|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
A w tej "wyprawce" to co doliczają? Coś do zajeć plastycznych? Pytam bo się nie znam ![]() eee, no co ty ![]() Ja rano poszłam po chleb i z psem na spacer i zmarzłam... Za to mam zdecydowanie więcej energii W końcu wziełam się za papiery firmowe
|
|
|
|
|
#1232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przedszkole kupuje żeby wszystkie dzieci miały takie same bo walki były ![]() Ja też zmarzłam rano jak Amelkę zaprowadziłam. Idę po małą paaaaaaaaaa
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie brzmi No to nie mała kwota jak na te pierdułki. Ale w sumie racja że kupują wszystkim jednakowe... Przyszła mi do empiku zamówiona książka... Mam 300m i nie chce mi sie iść ![]() Czy zmieniając adres zamieszkania w urzędzie skarbowym trzeba złożyć jakieś pismo, czy robi sie to słownie? Bo mój brat dziś sie dowiedział że dostał 500zl mandatu za to że się nie rozliczył. Jak im przywiózł papiery, to sie okazało że oni go mają pod innym adresem niz składał pit. Tylko że on nie zmieniał miejsca zamieszkania
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wpadłam, zeby jeszcze przed porodem napisac kilka słow bo pozniej nie wiem kiedy sie pojawie ![]() Od kilku dni nie mam głowy do niczego, probowałam Was podczytywac ale srednio mi to wychodzi Staram sie każdą wolną chwilę spędzać z Kubusiem, tak bardzo martwie sie jak zniesie rozłąkę ![]() Termin CC mam ustalony na 16 wrzesnia. Rano mam stawic sie na czczo z torbami i moja ginka wykona cięcie. Ciesze sie niezmiernie ale jednoczesnie okropnie boje, czy wszystko bedzie ok, czy Blanka jest zdrowa. Boje sie jak znosę ten ból po operacji - ponoc po drugiej cesarce bardziej boli. Cytat:
Wszystko napisałam powyżej
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę trzymać za was kciuki ![]() Ale mam zgagę po ogórkach kiszonych... A tak mi smakowały
Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2011-09-09 o 17:08 |
|
|
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie wrócilismy.
Cass toż to już za sekunde będziesz miała córeczke przy sobie, o rany jak ten czas leci. Trzymam kciuki za sprawne i ładne cięcie, no i żeby potem jak najmniej bolałoDzięki dziewczyny za kciuki Ta kontrola to jakaś tragedia była, no poprostu masakra. Jestem umęczona psychicznie i fizycznie. Alan zresztą też- i to bardziej ode mnie. Do poniedziałku jestesmy na przepustce, jutro małż musi holter odwieżć, a w poniedziałek wracamy tam znowu ![]() Sylko przez parę dni Alan ładnie ćwiczył języczek, a teraz chyba mu sieznudziło bo nie chce współpracować Angy już tęsknięęęęęę, wracajcie szybko i zdrowo Kamilko a Ty na kiedy masz termin ??? Przepraszam jeśli mówiłaś a ja zapomniałam ![]() Kasiu Blaneczka duza juz, no i najważniejsza że wszystko ok ale i tak za tym tęsknię Idę odsapnąc
|
#1237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na 14 listopada, i tez bedzie cc jakos wczesniej. Już doczekać się nie mogę
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na przygotowania. A czemu cc? Dlatego że pierwsza ciąża była tak rozwiązana?
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo to przeżyłam bo cały czas przygotowywałam się na naturalny poród.Ale w sumie jak B wyciągli to lekarz stwierdził ze mam wadę miednicy "tak jak moja mama" i bym go i tak nie urodziła bo jakos ta miednica się nie ustawiała. Nie znam sie na fachowym słownictwie... Poza tym w listopadzie tez miałam operację ginekologiczna... Na szczęście odpukać jak narazie blizna ma się dobrze ![]() Zostałam sama... TZ zabrał Sebcia na wycieczkę samochodową
|
|
|
|
|
#1240 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I uzbierała się suma ![]() ![]() Cytat:
uwielbiam wiosnę i lato,jesień ujdzie a zima dla mnie mogłaby nie istnieć ,choć zimowe krajobrazy są przepiękne Ty w ciąży jesteś,to nie dziwne,że chłodniejsza aura Ci odpowiada Cytat:
To jeszcze tylko tydzień i już będziesz mieć malutką przy sobie żeby wszystko poszło dobrze,malutka była zdrowa a Ty żebyś szybko wróciła do formy .Powodzenia Cytat:
(czasami zastanawiałam się,czy mi kawałka łożyska nie zostawili ) ale wiadomo,każdy może odczuwać inaczej Cytat:
![]() i nadal trzymam ![]() dla Alanka,małymi kroczkami i wszystkiego się nauczy.Nie wiem czemu,wydawało mi się,że tą kontrol,to za miesiąc macie ![]() Cytat:
jedną ręką trzymała się za brzuch,drugą za plecy,ja po naturalnym porodzie,ale nie zazdrościłam Jej wcale,bo śmigałam w przyrównaniu do niej ale ona młodziutka była,bo 16 lat miała
|
||||||
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamilko pytałaś o Laurę, ja myślę że ona klepie bo klepie(czyli gada,bo gada),tzn wie że siostra w brzuszku siedzi,że niedługo wyjdzie,że będzie płakać,że będzie miała smoczka Cass toż to tuż tuż.Będę myślała o tobie w tym dniu gorrrąco Ja za kilka dni zabiorę się za spakowanie torby.Za tydzień malowanie później niech się dzieje co chce.A w pon chcę zawieźć dokumenty do przedszkola
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1242 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już wiem co mnie czeka. Wiem że boleć będzie i dochodzić do siebie będę długo... To w końcu 3-cie ciachnięcie w tym samym miejscu ![]() Ale jakoś wcale o tym nie myślę. Skupiam sie bardziej na obawach jaki będzie Jasiu. Bo Bastuś był taki jak by go wcale w domu nie było Cytat:
Zamówiłam sobie, a raczej Sebciowi książkę http://merlin.pl/Czekamy-na-dzidzius.../1,932094.html zobaczymy... może to tez mu w jakiś sposób pomoże w zrozumieniu... Dobrze że bedzie moja mama, to troszkę pomoże. Czasem jak widzę Bastka jak się sam bawi nachodzą mnie mysli pt w co ja się wpakowałam... Basti już duży, poukładany, porozmawiać z nim można. Wszystko załatwić. A mnie sie na nowo zachciało pieluch, płaczy, i obolałych cycków I jednocześnie jak usłyszę tą swoją myśl to przerażona jestem tym ze coś takiego w ogóle wpadło mi do głowy.... Przecież tak wyczekiwałam tego dzidziusia |
||
|
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czemu trzecie ciachnięcie?Bastuś,Jasiu. ...?Miałaś jakąs operację?Coś mi umknęło? ![]() Dobrze,jak można na kogoś liczyć Nie myśl tak pewno,że na początku,przy dwójce maluchów,nie zawsze jest lekko,ale poradzicie sobie ![]() A od kiedy planujesz posłać Laurkę do przedszkola? |
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj tak... już nie mogę się doczekać jak przyjedzie... Jeszcze tydzień i po 4 mies wraca do nasWiem że w sumie najtrudniejszy będzie pierwszy rok... Potem już powoli zaczną się bawić razem. Wiem że potem siły w sobie znajde żeby podołać ze wszystkim- bo wyjscia nie bedzie ale jakoś tak mimo wszystko człowiek zdaje sobie sprawę że już wszystko było poukładane i na swoim miejscu, a tu znów będzie tajfunek Im bliżej rozwiązania tym więcej widzę w sobie obaw- ale to chyba normalne kładę się to łóżka. Do jutra. Choć jutro sobota to pewnie bądą tu pustki Dobrej nocki |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My jesteśmy u Teściów, więc się lenię ![]() Ale w korku staliśmy godzinę
|
|
#1246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak czytałam ![]() To normalne,że się martwisz,ale zobaczysz,wszystko na nowo się poukłada ![]() Cytat:
Jesteś a już się martwiłam,że chcesz pomilczeć
|
||
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiesz, że milczenie jest złotem?
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem,wiem
ale nie lubię,gdy tak milczysz ![]() Daleko do Teściów macie? |
|
|
|
#1249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje Ja tez mam potworną zgagę, szczególnie w nocy Dobrze, ze Reeni pomaga. Cytat:
Dzięki Agga Oby w poniedziałek było lepiej, trzymam kciuki. Cytat:
Dziękuję Cytat:
Ja juz prawie spakowana. ![]() Cytat:
![]() Co prawda pierwsza cesarke wspominam bardzo miło, troche bolało ale ból był do zniesienia. Pielęgniarki dobrze o mnie dbały i zawsze jak tylko bolało to dawały przeciwbólowe. Na druga dobe juz smigałam po korytarzu. Najgorzej było wstac z łózka jak sie dłuzsze czas leżało. Po 4 dobach, jak juz wrociłam do domu praktycznie byłam w pełni sprawna i juz nie bolało. Ale ten poród moze byc zupełnie inny i każda kolejna cesarka jest ponoc boleśniejsza. Dodatkowo będe sie stresowac jak mój Kubcio sobie radzi bez mamy Umre z tęsknoty...Teraz takie mysli to normalka, wiadomo hormony robia swoje. Ja od jakiegos czasu tez nie jestem soba, wyżywam sie na TŻ-cie, wszystko mi nie pasuje. (chociaz czasami mam do tego prawo bo mój chłopina niewiele mi ostatnio pomaga). ![]() Ale na Blaneczke czekam z utęsknieniem, chce juz miec ją przy sobie. Od wczoraj boli mnie głowa. Chyba od pogody, wziełam juz 2 Apapy i nadac ćmi.
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
![]() 75 km ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Położę się już, wyśpię się może ![]() Dobranoc
|
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczególnie jeżeli to pomaga
To tak ni daleko,ni blisko ![]() Dzieciaki śpią jeszcze małż na budowie,to zajrzałam.Wstaję chyba setki razy w nocy i przykrywam Bartosza,bo cały czas odkryty .Lecę,muszę ogarnąć,odkurzyć,umyć podłogi i łazienkę wyskoczyć na jakieś zakupy jedzeniowe.Później ma wpaść siostra ![]() Miłej soboty Dziewczyny |
|
|
|
#1252 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wstyd sie przyznac ale wiecie, ze my jeszcze malego nie ochrzcilismy? ![]() nigdy nie bylo kiedy ale w koncu udalo nam sie to zalatwic i za tydzien w sobote sa chrzciny rodzina zaproszona, lokal zalatwiony ![]() maly dzis lata z pielucha nie daje rady
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Miłej soboty
|
|
#1254 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) i migdałami...Ja też bardzo dobrze wspominam cc. Nie mogę złego słowa powiedzieć na personel szpitala, bo biegali koło mnie jak nie wiem... Położne mają naprawdę wiele cierpliwości Mnie martwi że później jednak człowiek przez jakiś czas osłabiony jest, i niby wtedy przy jednym dziecku nie był to problem bo odpoczywałam jak B spał. A teraz przecież B jest już duży... I wiem że musze mu poświęcić jak najwiecej swojej uwagi. Rany, może faktyczne też te hormony robią swoje Dziś opieprzyłam mojego TZ za to ze sie schylić nie mogę żeby się ubrać A potem za to że się w spodnie nie mieszczę Jak by to jego wina była![]() Ehhh zazdroszczę ci że już możesz dni odliczać... Za tydzień będzie po wszystkim Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak on będzie reagować Zrobiłam zakupy, ide położyć Sebcia do spania, przygotuję obiad i chyba tez się połozę |
||||
|
|
|
#1255 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak, wypełnia się NIP-3 o ile pamięć mnie nie myli... Niezła historia...może ktoś zmieniała adres i przez pomyłkę bratu nowy wprowadzili ![]() Cass trzymam kciuki i myślę o Was ciepło Kamilko, cierpliwości ![]() My już powoli do wyjazdu się szykujemy, już myślami na plaży a tu od wczoraj Martysia kupa za kupą co jedna to gorsza i mam nadzieję, że pomoże
|
|
#1256 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wszystkie jestescie zaproszone jakby co
![]() my robimy w ogole chrzest w sobote poza msza i ksiadz robi dla nas specjalnie msze pietnastominutowa moze nie bedzie tak zle a powiedzcie mi bo ja juz nie pamietam jak to jest - czy na naukach chrzestni musza isc do spowiedzi czy jak?
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
svi chrzestni muszę mieć zaświadczenie że się spowiadali, i jeśli są z innej parafii to zaświadczenie że są praktykujacymi chrześcijanami.
To fajnie że tak krótko- nie będziesz musiała biegać za dzieckiem po kościele
|
|
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewuszki, nie mam dziś weny...
Amelka mi się rozchorowała, nos to jedna wielka rana z ropą, katar jej cieknie i gorączka ponad 38 rano dałam jej lipomal i troszkę lepiej było, ale cały dzień leży i śpi na zmianę. Dałam czopek na spadek gorączki i znów śpi już ponad dwie godziny. Co proponujecie jej jeszcze dać? może jakoś do poniedziałku wytrzymamy, a jak gorączka nie ustąpi to wezwiemy lekarza do domu
|
#1259 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() chodzilo mi o sama spowiedz ma teraz troche problem bo moja kuzynka (chrzestna) powiedziala, ze nie pojdzie na chrzcie do komunii, a przeciez chrzestni musza isc ![]() poza tym msza jest tylko dla nas, nikogo innego tam nie bedzie wiec nie da sie nie zauwazyc, ze nie poszla
|
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojj bidulka ![]() Jedynie jeszcze uderzeniowa dawka witaminy C przychodzi mi do głowy, nam zawsze pediatra zaleca prze infekcjach 2 razy dziennie po 10 kropli. Może dziewczyny coś konkretniejszego podpowiedzą...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

po temu chyba się nie odzywała 
już tęsknięęęęęę, wracajcie szybko i zdrowo 

żeby wszystko poszło dobrze,malutka była zdrowa a Ty żebyś szybko wróciła do formy
) ale wiadomo,każdy może odczuwać inaczej
dla Alanka,małymi kroczkami i wszystkiego się nauczy.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tak czytałam