mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 11:57   #3721
ela3010
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

A ja jestem na l4 od początku czerwca, pracowałam jako pomoc w przedszkolu, musiałam pójść na l4 bo dzieci nagminnie chorowały na szkarlatynę i różyczkę. Potem okazało się że szyjka sie slraca, dużo leżenia i juz nie mogę wrócić, strasznie tęsknię za pracą i atmosferą, dyra taka sobie ale problemów nie robiła.
A praca można powiedzieć że fizyczna bo pomaganie dzieciakom w łazience, na stołówce, przytulanie, poprawianie ciuchów, ogarnianie bałaganu itp. Miałam też parę godzin świetlicy którą prowadziłam i tam już lepiej bo zazwyczaj siedziałam więc odpoczywałam. Kiedyś maluch mi wleciał z rozpędem w brzuch, myślałam ze się rozpłaczę ze strachu, ale nic się nie stało.
Miałam wrażenie czasem że to praca w niebezpiecznych warunkach w moim przypadku.

Teraz siedzę sama w domku i tęsknię za moim urwisem małym, ale cóż zrobić, tak musi być, za 2mce będę tęsknic za tym spokojem.
Taka natura nasza ze ciągle cosik nam nie podchodzi, ale byle zdrowie i zgoda były to już jest powód do radosci.

Truskafko Ty taka nasza forumowa biznes woman, ciągle coś robisz, jak nie w firmie to na budowie, a brzuś maleńki, fajniusi.

Agulan daj znać jak poszło w szkole.

Asiol ja w temacie przedszkola, i Myszka jeszcze też. Moje dziecko drugi rok zaczęło więc luzik, ale znam te nerwy z zeszłego roku, masakra jakaś, strasznie przeżywałam, ale daliśmy radę więc i Twoja rodzinka też da, będzie dobrze.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:04   #3722
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

jeszcze sie o slubie wypowiem, my nie pisalismy ze chcemy kase, a i tak dostalismy tylko 2 prezenty kieliszki do wina, bo zamiast kwiatow chcielismy wino. Dostalismy prawie 50 butelek- wszytskie oprocz 1 zdolalismy wypic przed ciaza czyli w pol roku Jak ktos lubi wino to polecam, fajna zabawa potem z probowaniem, ogladaniem itd.

Zalaczam fotke z wakacji
u mnie było podobnie - nie pisałam że chce kase a i tak ją dostałam. Prezenty dostałam tylko od gości ślubnych.
Butelek wina też miałam około 50 i też wszystkie w pół roku poszły :P

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
to ja musze przeprac w takim razie przed pierwszym uzyciem dzieki za rade
Ja zawsze wszystkie ciuchy które zakładam bezposrednio na ciało piorę przed użyciem i czasami też kolorowe koszulki, t-shirty bo po praniu są mniej sztuczne
Stary 2011-09-07, 12:06   #3723
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
A ja jestem na l4 od początku czerwca, pracowałam jako pomoc w przedszkolu, musiałam pójść na l4 bo dzieci nagminnie chorowały na szkarlatynę i różyczkę. Potem okazało się że szyjka sie slraca, dużo leżenia i juz nie mogę wrócić, strasznie tęsknię za pracą i atmosferą, dyra taka sobie ale problemów nie robiła.
A praca można powiedzieć że fizyczna bo pomaganie dzieciakom w łazience, na stołówce, przytulanie, poprawianie ciuchów, ogarnianie bałaganu itp. Miałam też parę godzin świetlicy którą prowadziłam i tam już lepiej bo zazwyczaj siedziałam więc odpoczywałam. Kiedyś maluch mi wleciał z rozpędem w brzuch, myślałam ze się rozpłaczę ze strachu, ale nic się nie stało.
Miałam wrażenie czasem że to praca w niebezpiecznych warunkach w moim przypadku.

Teraz siedzę sama w domku i tęsknię za moim urwisem małym, ale cóż zrobić, tak musi być, za 2mce będę tęsknic za tym spokojem.
Taka natura nasza ze ciągle cosik nam nie podchodzi, ale byle zdrowie i zgoda były to już jest powód do radosci.

Truskafko Ty taka nasza forumowa biznes woman, ciągle coś robisz, jak nie w firmie to na budowie, a brzuś maleńki, fajniusi.

Agulan daj znać jak poszło w szkole.

Asiol ja w temacie przedszkola, i Myszka jeszcze też. Moje dziecko drugi rok zaczęło więc luzik, ale znam te nerwy z zeszłego roku, masakra jakaś, strasznie przeżywałam, ale daliśmy radę więc i Twoja rodzinka też da, będzie dobrze.
wiesz co my z dziewczynami z pracy- a wszystkie maja dzieci w wieku przedszkolnym- to mowimy ze przedszkolanki to normalnie zywcem do nieba powinny isc
ja wiem ile jest roboty z jednym malym ruchliwym brzdacem- a co dopiero miec na glowie odpowiedzialnosc za cala grupe
faktycznie w twoim przypadku to jest nromalnie ciezka fizyczna harowka, pomijajac ryzyko zarazenia, nie dziwi ci sie ze jestes na zwolnieniu

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość

Ja zawsze wszystkie ciuchy które zakładam bezposrednio na ciało piorę przed użyciem i czasami też kolorowe koszulki, t-shirty bo po praniu są mniej sztuczne
a ja len jestem
Stary 2011-09-07, 12:08   #3724
Anusiak 83
Raczkowanie

Kurcze, mam taki dzień na "nie"
Aż się nie odzywam w pracy, sama na siebie zła jestem że tak się zachowuje
i gardło mnie drapie a klime rozwalają
i kolega dziś puszcza muzyke i albo smęty lecą albo jakieś ciężkie kawałki...
normlanie wszystko mnie drażni
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:08   #3725
goldika
Zakorzenienie

Glam nie tykam niczego co ma chociazby aromat kawowy. Bleee. No dobra moge od biedy zjesc jednego czekoladowego cukierka o smaku kawy jak jestem zdesperowana na slodkie

Kurcze to tych majtek troche potrzeba... bede musiala domowic w takim razie. Ale gdzies mi sie obilo o oczy, ze te wielorazowe sa przyjemniejsze w dotyku niz te jednorazowe ???
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:11   #3726
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
słyszałam, że na butki dla dziecka powinno się zwracać bardzo duzą uwagę, na wyprofilowanie itd. i fakt jest tez taki że buciki dzieciece są dość drogie.... fajnie, że masz taki sklepik u siebie
ale chyba zwraca się uwagę na butki jak już dziecko zaczyna chodzić a nie gdy jeszcze siedzi mam taką nadzieje bo te na pierwsze pół roku życia kupowałam patrząc sie na to czy bucik mi sie podoba a nie czy ma profilowaną podeszwę

Przyszły dziś do mnie woreczki na pieluchy z aukcji:
http://allegro.pl/worki-woreczki-na-...784636195.html
Wieczorem przetestuje to czy zapachy wypuszcza na frecich i kocich kupkach :P
Stary 2011-09-07, 12:14   #3727
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Truscafko 12kg?? chya faktycznie w uszy Ci poszlo bo ich na zdjeciu nie widac

Mam pytanko... ile takich majtek siateczkowych zamierzacie miec w posiadaniu? Ja wzielam na razie 2szt zeby sprawdzic czy mi pasuja jakoscia i rozmiarem i mysle czy wiecej nie potrzebuje??

ja ma 5 sztuk... bo dobijałam do 20 zł za ogól zamówienia

Cytat:
ja mialam chyba 14 (2 opakowania po 7) i wszystkie zuzylam... na poczatku czesto sie zdarza przemokniecie wiec zmienialam czasem po pare razy dziennie. a krwawienie trwalo prawie 5 tygodni wiadomo potem juz slabsze ale bez podpaski nie dalo rady
mozna oczywiscie uzywac zwyklych majtow- ale mi troszke szkoda bylo. te jednorazowe chyba kolo 10 zl za opakowanie kosztuja wiec mysle ze warto ze 2 miec

hmmmm... az 5 tyg... nie wiem czemu ale myslalam ze to tak jak normalny okres... pare dni... tylko suuuper obficie
czyli tych podpasek dla mam po porodzie wiecej niz 1 paczka sie przyda ?! bo myslalam ze wykorzystam szpitalne, potem 1 paczka a potem na podpaski super chłonne sie przerzuce jak bedzie potrzeba...

pochwale sie kumpelą.. właśnie zadzwoniła do mnie i pow. ze na 15 mam byc u niej bo bede miala rozmowe w sprawie pracy wie ze na zwolnieniu jestem itd, wiec pow tylko ze praca dorobkowa i zeby mi sie w domu nie nudzilo... nom kochanaaaaaa

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
ale chyba zwraca się uwagę na butki jak już dziecko zaczyna chodzić a nie gdy jeszcze siedzi mam taką nadzieje bo te na pierwsze pół roku życia kupowałam patrząc sie na to czy bucik mi sie podoba a nie czy ma profilowaną podeszwę

oooo... a kiedy kupowałaś, bo ja tez z tej aukcji zamawiałąm i jeszcze nie mam, choc moze na poczcie cos jest

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:16   #3728
goldika
Zakorzenienie

Tottie do mnie tez leca te woreczki na pieluszki

witaminko to kochana masz kolezanke
ja mam 4 paczki tych podpasek typowo poporodowych ja jestem taka, ze podpaski ogolnie mnie obrzydzaja i jak je stosowalam to zmienialam je co chwile z podkladami bedzie pewnie podobnie.
Stary 2011-09-07, 12:23   #3729
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
no tak chodzi o buciki do chodzenia
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
hmmmm... az 5 tyg... nie wiem czemu ale myslalam ze to tak jak normalny okres... pare dni... tylko suuuper obficie
czyli tych podpasek dla mam po porodzie wiecej niz 1 paczka sie przyda ?! bo myslalam ze wykorzystam szpitalne, potem 1 paczka a potem na podpaski super chłonne sie przerzuce jak bedzie potrzeba...

oooo... a kiedy kupowałaś, bo ja tez z tej aukcji zamawiałąm i jeszcze nie mam, choc moze na poczcie cos jest
powodzenia na rozmowie a jaka to praca?

ja mysle ze to rzecz indywidualna ale ze mnie ponad 2 tyg sie lalo naprawde konkretnie, potem przeszlam na normalne podpaski- a takie "slimaczenie sie" to trwalo serio z 5 tyg. zupelnie jakby natura wyrownywala za te 9 mies co nie ma sie okresu
do mnie tez woreczki jeszcze nie dotarly

Cytat:
Tottie do mnie tez leca te woreczki na pieluszki

witaminko to kochana masz kolezanke
ja mam 4 paczki tych podpasek typowo poporodowych ja jestem taka, ze podpaski ogolnie mnie obrzydzaja i jak je stosowalam to zmienialam je co chwile z podkladami bedzie pewnie podobnie.
na pewno bedziesz bo to rozne paskudztwa wylatuja jakies skrzepy takie bleee
Stary 2011-09-07, 12:28   #3730
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
moja kruszynka nadal spokojna... choc coraz czesciej daje znaka o sobie to spokojnie i w dzien i w nocy sypiam... ale widze ze ona jakos malutko aktywna w porownaniu do waszych pociach (bynajmniej z tego co czytam)... ale wazne ze daje znac ja sie nie martwie

co do zaplątania... jesli na serio Cie to martwi zapytaj swojego lekarza i jak cos jedz na usg... stres najgorszy od wszystkiego !
tak zrobie bo w sumie też dawno jej nie widziałąm , ale t ętno miała w normn ie 148

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnaoak Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Jestem w 31tc i czasami po obiedzie albo jak sie poloze to tak jakos ciezko mi sie oddycha, czasami nie moge tchu zlapac. Czy to jest spowodowane ulozeniem malej w brzuchu?
ja tak mam ze jak zjem to tchu nie moge zlapac i jeszcze jak nogą kopnie to już wogole , musze sie położyć. wtedy jest lepiej

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:30   #3731
goldika
Zakorzenienie

a mi tak dobrze ze okresu o bol mi nie chodzi bo ja w okres raczej funkcjonuje normalnie ale o okresowe rytualy przewijania sie fuuu.

Sporo z nas te woreczki zamowilo

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

a tak w ogole jade dzis Tz na zakupy ciuchowe. Dla nas dla odmiany!!!
Nie mam juz w co sie ubierac a za tydzien jade do ojca i znajomych
Stary 2011-09-07, 12:31   #3732
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
powodzenia na rozmowie a jaka to praca?

aaaaaaa... nic nie wiem, tajemnica :P ale zdam relacje jak wroce...
wlasnie napisalam jej, ze nie mam zadnych takich "rozmownych ciuchów" wiec mam nadzieje ze jakos ujdzie to mi odp: "on wie jak wygladasz" buahahahahahahahaha usmiałąm sie jak nie wiem

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:35   #3733
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Tottie, dzięki za wsparcie, niestety mój TŻ kocha pracę, od dwóch dni wraca o północy z pracy, a ja siedzę sama
Przyjdzie Bobas na świat i na pewno to się zmieni
Trzymam kciuki!!!
Stary 2011-09-07, 12:36   #3734
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Daj koniecznie znać bo też miałam je kupić. O wiele tańsze niż Paklanki

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:39   #3735
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja od dzis o rok starsza, tz rano wzial mala po cichu na dwor jak wstala do sklepu poszli, przyniesli mi bukiet rozyczek i czekoladki, nie lubie takich ale nie wazne, wazne ze pamietal przyszli zrobili sniadanko i do lozka mi przyniesli
Darusiaaaa wszystkiego najlepszego!!! Super prezent - ja bym się cieszyła
Mój mąż takim romantykiem nie jest

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-09-07 o 13:12
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:41   #3736
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
a mi tak dobrze ze okresu o bol mi nie chodzi bo ja w okres raczej funkcjonuje normalnie ale o okresowe rytualy przewijania sie fuuu.

[/COLOR]a tak w ogole jade dzis Tz na zakupy ciuchowe. Dla nas dla odmiany!!!
wisz co jak sie macica kurczy to niektore kobiety odczuwala bolesnosc. ja nie wiem, jakos nie zwrocilam uwagi- tzn pierwszych kilka dni bralam przeciwbolowe ze wzgledu na krocze i tych skurczy nie czulam, a potem to tylko lecialo i nie boolalo...

pochwal sie jak wrocisz co fajnego kupilas
Cytat:
aaaaaaa... nic nie wiem, tajemnica :P ale zdam relacje jak wroce...
wlasnie napisalam jej, ze nie mam zadnych takich "rozmownych ciuchów" wiec mam nadzieje ze jakos ujdzie to mi odp: "on wie jak wygladasz" buahahahahahahahaha usmiałąm sie jak nie wiem
bo to moze praca bez ciuchow
Stary 2011-09-07, 12:42   #3737
marejta
Zadomowienie

kurczę mój tż dzisiaj wstał przede mną i przygotował mi śniadanie i do pracy też kanapeczki mi takie super przygotował że jak je teraz jem to cud miód i orzeszki, chyba włożył w nie trochę swojego serduszka bo niby nic takiego a pyszności

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:44   #3738
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tż układa płytki na podłodze w ganku wiec mam chwilkę dla Was zanim pójdę robić obiad. Po południu może pojedziemy do Rzeszowa bo u nas nie ma żadnego wyboru jeśli chodzi o płytki ścienne, a teściowa chce aby w ganku zrobić cokolik. Poza tym potrzebujemy do siebie do pokoju półki na ścianę bo nie mam gdzie kwiatków poukładać a pasuje zacząć myśleć o kąciku dla dziecka. Czasami uciążliwe jest mieszkanie na pipidówie.

Co do listonosza to ja nie mam aż takich problemów jak Wy. Tylko większych paczek nie przynosi i zostawia awizo, a tak to wszystko elegancko do rączki. Wie, że teściowe są zawsze w domu. Co prawda on nie musi wychodzić po schodach, bo u mnie na wsi bloków nie ma, ale teren do obsługi ma dość rozległy.

Każda ciąża jest inna i to że jedna kobieta pracowała do rozwiązania to nie znaczy, ze inna też może. Zresztą zresztą ja uważam, że to jest decyzja kobiety - jeśli chce być na L4 to niech sobie będzie nie zależnie czy są do tego wskazania medyczne czy też nie. Pracodawcy na pewno mają na ten temat inne zdanie, ale w sumie to lekarz decyduje czy wypisać L4 czy nie- jeśli wypisuje to laik nie powinien kwestionować decyzji specjalisty.

Co do nacinania krocza to w jakiejś gazecie czytałam, ze lepiej sie goi rana pęknięta, bo niby pęka tam gdzie tkanki są najcieńsze. Jak zwykle odzywa się we mnie sceptycyzm, bo jeśli pęknie się w kierunku odbytu to wątpię aby taka rana goiła sie lepiej. Więc sie nad tym nie zastanawiam, a przy porodzie położne i tak zrobią swoje.

marejta a u mnie słonko świeci

asiol to współczuję

dygotka ja też wolę kisiele i budynie takie jak Ty

Cytat:
to mi sie spodobalo
http://allegro.pl/kawka-bocianek-na-...789273948.html
ja bez kawki zyc nie moge
Ja tą kawkę znalazłem w jakimś sklepie internetowym i mi się micha roześmiała, bo ja też kawowa jestem. A przy małym dzieciaczku to dobrze będzie jakoś doładować baterię.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:46   #3739
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie listonosz przyniosl mi Oilatum. 3 dzien z rzedu mi przynosi polecone i widac, ze ma mnie dosyc oczywiscie ciagle namawia mnie, zeby zlozyla jakis tam wniosek ze polecone moze wrzucac do skrzynki a nie do rak wlasnych. Ale ja odmawiam bo ze skrzynki nie raz mi kradziono listy i przesylki!
To do mnie przychodzi wciąż listonosz - taki starszy pan który dorabia sobie na emeryturze. Bardzo miły człowiek. Zawsze pyta jak się czuje, czy maluszek kopie i opowiada o swoich wnukach i o tym że moi rodzice będą na pewno uwielbiali Adasia skoro mają 3 córki Mieszkam na 2 piętrze i nie narzeka na piętro... wie że jestem na L4 to przynosi mi nawet przesyłki które mieszczą się w skrzynce i te które poprzedni listonosz zostawiał na poczcie a w skrzynce zostawiał mi awizo z napisem "gabaryty" który miał oznaczać że paczka jest duża dlatego jej nie wziął z poczty

Dziś kurier przyniósł łóżeczko z materacykiem. Z niecierpliwością czekam na mężą - jak wróci z pracy to rozpakuje
Stary 2011-09-07, 12:48   #3740
ela3010
Zadomowienie

Witaminko to powodzenia na rozmowie, i daj znać jak tam ico tam bo ja ciekawska jestem.

No ze mnie po porodzie też długo ciekło, urodziłam 3o października a 8 grudnia już okres przylazł.

Glam dziewczyna która przyszła po mnie na zastępstwo mówiła mi że w sobotę do psychiatry idzie tak jej dzieciaki dały popalić, a to był jej drugi dzień pracy, hehe.
A tak serio to wrzesień najcięższy, potem już się ogarnia, dzieci mają zasady, stosuja sie, oczywiście wyjątki zawsze są ale są i na nie sposoby.
Ogólnie to kocham dzieci i dlatego praca jest o połowę lżejsza.
Np w czerwcu jak odprowadzałam syna do przedszkola to podeszła do mnie 4 letnia Esterka i pyta' pani nie pracuje bo urodziła pani dziecko', moja kochana dziewczynka.
A teraz w pierwszy dzień pracy podszedł do mnie 4letni Mateusz, popukał mi w brzuch i mówi do mnie' czy ty masz tam drugie dziecko', no te szkraby słodziaki są.
Ale są sytucje których nikt by nie pozazdroscił, największa hardkorowa akcja sprzed wakacji to taka; wchodzę do łazienki a tam sedes, drzwi, klamki, spłuczka- wszystko umazane kooopą, żadne się nie przyznało i nikogo nie obczaiłyśmy ale smrodu było co nie miara, bleeeeee.
Takie uroki maluchów.

Idę wreszcie z tą książka poleżeć bo miałam się kapać od rana ale tak mi zeszło a teraz nie pójdę bo kurier moze przyjechać o tej porze i nie chcę taka po kąpieli lecieć na dwór.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:52   #3741
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
a tak w ogole jade dzis Tz na zakupy ciuchowe. Dla nas dla odmiany!!!
Wielkie dzięki za przypomnienie - tż kazał mi kupić płaszczyk i aukcje muszę sobie przypilnować, a wyleciało mi to całkiem z głowy, znów bym się obudziła po fakcie.

Darusiaaaa
ja za Twoje zdrowie zjadła rogalika z marmoladą

marejta dla tżta - taki facet to majątek
Stary 2011-09-07, 12:53   #3742
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ale jeżeli chopdzi o atmosferę to mi by tez odpowiadało tam zostaĆ i popracowaĆ, bo dziewczyny miłe
Ja tęsknie za atmosferą w swojej firmie... kiedy dostałan w nie jpracę nawet nie wiedziałam że poznam w niej tyle fantastycznych i ciekawych osób. Kierownik i Dyrektor są super... naprawdę grzechem by było gdybym narzekała na atmosferę w pracy!!! No ale lekarz wysłał na L4 i teraz siedzę i się nudzę
Stary 2011-09-07, 12:54   #3743
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous tu ta kawusia jest tańsza
http://www.wkrainienatury.pl/zywnosc...ry-natury.html
Stary 2011-09-07, 12:55   #3744
glamourous
Zakorzenienie

Chawa jak bylam w szpitalu to lezala ze mna dziewczyna ktora strasznie popekala i krwotoku dostala. a potem ze wzgledu na uplyw krwi, stres itd mdlala co chwila.
tez czytalam ze naciecie robia bezpiecznie (na godzinie 17 ) a jesli chodzi o pekniecia to roznie moze byc, wszystko ma swoje za i przeciw
rozerwaniu ulega zazwyczaj tylko skora, trudniej sie zszywa ale za to ponoc latwiej goi- a przecieciu 3 warstwy miesni
ale pekniecie z kolei jak piszesz- jest ryzyko ze pojdzie w kierunku odbytu bo tam tkanki sa najdelikatniejsze i wtedy moze sie wstretnie goic albo zrobic paskudztwo co sie nazywa kloaka - w skrocie ryzyko samoistnego popuszczania kalu przez pochwe
ja mialam naciecie, bolalo jak sie goilo, zszywanie trwalo dluzej niz porod- myslalam ze mi polozna krzyzykami wzorki haftuje ale wszystko przezylam i jakby teraz lekarz czy polozna sugerowaly ze to niezbedne to bym sie zgodzila
Stary 2011-09-07, 12:57   #3745
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Dziś rozpoczęłam 31 tydzień!!!! dodaję fotkę
A ja myślałam że mam mały brzuszek... śliczny masz... taką małą piłeczkę
Mój w ciągu ostatniego tygodnia nagle powiększył się o kilka centymetrów!!! Najpierw mały a potem nagle... ktoś kiedyś pisał że brzuszki rosną skokowo i na swoim przykładzie mogę powiedzieć że to prawda.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Co do naciecia - mnie moga naciac
A ja się nie zgodzę... bo zawsze jest szansa że kobieta nie popęka. Poza tym czytałam o tym, że skóra pęka w najdelikatnieszym miejscu a tną zawsze w innym... jak im wygodniej
Stary 2011-09-07, 12:57   #3746
goldika
Zakorzenienie

Glam jasne, ze sie pochwale potrzebuje juz jakies zimowe buty i sweterek. No i bluzke jakas. O kurtce to moge pomarzyc

Tottie zazdroszcze listonosza. Moj ma moze ze 35lat i ostatnio ciagle przychodi do mnie z papierosem w ustach co mnie nieco drazni
dasz linka do lozeczka i materacyka? Szczegolnie materacyka
Stary 2011-09-07, 12:59   #3747
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tottie ja też miałam super atmosferę w ostatniej pracy - tak dobrze to mi sie nigdzie indziej nie pracowało, no ale co poradzić jak umowy nie przydłużyli, a w sierpniu br kolejnych kilka dziewczyn spotkał taki sam los jak mnie. Z dziweczynami jednak caly czas utrzymuję kontakt - fantastyczne osoby.

Idę robić obiad bo tż już mnie prosił. Ma racje bo jak potem mamy jechać do Rzeszowa to czas ruszyć pupe.
Stary 2011-09-07, 12:59   #3748
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
heheh całe 12 kg! także wcale tak malutko nie jest gdzieś mi powchodziło w zakamarki
żartujesz chyba??? To ja przytyłam do tej pory niecałe 10kg i brzuchol mam jak dwa Twoje i ciągle opycham się słodkościami jak tylko czuję się rano osłabiona (od począku ciąży mam glukoze poniżej normy, test obciążeniowy glukozą wyszedł ok)
Stary 2011-09-07, 12:59   #3749
goldika
Zakorzenienie

Chawa ciesze sie, ze nieswiadomie pomoglam
Stary 2011-09-07, 13:01   #3750
marejta
Zadomowienie

Cytat:

Koniecznie daj znać jakie są

Wiatminko
trzymam kciuki za rozmowę i koniecznie daj znać jak Ci poszło i co to za praca

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości