszłam.
|
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Sweet trzymam za Was kciuki Żaneta ja też nie szczepię na pneumo ze względu na wewnętrzny "głos sprzeciwu" Kajool proszę mi to nie wypisywać takich rzeczy. Ja np. teraz cały czas czytam, a mało do czego się odnoszę na forum ze względu na brak czasu. Ale wszystkie Wasze rady koduję Tatuś zabrał Dominika na spacerek, ale zaraz wracają na jedzenie. Mamusia ogarnęła troszkę dom, poprała i coś tam ugotowała. Nocka ładna nawet, z prężeniem tylko rano. Czuję, że to jeden z ostatnich takich spacerów bo wieje strasznie i pewnie przyniesie jakiś deszcz i zmianę pogody na dobre
|
#1765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rota, to jest to popularnie zwana grypa żołądkowa, czyli wymioty i biegunka przez kilka dni. Nie każdy jest na to choruje, ale ja akurat tak i boje się że przyniosę to do domu i zarażę mała dlatego szczepię. O odwodnienie w tej chorobie bardzo łatwo, a to jest bardzo groźne dla maluszków. Sama mało nie zeszłam z odwodnienia przy tej chorobie i musieli mnie ratować kroplówkami w szpitalu. |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio tylko ciągle Wam narzekam. Wybaczycie ![]() Od rana do teraz ją usypiam. Przed chwilą przysnęła, zaraz pewnie znowu kwęki usłyszę... Jej katar nabrał na sile, do tego podrażniłam jej chyba śluzówkę od odsysania co chwilę i pryskania wodą, bo gluty z krewką... Nic mnie nie cieszy. Dzisiaj po południu jedziemy do ortopedy, proszę o kciuki ![]() Carmela ![]() Ania i Marina za 12 tygodni chłopców. Czy to znaczy że skończyły się kolki i problemy z brzuchem?Czekam na ten magiczny wiek u nas...może coś zmieni? Podobno w Polsce jest znachorka od takich płaczek co nie chcą śpać ![]() Miałam ją zaniesć na dół do teściowej, ale moja duma mi nie pozwala. Sama tu nie zagląda, widzę znowu fochy strzela. Ostatnio jej się chyba nie spodobało że moją mamę poprosiłam o asystę jak byłyśmy u chirurga. Ale ja mam życie.... |
|
|
|
|
#1768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I powiem, że jest lepiej Od 3 m-ca będę już napewno więcej jadła.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1769 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I takiego misia do brzuszka przykładać trzeba? Ni będzie za ciężko maluchowi? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Praktykuję coraz więcej, ale mam niezłe schizy - w pracy mam do czynienia z wypadkami, trupami itp więc widzę zagrożenie na każdym kroku - to nie pomaga, ale nie powiem - jest coraz lepiej
|
|||||
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Też bym wolała 6w1, ale u mnie w przychodni oferują tylko 5w1 z wymienionych wcześniej przeze mnie powodów. Za późno się o tym dowiedziałam. Z resztą dla mnie najważniejszy był ten krztusiec bezkomórkowy i to jest w 5w1.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

a ja o 2 spr czy oddycha
My idziemy jutro

oczywiście zaciśnięte

dzięki Tobie i Scio nie robie krzywdy swojemu dziecku nosząc w chuście 

o 3 były miękkie 
dostała z drugiej.
nie płacze przy koopach - czasem coś jęknie, ale to zazwyczaj bączek idzie, więc myślę że jest napowietrzona, albo te jelitka tak się formują.
zębole
idę sprzątać póki Lili zasnęła

Zakończone: 2
od listopada nie piłam ale mi smakowała