Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 13:21   #3811
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
allegro nie dziala...
Dzięki za odpowiedź Już myślałam, że tylko ja tak mam i panika...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 13:23   #3812
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

rano mi działało, ale teraz juz niestety nie

a propo- koleżanka mówila mi dziś przy kawie, że znowu jacys oszuści kupują/sprzedają pod kradzionymi nickami.
Stary 2011-09-08, 13:27   #3813
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Pytanie z księżyca: działa Wam allegro?? I drugie: ile płacicie za kurs tańca? Bo ja się waham, czy iść, bo drogo- 80 zł od pary...
My będziemy płacić 120 zł. Tylko teraz pytanie czy od pary, czy za łebka???? Jamee pomożesz w tej kwestii??

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:13   #3814
Wiktusiaczek
Zadomowienie

To ja się chyba zapiszę na ten mój kurs.. bo tańszy, chociaż to i tak spora kasa jest

Allegro nadal nie działa, pewno znów jakaś awaria...

Spadam do pracy, a tak mi się nie chce, do tego łapie mnie przeziębienie, bo już mam katar, więc jak mnie któryś pacjent wkurzy to go osmarkam
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:16   #3815
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
To ja się chyba zapiszę na ten mój kurs.. bo tańszy, chociaż to i tak spora kasa jest

Spadam do pracy, a tak mi się nie chce, do tego łapie mnie przeziębienie, bo już mam katar, więc jak mnie któryś pacjent wkurzy to go osmarkam
ale to 80 zł za zajęcia czy za cały kurs
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:18   #3816
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
kasioonya współczuję problemów z tarczycą. Na forum są dziewczyny, które mają, miały podobny problem, może coś Ci doradzą. Mnie czekają teraz też badania hormonalne, niestety na przysadkę mózgową. Cykam się strasznie. Ale zrobić je muszę.
Genialne zaproszenia wkleiłaś!!!!!!! Bardzo mi się podobają, muszę zapisać i pokazać TŻtowi. Chcemy robić sami, za niedługo chcemy papiery pozamawiać, może udałoby nam się coś podobnego zrobić. Kolejna ładna inspiracja
Ehh, problemy z hormonami to już teraz plaga. Ostatnio dowiedziałam się, że dzieci mojej znajomej (5 i 9 lat) też mają niedoczynność! Czemu obawiasz się swoich badań? Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku!

Cieszę się, że podobają Wam się te zaproszenia Podglądajcie sobie tego sprzedawcę, bo ma naprawdę ciekawe wzory! Tylko szkoda, że tak rzadko pojawiają się pomarańczowe elementy... Gdybyście trafiły na coś ładnego "pomańczarowego", to chętnie pooglądam

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Cudowny ten bukiet na samej górze aukcji
Też mi się bardzo podoba

Cytat:

Świetny pomysł z tym kursem tańca. Też chętnie byśmy się pouczyli tańczyć, ale nie ma kiedy, bo TŻcik w tej durnej Austrii Nawet nie wiem kiedy uda nam się zaliczyć nauki przedmałżeńskie... Muszę się rozejrzeć za jakimiś weekendowymi!

All rzeczywiście się zwiesiło - zbyt wiele Wizażanek zaczęło oglądać moje zaproszenia

Współczuję przeziębienia ja właśnie się wykurowałam i mam nadzieję, że będę miała spokój na jakiś czas Spokojnej pracy i grzecznych pacjentów

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:37   #3817
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

O, ja to samo Do fryzjerki chodzę cieniować, ale grzywka i farbowanie jest mojego autorstwa. I też pewnie nie wytrzymam, żeby nie farbować do ślubu. Nie robiłam tego prawie rok, ale na wiosnę nie wytrzymałam i musiałam nadać im w końcu konkretny kolor. Do ślubu też będą farbowane, bo mój naturalny jest taki nijaki - bardzo ciemny blond/bardzo jasny brąz z poblaskami rudego, eh, nawet trudno to określić. A w czerni się uwielbiam

Zmykam do pracy!
serio masz taki naturalny kolor wlosow? Ten czarny idealnie do Ciebie pasuje! w innym sobie Ciebie nie wyobrazam

Cytat:
Tylko teraz muszę jakoś zrobić, żeby mieć takie długie do ślubu... Masakra, bo one rosną, jak chcą

a co planujesz zrobic sobie z wlosami na slub?

Cytat:
Napisane przez plinka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za dobre rady w sprawie umowy. Zadzwoniłam do managera restauracji i był bardzo zdziwiony, czego ja sobie w ogóle życzę, ale byłam uparta i powiedziałam, że proszę o dopisanie, tego o czym mówiliśmy, że cena 160zł/ od osoby nie może ulec zwiększeniu bardziej niż o 10% i że stół wiejski jest w gratisie. Zgodził się i jadę w piątek dopisać to do faktury.

Dziwne jest to, ze manager sie zdzwiwil, ze chcesz umowę.. Przeciez tak jest wszedzie, na slowo nikomu nie mozna ufac:P ale dobrze, ze sie zgodzil i dotaniesz tą umowe Czy Ty tez jestes Paulina??

Cytat:
Pytanie z księżyca: działa Wam allegro?? I drugie: ile płacicie za kurs tańca? Bo ja się waham, czy iść, bo drogo- 80 zł od pary...
mi nie dziala to cholerne Allegro i nie obejrzalam tych zaproszen co wkleilyscie myslalam ze to tylko u mnie i juz chcialam walic laptopem o sciane
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

a propo- koleżanka mówila mi dziś przy kawie, że znowu jacys oszuści kupują/sprzedają pod kradzionymi nickami.
oszusci grasują.. Moj TZ ostatnio wystawial laptopa na sprzedaz. I co chwile pisali mu na maila obcokrajowcy z Afyki, Ameryki itp.. i sie pytali czy mogą go kupic poza allegro bo nie mają konta. To jeden z maili: "hello
seler my name is jene_cane i live in florida in usa .am intrested in
buying your items for my cosin staying in west africa (nig) and i want
you to mail me back
(1)the TOTAL amount of this items PLUS SHIPING EMS OR TNT
(2)get back to me with your name .and your bank name and your

account number with your bank address
so that i can made the payment immediately."

Chodzi o to, ze oni wysylają Ci na maila potwierdzenie z banku ze przelali kase (oczywiscie falszywe) i jak jakis łoś sie nabierze i widzi takie potwierdzenie, a nawet kasa jeszcze nie doszla to wysyla tą wartosciową rzecz na podany przez tego afrykanczyka adres a kasy oczywiscie nie ma.. ale to trzeba byc frajerem zeby takie sie zlapac na takie cos. Moj TZ dostal ok 15 maili o podobnej tresci..

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-09-08 o 14:38
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:43   #3818
plinka87
Przyczajenie

Tak mam na imię Paulina i pozdrawiam moją imienniczkę. To dzięki Wam dowiedziałam się, że potrzebna jest umowa, bo inaczej nawet bym jej nie żądała, a tak dziękuję miałyście rację.
plinka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:45   #3819
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mam na imię Paulina i pozdrawiam moją imienniczkę. To dzięki Wam dowiedziałam się, że potrzebna jest umowa, bo inaczej nawet bym jej nie żądała, a tak dziękuję miałyście rację.

jestes czwarta Paulina fajnie a jak masz jeszcze jakies pytania i wątpliwosci, to wal smialo! na początku to chyba kazda z nas sie cykala i nie wiedziala jak sie do tego zabrac
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:45   #3820
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Laski z Wrocka i okolic, gdzie we Wro można w sobotę wieczorem dobrze zjeść, wypić i pobawić się ???
Bo tam będę

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:47   #3821
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a dziewczynki pokażę co dzisiaj dostaliśmy na szkoleniu pięknego przecudownego pendrive'a 4GB różowy z takim fajnym motywem roślinnym i motylkami a jest taki maluśki ma 3cm na 1,5 cm aj śliczny
jak zobaczyłam jak te pendrive'y leżą koło komputerów i materiałów szkoleniowych to się modliłam żeby je nam dali taki jest śliczny

a drugie foto to widok z mojego okna zobaczcie jak pięknie niebo się rozstąpiło tylko przez to okienko widać zachód słońca
U mnie też był taki widoczek wczoraj, super to wyglądało. Żałowałam, że nie mam aparatu przy sobie, bo byłam poza domem.

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:57   #3822
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
u mnie jest 50zł od pary za godzinkę kursu indywidualnie

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:59   #3823
misiak17
Wtajemniczenie

[QUOTE=kasioonya;29277464]
Znalazłam dziś dwa nowe wzory zaproszeń - jeden w bardzo przyzwoitej cenie 1,19 zł Może którejś z Was się spodobają: http://allegro.pl/show_item.php?item=1809558748 http://allegro.pl/show_item.php?item=1809558777
Miłego przedpołudnia [/QUOT

Allegro już działa, ale nie mogę zobaczyć zaproszeń
Wyświetla mi się główna strona

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:00   #3824
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
80zł od pary za miesiąc kursu tańca to wcale nie jest drogo! Tańsze są chyba tylko akademickie kursy prowadzone na uczelniach. My za nasz kurs płacimy 50zł od osoby miesięcznie. A to i tak tanio, chodziliśmy kiedyś w Lublinie to 80-90zł płaciliśmy za osobę, zajęcia 2xtydzień po godzinie. W tym za 50zł mamy zajęcia raz w tygodniu, ale trwają 1 godz. 15 minut. Poza tym mamy też zniżkę na drugi kurs tańca (salsę) i płacimy za niego już tylko 30zł za osobę.

A tak w ogóle to zapisuj się koniecznie! Taniec to fajna sprawa, ja już nie mogę się doczekać jak po 20.09 wrócimy na nasze kursy tańca. Mam tylko nadzieję, że zbierze się grupa chętna kontynuować naukę

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
serio masz taki naturalny kolor wlosow? Ten czarny idealnie do Ciebie pasuje! w innym sobie Ciebie nie wyobrazam
Serio mam taki naturalny, ale też nie widzę siebie w innym kolorze niż czarny lub bardzo bardzo ciemny brąz (taki mam jak mi się czarna farba zaczyna już zmywać). Natura zrobiła mi psikusa, bo oprawę oczu mam bardzo ciemną, czarne brwi, czarne rzęsy, piwne tęczówki wyraźnie oddzielające się od białka, a tu mysi blondzik do kompletu. Ktoś miał humor... Dlatego muszę poprawiać naturę i farbować włoski, żeby się wszystko ładnie komponowało.

Cytat:
Jeszcze nie miałam okazji Cię przywitać, więc witam wśród PM2012! A kiedy dokładnie bierzecie ślub? Dopiszę Cię do kalendarzyka jak podasz datę
Stary 2011-09-08, 15:03   #3825
evoonia86
Zakorzenienie

a u mnie juz pada
Stary 2011-09-08, 15:05   #3826
Ania_M_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
My będziemy płacić 120 zł. Tylko teraz pytanie czy od pary, czy za łebka???? Jamee pomożesz w tej kwestii??
Ja z moją połówką również wybieramy się na kurs tańca - bo jak już gdzieś tu pisałam ma nogi jak z drewna hehhe
I tak wstępnie rozglądałam się za kursami, trafiłam na szkołę w której uczęszczaliśmy już na kurs tańca - wychodzi że 1 lekcja to koszt 75zł za 45 min. Jest to koszt lekcji indywidualnej.
A kupując karnet np. 8 wejść to koszt 130 zł - zajęcia grupowe.
Więc chyba na to się zdecydujemy na jedno i drugie
Ceny myślę że są ok, wiadomo że chciałoby się taniej ale...
Stary 2011-09-08, 15:05   #3827
magdziaS
Podróżniczka

Witajcie. Dzisiaj jeszcze zimniej niż wczoraj. Ale miałam dzisiaj przygodę. Próbowałam wyjechać z parkingu i z czterech stron zastawili mnie tak, że kręciłam jak głupia Cała się zgrzałam chyba z 5 min próbowałam. Na szczęście akurat przechodził tam mój znajomy i mi wyjechał, spał mi z nieba Ale było, dawno się nie widzieliśmy i przy okazji chwilę pogadaliśmy A normalnie chyba bym tam utknęła na wieki, ludzie nie mają rozumu tak parkować.

Gratuluje wszystkim roczku do ślubu

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja zwykle ścinam coś na wzór załącznika włosy tylko grzywkę trochę inaczej... i uwielbiam takie włosy bo są krótkie łatwe do ułożenia na szczotce szybko się suszą
Fajna taka fryzurka.

Ja od zawsze miałam krótkie włosy, kiedyś byłam obcięta nawet na chłopczycę, ale wyglądałam okropnie Odkąd planujemy ślub dzielnie zapuszczam Mam już do połowy pleców w najdłuższym miejscu. Ale takie długie włosy strasznie mnie denerwują, wiec zaraz po weselu biegnę się obciąć Najpierw jakoś do ramion.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-09-08 o 15:06
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:07   #3828
kasia_kuku
Zakorzenienie

Czuję się dziś jakby mnie ktoś zjadł, strawił i za przeproszeniem, wyrzygał. Co to za pogoda... Ja chce na Karaiby!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:07   #3829
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
a u mnie juz pada

U mnie już od południa pada. Tzn raz pada raz nie, ale pogoda ogólnie pod psem

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:11   #3830
(kicia)
Zakorzenienie

no dziewczęta jesień idzie czas się przyzywczyajać

Stary 2011-09-08, 15:12   #3831
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
mi nie dziala to cholerne Allegro i nie obejrzalam tych zaproszen co wkleilyscie myslalam ze to tylko u mnie i juz chcialam walic laptopem o sciane
Zaproszenia można obejrzeć na stronie sprzedawcy: amelia-wedding.pl a te, o których mówimy to modele Melody i Vrida

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-09-08, 15:13   #3832
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
bądz silna nie ścianaj włosów

ja już uhodowałam 42 cm więc o jakieś 20 cm mam dłuższe niż jak ścianałam więc jeszcze jakieś 20 może uhoduję
Tak dla wiadomości od fryzjerki to przeciagu roku rośnie ok 10 cm włosów. Chyba że czyjes włosy maja tednencje to szybszego rośniecia ale to góra 15cm. I to zalezy czy ktos podcina sobie końcówki. Ja zapuszczam, przycinam końcówki tylko raz na poł roku.

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o długość włosów, to oboje z TŻtem uwielbiamy długie. Moje sięgają łopatek, ale są trochę wycieniowane i - co najgorsze - ostatnio strasznie straciły na objętości, bo strasznie mi wypadają Mam chyba połowę tego, co było... Stosowałam już różne tabsy - Silica, Belissa, Skrzyp, Ha-Pantoten, teraz Vitapil, wcierałam ampułki Seboradinu, WAX, odżywki do włosów osłabionych, szampony z czarnej rzepy i wciąż żadnej poprawy... Od 1,5 roku leczę niedoczynność tarczycy, ale od jakiegoś czasu lekarka wciąż przepisuje mi taką samą dawkę tyroksyny, mimo że wyniki są coraz gorsze... Obawiam się czy nie wpadłam w nadczynność, tym bardziej, że ostatnio schudłam (49kg przy wzroście 167cm), choć jem normalnie i nawet przestałam ćwiczyć... Czy któraś z Was też ma problemy z tarczycą?
Nie wiem czy stosowałaś taki środek jak NERIL (szampon i tonik, wiem że szampon kosztuje ok 20 zł, jedno i drugie dostaniesz tylko w aptece) Moja siostra fryzjerka która strzyże takiego jednego lysiejącego już Pana zauważyła że właśnie po tym produkcie zaczęły mu rosnąć włosy. I to nie tylko troszkę, ma już tak gdzie wyłysiał taka małą czuprynkę. Tonik z tej serii jest dodatkowo jeszcze dla wzmocnienia efektu po szamponie. Na opakowaniu pisze że rezultaty są widoczne po 8-12 tygodniach wiec trzeba go troche poużywac żeby było widac efekt.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-09-08 o 15:24
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:15   #3833
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Nie lubię zimna i pogody kiedy nie wiadomo jak się ubrać. Zimno czy później się rozpogodzi ? Czy będzie padać czy nie ? Wieje czy nie wieje ? A prognozy pogody nigdy się nie sprawdzają Ech nie ma to jak jesień ...

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:17   #3834
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy stosowałaś taki środek jak NERIL (szampon i tonik, wiem że szampon kosztuje ok 20 zł, jedno i drugie dostaniesz tylko w aptece) Moja siostra fryzjerka która strzyże takiego jednego lysiejącego już Pana zauważyła że właśnie po tym produkcie zaczęły mu rosnąć włosy. I to nie tylko troszkę, ma już tak gdzie wyłysiał taka małą czuprynkę. Tonik z tej serii jest dodatkowo jeszcze dla wzmocnienia efektu po szamponie. Na opakowaniu pisze że rezultaty są widoczne po 8-12 tygodniach wiec trzeba go troche poużywac żeby było widac efekt.
Dzięki Malwus Nie stosowałam, ale skoro polecane przez fryzjerkę, to na pewno skorzystam! I może TŻcikowi podrzucę, bo marudzi staruszek, że ma duże zakola

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-09-08, 15:21   #3835
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też juz czuje tą jesień
Przez ostanie tygodnie nic mnie nie cieszy, nawet przyjazd Tż. Czuje się jakbym zyła w innym świecie i mam wrażenie że to jesienna depresja nadciągnęła.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Dzięki Malwus Nie stosowałam, ale skoro polecane przez fryzjerkę, to na pewno skorzystam! I może TŻcikowi podrzucę, bo marudzi staruszek, że ma duże zakola
Mój tez ma duże zakola i juz kupił ten szampon. Oby tylko tyle ile pisze na opakowaniu go stosował bo każdy chciałby żeby było widać rezultaty dość szybko a tak w rzeczywistości nie jest, trzeba sie trochę pomęczyć.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-09-08 o 15:24
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:24   #3836
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Mój tez ma duże zakola i juz kupił ten szampon. Oby tylko tyle ile pisze na opakowaniu go stosował bo każdy chciałby żeby było widać rezultaty dość szybko a tak w rzeczywistości nie jest, trzeba sie trochę pomęczyć.
właśnie trochę poczytałam o tym specyfiku i zastanawiam się czy to prawda, że na początku dużo bardziej wypadają po nim włosy?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-09-08, 15:32   #3837
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie trochę poczytałam o tym specyfiku i zastanawiam się czy to prawda, że na początku dużo bardziej wypadają po nim włosy?
Nie kierowałabym się tym co pisze w necie bo na każdym preparacie tego typu pisze ze najpierw wypadaja bardziej a potem już nie.

Własnie czytam co pisze na preparacie a pisze tak "W początkowym okresie stosowania może wystąpić przejściowe nasilenie wypadania włosów spowodowane wypychaniem ich przez pobudzone cebulki włosowe"

Nie wydaje mi sie żeby to było jakies groźne. To jest raczej normalne zjawisko dla włosów bo stosujesz ten prepart pierwszy raz i włosy musza przywyknąc.
Poza tym ja bym to stwierdzenie rozumiała tez tak że ze jak włosy sa pobudzone to wzrostu to te cebuki co niejako sa wypachane uszkadzają te włosy zaraz obok nich i dlatego widoczne jest zwiekszone wypadnie włosów.
Stary 2011-09-08, 15:35   #3838
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dla wiadomości od fryzjerki to przeciagu roku rośnie ok 10 cm włosów. Chyba że czyjes włosy maja tednencje to szybszego rośniecia ale to góra 15cm. I to zalezy czy ktos podcina sobie końcówki. Ja zapuszczam, przycinam końcówki tylko raz na poł roku.

no moje włosy mają tendencję do szybkiego rośnięcia ale u mnie jest już ponad rok jak ścinałam a tym razem nie podcinałam końcówek wcale bo mam cieniowane i to dość znacznie więc mija się to z celem bo upitoli mi połowę włosów znajac życie

co do tych centymetrów to ja słyszałam że rosną 1,5 cm na miesiąc

Stary 2011-09-08, 15:40   #3839
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
no moje włosy mają tendencję do szybkiego rośnięcia ale u mnie jest już ponad rok jak ścinałam a tym razem nie podcinałam końcówek wcale bo mam cieniowane i to dość znacznie więc mija się to z celem bo upitoli mi połowę włosów znajac życie

co do tych centymetrów to ja słyszałam że rosną 1,5 cm na miesiąc
Tak własciwie to trudno powiedziec ile rośnie na miesiac bo każdy ma inne włosy, jednemu rosną szybciej innemu wolniej. Jednemu urosnie 1 cm, innemu 1,5 i wtedy w przeliczeniu na rok każdemu wyszłoby inaczej
To jest bardziej indywidualna sprawa.
Stary 2011-09-08, 15:45   #3840
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Tak własciwie to trudno powiedziec ile rośnie na miesiac bo każdy ma inne włosy, jednemu rosną szybciej innemu wolniej. Jednemu urosnie 1 cm, innemu 1,5 i wtedy w przeliczeniu na rok każdemu wyszłoby inaczej
To jest bardziej indywidualna sprawa.
najgorzej jest jak człowiek chce żeby szybko odrosły to na złość wydaje sie żę nie rosna wcale w LO babka mi obcieła odrobinę za krótko i wyglądałam okropnie przez 4 msc wydawało mi się że w ogóle mi nie odrosły

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości