|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Witam dziewczyny
W dniu dzisiejszym żegnam się z karmieniem Nataniela moim mlekiem Trochę mi smutno z tego powodu, ale zadecydowała wyższa konieczność... Najpierw sama chciałam już rezygnować, bo jestem coraz bardziej zmęczona ciągłym ściąganiem pokarmu, bo mały jednak nie załapał do końca o co chodzi w piersi. Jednak dzisiaj miałam wizytę u gina m.in. w sprawie Bromergonu i wyszła mi nieciekawa cytologia. W związku z powyższym zapisał mi jakieś globulki dopochwowe, które kolidują z karmieniem piersią. Tak więc Natanowi zostały wyłącznie moje zapasy (starczy pewnie na parę dni) a później już tylko MM...No i mam jeszcze jedno pytanko - czy któraś z was stosowała może Nuvaring jako antykoncepcję? Bo mam zamiar spróbować Aha i jakby któraś chciała to mam jedno zbędne opakowanie tabletek Azalia Kupione w zeszłym miesiącu.
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
!! Oczywiście trudno by mi było robić tradycyjne wielkie zakupowe szaleństwo, bo jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia w przymierzalni, gdy mała w wózku na zewnątrz, ale do księgarni, apteki czy Rossmana możemy razem iść![]() A Twój padł, czy masz ręczy już masz dość ?Nie, ponieważ to było jak jeszcze mieszkaliśmy w domu teściów .Ja się nie spotkałam z odradzaniem rota. Z resztą chyba mam osobistego fioła, bo sama jako dorosła osoba ciężko przechodziłam dwa razy to choróbsko i nie wyobrażam sobie jak ciężko musi być z małym dzieckiem. U mnie na osiedlu kiedyś zmarło malutkie dziecko z odwodnienia... nawet jeśli zachoruje, to będę mieć czyste sumienie, że się starałam temu zapobiec. |
|
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumuś to jutro możesz mieć ciężki dzień przez Tymkową imprezę
. Uzbrój się w cierpliwość, dużo cierpliwości. Czeka Cię wiele dobrych rad i innych "miłych" rzeczy . Sygine
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Okazało się, ze pani od maty mieszka 10 km ode mnie. Odpadnie mi koszt przesyłki
Brumku mam to samo. Najpierw chce się wybrać gdzies sama, a potem nie moge doczekać się, aż wróce Justynko tak. Tesciowa mi wiecznie ciumka nad dzieckiem, teściu tez sie zajmie jak poprosze a ja wczoraj zmieniłam numer telefonu i siec. Bo mnie w Plusie wkurzyli :/ Musze isc w klube zmienic |
|
|
|
#2255 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przykre z tą rodziną... ehhh... Cytat:
![]() Cytat:
a jak poza tym do wnuczki podchodzą?Cytat:
1 - Coś w tym jest Nie wiem czy wszystkie tak mają, ale dołączam do robiących zakupy w pośpiechu "bo do dziecka muszę wracać" 2 - dziękuję ![]() 3 - nielicznych? ja bym chciała mieć takie powody do nielubienia ![]() Cytat:
... ale zdrowie też bardzo ważne, mam nadzieję że wyleczysz to paskudztwo szybko...Mały usnął, w ogóle od szczepienia śpi z jedną przerwą na jedzenie i drugą na kąpiel. A poza tym TŻ przyjechał, po chwili mały zaczął się wiercić i płakać w łóżeczku, TŻ go wziął na ręce, a ten - jakby go ktoś wyłączył, momentalnie cisza, wtulił się i spał dalej ![]() Dobranoc mamusie ![]()
|
|
|
#2256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślałam że już sie nie wyrobimy Cytat:
no i co ja biedna mam zrobić ![]() Nerolka za niedługo powitam Cie w klubie 30-stek ![]() Jacieee jak czytam o Twoim synku to myśle ze piszesz o moim ![]() Trzymam kciuki żeby takie nocki sie nam powtarzały ![]() Scio ja mam taką mate Sweet Igorekwracajcie do nas Mój Krystianek wypija 90-120 ml ![]() Dziś byliśmy u mnie w pracy mój Krystuś zachował sie bardzo kulturalnie i przespał całą wizyte
|
||
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak naprawdę to chcę tym wszystkim ludziom pokazać Tymka. Oni są dla mnie bliscy i to ważne. No i zwyczajnie nie mogę się doczekać, żeby sie nim pochwalić ![]() Aniu, przecież każda szanująca się kobieta mnóstwa rzeczy w sobie nie znosi
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliowa i jestes zadowolona? Bo ja poluje jeszcze na kick i discover tez z Tiny love. Zobacze ktora lepsza i najwyzej odsprzedam, albo bede miec dwie.
Choc dzis mi przyszło do głowy, zeby uszyc Agatce taką mate
|
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja się ostatnio baaardzo szanuję ![]() A tak imprezę na pewno przetrzymasz i będziesz pękać z dumy. Już się nie mogę doczekać relacji
|
|
|
#2260 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
synek troche ciumka ale słabo mu leci i sie denerwuje laktatorem ściągam minimalne ilości czekam az samo zaniknie Cytat:
do tego pracuje z dziećmi w przedszkolu Cytat:
Cytat:
no i udanej imprezy ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
tylko że ja mam jeszcze do tego poduszke rogalik i panel ze światełkami i muzyczką
|
|||||
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Witam sobotnio,
nawet nie sądziłam że tak bardzo ucieszę się z weekendu. mój Emil zrobił się marudny i wysysa ze mnie całą energię. wczoraj ochrypłam od śpiewania, a repertuar był różnorodny: strachy na lachy, anna jantar, dziecięc przyśpiewki i religijne ze słowem Alleluja (które małemu chyba się spodobało) .cały dzień na ręce i co nakarmie i odłoże to wyk. poleżał na leżaczku 20 min i na macie 15 min. ot cała moja przerwa - akurat na toaletę i obiad. ![]() pisk, aż mnie głowa zaczęła bolec i tylko spałby na klacie. przyszedł T. z pracy i mówi z usmiechem: kochanie weekend - moja kolej. więc ja uśmiech od ucha do ucha : Alleluja kochanie. baw się dobrze. ![]() 15 min później przychodzi i mówi: on chyba głodny. a ja mu na to, że nie, bo karmiłam godzine temu. po kolejnych 45 min przychodzi i pyta: on tak cały dzień? ja mu na to: tak cały dzień, od 9 rano. Przytulił mnie i pocałował i powiedział: jesteś niesamowita. ![]() ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- a w ogóle młody przytył przez ostatni tydzień 130 gram (i tak czytajac tu o waszych szkrabach wychodzi na to, że to wcale nie dużo.) gdzie sa informacje na ten temat ile mały powinien przybierac na wadze tygodniowo. :con fused: generalnie środowiskowa powiedziała, że jest ok, ale ja bym sama chciała wiedziec.
|
|
|
|
#2262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wagę Igorkatyrzymam kciuki za fryzjera, potem musisz nam sie koniecznie pokazać Cytat:
![]() Bawcie sie dziś dobrze z Tymonkiem, a co do zakupów też mi sie powoli marzą, ale nie wiem jak to zoorganizuje z Dżonym?? Cytat:
A ja połżyłam nad ranem Jasia do łóżeczka uznałam że to juz czas aby go tam na stałe instalować i mam takie mieszane uczucia z jednej strony wiem że dobrze robie a z drugiej serce mi sie kroi że ma osobno spać uwielbiam czuć jego zapach w nocy pocałować sobie rączkę albo nóżkę ![]() ale wiem że czym pozniej to bede chciała zrobic tym trudniej bedzie ![]() zmykam sie kąpać bo jestem cała w ...mleku
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to i ja wpadne do tego klubu w listopadzie
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-09-10 o 08:03 |
||
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
Madziulka - nie kupuj nic firmy Womar - oni nie maja pojecia o ergonomii. W ogole jak jakas firma tworzy nosidelka "przodem do swiata" tzn. ze im na zdrowiu dziecka nie zalezy dziubek - obawiam sie, ze ze wzgledu na odleglosci spotkanie Slazaczek moze byc jeszcze trudniejsze niz kiedys. No chyba, ze bez dzieciaczkow..? Ja narazie poki boli mnie blizna po CC nie prowadze auta i tak szacuje, ze jeszcze z 2tyg. to potrwa, ale potem why not? Moze Park Chorzowski??tesciowe - Wy Kochane tak narzekacie na swoje, a do mnie dzisiaj wbijaja tesciowie na weekend (mieszkaja 200km stad) i sie STRASZNIE CIESZE! bardzo lubie jak przyjezdzaja, fajnie zajmuja sie starsza cora i ona ich bardzo kocha
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co to znaczy smoczek trójprzepływowy ?
http://allegro.pl/avent-smoczek-smoc...800088131.html |
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie coś znalazłam to poprostu dziura, która w trzech róznych pozycjach butelki jest róznej wielkości, a np. w Avencie 3przepływowość to 3 małe osobne dziurki. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Ustawia się butelkę odpowiednim oznaczeniem przepływu w kierunku noska dziecka uzyskując oczekiwany przepływ pokarmu dostosowany do potrzeb dziecka np. szybszy na początku i wolniejszy przy końcu karmienia (oznaczenia na smoczku: I wolny przepływ, II średni przepływ, III szybki przepływ). |
|
|
|
|
#2267 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My z mężem nie zabezpieczaliśmy się już ponad 3 lata. A teraz chyba zdecyduję się na tabletki, ale ginekolog powiedziała mi, że najwcześniej listopad - grudzień. Cytat:
Cytat:
Dzień dobry, A mi dzisiaj jest cholernie smutno... Cały tydzień mąż jest w pracy, a w ten weekend ma zjazd na studiach i od 8 do 18 jest na uczelni... Prosto po szkole idą z kolegami na piwo no i myślę, że do północy wróci. Czyli jestem z Szymkiem i psem sama od 7 mam nadzieję, że nie później niż do północy no i w niedzielę na 8 znowu do szkoły. No to posmęciłam. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi kazała babka z SR, która jest doradcą laktacyjnym. I tym sposobem ściągałam od 120 wzwyż.A teraz mam pytanie do dziewczyn, które po jakimś czasie przestawały karmić ale nie ze względu na brak pokarmu: Co mam zrobić żeby te piersi tak nie bolały??? Obudziłam się w nocy i myślałam że się za przeproszeniem pos**m z bólu
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle to witam z rana
moja Oliwka przeziębiona karat ma kaszle i gardełko pobolewa to chyba przez przedszkole bo jak się jej pytałam to dwie dziewczynki przeziebione do jej grupy chodziły a w wakacje Oliwka jadła nawet 3 lody dziennie i nic jej nie było ...ah zaczyma się przedszkole i choróbska żeby tylko Natri sie nie zaraziła |
|
|
|
#2270 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piękne rocznice ![]() Cytat:
a co do wieku to z pewnością każdy kto Cie nie zna nie powiedziałby że wyglądasz na matkę 4 dzieciaków a tym bardziej że Maks to Twój syn a nie brat bo tak młodziutko wyglądasz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do kolorku to ja też nigdy w życiu nie farbowałam włosów - cały czas noszę swój naturalny kolor ![]() Cytat:
i Trzyma kciuki żeby globulki pomogły i poprawiły się wyniki cytologi ![]() Cytat:
kolejny facet który myslał ze dzieciatko tylko je i spi ![]() Brumek - fajny ten kosz - widziałam Twoja recenzje na jego temat w NDD
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Madziulka_17;293167 07]
Dzień dobry, A mi dzisiaj jest cholernie smutno... Cały tydzień mąż jest w pracy, a w ten weekend ma zjazd na studiach i od 8 do 18 jest na uczelni... Prosto po szkole idą z kolegami na piwo no i myślę, że do północy wróci. Czyli jestem z Szymkiem i psem sama od 7 mam nadzieję, że nie później niż do północy no i w niedzielę na 8 znowu do szkoły. No to posmęciłam. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- oj bidulko |
|
|
|
#2272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ściągałabym troszkę mniej - tak tylko do poczucia ulgi.
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
a dla mnie kosz na pieluszki to zbędny gadżet u mnie w domu wyrzuca się kosz średnio co dziennie lub co drugi dzień ze starszą córką nie miałam tego kosza i pieluszki wkładałam do woreczków lub reklamówek
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ustawia się butelkę odpowiednim oznaczeniem przepływu w kierunku noska dziecka uzyskując oczekiwany przepływ pokarmu dostosowany do potrzeb dziecka np. szybszy na początku i wolniejszy przy końcu karmienia (oznaczenia na smoczku: I wolny przepływ, II średni przepływ, III szybki przepływ). Cytat:
- pomysl ze sama nie jestes bo masz nas
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-10 o 09:50 |
||
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Sygine- dlaczego nie mozesz sciagac? nie wyobrazam sobie nie sciagnac choc troche bo cycki bokla. wiem bo poprzednio mialam zastoj i ropnia, przecinanego chirurgicznie, co bylo juz mega ulga w bolu... podobno dobrze troche upuscic podczas cieplego prysznicu a po tym zrobic zimny prysznuc cyckom bo kanaliki sie troche kurcza. i masuj. jak po 3-4 dniach kamienie to idz do gina lub szpitala, szczegolnie jak bedzie goraczka. Dodam jeszcze ze moja siostra pol roku samym laktatorem sciagala mleko i laktacja byla ok
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-10 o 09:30 |
|
|
|
#2277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a przyrost jest ok, norma to od 120-400 gram więc nie masz się czym martwić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję że jakoś Ci dzień minie szybko Cytat:
Ja bym radziła ściągać, ale niewiele, tyle żebyś poczuła ulgę. Dużo nie, żeby znów dużo się nie produkowało. No i możesz spróbować szałwię pić. U nas noc nawet fajnie, bałam się jak będzie po szczepieniu, ale maluszek spokojny bardzo, spał ładnie, teraz też, oby już tak mu zostało... po pierwszej dawce najbardziej marudny był w 3-4 dniu po, zobaczymy jak teraz będzie...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
teliczku ja juz przywykłam że nie pachne moimi ulubionymi perfumami, lecz zsiadłym mlekiem.
Aj kiedyś to się skończy i pewnie zatęsknimy za tym. |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem ignorowałam swe piersi zupełnie. I zanikło Przepraszam, że się mało udzielam, ale naprawdę nie mam czasu. Mały teraz miał skok i generalnie była masakra. Uspokaja się teraz na szczęście. I kupiłam mu huśtawkę oczywiście w komisie, ale jest jak nowa, nawet folie nie pozdzierane. O taką o: http://olmik.pl/Lezaczek_hustawka_BU...moov-3111.html
|
|
#2280 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam Agni mój synek jest taki sam choć nie powiem jest już troszke lepiej , jak przebrany i nakarmiony to coraz dłużej siedzi w lezaczku czy leży na macie a ostatnio nawet karuzelka go interesuje nie ma wyjścia trzeba wszysko przeczekać 3 mc coraz bliżej ![]() Zapraszamy o też masz urodziny w listopadzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

Trochę mi smutno z tego powodu, ale zadecydowała wyższa konieczność... Najpierw sama chciałam już rezygnować, bo jestem coraz bardziej zmęczona ciągłym ściąganiem pokarmu, bo mały jednak nie załapał do końca o co chodzi w piersi. Jednak dzisiaj miałam wizytę u gina m.in. w sprawie Bromergonu i wyszła mi nieciekawa cytologia. W związku z powyższym zapisał mi jakieś globulki dopochwowe, które kolidują z karmieniem piersią. Tak więc Natanowi zostały wyłącznie moje zapasy (starczy pewnie na parę dni) a później już tylko MM...
Aha i jakby któraś chciała to mam jedno zbędne opakowanie tabletek Azalia
Kupione w zeszłym miesiącu.

) na to jutrzejsze pępkowe

za piękną wagę - Biedny Adaś - miejmy nadzieję że szybko zapomni o szczepieniu 

zębole