|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Mary ja rok temu kupowąłam suszarkę i mam TAKĄ, bardzo sobie chwalę
![]() Gusia bardzo ładne albumiki! Ja w w zesżłym tygodniu robiłam akcję ze zdjęciami i powiem Ci, że Ci nie zazdroszczę wybierania i decydowania, które fotki wywołać Dla mnie wszystkei zdjątka Anusia są super i wszytskei chciałam mieć na papierze heh A albumy wszystkich nie pomieszczą Andziot ...Zosia myjąca panele.. ale to słodkie musi być ![]() ![]() Anusia popatrz na sytaucję z innej strony.. Maja dobrze kombinuje - co będzie z belframi trzymać.. jeszcze za lizusa ją uznają ![]() ![]() żart oczywiście! Jestem pewna, że z czasem otworzy się przed wszytskimi ![]() Odpisałam na maile.. spadam kończyc prasowanie.. jeśli Tonuś mi pozwoli.. i potem może na spacer, bo widze, że pogoda ładniejsza się robi.. |
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anusia Pieknie Adas spi
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-09 o 12:28 |
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
matall, no ofc że będę
Jak krzyknie za rezerwacje to daj nr konta i przeleję Ci kase czy kazda z nas osobno ma płacic ? 82anusia, będę do następnej niedzieli, przełożyłam rehabilitację na za 2 tygodnie, będziesz na zlocie, prawda ?????? andziot, jak to myje panele Gusiu, SUPER te albumy !!!!!!!!!!! MoniaK, a ja słyszałam, że zegarków nie powinno się dawać w prezencie, że niby czas do końca odliczają, ale ja np. dostałam na urodziny zegarek (które były 3tyg przed naszym ślubem) bo małż stwierdził, że do sukni ślubnej bedzie pasował Faktycznie ten zegarek i tą firmę b. llubię ale ofc do sukni ślubnej go nie założyłam My rocznicę mamy za 10 dni....hmmm co by sobie wymyślic... a Ty małżowi jeszcze coś od siebie kupujesz?? Jak myślę o naszej pierwszej rocznicy to mam łzy w oczach... bo dokładnie od 7 dni miałam już Gabrynię pod sercem a jeszcze o tym nie wiedziałam... to by dopiero była piękna niespodzianka dla męża... Na pewno do rocznicy się pogodzicie ![]() Jak mowa o tartach to TA też smacznie wygląda Dziś u mnie w domu mała imprezka z okazji urodzin no i ukonczenia 3msc Gabci - tort który zamówiłam, miał zaznaczone w opisie, że tylko dla osób dorosłych... chyba będę mogła zjeść ?? Nie to, że niepełnoletnia jestem tylko o ten alko chodzi.. teraz dopiero o tym pomyslałam..
|
#4924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zeszłym roku płaciłam 5o zł czesnego plus wyżywienie. Do tego zajęcia dodatkowe: rytmika 12 zł angielski 12 zł i zajęcia taneczne 14 zł , oczywiście to jest nieobowiązkowe. Zajęcia taneczne mają być od tego roku i angielski płatny też, bo w tamtym roku, angielski mieli darmowy z jakiegoś programu unijnego. |
|
|
|
|
#4925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w tym miesiącu mamy szczepienie to muszę pomęczyć tą lekarkę.Cytat:
Tego nuka wypróbuję bo już wcześniej niektóre dziewczyny pisały, że u nich też się sprawdza.
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka Wlasnie dlatego tak dlugo to trwalo, nie moglam sie zdecydowac, ktore fotki wybrac
A jeszcze chcemy do Polski powysylac, to babci, to cioci, wujowi...Meczylam sie i meczylam ale w koncu dalam rade!!Ciesze sie, ze sie Wam albumy podobaja MoniaK Powodzenia ze smoczkiem Nadia smoka nadal nie chce. Teraz chyba nawet mysli, ze to zabawka
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-09 o 12:33 |
|
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się mamusie
![]() ja tylko na chwile, później nadrobię :P nocka u nas beznadziejna, pobudki co 2 godziny chciałam się wam pochwalić, że własnie pisze z własnego, nowiutkiego notebooka, którego dostałam wczoraj od męża na rocznicę ![]() i jeśli któraś ma w pobliżu carrefour to niech się przejdzie i zobaczy czy u niej tez nie wyprzedają dziecięcych ubranek....obkupiłam wczoraj u nas Piotrusia w pajace, bodziaki i wszystko po 10 zl sztuka... opłacało się bo bodziaki były w 3paku a pajace welurowe....wyprzedawali starą kolekcję... będę później
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyyy, ja tam nie wierzę w takie przesądy
Kupiłam na razie mężowi golarkę do twarzy bo za trzy dni ma też urodziny, ale jeszcze się zastanowię czy zasłużył W sumie to na rocznicę raczej nie robiliśmy sobie jakiś wielkich prezentów i teraz też bym tak wolała, ale tż się uparł i nie wiem jak mam mu to wybić z głowy Zegarek w końcu trochę kosztuje.
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa.. jeszcez miała zapytać..
Czym czyścicie noski dzieciaczków? Jak wyciągacie kozy z noska? U mnie gruszka nie działa.. i musze patyczkiem do uszu dłubać.. a Anti tego nie lubi
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak to ![]() jak tylko powiem żę trzeba podłogę umyć, to Zosia leci po wiadro, dziś sama nalała pół butelki Sidoluxa i poleciala po mop,nie umyjesz spokojnie podłogi póki nie dasz jej pozmywać, pozwalam jej w kuchni się pobawić, bo ona po jednym przejechaniu moczy mopa i całe panele miałabym zalane, w kuchni kafle więc chulaj dusza strasznie zalatana dziś jestem, mnóstwo roboty w domu a Wy znów produkujecie posty na potęgę i muszę pobierzie czytać
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fridę kupiłam dwa dni temu bo jedziemy nad morze i gdyby nas tam katarek złapał to chciałam mieć
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-09 o 12:47 |
|
|
|
|
#4933 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mam wplanach zakup jakiegoś dzieciowego albumu ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Kubuś nadal nie zrobił kupki ;( Ale chociaż tyle dobrze,że wypił już 50ml nektaru jabłkowo-winogronowego (oczywiście z wodą rozcieńczyłam) Może go w końcu ruszy
|
||
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
własnie dzowniłam do szpoitala zapytac o wyniki sebusia bo na wizycie jak byłam to nie było. i pani mi powiedziała że są podwyższone leukocyty i trzeba zrobic ponownie badania i usg brzucha. w necie przeszukałam i podwyzszone leukocyty świadczą o przebytej infekcji bakrteryjnej. andziot ratuj, jakie moga byc przyczyny i po co usg brzucha? boje sie
|
#4935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam kamikadzeboskiwiatr, bo mary ją urabiała na spotkaniu ![]() Ja myślę, że ja założę za tą rezerwację i rozliczymy się na miejscu ![]() Bez sensu, żeby każda mi przelewała kasę... Cytat:
Ale w sumie na razie nic nie potrzebuję ![]() (ciekawe jak długo Eda będzie chodził w 68... Bo na 74 NIC nie mam Cytat:
Cytat:
Ja mam nadzieję, że Edzik będzie chciał pomagać w domu. Bo chodzić i sprzątać po kocie, tż i dziecku mogę nie dać rady
|
|
|
#4936 |
|
Rozeznanie
|
ja gruszką, frida za bardzo męczy Kubusia.. :/ psikaj wodą morską.
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chcą pęcherz sprawdzić?
|
|
|
#4938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
catia ale jak sie psika wodą morską to trzeba wyciągać fridą to moze kilka kropelek soli fizjologicznej ?? u mnie ola nienawidzi fridy, ale trzeba wyciągnąc smarki
|
||
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik miał jeść o 12:45, ale nadal śpi
![]() I nie wiem teraz, czy dam radę iść do fryzjera, bo tż nadal nie może nosić Edzika... Chyba muszę poszukać pomocy do synka na wieczór
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
antropia; gratuluje prezentu !!
MoniaK; jeśli nie macie innych wazniejszych wydatków to kupiłabym zegarek - bvędzie fajna pamiątka. Lolus, czyszcze nosek regularnie 2x dziennie, czasem 3 frida chicco a do tego psikam solą morską - brak sprzeciwów andziotku, zrób zdjęcie Zosi !! Prosze !!!!! Catia, dobry Za kupke !!
|
#4941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Loluś no masz racje, ze ja karmisz tylko piersią lepiej nie dodawać kaszek i kleików. Moja Niki niejadek, ale nie chce z kleikiem pić ![]() idziemy dzisiaj po 15 po recepte na pepti. Dzisiaj tez mam doła, może jak wyjdę na miasto troche mi się polepszy. Mała zjadła o 5-150ml i o 11-150ml. Planuje dać jej za godzinę jabluszko, mleko i isc do przychodni- oby chciała jeść.
|
|
|
#4942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Znów mam milion stron do nadrobienie
ale chrzciny mnie tak pochłonęły, poczytam troche w tył.Moja Agata wczoraj skonczyła 12 tygoni
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
no mialam na mysli gruszke lub fride, ale trzeba to wyciągnąc a nie zostawic
|
|
|
|
#4945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę do carfura
![]() nudy jak nie wiem, połażę po sklepie, po parku a o 15 przyjde nakarmie i wyjdziemy do przychodni, ktora jest rzut beretem od naszego bloku ![]() milego popołudnia
|
|
#4947 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brawo dla Tz ![]() Principessina- Dla Flavia za 4 miesiąceWeredka- MonikaK- Współczuje Ci strasznie i Tymusiowi też. My mamy czasem takie nocki i nie wyobrazam sobie zeby tak było ciągle chyba bym oszalała.Dzielna z ciebie mamuska!!Matall- Edzik na pewno się nie pogniewa bedzie miał mamuśke z nową fryzurką ![]() A tak w ogóle to Dzień dobry troszke późno się witam ale mam zły dzień od wczoraj wieczora. Straszna awnatura była z Tz ehh szkoda gadać...Igorek za to ładnie przespał całą noc spał 9,5 godziny
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik nadal śpi...
![]() Od 10:45
|
|
#4950 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sebus tez sie glownie w jedna strone odwraca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() eee tam edzikowi dasz ekstra porcje mleka i ziemniaka i jakos Ci wybaczy:P Cytat:
przeciez trzeba miec albo awizo albo dowód osobisty! no kurde to był królik za 30zł ale jakby to było cos drogiego na prawde? choc i królika szkoda. no zdenerwowałam sie ![]() tak wczoraj byly placuszki a na dzisiaj nie mam pomysłu i nawet apetytu Cytat:
![]() rano wstaje pije kawe z mlekiem potem zazwyczaj jem pączka z lukrem albo ciastko francuskie z serem, generalnie cos na słodko potem jem zawsze jakies ciastko (no generalnie nie ma dnia zebym nie zjadła liona albo princessy) obiad zazwyczaj mam z jednego dania no i też nic dietetycznego (pierś panierowana z kurczaka i ziemniaki, placki ziemniaczane, zapiekanka makaronowa z kurczakiem, naleśniki z serem, pieczony kurczak) potem znowu kawa potem jeszcze jedna;P (ale pije taka z 30% kofeiny wiec to tak jakbyum jedna wypiłą )a na kolacje albo bułke z wędlina, serem pomidorem ogórkiem albo tosty albo naleśniki no czaasami sie zdarzy rozpusta i jemy cos smazonego, np smażone ziemniaczki jak z obiadu zostaną. czasem jem jajecznice z szynką generalnie DUZO słodyczy:P nie wiem czemu chudne ale cieszy mnieto jednak jędrności nie zyskuję dzięuję za głosy ![]() Cytat:
sebek tego nenawidzi ![]() widziałam na all super aspiratory elektryczne ale kosztuja ponad 100 zł i mnie nie stac ![]() ale własnie mocz mial dobry i ostatnio juz nie kazała robić i teraz tez nie kazała moczu robić tylko usg i morfo. tak crp i cos jeszze nie zapamietałam...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

wybieram:

Dla mnie wszystkei zdjątka Anusia są super i wszytskei chciałam mieć na papierze heh A albumy wszystkich nie pomieszczą 

tylko o ten alko chodzi.. teraz dopiero o tym pomyslałam..
To do pediatry, ale JUŻ (nie obrażaj się, czasem ktoś musi pokrzyczeć 
Tego nuka wypróbuję bo już wcześniej niektóre dziewczyny pisały, że u nich też się sprawdza.

Zegarek w końcu trochę kosztuje.
Sidoluxa i poleciala po mop,

Współczuje Ci strasznie i Tymusiowi też. My mamy czasem takie nocki i nie wyobrazam sobie zeby tak było ciągle chyba bym oszalała.Dzielna z ciebie mamuska!!
ehh szkoda gadać...