|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
jak są i są!!!a możesz przypomniec mi gdzie Ty byłaś nie wiem ![]() ale ciesze się ze jesteś zadowolona
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- dla Kalinki - małymi krokami dacie radę
|
|
#1173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
a miałam Ci napisac kochana że jak Ty z wawy to czekaj bo zaraz padac u Was będzie he he bo przez Piastów przeszło i zimno jak diabli brrryyy ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- no tż wrócił od lekarza i ma tydzień zwolnienia ale mamy czasu na dzikie zabawy![]() na szczęście to tylko pęknięcie
|
|
|
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dla Lucji!!Dzien dobry! U nas caly czas upna pogoda, wiec na dluzszy spacer nie wychodzimy bo dzis o 14 mamy szczepienie i wole nie ryzykowac z ewentualnym katarem ![]() Dzis tez wazylam mojego Ksieciunia i klocek moj wazy 7370g ![]() I jest na 50 centylu, wiec wszystko gra dzis ponownie zjedlismy mus jablkowy domowej roboty i chcielismy jeszcze ale mama nie dala za to popilismy soczku jabkowego i humorek wrocil![]() Jutro wracamy do marchewki a jak bedzie plul to dorzucimy jabluszko noc o wiele lepsza wiec i ja lepiej sie czuje Tajka - teraz ciezki okres dla branzy TZa sie robi niestety PowodzeniaMontii - super plan i super, ze TZ moze zajmowac sie w czasie zajec malym
|
|
#1176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ze nie bawil sie w nocy çAle masz zarloka malego:P zazdroszcze ![]() Tylko hehe uwazaj bo cie pozwie o znecanie sienad nim:P Cytat:
Cytat:
Wypìlam dwa piwka, bo znowu na wsi feria... ci to lubia swietowac hehehe Goraco jak nie wiem(ponad 35C na bank)a kobietki w sukniach swiatecznych ala flamenco... masakra:P Lecialam do domu bo Lena spac i jesc chciala, a woole jak spi w domu, bo mam czas dla siebie, jak w wozku spi to nic nie zrobie:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-08 o 15:35 |
|||
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
heej, wpadłam się pochwalić, że Krzysiowi rośnie ząb!
Wymacałam dziś ostry szpikulec![]() Trochę mnie nie było, miałam dużo pracy, teraz lecę Was nadrabiać
|
|
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
No to gratulacje dla Krzysia
![]()
|
|
#1179 | ||||||
|
Zadomowienie
|
kurde co za pogoda. zamotałam Mateusza i poszliśmy po mleko i zakupy jakieś. musiałam mu kurtkę przeciwdeszczową założyć bo padało. na szczęście największa ulewa nas ominęła. po drodze zahaczyliśmy o teściową i wypiłam sobie pyszną kawkę i zjadłam ciacho
a Mati w tym czasie uciął sobie drzemkę. teraz też śpi, najadł się i zasnął. coś szybko to moje dziecię męczy się zabawą ![]() Cytat:
![]() a Mateusz wczoraj ważył 7600 a ma 5,5 m-ca no właśnie ja już głupieję przez tę jego wagę. najpierw się bałam że taki maleńki jest i słabo przybiera na wadze. a jak zaczął ładnie przybierać i nadrabiać to się cieszyłam bardzo a teraz zaczynam mieć schizy że może go przekarmiłam i rozepchałam mu żołądek. z drugiej strony on na siłę za wiele nie zje więc jak nie chce stanowczo to nie wciskam w niego. ja już sama nie wiem. jest poniżej 50 centyla bo gdzieś w granicach 25 a był poniżej 3. z jednej strony boję się że go przekarmiam a z drugiej strony że jak przestanie tyle jeść to będzie słabo na wadze przybierał. i bądź tu matko mądra teraz...Cytat:
![]() dla Lilusi ![]() Cytat:
super Cytat:
![]() nie poddawaj się, jeśli była chora to może gorzej troszkę jeść. jak kilka dni gorzej poje to tragedii nie będzie. później sobie nadrobi. spytaj pediatry o to jedzenie Cytat:
ja piję liściastą zieloną w półlitrowym kubku ![]() Cytat:
dla Łucji jejku już pół roczku, jak to szybko mija, masakraja na razie wiązałam kieszonkę i 2x tylko i zdecydowanie bardziej wolę 2x. wiąże się szybciej i można dziecko wyjmować i wkładać bez ponownego wiązania. mam tylko mały problem z dociąganiem bo inaczej się dociąga niż w kieszonce. ale myślę że to kwestia wprawy a dziś pierwszy raz spotkałam dziewczynę z dzieckiem w chuście. wymieniłyśmy porozumiewawcze uśmiechy ![]() i gratki dla Krzysia prunelle za ząbka
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-08 o 16:22 |
||||||
|
|
|
#1180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ceny wszedzie takie same..U nas Polsce takze drożyzna. Puszka coli nad mozem 5 zł a w Biedronie 1,30 ![]() Tymo dzisiaj gorączukje ...dostał 2 czopki.Pospał 2,5 godz wstał marudny... matko gdzie do wieczora
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Hej Lejdis
![]() Chcemy oświadczyć uroczyście, że Maja kończy dziś 4 miesiące i 5 dni i z tej okazji wyszedł nam pierwszy ząbek ![]() Dziękujemy za wczorajsze głosiki i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843 Teraz lecę Was nadrobić co nabazgrałyście hehe
|
#1182 | ||
|
Zadomowienie
|
montii super
Cytat:
ostatni raz ważyłyśmy się miesiąc temu, właśnie nie powiedziała ile minimalnie powinna przybierać tylko użyła sformułowania "no to teraz już lecimy na minimum" a ja głupek nie zapytałam sprawdziłam w książeczce i dokładnie 3 miesiące temu ważyła 5340 czyli wychodzi coś ponad 300 gr na miesiąc :/ a twoja ile teraz waży i ile przybiera ? Cytat:
między 3 a 10 wg książeczki zdrowia nika super że usg wyszło ok Kalinka waży tyle ile Nadia a ta jest miesiąc starsza mam chyba najchudsze dziecko na forum :P muszę ją troszkę utuczyć Kwartalinka gratulacje z okazji ukończenia pół roczku ![]() kasiunia przez miesiąc prunelle gratulacje dla Krzysia ![]() izunia gratulujemy szybko dorobiłyście się ząbka
|
|
#1183 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 100lat dla Lilusi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
głos poszedł prunelle gratki dla Krzysia za zabka |
||||||
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kompletnie nie mam czasu, przeprowadzka tuż tuż a my nie możemy się uporać z ostatnimi pierdołami w nowym mieszkaniu. Do przewiezienia czeka morze gratów a na miejscu już czekają wory do rozpakowania. Kocham przeprowadzki ![]() Gratulacje dla wszystkich maluszków za skończone miesiące, szczególnie dla półroczniaczków Gosiawolna, przykro mi z powodu babci TZ ![]() Kampasiula, ślicznie wyglądacie z Tymkiem Kwartalinka, Castia, jejku trzymajcie się dziewczynki Monti, super plan zajęć |
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
izunia super !! mojemu Tymowi idą i dzisiaj słychać ,ze idą
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za głosiki
![]() powiem wam, że poszła po mamusi bo ja miałam 4 miesiące i 10 dni jak wyszedł mi ząbek ![]() kampasiula Maja też była marudna i tylko rączki i rączki. Rano jeszcze nie miała a jakieś 2 godziny temu dotykam i już się pojawił. Mam nadzieję, że Tymkowi szybko wyjdą.
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
hejo ja na chwilę bo się pakuję... masakra ile tego...a to tlko parę dni... nie wiem czy zdąże jeszcze potem wejść więc żegnam się teraz
do wtorku albo środy ![]() Castia napisała że sporo tego zeszło a dalej nie chce schodzić...dziś dostaną sterydy. warunki w szpitalu masakryczne. Malwinka zachowuje się normalnie więc chyba jej nie swędzi. bawi się, tyle tylko że źle wygląda. Mieli dziś jechać na wakacje
|
#1188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klask i: cos czuje ze to jeszcze potrwaaaaaaaaaaaaaaaaa:br zydal: Cytat:
![]() Oby szybko sie poprawilo... trzymam kciuki ![]() Cytat:
prunelle-gratuluje, ![]() ![]()
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze, że wysypka już schodzi ale biedna Malwinka męczy się no i te nieprzyjemne warunki
Polska rzeczywistość.Tajka może już niedługo się wybiją. U nas 2-3 tygodnie temu mieliśmy takie charakterystyczne objawy: czerwone policzki, problem ze snem przez 2 noce,częste pobudki, nasilony ślinotok i to bardzo,maruder.
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
kasiuni_a to my już po
Okazało się, że wysypka to efekt trzydniówki...maskara nie wiedziałam, że aż tak dziecko obsypie. Pani doktor kazał Małej dać wapno w syropie, bo jak ędzie schodzić to pewnei będzie swędzieć. Wysypka ma zniknąć za dwa dni.Co do braku apetytu kazał się nie przejmować i jezeli Młoda nie chce mleka o dawać jej np. dwa razy dziennie zupki...spróbujemy..dobrz e, że w nocy złapie cycka kurcze mam już dość chodzenia po lekarzach. Zgłupieć można i znow u mojej córci coś znaleźli. Tym razem jest to efekt zachodzącego słońca, czyli Kala robi takie wielkie oczy, że aż widać jej białka od góry. Dostałyśmy skierowanie do neurologa...Pani dr kazała się nie martwić ale ja już mam stresa. a moja Mała po powrocie od doktora zjadła caly słoiczek zupki jarzynowej. Karmił ją mój mąż bo ja pojechałąm do babci do szpiala i mówi, że Młoda jadla tak łapczywie jak nigdy...oj to moje dziecko....może mleka by tak zjadła
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanego wyjazdu i to jeszcze wylądowały w szpitalu zamiast na wakacjach
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
hej
moje dziecię mi dzisiaj żyć nie daje. nocka była super, bo jak zasnęła wczoraj o 19 ti obudziła sie o 22:30 na mleczko i potem ja ja obudziłam o 4:30 bo by mi cycki eksplodowały i spała do 9 Udało mi sie trochę poprasować a jeszcze muszę nas spakować bo na weekend jedziemy do rodziców. Chyba zaraz ją wykąpię i znów o 19 bedzie lu lu. Czytam was od rana i już wszystko zapomniałam ![]() gratuluje ząbków u nas ni maOliwia wazy 7600 przez miesiąc przybrała 400g
|
#1194 | ||
|
Zadomowienie
|
miałam jechać do lidla po kalosze ale mi się odechciało. jutro pojadę, może jeszcze będą
Cytat:
Cytat:
Mateusz waży identycznie dziś go mierzyłam i ma ok. 70cm
|
||
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Eirene - chyba trafisz na ładną pogodę
![]() miłego wypoczynku Oliwia od 19 śpi.uff!!!
|
#1196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
tyyyyle zanotowałam i padł mi lapek
![]() po pierwsze izunia, gratuluję ząbka! Kurczę ja nie wpadłam na to, że te czerwone poliki to na zęby! ![]() kwartalinka, gratuluję 6 miesięcy Łusi! coralady, gratuluję 5 miesięcy Lili! Castia, kurczę, biedna Malwinka! Co to mogło być, że ją tak wysypało... I jeszcze na wakacje mieliście teraz jechać... Trzymam kciuki za szybki powrót do domutajka, czyli TŻ nie dostał tej pracy, jakoś nie doczytałam? Ładnie Ci Lena rośnie, widzisz, a tak się martwiłaś Anessa, Adriano świetne miny robił w czasie pożerania marchewki, ubaw po pachy czy on w tej spacerówce już siedzi?!I spóźnione gratulacje 4 miesięcy! ![]() kampasiula, Tymek to już dorosły mężczyzna na tym zdjęciu! Szkoda z tą pracą, że też na 2 tygodnie trzeba by wyjechać... a to miał być pełen etat? Tymek poszedłby do żłobka czy ktoś by z nim został w domu? Cytat:
przepraszam, ale prawie oplułam monitor, co Wy z tym TŻem wyprawiacie i jeszcze Adam, no padłam![]() a co do spotkania, szymelka, Ty nie możesz 17-ego? To zostawałby piątek 16-ego po południu albo niedziela 18-ego... Ale nie wiem, czy wszystkie będą chciały w niedzielę, ja ostatecznie mogę. No i pytanie gdzie i czy nie będzie padać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
marta_27 no właśnie główkę odchyla do tyłu ale piąstek nie zaciska. Masakra naczytałm się już tyle, że siedzę i płaczę...patrzę jednak na moją córcię i nei widzę nic niepokojącego...chodzimy na rehabilitację i Mała chętnie przewraca się na brzuszek, łapie się za kolanka, stopki, uśmiecha się, krzyczy, gaworzy, złości się...matko właśnie szukam jakiegoś dobrego neurologa dziecięcego na Śląsku...jedną już poleciła mi znajoma. Zadzwonię jutro i poproszę o szybką konsultację.
Boziu trzymajcie kochane za Moje Maleństwo kciuki. Uciekam, bo zaraz będziemy kąpać Małą, potem karmienie i spanko...a zapomniałam moja Niunia znów chęnie sięga po butlę...chyba jej brak apetytu był związany z tą 3-dniówką
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez twarde dziaselka... ciekawe kiedy wyjdzie zabek.. Praca jest od marca, wiec troche za pozno:P musimy szukac dalej. Cytat:
Pewnie sie obudzi o 22 i bedzie sie bawic... Pierwszy raz tak zasnela od moze 2 lat... haha miesiecy... A ja myslalam, ze Oliwka jest troche wieksza kluseczka:P a wazy praktycznie tyle co moja kluska:P Tz wrocil na 2h i znowu poszeld powiedzial, ze okropnie hehe i na bank w takim miejscu pracowac nie bedzie:P
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję dzieciaczkom pierwszych ząbków przepraszam że nie indywidualnie. ![]() Wszystkim maleństwom Ja padam na twarz o 21 muszę już być w łóżku bo później o 5 nie daje rady wstać. Krzyś mega grzeczny u babci nie muszę się o niego martwić więc robota mi lepiej idzie. Idę was troszke nadrobić |
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio zeby rosna jak grzybki po deszczu
Oczywiscie moj potworek juz zdazyl sie wybudzic Ale dalam soczku i zasnela... pewnie znowu sie obudzi, bo zdecydowanie za wczesnie zasnela, ale nie spala od 15... znowu padala o 19.15... i tak ja przetrzymalam... a o 18.30 spac nei chciala:P
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

jak są i są!!!
nie wiem 

- dla Kalinki - małymi krokami dacie radę

Powodzenia

wg książeczki zdrowia
klask i: