|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cytat:
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam 2 razy w Pradze..z moim byłym -czyli 7 lat temu . Łaziliśmy w ciemno że tak powiem..zaliczyliśmy kilka super knajp i klubów bo wtedy to my sypialiśmy po 4 godziny dziennie- ale niestety nie pamiętam jakich. Tam na każdym kroku jest zabytek, super żarełko, kawiarnie i piwko 2 dni to faktycznie mało- dacie radę zaliczyć standard - starówkę , dzielnicę Żydowską Josefov, Hradczany, Małą Stronę. Warto zaliczyć wieczorny rejs po Dunaju
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Nocko napisałam do znajomych, którzy właśnie wracają z Pragi, odpisali, że przewodnikowe atrakcje trzeba zobaczyć (to o czym dziewczyny pisały), a z innych miejsc polecają: pójść na wzgórze Petrin, muzeum zabawek i czekolady, z jedzeniowych polecają U Svejka (ul. Cihelna) i restaurację na ul. Perstyne obok stacji Mustek.
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Dzięki Butter! Jaka proporcja? Szklanka herbaty z cytryną + kieliszek rumu? |
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do tego ok. 1/4 cytryny i może nawet troszkę więcej niż kieliszek alkoholu...Smak wtedy jest lekko cierpki, ale wyrazisty alkohol nadaje charakteru
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie tak zamierzamy, pochodzic, pospacerowac
Tylko nie moge uwierzyc, ze jutro i nd ma byc 25-27 stopni, w Polsce ponoc tez - a na razie sie wogole nie zapowiada. W wawie niebo totalnie zasnute i jest szaro-buro.---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
a proporcji nie stosuję żadnych zawsze na oko ![]() Cytat:
|
|
|
#3339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Naszą przygotowujemy do raczkowania, ale na razie się nie zanosi na to - po prostu uwielbia pełzać i wariować na brzuchu, siedzieć też bardzo lubi, ale trzeba jej jednak pomagać. Ja jej kupuję nadal słoiki, ale są tak cholernie drogie, że muszę coś innego wymyślić. My czasem jemy byle co na szybko, więc nie chcę jej dawać. Jak mu przygotowujesz taki posiłek? Odkładasz porcję i trochę miksujesz? Cytat:
![]() Cena całkiem przyzwoita ![]() Cytat:
Za chwilę już tego nie zrobię, bo mała ma strasznie wielkie stopy ![]() Przejrzę propozycje książkowe i może coś zamówię? Zachciało mi się ![]() Chociaż najpierw muszę zrobić przegląd moich książek, które mam w piwnicy u moich rodziców - trochę tego było ![]() Cytat:
Ja byłam tam, gdzie normalnie turyści nie mają wstępu - w katedrze św. Wita na Hradczanach, na tryforium, czyli chodziłam sobie tak jakby na piętrze, na takiej galeryjce, i oglądałam wszystko z góry (foto)Kocham to miasto. Dodaję zdjęcie z przygotowań do wczorajszej kąpieli
|
||||
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk świetne zdjęcie
masz tapetę w kuchni jak ja w sypialni
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
i taką jak ja chciałam mieć ..ale sie zgapiłam i nie zdążyłam do remontu zamówić
![]() Ewa słodziaśna ![]() Mamusie jakie kupiłyście wózki dla dzieci?? Robię sobie wstępna listę sensownych firm i liczę na każdą sugestie.
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?q=epiro+...1t:429,r:8,s:0
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używany. Fotelik samochodowy jest średni, moim zdaniem, ale wózek fajny, i ciężki
|
|
|
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja koleżanka z pracy ma Jumpera ..ale wczoraj mówiła ze trochę żałuje że nie kupiła Espiro GTX ![]() Jakoś wszyscy je chwalą- a tanie są . Zdecydowanie tańsze niż X landery czy inne wypasy ![]() Ten espiro wizualnie bardziej mi się podoba Ciążki wózek to atut? Myślałam że minus...bo nosić trudno . No ale mnie noszenie nie przeszkadza bo mieszkam na parterze
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk normalnie jak nam, tylko nie daję soli i pieprzu, doprawić może sobie każdy na talerzu. Trochę rozdrabniam widelcem ale mały radzi sobie dobrze z gryzieniem.
Je różne zupy, zestawy typu: ziemniaki+kurczak+buraczk i, pierogi z serem, gołąbki,ryż. W ogóle z niego łasuch bo podjada mi jogurty, serek wiejski itp. Niedawno pożyczyłam parowar, robiłam pulpeciki rybne z warzywami i tez jadł. Jak mi się nie chce gotować to czasem słoik wyjmuję. Kilka razy gotowałam sama papki i mroziłam, było na 2 tyg z głowy i taniej niż. Haniu ja mam x-landera xa, udało mi się kupić za cenę podobną co tako czy jedo. Dla mnie wózek jak wózek, ciężko mi o plusach i minusach pisać. Ja potrzebowałam na wiejskie drogi czegoś solidnego, duże koła. Bo gdybym mieszkała w mieście i miała inne drogi to wzięłabym nawet używaną, tanią gondolę a zainwestowała w dobrą, wypasioną spacerówkę. Aż mi się przypomniało jak Asiuk pokazała katedrę. Jak ją teraz zwiedzaliśmy z Bartkiem to ludzie robili mu zdjęcia. Najpierw jacyś "skośnoocy" zapytali, potem jakiś facet
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz spotykam się z taka mamą.Po wypowiedziach moich koleżanek mam w głowie że jest OGROMNA różnica między wózkami i normalnie rok trzeba szukać odpowiedniego do swoich wymagań. No nic ..jest ok 6 firm które są OK z tego co czytam. Trzeba tylko szukać korzystnej oferty na necie...a na to jeszcze mam czas ![]() Aczkolwiek po wydrukowaniu listy wyprawki- stwierdziłam że zaczynam kupować gadzety jak wrócę z wakacji ![]() Masakrycznie dużo tego jest.
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
No bo ideałów nie ma. Są dziewczyny które szukając ideałów mają po 6 czy więcej wózków (sprzedają jeden, kupuja inny) a i tak wiecznie niezadowolone.
Tak jak piszę, daje radę na wertepach a to najważniejsze. Fakt jest cieżki ( jak wszystkie 3w1) i mam czasem problem z pociągu wyjść. Ale jakoś mocno mi to nie przeszkadza bo jeżdżę rzadko.mieszkam w domku i mam 3 schodki więc nie dzwigam go. Nie przepadam za składaniem go, szczególnie jak trzeba zdejmować koła...ale jeździmy zafirą do której wchodzi rozłożony na stojąco więc problem z głowy. Myślę ze z każdego innego byłabym tak samo zadowolona
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-09-09 o 14:20 |
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem niewymagająca więc myślę że obędzie się bez cyrków .------------- Rety jak mi się dłuży w pracy przed tym urlopem. Jajo zniose
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz zwariuję tutaj! Dziś to już apogeum dłużenia się ![]() O 16 chyba wyskoczę stąd jak poparzona
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek w domu też mi się będzie dłużyło bo sama dziś jestem bez perspektyw na towarzystwo
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś na po pracy plan kulinarny więc raczej się nudzić nie będę...
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda się zrobiła
W planach mam rower i grill kończący sezon letni, bo się z bratem na mohito umówiłam a u rodziców w ogrodzie jest sporo mięty posadzonej w tym celu
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także dużo czasu mi to nie zajmie. Na pewno mniej niż Twoje pichcenie smakołyków ![]() -------- U nas cały czas pochmurno i zimnica...mam nadzieję że jutro będzie lepiej i brat zrobi grilla na końcówkę sezonu. Miśku masz cudną perspektywę przed sobą. Jest po sezonie więc jest szansa że korki nie popsują Ci humoru
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się chce ciągle spaaaćććć.... ehh
Asiuk słodka ta Twoja mała Haniu jeżeli chodzi o wózek to Ty rodzisz na wiosnę? Więc nie musisz sugerować się sporą gondolą, (dziecko będzie bez kombinezonów kocyków itp.), szybko będziesz mogła przerzucić się na spacerówkę. Kieruj się raczej jej wyglądem
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dziś dość fajna pogoda się zrobiła - słonko wyszło... Mam nadzieję, że przez weekend się utrzyma
|
||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Emilko Butter mnie ubiegla ja robie tak jak Ona mocna herbata+cytryna+wodka, mocna herbata+rum, woda+cytryna i to sa dla mnie najlepsze opcje bo nie slodkie ![]() Haniu my mielismy Tako Jumper GT http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=301 i w zyciu nie zamienilabym go na inny tzn juz zamienilam bo znalazl sie na niego kupiec i teraz mamy zwykla spacerowke Baby Design http://www.ceneo.pl/895131 ten czarno-czerwonywyplata Tz dotarla juz dzis wiec zmykamy na zakupy
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jakie imię wybraliście bo zapomniałam? (albo nie pisałaś) Rodzę w marcu, więc Twoje wskazówki celne
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym TŻ w domu więc właściwie mogę się kimnąć, ale jakoś ugrzęzłam przed laptopem ![]() Młodszy nadal nie ma zaklepanego imienia
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cassy78 nie podczytujemy tylko sie ladnie przedstawiamy i wbijamy do rozmowy :P Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2011-09-09 o 15:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

, do tego ok. 1/4 cytryny i może nawet troszkę więcej niż kieliszek alkoholu...

), sam potrafi tylko z pozycji półleżącej usiąść. Nawet nie próbuje raczkować, trochę pełza. Za to ostatnio ciągle chce żeby go za ręce prowadzać, stawia kroczki coraz lepiej. Więc może to raczkowanie ominie
Za chwilę już tego nie zrobię, bo mała ma strasznie wielkie stopy