Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1381 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 12:11   #41401
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

ja mogę pokazać
tally weil, dość cienki, kremowy, ma takie malusie cekinki-nie jestem fanką cekinów, ale ujdą, na ściągaczu, przechodziłam w nim tamtą zimę i jakoś nie marzłam
zdjęcia takie sobie, ale coś tam widać, jak się układa itd..
dziekuje

Cytat:

a takie bardziej zimowe fajne widziałam w orsayu, grubsze sploty, będę czegoś szukać w tym roku też na pewno
jestes aniol, orsay to moj ulubiony sklep (strasznie zaluje ze nie ma go na wyspach, akurat tej jednej sieci), zawsze jak jestem w Polsce to lece biegiem do najblizszego sklepu i zawsze cos kupie (ostatnim razem kupilam 26 rzeczy, rozne - bluzki, spodnie, spodnice, w kilku roznych bo bylam i u swoich rodzicow i u mezowych, rozne miasta, maz mi do dzisiaj wypominam ze kuuuuuupialm az 26 rzeczy a on sobie nic), teraz bede w Polsce tylko weekend i nie zamierzalam robic zadnych zakupow ale w tej sytuacji nie ma wyjscia, dobrze ze w niedziele sklepy sa czynne

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Z tym się nie zgodzę. Z tego co wiem to czerwone mięso jest cennym źródłem żelaza, cynku i miedzi. Dzięki niemu włosy są sprężyste i mniej wypadają.
Jak kiedyś przeglądałam "włosowe diety" to czerwone mięso zawsze się pojawiałoMam nadzieję, że nic nie pokręciłam
dziewczyny ja Wam tylko podaje informacje jakie wyczytalam, ze u niektorych osob na wypadanie MOZE moga miec wplyw reakcje chemiczne po proteinach zwierzecych i tluszczach, o tluszczach dobrych i zlych to moze sobie kazdy poczytac, o nadmiarze wieprzowiny w organizmie tez, u mnie widac mialo to miejsce, ja generalnie nieszczegolnie lubie czerwone mieso, obecnie jadam tylko jak sytuacja mnie zmusi czyli jak jestesmy w gosciach u obcych, nie lubie robic widowiska, jednak moja rodzina (moja i meza) rozumie i akceptuje to, moja tesciowa zawsze dla meza (jak przyjezdzamy) robi jego ulubione zraziki wolowe a dla mnie kurczaka gotowanego, swego czasu zrobila mezowi przesluchanie aby dowiedziec sie czym moze mnie karmic A kielbas, pasztetow i innych przetworow nie jadam ze wzledu na rozne konserwanty, wzmagaja u mnie bole migrenowe i tradzik/wysypki/wyprsyki.

Moze to komus pomoze naprowadzic go gdzie szukac jak ma problem.

A jako ze nie jadam czerwonego miesa na stale mam wlaczone suplementy z zelazem, wit B12 (ona jest odpowiedzialana za poziom strestu m.in), cynkiem. No ale to juz osobny watek.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 12:15   #41402
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie, ale lepiej niech jakaś znawczyni potwierdzi
Ja specjalnie nie lubię czapek, więc chyba rozejrzę się za nausznikami.
ja mam takie ciśnienie i krążenie, że marznę przy 15 stopnisch...w tamtym roku chodziłam w dwóch parach rękawiczek, grubej czapie i nausznikach na nią...i tak było mi zimno. nienawidzę zimy . i dlatego również taki cienki bawełaniany odpada...
nauszniki były fajne (takie futrzane, jeśli lubisz) w zarze w dziale dziecięcym za 25 zł (nie wiem, czy jeszcze są, ja ze swojej zary wzięłam ostatnią parę) oczywiście jeśli masz małą głowę
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 12:15   #41403
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

W Polsce też jest takie mleko dostępne. Niedawno nawet kupiłam Niecałe 3 zł zapłaciłam (za 1l. mleka).
a gdzie kupilas? w jakim sklepie?

Ja zawsze mam problem z mlekiem, przyjezdzam ze swoim bo rzadko w sklepach jest takie jak pije - sojowe nieslodzone (zazwyczaj jest ale to slodzone sokiem jablkowym, nie moge tego strawic), raz udalo mi sie dostac jak jechalismy do moich rodzicow (rodzice meza mieszkaja w Kielcach) i po drodze wstapilismy do centrum handlowego w Rudzie Slaskiej bylo Alpro sojowe nieslodzone. Nie jest to ideal ale lepsze to niz to slodzone.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-09, 12:17   #41404
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
a dlaczego bez? nie to żebym była fanką, ale od czasu do czasu...mi nawet lekarz polecił (na serce), choć właśnie nie przepadam, bo to i drogie i na ogół żylaste , chociaż nie twierdzę, jak czasem zrobię carbonade flamande to jest palce lizać ...
w każdym razie mi się najbardziej wszystko popsuło jak przez dwa lata byłam wegetarianką , wszystko : włosy, poznikcie, wzrok, nawet wada serca (kiedyś miałam taką małą wrodzoną,a teraz jest nawet poważna). jak teraz o tym myślę to i bolesność miesiączek zaczęłą się wtedy co prawda wiem, że to był "niezdrowy" wegetarianizm typu kluchy, eyż, ser owoce i trochę warzyw (to było w liceum, miałam na głowie 3 olimpiady, naukę, maturę, kursy na asp i problemy...no powiedzmy poważne psychologiczne i nie miałam czasu dopracować diety, a nikt mi nie pomógł - po prostu dostawałam obiad, który był - np. makaron z sosem i żeberka - i jako jaroszka jadłam z tego tylko makaron ). niemniej tak czy siak według lekarzy nawet "zdrowy" wegetarianizm nie jest dla mnie . myślę, że należy jeść wszystko, tylko we właściwych proporcjach
Rybiorku, wczoraj spróbowałam Twojej metody...i dziś jest w porządku, mam fale jak wczoraj (a na ogół na trzeci dzień od mycia są już oklapłe), włosy jakby mniej tłuste niż na trzecidzień od mycia żadnych strąków (może pasma są ciut oddzielne, ale nie bardzo), ogólnie myślę, że to metoda dla mnie . Dzięki zdjęcia wklejam do codziennika, co prawda nadal nie ma co pokazywać, jak się popatrzy na inne dziewczyny, ale pocieszam się, że to dopiero początek mojej drogi
Się tak wtrącę w kwestie wegetarianizmu... Bardzo czesto, to nie jest tak, że wegetarianizm jest nie dla kogoś, po prostu trzeba umieć stworzyć sobie sensowny plan zywienia i dostarczać organizmowi odpowiednią ilość składników odżywczych, w tym białek. W ogóle na diecie Dukana bardzo czesto włosy lecą okrutnie.
Ponadto, biała mąka jest dla organizmu niedobra, więc jak jadłaś głównie kluchy, to nie dziwię się, że było, jak piszesz. Biała mąka, biały cukier to zuo

Co do mleka, to wiele teorii przemawia za tym, żeby ogólnie z nabiału zrezygnować. Ale to zawsze jest indywidualne, bo są ludzie, którym nabiał będzie bardzo służyć.
Dieta ma ogromny na wpływ nie tylko na same włosy, ale na całokształt, co wie każdy. Jeść trzeba nie tyle wszystko, ale wszystko co zdrowe i dobre na konkretnie naszego organizmu

A na włosy pomagały mi np. migdały, pestki dyni. Kiedy codziennie jadłam garstkę migdałów oraz dodawałam pestki do sałatek, to wyraźnie było widać poprawę np. na paznokciach (były twarde, o co u mnie trudno).
Ponadto pełnoziarniste pieczywo zawsze lepiej wprowadzić zamiast białego. Przede wszystkim orkisz zawiera znaczne ilości kwasu krzemowego, co wpływa na włosy i powinno przyspieszyć porost.
Z tym, że moim zdaniem to cudów nie poczyni, jeśli się nie zmieni całości sposobu zywienia.

Ja też znacząco zmieniłam sposób odżywiania i choć włosy mam delikatne, a pazkoncie nadal cienkie, to jednak widać naprawdę dużą zmianę na plus. Kiedyś to była tragedia, a teraz myślę, że m.in. dzięki takiej diecie calutkie lato włosy mi w zasadzie nie wypadały (na grzebieniu kilka, przy myciu odrobinę). Dlatego teraz mnie to trochę niepokoi, może to kwestia zmiany pielęgnacji, hm...

Tak czy inaczej teraz planuję nad tym mocniej popracować i dopieścić sobie m.in. skalp
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 12:22   #41405
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

dziewczyny ja Wam tylko podaje informacje jakie wyczytalam, ze u niektorych osob na wypadanie MOZE moga miec wplyw reakcje chemiczne po proteinach zwierzecych i tluszczach, o tluszczach dobrych i zlych to moze sobie kazdy poczytac, o nadmiarze wieprzowiny w organizmie tez, u mnie widac mialo to miejsce, ja generalnie nieszczegolnie lubie czerwone mieso, obecnie jadam tylko jak sytuacja mnie zmusi czyli jak jestesmy w gosciach u obcych, nie lubie robic widowiska, jednak moja rodzina (moja i meza) rozumie i akceptuje to, moja tesciowa zawsze dla meza (jak przyjezdzamy) robi jego ulubione zraziki wolowe a dla mnie kurczaka gotowanego, swego czasu zrobila mezowi przesluchanie aby dowiedziec sie czym moze mnie karmic A kielbas, pasztetow i innych przetworow nie jadam ze wzledu na rozne konserwanty, wzmagaja u mnie bole migrenowe i tradzik/wysypki/wyprsyki.

Moze to komus pomoze naprowadzic go gdzie szukac jak ma problem.
co do wieprzowiny to się zgodzę, absolutnie wszyscy i wszędzie mówią jej nie - i to we wszystkich kategoriach, bo to i na serce i na cholesterol złe...itd. ale czerwone mięso to głownie wołowina cielęcina i inne dobrości.... jako idealna rysuje się dieta koszerna ale diety to faktycznie nie ten wątek, no i sprawa dość indywidualna, bo wszyscy na przykład mówią o dobroczynnym wpływie wapnia a niektórzy nie mogą (mam koleżankę z uczuleniem) itd...
Stary 2011-09-09, 12:29   #41406
nez123
Rozeznanie

Cytat:
ja mam takie ciśnienie i krążenie, że marznę przy 15 stopnisch...w tamtym roku chodziłam w dwóch parach rękawiczek, grubej czapie i nausznikach na nią...i tak było mi zimno. nienawidzę zimy . i dlatego również taki cienki bawełaniany odpada...
nauszniki były fajne (takie futrzane, jeśli lubisz) w zarze w dziale dziecięcym za 25 zł (nie wiem, czy jeszcze są, ja ze swojej zary wzięłam ostatnią parę) oczywiście jeśli masz małą głowę

Zary u mnie niestety nie ma Ale wypatrzyłam nauszniki tego typu , zakładane pod włosy. Są też takie całe puszyste, miśkowate, ponoć strasznie ciepłe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (56,0 KB, 48 załadowań)
Stary 2011-09-09, 12:42   #41407
Piechniak
Rozeznanie

fajne nigdzie takich nie widziałm, są tylko w necie? drogie?
i tak zastanawiam się...czy nie będą uszkadzać spodniej wartwy włosów, albo jej elektryzować? chociaż takie miśkowe chyba są na tyle śliskie, że nie powinny...
Stary 2011-09-09, 12:51   #41408
nez123
Rozeznanie

Cytat:
fajne nigdzie takich nie widziałm, są tylko w necie? drogie?
i tak zastanawiam się...czy nie będą uszkadzać spodniej wartwy włosów, albo jej elektryzować? chociaż takie miśkowe chyba są na tyle śliskie, że nie powinny...
40zł na allegro. Kiedyś widziałam takie normalnie w sklepie ale kosztowały ponad 100zł...(chyba nawet były z tej samej firmy...)
Stary 2011-09-09, 13:28   #41409
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
spróbuję, i jeszcze jakieś wcierki może...
Spróbuj, dobra rzecz

Cytat:
a może po prostu jestem przewrażliwiona, nie czeszę włosów w końcu, a dziennie ze 100 ma chyba wypaść...w sumie po domu nie widzę, żeby się walały, ale przy myciu zawsze wyciągam kulkę z włosów z odpływu
Też przestałam czesać włosy, przeczesuje tylko palcami kiedy mam odżywkę d/s ale i tak zawsze coś zostaje na dłoniach. Lepiej chuchać na zimne i zastosuj wcierkę albo żel aloesowy jak radziła Rybiorek

Cytat:
nie mówiłam tego w tym sensie, po prostu moim zdaniem jak ktoś ma bidne włosy i na siłę zapuszczone to to nie wygląda dobrze
Fakt, masz rację. Trzeba dopasować długość do swoich możliwość. Z tego co pamiętam to miałaś do ramion. Teraz pewnie dłuższe są Ale podobałaś mi się w takiej długości

Cytat:
może pójdę podciąć końcówki
To się zawsze przydaję.

Cytat:
ja mogę pokazać
tally weil, dość cienki, kremowy, ma takie malusie cekinki-nie jestem fanką cekinów, ale ujdą, na ściągaczu, przechodziłam w nim tamtą zimę i jakoś nie marzłam
zdjęcia takie sobie, ale coś tam widać, jak się układa itd..
Bardzo fajny berecik i do twarzy Ci w nim
Ja mam zupełnie inny. Jak ubieram swój to zaraz wszyscy nazywają mnie francuzeczką bo to taki typowy jak kiedyś rozsławili francuzi

Cytat:
czytalam to tydzien temu, jak sobie skojarzylam to jak wlasnie zmienilam diete to zauwazylam ze wlosy przestaly leciec (dieta akurat nie na to byla, byla na moje migreny), nie od razu ale po paru miesiacach
Moja koleżanka ma ten rodzaj migreny pokarmowej. Nawet nie wiem czy tak to się nazywa ale wystarczy, że zje jakąś rzecz, której nie może (nawet w minimalnej ilości) i już ma atak. Ja moje migreny "zawdzięczałam" stresowi.

Cytat:
A kielbas, pasztetow i innych przetworow nie jadam ze wzledu na rozne konserwanty, wzmagaja u mnie bole migrenowe i tradzik/wysypki/wyprsyki.
Jakbym czytała o sobie

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-09 o 13:39
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:00   #41410
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Moja koleżanka ma ten rodzaj migreny pokarmowej. Nawet nie wiem czy tak to się nazywa ale wystarczy, że zje jakąś rzecz, której nie może (nawet w minimalnej ilości) i już ma atak. Ja moje migreny "zawdzięczałam" stresowi.
ja niby nie mam pokarmowej jako takiej, w sumie to ja odziedziczylam moja po mamie he he. A w ogole to urodzilam sie ze skaza bialkowa, nie wiem jak to sie stalo ze potem zaczelam normalnie nabial jesc, mialam czasami wysypki ale znikaly i jakos nikt nie zwracal na to uwagi, az w wieku 13 lat dostalam pierwsza migrene i juz mi zostalo, przez problemy zyciowe 10 lat pozniej cos mi w organizmie przeskoczylo i z polrocznych napadow zrobily sie miesieczne, potem co dwa tygodnie, dopiero 3 lata temu ktos mi zasugerowal ze moze dieta jest jakby katalizatorem i wzmaga albo wywoluje atak, moj maz srednio wierzyl w to ale fakt jest ze migreny sa teraz rzadko, tylko jak mam wielkiego stresa albo zjem zolty ser - po nim mam atak prawie natychmiast, zmiana diety napewno pomogla mi wlosowo bo tak naprawde po wszystkim co zrobilam moim wlosom powinnam byc lysa

Cytat:
Jakbym czytała o sobie
tylko ze ja to wiem od 3 lat, ze tak powiem na stare lata sobie cere poprawilam a najlepsze lata modziencze cieszylam sie ze mam szope na glowie, nosilam wlosy rozpuszczone zeby ukryc tradzik na policzkach i szyji, brode ciagle packalam korektorem. i ludzie uwazali ze jestem dzik, o! a moj maz do tej pory mawia ze jak mnie poznal to bylam jak pies co szczeka na wszystkich, nie podchodz bo pogryze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-09, 14:20   #41411
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem jak dokładnie jest u Ciebie, ale ogólnie dobrze zbalansowana dieta wegetariańska jest zdrowa. Także nie ma się co bać wegetarianizmu
Zgodzę się, ale jest to bardzo trudne i czasochłonne. Sama nie dałam rady codziennie liczyć ilości zjedzonego białka, węglowodanów i tłuszczy. Zależy też co ktoś rozumie pod pojęciem dieta wegetariańska, czy laktoowo, czy może zupełny weganizm. Zawsze należy pamiętać, że pokarm roślinny nie daje nam w 100% wszystkiego, co jest potrzebne, albo to co daje jest gorzej przyswajane. Mam tu na myśli żelazo niehemowe, białko roślinne (wiem, dyskusyjne), B12 (tylko w prod. pochodzenia zwierzęcego) i cynk (oczywiście można suplementować). Nie można popadać w skrajności, ale nie polecałabym diety wegańskiej, zwłaszcza młodym, rozwijącym się osobom, a to one najczęściej chcą coś zmieniać w swojej diecie. Najlepiej wyrzucić niepotrzebny nikomu cukier, choćby część białej mąki wymienić na razową, jeść więcej warzyw...
Widziałam kilka takich młodych wegetarianek na oddziałach pediatrycznych: wyrzuciły ze swoich diet mięso i nie zastąpiły tego absolutnie niczym, więc wyglądało to tak: śniadanie-chleb z serem żółtym, obiad: ziemniaki i surówka, kolacja:bułka z serem ;-) i jabłko.
Ale zrobiłam offtop. Przepraszam.

Cytat:
Też tak mam, w zimie chodzę w skarpetach termoaktywnych, polecam!

Ostatnio kupiłam fuksjowy beret.

Zdecydowanie mam kryzys włosowy.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 14:44   #41412
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
Zgodzę się, ale jest to bardzo trudne i czasochłonne. Sama nie dałam rady codziennie liczyć ilości zjedzonego białka, węglowodanów i tłuszczy. Zależy też co ktoś rozumie pod pojęciem dieta wegetariańska, czy laktoowo, czy może zupełny weganizm. Zawsze należy pamiętać, że pokarm roślinny nie daje nam w 100% wszystkiego, co jest potrzebne, albo to co daje jest gorzej przyswajane. Mam tu na myśli żelazo niehemowe, białko roślinne (wiem, dyskusyjne), B12 (tylko w prod. pochodzenia zwierzęcego) i cynk (oczywiście można suplementować). Nie można popadać w skrajności, ale nie polecałabym diety wegańskiej, zwłaszcza młodym, rozwijącym się osobom, a to one najczęściej chcą coś zmieniać w swojej diecie. Najlepiej wyrzucić niepotrzebny nikomu cukier, choćby część białej mąki wymienić na razową, jeść więcej warzyw...
Widziałam kilka takich młodych wegetarianek na oddziałach pediatrycznych: wyrzuciły ze swoich diet mięso i nie zastąpiły tego absolutnie niczym, więc wyglądało to tak: śniadanie-chleb z serem żółtym, obiad: ziemniaki i surówka, kolacja:bułka z serem ;-) i jabłko.
Ale zrobiłam offtop. Przepraszam.

.
oooo...dokładnie. no ja zaczęłam w wieku 16 lat...chyba za wcześnie. zresztą dokładnie tak wyglądała moja dieta... no i tak naprawdę dopiero z pół roku temu doszłam do końca do siebie: nie mdleję, mam normalne włosy i paznokcie, nie posuwa mi się wada wzroku o więcej niż 0,25 dioptrii na 2 lata (mniej więcej) a kiedyś to była i dioptria na rok, wolniej się męczę i nie mam już takich napadów bólu serca (no miewam, jak się zdenerwuję albo zestresuję, albo jestem naprawdę zmęczona sesją czy czymś takim, ale nie że sobie normalnie tak idę ulicą i nagle mni paraliżuje). także wiem o czym mowa .

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Też tak mam, w zimie chodzę w skarpetach termoaktywnych, polecam!

Ostatnio kupiłam fuksjowy beret.

Zdecydowanie mam kryzys włosowy.
taaak, miałam takie na narty...w ogóle na narty kładę na stopy krem tłusty - izolacja, taki skarpety, wełniane rajstopy, drugie skarpety plus narciarskie skarpety...i i tak wytrzymuję na stoku najwyżej dwie godziny, potem mam odmrożenia pomagają trochę wkładki do butów, takie ze sklepów sportowych - wyjmujesz z opakowania i one automatycznie pod wpływem kontaktu z otoczeniem (zachodzi jakaś reakcja chemiczna w kontakcie z zimnym powietrzem) zaczynają grzać. tylko że para to 8 zł (w tamtym roku, teraz po podwyżkach pewnie 12 ) a trwałość to 6-12 godzin, więc...na całą zimę nie da rady
a wracając do tematu włosów (taaak, wreszcie ) to ponawiam pytanie, może taki berecik z wełny akrylowej? ta naturalna jest droooooga, a bawełna za cienka dla mnie...
Stary 2011-09-09, 14:53   #41413
imbryka
Rozeznanie

Ale u mnie zamieszanie dziś z pogoda, zachmurzenie na zmianę z deszczem, słońcem, silnym wiatrem, ulewą Jesień nadchodzi wielkimi krokami, czas chronić włosy przed wiatrem i deszczem
Była wcześniej dyskusja o beretach, jestem ich fanką gustowne, wygodne i włosy są szczęśliwe

Widzę, że rozwinął się tu ciekawy temat. Ja mam ogólnie alergię, więc od niektórych produktów od razu pojawia się swędząca wysypka lub krosty na twarzy lub ciele.

Prowadząc zdrowy tryb życia zauważyłam poprawę stanu skóry, włosów i paznokci, ale też mam lepsze samopoczucie i nie odczuwam takiego zmęczenia jak kiedyś. Podsumowując warto zwrócić uwagę na to co spożywamy bo 'you really are what you eat'

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 15:11   #41414
martusia1234
Raczkowanie

Piechniak Wiesz wszystko to, co nam się dzieje można uzasadnić tak: jesteśmy młodymi kobietami. Napisałaś, że robią Ci się odmrożenia? Co przez to rozumiesz? Palce u stóp najpierw Ci bledną i drętwieją, a potem bolą i są czerwone?
Stary 2011-09-09, 15:13   #41415
Chatul
ma zielone pojęcie

Zrobiłam sobie pryskadełko do włosów z toniku do twarzy Ziai Tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,640,aloesowa-tonik-do-twarzy.html&next=1

Cytat:
Na pewno jest teraz w Biedronce. Tyle, że chyba nie w stałej ofercie. I trochę dziwnie to mleko smakuje

Cytat:
Ja zawsze mam problem z mlekiem, przyjezdzam ze swoim bo rzadko w sklepach jest takie jak pije - sojowe nieslodzone (zazwyczaj jest ale to slodzone sokiem jablkowym, nie moge tego strawic), raz udalo mi sie dostac jak jechalismy do moich rodzicow (rodzice meza mieszkaja w Kielcach) i po drodze wstapilismy do centrum handlowego w Rudzie Slaskiej bylo Alpro sojowe nieslodzone. Nie jest to ideal ale lepsze to niz to slodzone.
W Almie jest pełno różnych napojów sojowych: http://alma24.pl/kategoria/105265733/eko/produkty-sojowe#filterIds[0]=105370831

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Się tak wtrącę w kwestie wegetarianizmu... Bardzo czesto, to nie jest tak, że wegetarianizm jest nie dla kogoś, po prostu trzeba umieć stworzyć sobie sensowny plan zywienia i dostarczać organizmowi odpowiednią ilość składników odżywczych, w tym białek. W ogóle na diecie Dukana bardzo czesto włosy lecą okrutnie.
Ponadto, biała mąka jest dla organizmu niedobra, więc jak jadłaś głównie kluchy, to nie dziwię się, że było, jak piszesz. Biała mąka, biały cukier to zuo
Prawda

Cytat:
Zależy też co ktoś rozumie pod pojęciem dieta wegetariańska, czy laktoowo, czy może zupełny weganizm.
Ja jestem laktoowo Laktoowowegetarianizm a weganizm to dwie osobne kwestie

Cytat:
Mam tu na myśli żelazo niehemowe, białko roślinne (wiem, dyskusyjne), B12 (tylko w prod. pochodzenia zwierzęcego) i cynk (oczywiście można suplementować).
To faktycznie są sprawy dyskusyjne. Z wyjątkiem witaminy B12 u wegan - oni muszą ją suplementować.

Cytat:
Bo to jest zła dieta... I nie ma wiele wspólnego z wegetarianizmem. Znam wielu mięsożerców, którzy zajadają się kiełbaskami, frytkami, czipsami... A owoców nie widzieli od miesięcy.

Cytat:
oooo...dokładnie. no ja zaczęłam w wieku 16 lat...chyba za wcześnie.
Dlaczego za wcześnie? Moim zdaniem na wegetarianizm nigdy nie jest za wcześnie

Tylko oczywiście, trzeba dbać by dieta była odpowiednia Bo dieta wegetariańska diecie wegetariańskiej nierówna
Stary 2011-09-09, 15:20   #41416
Piechniak
Rozeznanie

no u mnie też w berecie jest lepiej niż w zwykłej czapce, ale ... ale mam wrażenie, że samo ciepło wytwarzane pod jakąkolwiek czapką/kapeluszem/beretem rozprostowuje mi włosy u nasady... ale na to to już nic nie poradzę... mogę tylko powtórzyć, że nie cierpię zimy.
tak, swojego czasu nawet rozważałam zbadanie sobie kodu dna pod kątem tego, co powinnam jeść...ale nie stać mnie na takie sobie rozporządzenie 1500zł... no i tak sobie myślę, że gdyby mi powiedzieli, że mam jeść coś,czego naprawdę nie cierpię to przecież nie byłabym z w stanie rabię co mogę, by jeść zdrowo i tyle

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Piechniak Wiesz wszystko to, co nam się dzieje można uzasadnić tak: jesteśmy młodymi kobietami. Napisałaś, że robią Ci się odmrożenia? Co przez to rozumiesz? Palce u stóp najpierw Ci bledną i drętwieją, a potem bolą i są czerwone?
pewnie tak . dokładnie. czasem nawet foletowe. a w skajnych sytuacjach tracę w nich czucie...i wyję z bólu kiedy już wchodzę do ciepłego i zaczynają odmarzać. zima jest obrzydliwa . i nie wywołujmy jej zbyt prędko
Stary 2011-09-09, 15:32   #41417
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
ja niby nie mam pokarmowej jako takiej, w sumie to ja odziedziczylam moja po mamie he he. A w ogole to urodzilam sie ze skaza bialkowa, nie wiem jak to sie stalo ze potem zaczelam normalnie nabial jesc, mialam czasami wysypki ale znikaly i jakos nikt nie zwracal na to uwagi, az w wieku 13 lat dostalam pierwsza migrene i juz mi zostalo, przez problemy zyciowe 10 lat pozniej cos mi w organizmie przeskoczylo i z polrocznych napadow zrobily sie miesieczne, potem co dwa tygodnie, dopiero 3 lata temu ktos mi zasugerowal ze moze dieta jest jakby katalizatorem i wzmaga albo wywoluje atak, moj maz srednio wierzyl w to ale fakt jest ze migreny sa teraz rzadko, tylko jak mam wielkiego stresa albo zjem zolty ser - po nim mam atak prawie natychmiast, zmiana diety napewno pomogla mi wlosowo bo tak naprawde po wszystkim co zrobilam moim wlosom powinnam byc lysa
Moja koleżanka po zjedzeniu żółtego sera również ma atak murowany. Podobnie po zjedzeniu czegoś smażonego bądź czekolady. U mnie to się dzieje przez, jak to określiłaś, "wielkiego stresa". Na szczęście ostatnio mam ich mało a i też się trochę przeprogramowałam na spokój

Cytat:
tylko ze ja to wiem od 3 lat, ze tak powiem na stare lata sobie cere poprawilam a najlepsze lata modziencze cieszylam sie ze mam szope na glowie, nosilam wlosy rozpuszczone zeby ukryc tradzik na policzkach i szyji, brode ciagle packalam korektorem. i ludzie uwazali ze jestem dzik, o! a moj maz do tej pory mawia ze jak mnie poznal to bylam jak pies co szczeka na wszystkich, nie podchodz bo pogryze
Jednak musiałaś być dla niego urzekająca

A tak w ogóle to człowiek się przyzwyczaja do dobrego, też kiedyś mi szopa nie przeszkadzała a teraz jak zobaczę choć trochę puchu to co prawda nie denerwuje się ale sobie myślę - o nie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Ale u mnie zamieszanie dziś z pogoda, zachmurzenie na zmianę z deszczem, słońcem, silnym wiatrem, ulewą Jesień nadchodzi wielkimi krokami, czas chronić włosy przed wiatrem i deszczem
Była wcześniej dyskusja o beretach, jestem ich fanką gustowne, wygodne i włosy są szczęśliwe
Berety górą poza tym w czapeczcie jest ciepło i głowie i włoskom. Nie wyobrażam sobie w zimie chodzić bez czapki. Brrr...

U mnie też dziś pogoda cudowna Zimno, deszczowo, ponuro. A, że jestem zmarźluch to już mam cały nos czerwony z zimna i wyglądam jak rudolf
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 15:44   #41418
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno jest teraz w Biedronce. Tyle, że chyba nie w stałej ofercie. I trochę dziwnie to mleko smakuje
to ktore ja tu moge kupic jest w dwoch odmianach: tluste i poltluste i smakuje jak normalne krowie mleko, zero roznicy, zaden z gosci nigdy nie zauwazyl roznicy, moj mlodszy kot jak widzi ze wyciagam to mleko z siatki to dostaje glupawki normalnie, starszemu wisi bo on mleka nie lubi (to taki hrabia)

Cytat:
W Almie jest pełno różnych napojów sojowych: http://alma24.pl/kategoria/105265733/eko/produkty-sojowe#filterIds[0]=105370831
a to sklep stacjonarny czy internetowy? (opuscilam Polske 6 lat temu to jestem do tylu ze sklepami), maja troche alpro ale nieslodzonego niet, ma niebiesko-czerwone opakowanie, no ale moze akurat teraz nie maja.

bardzo dziekuje za info

Cytat:

Tylko oczywiście, trzeba dbać by dieta była odpowiednia Bo dieta wegetariańska diecie wegetariańskiej nierówna
sie temacik rozkrecil he he. Ja 2 razy w roku robie 28dniowe detoxy, zadne glodowki, poprostu przez 28 dni jem jak to moj maz mawia 'pasze konska', tylko ziarna (w roznej postaci: makarony, ryz, platki, wszystko oczywiscie pelny przemial bez dodatkow), owoce i warzywa plus specjalna suplementacja (spirulina, chlorella i wiecej teraz nie pamietam, jest lista chyba 6 suplementow ktore trzeba brac zeby dzialalo i zeby sobie krzywdy nie zrobic wlasnie przez jakies braki). Swietne dla figury, wlosow i cery.
Oczywiscie podaje to tylko jako ciekawostke
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-09-09 o 19:15
Stary 2011-09-09, 15:45   #41419
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem laktoowo Laktoowowegetarianizm a weganizm to dwie osobne kwestie
Wiem, wiem, nawet tak napisałam.

Cytat:
To faktycznie są sprawy dyskusyjne. Z wyjątkiem witaminy B12 u wegan - oni muszą ją suplementować.
Żelazo też nie jest dyskusyjne, bo lepiej się wchłania hemowe, czyli z mięsa.

Cytat:
Bo to jest zła dieta... I nie ma wiele wspólnego z wegetarianizmem. Znam wielu mięsożerców, którzy zajadają się kiełbaskami, frytkami, czipsami... A owoców nie widzieli od miesięcy.
Hmm, ale przecież właśnie o tym pisałam, że najważniejsze jest odpowiednie ułożenie jadłospisu. A tamto było przytoczeniem złego postrzegania wegetarianizmu.
Owoce to pewno widzieli, ale w postaci winogron:brzydal :. Ah ta fruktoza!

Aoirghe Proszę, powiedz, że nie stosujesz Dukana!

Piechniak
to co opisujesz, to kolejny znak, że jesteś młodą kobietą Mam ten sam problem, ale u mnie narciarskie skarpety, grube buty (typu emu) załatwiają sprawę. Z zazdrością patrzę na koleżanki biegające po mrozie w rajstopach i cienkich kozakach.

Edytowane przez martusia1234
Czas edycji: 2011-09-09 o 17:43
Stary 2011-09-09, 15:50   #41420
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Moja koleżanka po zjedzeniu żółtego sera również ma atak murowany. Podobnie po zjedzeniu czegoś smażonego bądź czekolady. U mnie to się dzieje przez, jak to określiłaś, "wielkiego stresa". Na szczęście ostatnio mam ich mało a i też się trochę przeprogramowałam na spokój
ja czasem oszukuje i jem troche czekolady dla vegan czyli 2 kostki bo wiecej i umieram

Cytat:
Jednak musiałaś być dla niego urzekająca
chyba tak postanowil sie ze mna zaprzyjaznic na przekor bo wszyscy mu mowili ze jestem zolza (poznalismy sie w pracy), a po pol roku znajomosci okazalo sie ze oba jestesmy takie wredne typkitylko ze moj maz potrafi byc dyplomata

Cytat:
A tak w ogóle to człowiek się przyzwyczaja do dobrego, też kiedyś mi szopa nie przeszkadzała a teraz jak zobaczę choć trochę puchu to co prawda nie denerwuje się ale sobie myślę - o nie
tez kochalam moja szope, gdybym tego przekletego blondu nie walnela bo mialabym ja do dzisiaj

Cytat:
Berety górą poza tym w czapeczcie jest ciepło i głowie i włoskom. Nie wyobrażam sobie w zimie chodzić bez czapki. Brrr...
ja chodze bo inaczej mam masakre, ale w tym roku zakupie beret! Juz postanowione.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-09-09 o 19:14
Stary 2011-09-09, 16:08   #41421
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Został mi zafundowany zabieg oczyszczania z użyciem pola magnbetycznego, medycyna niekonwencjonalna. Nie mogę się doczekać wpływu na włosy hehe ;P Nie wierzę w takie zabawki ale kaszel przeszedł mi z miejsca :P
Nie wiem, co to dokładnie za zabieg, ale samo pole magnetyczne jak najbardziej działa. Zabieg z jego użyciem są stosowane w rehabilitacji (wypisywane prze lekarzy). Są dobre np. na stawy, na problemy z kręgosłupem.
Wpływu na włosy nie zauważyłam

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Szkoda, że lato się kończy Obawiam się zimy, bo zeszły sezon był ciężki, nie udało mi się opracować żadnej sensownej pielęgnacji. Miałam wrażenie, że co nie zrobię to źle - oleje nagle zaczęły mi wysuszać włosy, ulubione odżywki - obciążały, silikony - brak efektów.
Tylko schować pod czapkę i przeczekać
Mnie też szkoda
Próbuję coś wymyślić, żeby myć włosy wieczorem, a nie rano. Jednak dzisiaj wstałam z falami, a te włosy na spodniej warstwie były w ogóle proste... Chyba są jeszcze za krótkie. O tym problemie niedawno dziewczyny pisały.

Cytat:
Rybiorku, ja swojej mam z Biedronki. Nie ma go w stałej ofercie, ale jeszcze może jeszcze da się go kupić. Ma długi termin wazności, więc zależy kiedy przyjeżdżasz do Polski. Może ktoś je kupi i odłoży na Twój przyjazd
Dzisiaj na tym mleku robiłam sobie budyń
Samego mleka nie piję, więc nie wiem, jak ma smak.
W stałej ofercie Biedronki jest za to napój sojowy. Wiem, że to nie to samo, co mleko, ale może da się je w ten sposób zastąpić Napój o smaku waniliowym jest pyszny

A, mleko sojowe dostaniesz w Kauflandzie. Cena jest dośc wysoka bo ok. 8zł/1l. Tylko trzeba go dobrze poszukać, bo nie stoi obok zwykłego mleka, tylko razem z produktami z mleka koziego itp.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 16:38   #41422
Maliniarka
Zakorzenienie

Dziewuchy nie przeginacie z tym offtopem dietowym? ja tu usiłuję przebrnąć przez wątek...od początku, a jestem dopiero na 13 stronie

chociaż byście na szaro pisały o odmrożeniach i mleku sojowym

ja tu zaraz porządek zaprowadzę

eeee wystraszyłam wszystkie?:p ja to półżartem Babolki moje
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-09 o 17:14
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 17:14   #41423
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Miałam dodać zdjęcia, ok, dodam ale nie jest to świetna jakość i widoczność, samemu jednak trochę trudno. Kupiłam dziś olejek do włosów, nie napisze wam z czego się zawiera po zmyłam napisy zmywaczem do paznokci bo buteleczka była otłuszczona Co najwyżej nazwę i skład. To on https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-hair-oil.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2394.jpg (101,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2395.jpg (115,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2396.jpg (83,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2397.jpg (117,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2400.jpg (179,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-09-09, 17:15   #41424
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewuchy nie przeginacie z tym offtopem dietowym?
A jest jakiś wątek o wpływie diety na włosy? Bo tam by można przenieść ten dietowy offtop
Stary 2011-09-09, 17:25   #41425
Piechniak
Rozeznanie

Martusia, nie wiem, czy jestem aż ta młoda... ( w artykule podają średnią wieku 14 lat) i aż mnie przestrasżyłaś, czy to nie zaczątek choroby...no ale może nie, nie dajmy się zwariować, może jestem takim sobie ewnwmentem, który przekroczył naście lat a jednak wciąż trak ma .
Chatul, dobry pomysł, ale chyba nie ma takiego wątku...może by założyć ?
Stary 2011-09-09, 17:46   #41426
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Martusia, nie wiem, czy jestem aż ta młoda... ( w artykule podają średnią wieku 14 lat) i aż mnie przestrasżyłaś, czy to nie zaczątek choroby...no ale może nie, nie dajmy się zwariować, może jestem takim sobie ewnwmentem, który przekroczył naście lat a jednak wciąż trak ma .
Spokojnie, nie jesteś ewenemetem, ani nie masz żadnej ciekawej choroby, ja też tak mam i wiele moich koleżanek też (mam 25 lat), poza tym wszędzie piszą, że u młodych kobiet jest to częsta sprawa. Nie stresuj się, chodzi o to, że to nie odmrożenia i musisz znaleźć swoją metodę na ochronę przed zimnem. I pisz na szaro, bo to offtop w końcu!
Stary 2011-09-09, 18:11   #41427
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nie wiem, co to dokładnie za zabieg, ale samo pole magnetyczne jak najbardziej działa. Zabieg z jego użyciem są stosowane w rehabilitacji (wypisywane prze lekarzy). Są dobre np. na stawy, na problemy z kręgosłupem.
Wpływu na włosy nie zauważyłam
Na stawy miałam i pomagało, ale cięzko mi uwierzyć w coś czego nie widać, nie szczypie itd :P
Się to nazywa biorezonans komórkowy i pomaga ponoć na wszystko i przy okazji wykrywa choroby, alergie, nietolerancje... Wyszła mi kosmiczna nietolerancja na mleko i gluten pszenicy. Aż nawet odstawię, acz co to za życie bez kawy z mlekiem

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Miałam dodać zdjęcia, ok, dodam ale nie jest to świetna jakość i widoczność, samemu jednak trochę trudno. Kupiłam dziś olejek do włosów, nie napisze wam z czego się zawiera po zmyłam napisy zmywaczem do paznokci bo buteleczka była otłuszczona Co najwyżej nazwę i skład. To on https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-hair-oil.html
Nie tnij, ale podcieniować czemu nie Są b długie i pewnie ciężkie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:26   #41428
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Aoirghe Proszę, powiedz, że nie stosujesz Dukana!

Niee! Odżywiam się w miarę przyzwoicie od jakiegoś roku.
Niestety, dużo moich znajomych odchudzało się Dukanem, stąd jestem w temacie i potępiam tę dietę.

Sorki za offka

Cytat:
Chatul, dobry pomysł, ale chyba nie ma takiego wątku...może by założyć ?

O tak, myślę, że bardzo by się taki wątek przydał.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:37   #41429
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie, nie jesteś ewenemetem, ani nie masz żadnej ciekawej choroby, ja też tak mam i wiele moich koleżanek też (mam 25 lat), poza tym wszędzie piszą, że u młodych kobiet jest to częsta sprawa. Nie stresuj się, chodzi o to, że to nie odmrożenia i musisz znaleźć swoją metodę na ochronę przed zimnem. I pisz na szaro, bo to offtop w końcu!
ok w każdym razie dobrze wiedzieć...metoda na walkę z zimnem, ech...ciężko będzie już mnie dopadło, a przecież temperatura nie zeszłą jeszcze poniżej 15 stopni...i jak tu się obyć bez gorących napojów...a w ubiegłą zimę obiecałam sobie, że nie będę piła tyle herbaty (kawy w ogóle nie pijam) bo przeczytałam, że picie herbaty wysusza włosy i skórę, a i tak mam suche jedno i drugie...
Stary 2011-09-09, 18:44   #41430
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

A propos diety wegetariańskiej, jak jest dobrze zbilansowana to nie szkodzi nawet w młodym wieku. Byłam wegetarianką przez pierwsze 13 lat życia i mam się dobrze

Miałam dzisiaj taki przyklep na głowie że wyglądałam przylizowato nawet jak związałam włosy w kucyk... Odkąd wycofali niebieski spray nivei nie mogę znaleźc nic co by na to pomogło Dlaczego wszystko co najlepsze muszą wycofywac?

Zastanawiam się nad kupieniem indygo i przefarbowaniem się na ciemno, bo jakoś do jesienno zimowej aury zupełnie mi czerwień nie pasuje. Ale z drugiej strony jak zrobi się cieplej to znowu mi się zachcę czegoś żywego. Sama nie wiem...

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości