Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 22:23   #2251
sygine
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Witam dziewczyny
W dniu dzisiejszym żegnam się z karmieniem Nataniela moim mlekiem Trochę mi smutno z tego powodu, ale zadecydowała wyższa konieczność... Najpierw sama chciałam już rezygnować, bo jestem coraz bardziej zmęczona ciągłym ściąganiem pokarmu, bo mały jednak nie załapał do końca o co chodzi w piersi. Jednak dzisiaj miałam wizytę u gina m.in. w sprawie Bromergonu i wyszła mi nieciekawa cytologia. W związku z powyższym zapisał mi jakieś globulki dopochwowe, które kolidują z karmieniem piersią. Tak więc Natanowi zostały wyłącznie moje zapasy (starczy pewnie na parę dni) a później już tylko MM...
No i mam jeszcze jedno pytanko - czy któraś z was stosowała może Nuvaring jako antykoncepcję? Bo mam zamiar spróbować Aha i jakby któraś chciała to mam jedno zbędne opakowanie tabletek Azalia Kupione w zeszłym miesiącu.
Stary 2011-09-09, 22:33   #2252
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A w ogóle to stwierdzam, że bycie mamą totalnie się człowiekowi na mózg rzuca Zawsze KOCHAŁAM zakupy, gł. ubraniowe i kosmetykowe i w sklepach mogłam spędzać naprawdę długie godziny. A dziś postanowiłam sobie wyskoczyć na 1,5-2 godzniki i kupić jakąś sukienkę nową (obcisłą mocno ) na to jutrzejsze pępkowe I przy okazji do apteki wpaść. No i pojechałam do centrum handlowego i normalnie żadnej radochy z tych zakupów nie miałam! Wszystko pędem, w pośpiechu, nie mogłąm sie wyluzować, taka trzaśnięta mamuśka ze mnie wylazła Chociaż chłopcy sobie świetnie w domu tradzili i nie musiałam wracać na łeb na szyję.
A ja z radością odkryłam, że w C.H. obok mnie są windy i wygodnie mogę sobie z wózkiem wejść na każde stoisko. Byłam już dwa razy!! Oczywiście trudno by mi było robić tradycyjne wielkie zakupowe szaleństwo, bo jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia w przymierzalni, gdy mała w wózku na zewnątrz, ale do księgarni, apteki czy Rossmana możemy razem iść

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Ma któraś do sprzedania laktator elektryczny?
A Twój padł, czy masz ręczy już masz dość?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Crazy dobra jesteś ! sąsiada nie zalało !?
Nie, ponieważ to było jak jeszcze mieszkaliśmy w domu teściów.

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Rota tez nam wszyscy odradzają. Organizm dobrze sobie z tym radzi choć oczywiście wizyta w szpitalu nie jest niczym miłym. A chorują zarówno dzieci szczepione i niesczepione. Mówiła nam to nawet pediatra na SR.
Ja się nie spotkałam z odradzaniem rota. Z resztą chyba mam osobistego fioła, bo sama jako dorosła osoba ciężko przechodziłam dwa razy to choróbsko i nie wyobrażam sobie jak ciężko musi być z małym dzieckiem. U mnie na osiedlu kiedyś zmarło malutkie dziecko z odwodnienia... nawet jeśli zachoruje, to będę mieć czyste sumienie, że się starałam temu zapobiec.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 22:37   #2253
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumuś to jutro możesz mieć ciężki dzień przez Tymkową imprezę . Uzbrój się w cierpliwość, dużo cierpliwości. Czeka Cię wiele dobrych rad i innych "miłych" rzeczy .

Sygine
ja też przez leki odstawiłam małą
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 22:43   #2254
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Okazało się, ze pani od maty mieszka 10 km ode mnie. Odpadnie mi koszt przesyłki

Brumku mam to samo. Najpierw chce się wybrać gdzies sama, a potem nie moge doczekać się, aż wróce

Justynko tak. Tesciowa mi wiecznie ciumka nad dzieckiem, teściu tez sie zajmie jak poprosze

a ja wczoraj zmieniłam numer telefonu i siec. Bo mnie w Plusie wkurzyli :/ Musze isc w klube zmienic

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 22:44   #2255
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
za piękną wagę - Biedny Adaś - miejmy nadzieję że szybko zapomni o szczepieniu
dziękuję
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Natko,Brunetko-no niestety tak jest.
Nawet jak ktoś przyjeżdza,to dziecku grzechotki nie przywiezie.
Czy to od T.z rodziny czy ode mnie.
A moi rodzice przywozą starszym dzieciom cukierki i im wydzielają a ja czasem mam ochotę spytać-a dla Izy?

Brumku,Aniu,Marinko brawa za odwagę i wagę dzieciaczków!!!
Dzięki
Przykre z tą rodziną... ehhh...

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
nerola dokładnie, wczoraj myślałam, że wyjdzie z siebie
jeszcze mnie wczoraj pół dnia głowa bolała, więc G. siedział sam z małą i dała mu tak popalić, że powiedział, że już wie jak mi ciężko całymi dniami z nią siedzieć i to kilka dni pod rząd a nie jeden jak w jego przypadku
to wreszcie, można powiedzieć - dostał nauczkę, i przekonał się że to nie takie "siedzenie w domu"

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja Agata od teściów nie dostała nic. NAwet głupiej grzechotki. NAwet na chrzciny. Oni nie czują takiej potrzeby.
przykre to bardzo a jak poza tym do wnuczki podchodzą?
Cytat:
1.A w ogóle to stwierdzam, że bycie mamą totalnie się człowiekowi na mózg rzuca [...]

2.Brawo, byliście OBOJE bardzo dzielni
3.Ja też jutro do fryzjera lecę Już parę miesięcy nie byłam. Tylko że u mnie zwykłe podcięcie, nic więcej. Wiecie że ja nigdy w życiu nie farbowałam włosów? Zawsze lubiłam swój kolor (jako jedną z nielicznych rzeczy w sobie ) i szkoda mi go zmieniać choćby na chwilę

1 - Coś w tym jest Nie wiem czy wszystkie tak mają, ale dołączam do robiących zakupy w pośpiechu "bo do dziecka muszę wracać"
2 - dziękuję
3 - nielicznych? ja bym chciała mieć takie powody do nielubienia

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
W dniu dzisiejszym żegnam się z karmieniem Nataniela moim mlekiem Trochę mi smutno z tego powodu, ale zadecydowała wyższa konieczność... Najpierw sama chciałam już rezygnować, bo jestem coraz bardziej zmęczona ciągłym ściąganiem pokarmu, bo mały jednak nie załapał do końca o co chodzi w piersi. Jednak dzisiaj miałam wizytę u gina m.in. w sprawie Bromergonu i wyszła mi nieciekawa cytologia. W związku z powyższym zapisał mi jakieś globulki dopochwowe, które kolidują z karmieniem piersią. Tak więc Natanowi zostały wyłącznie moje zapasy (starczy pewnie na parę dni) a później już tylko MM...
No i mam jeszcze jedno pytanko - czy któraś z was stosowała może Nuvaring jako antykoncepcję? Bo mam zamiar spróbować Aha i jakby któraś chciała to mam jedno zbędne opakowanie tabletek Azalia Kupione w zeszłym miesiącu.
oj, to szkoda ... ale zdrowie też bardzo ważne, mam nadzieję że wyleczysz to paskudztwo szybko...

Mały usnął, w ogóle od szczepienia śpi z jedną przerwą na jedzenie i drugą na kąpiel. A poza tym TŻ przyjechał, po chwili mały zaczął się wiercić i płakać w łóżeczku, TŻ go wziął na ręce, a ten - jakby go ktoś wyłączył, momentalnie cisza, wtulił się i spał dalej

Dobranoc mamusie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 22:50   #2256
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

A to akurat nie jest prawda, bo pierwszą dawkę trzeba podać między 6 a 12 tygodniem. Tak żeby z ostatnią wyrobić sie przed 24 tygodniem (a przerwy między dawkami muszą wynosić 4 tyg.).
dzieki bardzo miałam właśnie oto pytać myślałam że już sie nie wyrobimy
Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Rota tez nam wszyscy odradzają. Organizm dobrze sobie z tym radzi choć oczywiście wizyta w szpitalu nie jest niczym miłym. A chorują zarówno dzieci szczepione i niesczepione. Mówiła nam to nawet pediatra na SR.
Nam też odradzaja no i co ja biedna mam zrobić
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
po 30-stce życie się zaczyna

Nerolka za niedługo powitam Cie w klubie 30-stek

Jacieee jak czytam o Twoim synku to myśle ze piszesz o moim
Trzymam kciuki żeby takie nocki sie nam powtarzały

Scio ja mam taką mate

Sweet Igorekwracajcie do nas

Mój Krystianek wypija 90-120 ml

Dziś byliśmy u mnie w pracy mój Krystuś zachował sie bardzo kulturalnie i przespał całą wizyte
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 22:51   #2257
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumuś to jutro możesz mieć ciężki dzień przez Tymkową imprezę . Uzbrój się w cierpliwość, dużo cierpliwości. Czeka Cię wiele dobrych rad i innych "miłych" rzeczy .
No niestety masz rację Ale jakoś przetrzymam Bo tak naprawdę to chcę tym wszystkim ludziom pokazać Tymka. Oni są dla mnie bliscy i to ważne. No i zwyczajnie nie mogę się doczekać, żeby sie nim pochwalić

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

3 - nielicznych? ja bym chciała mieć takie powody do nielubienia
Aniu, przecież każda szanująca się kobieta mnóstwa rzeczy w sobie nie znosi
Stary 2011-09-09, 22:57   #2258
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Vaniliowa i jestes zadowolona? Bo ja poluje jeszcze na kick i discover tez z Tiny love. Zobacze ktora lepsza i najwyzej odsprzedam, albo bede miec dwie.

