|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Ancia, chyba wszędzie tak można. Jak się dogada z profesorami. Cyba że nasza akademia na to tylko taka łaskawa, ale wątpię.
U mnie to daje tyle, że zawsze mniej za rok, przez co więcej czasu dla małego ![]() Boję się że po tym roku mogłabym wpaść w taki tryb dziecko , pieluszki... i nie chcieć już wracać na uczelnię. A akurat wybieram sobie takie przyjemniejsze przedmioty za którymi trochę nawet tęsknię już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
kosmitka
|
Irmith dziewczyny polecały sklep bradea i świat zmysłów. Ja mam 2 zwykłe, w tym jeden z esotiq i ten mnie uczulił.
Ulcia - dzięki za informację z tymi pasami, położna mi poleciła bym kupiła, chyba będę musiała. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cotka tylko mi to nic nie da, muszę dojechać do uczelni 250 km, więc jak już pojadę, to bez różnicy czy na 1 przedmiot czy na 5. Boję się zostawiać małego na cały dzień ze 2- 3 razy w miesiącu, ale nie będzie wyjścia. Zakupię laktator, podgrzewacz, buteleczki i jakoś tatuś będzie musiał się ogarniać. A na dziekankę jestem za stara.
![]() |
#1503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() otóż to!! Ja kochana chyba w tej samej kolejeczce po tye skurcze stoje i nic. szkoda, myślałam, że może na Ciebie podziała. Choć ja po przytulankach też tylko biegunki się doczekałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Naprawdę zaczynam panikować, kiedy urodzę. Mam tego już trochę dość... Ja wiem, że niektóre z Was cieszą się każdą chwilą z brzuszkiem, ale ja już nie mam siły. Wadomo - każda z nas jest inna, każdej ciąża też przebiegała inaczej. Ja już naprawdę chciałabym urodzić... Boję się o małą. Coraz mniej się rusza - niby to norma przed porodem, ale lęk jest. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana - Ty i dr. B ??? No coś Ty!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- co to za śmianie się ze mnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moje w trzech króli poczęte ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() widze ze weekend spokojny ![]() jak tam kobitki oczekujace na pordy wasze samopoczucie? mam nadzieje ze dobrze i sie nie stresujecie ![]() też macie takiego lenia jak ja??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Skoro obiecałam to proszę
![]() W niedzielę nic a nic się nie zapowiadało, więc byliśmy w kościele, potem odwiedzić małą Emilkę i nawet o dożynki zaczepiliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyszło przydługie ![]() Ogólnie powiem tak: było warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Ja się stresuję, ale dlatego że teżecisko pojechał sobie do domu.
Fakt, wróci z workiem jakiś ciekawostek od kuzynki ![]() ![]() ![]() aa2 ja też mam lenia. I jeszcze tutaj taka cisza ![]() Chyba czas na drzemkę? ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() Ale faktycznie warto. Spojrzenie ten twój maluszek ma nieziemskie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() rany, właśnie patrze na powtórke top model... kurde laska chuda jak nie wiem a oni jej mówią, że musi schdunąć KILKANAŚCIE KILO ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam - mam plan wyprostować moje krocze.
I myślałam że jakaś nowa metoda... zawiodłaś mnie ![]() Idę też obejrzę. Oczywiście weekend= nudy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz już kupiłam i mama mi przywiezie. Jak tylko będę mogła to zacznę nosić. Ćwiczenia i kosmetyki dużo dają, ale jednak skóra z rozstępami z dużego brzucha nie dała sobie rady. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej, bo mam ambitne plany utrato wagowe. Jak chcesz to dam Ci namiary na sprzedawcę na allegro,od którego kupowałam. Szybko,duży wybór i przyzwoite ceny. Podziwiam Was z tymi uczelniami. Mnie na szczęście edukacja już się zakończyła. Jak będziecie odciągać to starajcie Cie odciągać w takich odstępach czau jak karmicie. Dużo łatwiej jest. Wiecie może, ile maksymalnie można wypić kubków magicznej herbatki i wiesiołka łyknąć dziennie? Buziaki ![]()
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
natka dzielna kobieta z Ciebie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za namiary sklepów stanikowych
![]() ![]() Natka opis porodu miodzio ![]() ![]() Też oglądam tap madl, nie wiem skąd oni te laski biorą ![]()
#1518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Wiesiołka słuszałam, że max. 5 dziennie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
okna chce ci sie? moje tez by sie przydało umyc
![]() Cotka na drzemke mi sie nei chce ![]() a oto moje wczorajsze łupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Nastka dobrzez e masz juz to za soba no i Szymka przy sobie super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Odnośnie ciuszków to mimo, ze mały ma 57 cm wchodzi we wszystkie ubranka 56 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no jak budowa pod oknem to faktycznie mycie mija sie z celem super ta kamizelka z kapturkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ok, to muszę zwiększyć dawkę wiesiołka. Natka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poród był zaplanowany wiec niespodzianek nie było ![]() ![]() Zdjęcia Marcla dostaniecie w póxniejszym czasie , jak na razie nie pozgrywałam na kompa, bo nie mam na takie przyjemności czasu ![]() Marcel urodził się z rozszczepem prawostronnym wargi i podniebienia, ma zakryty chrząstką prawą przegrode nosową, więc może oddychać tylko lewą i buźką.Najgorzej jest z karmieniem, ze szpitala wziełam butelke ze specjalnym smoczkiem i jak na razie ściągam pokarm z cyców, czasami dokarmiajac sztucznym bebilonem.Najgorsze tym wszystkim jest to,że biedny szybko przy jedzeniu się męczy, nie potrafi pojeść sobie raz porządnie i nie tylko że śpi po 10-15 minut, to na dodatek nie może mu sie odbić po jedzeniu i często ma bóle brzucha, a co za tym idzie symfonia płaczu ![]() Ja się czuje ogólnie dobrze, we wtorek bede mieć ściągany szew, troszke mi z nim nie wygodnie, na dodatek nabawiłam się kolki nerkowej w szpitalu i jeszcze nie przeszło, ale moje pobolewania przy Małym znikają jak widze jak się męczy sam ze sobą... Pytanie do karmiących: czy jecie jogurty owocowe, jakie owoce można jeść??Próbowałyście smażone?? i jakie znacie sposoby na bolący zagazowany brzuszek??Suszarke juz wypróbowałam, nawet działa ![]()
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczne ! __ Ja dziś mam jakiś nijaki dzień, wszystko mnie wkurza na maksa, szczególnie mąż, który jak zwykle miał tylko zrobić w domu, to położył się i śpi ![]() ![]() Noc całkiem ok, Grześ nawet do 8 dał pospać ![]()
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do brzuszka to koleżanka kładła młodej ciepłą pieluszkę na brzuszek (taką przeprasowaną żelazkiem) albo podginała jej nóżki do brzuszka i wtedy młoda puszczała bąki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zadomowienie
|
Danika-
![]() ![]() jak wróce do żywych to się odezwe, może się jakoś to wszystko unormuje ![]() miłego weekendu :roza;
#1529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do podkreślonego to wiem narazie, że jabłka możemy jak najbardziej, a smażone jadłam wczoraj rybę i było ok - tylko nie wiem po jakim czasie mogę określić, że dany posiłek mógł zaszkodzić ![]() Na brzuszek to też słyszałam o ciepłych okładach i lekkim masażu ![]() Trzymaj się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym podginaniem nóżek też bywa wesoło zwłaszcza jak maluszek nie ma pieluszki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.