Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 13:37   #1231
kamilka
Zadomowienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

teraz jest od 8 do 14, ale cena jest bez względu na liczbę godzin tzn 255 zł stała opłata plus 6.50 dziennie za posiłek. Tylko na początek doszło jeszcze wpisowe, ubezpieczenie i wyprawka
a tak z ciekawości spytam ile jest przewidzianych posiłków? śniadanie rano też dają czy już drugie?
A w tej "wyprawce" to co doliczają? Coś do zajeć plastycznych?
Pytam bo się nie znam
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Brrr..tak siedzę i jakoś mi zimno
eee, no co ty
Ja rano poszłam po chleb i z psem na spacer i zmarzłam...
Za to mam zdecydowanie więcej energii Obiad przygotowany, dom posprzątany, a ja pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie wiedziałam co robić jak mi dziecko poszło spać- bo wszystko juz zrobiłam W końcu wziełam się za papiery firmowe
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 13:53   #1232
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
a tak z ciekawości spytam ile jest przewidzianych posiłków? śniadanie rano też dają czy już drugie?
A w tej "wyprawce" to co doliczają? Coś do zajeć plastycznych?
Pytam bo się nie znam

eee, no co ty
Za to mam zdecydowanie więcej energii Obiad przygotowany, dom posprzątany, a ja pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie wiedziałam co robić jak mi dziecko poszło spać- bo wszystko juz zrobiłam W końcu wziełam się za papiery firmowe
o 9 śniadanie, 12 obiad dwudaniowy, 14 podwieczorek i 16 II podwieczorek. Jedzonka mają sporo więc o to się nie martwię. Wyprawka to bloki, kredki itd, ale 90 zł na to to sporo moim zdaniem przedszkole kupuje żeby wszystkie dzieci miały takie same bo walki były

Ja też zmarzłam rano jak Amelkę zaprowadziłam.
Idę po małą paaaaaaaaaa

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:20   #1233
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
o 9 śniadanie, 12 obiad dwudaniowy, 14 podwieczorek i 16 II podwieczorek. Jedzonka mają sporo więc o to się nie martwię. Wyprawka to bloki, kredki itd, ale 90 zł na to to sporo moim zdaniem przedszkole kupuje żeby wszystkie dzieci miały takie same bo walki były

Ja też zmarzłam rano jak Amelkę zaprowadziłam.
Idę po małą paaaaaaaaaa
podwieczorek o 14 fajnie brzmi
No to nie mała kwota jak na te pierdułki. Ale w sumie racja że kupują wszystkim jednakowe...

Przyszła mi do empiku zamówiona książka... Mam 300m i nie chce mi sie iść

Czy zmieniając adres zamieszkania w urzędzie skarbowym trzeba złożyć jakieś pismo, czy robi sie to słownie? Bo mój brat dziś sie dowiedział że dostał 500zl mandatu za to że się nie rozliczył. Jak im przywiózł papiery, to sie okazało że oni go mają pod innym adresem niz składał pit. Tylko że on nie zmieniał miejsca zamieszkania
Stary 2011-09-09, 15:40   #1234
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Wpadłam, zeby jeszcze przed porodem napisac kilka słow bo pozniej nie wiem kiedy sie pojawie
Od kilku dni nie mam głowy do niczego, probowałam Was podczytywac ale srednio mi to wychodzi
Staram sie każdą wolną chwilę spędzać z Kubusiem, tak bardzo martwie sie jak zniesie rozłąkę

Termin CC mam ustalony na 16 wrzesnia. Rano mam stawic sie na czczo z torbami i moja ginka wykona cięcie. Ciesze sie niezmiernie ale jednoczesnie okropnie boje, czy wszystko bedzie ok, czy Blanka jest zdrowa. Boje sie jak znosę ten ból po operacji - ponoc po drugiej cesarce bardziej boli.

Cytat:
Cass ma już datę rozwiązania? Pisała już czy jeszcze nie?
Cytat:
Kiedyś jak pisała,to miała iść na ostatnią wizytę i miała mieć ustalony termin cc po temu chyba się nie odzywała .
Też jestem ciekawa co u Niej?
Dzięki dziewczyny za zainteresowanie
Wszystko napisałam powyżej

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 16:57   #1235
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Termin CC mam ustalony na 16 wrzesnia. Rano mam stawic sie na czczo z torbami i moja ginka wykona cięcie. Ciesze sie niezmiernie ale jednoczesnie okropnie boje, czy wszystko bedzie ok, czy Blanka jest zdrowa. Boje sie jak znosę ten ból po operacji - ponoc po drugiej cesarce bardziej boli.
podobno każdy kolejny poród bardziej boli- a raczej obkurczanie się macicy po...
Będę trzymać za was kciuki

Ale mam zgagę po ogórkach kiszonych... A tak mi smakowały

Edytowane przez kamilka
Czas edycji: 2011-09-09 o 17:08
Stary 2011-09-09, 17:07   #1236
agga19851985
Wtajemniczenie

Wreszcie wrócilismy.

Cass toż to już za sekunde będziesz miała córeczke przy sobie, o rany jak ten czas leci. Trzymam kciuki za sprawne i ładne cięcie, no i żeby potem jak najmniej bolało Ja do tej pory pamiętam ten ból, ech nie było miło.

Dzięki dziewczyny za kciuki

Ta kontrola to jakaś tragedia była, no poprostu masakra. Jestem umęczona psychicznie i fizycznie. Alan zresztą też- i to bardziej ode mnie.

Do poniedziałku jestesmy na przepustce, jutro małż musi holter odwieżć, a w poniedziałek wracamy tam znowu

Sylko przez parę dni Alan ładnie ćwiczył języczek, a teraz chyba mu sieznudziło bo nie chce współpracować Dałam Mu kilka dni przerwy i potem znowu się za to weźmiemy. Ale nauczył sie już robić dziubek, więc postępy są A kontrolę następną u logopedy mamy w grudniu, do tego czasu mam go nauczyć różnych wygibasków języczkowych.

Angy już tęsknięęęęęę, wracajcie szybko i zdrowo

Kamilko a Ty na kiedy masz termin ??? Przepraszam jeśli mówiłaś a ja zapomniałam

Kasiu Blaneczka duza juz, no i najważniejsza że wszystko ok Daje Ci kuksańce pod żebra? Pamiętam jak Alan tak sie wypinał, aleee bolało ale i tak za tym tęsknię

Idę odsapnąc

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 17:13   #1237
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Wreszcie wrócilismy.

Ta kontrola to jakaś tragedia była, no poprostu masakra. Jestem umęczona psychicznie i fizycznie. Alan zresztą też- i to bardziej ode mnie.

Do poniedziałku jestesmy na przepustce, jutro małż musi holter odwieżć, a w poniedziałek wracamy tam znowu

Kamilko a Ty na kiedy masz termin ??? Przepraszam jeśli mówiłaś a ja zapomniałam
Mam nadzieję że Alan to zniósł. I będzie miał siłe na dokładke w poniedzałek

Na 14 listopada,
i tez bedzie cc jakos wczesniej. Już doczekać się nie mogę
Stary 2011-09-09, 17:18   #1238
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję że Alan to zniósł. I będzie miał siłe na dokładke w poniedzałek

Na 14 listopada,
To jeszcze masz "chwilke" na przygotowania. A czemu cc? Dlatego że pierwsza ciąża była tak rozwiązana?

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 19:00   #1239
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
To jeszcze masz "chwilke" na przygotowania. A czemu cc? Dlatego że pierwsza ciąża była tak rozwiązana?
Bastek był dość duży, a ja drobnej budowy. Lekaz od początku namawiał mnie na cc, ale chciałam spróbować naturalnie. Na samym końcu się okazało że dostałam tak koszmarnego uczulenia ciążowego z którym nikt nie umiał sobie poradzić, a mój organizm mimo że już prawie w terminie, nie robi postępów w stronę porodu. Wszystko miałam bardzo wysoko i pozamykane. Ja już spać nawet nie mogłam bo mnie tak wszystko swędziało Bardzo to przeżyłam bo cały czas przygotowywałam się na naturalny poród.
Ale w sumie jak B wyciągli to lekarz stwierdził ze mam wadę miednicy "tak jak moja mama" i bym go i tak nie urodziła bo jakos ta miednica się nie ustawiała. Nie znam sie na fachowym słownictwie...
Poza tym w listopadzie tez miałam operację ginekologiczna... Na szczęście odpukać jak narazie blizna ma się dobrze

Zostałam sama... TZ zabrał Sebcia na wycieczkę samochodową
Stary 2011-09-09, 19:14   #1240
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

kurczę z większym dzieckiem już trudniej bo bardziej kumate wszystkie chyba potrzebują czasu i tyle, bo skoro się później ładnie bawi tzn, ze mu się podoba.