Choc dzis mi przyszło do głowy, zeby uszyc Agatce taką mate

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 22:59   #2259
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety masz rację Ale jakoś przetrzymam Bo tak naprawdę to chcę tym wszystkim ludziom pokazać Tymka. Oni są dla mnie bliscy i to ważne. No i zwyczajnie nie mogę się doczekać, żeby sie nim pochwalić

to ja się ostatnio baaardzo szanuję

A tak imprezę na pewno przetrzymasz i będziesz pękać z dumy. Już się nie mogę doczekać relacji.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 23:08   #2260
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Witam dziewczyny
Kochana my już też lecimy na oparach synek troche ciumka ale słabo mu leci i sie denerwuje laktatorem ściągam minimalne ilości czekam az samo zaniknie
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Ja się nie spotkałam z odradzaniem rota. Z resztą chyba mam osobistego fioła, bo sama jako dorosła osoba ciężko przechodziłam dwa razy to choróbsko i nie wyobrażam sobie jak ciężko musi być z małym dzieckiem. U mnie na osiedlu kiedyś zmarło malutkie dziecko z odwodnienia... nawet jeśli zachoruje, to będę mieć czyste sumienie, że się starałam temu zapobiec.
Ja zachorowałam już cztery razy i nie wiem co robić do tego pracuje z dziećmi w przedszkolu
Cytat:

a ja wczoraj zmieniłam numer telefonu i siec. Bo mnie w Plusie wkurzyli :/ Musze isc w klube zmienic
Mnie kiedyś też plus wkurzył i zmieniłam sieć
Cytat:
No to trzymam kciuki żebyś dostała naprawde dobre rady które moga sie przydac no i udanej imprezy

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Vaniliowa i jestes zadowolona? Bo ja poluje jeszcze na kick i discover tez z Tiny love. Zobacze ktora lepsza i najwyzej odsprzedam, albo bede miec dwie.
Tak a raczej mój synek jest tylko że ja mam jeszcze do tego poduszke rogalik i panel ze światełkami i muzyczką
Stary 2011-09-10, 07:11   #2261
agni82
Zadomowienie

Witam sobotnio,
nawet nie sądziłam że tak bardzo ucieszę się z weekendu. mój Emil zrobił się marudny i wysysa ze mnie całą energię. wczoraj ochrypłam od śpiewania, a repertuar był różnorodny: strachy na lachy, anna jantar, dziecięc przyśpiewki i religijne ze słowem Alleluja (które małemu chyba się spodobało).
cały dzień na ręce i co nakarmie i odłoże to wyk. poleżał na leżaczku 20 min i na macie 15 min. ot cała moja przerwa - akurat na toaletę i obiad.
pisk, aż mnie głowa zaczęła bolec i tylko spałby na klacie. przyszedł T. z pracy i mówi z usmiechem: kochanie weekend - moja kolej. więc ja uśmiech od ucha do ucha : Alleluja kochanie. baw się dobrze.
15 min później przychodzi i mówi: on chyba głodny. a ja mu na to, że nie, bo karmiłam godzine temu. po kolejnych 45 min przychodzi i pyta: on tak cały dzień? ja mu na to: tak cały dzień, od 9 rano. Przytulił mnie i pocałował i powiedział: jesteś niesamowita. no tylko, co z tego. żeby wymyślił jakiś sposób na tego naszego uczuciowego małego terrorystę

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

a w ogóle młody przytył przez ostatni tydzień 130 gram (i tak czytajac tu o waszych szkrabach wychodzi na to, że to wcale nie dużo.) gdzie sa informacje na ten temat ile mały powinien przybierac na wadze tygodniowo.:con fused: generalnie środowiskowa powiedziała, że jest ok, ale ja bym sama chciała wiedziec.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 07:19   #2262
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A mój mały waży 7,580 i ma 75 cm... Ale mieści się w siatce centylowej i wszystko jest ok, po prostu ma dużego ojca no i mama też nie mała.
Kurde dziewczyny, jutro idę na 9 rano do fryzjera, mam cykora, bo chcę rozjaśnić włosy ( może na jakiś czekoladowy brąz ), bo mam czarne czarne...
Nie mam bardzo z kim małego zostawić jak na złość każdemu coś wypada. Ale coś wymyślę i tatuś się nim zajmie ( oczywiście nie mój ).

A mój Igor dziś jest płaczek straszny, ale myślę, że to wina szczepień... Na rękach chce tylko być, a i tak płacze...
Zaraz przewozimy ode mnie telewizor i inne szpargały, już na mieszkanie...

Kurde od pon. ta głupia praktyka w gimnazjum, tu dopiero nie mam pomysłu z kim zostawić skarba...
witaj kochana
za wagę Igorka
tyrzymam kciuki za fryzjera, potem musisz nam sie koniecznie pokazać
Cytat:
Moje cudowne dziecko wróciło do normy Tzn. dziś ślicznie w dzień spał, sam zasypiał, teraz po wieczornej kąpieli i nakarmieniu też. Położyłam przewiniętego i całkiem rozbudzonego do łóżeczka i po 2 minutkach spał już jak zabity Mój aniołek

A w ogóle to stwierdzam, że bycie mamą totalnie się człowiekowi na mózg rzuca Zawsze KOCHAŁAM zakupy, gł. ubraniowe i kosmetykowe i w sklepach mogłam spędzać naprawdę długie godziny. A dziś postanowiłam sobie wyskoczyć na 1,5-2 godzniki i kupić jakąś sukienkę nową (obcisłą mocno ) na to jutrzejsze pępkowe I przy okazji do apteki wpaść. No i pojechałam do centrum handlowego i normalnie żadnej radochy z tych zakupów nie miałam! Wszystko pędem, w pośpiechu, nie mogłąm sie wyluzować, taka trzaśnięta mamuśka ze mnie wylazła Chociaż chłopcy sobie świetnie w domu tradzili i nie musiałam wracać na łeb na szyję. W kązedj kolejce trafiał mnie szlag, każde czekanie na zatwierdzenie transakcji przy płaceniu kartą - to samo Ale się człowiek zmienia! I zamiast dawnych przyjemności, liczy się tylko ten mały berbeć, który się jeszcze nawet uśmiechnąć do mnie nie jest w stanie

.
Cieszę sie żew Tymonek is back
Bawcie sie dziś dobrze z Tymonkiem,
a co do zakupów też mi sie powoli marzą, ale nie wiem jak to zoorganizuje z Dżonym??

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Witam sobotnio,
nawet nie sądziłam że tak bardzo ucieszę się z weekendu. mój Emil zrobił się marudny i wysysa ze mnie całą energię. wczoraj ochrypłam od śpiewania, a repertuar był różnorodny: strachy na lachy, anna jantar, dziecięc przyśpiewki i religijne ze słowem Alleluja (które małemu chyba się spodobało).
cały dzień na ręce i co nakarmie i odłoże to wyk. poleżał na leżaczku 20 min i na macie 15 min. ot cała moja przerwa - akurat na toaletę i obiad.
pisk, aż mnie głowa zaczęła bolec i tylko spałby na klacie. przyszedł T. z pracy i mówi z usmiechem: kochanie weekend - moja kolej. więc ja uśmiech od ucha do ucha : Alleluja kochanie. baw się dobrze.
15 min później przychodzi i mówi: on chyba głodny. a ja mu na to, że nie, bo karmiłam godzine temu. po kolejnych 45 min przychodzi i pyta: on tak cały dzień? ja mu na to: tak cały dzień, od 9 rano. Przytulił mnie i pocałował i powiedział: jesteś niesamowita. no tylko, co z tego. żeby wymyślił jakiś sposób na tego naszego uczuciowego małego terrorystę[COLOR="Silver"]
.

A ja połżyłam nad ranem Jasia do łóżeczka uznałam że to juz czas aby go tam na stałe instalować
i mam takie mieszane uczucia
z jednej strony wiem że dobrze robie a z drugiej serce mi sie kroi
że ma osobno spać
uwielbiam czuć jego zapach w nocy
pocałować sobie rączkę albo nóżkę
ale wiem że czym pozniej to bede chciała zrobic tym trudniej bedzie

zmykam sie kąpać bo jestem cała w ...mleku
Stary 2011-09-10, 07:42   #2263
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
tez fajnie wyglada i ta cena

Cytat:
Brumku mam to samo. Najpierw chce się wybrać gdzies sama, a potem nie moge doczekać się, aż wróce
ja mam jeszcze inaczej: planuje wyscie na zakupy, obmyslam strategie dla Sarenki i TZ'ta i jak mam juz wychodzic to mi sie odechciewa, albo znajduje powod zeby pójść za tydzień

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Nerolka za niedługo powitam Cie w klubie 30-stek
to i ja wpadne do tego klubu w listopadzie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2011-09-10 o 08:03
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 07:59   #2264
meszsares
Zadomowienie

dzien dobry ciagle chce cos napisac, ale najpierw wole nadrobic i wychodzi na to, ze wciaz i wciaz przybywaja nowe strony, a czasu do napisania juz nie ma - wiec juz nie nadrabiam tylko krotko odpisze.

Madziulka - nie kupuj nic firmy Womar - oni nie maja pojecia o ergonomii. W ogole jak jakas firma tworzy nosidelka "przodem do swiata" tzn. ze im na zdrowiu dziecka nie zalezy
dziubek - obawiam sie, ze ze wzgledu na odleglosci spotkanie Slazaczek moze byc jeszcze trudniejsze niz kiedys. No chyba, ze bez dzieciaczkow..? Ja narazie poki boli mnie blizna po CC nie prowadze auta i tak szacuje, ze jeszcze z 2tyg. to potrwa, ale potem why not? Moze Park Chorzowski??

tesciowe - Wy Kochane tak narzekacie na swoje, a do mnie dzisiaj wbijaja tesciowie na weekend (mieszkaja 200km stad) i sie STRASZNIE CIESZE! bardzo lubie jak przyjezdzaja, fajnie zajmuja sie starsza cora i ona ich bardzo kocha za godzinke powinni byc
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 08:19   #2265
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

dziewczyny co to znaczy smoczek trójprzepływowy ?

http://allegro.pl/avent-smoczek-smoc...800088131.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 08:38   #2266
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

takie coś znalazłam

to poprostu dziura, która w trzech
róznych pozycjach butelki jest róznej wielkości, a np. w Avencie 3przepływowość
to 3 małe osobne dziurki.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Ustawia się butelkę odpowiednim oznaczeniem przepływu w kierunku noska dziecka uzyskując oczekiwany przepływ pokarmu dostosowany do potrzeb dziecka np. szybszy na początku i wolniejszy przy końcu karmienia (oznaczenia na smoczku: I wolny przepływ, II średni przepływ, III szybki przepływ).

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 08:44   #2267
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
super - a moge zapytać na jaki sposób zabezpieczenia się zdecydowałaś? bo ja myślę o tabletkach ale na razie musze poczekać dwa miesiące żeby mój organizm się hormonalnie wyrównał bo z tą torbielą musi się wyjaśnić...
Ojej jak to dla mnie obco brzmi ' sposób zabezpieczenia '
My z mężem nie zabezpieczaliśmy się już ponad 3 lata.
A teraz chyba zdecyduję się na tabletki, ale ginekolog powiedziała mi, że najwcześniej listopad - grudzień.

Cytat:
Madziulko mnie się to coś z Womara nie podoba. Podobne do chusty kólkowej, ale jakies dziwaczne. Poza tym w pozycji kołyski nie powinno się nosić dzieci, które mają jakieś problemy z bioderkami, a z tego co kojarze to pieluchujesz szeroko. Na biodrze to bym ne wsadziła, dziecko nie ma żadnego usztywnienia dla główki.Pozatym noszenie dziecka na jednym ramieniu wydaje mi sie niewygodne.
Juz lepiej chusta (ale ja chustowa wariatka ), albo nosidło ergonomiczne. Bron Boże żadne wisiadła.
Rozmawiałam z oropedą i on twierdził, ze wszelkie wisiadła, chodziki itp. w większośc wychodzą na stare lata.
Cytat:
Aaaa Madziulka (o ile nicków nie pomyliłam) nie mi tez nie podchodzi to nosidełko czy coś z Womaru. Nie bierz nic co jest na jedno ramię. Ja kiedyś kupiłam i może 2 razy użyłam bo strasznie się wpija w ramię i jest strasznie ciężko większe dziecko w czymś takim nosić i są naprawdę niewygodne
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi

Dzień dobry,

A mi dzisiaj jest cholernie smutno... Cały tydzień mąż jest w pracy, a w ten weekend ma zjazd na studiach i od 8 do 18 jest na uczelni...
Prosto po szkole idą z kolegami na piwo no i myślę, że do północy wróci.
Czyli jestem z Szymkiem i psem sama od 7 mam nadzieję, że nie później niż do północy no i w niedzielę na 8 znowu do szkoły.
No to posmęciłam.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Madziulka - nie kupuj nic firmy Womar - oni nie maja pojecia o ergonomii. W ogole jak jakas firma tworzy nosidelka "przodem do swiata" tzn. ze im na zdrowiu dziecka nie zalezy
Dzięki Także wybijam sobie to nosidło z głowy. Dobrze, że się Was poradziłam

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 08:47   #2268
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
po wizycie w szpitalnym punkcie laktacyjnym w skrocie:
nie mam co marzyć o kramieniu piersią przez najbliższe okolo 6 tygodni. Bo jeśli to jest nietolerancja, to Zuziak ma po tylu tygodniach 'podziurawione' jelita.. trzeba odczekac na butli i później najwyżej znowu dać cycke, ale ja sobie nie wyobrażam jak można utrzymać laktacje na przyzwoitym poziomie przez tyle czasu bez dziecka..
Powinnismy zmienić mleko, bo ten Bebilon Comfort na bank nie pomoże, zwłaszcza, że po nim wymiotuje..
Zalecenie: Butelka+ Bebilon Pepti na początek+probiotyk, co by się szybko jeli ta zagoiły+ duużo czasu i wtedy dziecko przestanie mi się zwijać z bólu.
z rzeczy jeszcze interesujących:
to, co moje dziecko ma na buzi, uszach, brzuszku-czerwone suche placki- to nie potówki, jak usilnie starało nam się wmówić 5 pediatrów od kilku tygodni(ostatni raz wczoraj usłyszałam, że to potówki), tylko alergia, nie wiadomo tylko na co
Cookie da radę utrzymać laktację laktatorem, czego jestem przykładem - 7 tygodni i 3 dni, a mogłabym pewnie jeszcze z miesiąc albo i więcej żeby nie to dziadostwo z cytologii Wystarczy że ściągasz co 3 godziny 5-5-3-3-2-2 lub na początka 7-7-5-5-3-3-1-1 Tak mi kazała babka z SR, która jest doradcą laktacyjnym. I tym sposobem ściągałam od 120 wzwyż.

A teraz mam pytanie do dziewczyn, które po jakimś czasie przestawały karmić ale nie ze względu na brak pokarmu: Co mam zrobić żeby te piersi tak nie bolały??? Obudziłam się w nocy i myślałam że się za przeproszeniem pos**m z bólu Robią mi się zastoje a mam zakaz ściągania, więc nie mam pomysłu... W nocy trochę pomasowałam i ciurkiem ze mnie leciało, ale ulgi żadnej nie poczułam i cały czas boli
Stary 2011-09-10, 08:57   #2269
agadus
Wtajemniczenie

tak w ogóle to witam z rana
moja Oliwka przeziębiona karat ma kaszle i gardełko pobolewa to chyba przez przedszkole bo jak się jej pytałam to dwie dziewczynki przeziebione do jej grupy chodziły a w wakacje Oliwka jadła nawet 3 lody dziennie i nic jej nie było ...ah zaczyma się przedszkole i choróbska żeby tylko Natri sie nie zaraziła

Stary 2011-09-10, 09:00   #2270
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
u nas zbliżają się dwie rocznice, 20. września 3. rocznica ślubu, a 21.września 9. rocznica bycia razem
nie wiem co wymyślić z tej okazji
za piękne rocznice
Cytat:
Właśnie kupiłam Agu mate
fajna mata no i ta cena

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Nawet jak ktoś przyjeżdza,to dziecku grzechotki nie przywiezie.
Czy to od T.z rodziny czy ode mnie.
A moi rodzice przywozą starszym dzieciom cukierki i im wydzielają a ja czasem mam ochotę spytać-a dla Izy?

Ja z kolei mam niebawem urodziny-Bosz...30.Już koniec z 2 z przodu
przykro Ci musi byc...

a co do wieku to z pewnością każdy kto Cie nie zna nie powiedziałby że wyglądasz na matkę 4 dzieciaków a tym bardziej że Maks to Twój syn a nie brat bo tak młodziutko wyglądasz chyba nie raz Ci mówiono że to Twoje rodzeństwo a nie dzieci

Cytat:
jeszcze mnie wczoraj pół dnia głowa bolała, więc G. siedział sam z małą i dała mu tak popalić, że powiedział, że już wie jak mi ciężko całymi dniami z nią siedzieć i to kilka dni pod rząd a nie jeden jak w jego przypadku
i bardzo dobrze że nareszcie się przekonał jak wygląda "siedzenie z dziećmi" w domu.

Cytat:
Moje cudowne dziecko wróciło do normy Tzn. dziś ślicznie w dzień spał, sam zasypiał, teraz po wieczornej kąpieli i nakarmieniu też. Położyłam przewiniętego i całkiem rozbudzonego do łóżeczka i po 2 minutkach spał już jak zabity

Wiecie że ja nigdy w życiu nie farbowałam włosów? Zawsze lubiłam swój kolor (jako jedną z nielicznych rzeczy w sobie ) i szkoda mi go zmieniać choćby na chwilę
super że znowu wrócił Twoj grzeczniutki Tymek

A co do kolorku to ja też nigdy w życiu nie farbowałam włosów - cały czas noszę swój naturalny kolor

Cytat:
Witam dziewczyny
W dniu dzisiejszym żegnam się z karmieniem Nataniela moim mlekiem Trochę mi smutno z tego powodu, ale zadecydowała wyższa konieczność...

Jednak dzisiaj miałam wizytę u gina m.in. w sprawie Bromergonu i wyszła mi nieciekawa cytologia. W związku z powyższym zapisał mi jakieś globulki dopochwowe, które kolidują z karmieniem piersią.
rozumiem że Ci przykro że już konieć z karmieniem ale pamiętaj że MM nie jest złe

i Trzyma kciuki żeby globulki pomogły i poprawiły się wyniki cytologi

Cytat:
...

repertuar był różnorodny: strachy na lachy, anna jantar, dziecięc przyśpiewki i religijne ze słowem Alleluja (które małemu chyba się spodobało).

przyszedł T. z pracy i mówi z usmiechem: kochanie weekend - moja kolej. więc ja uśmiech od ucha do ucha : Alleluja kochanie. baw się dobrze.
po kolejnych 45 min przychodzi i pyta: on tak cały dzień? ja mu na to: tak cały dzień, od 9 rano.

kolejny facet który myslał ze dzieciatko tylko je i spi

Brumek - fajny ten kosz - widziałam Twoja recenzje na jego temat w NDD

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:00   #2271
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=Madziulka_17;293167 07]

Dzień dobry,

A mi dzisiaj jest cholernie smutno... Cały tydzień mąż jest w pracy, a w ten weekend ma zjazd na studiach i od 8 do 18 jest na uczelni...
Czyli jestem z Szymkiem i psem sama od 7 mam nadzieję, że nie później niż do północy no i w niedzielę na 8 znowu do szkoły.
No to posmęciłam.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

oj bidulko a mąż musi iść z kolegami na to piwo?? ja bym sie wkurzyła

Stary 2011-09-10, 09:01   #2272
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz mam pytanie do dziewczyn, które po jakimś czasie przestawały karmić ale nie ze względu na brak pokarmu: Co mam zrobić żeby te piersi tak nie bolały??? Obudziłam się w nocy i myślałam że się za przeproszeniem pos**m z bólu Robią mi się zastoje a mam zakaz ściągania, więc nie mam pomysłu... W nocy trochę pomasowałam i ciurkiem ze mnie leciało, ale ulgi żadnej nie poczułam i cały czas boli
Jak to zakaz ściągania? No to nie wiem jak inaczej Tylko ściągałabym troszkę mniej - tak tylko do poczucia ulgi.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:02   #2273
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny
Ja bede chciala stosowac wiec daj znac jak sie sprawuje i jak cenowo. ale dla mnie tez to nowosc. czy mozna to uzywac w czasie laktacji?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:09   #2274
agadus
Wtajemniczenie

a dla mnie kosz na pieluszki to zbędny gadżet u mnie w domu wyrzuca się kosz średnio co dziennie lub co drugi dzień ze starszą córką nie miałam tego kosza i pieluszki wkładałam do woreczków lub reklamówek

Stary 2011-09-10, 09:11   #2275
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Smoczek trójprzepływowy - ze szczeliną zamiast dziurek do kaszek.

Ustawia się butelkę odpowiednim oznaczeniem przepływu w kierunku noska dziecka uzyskując oczekiwany przepływ pokarmu dostosowany do potrzeb dziecka np. szybszy na początku i wolniejszy przy końcu karmienia (oznaczenia na smoczku: I wolny przepływ, II średni przepływ, III szybki przepływ).

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
No to posmęciłam.
- pomysl ze sama nie jestes bo masz nas

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-10 o 09:50
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:21   #2276
83monia
Zakorzenienie

Sygine- dlaczego nie mozesz sciagac? nie wyobrazam sobie nie sciagnac choc troche bo cycki bokla. wiem bo poprzednio mialam zastoj i ropnia, przecinanego chirurgicznie, co bylo juz mega ulga w bolu... podobno dobrze troche upuscic podczas cieplego prysznicu a po tym zrobic zimny prysznuc cyckom bo kanaliki sie troche kurcza. i masuj. jak po 3-4 dniach kamienie to idz do gina lub szpitala, szczegolnie jak bedzie goraczka. Dodam jeszcze ze moja siostra pol roku samym laktatorem sciagala mleko i laktacja byla ok

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-09-10 o 09:30
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:22   #2277
aania_20
Zakorzenienie

Witam sobotnio

Cytat:
no w sumie racja

Cytat:
15 min później przychodzi i mówi: on chyba głodny. a ja mu na to, że nie, bo karmiłam godzine temu. po kolejnych 45 min przychodzi i pyta: on tak cały dzień? ja mu na to: tak cały dzień, od 9 rano. Przytulił mnie i pocałował i powiedział: jesteś niesamowita. no tylko, co z tego. żeby wymyślił jakiś sposób na tego naszego uczuciowego małego terrorystę

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

a w ogóle młody przytył przez ostatni tydzień 130 gram (i tak czytajac tu o waszych szkrabach wychodzi na to, że to wcale nie dużo.) gdzie sa informacje na ten temat ile mały powinien przybierac na wadze tygodniowo.:con fused: generalnie środowiskowa powiedziała, że jest ok, ale ja bym sama chciała wiedziec.
kochany ten Twój mąż
a przyrost jest ok, norma to od 120-400 gram więc nie masz się czym martwić

Cytat:
tesciowe - Wy Kochane tak narzekacie na swoje, a do mnie dzisiaj wbijaja tesciowie na weekend (mieszkaja 200km stad) i sie STRASZNIE CIESZE! bardzo lubie jak przyjezdzaja, fajnie zajmuja sie starsza cora i ona ich bardzo kocha za godzinke powinni byc
szczęściara

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
No to posmęciłam.

mam nadzieję że jakoś Ci dzień minie szybko

Cytat:
Zakaz?
Ja bym radziła ściągać, ale niewiele, tyle żebyś poczuła ulgę. Dużo nie, żeby znów dużo się nie produkowało. No i możesz spróbować szałwię pić.

U nas noc nawet fajnie, bałam się jak będzie po szczepieniu, ale maluszek spokojny bardzo, spał ładnie, teraz też, oby już tak mu zostało... po pierwszej dawce najbardziej marudny był w 3-4 dniu po, zobaczymy jak teraz będzie...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 09:30   #2278
agni82
Zadomowienie

teliczku ja juz przywykłam że nie pachne moimi ulubionymi perfumami, lecz zsiadłym mlekiem. Aj kiedyś to się skończy i pewnie zatęsknimy za tym.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:37   #2279
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też ściągałam jak mnie już piekły tak w środku i samo leciało :P Ale ściągałam tylko trochę, a potem coraz mniej piekło i już nie doiłam Potem ignorowałam swe piersi zupełnie. I zanikło Ale weź pod uwagę, że ja miałam mało tego mleka

Przepraszam, że się mało udzielam, ale naprawdę nie mam czasu. Mały teraz miał skok i generalnie była masakra. Uspokaja się teraz na szczęście.
I kupiłam mu huśtawkę oczywiście w komisie, ale jest jak nowa, nawet folie nie pozdzierane. O taką o:
http://olmik.pl/Lezaczek_hustawka_BU...moov-3111.html

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:41   #2280
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Witam sobotnio,
15 min później przychodzi i mówi: on chyba głodny. a ja mu na to, że nie, bo karmiłam godzine temu. po kolejnych 45 min przychodzi i pyta: on tak cały dzień? ja mu na to: tak cały dzień, od 9 rano. Przytulił mnie i pocałował i powiedział: jesteś niesamowita. no tylko, co z tego. żeby wymyślił jakiś sposób na tego naszego uczuciowego małego terrorystę[COLOR="Silver"]
Witam Mamuśki

Skąd ja to znam Agni mój synek jest taki sam choć nie powiem jest już troszke lepiej , jak przebrany i nakarmiony to coraz dłużej siedzi w lezaczku czy leży na macie a ostatnio nawet karuzelka go interesuje nie ma wyjścia trzeba wszysko przeczekać 3 mc coraz bliżej
Cytat:

to i ja wpadne do tego klubu w listopadzie
Zapraszamy o też masz urodziny w listopadzie
Cytat:
dziubek - obawiam sie, ze ze wzgledu na odleglosci spotkanie Slazaczek moze byc jeszcze trudniejsze niz kiedys. No chyba, ze bez dzieciaczkow..? Ja narazie poki boli mnie blizna po CC nie prowadze auta i tak szacuje, ze jeszcze z 2tyg. to potrwa, ale potem why not? Moze Park Chorzowski??
Nie chciałam pierwsza tego pisać żeby nie wyjść na wyrodną matke ale też wolała bym bez mojego wrzeszczka no chyba że do parku w Chorzowie bo synek w wozku jest grzeczny
Cytat:

Mnie mleko samo zanika i nic nie boli . Wczoraj nie ściągałam laktatorem a piersi miękkie
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a dla mnie kosz na pieluszki to zbędny gadżet u mnie w domu wyrzuca się kosz średnio co dziennie lub co drugi dzień ze starszą córką nie miałam tego kosza i pieluszki wkładałam do woreczków lub reklamówek
Ja mam i fajny jest ale szczerze to gadzet bez niego można żyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości