|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
A mój Dzieć nie chce spać. W nosie ma, że na dworze szaro, pochmurnie i sennie i powinien być osowiały
Nawet drzemki już go nie rajcują. Od 15tej jest "aktywny". Kąpać mamy się za godzinę, bo jednak dziś próbujemy trochę później, ale mógłby do tego czasu oko przymknąć to mamusia by chociaż kolację zjadła i naczynia pomyła No cóż, ćwiczę cierpliwość
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Ide kapac dziecia. |
|
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem, to wpuszczają do kanalika jakiś płyn. Pewnie za pomocą igły lub innego ustrojstwa
|
#2074 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.chustomania.pl/online/chu...oala_podwojnyX http://www.sling.com.pl/?mod=./wiazania/koala1.html http://klubkangura.com.pl/dociaganie-2x Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ojej wspolczuje. Moja siostra to miala
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale skoro to ma mu pomóc
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
bylam dzis w Ikei, ale tych przewijaczków nie widziłam.
ja mam malutki termosik i w tym nosze wode. |
|
|
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
A my już po badaniu bioderek
Wszystko w porządku I moze byc sportowcem
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to moja Lila jest dzis bardzo spiaca, więcej ciężko u niej dziś z jedzonkiem... ![]() w nocy obudziła się o 3.20 a później rano po to by tylko zmienic jej pampersa i nie chciała jeśc... a za nią zjadła Lenka z wielkim apetytem, i dzis je co 4 godziny srednio...
|
|
#2079 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam,że dziewczynki pomogły ![]() ja mam np. takie filmiki: http://www.youtube.com/watch?v=GqBSC...-OoGrUQ&lf=BFp http://www.youtube.com/watch?v=4Fcg6...-OoGrUQ&lf=BFp Cytat:
![]() Myślałam,ze już sie zrosło.Jednak jak lekarz mówi,zeby sie nie martwić to wie co mówi ![]() U kogo byłaś? Nr poleciał na PW.Też mi wcięło wszystkie Wasze nr ![]() Cytat:
![]() Patik-a gdzie tam-kot spał razem z nimi
|
||||
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
hej
póki co mieszkam jeszcze w mieście,ale po porodzie wynoszę się na wieś więc jakis wygodny wózek by się przydał,to fakt.Gondola głeboka ponoć własnie na zimę wskazna jest:0dziękuję Wam wszystkim za pomoc myślę,że któryś z tych co podałyście podpasuje nampozdrawiam i zycze Waszym dzieciaczkowm dużo zdrówka a Wam dodatkowo cierpliwości
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wasze kciuki sa cudowne!!!
RAZEM Z SARENKA BARDZOOO DZIEKUJEMYYY ![]() Bylismy na kontrolnym usg brzuszka, miedniczki niemal w normie, kamienie sie zmniejszyly i ten jajnik... jest wielka szansa ze nie jest skręcony! Jajnik moze dawac taki obraz bo sie rozwija/zmienia. Mamy kontrole jajnika za 6 tyg. i nereczek za 3 miesiace. 20 września odstawiamy antybiotyk... ciesze sie niezmiernie, ale tez mam stresa. Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a serduszko leczymy u dr Dębniak - ja tam nie wiem, ale wszyscy znajomi i nawet pani pediatra twierdzą, że najlepsza specjalistka w gorzowie...chociaż tych specjalistów kardiologów w GW zapewne za dużo nie ma... ale na mnie dobre "wrażenie" robi kobieta - konkretna, bez ogódek i owijania w bawełnę mówi co i jak, z dzieckiem dobry kontakt złapała, no i jak ją Bartek zagadnął czy przypadkiem prywatnie nie lepiej (niektórzy lekarze to wolą jak do nich pójśc prywatnie bo się "lepiej" opiekują...) przepadać to powiedziała, że co się tak rwie do wydawania pieniędzy -tych wizyt nas czeka dużo i często..kazała dziecku cos kupić i dalej do poradni chodzić
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu mały płakał aż się taił
![]() dzisiaj zaszalałam i kupiłam sobie kurtkę puchową o
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
uuu poważna mamuśka
Cytat:
Dzisiaj u nas znowu trzecia próba motania nieudana bo płacze nooo. Cytat:
![]() Sara znowu przesypia porę kąpania. Nie to żebym narzekała.nie nie, niech dziecko śpi. Zjadł a przed 19 i śpi. Chyba ją obudzę o 21 bo mi w końcu brudem zarośnie.
|
||
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. tak ale moja nie lubi jak bez ruchu jestem i wierzga 3.nie wiem, moja po 2h miala dosc ale chyba przez pelnego pampersa... wydaje mi sie ze to jak z noszeniem dziecka w pionie-mozna do woli |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaz kurtke
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszka- u ciebie jest serduszko z dziura? moj syn tez mial, wprawdzie male ale jak mial rok to sie zroslo. na usg do dzis widac blizne ale jest ok. mam nadzieje ze bedzie ok. podobno czesto do 3roku zycia takie wady sie zdarzaja i czesto sa nawet niezaobserwowane
|
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, wiem...z tym, że dużo dzieci ma niedomknęty otwór owalny, a tego nie traktuje się jak wadę serca... Haania ten otwór tez ma jeszcze niezrośnięty, ale tym pani kardiolog w ogole nie każe się przejmować i nawet nic dzisiaj już o tym nie mówiła, bo to się zrasta własnie tak jak piszesz... a Arturek miał stwierdzoną wadę serca?? bo my mamy wadę 'z papierami" tzn. w szpitalu robili z nami wywiad środowiskowy po stwierdzeniu wady bo musieli ją zgłosić do jakiegoś krajowego rejestru wad (jakoś tak to się nazywało...).
|
|
|
|
#2089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja sobie własnie popijam pyyyyyszny likier z lidla
|
|||
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Głupie pytanie zadaje
![]() gdzie się sprawdza ile muszę zapłacić allegro za wystawione rzeczy ??? |
|
|
|
#2091 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co myslisz o szcepieniach dodatkowych na rota i pneumo?? widze ze sie zgadali z moim Jasiek który nad ranem stał sie nieoc marudny i cały dzien miał "taki sobie" chociaz po spacerze ładnie spał 3 godziny a tak to co 1,5 lub co 2 godziny sie budzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-08 o 21:12 |
|||||
|
|
|
#2092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce sobie kieszeni nabijać i szanuje rodziców ![]() Cytat:
![]() jaki? za mną chodzi likier pomarańczowy ![]() Cytat:
http://allegro.pl/myaccount/billing.php a przy wystawianiu aukcji pod koniec kreatora wyskakuje Ci koszt całkowity za wystawienie przedmiotu na aukcje uwzględniając dodane zdjęcia, promowanie przemiotu, wyróżnienie itd.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-08 o 21:15 |
|||
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Dzisiaj popisałyście jak za starych dobrych czasów . U mnie nie było dzisiaj prądu, znowu jakaś awaria;(.Wybaczcie, że nie ustosunkuję się do Waszych postów, ale dziękuję za odpowiedzi na temat wymiotów za wszystkie dzielne dzieciaczki, które przeszły trudne szczepienia.U nas dzień jak co dzień. Mała absorbuje każdą minutę dnia. Nawet gdy śpi, to leżę koło niej i wpatruję się w nasze cudo Pytałyście o moje studia-kierunek zarządzanie (specjalizacji jeszcze nie wybrałam) na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach. Pytanko do mam karmiących piersią-jak Wam się udaje wyjść z domu na kilka godzin? Odciągacie pokarm? Chcę zacząć odciągać, ale mam głupie obawy, że wtedy zabraknie Małej na kolejne karmienie. Proszę, pomóżcie w tej kwestii... |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2095 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak gabinet i lekarz? Sympatyczni, nie?Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty co, przygotowania do zimy? A mnie jutro czeka pakowanie dziewczynek, bo w nocy wyjezdzaja z babcia i dziadkiem na 2 tyg. nad morze po jod. Wszystko pieknie i ladnie, tylko ja nie cierpie pakowania! |
||||
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zaznaczyło mi postów ![]() Carmelko wiedziałam!!!Super świetne wieści ![]() Pieleszko znakomity wybór lekarza A wiesz,że to zona byłego ordynatora ginekologi??No wiesz którego?Tego,co uśmiercił kilka kobiet.I ja miałam z nim stycznosć ale dzięki innemu lekarzowi Szymon żyje ![]() Odpisałam na PW ![]() Wam też siadł wizaż? Czy tylko mi? Najpierw allegro,teraz wizaż. |
||
|
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze sciagaj resztki po karmieniu? A leci Ci mleko z drugiej piersi jak karmisz? Bo ja po domu zakladam tzw. muszle laktacyjne, zamiast wkladek i tam mi sporo mleka naplywa i moge tez to zlac do butelki. |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nas dziś teściówka przyszła i tak mnie wkurzyła, że sama siebie nie poznaję ![]() Po pierwsze - nie zadzwoniła/nie zapukała do drzwi!!! WYobrażacie sobie coś takiego?!? Chyba jej się wnuk na dobre maniery rzucił. Nigdy wcześniej tak nie robiła. W ogóle to oni u nas bywali średnio 2-3 razy w roku. A teraz nie dość że bez zapowiedzi, to po prostu łąpie za klamkę do mieszkania i sobie wchodzi. Myślałam że uduszę. Mąż jej mówi "Mamo, tam jest dzwonek, trzeba go używać" A ona jakby nigdy nic "Ale po co, jak wiedziałam że jesteście". No cholera, takiej odpowiedzi to się nie spodziewałam. Jak się to powtórzy, to mąż ma jej już wyraźnie powiedzieć, że sobie tego nie życzymy.Ale to pikuś, bo nie uwierzycie DLACZEGO w ogóle przyszła. Otóż jak już pisałam, moja mam robi Tymkowe pępkowe dla rodziny i znajomych. I do teściów zadzwoniła i też ich zaprosiła do siebie. I wtedy teściowa się pyta mamy, ile razy widziała już Tymka. Moja mama na to, że nie liczy, ale raz w szpitalu, a portem dwa razy u nas była. A teściowa"O to więcej niż my. To ja dziś pójdę do nich". Wyobrażacie sobie?!?! Ona się chce licytować!!! Aż się we mnie gotuje, bo nie interesowali się mną przez calutką ciążę, teraz też żadnej pomocy nie zaproponowali, nic nie wiedzą o nas i naszym życiu, a liczy się tylko to, żeby móc powiedzieć znajomym, że oni więcej razy Tymka widzieli niż druga babcia Sorki, za taki długi wywód, ale po prostu cała się gotuję ![]() Aha, no i oczywiście Tymek mruknął raz, a ona że głody i żebym mu jeść dała. Ja się po raz kolejny pytam - ja te wszystkie kobiety wychowały swoje dzieci, skoro z nich takie histeryczki nieżyciowe ![]() Cytat:
Nadzieja prysła po 3 minutach, bo Tymek i dziś zawodzi i zawodzi... Coś faktycznie dziś dzieci poodmieniało. Te które na codzień są marudne, dziś jak aniołki, a te spokojne dziś szaleją ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Otóż, ona zawiera także jedną dawkę szczepionki przeciwko WZW B. I jak podajecie ją 3 razy, to dziecko dostaje 3 dawki tej szczepionki. Ale!!! W szpitalu, w drugiej dobie po porodzie, każdy noworodek już otrzymał jedną dawkę. Więc te trzy to za dużo. A o tym nikt nie mówi jakoś, a rodzice zwyczajnie nie wiedzą. Tymczasem nawet sam producent na ulotce ostrzega, żeby nie przekraczać zalecanej dawki, bo nie wiadomo jak organizm na to zareaguje. Cytat:
Żeby zdążyć zanim brzuszek znowu zrobi się pusty ![]() ODPADŁ NAM KIKUT!!!
Punktualnie o 17.25 ![]() I prosze o kciuki jutro o 13 bo idziemy na pierwszą wizytę do pediatry Mam nadzieję, że ładnie przybiera ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Nawet drzemki już go nie rajcują. Od 15tej jest "aktywny". Kąpać mamy się za godzinę, bo jednak dziś próbujemy trochę później, ale mógłby do tego czasu oko przymknąć to mamusia by chociaż kolację zjadła i naczynia pomyła

Widziałam na allegro z TT, fajnie wyglądają, ttakie czarne, a na ile się sprawdzają? jak idę na spacer to wodę okręcam pieluchą tetrową i też dobrze trzyma ciepło.

Boże mogliby Ci dać chociaż materac

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zębole
Wszystko w porządku

nie wiem jak wygląda i działa spacerówka od tego wózka bo ja mam tylko gondolę 

A JEDYNYM w zasadzie, który rzeczywiście przemawia za skojarzonymi jest ... wrażliwość rodziców