teraz jest od 8 do 14, ale cena jest bez względu na liczbę godzin tzn 255 zł stała opłata plus 6.50 dziennie za posiłek. Tylko na początek doszło jeszcze wpisowe, ubezpieczenie i wyprawka

Ale się dzisiaj ulatałam ostatni dzień urlopu, a ja jestem bardziej zmęczona niż przed i jeszcze dentysta dzisiaj

Każde dziecko potrzebuje jakiegoś czasu na zaklimatyzowanie się

I uzbierała się suma

Cytat:
eee, no co ty
Ja ogólnie to zmarzluch jestem uwielbiam wiosnę i lato,jesień ujdzie a zima dla mnie mogłaby nie istnieć ,choć zimowe krajobrazy są przepiękne
Ty w ciąży jesteś,to nie dziwne,że chłodniejsza aura Ci odpowiada

Cytat:
Hej dziewczyny
Wpadłam, zeby jeszcze przed porodem napisac kilka słow bo pozniej nie wiem kiedy sie pojawie
Od kilku dni nie mam głowy do niczego, probowałam Was podczytywac ale srednio mi to wychodzi
Staram sie każdą wolną chwilę spędzać z Kubusiem, tak bardzo martwie sie jak zniesie rozłąkę

Dzięki dziewczyny za zainteresowanie
Wszystko napisałam powyżej
Cześć Cass
To jeszcze tylko tydzień i już będziesz mieć malutką przy sobie trzymam żeby wszystko poszło dobrze,malutka była zdrowa a Ty żebyś szybko wróciła do formy Daj znać,jak już będzie po .
Powodzenia

Cytat:
podobno każdy kolejny poród bardziej boli- a raczej obkurczanie się macicy po...

Osobiście drugi poród nie bolał mnie bardziej ale obkurczanie macicy,bolało strasznie (czasami zastanawiałam się,czy mi kawałka łożyska nie zostawili ) ale wiadomo,każdy może odczuwać inaczej

Cytat:

Sylko przez parę dni Alan ładnie ćwiczył języczek, a teraz chyba mu sieznudziło bo nie chce współpracować Dałam Mu kilka dni przerwy i potem znowu się za to weźmiemy. Ale nauczył sie już robić dziubek, więc postępy są A kontrolę następną u logopedy mamy w grudniu, do tego czasu mam go nauczyć różnych wygibasków języczkowych.
biedny Malutki
i nadal trzymam

dla Alanka,małymi kroczkami i wszystkiego się nauczy.
Nie wiem czemu,wydawało mi się,że tą kontrol,to za miesiąc macie

Cytat:
Na 14 listopada,
Ze mną była taka dziewczyna,co miała cesarkę,ale jak ona chodziła po tej cesarce jedną ręką trzymała się za brzuch,drugą za plecy,ja po naturalnym porodzie,ale nie zazdrościłam Jej wcale,bo śmigałam w przyrównaniu do niej ale ona młodziutka była,bo 16 lat miała

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:16   #1241
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu Blaneczka duza juz, no i najważniejsza że wszystko ok Daje Ci kuksańce pod żebra? Pamiętam jak Alan tak sie wypinał, aleee bolało ale i tak za tym tęsknię
nie,nie boxuje mamusi,mało bolesne kopniaczki daję.Wypina się ale też znośnie.Duży brzuszek ma do dyspozycji to miejsca ma sporo

Kamilko
pytałaś o Laurę, ja myślę że ona klepie bo klepie(czyli gada,bo gada),tzn wie że siostra w brzuszku siedzi,że niedługo wyjdzie,że będzie płakać,że będzie miała smoczka że to jej łóżeczko i czeka na nią, ale wydaję mi się że to i tak dla niej abstrakcja i dopiero jak zobaczy i doświadczy hałasu,płaczu etc to będzie miała większe pojęcie.

Cass toż to tuż tuż.Będę myślała o tobie w tym dniu gorrrąco

Ja za kilka dni zabiorę się za spakowanie torby.Za tydzień malowanie później niech się dzieje co chce.

A w pon chcę zawieźć dokumenty do przedszkola
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:44   #1242
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Ty w ciąży jesteś,to nie dziwne,że chłodniejsza aura Ci odpowiada

Ze mną była taka dziewczyna,co miała cesarkę,ale jak ona chodziła po tej cesarce jedną ręką trzymała się za brzuch,drugą za plecy,ja po naturalnym porodzie,ale nie zazdrościłam Jej wcale,bo śmigałam w przyrównaniu do niej ale ona młodziutka była,bo 16 lat miała
To aż nienaturalne jak na mnie bo tez uwielbiam gorąc... Ale te 10kg dodatkowe robi swoje

Ja już wiem co mnie czeka. Wiem że boleć będzie i dochodzić do siebie będę długo... To w końcu 3-cie ciachnięcie w tym samym miejscu
Ale jakoś wcale o tym nie myślę. Skupiam sie bardziej na obawach jaki będzie Jasiu. Bo Bastuś był taki jak by go wcale w domu nie było No i jak Basti zniesie rozłąkę i jak będzie reagowac na rodzeństwo.
Cytat:
Napisane przez katarzynka00;29310810[B
]

Kamilko [/B]pytałaś o Laurę, ja myślę że ona klepie bo klepie(czyli gada,bo gada),tzn wie że siostra w brzuszku siedzi,że niedługo wyjdzie,że będzie płakać,że będzie miała smoczka że to jej łóżeczko i czeka na nią, ale wydaję mi się że to i tak dla niej abstrakcja i dopiero jak zobaczy i doświadczy hałasu,płaczu etc to będzie miała większe pojęcie.
No tak... Opowiadanie i uświadamianie to jedno, a rzeczywistość to drugie...
Zamówiłam sobie, a raczej Sebciowi książkę
http://merlin.pl/Czekamy-na-dzidzius.../1,932094.html
zobaczymy... może to tez mu w jakiś sposób pomoże w zrozumieniu...

Dobrze że bedzie moja mama, to troszkę pomoże.

Czasem jak widzę Bastka jak się sam bawi nachodzą mnie mysli pt w co ja się wpakowałam... Basti już duży, poukładany, porozmawiać z nim można. Wszystko załatwić. A mnie sie na nowo zachciało pieluch, płaczy, i obolałych cycków
I jednocześnie jak usłyszę tą swoją myśl to przerażona jestem tym ze coś takiego w ogóle wpadło mi do głowy.... Przecież tak wyczekiwałam tego dzidziusia
Stary 2011-09-09, 21:11   #1243
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
To aż nienaturalne jak na mnie bo tez uwielbiam gorąc... Ale te 10kg dodatkowe robi swoje

Ja już wiem co mnie czeka. Wiem że boleć będzie i dochodzić do siebie będę długo... To w końcu 3-cie ciachnięcie w tym samym miejscu
Ale jakoś wcale o tym nie myślę. Skupiam sie bardziej na obawach jaki będzie Jasiu. Bo Bastuś był taki jak by go wcale w domu nie było No i jak Basti zniesie rozłąkę i jak będzie reagowac na rodzeństwo.

Czasem jak widzę Bastka jak się sam bawi nachodzą mnie mysli pt w co ja się wpakowałam... Basti już duży, poukładany, porozmawiać z nim można. Wszystko załatwić. A mnie sie na nowo zachciało pieluch, płaczy, i obolałych cycków
I jednocześnie jak usłyszę tą swoją myśl to przerażona jestem tym ze coś takiego w ogóle wpadło mi do głowy.... Przecież tak wyczekiwałam tego dzidziusia
Wiem coś o tym,bo dwa razy chodziłam w ciąży latem

A czemu trzecie ciachnięcie?Bastuś,Jasiu. ...?Miałaś jakąs operację?Coś mi umknęło?

Dobrze,jak można na kogoś liczyć

Nie myśl tak pewno,że na początku,przy dwójce maluchów,nie zawsze jest lekko,ale poradzicie sobie .Czas leci i za jakieś dwa lata Twoje maluchy będą się fajnie razem bawić .Najważniejsze,aby zdrowie było

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A w pon chcę zawieźć dokumenty do przedszkola
A od kiedy planujesz posłać Laurkę do przedszkola?

Stary 2011-09-09, 21:44   #1244
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
A czemu trzecie ciachnięcie?Bastuś,Jasiu. ...?Miałaś jakąs operację?Coś mi umknęło?

Dobrze,jak można na kogoś liczyć

Nie myśl tak pewno,że na początku,przy dwójce maluchów,nie zawsze jest lekko,ale poradzicie sobie .Czas leci i za jakieś dwa lata Twoje maluchy będą się fajnie razem bawić .Najważniejsze,aby zdrowie było

Pisałam wyżej że miałam w międzyczasie operację. Cięcie było w tym samym miejscu

oj tak... już nie mogę się doczekać jak przyjedzie... Jeszcze tydzień i po 4 mies wraca do nas

Wiem że w sumie najtrudniejszy będzie pierwszy rok... Potem już powoli zaczną się bawić razem. Wiem że potem siły w sobie znajde żeby podołać ze wszystkim- bo wyjscia nie bedzie ale jakoś tak mimo wszystko człowiek zdaje sobie sprawę że już wszystko było poukładane i na swoim miejscu, a tu znów będzie tajfunek
Im bliżej rozwiązania tym więcej widzę w sobie obaw- ale to chyba normalne

kładę się to łóżka. Do jutra. Choć jutro sobota to pewnie bądą tu pustki

Dobrej nocki
Stary 2011-09-09, 21:49   #1245
Miramej
Zakorzenienie

Hej

My jesteśmy u Teściów, więc się lenię
Ale w korku staliśmy godzinę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 22:01   #1246
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałam wyżej że miałam w międzyczasie operację. Cięcie było w tym samym miejscu

Wiem że w sumie najtrudniejszy będzie pierwszy rok... Potem już powoli zaczną się bawić razem. Wiem że potem siły w sobie znajde żeby podołać ze wszystkim- bo wyjscia nie bedzie ale jakoś tak mimo wszystko człowiek zdaje sobie sprawę że już wszystko było poukładane i na swoim miejscu, a tu znów będzie tajfunek
Im bliżej rozwiązania tym więcej widzę w sobie obaw- ale to chyba normalne

kładę się to łóżka. Do jutra. Choć jutro sobota to pewnie bądą tu pustki

Dobrej nocki
No tak tak czytałam

To normalne,że się martwisz,ale zobaczysz,wszystko na nowo się poukłada może jeszcze nawet lepiej niż było

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Hej

Jesteś a już się martwiłam,że chcesz pomilczeć

Stary 2011-09-09, 22:05   #1247
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteś a już się martwiłam,że chcesz pomilczeć
Ale wiesz, że milczenie jest złotem?

H. MacLeod

.
Stary 2011-09-09, 22:09   #1248
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wiesz, że milczenie jest złotem?
Wiem,wiem ale nie lubię,gdy tak milczysz

Daleko do Teściów macie?

Stary 2011-09-09, 22:10   #1249
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mam zgagę po ogórkach kiszonych... A tak mi smakowały
Też tak słyszałam

Dziękuje

Ja tez mam potworną zgagę, szczególnie w nocy pali jak diabli.
Dobrze, ze Reeni pomaga.

Cytat:
Cass toż to już za sekunde będziesz miała córeczke przy sobie, o rany jak ten czas leci. Trzymam kciuki za sprawne i ładne cięcie, no i żeby potem jak najmniej bolało Ja do tej pory pamiętam ten ból, ech nie było miło.

Dzięki dziewczyny za kciuki

Dzięki Agga

Oby w poniedziałek było lepiej, trzymam kciuki.

Cytat:
Cześć Cass
To jeszcze tylko tydzień i już będziesz mieć malutką przy sobie trzymam żeby wszystko poszło dobrze,malutka była zdrowa a Ty żebyś szybko wróciła do formy Daj znać,jak już będzie po .
Powodzenia

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Cass toż to tuż tuż.Będę myślała o tobie w tym dniu gorrrąco

Ja za kilka dni zabiorę się za spakowanie torby.Za tydzień malowanie później niech się dzieje co chce.

Ja juz prawie spakowana.

Cytat:

Ja tez wiem co mnie czeka ale sie boje
Co prawda pierwsza cesarke wspominam bardzo miło, troche bolało ale ból był do zniesienia. Pielęgniarki dobrze o mnie dbały i zawsze jak tylko bolało to dawały przeciwbólowe.
Na druga dobe juz smigałam po korytarzu. Najgorzej było wstac z łózka jak sie dłuzsze czas leżało. Po 4 dobach, jak juz wrociłam do domu praktycznie byłam w pełni sprawna i juz nie bolało.
Ale ten poród moze byc zupełnie inny i każda kolejna cesarka jest ponoc boleśniejsza.
Dodatkowo będe sie stresowac jak mój Kubcio sobie radzi bez mamy Umre z tęsknoty...

Teraz takie mysli to normalka, wiadomo hormony robia swoje.
Ja od jakiegos czasu tez nie jestem soba, wyżywam sie na TŻ-cie, wszystko mi nie pasuje. (chociaz czasami mam do tego prawo bo mój chłopina niewiele mi ostatnio pomaga).
Ale na Blaneczke czekam z utęsknieniem, chce juz miec ją przy sobie.

Od wczoraj boli mnie głowa. Chyba od pogody, wziełam juz 2 Apapy i nadac ćmi.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 22:21   #1250
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,wiem ale nie lubię,gdy tak milczysz

Daleko do Teściów macie?
, ale czasem trzeba

75 km

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Położę się już, wyśpię się może

Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2011-09-10, 08:04   #1251
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
, ale czasem trzeba

75 km
Szczególnie jeżeli to pomaga

To tak ni daleko,ni blisko

Cześć
Dzieciaki śpią jeszcze małż na budowie,to zajrzałam.Wstaję chyba setki razy w nocy i przykrywam Bartosza,bo cały czas odkryty .
Lecę,muszę ogarnąć,odkurzyć,umyć podłogi i łazienkę wyskoczyć na jakieś zakupy jedzeniowe.Później ma wpaść siostra

Miłej soboty Dziewczyny

Stary 2011-09-10, 11:25   #1252
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wstyd sie przyznac ale wiecie, ze my jeszcze malego nie ochrzcilismy?
nigdy nie bylo kiedy

ale w koncu udalo nam sie to zalatwic i za tydzien w sobote sa chrzciny
rodzina zaproszona, lokal zalatwiony

maly dzis lata z pielucha nie daje rady
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 11:47   #1253
Miramej
Zakorzenienie

Miłej soboty

H. MacLeod

.
Stary 2011-09-10, 12:04   #1254
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Hej

miłego wypoczynku
Cytat:

Ja tez mam potworną zgagę, szczególnie w nocy pali jak diabli.
Dobrze, ze Reeni pomaga.

Ja tez wiem co mnie czeka ale sie boje
Co prawda pierwsza cesarke wspominam bardzo miło, troche bolało ale ból był do zniesienia. Pielęgniarki dobrze o mnie dbały i zawsze jak tylko bolało to dawały przeciwbólowe.
Na druga dobe juz smigałam po korytarzu. Najgorzej było wstac z łózka jak sie dłuzsze czas leżało. Po 4 dobach, jak juz wrociłam do domu praktycznie byłam w pełni sprawna i juz nie bolało.
Ale ten poród moze byc zupełnie inny i każda kolejna cesarka jest ponoc boleśniejsza.
Dodatkowo będe sie stresowac jak mój Kubcio sobie radzi bez mamy Umre z tęsknoty...

Teraz takie mysli to normalka, wiadomo hormony robia swoje.
Ja od jakiegos czasu tez nie jestem soba, wyżywam sie na TŻ-cie, wszystko mi nie pasuje. (chociaz czasami mam do tego prawo bo mój chłopina niewiele mi ostatnio pomaga).
Ale na Blaneczke czekam z utęsknieniem, chce juz miec ją przy sobie.
Ja jak narazie staram się radzic sobie z mlekiem (piję hektolitry) i migdałami...

Ja też bardzo dobrze wspominam cc. Nie mogę złego słowa powiedzieć na personel szpitala, bo biegali koło mnie jak nie wiem... Położne mają naprawdę wiele cierpliwości
Mnie martwi że później jednak człowiek przez jakiś czas osłabiony jest, i niby wtedy przy jednym dziecku nie był to problem bo odpoczywałam jak B spał. A teraz przecież B jest już duży... I wiem że musze mu poświęcić jak najwiecej swojej uwagi.

Rany, może faktyczne też te hormony robią swoje Dziś opieprzyłam mojego TZ za to ze sie schylić nie mogę żeby się ubrać A potem za to że się w spodnie nie mieszczę Jak by to jego wina była
Ehhh zazdroszczę ci że już możesz dni odliczać... Za tydzień będzie po wszystkim

Cytat:
.Wstaję chyba setki razy w nocy i przykrywam Bartosza,bo cały czas odkryty .
A ja myslałam że tylko Sebcio sie tak rozkopuje...
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

nigdy nie bylo kiedy

No to będzie święto
Ciekawe jak on będzie reagować

Zrobiłam zakupy, ide położyć Sebcia do spania, przygotuję obiad i chyba tez się połozę
Stary 2011-09-10, 13:05   #1255
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

nigdy nie bylo kiedy

maly dzis lata z pielucha nie daje rady
nie wiem czy jeszcze w przyszłym tygodniu wpadnę - jeżeli nie to trzymam kciuki, żeby wszystko się udało a Marci nie rozniósł kościoła

Cytat:

Czy zmieniając adres zamieszkania w urzędzie skarbowym trzeba złożyć jakieś pismo, czy robi sie to słownie? Bo mój brat dziś sie dowiedział że dostał 500zl mandatu za to że się nie rozliczył. Jak im przywiózł papiery, to sie okazało że oni go mają pod innym adresem niz składał pit. Tylko że on nie zmieniał miejsca zamieszkania

tak, wypełnia się NIP-3 o ile pamięć mnie nie myli...
Niezła historia...może ktoś zmieniała adres i przez pomyłkę bratu nowy wprowadzili

Cass trzymam kciuki i myślę o Was ciepło

Kamilko, cierpliwości

My już powoli do wyjazdu się szykujemy, już myślami na plaży a tu od wczoraj Martysia kupa za kupą co jedna to gorsza Zaaplikowałam jej dzisiaj dietę maksymalnie "zatykającą" i mam nadzieję, że pomoże

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 13:14   #1256
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wszystkie jestescie zaproszone jakby co

my robimy w ogole chrzest w sobote poza msza i ksiadz robi dla nas specjalnie msze pietnastominutowa
moze nie bedzie tak zle

a powiedzcie mi bo ja juz nie pamietam jak to jest - czy na naukach chrzestni musza isc do spowiedzi czy jak?
Stary 2011-09-10, 15:15   #1257
kamilka
Zadomowienie

svi chrzestni muszę mieć zaświadczenie że się spowiadali, i jeśli są z innej parafii to zaświadczenie że są praktykujacymi chrześcijanami.

To fajnie że tak krótko- nie będziesz musiała biegać za dzieckiem po kościele
Stary 2011-09-10, 16:08   #1258
megi b
Wtajemniczenie

Czesc dziewuszki, nie mam dziś weny...
Amelka mi się rozchorowała, nos to jedna wielka rana z ropą, katar jej cieknie i gorączka ponad 38 rano dałam jej lipomal i troszkę lepiej było, ale cały dzień leży i śpi na zmianę. Dałam czopek na spadek gorączki i znów śpi już ponad dwie godziny. Co proponujecie jej jeszcze dać? może jakoś do poniedziałku wytrzymamy, a jak gorączka nie ustąpi to wezwiemy lekarza do domu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 20:11   #1259
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
svi chrzestni muszę mieć zaświadczenie że się spowiadali, i jeśli są z innej parafii to zaświadczenie że są praktykujacymi chrześcijanami.

To fajnie że tak krótko- nie będziesz musiała biegać za dzieckiem po kościele
wiem, ze musza miec zaswiadczenie, inaczej nie mogliby byc chrzestnymi

chodzilo mi o sama spowiedz

ma teraz troche problem bo moja kuzynka (chrzestna) powiedziala, ze nie pojdzie na chrzcie do komunii, a przeciez chrzestni musza isc
poza tym msza jest tylko dla nas, nikogo innego tam nie bedzie wiec nie da sie nie zauwazyc, ze nie poszla
Stary 2011-09-10, 20:12   #1260
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewuszki, nie mam dziś weny...
Amelka mi się rozchorowała, nos to jedna wielka rana z ropą, katar jej cieknie i gorączka ponad 38 rano dałam jej lipomal i troszkę lepiej było, ale cały dzień leży i śpi na zmianę. Dałam czopek na spadek gorączki i znów śpi już ponad dwie godziny. Co proponujecie jej jeszcze dać? może jakoś do poniedziałku wytrzymamy, a jak gorączka nie ustąpi to wezwiemy lekarza do domu

ojj bidulka
Jedynie jeszcze uderzeniowa dawka witaminy C przychodzi mi do głowy, nam zawsze pediatra zaleca prze infekcjach 2 razy dziennie po 10 kropli.

Może dziewczyny coś konkretniejszego podpowiedzą...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości