|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ![]() Zmalowana fajna ta huśtawka ![]() Ja chyba dzisiaj wystawię na all moje ciążowe ciuszki ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Stawia pępkowe kolegom ze studiów... No, bo wiedzą, że urodził Nam się syn i szukają okazji... Głowę mu trują cały czas i tylko czekali na pierwszy zjazd. Mały na bank od nich nic nie dostanie ![]() A mąż pewnie tylko wyda kasę, bo on stawia alkohol eh.
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Mam ręczny ale praktycznie w ogóle go nie używam... Teraz w dłuższe trasy z Radkiem się nie wybieram bo samej ciężko ale jak TŻ wróci to byśmy wycieczki robili..i taki laktator by się przydał.
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry! Radek mi się od wczoraj pręzy na bączki, widzę, że mu z tym źle, nie wiem jak mogę mu pomóc? Kupa ostatnio była wczoraj w południe..a tak to po troszkę popuszcza przy bączkach. Ta kupa to była żółta jak jajecznica i były kawałeczki, dość spore takiego ściętego żółtka... powinnam się martwić? Termin usg bioderek mamy na 7października. A i jeszcze jedno... W mieszkaniu mamy tak 23/24stopnie i Radek częśto ma zimne rączki i nosek. Wiem, że ciepłote sprawdza się na karku..ten kark też czasem chłodny. Ubieram go w kaftanik/body i spodnie/śpiochy. Powinnam grubiej, czy dogrzać w mieszkaniu? I kicha często, póki co kataru nie ma, i gorączki też nie. |
||
|
|
|
#2283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko szukaja okazji zeby sie za darmo napic
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka _17 jeśli to Cię pocieszy troszeczkę to ja też dzisiaj samotny prawie cały dzień i wieczór - bo rano pojechał do teściowej coś jej pomóc w domu a wieczorem ma w pracy impreze i wróci też późno...
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do chusteczek to my używamy Johnson's. A tego uśmiechu to i ja się doczekać nie mogę
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-09-10 o 10:31 |
|
|
|
|
#2286 |
|
BAN stały
|
Iustynko masz racje,po co cos kupować jak nas "poj***ało,że tyle mamy dla Izy".Nie mamy na co kasy wydawac itp.itd.
Szkoda,ze nie rozumieją,ze znaczna czesć bo ponad połowę wymieniłam i stąd mam dla Izy. Mówisz,ze teraz zacznę zyc? Vaniliova kiedy przekraczasz? Żanetko-mówię-Waga ![]() Sygine matulu co z tą cytologią? Ja byłabym chętna na Azalie jeśli można. Stapelko dopadło Cię? Beatko a wiesz,że nie wierzą,że Maks mój?i ,ze mam 4 dzieci też nie. Brumku święte słowa.Ja nie buszuję po półkach w sklepie ale łapię i ucikam bo dzieci Wiecie o której wróciliśmy z T. i Izą z zakupów?-o 2 w nocy.Odpowiedzialni rodzice,co? No ale nie mamy kiedy ich zrobic?T. dopiero o 12-tej skończył pracę a dziś njuż w pracy od 7. |
|
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a kupka wydaje mi się jak najbardziej prawidłowa 24 stopnie to temp w porządku, i ubierasz go chyba też w sam raz - moja tez śmiga w body+kaftanik +półśpiochy a w pokoju mam ok., 22-23 stopni i też kicha często a kataru nie ma - ale nawilżam wodą morską i kicha rzadziej, a Twój Radek nie ma śluzówki przesuszonej czasem? spróbuj popsikać czasem wodą morską - bo być może to jest powodem kichania. Kurcze a mnie dziś wieczorem Marinka nasza ma odwiedzić z Igorkiem ale się doczekać nie mogę - wczoraj po szczepieniu spotkanie nie wypaliło bo mały dokazywał za bardzo a dziś tż-ta nie będzie bo na impreze służbową wybywa to sobie z Marinką babski wieczór urządzimy Jak będzie u mnie to ponadrabia co nieco i z pewnością się odezwie z mojego kompa
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-10 o 11:37 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe a jak byłyśmy w ciąży to pisałyśmy że potem z maluchami... park chororzwski jak dla mnie super ale czy z pogoda się uda?? maluchy się schowają w wózkach a my ?? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
a co myslicie o pieluszkach z biedronki slyszałam ze dobre i cenowo ok
|
|
|
|
#2290 |
|
BAN stały
|
Sygine olej ten głupi zakaz bo się nabawisz zapalenia.
Ściągaj po 20-30 ml. dla ulgi a piersi będą mniej produkować z dnia na dzień Beatko i Marinko ale fajnie macie Agaduś my jestśmy na DADA i są ok. |
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
agadus ja używam biedronkowych Dad na przemian z Pampkami
Jestem zadowolona.
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mieszkania nie dogrzewaj! Jak ma kark ciepły to jest ok, nawet jakby było 1-2 stopnie w mieszkaniu chłodniej to też dobrze, lepiej go troszeczkę cieplej czasami ubrać niż przegrzewać pomieszczenia. Serio - przegrzanie jest gorsze niż chłód. A jak kicha, to coś mu tylko w nosku przeszkadza, tym sposobem też sobie oczyszcza. Możesz mu aspiratorem pomóc. My używamy i bardzo sobie chwalę. Dostaliśmy Huggiesy - nigdy więcej, Pampersy też, i te drugie super ale Dada im chyba nie ustępuje, a cenowo różnica spora.
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
to lece dzisiaj do biedronki po dady a chusteczki nawilzone?? jakie sa?? zapachowo i czy nie sa suche
|
|
|
|
#2294 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
heheh to musiałaś się naprawdę wyłączyć w tej wannie. U nas niestety tyko prysznic bo mała łazienka. A szkoda, Sara jak będzie starsza mogłaby się w niej pluskać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nospa pomogła.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Minimalny przyrost to 120g , więc słuchaj położnej, nie ma poodu do zmartwień Cytat:
Zalecają 21, ale to chłodnawo jest..23/24 jest ok, moim zdaniem nie trzeba dogrzewać. Moja kicha i katar nadal, a rączki i nosek jak lód zimne. Znowu nie zaznaczyło mi wszystkich postów Brumek ja się cieszyłam że z domu bez młodej na zakupy jedziemy, a jak przyszło co do czego to cieszyłam się z tego co jej kupiłam a nie z sukienki dla siebie, i ciągle o niej myślałam. Tak to jest, że jak Dziecko się rodzi to człowiek ma inne priorytety... Sygine a co nie tak z cytologią/czego nie możesz ściagać? to inaczej chyba sobie nie poradzisz z zastojem ![]() Sara miała wczoraj 37,6 temperaturę mierzone dotykowym. Czy wtedy też się odejmuje 5 kresek? Dziwne, dzisiaj ma 37,3.. a jak kupiłam termometr i mierzyłam to miała 36,6- i co wtedy też się odejmuje? doradźcie bo już się martwie że ona chora![]() w nocy ładnie spała, o 2 i 6 pobudka i do 7 podrzemała. |
||||||||||
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Chusteczki są najlepsze na świecie
Są ze 3 rodzaje zapachowe. I są mokre do ostatniej chusteczki.
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
patik odejmujesz 5 kresek tylko wtedy gdy mierzysz w pupie ale takie male dziecko ma normalna taka temperatuure gdzies czytalam i polozna mi mowila jak bedzie pow.37.5 to juz jest stan podgoraczkowy
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
a Ty jaki kolor kupujesz?? |
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
no ale sie wbiłam moja Lila ma gorączkę, w nocy się zaczęła... masakra,dobrze ze czopki były
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
moj tato przywozi oryginalne pampersy z szwecju np 3 136 szt wychodzi 50zł:0)dostałam jak na złosc huggisy az 3 paczki, zuzyłam ale sa masakrastyczne...
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odejmuje sie tylko jak mierzysz w pupce. Ja też używam Dady pieluszek i chusteczek niebieskich super są dla mnie ![]() Ejjj gdzie jest Cooki ??????????? Martwię się o nią Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-10 o 11:04 |
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
agadus wszystkie na zmianę :P Ale najbardziej lubię fioletowe, niebieskie najmniej.
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najśmieszniejsze że my praktycznie nic nowego ze sklepu nie mamy dla Julki tylko większość kupione okazyjnie na all łóżeczko używane ale fakt jak nówka wygląda, materacyk, leżaczek-bujaczek Tako z all a aukcji za bezcen, nowy fotelik samochodowy odkupiony od Oliweczki ( ubranka w większości też z ciuchlandu, sporo firmowych i takich zupełnie nowych z metkami udało mi się upolować - a kazdy mysli ze mamy wszystko nowe ![]() jakbym Cie nie znała to tez bym nie uwierzyła ze Maks to Twój syn ani ze masz 4 dzieci ![]() edit: no takie zakupy to chyba tylko w Tesco kasjerka się nie żdziwiła że Iza z Wami taka maleńka o tej porze? w chuście ją miałaś?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-10 o 11:47 |
|
|
|
|
#2301 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli żadna z nas się nie ustrzeże przed tym Jak nie łóżeczko, to co innego, ale każdej równo się pod sufitem poprzestawiało. Pozytywnie rzecz jasna ![]() Cytat:
Mam nadzieję że przez ten weekend nie zmienisz zdania ![]() Cytat:
Przynajmniej tak mi sie wydaje... Ty masz ciemny brąz?Cytat:
Pewnie że da się żyć! Tak jak bez pieluch jednorazowych, wanienki dla malucha, nosidełka, bujaczka itp ALe ja go uwielbiam! ![]() Cytat:
A kichanie może być po jedzonku itp, a nie z kataru Cytat:
Ale tam są chyba tylko duże opakowania prawda? I nie wiem które kupić, czy te najmniejsze, czy już większe Bo się boję że jak mi nie podpasują, to bym chciała jedynie na takie momenty zakłAdać, kiedy wiem że to tylko na chwilę, bo i tak zaraz nowa kupa będzie, ale jeśli tak zrobię, to nie zdążę zużyć tych małych... IWem, wiem, wymyślam sobie problemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz słówko o nas i naszej nocy Była super Oby tak dalej ![]() Za dwie godzinki mam fryzjera a potem lecimy na imprezę Aha - ile razy dziennie powinnam pić tę herbatkę koperkową, żeby było ok? Orientuje się któraś? Bo na opakowaniu nie piszą. Zresztą tam i tak jest tylko sposób przyrządzania dla niemowląt
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
Agadus dla mnie tylko i wylacznie zielone chusteczki.
Brumek nie wiem jak u Was, ale u mnie ciezko dostac Dady 1, kupilam kiedys jak byla na nie promocja, teraz juz ich nie moge dostac i jedziemy na 2. |
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
A te dwójki jakie są wagowo?
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed chwilą poszła kupa |
||
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
Ja padam na pysk...Nie wiem co wstąpiło w moje dziecko ( chociaż do aniołków nigdy nie należało ), ale dziś dało mi wciury... Tak wył, że myślałam, że zadzwonię na pogotowie. bez przerwy, bez ustanku 3 h... Teraz padł ( dodam, że od piątej...)... I oczywiście nie śpi spokojnie. A tu na dodatek trzeba zająć się konspektami zajęć na poniedziałek z gimnazjalistami... No i przeprowadzka, no i inne sprawy. Oczywiście do fryzjera nie poszłam, bo nie miałam z kim zostawić dziecka. No żesz znowu wyje... No i znów zapomniał jak się samemu robi kupę... Ja się skończę... ( 14 kończy 3 m-ce, a dalej się drze w niebogłosy )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-09-10 o 11:44 |
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty Kochana się nie zadręczaj
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, Beata dołączam sie do osób, które nigdy nie farbowały włosów. Ja mam teraz ciemny brąz...
A jeśli chodzi o picie herbatki koperkowej, to ja piję jedna dziennie (ale taką zwykłą z torebki). I nie moge niektórym przetłumaczyć, że Mały wypije ją z moim mlekiem. Ciągle tylko daj mu herbatkę, to mu przejdzie... My tez na DADACH lecimy, jak tylko Patryk dorósł do dwójek... Chusteczki tez głownie z biedronki, chociaż staram się częściej używać czystej wody i wacika, ewentualnie pupa pod kran ![]() A oto odpowiedź, jaka dostałam od naszej pani położnej w sprawie ulewania i objadania się mojego łakomczuszka: Ulewanie zakończy się i przestanie Was dręczyć jak Mały usiądzie, z doświadczenia wiem że nic innego nie pomaga ... ani mniejsze dawki karmienia ani częstotliwość karmień, Patryk sie objada bo tak lubi, wisi na cycusiu bo tak lubi i już ... taki z niego facet uzależniony od kobiety, nie pierwszy nie ostatni ![]() A któraś wspominała, że jej dziecku robi się odcisk na górnej wardze. Mój też tak ma i to się nazywa SSAWKA (Mój mąż nazywa tak Patryka )
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-09-10 o 11:56 |
|
|
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

Aj kiedyś to się skończy i pewnie zatęsknimy za tym.

?
tylko szukaja okazji zeby sie za darmo napic

. Jakaś dziwna ta zachcianka mi się trafiła, bo ja ogólnie to prysznicowa kobieta jestem i nawet nie pamiętam kiedy ostatnio moczyłam się w wannie.... aaa pamiętam poprzedniej zimy (nie ostatniej, bo ostatniej to byłam w ciąży) jak wróciłam z ostatnich nart na pół żywa ze zmęczenia, pomyślałam, że muszę się wymoczyć w ciepłej wodzie, żeby zakwasów nie mieć. No i zalałam cała łazienkę, bo mąż wykręcił jakąś część z wanny, a ja jej od dawna nie używałam to nie pamiętałam o tym....
:con fused: generalnie środowiskowa powiedziała, że jest ok, ale ja bym sama chciała wiedziec.