Wybory 2011 - populizm - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 17:15   #151
Onnaa88
BAN stały

Dot.: Wybory 2011 - populizm

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
No i wszedł w koalicję z LPRem. I nic złego to nie spowodowało.
No może oprócz zapędów Giertycha z wycofaniem Gombrowicza(co mu się zresztą nie udało).

Przykłady porównawcze - aby zachować neutralność przytaczam słowa nie swoje zaś przeciwników jednej i drugiej partii :
afery PO
http://markd.pl/afery-po/

afery Pis :

1. Ciche przeznaczenie powaznych funduszy panstwowo-unijnych na inwestycje Ojca Dyrektora.

2.Afera Centralnego Biura Antykorupcyjnego, prywatnej policji politycznej Kaczynskich, uzywanej do kompromitowania przeciwnikow i zwiazana z powyzszym sprawa pisowskiego ministra Kaczmarka.

3.Upolitycznienie do bolu mediow publicznych, polaczone z pozawieraniem umow przewidujacych niezwykle duze odprawy wypadku zmian personalnych.

4.Wrecz bandyckie poczynania w wypadku oskarzonych o korupcje lekarzy, calkowicie niewspolmierne do ewentualnej winy.

5.Publicznie udowodnione klamstwa Kurskiego w Sejmie i Zyty Gilowskiej na UAM w Poznaniu.

6. Niczym nieuzasadniona proba zamkniecia cenionej placowki uzytecznosci publicznej na Mickiewicza 60, naprzeciw domu Jarka K.
Fakt, iz Pan Premier nie odczuwa pewnych potrzeb, nie usprawiedliwia takich posuniec.
Świetny link,wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć,może ludzi w końcu na oczy przejrzą

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2011-09-08 o 17:16 Powód: literówka
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:19   #152
southie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Świetny link,wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć,może ludzi w końcu na oczy przejrzą

A ja jestem ciekawa kiedy Ty może PRZEJRZYSZ jakieś podręczniki historii Bo że nie masz o niej pojęcia to już dałaś parę przykładów.
southie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:25   #153
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez southie Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa kiedy Ty może PRZEJRZYSZ jakieś podręczniki historii Bo że nie masz o niej pojęcia to już dałaś parę przykładów.
Ale w jakim celu?mam studiować z podręczników jak to było zle?
Wystarczą mi opowieści rodziny
Więc jakieś pojęcie tam swoje mam
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:29   #154
muszynianka
Zakorzenienie

Niedaleko pada jabłko od jabłoni
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:32   #155
southie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Ale w jakim celu?mam studiować z podręczników jak to było zle?
Wystarczą mi opowieści rodziny
Więc jakieś pojęcie tam swoje mam
Ok, jak wolisz być ignorantem, który gada takie głupoty, że u człowieka mającego chociaż minimalne pojęcie o historii będziesz powodować co najwyżej uśmiech politowania to Twoja sprawa

To że może miałaś partyjniaków w rodzinie, nie wiem nie wnikam, i Twojej rodzinie było dobrze, nie znaczy że wszystkim było, czasem warto mieć trochę szerszy obraz rzeczywistości.
Stary 2011-09-08, 17:33   #156
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
A w tych podręcznikach od historii pisze może o tym długu publicznym na który nie dostałam odpowiedzi i na którą nadal czekam.
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:39   #157
southie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
A w tych podręcznikach od historii pisze może o tym długu publicznym na który nie dostałam odpowiedzi i na którą nadal czekam.
Jak jesteś tak zaślepiona nienawiścią do PO, że nie widzisz wszystkich postów to Twój problem

Spalmy podręczniki na stosie, zlikwidujmy system edukacji, przecież rodzice wiedzą LEPIEJ
Stary 2011-09-08, 17:48   #158
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak jesteś tak zaślepiona nienawiścią do PO, że nie widzisz wszystkich postów to Twój problem

Spalmy podręczniki na stosie, zlikwidujmy system edukacji, przecież rodzice wiedzą LEPIEJ
Ja pytam poważnie w którym podręczniku historii pisze to co ty chcesz usłyszeć

Jeżeli chodzi o dług to ja coś napiszę od siebie ,rząd zamiast wprowadzać reformy wybrał drogę wzrostu zadłużenia. Nasz dług na koniec tego roku będzie o połowę większy niż przed czterema laty. Gdyby przyszedł następny kryzys, nie mielibyśmy już od kogo pożyczać.
Zaledwie w ciągu trzech ostatnich lat do 2010 r nasz dług publiczny liczony według krajowej metodologii wzrósł o 221 mld zł. Sięga już 748,5 mld zł, czyli 53 proc. PKB. Rósł o ponad 70 mld zł rocznie. Wcześniej było to 20 – 40 mld zł. W tym roku powiększy się o kolejne 50 mld zł. Razem 270 mld zł!
Stary 2011-09-08, 17:57   #159
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Prywatyzacja jest potrzebna bo każda prywatna firma działa lepiej niż państwowa - przykład za 80zł miesięcznie mam specjalistę jakiego tylko sobie wymarzę za kilka dni w prywatnej przychodni, a za 243,39 zł składki do Zus mam wielkie g...
.
A czy za tą składkę będą u Ciebie leczyć raka, czy za tą składkę dostaniesz refundowane leki itd?
Stary 2011-09-08, 18:04   #160
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A czy za tą składkę będą u Ciebie leczyć raka, czy za tą składkę dostaniesz refundowane leki itd?
A czy PiS, PO czy jakakolwiek partia jest zdolna do tego, żeby sprawić, że służba zdrowia będzie na najwyższym poziomie i wszystkim będzie przysługiwało najdroższe leczenie (ludzie żyją coraz dłużej, ratuje się coraz słabsze wcześniaki, które potem latami się rehabilituje, to są ogromne koszty).

Mam wrażenie, że to jest fikcja po prostu, że taka sama dobra, profesjonalna opieka i wszelkie mozliwosci leczenia należą się ludziom zarabiającym 2 tysiące, 20 tysięcy i 200 tysięcy miesięcznie i że kiedyś system oparty na takich założeniach musi się zawalić, tyle że nikt tego nie przyzna, bo to bardzo brutalne.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:04   #161
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
A czy PiS, PO czy jakakolwiek partia jest zdolna do tego, żeby sprawić, że służba zdrowia będzie na najwyższym poziomie i wszystkim będzie przysługiwało najdroższe leczenie (ludzie żyją coraz dłużej, ratuje się coraz słabsze wcześniaki, które potem latami się rehabilituje, to są ogromne koszty).

Mam wrażenie, że to jest fikcja po prostu, że taka sama dobra, profesjonalna opieka i wszelkie mozliwosci leczenia należą się ludziom zarabiającym 2 tysiące, 20 tysięcy i 200 tysięcy miesięcznie i że kiedyś system oparty na takich założeniach musi się zawalić, tyle że nikt tego nie przyzna, bo to bardzo brutalne.
Vixen to jakieś moje równoległe wcielenie czy coś?

Cóż, poza tym służba zdrowia to jedna z najdroższych usług jakie są nam niezbędne. Z wykładów ekonomii - wg wyliczeń mądrych ludzi na prywatną służbę zdrowia stać byłoby niewiele Polaków. Szczególnie na ratowanie wcześniaków czy specjalistyczne leczenie nowotworów.

Ogólnie w Polsce nie ludzie nie zdają sobie sprawy jakie drogie jest leczenie. Nie przypadkowo za granicą lekarz to jeden z najlepiej opłacanych zawodów.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:35   #162
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość

Cóż, poza tym służba zdrowia to jedna z najdroższych usług jakie są nam niezbędne. Z wykładów ekonomii - wg wyliczeń mądrych ludzi na prywatną służbę zdrowia stać byłoby niewiele Polaków. Szczególnie na ratowanie wcześniaków czy specjalistyczne leczenie nowotworów.

Ogólnie w Polsce nie ludzie nie zdają sobie sprawy jakie drogie jest leczenie. Nie przypadkowo za granicą lekarz to jeden z najlepiej opłacanych zawodów.
Prawo i Sprawiedliwość otworzyło serwis internetowy TwojSzpital.pl poświęcony propozycjom PiS w dziedzinie służby zdrowia. Prezentuje on m.in. diagnozę sytuacji w służbie zdrowia i priorytety PiS w tej dziedzinie. Wśród propozycji PiS znalazły się:
- równy i sprawiedliwy dostęp do świadczeń zdrowotnych niezależnie od statusu społecznego i materialnego obywatela
- gwarancja finansowania ze środków budżetowych pakietu świadczeń zdrowotnych i procedur wysokospecjalistycznych dzieci do 18. roku życia
- pełny dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej
- opieka nad kobietą w okresie ciąży, porodu i połogu
- szczególne i szerokie uprawnienia dla osób starszych i niepełnosprawnych
- wprowadzenie obowiązku finansowania leczenia i rehabilitacji poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych przez ubezpieczycieli
- zwiększenie ilości studentów na kierunkach lekarskich i dentystycznych
- wprowadzenie nowego sposobu uzyskiwania specjalizacji medycznych
- wprowadzenie jednakowej opłaty administracyjnej za wydanie leku na receptę w aptece niezależnej od jego ceny
- wprowadzenie kompleksowego systemu informatycznego w ochronie zdrowia
- wprowadzenie ubezpieczeń dodatkowych o charakterze dobrowolnym na zasadach określonych ustawą
Stary 2011-09-08, 19:46   #163
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Prawo i Sprawiedliwość otworzyło serwis internetowy TwojSzpital.pl poświęcony propozycjom PiS w dziedzinie służby zdrowia. Prezentuje on m.in. diagnozę sytuacji w służbie zdrowia i priorytety PiS w tej dziedzinie. Wśród propozycji PiS znalazły się:
- równy i sprawiedliwy dostęp do świadczeń zdrowotnych niezależnie od statusu społecznego i materialnego obywatela
- gwarancja finansowania ze środków budżetowych pakietu świadczeń zdrowotnych i procedur wysokospecjalistycznych dzieci do 18. roku życia
- wprowadzenie obowiązku finansowania leczenia i rehabilitacji poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych przez ubezpieczycieli
- wprowadzenie jednakowej opłaty administracyjnej za wydanie leku na receptę w aptece niezależnej od jego ceny
- wprowadzenie ubezpieczeń dodatkowych o charakterze dobrowolnym na zasadach określonych ustawą
Jak worek świętego Mikołaja. To pierwsze jest najciekawsze.

Tylko budżet - rodziny, miasta, państwa nie jest bez dna.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:53   #164
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
Dokładnie, parę lat temu bałam się co usłyszę rano w radio, wiecznie tylko były afery, żonglerka teczkami itd. Dzisiaj jest jak jest, mam dużo zastrzeżeń i pretensji do rządu, ale przynajmniej jakoś nie muszę się wsydzić jak premier jedzie nas reprezentować w świat.
a te afery, w jakim celu były i z jakich powodów?

Cytat:
To właśnie to co Ty piszesz jest słabe, bo sugerujesz, że PO to fałsz i obłuda, a inne partie to niby co orędownicy prawdy? Weź daj spokój z tą marną propagandą.

1. Niektórzy chyba sobie nie uświadamiają, że na lata rządów PO przypadł KRYZYS ŚWIATOWY, może żyje się gorzej, ale jaka w tym wina PO? Spójrzcie na gospodarki innych państw, które ledwo zipią, gdyby u steru był PiS wg którego "państwo powinno być bardziej hojne" skończylibyśmy jak Grecja.

2. Porównywanie się do zachodu jest bez sensu, my nadganiamy komune (jakże tu wychwalaną przez kilka ignorantek, którym rodzice wmówili, że "za komuny było lepiej"). Porównajcie sobie sytuacje w Polsce, a na Białorusi, w Ukrainie czy na Słowacji. Na Słowacji po wprowadzeniu euro bieda aż piszczy, jeżdzą do Polski na zakupy, a np. koleje na które my tak narzekamy mają jeszcze gorsze za to 3 razy droższe.

3. Co do narzekania na wysokie podatki, ceny benzyny, czy wysokość długu publicznego wystarczy się trochę zorientować żeby wiedzieć, że są niższe niż w większości państw europejskich.

PO zawiodło, ale dla mnie lepszej alternatywy nie ma. PiS jest gospodarczo bardziej lewicowy niż lewica Na wesołego Grzesia i jego aniołki pląsające w rytmach disco głosować nie będę, jak i na Palikota, oszołomów nie lubię.
1. nie wiadomo jak byśmy skończyli
3. a jaki jest ich stosunek do tamtejszych zarobków?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:55   #165
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak worek świętego Mikołaja. To pierwsze jest najciekawsze.

Tylko budżet - rodziny, miasta, państwa nie jest bez dna.
Czyż, nie drogiej twojej koleżance Vixen marzy właśnie się punkt 1
Stary 2011-09-08, 22:25   #166
mylady21
Wtajemniczenie

Punkt pierwszy - kryzys światowy = socjaliści u władzy.
Z powietrza ten kryzys się nie wziął.
PO jest częścią tego układu.

http://www.youtube.com/watch?v=o9gfn...yer_detailpage
http://www.youtube.com/watch?v=Ufk92...yer_detailpage
http://www.youtube.com/watch?v=og3xg...yer_detailpage
http://www.youtube.com/watch?v=O3d9f...yer_detailpage

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2011-09-08 o 22:42
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 00:07   #167
Sondrina
BAN stały

Prywatyzować trzeba z głową. Wiadomo, w państwowym przedsiębiorstwie jest mniejsze zaangażowanie, bo nikt nie traci swojej kasy. Prywatny właściciel chce mieć zysk, więc będzie lepiej zarządzał firmą. Ale nie można też popadać w przesadę i nie chciałabym, żeby doszło do sytuacji, że każdy kawałek chodnika i park w mieście są prywatne i za przejście nimi trzeba zapłacić, a takie poglądy serwują co niektórzy fanatycy Korwina. Najgorsze są skrajności. Nie podoba mi się antyprywatyzacyjne zacięcie PiSu ani też wszystkoprywatyzacyjne podejście Korwina.

A tak z innej beczki to wkurza mnie, ze w Polsce ministrami zostają osoby bez kwalifikacji w danej dziedzinie. Jak słyszę, ze x miał być ministrem infrastruktury, ale wepchali go do ministerstwa rolnictwa, to mnie coś trafia. Człowiek jest specjalistą w danej dziedzinie, jest np. wybitnym ekonomistą, ale wątpię by był równie genialnym znawcą prawa i mógł piastować to stanowisko. U nas wpycha się daną osobę do rządu, bo ma dobre koneksje a nie przygotowanie. I potem skutki tych decyzji są opłakane.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 02:28   #168
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Fajne, fajne, a kasa na to skąd?

Cytat:
Lepiej przeczytaj post Vixen jeszcze raz

Vixen, zostałaś nazwana niedrogą koleżanką
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 03:26   #169
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Wśród propozycji PiS znalazły się:
PiS już zapomina że bliżej im do prawej niż do lewej? :|

W ogóle co to się dzieje, partia silnie prawicowa i państwo opiekuńcze.
Wychodzę.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 05:43   #170
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po prostu patrzę na świat dośc realistycznie

Cytat:
Łał. Ale fajnie, listę marzeń każdego Polaka spisali, no no.
Proste pytanie - ZA CO TO WSZYSTKO?

I ze osoby wierzące w takie hasła innym przypisują naiwność...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Fajne, fajne, a kasa na to skąd?
Z worka bez dna...

Stary 2011-09-09, 07:52   #171
sine.ira
BAN stały

Cytat:
No co, koleżanka wszędzie widzi tych co chcą żeby im dać i to najlepiej każdemu po równo. Z mojego posta tez to wyczytała i że mi się marzy powrót do PRLu
Ten wątek to w ogóle czad Szkoda, że Wyraka jeszcze nie ma.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 08:15   #172
burberry
Raczkowanie

Ja napiszę tylko tyle, PIS już rządził w tym kraju i został ostro pogoniony przez Społeczeństwo. Siska wypisujesz tu ich postulaty tylko po co, mieli swoją szansę i nic nie zrobili, nie usprawnili służby zdrowia.

Owszem PO też już sprawdziliśmy ale mimo wszystko widzę różnicę między tymi dwoma rządami. Za PO przynajmniej coś się buduje, coś się dzieje w tym kraju, jest normalnie. Idzie to baaaardzo wolno ale do przodu. Za Pis staliśmy w miejscu.

W ogóle zachęcasz tu do czytania niezależnej - które jest moim zdaniem najbardziej zmanipulowanym medium w tym kraju. Czytam czasem ten portal i mi się w głowie nie mieści jacy ludzie są zaślepieni. Jak redaktorzy manipulują faktami. A w ogóle samo hasło przewodnie - my informujemy oni kłamią to jest jedna wielka żenua..

Boję się powrotu Pis do władzy dlatego, że chce żyć w wolnym kraju, chce móc mieć swoje poglądy i nie bać się je wyrażać. Nie chce być nazywana sbkiem, ubekiem, antypolakiem, wrogiem patriotyzmu, zomo itp, tylko dlatego, że mam inne poglądy..

burberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 08:24   #173
sine.ira
BAN stały

Komiczne jak bardzo prezes Jarosław boi się bezpośrednej debaty z Tuskiem. Samo to go dyskwalifikuje jako poważnego kontrkandydata dla rządzącego "obozu". Po prostu jest cienki merytorycznie i bardzo dobrze o tym wie.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-09-09 o 08:26
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:02   #174
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
No co, koleżanka wszędzie widzi tych co chcą żeby im dać i to najlepiej każdemu po równo. Z mojego posta tez to wyczytała i że mi się marzy powrót do PRLu
No właśnie to mnie dziwi, też mi go bardzo brakuje, zazwyczaj leciał do takich wątków jak mucha do wiadomo czego, chyba kampania wyborcza go za bardzo pochłonęła (albo u księdza Natanka za parobka robi ) Ale by się chłopak linków nawklejał

Cytat:
Napisane przez burberry Pokaż wiadomość
Ja napiszę tylko tyle, PIS już rządził w tym kraju i został ostro pogoniony przez Społeczeństwo. Siska wypisujesz tu ich postulaty tylko po co, mieli swoją szansę i nic nie zrobili, nie usprawnili służby zdrowia.
Układ im przeszkodził, biedakom
Stary 2011-09-09, 09:24   #175
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
No właśnie to mnie dziwi, też mi go bardzo brakuje, zazwyczaj leciał do takich wątków jak mucha do wiadomo czego, chyba kampania wyborcza go za bardzo pochłonęła (albo u księdza Natanka za parobka robi ) Ale by się chłopak linków nawklejał
Dziewczyyyynyyy... jak on przyjdzie to nie nadążę czytać No ale trzeba mu przyznać, że nie rzuca aż tak "błyskotliwych" linków jak siska81.
Ale spoko, Wyrak od czasu do czasu wrzuca swój nick w wyszukiwarkę i zaraz przybędzie

Cytat:
Komiczne jak bardzo prezes Jarosław boi się bezpośrednej debaty z Tuskiem. Samo to go dyskwalifikuje jako poważnego kontrkandydata dla rządzącego "obozu". Po prostu jest cienki merytorycznie i bardzo dobrze o tym wie.
Ale co ty opowiadasz! Przecież Tusk był zaproszony na kawkę do siedziby PiS.

Mam Hoffmana na listach mojego okręgu - uważam, że bardzo kiepsko się z tą baranią wypowiedzią wstrzelił, bo tu,w okolicach Konina, jak okiem sięgnąć rolnictwo
Wyborcy to w ogromnej części rolnicy
Stary 2011-09-09, 09:25   #176
mylady21
Wtajemniczenie

Daj spokój. Za P.O. to co się buduje, za kilka lat będzie do naprawy.
Wszystko jest spartolone. Trasa S-8, którą otworzyli blisko mojego domu - kilka miesięcy minęło i już są dziury.
Budowanie P.O. to jak zakup chińskiej podkoszulki. Nie zdążyć się nacieszyć i jest do wyrzucenia

To co robi się w Warszawie - np. stawianie budynków tuż przy pasie jezdnym - jak np. na ulicy Prostej czy Grzybowskiej - woła o pomstę do nieba. Architekta który to wymyślił oraz urzędnika, który wydał zezwolenie, powinno się powiesić za jaja.
Stadion narodowy jest estetyczną porażką.
Wszyscy się zastanawiają czy jest w Polskich barwach czy w Chorwackich.
Mi to akurat wsio ryba, bo bardzo lubię Chorwatów a nie cierpię piłki nożnej, ale często tamtędy jeżdżę i ten stadion jest po prostu brzydki.
Osiedla buduje się stawiając same mieszkania od góry do dołu - nie ma lokali, sklepów, etc, a jak są to nie można wjechać bo wszystko jest zaszlabanowane, zakodowane i zasrane. W Warszawie jest problem z tym, że nawet jak zdobędziesz środki na prowadzenie działalności - to nie masz jej gdzie prowadzić- szczególnie gdy potrzebujesz lokalu większego niż dziupla wiewiórcza.

To już sowiecka architektura placu Konstytucji jest zrobiona bardziej z głową - PRZESTRZEŃ, szeroka jezdnia, duże witryny, porządne mury.

Co do budowy dróg mam nieprzyjemność poruszać się na trasie Warszawa-Gdańsk, Warszawa - Katowice i powiem Wam, że to koszmar - w szczególności, że nie ma alternatywy - bo jazda pociągiem do Gdańska to 8 godzin.
To 37 kilometrów na godzinę. A bilet kosztuje prawie tyle co lotniczy . PKP wydało miliony na pendolino, które nie ma po czym jeździć.

Prawda jest w tym - co napisała koleżanka - brakuje ludzi kompetentnych. Dla mnie Kaczyński czy Tusk, to żadne autorytety, bo oni nigdzie nigdy normalnie nie pracowali, nie zarządzali niczym co weryfikuje rynek. Taka na przykład Hania W. , nie nadaje się nawet na stanowisko klozetowej na Centralnym. Chciałabym widzieć na stanowiskach "wymiataczy" od zarządzania, prawdziwych menedżerów czy bardziej swojsko - dobrych gospodarzy, którzy logicznie by myśleli i byli dobrymi organizatorami.
Ach te mżonki
Stary 2011-09-09, 09:28   #177
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym widzieć na stanowiskach "wymiataczy" od zarządzania, prawdziwych menedżerów czy bardziej swojsko - dobrych gospodarzy, którzy logicznie by myśleli i byli dobrymi organizatorami.
Każdy by chciał.

To musiałoby się skończyć obsadzanie najwazniejszych stanowisk według zasady mierny, bierny, ale wierny, tylko, że to dotyczy wszystkich partii. No i trzeba pamiętać o tym, że tacy specjaliści za pensję urzędnika pracować nie przyjdą.
Stary 2011-09-09, 09:32   #178
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:

Hmm smutne jest to, co piszesz i faktycznie brutalne ...
Ciekawam tylko, jak będziesz pisać, kiedy ktoś Ci bliski poważnie zachoruje, a Ty (zgaduję) jako ta, której bliżej do zarabiania 2 a nie 20 tysięcy nie będziesz mogła z tym NIC zrobić, bo Cię nie będzie stać na wypasione ubezpieczenie ...
Stary 2011-09-09, 09:33   #179
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Osiedla buduje się stawiając same mieszkania od góry do dołu - nie ma lokali, sklepów, etc, a jak są to nie można wjechać bo wszystko jest zaszlabanowane, zakodowane i zasrane.
To akurat nie wina PO, nie przesadzajmy. Takie mamy społeczeństwo, że najlepiej się czuje, jak wszystko jest ogrodzone i jeszcze 70letni cieć w budce stróżuje

Mieszkam na naprawdę spokojnym osiedlu, a ludziska z bloku obok sobie blok postanowili ogrodzić. Po jaką cholerę, nie rozumiem

Polacy po prostu nie mają specjalnie gustu, takiego zamiłowania do ładu przestrzennego, jest jeden wielki chaos. Dużo w tym względzie napsuła oczywiscie wychwala tutaj przez niektorych komuna
Stary 2011-09-09, 09:33   #180
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Boi się, bo wie że ją znowu przegra. Poza tym ja nie widzę w tej partii żadnej merytorycznej osoby, nikogo kto by mógł debatować na konkretne tematy, żadnego specjalisty - sami krzykacze. A już ściąganie Gilowskiej do debaty o finansach to mówi samo za siebie...
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości