Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 19:24   #2071
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

A mój Dzieć nie chce spać. W nosie ma, że na dworze szaro, pochmurnie i sennie i powinien być osowiały Nawet drzemki już go nie rajcują. Od 15tej jest "aktywny". Kąpać mamy się za godzinę, bo jednak dziś próbujemy trochę później, ale mógłby do tego czasu oko przymknąć to mamusia by chociaż kolację zjadła i naczynia pomyła
No cóż, ćwiczę cierpliwość

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:28   #2072
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Aga ja miałam termoopakowanie jakieś z marketu, bezfirmowe. I tak jak włożyłam butelkę avent to wyjąc za diabła nie mogłam i musiałam pociąc i popsuć. Widziałam na allegro z TT, fajnie wyglądają, ttakie czarne, a na ile się sprawdzają? jak idę na spacer to wodę okręcam pieluchą tetrową i też dobrze trzyma ciepło.
Patent z tetra tez poki co stosuje, ale robi sie coraz chlodniej, wiec juz nie bedzie tak trzymac ciepla.

Ide kapac dziecia.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:31   #2073
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
A jak będą przetykać?
Z tego co wiem, to wpuszczają do kanalika jakiś płyn. Pewnie za pomocą igły lub innego ustrojstwa Już mi żal mojego Malucha

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:49   #2074
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kajool jeżeli mówisz o tym Koala podwójnym X to mi w instrukcji piszę, że wiek dziecka to : dziecko musi samodzielnie trzymać główkę, Twój już trzyma?Ja wypróbuję kieszonkę

W ogóle to sobie wydrukowałam instrukcję,
a przychodzi listonoszka i przynosi mi list,
a w nim instrukcja do chusty
dostałam ją w sumie na CD,
ale wolę zdecydowanie formę książki.

Jacieee moja zasypia w bujaczku i w sumie jak ją położę to też zaśnie, są takie dni że " mam ochotę na noszenie" więc nie raz na rękach dopiero zasypia. Wkręć sobie, że Twoje dziecko nie lubi noszenia i każdy grymas tak odbieraj Ja czasami mam naprawdę wrażenie, że jak moje dziecko zacznie płakać to od razu myślę, na recę chce..a wcale że nie ! musi pomarudzić czasem przed spaniem i tyle...dla niej najważniejsze aby ktoś czasem podał smoka jak jej wypadnie i jest jej źle,jest nie raz tak że wypadnie to próbuje sama go złapać buzią

Brunetka
Ja też chciałam allegro i od 12stej nie umiem wejść

Sweet
Boże mogliby Ci dać chociaż materac no normalnie Polska, Polska, Polska ja cały czas jestem z Wami !! Emilie czeka na Igorka !

Mówiłam Wam, ze uwielbiam jak moja kruszyna się uśmiecha !!
Robi to gdy widzi cyca, kiedy do niej mówię,kiedy za nią powtarzam,
Ależ Ja ją kocham
Właśnie ugotowałyśmy wspólnie obiad

a wczoraj moja królewna przewróciła się z brzuszka na bok !
zanetko a u mnie w intrukcji jest napisane, ze od pierwszych dni i popatrz w te linki, to samo
http://www.chustomania.pl/online/chu...oala_podwojnyX
http://www.sling.com.pl/?mod=./wiazania/koala1.html
http://klubkangura.com.pl/dociaganie-2x

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny,przepraszam,że sie wtrącę,ale jesli pielęgniarki, które mają szczepić Wasze dzieci tak sie dopytują czy aby na pewno nie chcecie zapłacic to może naleząłoby im powiedzieć,że to czy dzieciaczka będzie bolało zależy od umijętności i podejściu pielęgniarki do dziecka...więc czy to bedą 3 czy 1 wkłucie to dobra pielęgniarka zaszczepi tak,ze maleństwo cieprieć nie będzie

i do razu mam pytanie:jaki wózek poleciłybyście dla dzieciaczka zimowego?będe mieszkała na wsi więc dźwigac po schodkach go bym nie musiała.
ja mam babyactive jeta ale nie polecam, jest sztywny i dzieckiem trzesie. Jakbym miala znowu kupowac, to wybralabym tako captiva. Duza gondola i niesamowita miekkosc w prowadzeniu. Super wozek
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Czy to normalne, ze moje dziecko prawie cały dzień dzisiaj śpi ?????????? Budzi się tylko na jedzenie pogawędzi z 10 minut i zasypia

Czy to może być jakiś skutek uboczny po szczepieniu ??? Zaczynam się martwić
NEROLKA jak myślisz ?????
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mój też dzis wyjatkowo spokojny i spiący, to pewnie przez pogode .
brunetko i ja sie martwilam, ze szymek spi i spi ale jak widac nie tlko nasze dzieci tak maja

Cytat:
Moja właśnie walnęła sobie drzemkę,
a zaraz ma być kąpanie.

Damulka...

Nie umiała zasnąć od 16stej,

zamykała oczy, ale po 10 min otwierała
i tak w kółko. Pewnie walnęła sobie koopke,
której nie słyszałam i jej ulżyło i zasnęła

Ona co raz częściej się do mnie uśmiecha
robi podkowę na ustach jak jej coś nie pasuje,
oczy mruży gdy coś jest nie tak.
Kocham ją nad życiee !
fajne uczucie a jak robi podkowke i zaczyna plakac, to zacalowalabym
Cytat:
Boże !

Kto mi pomoże z chustą
Dla mnie to długgggggggggiiiiiiiiii kawał szmatki
z którą nie wiem co mam zrobić.
Próbuje na miśku i jak ma być tak moje dziecko martretowane ( tak to się pisze?)
to Ja dziękuje bardzo za chustę
Nie umiem się odnaleźć,
i czemu ona taka długa jest :|
czy owijasz sie przed lustrem?? bedzie ci latwiej

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to wpuszczają do kanalika jakiś płyn. Pewnie za pomocą igły lub innego ustrojstwa Już mi żal mojego Malucha
ojej wspolczuje. Moja siostra to miala
Stary 2011-09-08, 19:49   #2075
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko dzwoniłam do położnej środowiskowej od nas i powiedziała, że jak najbardziej jest to spowodowane szczepionkami i mam sie nie martwić jeśli sama się budzi na jedzenie.
to tak właśnie jak myślałam
Cytat:
biedny Dominiczek...

ale skoro to ma mu pomóc

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:50   #2076
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to ja szukałam, ale oni o wiele drożej chcą
bylam dzis w Ikei, ale tych przewijaczków nie widziłam.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Patent z tetra tez poki co stosuje, ale robi sie coraz chlodniej, wiec juz nie bedzie tak trzymac ciepla.
ja mam malutki termosik i w tym nosze wode.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:53   #2077
mamad1
Zadomowienie

A my już po badaniu bioderek Wszystko w porządku Lekarz był zdziwiony, bo ma tak rozwinięte jak u trzymiesięcznego dziecka, a on dopiero wczoraj skończył miesiąc I moze byc sportowcem
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:57   #2078
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
A mój Dzieć nie chce spać. W nosie ma, że na dworze szaro, pochmurnie i sennie i powinien być osowiały Nawet drzemki już go nie rajcują. Od 15tej jest "aktywny". Kąpać mamy się za godzinę, bo jednak dziś próbujemy trochę później, ale mógłby do tego czasu oko przymknąć to mamusia by chociaż kolację zjadła i naczynia pomyła
No cóż, ćwiczę cierpliwość

No to moja Lila jest dzis bardzo spiaca, więcej ciężko u niej dziś z jedzonkiem...
w nocy obudziła się o 3.20 a później rano po to by tylko zmienic jej pampersa i nie chciała jeśc... a za nią zjadła Lenka z wielkim apetytem, i dzis je co 4 godziny srednio...
Stary 2011-09-08, 20:01   #2079
nerola
BAN stały

Cytat:
Czy to normalne, ze moje dziecko prawie cały dzień dzisiaj śpi ?????????? Budzi się tylko na jedzenie pogawędzi z 10 minut i zasypia

Czy to może być jakiś skutek uboczny po szczepieniu ??? Zaczynam się martwić
NEROLKA jak myślisz ?????
Zdecydowanie myślę,ze tak.Nie panikuj,nie stresuj sie.Dlatego Wam pisałam,ze moi ładnie znosza szczepienia i spali.Wszystko OK
Cytat:
Boże !

Kto mi pomoże z chustą
Próbuje na miśku i jak ma być tak moje dziecko martretowane ( tak to się pisze?)
Nie umiem się odnaleźć,
boska jesteś!!!No dłuda i ciagnie się i ciągnieteż na początku mnie to zniechęcało ale teraz jest ok
Widziałam,że dziewczynki pomogły
ja mam np. takie filmiki:
http://www.youtube.com/watch?v=GqBSC...-OoGrUQ&lf=BFp
http://www.youtube.com/watch?v=4Fcg6...-OoGrUQ&lf=BFp

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziękujemy za kciuki!!! no to wróciłyśmy... i z serduszkiem bez zmian. ani lepiej, ani gorzej. ubytek się powiekszył, ale to zrozumiał bo rośnie razem z serduszkiem. na razie pani doktor mówiła, że nie jest źle i mamy nie panikować. najgorsze jest umiejscowienie tej dziurki - okołobłoniaste, podaortalne....zastawka trzyma więc krwi miesza się tylko tyle ile przeleci przez ubytek..na następnej wizycie bedzie mierzyła juz dokładnie ilość tej krwi wymieszanej trafiającej do płuc... na razie dostalismy tabletki żeby troszke odciążać serduszko...

dygotka ja też polecam Roana Maritę - ma duże pompowane koła - moim zdaniem pewnie rewelacja jeżeli chodzi o jeźdżenie po sniegu, piachu itp... no i gondolę też ma dużą, więc śmiało wejdzie do niej duże dziecko zawinięte w te wszystkie kombinezony, koce , śpiworki itp... no jest trochę ciężkawy, ale pisałaś, że wnosić nie musisz nie wiem jak wygląda i działa spacerówka od tego wózka bo ja mam tylko gondolę

nerolko wysyłam już nr tel na PW i prześlij mi tez swój bo nie mam po ostatniej awarii tel....
Oj kurczę
Myślałam,ze już sie zrosło.Jednak jak lekarz mówi,zeby sie nie martwić to wie co mówi
U kogo byłaś?
Nr poleciał na PW.Też mi wcięło wszystkie Wasze nr
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A my już po badaniu bioderek Wszystko w porządku Lekarz był zdziwiony, bo ma tak rozwinięte jak u trzymiesięcznego dziecka, a on dopiero wczoraj skończył miesiąc I moze byc sportowcem
No pięknie!!!

Patik-a gdzie tam-kot spał razem z nimi
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:01   #2080
dygotka8
Zakorzenienie

hej
póki co mieszkam jeszcze w mieście,ale po porodzie wynoszę się na wieś więc jakis wygodny wózek by się przydał,to fakt.Gondola głeboka ponoć własnie na zimę wskazna jest:0

dziękuję Wam wszystkim za pomoc:r oza: i juz nie zawracam Wam głowy myślę,że któryś z tych co podałyście podpasuje nam
pozdrawiam i zycze Waszym dzieciaczkowm dużo zdrówka a Wam dodatkowo cierpliwości

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:11   #2081
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczyny wasze kciuki sa cudowne!!!
RAZEM Z SARENKA BARDZOOO DZIEKUJEMYYY

Bylismy na kontrolnym usg brzuszka, miedniczki niemal w normie, kamienie sie zmniejszyly i ten jajnik... jest wielka szansa ze nie jest skręcony! Jajnik moze dawac taki obraz bo sie rozwija/zmienia.
Mamy kontrole jajnika za 6 tyg. i nereczek za 3 miesiace. 20 września odstawiamy antybiotyk... ciesze sie niezmiernie, ale tez mam stresa.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
No to moja Lila jest dzis bardzo spiaca, więcej ciężko u niej dziś z jedzonkiem...
w nocy obudziła się o 3.20 a później rano po to by tylko zmienic jej pampersa i nie chciała jeśc... a za nią zjadła Lenka z wielkim apetytem, i dzis je co 4 godziny srednio...
no pieknie siostra siostrze podjada

Stary 2011-09-08, 20:13   #2082
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Oj kurczę
Myślałam,ze już sie zrosło.Jednak jak lekarz mówi,zeby sie nie martwić to wie co mówi
U kogo byłaś?
Nr poleciał na PW.Też mi wcięło wszystkie Wasze nr
no właśnie wysłałam Ci jeszcze jedną wiadomość PW - bo rozpisałaś się kochana, ale nr to tam nie było
a serduszko leczymy u dr Dębniak - ja tam nie wiem, ale wszyscy znajomi i nawet pani pediatra twierdzą, że najlepsza specjalistka w gorzowie...chociaż tych specjalistów kardiologów w GW zapewne za dużo nie ma... ale na mnie dobre "wrażenie" robi kobieta - konkretna, bez ogódek i owijania w bawełnę mówi co i jak, z dzieckiem dobry kontakt złapała, no i jak ją Bartek zagadnął czy przypadkiem prywatnie nie lepiej (niektórzy lekarze to wolą jak do nich pójśc prywatnie bo się "lepiej" opiekują...) przepadać to powiedziała, że co się tak rwie do wydawania pieniędzy -tych wizyt nas czeka dużo i często..kazała dziecku cos kupić i dalej do poradni chodzić

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:18   #2083
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My po szczepieniu mały płakał aż się taił

dzisiaj zaszalałam i kupiłam sobie kurtkę puchową o
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:24   #2084
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No więc....zaszalałam.
uuu poważna mamuśka

Cytat:
Boże !

Kto mi pomoże z chustą
Nie umiem się odnaleźć,
hehehe to samo na początku sobie pod nosem mamroliłam.
Dzisiaj u nas znowu trzecia próba motania nieudana bo płacze nooo.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Bylismy na kontrolnym usg brzuszka, miedniczki niemal w normie, kamienie sie zmniejszyly i ten jajnik... jest wielka szansa ze nie jest skręcony! Jajnik moze dawac taki obraz bo sie rozwija/zmienia.
Mamy kontrole jajnika za 6 tyg. i nereczek za 3 miesiace. 20 września odstawiamy antybiotyk... ciesze sie niezmiernie, ale tez mam stresa.
to super, cieszę się

Sara znowu przesypia porę kąpania. Nie to żebym narzekała.nie nie, niech dziecko śpi. Zjadł a przed 19 i śpi.
Chyba ją obudzę o 21 bo mi w końcu brudem zarośnie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:25   #2085
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka dziękuje pięknie wygląda ta chusta

1.Czy w zimie też się chodzi z chustą ?
2.Można siadać w chuście?
3.Jak długo można trzymać dziecko w chuście?

na razie tyle pytań
1.Tak, ja wozilam syna autobusem do zlobka zima w nosidle. chusta jest w tym lepsza. zwyczajnie bym w kombunezinie motala
2. tak ale moja nie lubi jak bez ruchu jestem i wierzga
3.nie wiem, moja po 2h miala dosc ale chyba przez pelnego pampersa... wydaje mi sie ze to jak z noszeniem dziecka w pionie-mozna do woli

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:30   #2086
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

biedny Bruno...

pokaz kurtke

Stary 2011-09-08, 20:36   #2087
83monia
Zakorzenienie

Pieleszka- u ciebie jest serduszko z dziura? moj syn tez mial, wprawdzie male ale jak mial rok to sie zroslo. na usg do dzis widac blizne ale jest ok. mam nadzieje ze bedzie ok. podobno czesto do 3roku zycia takie wady sie zdarzaja i czesto sa nawet niezaobserwowane

Stary 2011-09-08, 20:42   #2088
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Pieleszka- u ciebie jest serduszko z dziura? moj syn tez mial, wprawdzie male ale jak mial rok to sie zroslo. na usg do dzis widac blizne ale jest ok. mam nadzieje ze bedzie ok. podobno czesto do 3roku zycia takie wady sie zdarzaja i czesto sa nawet niezaobserwowane
wiem, wiem...z tym, że dużo dzieci ma niedomknęty otwór owalny, a tego nie traktuje się jak wadę serca... Haania ten otwór tez ma jeszcze niezrośnięty, ale tym pani kardiolog w ogole nie każe się przejmować i nawet nic dzisiaj już o tym nie mówiła, bo to się zrasta własnie tak jak piszesz... a Arturek miał stwierdzoną wadę serca?? bo my mamy wadę 'z papierami" tzn. w szpitalu robili z nami wywiad środowiskowy po stwierdzeniu wady bo musieli ją zgłosić do jakiegoś krajowego rejestru wad (jakoś tak to się nazywało...).

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:53   #2089
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ja jako maluch miałam przetykane kanały, robili to wtedy właśnie jakąś długą igłą ale widać nie ma po tym komplikacji bo u mnie wszystko ok , u Was tez tak będzie

Cytat:
bylam dzis w Ikei, ale tych przewijaczków nie widziłam.

ja też termos z wrzątkiem, butla z zimna wodą i porcja mleka

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej
póki co mieszkam jeszcze w mieście,ale po porodzie wynoszę się na wieś więc jakis wygodny wózek by się przydał,to fakt.Gondola głeboka ponoć własnie na zimę wskazna jest:0

dziękuję Wam wszystkim za pomoc:r oza: i juz nie zawracam Wam głowy myślę,że któryś z tych co podałyście podpasuje nam
pozdrawiam i zycze Waszym dzieciaczkowm dużo zdrówka a Wam dodatkowo cierpliwości
dziekujemy a Tobie szczęśliwego rozwiązania i szybko rosnącego maluszka

a ja sobie własnie popijam pyyyyyszny likier z lidla
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 20:59   #2090
brunetka2000
Zakorzenienie

Głupie pytanie zadaje
gdzie się sprawdza ile muszę zapłacić allegro za wystawione rzeczy ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:09   #2091
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim paniom

U nas cięęęężka noc. Ale nie wiem dla kogo bardziej - dla nas czy dla Tymonka Codziennie po kąpieli i jedzeniu kładziemy go do łóżeczka i zasypia w mgnieniu oka, a wczoraj sie nie udało. I nie wiem czy tak po prostu miał, czy przyczynił sie do tego mój mąż który wparował do pokoju z latarką i zaczą grzebać w różnych papierach, szufladach itp w poszukiwaniu jakiejś płytki Mały otworzył oczka i ... tak już zostało na całą noc
I potem bidulek zawodził jak kot przez długie godziny. Uspokajaliśmy na zmianę, na chwilkę wydawało się że zasypial, a potem od nowa. To taki miauczący płacz, na pewno nie na głód i nic go nie bolało. Jak dla mnie to ewidentnie taka ochota na poprzytulanie się, a potem dodatkowo w połączeniu ze zmęczeniem. Strasznie mi go szkoda było, mojego maleńkiego bezbronnego człowieczka

Co do szczepionek, to widzę że jednak kilka dziewczyn zdecydowało się na NFZ. Ja też takie wezmę. I nie przez koszty, ale akurat szczepionki to mój konik (na studiach robiłam specjalizację z immunologii) i widzę jakie czasami nieprawdziwe argumenty pojawiają się w tej szczepionkowej debacie A JEDYNYM w zasadzie, który rzeczywiście przemawia za skojarzonymi jest ... wrażliwość rodziców Nie dziecka, ale właśnie rodziców!
Brumeczku a dlaczego nie polecasz tych skojarzonych?
a co myslisz o szcepieniach dodatkowych na rota i pneumo??

biedny Tymonek
widze ze sie zgadali z moim Jasiek który nad ranem stał sie nieoc marudny i cały dzien miał "taki sobie" chociaz po spacerze ładnie spał 3 godziny
a tak to co 1,5 lub co 2 godziny sie budzi
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki............

Ja tylko na chwile wykorzystuje moment ze maz mnie zmienil w szpitalu i zagladam zeby napisac co i jak..........

Igorek ma się lepiej

krostki zniknęły - najprawdopodobniej byly od masci ktora przypisano mi na gojenie rany krocza po porodzie (przy cukrzycy sie wszsytko slimaczy i wolniej goi wiec postanowili mnei wspomoc :/ )

pepuszek odpadl i ladnie sie zagoił

Buziam
Trzymam kciuki za Igorka

Cytat:
Mam super wiadomość od Mariny Mają już klucze i w niedziele planują przeprowadzkę

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

!!!!
w koncu

Cytat:
Mi położna poleciła, abym przyłożyła małego na chwilę do piersi. Czasem dwa łyki mleka i czkawki nie ma

Kąpiemy się co drugi dzień...
Jasio tez "przepija" czkawkę
Cytat:
Głupie pytanie zadaje
http://allegro.pl/help_item.php?item=102

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-09-08 o 21:12
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:13   #2092
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
... no i jak ją Bartek zagadnął czy przypadkiem prywatnie nie lepiej (niektórzy lekarze to wolą jak do nich pójśc prywatnie bo się "lepiej" opiekują...) przepadać to powiedziała, że co się tak rwie do wydawania pieniędzy -tych wizyt nas czeka dużo i często..kazała dziecku cos kupić i dalej do poradni chodzić
to się nazywa lekarz z powołania nie chce sobie kieszeni nabijać i szanuje rodziców
Cytat:

ho ho widze że się do zimy szykujesz
Cytat:
a ja sobie własnie popijam pyyyyyszny likier z lidla
jaki? za mną chodzi likier pomarańczowy
Cytat:
Głupie pytanie zadaje
ogólem ile masz debetu wobec allegro to tu:
http://allegro.pl/myaccount/billing.php

a przy wystawianiu aukcji pod koniec kreatora wyskakuje Ci koszt całkowity za wystawienie przedmiotu na aukcje uwzględniając dodane zdjęcia, promowanie przemiotu, wyróżnienie itd.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-08 o 21:15
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:15   #2093
DaKaro
Zadomowienie

Witam.
Dzisiaj popisałyście jak za starych dobrych czasów. U mnie nie było dzisiaj prądu, znowu jakaś awaria;(.
Wybaczcie, że nie ustosunkuję się do Waszych postów, ale dziękuję za odpowiedzi na temat wymiotów .

za wszystkie dzielne dzieciaczki, które przeszły trudne szczepienia.

U nas dzień jak co dzień. Mała absorbuje każdą minutę dnia. Nawet gdy śpi, to leżę koło niej i wpatruję się w nasze cudo . Może to głupie, ale tak mam. Z każdym dniem kocham ją mocniej. Dzisiaj wzięło mnie na przemyślenia i doszłam do wniosku, że nikt nie zrozumie jak silna jest miłość matczyna, tego nie da się wytłumaczyć...

Pytałyście o moje studia-kierunek zarządzanie (specjalizacji jeszcze nie wybrałam) na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach.

Pytanko do mam karmiących piersią-jak Wam się udaje wyjść z domu na kilka godzin? Odciągacie pokarm? Chcę zacząć odciągać, ale mam głupie obawy, że wtedy zabraknie Małej na kolejne karmienie. Proszę, pomóżcie w tej kwestii...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:17   #2094
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jaki? za mną chodzi likier pomarańczowy
kawowy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:17   #2095
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
No to super I jak gabinet i lekarz? Sympatyczni, nie?

Cytat:
Cytat:
ja też termos z wrzątkiem, butla z zimna wodą i porcja mleka

No ale Wy to do MM potrzebujecie, a ja tylko czasami do mojego mlesia, zeby miec w razie "w" jak nie bedzie gdzie nakarmic.

Cytat:
Nam tez, ale na szczescie takie maluszki tego nie pamietaja.

Cytat:

Ciesze sie, ze jest poprawa!

Cytat:

dla synka.

A Ty co, przygotowania do zimy?

A mnie jutro czeka pakowanie dziewczynek, bo w nocy wyjezdzaja z babcia i dziadkiem na 2 tyg. nad morze po jod. Wszystko pieknie i ladnie, tylko ja nie cierpie pakowania!
Stary 2011-09-08, 21:18   #2096
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo kochana
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:26   #2097
nerola
BAN stały

Cytat:

Chociaż tyle dobrego
Cytat:
Głupie pytanie zadaje
już widzę,ze pomogły znawczynie

Nie zaznaczyło mi postów

Carmelko wiedziałam!!!Super świetne wieści

Pieleszko znakomity wybór lekarzaOna wie co mówi.
A wiesz,że to zona byłego ordynatora ginekologi??No wiesz którego?Tego,co uśmiercił kilka kobiet.I ja miałam z nim stycznosć ale dzięki innemu lekarzowi Szymon żyje
Odpisałam na PW

Wam też siadł wizaż?
Czy tylko mi?
Najpierw allegro,teraz wizaż.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 21:27   #2098
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Pytanko do mam karmiących piersią-jak Wam się udaje wyjść z domu na kilka godzin? Odciągacie pokarm? Chcę zacząć odciągać, ale mam głupie obawy, że wtedy zabraknie Małej na kolejne karmienie. Proszę, pomóżcie w tej kwestii...
Ale masz na mysli wyjscie samej, czy z dzieckiem? Jak wychodze z malym na spacer, to nie biore jedzenia, tylko w razie glodu, siadam na lawce i karmie. Jak jade z nim gdzies cos zalatwic i nie wiem jakie beda warunki do karmienia, to zabieram buteleczke. I dopiero raz zdarzylo mi sie wyjsc na 2 godz. samej i tez zostwailam mleko. Jak wyjscie jest zaplanowane wczesniej, to odciagam w nocy, bo wtedy piersi mam kamienie (maly malo je) i szybciutko cos tam uciagne. A wczoraj sciagalam bezposrednio przed wyjsciem na zebranie, bo i tak wiedzialam, ze mnie nie bedzie, wiec zanim wroce swieze mleczko naleci do piersi.
Moze sciagaj resztki po karmieniu? A leci Ci mleko z drugiej piersi jak karmisz? Bo ja po domu zakladam tzw. muszle laktacyjne, zamiast wkladek i tam mi sporo mleka naplywa i moge tez to zlac do butelki.
Stary 2011-09-08, 21:29   #2099
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem...z tym, że dużo dzieci ma niedomknęty otwór owalny, a tego nie traktuje się jak wadę serca... Haania ten otwór tez ma jeszcze niezrośnięty, ale tym pani kardiolog w ogole nie każe się przejmować i nawet nic dzisiaj już o tym nie mówiła, bo to się zrasta własnie tak jak piszesz... a Arturek miał stwierdzoną wadę serca?? bo my mamy wadę 'z papierami" tzn. w szpitalu robili z nami wywiad środowiskowy po stwierdzeniu wady bo musieli ją zgłosić do jakiegoś krajowego rejestru wad (jakoś tak to się nazywało...).
Nie wiem co to to owalne... my mielismy niezrosnieta przegrode miedzy komorami. jyz na usg w ciazy bylo to widac ze wolno sie rozwija. jakby sie nie zroslo to by teraz mial operacje. nazywa sie to ASD II.ale nigdzie chyba zglaszane nie bylo. mimo to kinga miala robione echo serca w szpitalu bo moglo to bhc jednak dziedziczne.

Stary 2011-09-08, 21:31   #2100
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nie którzy ludzie myślą,
że jak dziecko marudzi
to że go coś boli , albo że głodny
Nie niektó®zy, tylko prawie wszyscy
Do nas dziś teściówka przyszła i tak mnie wkurzyła, że sama siebie nie poznaję
Po pierwsze - nie zadzwoniła/nie zapukała do drzwi!!! WYobrażacie sobie coś takiego?!? Chyba jej się wnuk na dobre maniery rzucił. Nigdy wcześniej tak nie robiła. W ogóle to oni u nas bywali średnio 2-3 razy w roku. A teraz nie dość że bez zapowiedzi, to po prostu łąpie za klamkę do mieszkania i sobie wchodzi. Myślałam że uduszę. Mąż jej mówi "Mamo, tam jest dzwonek, trzeba go używać" A ona jakby nigdy nic "Ale po co, jak wiedziałam że jesteście". No cholera, takiej odpowiedzi to się nie spodziewałam. Jak się to powtórzy, to mąż ma jej już wyraźnie powiedzieć, że sobie tego nie życzymy.

Ale to pikuś, bo nie uwierzycie DLACZEGO w ogóle przyszła. Otóż jak już pisałam, moja mam robi Tymkowe pępkowe dla rodziny i znajomych. I do teściów zadzwoniła i też ich zaprosiła do siebie. I wtedy teściowa się pyta mamy, ile razy widziała już Tymka. Moja mama na to, że nie liczy, ale raz w szpitalu, a portem dwa razy u nas była. A teściowa"O to więcej niż my. To ja dziś pójdę do nich".
Wyobrażacie sobie?!?! Ona się chce licytować!!! Aż się we mnie gotuje, bo nie interesowali się mną przez calutką ciążę, teraz też żadnej pomocy nie zaproponowali, nic nie wiedzą o nas i naszym życiu, a liczy się tylko to, żeby móc powiedzieć znajomym, że oni więcej razy Tymka widzieli niż druga babcia
Sorki, za taki długi wywód, ale po prostu cała się gotuję
Aha, no i oczywiście Tymek mruknął raz, a ona że głody i żebym mu jeść dała. Ja się po raz kolejny pytam - ja te wszystkie kobiety wychowały swoje dzieci, skoro z nich takie histeryczki nieżyciowe

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wypowiedzi Brumka tez mi nie zacytowalo. Brumek oby to byl jednorazowy incydent z niespaniem Tymka, ale ja mysle, ze faktycznie po prostu wybil sie ze snu przez meza.
Też miałam taką nadzieję, aż do położenia do łóżeczka Nadzieja prysła po 3 minutach, bo Tymek i dziś zawodzi i zawodzi... Coś faktycznie dziś dzieci poodmieniało. Te które na codzień są marudne, dziś jak aniołki, a te spokojne dziś szaleją

Cytat:

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku a dlaczego nie polecasz tych skojarzonych?
a co myslisz o szcepieniach dodatkowych na rota i pneumo??

biedny Tymonek
widze ze sie zgadali z moim Jasiek który nad ranem stał sie nieoc marudny i cały dzien miał "taki sobie" chociaz po spacerze ładnie spał 3 godziny
Na rota zaszczepię na 100%, nad pneumo się zastanawiam. Przeciwko skojarzonym nic nie mam, ale uważam że są takie same jak te refundowane. Natomiast przeciewko 6w1 małe"coś" się znajdzie
Otóż, ona zawiera także jedną dawkę szczepionki przeciwko WZW B. I jak podajecie ją 3 razy, to dziecko dostaje 3 dawki tej szczepionki. Ale!!! W szpitalu, w drugiej dobie po porodzie, każdy noworodek już otrzymał jedną dawkę. Więc te trzy to za dużo. A o tym nikt nie mówi jakoś, a rodzice zwyczajnie nie wiedzą. Tymczasem nawet sam producent na ulotce ostrzega, żeby nie przekraczać zalecanej dawki, bo nie wiadomo jak organizm na to zareaguje.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja na razie nie odciągałam, więc wychodze tylko na 1,5 godzinki, max 2 Żeby zdążyć zanim brzuszek znowu zrobi się pusty

ODPADŁ NAM KIKUT!!!
Punktualnie o 17.25

I prosze o kciuki jutro o 13 bo idziemy na pierwszą wizytę do pediatry Mam nadzieję, że ładnie przybiera

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości