|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Mam nadzieje że się nie gniewasz, że brak opakowania kupiłam za małą kopertę i musiałam wyjąć z opakowania herbatki, ale ona są zabezpieczone więc myślę, że jest ok
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
dzieki moja droga
![]() teraz to nawet na allegro nie mozna poszukać ;/
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana moja mała mi!
Brunetka to co dzisiaj laba od allegro Nerolka a taką zapiekankę z ziemniaków raz dwa do zrobienia.Czemu nie którzy ludzie myślą, że jak dziecko marudzi to że go coś boli , albo że głodny ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Dygotka8 Ja mam tako jumper x i nie polecam, bo generalnie ciężki jest. |
|
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nie piszę, bo dziś pierwszy raz zostałam w domu, bo mąż musiał iść do pracy wreszcie po przeszło miesiącu. Bałam się, ze nie dam rady, ale mała była łaskawa No poaz tym, że obsikała mnie i komodę, nie wspominając o przewijaku - ale moja wina - chciałam zajrzeć, czy kupę ciśnie![]() Zaliczyłam spacer i deszcz, generalnie jestem zadowolona i pełna optymizmu. Mała właśnie słodko śpi w lezaczku (zdecydowałam się na FP) i się wibruje ![]() Kurcze, od wczoraj mam nadrabiania, wracamy Dziewczyny do formy sprzed porodów z tym pisaniem Miłego popołudnia! ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Ja też wyrodna matka - bierzemy szczepionki NFZ na 3 kłucia, + chyba ospa, + chyba pneumo... Jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęlismy. Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-09-08 o 17:04 |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Lonex speedy i co do prowadzenia jest ok, ale jest ciężki do noszenia.
http://www.youtube.com/watch?v=3RqaNeyHl7M duzym atutem jest rozsądna cena i nic nie musiałam dokupować, w zestawie jest moskitiera, folia przeciwdeszczowa torba i parasolka Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-08 o 17:00 |
|
|
|
#2046 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, a jak mama wyprala to był bekCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja przykladam do piersi ![]() sweet - bardzo ci współczuje.mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. |
||||||
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ulala Wyglądasz tak dużo dojrzalej ![]() Dzięki Ci, dobra kobieto za takie życzenie ![]()
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jedo fyn 4ds z aluminiowym stelażem i jestem bardzo zadowolona
![]() uwielbiam Cię wiesz myslę że poczekamy na głos pozostałych i ustalimy miejsce i termin oby jak najszybciej
|
|
|
|
#2050 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=dziubek79;29282046
Aga ja mam termo z TT i trzyma ale nie długo i mimo wszystko do dużo niższej temp spada w nim herbatka więc raczej nie polecam.[/QUOTE] Cytat:
Dziekuje za odpowiedzi! I jeszcze chyba Brunetce, ale mi nie zacytowalo. Cytat:
U mnie dziala przystawienie do piersi, ale nie zawsze maly chce, wiec jak nie chce, to nic z czkawka nie robie. Cytat:
Cytat:
za przyrost wagi! Super! Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2051 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna sie znieczulac. Brumku, jeśli chodzi o chusteczki to u nas najlepsze NIVEA Cytat:
Cytat:
to normalne, fizjologia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypowiedzi Brumka tez mi nie zacytowalo. Brumek oby to byl jednorazowy incydent z niespaniem Tymka, ale ja mysle, ze faktycznie po prostu wybil sie ze snu przez meza.
|
|
|
|
#2053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajny bo 3w1 i do tego niedrogi ![]() Cytat:
znalzłam na ceneo 2w1 też fajny,tylko,że droższy i cięższy od tego co Brunetka ma ale juz mi rozjaśniłyście conieco-musze tż linki poprzesyłać,niech poczyta i wypowie się...
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ma dużą gondolę, co w zimie może mieć znaczenie ![]() bardzo ładnie
|
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to normalne, ze moje dziecko prawie cały dzień dzisiaj śpi ?????????? Budzi się tylko na jedzenie pogawędzi z 10 minut i zasypia
Czy to może być jakiś skutek uboczny po szczepieniu ??? Zaczynam się martwić ![]() NEROLKA jak myślisz ????? |
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
mój też dzis wyjatkowo spokojny i spiący, to pewnie przez pogode .
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogoda-u mnie pieknie...leje! bylismy godzinke, zaliczylismy mega ulewe i stanie pod drzewem az przejdzie. a i tak ja i syn mokrzy, kinga spala w zafoliowanym wozku wiec git |
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje że tym razem sie spotkamy ![]() A moj dziec leży teraz na macie i wyje ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Dygotka wydaje mi sie że jak mieszkasz na wsi do tego zima bedzie no i śnieg to najlepsze sa wózki na pompowanych kołach i najlepiej z dużą gondolą . Znajoma miala Roana Marite i sobie chwaliła
|
|
|
|
|
#2060 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak wczoraj byłam u ortopedy na nfz na konkretną godzinę to się okazało że 5 osób zapisali na ta samą Ale 2 osoby nas przeouściły bo mieli starsze dzieci niż nasza. I tak to jest właśnie na nfz. Poza ortopedą do tej pory wszędzie prywatnie: pediatra, hematolog, usg, laryngolog, badania moczu i morfo..Wolę zapłacić i być potraktowanym poważnie i odmówić sobie na to konto przyjemności.. Cytat:
![]() Cytat:
Aga ja miałam termoopakowanie jakieś z marketu, bezfirmowe. I tak jak włożyłam butelkę avent to wyjąc za diabła nie mogłam i musiałam pociąc i popsuć. Widziałam na allegro z TT, fajnie wyglądają, ttakie czarne, a na ile się sprawdzają? jak idę na spacer to wodę okręcam pieluchą tetrową i też dobrze trzyma ciepło.Cytat:
Nie tylko Twoje. Moje też. Wieczorem na noc tylko zasypia sama. A jak będą przetykać? Ale przed chwilą zaczęła ziewać,. Hop ją do łóżeczka. Płacze, ale widze że wymusza bo chce na ręce. Nie wzięłam jej. Po 3 minutach się uspokoiła, poleżała spokojnie aż usnęła. Trzeba wprowadzać jakieś zasady, niech się uczy. Cytat:
Cytat:
za wagę. A co z tym wodniakiem? to się usuwa jakoś czy samo zginie?My mieliśmy ortopedę który dysponował sprzętem usg mam taką samą.Ale moja nie kwiczy na jej widok. Rozgląda się, góra 15 minut Cytat:
![]() Dziekuję Znowu nie zaznaczyło postów. Wy tak szybko piszecie czy ja wolno czytam? No tak, Wam dzieci ładnie śpią.. Brumek poprzytulaj trochę Tymka i ponoś jak się domaga, potrzebuje bliskości mamy U chirurga: posmarował pępek maścią i wsio. Wizyta moim zdaniem zbędna, bez tego by się obyło, ale skoro kazali na kontrolę to pojechaliśmy. Nawet jej z fotelika nie wyciągałam tylko na śpiocha rozpięłam body. Już się naspała.! Odnośnie szczepień. Zadzwonili ze szpitala, mamy za tydzien w piątek. To jest 6 w 1 i pneumo. A to wszystko za darmochę. Gdyby nie to , ze za darmo szczepiłabym na nfz, ale tak to skorzystam. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-08 o 18:24 |
|||||||
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Moja właśnie walnęła sobie drzemkę,
a zaraz ma być kąpanie. ![]() Damulka... Nie umiała zasnąć od 16stej, zamykała oczy, ale po 10 min otwierała i tak w kółko. Pewnie walnęła sobie koopke, której nie słyszałam i jej ulżyło i zasnęła Ona co raz częściej się do mnie uśmiecha robi podkowę na ustach jak jej coś nie pasuje, oczy mruży gdy coś jest nie tak. Kocham ją nad życiee ! |
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla dziewczynek mam na pneumo za darmo, upomniałam sie w osrodku i doktorka załatwiła
a cio, jak się należy...
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście że się nie gniewam Cytat:
ale myślę że to może być skutek pogody bo pochmurno, szaro i sennie ale może to być też efekt szczepienia albo jedno i drugie.
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Boże !
Kto mi pomoże z chustą ![]() Dla mnie to długgggggggggiiiiiiiiii kawał szmatki z którą nie wiem co mam zrobić. Próbuje na miśku i jak ma być tak moje dziecko martretowane ( tak to się pisze?) to Ja dziękuje bardzo za chustę ![]() Nie umiem się odnaleźć, i czemu ona taka długa jest :| |
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet-wiem ze czasem matki na karimatach spia obok lozeczek... zdrowks!
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żanetko polecam ten filmik, mi najwięcej pomógł http://www.youtube.com/watch?v=R92x0...eature=related |
|
|
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za kciuki!!! no to wróciłyśmy... i z serduszkiem bez zmian. ani lepiej, ani gorzej. ubytek się powiekszył, ale to zrozumiał bo rośnie razem z serduszkiem. na razie pani doktor mówiła, że nie jest źle i mamy nie panikować. najgorsze jest umiejscowienie tej dziurki - okołobłoniaste, podaortalne....zastawka trzyma więc krwi miesza się tylko tyle ile przeleci przez ubytek..na następnej wizycie bedzie mierzyła juz dokładnie ilość tej krwi wymieszanej trafiającej do płuc... na razie dostalismy tabletki żeby troszke odciążać serduszko...
dygotka ja też polecam Roana Maritę - ma duże pompowane koła - moim zdaniem pewnie rewelacja jeżeli chodzi o jeźdżenie po sniegu, piachu itp... no i gondolę też ma dużą, więc śmiało wejdzie do niej duże dziecko zawinięte w te wszystkie kombinezony, koce , śpiworki itp... no jest trochę ciężkawy, ale pisałaś, że wnosić nie musisz nie wiem jak wygląda i działa spacerówka od tego wózka bo ja mam tylko gondolę ![]() nerolko wysyłam już nr tel na PW i prześlij mi tez swój bo nie mam po ostatniej awarii tel.... |
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka dziękuje
pięknie wygląda ta chusta 1.Czy w zimie też się chodzi z chustą ? 2.Można siadać w chuście? 3.Jak długo można trzymać dziecko w chuście? na razie tyle pytań
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka szulałas tego pokrowca na przewijaczek:
http://allegro.pl/ikea-mata-do-przew...808857570.html czy to inna mamusia? |
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

Mam nadzieje że się nie gniewasz, że brak opakowania

raz dwa do zrobienia.
) była moim najlepszym przyjacielem do spania od czasów niemowlęcych- pozwoliłam mamie ją wyrzucić dopiero idąc do podstawówki, kiedy była już mocno podziurawiona i postrzępiona.

Co to może być ???????? Czy wasze dzieci też tak mają ????
zębole

pięknie wygląda ta chusta