|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
to czekamy na zdjęcia brzucholka i nowych ciuszków ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie to jednak stan podgorączkowy był..miałam tak 37,5.. ale zjadłam paracetamole 2..i już lepiej mi.. a co tu taka cisza?? gdzie jesteście?? ![]()
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak lubie sadzone czy na szynce ![]() ![]() dżem miałam z wiśni i truskawek mamusiny, nic mu nie było ![]() ![]() to może być prawda że Franek chce się przytulić do cyca ![]() ![]() Mój też czasem po jedzeniu kweka, a też przybiera jak szalony na wadze ![]() cieszę się że mogę z wami pogadać na tematy naszych dzidzusiów , moja mama jest przewrażliwiona i cały czas te jej dobre rady, wiem chce dobrze, ale ja zwariuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie!
![]() Nareszcie mogę się z wami skontaktować! Już wczoraj miałam dostęp do neta ale nie zdazyłam wam nic napisać bo wizaż się wogóle nie otwierał.... No to lecę nadrabiac zaległości ![]() Byłam dzis na wizycie. Lekarz powiedział, ze szyjka się powoli przygotowuje i jakby sie coś działo to mogę śmiało rodzić, nie będą już zatrzymywali akcji porodowej. No ale jak narazie nie zapowiada sie na wcze sniejszy poród a więc za 2 tygodnie następna wizyta. No i pobrał wymaz na paciora. Trzymajcie kciuki. Zapłąciłam 50 zł za to badanie a jak coś wyjdzie to trzeba diopłącić za antybiogram jeszcze 15 zł.
![]() |
#1354 |
kosmitka
|
Małgosia jajka chyba gotowane, smażone bym się bała. Dżem jem morelowy, jedyny, którego się nie obawiałam.
A Franek to chyba dzisiaj raczej źle na te pierogi z twarogiem zareagował. Odstawię nabiał jak Ty i zobaczę. Mam potworną ochotę na naleśniki, ciekawe czy można. To kwękanie mnie martwi, szczególnie po jedzeniu czy w trakcie się denerwuje, nie wiem, może ja go źle przystawiam? Dziś aż się poryczałam ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Caroline gratki za udaną wizytę! Strasznie drogi ten pacior u Was.
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oglądam na TVP2 program jak matka oddała swoje dziecko i ryk... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ancia nie martw się ![]() ![]() Nie płacz ![]() ja za to się denerwuję... szczególnie jak się budzi co 15 minut i nie da rady go ululać szybko, tylko lulanie, karmienie, czasem do toalety to biegnę , a jem z nim na rękach... dobrze że mi mama jedzenie robi, bo bym chyba chleb jadła czasem przy Stasiu ![]() żal mi kąpieli chyba najbardziej, bo ledwie co wejdę do wanny, too nasłuchuję czy nie płaczę, a jak płaczę to szybko się kąpie, a jak jest spokojny, a ja się położę w wannie (wkońcu)! to przyspiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze raz wzięłam się za przejrzenie torby i dokumentów, akurat mąż dziś odebrał podbitą legitymację ubezpieczeniową, a i dorzuciłam koszule, na ostatnią chwilę zostawiłam suszarkę i ładowarkę do telefonu, a tak wszystko mama
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to Franio już na nabiał zareagował źle? a jaki objaw? moja chyba na jabłko - 4 rzadkie kupki w nocy ![]() moja tez kwęka, prężny się i wygina do tyłu - a tylko wtedy gdy sahara w mleczarni, wtedy daję jej ciut z butelki. ![]()
![]() |
#1359 | |||||||
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ancia, Małgosia bardzo się cieszę, ze tak często wpadacie tu do nas i opisujecie jak sobie z maluszkami radzicie ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- indygo chciałam Ci pogratulować, ze jesteście już w domku ![]() ![]() miss no tez mi się wydawało, ze drogo ale mój gin przyjmuje w prywatnej przychodni, która jest przy prywatnym szpitalu i musiałam u nich labie ten wymaz oddać. No ale niech im już będzie. A dziewczyny chodzące prywatnie. Ile pąłciłyście za badanie KTG?
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam ktg.
Cześć karo, fajnie, że już masz internet. Ostatnio pisałaś do mnie a ja nie odpisałam, ale to wszystko przez to, że sms czytałam po przebudzeniu, tzn w trakcie, bo po przeczytaniu padłam dalej i zupełnie zapomniałam odpisać ![]() Ja walczę sobie ze zgagą. Aktualnie po bananku. Ale jeszcze 11 dni i mam nadzieję że to pójdzie w siną dal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę, że już tylko 11 dni, ja to chyba tak samo do końca będę się z nią męczyć a zostało mi jeszcze 5tyg. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Cotuś tak myślałam, zę pewnie zajęta jesteś
![]() ![]() ![]() Mnie też zgaga strasznie męczy dziś. Nawet po głupiej wodzie mineralnej. Do tego jakoś mnie mdli dziwnie. Ja na zgagę biorę Gaviscon. Pomaga na jakiś czas i jest to prawdziwa ulga. Na mnie działa odrazu. Ale nie wiem właśnie ile można tego brać muszę doczytać na etykiecie. Acha Cotuś kupiłąs ten kocyk z motherhood? Ja się czaje na niego i chyba zamówię na allegro ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
MoniaZ82 - tak skromnie wygladala ta pierwsza informacja o waszym cudzie, ze ja przegapilam i zajarzylam dopiero po gratulacjach, ze juz masz coreczke przy sobie! Gratulacje! A w ogole to czesc laski ![]() Podczytuje was na biezaco, noooo prawie, brakuje mi jeszcze 5 stron, ale nie mam ani weny ani sily pisac. Od wczoraj jestem na wczesniejszym macierzynskim, zalatwiam papierkowe sprawy, znowu jest goraco i padam jak mucha. Ginek sprawdzil podwozie i stwierdzil, ze nic sie tam nie dzieje. A jak zapytalam co sie robi jak minie termin to powiedzial, ze dostaje sie skierowanie do szpitala i dopiero po 10 dniach wywoluja porod. Mam tylko nadzieje, ze Nadia czeka na tatusia i potem troszke przyspieszy swoje wyjscie na swiat... Posprzatalam dzisiaj chate na raty i myslalam ze padne, normalnie jestem dzisiaj bez sil, a nic takiego nie robilam. Jutro troche nerwow, bo przylatuje mama i maz, a u mnie beda z samego rana w niedziele ![]() ![]() Sorry, ze ja tak tylko o sobie, ale glupio mi cytowac posty ktore czytalam 10 stron temu ![]()
![]() |
#1364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do kocyka, to moja pyra czyt.tż już mi nosem kręci więc ciągle mam dylematy. Ale chyba zamówię na dniach i go poinformuję po fakcie ![]() W ogóle wykończą mnie te śluzy. Normalnie jakby mi czop odchodził a przecież obie powiedziały że go już nie ma. Takie kleiste, przeźroczyste glutki, sorry za opis. Niby mam infekcję ZNOWU!!, ale przecież w trakcie to przeważnie są takie białe kredowe chyba bardziej. Ma ktoś też takie białko kurze w mega ilościach? Przepraszam, że to opisuję, wiem że to ohyda, ale co poradzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ciekawe na kiedy Tobie wyznaczą jakby co. A Tobie ktoś sprawdzał szyjkę i rozwarcie?? czy tak jak mi dopiero w szpitalu ?? i to za moją zgodą na badanie ![]() Cytat:
![]() no zajęłabym się najlepiej jakbym umiała ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() teczki szpitalne pod ręką.. tylko nadziei na poród z zaskoczenia brak ![]()
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
cotka u mnie też dużo, mokro i kremowo. To chyba normalne i nie ma się co przejmować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natka, Monia - witajcie kochane ![]() ![]()
![]() |
#1368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Wtajemniczenie
|
Stokrotko ja caly czas trzymam kciuki za Ciebie. Wiem ze to czekanie dobija. I mozecie sobie darowac magiczna herbatke ..... nic mi nie pomogla
![]() Cotka jak u Ciebie?? Skurcze albo cus ?? Ancia dzieki za rady ... pewnie jeszcze nie jedno pytanie Ci zadam ![]()
#1372 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz też cuda lecą.. dziś po badaniu wczorajszym było biało,kremowo,brązowawo.. nawet krew była. wogóle wylatuje tego tyle,że szok. ale wczoraj mnie badała i mówiła że to normalne i mam się nie przejmować.. i nawet zaznaczyła,że dziś może być nawet krew.. czopa też już nie mam.. a dalej leci wszystko./.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w jakiej pozycji przystawiasz do piersi? Mój mąż po dzisiejszej akcji mówił, że może coś go boli i może ma kolki, ale skąd ja to mam rozpoznać. Cytat:
Z tym wyginaniem to podobno dzieci tak mają, mój też się czasem denerwuje, ale przystawiam i tyle. Skąd wiesz że masz saharę? Bo ja też się zastanawiałam, ale jak przystawiam po karmieniu takim laktator, to cieknie - co prawda jakieś krople, ale cieknie. Do tego przybiera na wadze prawidłowo, az za prawidłowo, więc chyba z mlekiem problemu nie mam? Nie wiem co to. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nic.. tylko czekanie zostało.. ale dam radę... muszę. ![]() cieszę się ,że Ty już masz to za sobą ![]() a powiedz kochana..jak było z wodami?? odeszły Ci,przebili pęcherz?? czy to co wtedy wylatywało to były wody?? herbatkę już sobie darowałam... póki mogę ,to piję smaczniejsze rzeczy ![]() ![]() Ancia... też widziałam w faktach... normalnie bym w ryj takiej dała po kilka razy.. nie wiem jak tak można.. biedny maluszek.. najgorsze,że nikt nie reagował na to co się działo.. aż się popłakałam.
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-09-09 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Ancia na kolki podobno dzieci się prężą strasznie. Może rzeczywiście Franio je ma ?? Spróbuj masować mu brzuszek, albo daj krople na kolki np. sab simplex albo podobno jest espumisan dla dzieci. Nie zaszkodzi, a może pomoże?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
No tak przepraszam ale gafa
![]() ![]()
![]() |
#1379 | |||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Sama nie wiem. ![]() Ty jesteś niemożliwa ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Natka i Monia...Pewnie ze chcemy opisy porodow jakieby nie byly
![]() COtka... Ja mam identyko.... Glutki takie ciagnace...normalne jajo... raz sa przezroczyste raz bialo-kremowo-przezroczyste... Wlasnie myslalam ze u mnie to czop ale chyba za wczesnie ![]() Stokrotko...Kuruj sie...Jeszcze Ci sie musiala na koniec goraczka przypaletac... ![]() Matki karmiace.... hmmm...Ja jadlam wszystko.(z Alanem)...doslownie wszystko jak karmilam.... czekolade i inne bajery rowniez... Tutaj mowia ze mozna jesc wszystko tylko nie przesadzac z przyprawami i ja tak jadlam... A na drugi dzien w szpitalu dostalam nawet kurczaka curry .... ![]() Malemu nic nie bylo po niczym.... Mi sie wydaje ze jak od poczatku sie je wszystko to dziecko sie od razu przezwyczaja do tego i nie ma problemu... A jak od poczatku sie uwaza to pozniej juz czeba uwazac i stopniowo wprowadzac nowosci.... ![]() Niewiem na pewno ale taka moja teoria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.