|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
A ja jestem na l4 od początku czerwca, pracowałam jako pomoc w przedszkolu, musiałam pójść na l4 bo dzieci nagminnie chorowały na szkarlatynę i różyczkę
. Potem okazało się że szyjka sie slraca, dużo leżenia i juz nie mogę wrócić, strasznie tęsknię za pracą i atmosferą, dyra taka sobie ale problemów nie robiła. A praca można powiedzieć że fizyczna bo pomaganie dzieciakom w łazience, na stołówce, przytulanie, poprawianie ciuchów, ogarnianie bałaganu itp. Miałam też parę godzin świetlicy którą prowadziłam i tam już lepiej bo zazwyczaj siedziałam więc odpoczywałam. Kiedyś maluch mi wleciał z rozpędem w brzuch, myślałam ze się rozpłaczę ze strachu, ale nic się nie stało. Miałam wrażenie czasem że to praca w niebezpiecznych warunkach w moim przypadku Teraz siedzę sama w domku i tęsknię za moim urwisem małym, ale cóż zrobić, tak musi być, za 2mce będę tęsknic za tym spokojem .Taka natura nasza ze ciągle cosik nam nie podchodzi, ale byle zdrowie i zgoda były to już jest powód do radosci .Truskafko Ty taka nasza forumowa biznes woman, ciągle coś robisz, jak nie w firmie to na budowie, a brzuś maleńki, fajniusi Agulan daj znać jak poszło w szkole .Asiol ja w temacie przedszkola, i Myszka jeszcze też. Moje dziecko drugi rok zaczęło więc luzik, ale znam te nerwy z zeszłego roku, masakra jakaś, strasznie przeżywałam, ale daliśmy radę więc i Twoja rodzinka też da, będzie dobrze |
|
|
|
#3722 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Butelek wina też miałam około 50 i też wszystkie w pół roku poszły :P ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem ile jest roboty z jednym malym ruchliwym brzdacem- a co dopiero miec na glowie odpowiedzialnosc za cala grupe faktycznie w twoim przypadku to jest nromalnie ciezka fizyczna harowka, pomijajac ryzyko zarazenia, nie dziwi ci sie ze jestes na zwolnieniu ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#3724 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, mam taki dzień na "nie"
Aż się nie odzywam w pracy, sama na siebie zła jestem że tak się zachowuje ![]() i gardło mnie drapie a klime rozwalają i kolega dziś puszcza muzyke i albo smęty lecą albo jakieś ciężkie kawałki... normlanie wszystko mnie drażni |
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Glam nie tykam niczego co ma chociazby aromat kawowy. Bleee. No dobra moge od biedy zjesc jednego czekoladowego cukierka o smaku kawy jak jestem zdesperowana na slodkie
![]() Kurcze to tych majtek troche potrzeba... bede musiala domowic w takim razie. Ale gdzies mi sie obilo o oczy, ze te wielorazowe sa przyjemniejsze w dotyku niz te jednorazowe ??? |
|
|
|
#3726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam taką nadzieje bo te na pierwsze pół roku życia kupowałam patrząc sie na to czy bucik mi sie podoba a nie czy ma profilowaną podeszwę ![]() Przyszły dziś do mnie woreczki na pieluchy z aukcji: http://allegro.pl/worki-woreczki-na-...784636195.html Wieczorem przetestuje to czy zapachy wypuszcza na frecich i kocich kupkach :P
|
|
|
#3727 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ma 5 sztuk... bo dobijałam do 20 zł za ogól zamówienia Cytat:
hmmmm... az 5 tyg... nie wiem czemu ale myslalam ze to tak jak normalny okres... pare dni... tylko suuuper obficie czyli tych podpasek dla mam po porodzie wiecej niz 1 paczka sie przyda ?! bo myslalam ze wykorzystam szpitalne, potem 1 paczka a potem na podpaski super chłonne sie przerzuce jak bedzie potrzeba... pochwale sie kumpelą.. właśnie zadzwoniła do mnie i pow. ze na 15 mam byc u niej bo bede miala rozmowe w sprawie pracy ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
oooo... a kiedy kupowałaś, bo ja tez z tej aukcji zamawiałąm i jeszcze nie mam, choc moze na poczcie cos jest
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|||
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie do mnie tez leca te woreczki na pieluszki
![]() witaminko to kochana masz kolezanke ![]() ja mam 4 paczki tych podpasek typowo poporodowych ja jestem taka, ze podpaski ogolnie mnie obrzydzaja i jak je stosowalam to zmienialam je co chwile z podkladami bedzie pewnie podobnie.
|
|
|
|
#3729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jaka to praca?ja mysle ze to rzecz indywidualna ale ze mnie ponad 2 tyg sie lalo naprawde konkretnie, potem przeszlam na normalne podpaski- a takie "slimaczenie sie" to trwalo serio z 5 tyg. zupelnie jakby natura wyrownywala za te 9 mies co nie ma sie okresu ![]() do mnie tez woreczki jeszcze nie dotarly Cytat:
|
|
#3730 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo w sumie też dawno jej nie widziałąm , ale t ętno miała w normn ie 148---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
ze jak zjem to tchu nie moge zlapac i jeszcze jak nogą kopnie to już wogole , musze sie położyć. wtedy jest lepiej
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
a mi tak dobrze ze okresu
o bol mi nie chodzi bo ja w okres raczej funkcjonuje normalnie ale o okresowe rytualy przewijania sie fuuu.Sporo z nas te woreczki zamowilo ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- a tak w ogole jade dzis Tz na zakupy ciuchowe. Dla nas dla odmiany!!! Nie mam juz w co sie ubierac a za tydzien jade do ojca i znajomych
|
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaa... nic nie wiem, tajemnica :P ale zdam relacje jak wroce... wlasnie napisalam jej, ze nie mam zadnych takich "rozmownych ciuchów" wiec mam nadzieje ze jakos ujdzie to mi odp: "on wie jak wygladasz" buahahahahahahahaha usmiałąm sie jak nie wiem
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!!!
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż takim romantykiem nie jest
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-09-07 o 13:12 |
|
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal sie jak wrocisz co fajnego kupilas Cytat:
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
kurczę mój tż dzisiaj wstał przede mną i przygotował mi śniadanie i do pracy też kanapeczki mi takie super przygotował że jak je teraz jem to cud miód i orzeszki, chyba włożył w nie trochę swojego serduszka bo niby nic takiego a pyszności
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Tż układa płytki na podłodze w ganku wiec mam chwilkę dla Was
zanim pójdę robić obiad. Po południu może pojedziemy do Rzeszowa bo u nas nie ma żadnego wyboru jeśli chodzi o płytki ścienne, a teściowa chce aby w ganku zrobić cokolik. Poza tym potrzebujemy do siebie do pokoju półki na ścianę bo nie mam gdzie kwiatków poukładać a pasuje zacząć myśleć o kąciku dla dziecka. Czasami uciążliwe jest mieszkanie na pipidówie.Co do listonosza to ja nie mam aż takich problemów jak Wy. Tylko większych paczek nie przynosi i zostawia awizo, a tak to wszystko elegancko do rączki. Wie, że teściowe są zawsze w domu. Co prawda on nie musi wychodzić po schodach, bo u mnie na wsi bloków nie ma, ale teren do obsługi ma dość rozległy. Każda ciąża jest inna i to że jedna kobieta pracowała do rozwiązania to nie znaczy, ze inna też może. Zresztą zresztą ja uważam, że to jest decyzja kobiety - jeśli chce być na L4 to niech sobie będzie nie zależnie czy są do tego wskazania medyczne czy też nie. Pracodawcy na pewno mają na ten temat inne zdanie, ale w sumie to lekarz decyduje czy wypisać L4 czy nie- jeśli wypisuje to laik nie powinien kwestionować decyzji specjalisty. Co do nacinania krocza to w jakiejś gazecie czytałam, ze lepiej sie goi rana pęknięta, bo niby pęka tam gdzie tkanki są najcieńsze. Jak zwykle odzywa się we mnie sceptycyzm, bo jeśli pęknie się w kierunku odbytu to wątpię aby taka rana goiła sie lepiej. Więc sie nad tym nie zastanawiam, a przy porodzie położne i tak zrobią swoje. marejta a u mnie słonko świeci ![]() asiol to współczuję dygotka ja też wolę kisiele i budynie takie jak Ty Cytat:
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mieszkam na 2 piętrze i nie narzeka na piętro... wie że jestem na L4 to przynosi mi nawet przesyłki które mieszczą się w skrzynce i te które poprzedni listonosz zostawiał na poczcie a w skrzynce zostawiał mi awizo z napisem "gabaryty" który miał oznaczać że paczka jest duża dlatego jej nie wziął z poczty ![]() Dziś kurier przyniósł łóżeczko z materacykiem. Z niecierpliwością czekam na mężą - jak wróci z pracy to rozpakuje ![]() ![]()
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Witaminko to powodzenia na rozmowie, i daj znać jak tam ico tam bo ja ciekawska jestem
.No ze mnie po porodzie też długo ciekło, urodziłam 3o października a 8 grudnia już okres przylazł .Glam dziewczyna która przyszła po mnie na zastępstwo mówiła mi że w sobotę do psychiatry idzie tak jej dzieciaki dały popalić , a to był jej drugi dzień pracy, hehe.A tak serio to wrzesień najcięższy, potem już się ogarnia, dzieci mają zasady, stosuja sie, oczywiście wyjątki zawsze są ale są i na nie sposoby .Ogólnie to kocham dzieci i dlatego praca jest o połowę lżejsza. Np w czerwcu jak odprowadzałam syna do przedszkola to podeszła do mnie 4 letnia Esterka i pyta' pani nie pracuje bo urodziła pani dziecko' .A teraz w pierwszy dzień pracy podszedł do mnie 4letni Mateusz, popukał mi w brzuch i mówi do mnie' czy ty masz tam drugie dziecko', no te szkraby słodziaki są. Ale są sytucje których nikt by nie pozazdroscił, największa hardkorowa akcja sprzed wakacji to taka; wchodzę do łazienki a tam sedes, drzwi, klamki, spłuczka- wszystko umazane kooopą .Takie uroki maluchów Idę wreszcie z tą książka poleżeć bo miałam się kapać od rana ale tak mi zeszło a teraz nie pójdę bo kurier moze przyjechać o tej porze i nie chcę taka po kąpieli lecieć na dwór. |
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Darusiaaaa ja za Twoje zdrowie zjadła rogalika z marmoladą marejta dla tżta - taki facet to majątek
|
|
|
|
|
#3742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
glamourous tu ta kawusia jest tańsza
http://www.wkrainienatury.pl/zywnosc...ry-natury.html |
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa jak bylam w szpitalu to lezala ze mna dziewczyna ktora strasznie popekala i krwotoku dostala. a potem ze wzgledu na uplyw krwi, stres itd mdlala co chwila.
tez czytalam ze naciecie robia bezpiecznie (na godzinie 17 ) a jesli chodzi o pekniecia to roznie moze byc, wszystko ma swoje za i przeciwrozerwaniu ulega zazwyczaj tylko skora, trudniej sie zszywa ale za to ponoc latwiej goi- a przecieciu 3 warstwy miesni ![]() ale pekniecie z kolei jak piszesz- jest ryzyko ze pojdzie w kierunku odbytu bo tam tkanki sa najdelikatniejsze i wtedy moze sie wstretnie goic albo zrobic paskudztwo co sie nazywa kloaka - w skrocie ryzyko samoistnego popuszczania kalu przez pochwe ja mialam naciecie, bolalo jak sie goilo, zszywanie trwalo dluzej niz porod- myslalam ze mi polozna krzyzykami wzorki haftuje ale wszystko przezylam i jakby teraz lekarz czy polozna sugerowaly ze to niezbedne to bym sie zgodzila
|
#3745 |
|
Rozeznanie
|
A ja myślałam że mam mały brzuszek... śliczny masz... taką małą piłeczkę
![]() Mój w ciągu ostatniego tygodnia nagle powiększył się o kilka centymetrów!!! Najpierw mały a potem nagle... ktoś kiedyś pisał że brzuszki rosną skokowo i na swoim przykładzie mogę powiedzieć że to prawda. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- A ja się nie zgodzę... bo zawsze jest szansa że kobieta nie popęka. Poza tym czytałam o tym, że skóra pęka w najdelikatnieszym miejscu a tną zawsze w innym... jak im wygodniej
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Glam jasne, ze sie pochwale
potrzebuje juz jakies zimowe buty i sweterek. No i bluzke jakas. O kurtce to moge pomarzyc![]() Tottie zazdroszcze listonosza. Moj ma moze ze 35lat i ostatnio ciagle przychodi do mnie z papierosem w ustach co mnie nieco drazni dasz linka do lozeczka i materacyka? Szczegolnie materacyka |
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Tottie ja też miałam super atmosferę w ostatniej pracy - tak dobrze to mi sie nigdzie indziej nie pracowało, no ale co poradzić jak umowy nie przydłużyli, a w sierpniu br kolejnych kilka dziewczyn spotkał taki sam los jak mnie. Z dziweczynami jednak caly czas utrzymuję kontakt - fantastyczne osoby.
Idę robić obiad bo tż już mnie prosił. Ma racje bo jak potem mamy jechać do Rzeszowa to czas ruszyć pupe. |
|
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
żartujesz chyba??? To ja przytyłam do tej pory niecałe 10kg i brzuchol mam jak dwa Twoje i ciągle opycham się słodkościami jak tylko czuję się rano osłabiona (od począku ciąży mam glukoze poniżej normy, test obciążeniowy glukozą wyszedł ok)
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa ciesze sie, ze nieswiadomie pomoglam
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiatminko trzymam kciuki za rozmowę i koniecznie daj znać jak Ci poszło i co to za praca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

. Potem okazało się że szyjka sie slraca, dużo leżenia i juz nie mogę wrócić, strasznie tęsknię za pracą i atmosferą, dyra taka sobie
ale problemów nie robiła.
.
.

wiadomo potem juz slabsze ale bez podpaski nie dalo rady

i jeszcze jak nogą kopnie to już wogole , musze sie położyć. wtedy jest lepiej
o bol mi nie chodzi bo ja w okres raczej funkcjonuje normalnie ale o okresowe rytualy przewijania sie 

przyszli zrobili sniadanko i do lozka mi przyniesli
kurczę mój tż dzisiaj wstał przede mną i przygotował mi śniadanie i do pracy też kanapeczki mi takie super przygotował że jak je teraz jem to cud miód i orzeszki, chyba włożył w nie trochę swojego serduszka bo niby nic takiego a pyszności
.