|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
mocz też ok dziś. ehh.. te ich praktyki.. już Monię z kwitkiem odesłali.. nie wiem co za sens tak długo aż trzymać po terminie.. ale co ja mogę.. tylko czekać już teraz ![]() tak...teraz pracuje.. a potem weźmie wolne jak urodzę w końcu. 3 dni mu się należa..pewnie z tydzien urlopu weźmie.. a potem zobaczymy. on nie rpacuje codziennie więc jakoś damy radę. a 28 teściowie przyjeżdzają..to ja się zajmę małą.. a oni domem -bo małej nie dam pewnie nikomu ![]() ![]()
![]() |
#1052 |
Wtajemniczenie
|
AgnysKciuki za mężola
![]() Ja też jeszcze nigdy nie miałam tak czysto w domu ![]() Ciekawe jak tam Cotka ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Stokrotka No to czekamy ![]() Dobrze, że b ![]() ![]() Ogórkowa wyszła? Zjadłabym ![]() edit: nie syna, a mamę ![]()
#1053 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Jestem w✂✂✂✂...
Jadna ginka dawała nadzieję że do wrzesnia,, druga to samo , teraz idę i nic nie wiem. Mam rowarcie na ponad 2 cm ( mówiła 1,5-2 palce ), miękką mocno skróconą szyjkę, główka powoli wstawia się w kanał, ale co z tego? Nie mam w ogóle skurczy, poza cholernym bólem lędźwi i brzucha nic się nie dzieje. Nic. I co z tego że to boli jak od tego nie urodzę. Stwierdziłam, że już się nie nakręcam bo nie ma sensu. Jestem totalnie zła i rozżalona. Dostałam skierowanie do szpitala. 20.09 na patologię jak coś. Czop podobno nie ma znaczenia i ona tym by się nie sugerowała. Tak więc czekam. W najgorszym wypadku zobaczę Filipka po 20.09 albo i w tym dniu. Gdyby czop miał znaczenie to bym jeszcze miała nadzieję że do soboty- niedzieli, ale skoro nie ma to czekam. I nie wiem nic o pęcherzu, za to mały ma już prawie 4 kg, jeszcze troche posiedzi to pewnie będzie miał ponad. Tż się cieszy i mnie wkurza, bo po co mu te 4 kg, chyba żeby patrzeć jak się męczę przepychając. Ogólnie zła jestem jak osa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() heh ja też nie dam... chyba,że na spacer..ale nie wiem ![]() no taki mam plan,na zakupy,do garów itd ![]() wyszła i to jaka...że tak nieskromnie powiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wpadaj....podzielę się ![]() cotuś... teraz doczytałam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-09-08 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
O, widzę, że też u niego zamawiacie
![]() Napiszę mu może mi jakieś zniżki za polecenie da ![]() Cytat:
![]() W którym szpitalu rodziłaś? motherhood ma swietne- wiem że dwie mamusie mają, Aga i NAtka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() urodzisz predzej trzymam kciuki zeby skurcze sie szybko pojawily ![]() a co do wagi to usg czesto sie myli wiec sie nie sugeruj tym az tak ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
cotka no to jedziemy na tym samym wózku. I z terminem porodu podobnie i z objawami (znaczy się dół juz przygotowany a skurczy brak). Ja się modlę o te wody
![]() Ja mam tp na 15/09. Jak do wtorku nie urodzę to na 18.30 mam wizytę. I nie wiem co dalej, kiedy gin będzie kazał mi do szpitala iść. A coś czuje, że do wtorku się nie ruszy. Choć chodzę dużo, myję okna, sprzątam, wyginam biodrami i duupppaaa. Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-08 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z dzieckiem niby wiem, że 1 warstwę więcej - ale na spacerze ja się ruszam, a on leży. Stąd mam fazę, że mu zimno. Chociaż jak dzisiaj widziałam, jak były dzieci poubierane małe w wózkach, to też byłam w szoku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dasz radę kochana, na pewno. Wróciłam od dentysty, młody dla ojca spał, dla mnie się drze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie podobno dają skierowanie do szpitala do 7 dni po terminie bo później trzeba juz kontrolować co i jak. Ja też pokładam nadzieję w wodach ![]() A ty miałaś już jakieś skurcze bolesne takie wiesz? Ancia, dobrze, że siedzi, widocznie mu dobrze. Ale ja już psychicznie trochę mam dość. Nie wiem jak to znoszą dziewczyny które mają skurcze, ale mam jakieś irytujące bóle lędźwi, brzucha, kłuje mnie tam na dole strasznie, ledwo się przekładam z boku na bok, ciągle mnie czyści- od ponad tygodnia, zgagę mam już dosłownie po wszystkim- niby nic bo mam ją przez całą ciążę, ale teraz nasila się do jakiś koszmarnych stanów że ledwo znieść się to daje tak pali ![]() Chyba lepiej by było gdyby p drodze mi ktoś powiedział, że przenoszę i bym się nie nastawiała itp. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-08 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() M. dzwonił - nie zdał ![]()
![]() |
#1061 |
kosmitka
|
Cotka, wiem, że psychicznie jest ciężko, rozumiem
![]() ![]()
![]() |
#1062 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem zresztą, tak sobie się mądrzę, próbuję pocieszyć ale sama nie wiem jak bym na Twoim miejscu sie czuła. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A sprawiedliwości nie ma, oj nie ma. ![]() ![]() Właśnie czekam na dostawę materacyków i jakoś dojechać nie mogą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1064 |
Zadomowienie
|
cotuś...wiem,że to zadne pocieszenie...ale pomyśl,że jesteś 4 dni przed...
ja już 4 po ..i dalej nic. ale w pełni się zgadzam...to "nastawianie" że urodzisz za tydzień,czy dwa...wrrrr.... ja miałam donosić do 38 i rodzic...a co wyszło...41 tydzień i dalej nic poza bólami i skurczami itd.. ale jeszcze max..ok 10 dni... nie wiem,czy się cieszyć,czy płakać...
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na parkowaniu na mieście mu kierunkowskaz odbił ![]()
![]() |
#1066 |
Raczkowanie
|
cotka skoro Filip to może czeka na swoje imieniny- u mnie w kalendarzu to już 13.09
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zadomowienie
|
Anciakh mam mini lactaset, szwagierka kiedyś miala elektryczny i mowiła, że do każdego recznego można podpiąć elektryczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już LECĘ ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
cotka..
![]() Agnyska no przykro mi ![]()
#1070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. otóż to! szczególnie, kiedy ja np. miałam zagrożenie przedwczesnym porodem, człowiek modlił się, żeby dotrwać do 36 tc, dziś już skończony 39 a tu zonk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Wtajemniczenie
|
AgnyśWkurzające jest to, że oblewają na takich pierdołach...
Nawet nie chcę sobie przypominac swoich egazmianów...Czysta loteria i szczęście, że w końcu to zdałam i zapewne jakbym miala teraz powtarzać egzaminy to też by mnie oblewali. Dziady pierońskie ![]() Na szczęście słyszałam, że teraz nie czeka się długo na egzaminy. Ja czekałam po 2-3 miesiące...
#1072 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to oblewają??? ![]() Dzięki! kupowałaś na all??
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stokrotka, ja tobie to już w ogóle współczuję. I głupio mi się nad sobą użalać, bo wiem, że ty masz te bolesne skurcze i już dobiłaś do terminu. A ja dopiero dobijam, skurczy jako takich nie mam a marudzę i dramatyzuję- ale to wszystko przez to że mnie tak nastawili że to już niedługo... a rozczarowania ogólnie bolą ;p A czemu aż 10 dni? Mi każą 7 po terminie się zjawić w szpitalu. Chociaż to dobrze ![]() Cytat:
![]() Nowa mamusia widzę. Coś mi się obiło o oczy, ale w tym zaaferowaniu chyba zapomniałam się przywitać ![]() Serio 13,09 jest filipa ? Bo u mnie termin to właśnie 13.09, ale tu podałam 12.09 bo stwierdziłam, że nie chcę tak pechowo .. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
No więc dziękujemy za ciepłe przywitanie nas w Nowym Świecie
![]() Radzimy już sobie lepiej, ale nie powiem miałam parę dni kiepskich, wczoraj było bardzo źle ale dzisiaj mała się spisuje i ja też od razu psychicznie lepiej. Niestety mąż nie może być z nami teraz i wszystko muszę sama robić dlatego moja psychika troszkę dostała po tyłku ale jestem pełna nadziei że najgorsze za mną. Z karmieniem coraz lepiej, choć dalej sutki poranione i do tego nawał pokarmu, nabrzmiałe i bolące piersi, ale laktator i mały ssak dają mi nadzieję, że miną problemy. Jeżeli chodzi o poród, to napiszę w skrócie, bo w sumie nie ma co się rozpisywać. Pojechaliśmy w sobotę do mojego rodzinnego domu, bo stwierdziłam że to pewnie moja ostatnia wizyta na jakiś czas. No i tak też było. Był wieczór, umyłam sobie głowę, mąż się golił w łazience gdy o godzinie 20.40 poczułam że coś mi pociekło po nogach jak wstałam z łóżka. Nic nikomu nie mówiąc poszłam do kuchni i czekałam aż się łazienka zwolni i czuję że dalej leci. Mówię do męża żeby się pospieszył bo chyba mi wody odeszły a on na to nie żartuj. Byliśmy 60 km od szpitala w którym miałam rodzić, bez torby. Decyzja jedziemy do Wrocławia - zdążymy - tym bardziej że nie miałam bóli. Wzięłam prysznic, wysuszyłam włosy i w drogę. Po drodze już miałam bóle co 5-7 minut. Zdecydowaliśmy że jedziemy jeszcze do domu po torbę i tym sposobem byliśmy w szpitalu ok 22.30. Zanim mnie przyjęli na porodówkę była godzina 23.30. Zaprowadzili nas na salę porodów rodzinnych i tak sobie tam leżeliśmy, chodziliśmy, skakaliśmy na piłce i korzystaliśmy z prysznica. Ból robił się coraz to gorszy. Oprócz skurczów miałam bóle krzyżowe, które czuję do dzisiaj. Spytałam o znieczulenie ale położna powiedziała że u nich nie ma. W pewnym momencie poczułam potrzebę parcia. Mąż pobiegł po położną bo się wystraszyłam że urodzę bez niej hehe. Przyszła i podniosła mnie na duchu że już nie długo i mała będzie z nami. Nie wiem która była godzina bo wszystko potoczyło się już bardzo szybko. Słyszałam tylko że szykuje wszystko do porodu - nawet nie widziałam tylko słyszałam. Męża też już potem nie widziałam mimo że był obok. Niestety położna musiała mnie lekko naciąć bo małej zaczęło tętno spadać - coś jej nie pasowało w brzuchu i musiała się na kolejnym partym urodzić. Nie miałam już siły przeć ale jakoś położna mnie zmotywowała i Zuzia wyskoczyła na ten świat ![]() W skrócie to byłoby tyle Mała jest śliczna, zdrowa, dostała 10 pkt i bardzo się cieszymy że jest z nami na świecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Aaaha, dzownilam do swojej ginki-GBS wyszlo dobrze, nie mam paciorkow, heh
#1077 |
Zakorzenienie
|
Na klinikach na chałubińskiego
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnym razem na pewno mu pójdzie, to wszystko dlatego, że ja nic nie wiedziałam i nie trzymałam kciuków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
I jesteś zadowolona z położnej i ogólnie z "pobytu" tam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.