Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 16:08   #2341
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Marinka zdrowka Wam zycze, ja tez zakatarzona.
Zmalowana fajnie, ze zaczelo Wam sie ukladac .

Zdrzemnelam sie, od razu lepiej sie czuje.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:22   #2342
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

mam pakę Pampers Sleep&Play trójki - od kogoś dostałyśmy - dobre są ? miała któraś?
My też dostaliśmy, całkiem fajne są, choć jak dla mnie jeden minusik - zapięcie nie jest zbyt elastyczne więc nie da się go za bardzo naciągnąć (jak np Dady ) ale ogólnie dobre

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
niu kochana, mam nadzieję że źle tego nie odebrałaś Mi chodziło o to, że jesteś cudowna i kochana, że to proponujesz, ale nie śmie się zgodzić Zresztą już i tak mnie przekonałyście, że warto je kupić, a tych 26 zł to nie szkoda nawet jak nam nie podpasują.
pewnie że nie A kup, mam nadzieję że podpasują, dla nas są bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze maluszki też często zaciskają piąstki?
Czy to jest normalne?
też, choć teraz już mniej, ale młodszy częściej miał dłonie zaciśnięte. Ale czytałam że około 10-11 tygodnia niemowlę już mniej zaciska, wcześniej to normalne.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kurde dziewczynki Igor ma 39 stopni, i płacze cały czas...Jadę na IP. Boję się...( a mnie tak napierdziela gardło, że szok...)

Pewnie reakcja po szczepieniu

A ja właśnie byłam na małych zakupach z TŻem, mały w tym czasie przespał grzecznie pod okiem babci, nawet się nie zbudził

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:29   #2343
Zmalowana
Zakorzenienie

Mam dylemat

Muszę kupić butki na wesele. Które lepsiejsze ? Idę w październiku...

http://allegro.pl/eleg-czolenka-cyrk...801860288.html

http://allegro.pl/czolenka-platforma...801348306.html

http://allegro.pl/czolenka-platforma...801349276.html

Do tej sukienki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9100216.jpg (82,6 KB, 85 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:33   #2344
CookieMonsters
Rozeznanie

tak piszecie o zakupach, fryzjerach.. ja na siebie pieniedzy nie wydaje, nie lubie zakupow w tym miesiacu z wiadomych Wam wzgledow nie moge sobie na to pozwolic, ale w pazdzierniku, w ramach nagrody za cierpliwosc, trud i ból ide zrobic sobie tetuaz na plecach i na reku po wewnetrznej stronie nalezy mi sie, a innej nagrody, podziekowania albo chociaz dobrego slowa sie nie spodziewam z reszta chcialam to zrobic wczesniej, ale zaszlam w ciaze, teraz juz moge ciesze sie jak dzicko
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:53   #2345
jacieeeee
Wtajemniczenie

Marinko żeby to nie było nic poważnego
Zmalowana ja też zauważyłam, że jestem bardziej cierpliwa Oby tak zostało. No i mój Dzieć również dziś wyruszył na spacer, tyle że z TŻtem a ja miałam czas "dla siebie" jak to śmiał się mój mąż. Czytaj : sprzątanie, gotowanie, prasowanie.
Co do butów, to mnie się 1 i 3 podobają, ale 1 bardziej
Cookie a masz upatrzone wzory? Pochwal się

My dziś spodziewamy się gości. Nasi najlepsi przyjaciele wpadają na walkę. Mam nadzieję, że Dominik będzie ładnie spał i pozwoli posiedzieć i poplotkować. Noc pewnie zarwę, ale co mi tam. Mam już ochotę na trochę towarzystwa

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-09-10 o 16:54
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 17:00   #2346
Natka_
Zakorzenienie

Cześć Mamcie

Ja dzisiaj byłam na zakupach z moim synkiem Ale zamiast sobie coś kupić to kupowałam tylko jemu

Mam podobnie ja Wy jak już wyjdę sama to szybko szybko, byle by wrócić już do domku, pomimo tego że Domek jest w dobrych rękach (taty ).
Trudno mi będzie na zajęciach od października wysiedzieć

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tak się czaję żeby spróbować tych z biedronki, bo tyle osób zachwala Ale tam są chyba tylko duże opakowania prawda? I nie wiem które kupić, czy te najmniejsze, czy już większe Bo się boję że jak mi nie podpasują, to bym chciała jedynie na takie momenty zakłAdać, kiedy wiem że to tylko na chwilę, bo i tak zaraz nowa kupa będzie, ale jeśli tak zrobię, to nie zdążę zużyć tych małych... IWem, wiem, wymyślam sobie problemy A teraz słówko o nas i naszej nocy Była super Tymek spał jak dawniej. Kładłam do łóżeczka i kimka w 2 minutki Bez żadnego przytulania nawet Oby tak dalej

Za dwie godzinki mam fryzjera a potem lecimy na imprezę

Aha - ile razy dziennie powinnam pić tę herbatkę koperkową, żeby było ok? Orientuje się któraś? Bo na opakowaniu nie piszą. Zresztą tam i tak jest tylko sposób przyrządzania dla niemowląt
Spóbuj tych DAD, u nas niestety Domkowe kupki z nich górą wypływają
Miłej imprezki
za powrót "starego" Tymka
A z tą herbatką to uważaj z ilością, bo nam położna mówiła że często pita może powodować za dużo nawet gazów Myślę, że 1-2 szklanki na dzień jest wystraczjąca

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Przed chwilą poszła kupa Teraz sobie smacznie śpi

Cytat:
hej kochane!
Ja padam na pysk...Nie wiem co wstąpiło w moje dziecko ( chociaż do aniołków nigdy nie należało ), ale dziś dało mi wciury...
Tak wył, że myślałam, że zadzwonię na pogotowie. bez przerwy, bez ustanku 3 h...
Teraz padł ( dodam, że od piątej...)... I oczywiście nie śpi spokojnie.
A tu na dodatek trzeba zająć się konspektami zajęć na poniedziałek z gimnazjalistami...
No i przeprowadzka, no i inne sprawy. Oczywiście do fryzjera nie poszłam, bo nie miałam z kim zostawić dziecka.
No żesz znowu wyje...

No i znów zapomniał jak się samemu robi kupę...
Ja się skończę... ( 14 kończy 3 m-ce, a dalej się drze w niebogłosy )
Pewnie o po tym szczepieniu i ta gorączka również Trzymajcie się, daj znać

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A oto odpowiedź, jaka dostałam od naszej pani położnej w sprawie ulewania i objadania się mojego łakomczuszka:
Ulewanie zakończy się i przestanie Was dręczyć jak Mały usiądzie, z doświadczenia wiem że nic innego nie pomaga ... ani mniejsze dawki karmienia ani częstotliwość karmień, Patryk sie objada bo tak lubi, wisi na cycusiu bo tak lubi i już ... taki z niego facet uzależniony od kobiety, nie pierwszy nie ostatni

A któraś wspominała, że jej dziecku robi się odcisk na górnej wardze. Mój też tak ma i to się nazywa SSAWKA (Mój mąż nazywa tak Patryka)
Tak! Z ulewania dzieci wyrastają Poprostu.
Mojemu też robi się ssawka.

U nas w mieszkaniu są 23 stopnie, Domek ubrany w bawełniane body z długim rękawem i skarpetki, nie robi wrażenia żeby było mu zimno

Dominik od paru dni zjada 140ml mleka, czasem nawet zostawi, nie dolewam mu, bo on by wszystko zjadł, nie ma umiaru a potem brzuszek boli Ostatnio jak dostawał 180 ml to tyle zjadał, dostałam opierdziel od pediatry

A dzisiaj karmię go bepośrednio z piersi i nie ulewał

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze maluszki też często zaciskają piąstki?
Czy to jest normalne?
Domek zaciska jak jest głody i go dostawię do piersi

Ja też kupiłam podgrzewacz z TT, bo mój synek musi mieć na JUŻ mleko, a ja zanim wyciągne z lodówki moje mleko, zanim podgrzeje, zagęszcze... A tak to szybo idzie

Zmalowana do tej sukienki napewno buciki w kolorze czarnym. Te z drugiego linka chyba najładniejsze
Super, że u Was już lepiej

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-09-10 o 17:02
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 17:00   #2347
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
tak piszecie o zakupach, fryzjerach.. ja na siebie pieniedzy nie wydaje, nie lubie zakupow w tym miesiacu z wiadomych Wam wzgledow nie moge sobie na to pozwolic, ale w pazdzierniku, w ramach nagrody za cierpliwosc, trud i ból ide zrobic sobie tetuaz na plecach i na reku po wewnetrznej stronie nalezy mi sie, a innej nagrody, podziekowania albo chociaz dobrego slowa sie nie spodziewam z reszta chcialam to zrobic wczesniej, ale zaszlam w ciaze, teraz juz moge ciesze sie jak dzicko
Też kiedyś chciałam taki malutki na kostce ale koleżanka mi to wyperswadowała. Zapytała się wtedy czy chce mieć dziecko kiedyś Zdźiwiło mnie to pytanie i powiedziałam, że napewno. Ona na to, że jeżeli by kiedyś potrzebowało krwi, to wtedy nie mogę oddać mając tatuaż. Ale nie wiem jaka w tym prawda, bo potem i tak mi się to odwidziało Bo potem chciałam przekuć język Ale też mi przeszło
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Oooooooo matko i ty chcesz w nich tańczyć ????????????
Mi się podobają te drugie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 17:25   #2348
aania_20
Zakorzenienie

Zmalowana, wg mnie tylko czarne. Choć wszystkie ładne bo ja szpilki uwielbiam
Te pozostałe pasowałyby jesli masz jakikolwiek dodatek w ich kolorze.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 17:38   #2349
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Mnie sie nr 1 podobaja najbardzie, ale ja to sie nie znam...

Wiecie z tymi zakupami, to ja juz od prawie 5 lat tak mam, ze wole kupic cos dzieciom niz sobie. I tak juz chyba zostanie. Na jakies wieksze zakupy na razie mnie nie ciagnie, no ale w koncu Antos nawet 2 tyg. jeszcze nie ma, wiec nic dziwnego.

Denerwuje mnie jego kikucik, moglby juz odpasc, maly strasznie nie lubi jego pielegnacji, drze sie przy tym jak opetany.

My dzisiaj samiutency. W nocy reszta pojechala nad morze, strasznie mi pusto bez nich. Na szczescie maz juz wraca do mnie, jutro rano juz bedzie z nami, wiec chociaz do niego sie przytule.

Posprzatalam sobie i mam zamiar tego nie robic przez najblizsze 1,5 tygodnia. Teraz bede sie zajmowala zaproszeniami na chrzest i ubrankiem dla Antosia.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:00   #2350
editka2022
Rozeznanie

dziewczyny mam pytanie moja mala we wtorek bedzi emiala 3 tygodnie czy to niezawczesnie na kolki?o wydaje mi sie ze nas dpadly,kupy robi ormalnie a ma takie naloty ze prezy se strasznie robi sie az purpurowa ,nozki podkurcza i trzesie nimi ,i tak potrzyma ja t chwile za chwile przechodzi i tak pare razy,na kolke mi to wyglada,a ja niewiem co mam robic masowanie brzuszka niepomaga,na chwle ja to uspikoi i tyle roerek to samo.zastanawiam se od czeo ja staram sie jesc ta zeby jej niezaszkodzis ale tak pisala brumek ze lekarka jej powiedziala ze moze bycproblem z tego powodu ze duzo je i szybko przybiera,a ona je duzo potrafi juz wsunac 100ml mleka jak sciagne
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:02   #2351
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Kurde dziewczynki Igor ma 39 stopni, i płacze cały czas...Jadę na IP. Boję się...( a mnie tak napierdziela gardło, że szok...)
Mam nadzieję że to nic powaznego.

Cytat:
Mam dylemat

Muszę kupić butki na wesele. Które lepsiejsze ? Idę w październiku...

Do tej sukienki
W dzieciowych tematach nie mogę się wypowiedziec, więc tutaj sobie nie podaruję - jak dla mnie bezapelacyjnie czarne.

Dziewczynki ja wczoraj dalej na ktg: skurczy brak, szyjka bez zmian.
A zajeło mi to pół dnia- 3,5 czekania, 30 min ktg, po godzinie dojazdu w obie strony bo niestety w ciągu dnia to musiałam autobusem.
Nawet mi się nie chciało pisać

Nie boję się wywoływania, tylko tego że często nie udaje się osiągnąć w ten sposób dobrego rozwarcia i czynności skurczowej w odpowiednim czasie i kończy się cesarką.
Jutro jadę znowu.

Karolinee jak jeździła, to pamiętam że chociaż te badania miała "bolesne" czyli coś tam przy szyjce gmerali, a u mnie nic.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:11   #2352
Stapelka
Rozeznanie

polar mam taki tylko czarny

Nelora nie wraca bo ja cały czas na połowie 37,5. działa nie działa, nie mam pojęcia ale ważne, że sie dobrze czuję.

Carmela którego listopada masz urodziny? ja 11go

Marina daj znać, mnie to też wygląda na reakcję po szczepieniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9136b2a4e79acbc1.jpg (64,1 KB, 60 załadowań)
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:11   #2353
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie moja mala we wtorek bedzi emiala 3 tygodnie czy to niezawczesnie na kolki?o wydaje mi sie ze nas dpadly,kupy robi ormalnie a ma takie naloty ze prezy se strasznie robi sie az purpurowa ,nozki podkurcza i trzesie nimi ,i tak potrzyma ja t chwile za chwile przechodzi i tak pare razy,na kolke mi to wyglada,a ja niewiem co mam robic masowanie brzuszka niepomaga,na chwle ja to uspikoi i tyle roerek to samo.zastanawiam se od czeo ja staram sie jesc ta zeby jej niezaszkodzis ale tak pisala brumek ze lekarka jej powiedziala ze moze bycproblem z tego powodu ze duzo je i szybko przybiera,a ona je duzo potrafi juz wsunac 100ml mleka jak sciagne
Ja wyczytałam w mądrych książkach i poradnikach, że kolki mogą zacząć się nawet w 3 dniu. U Nas też zaczęły się wcześnie - około 2 tygodnia

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:13   #2354
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
też, choć teraz już mniej, ale młodszy częściej miał dłonie zaciśnięte. Ale czytałam że około 10-11 tygodnia niemowlę już mniej zaciska, wcześniej to normalne.
Dzięki Aniu, bo zaczęło mnie to troszkę martwić...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:14   #2355
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Nie boję się wywoływania, tylko tego że często nie udaje się osiągnąć w ten sposób dobrego rozwarcia i czynności skurczowej w odpowiednim czasie i kończy się cesarką.
A ja się cieszę, że miałam wywoływany, szybko mi poszło dzięki temu.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:15   #2356
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
u nas kolki zaczęły sie jak mała miała dwa tygodnie - więc to mogą być niestety kolki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:21   #2357
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mały usnął, w ogóle od szczepienia śpi z jedną przerwą na jedzenie i drugą na kąpiel. A poza tym TŻ przyjechał, po chwili mały zaczął się wiercić i płakać w łóżeczku, TŻ go wziął na ręce, a ten - jakby go ktoś wyłączył, momentalnie cisza, wtulił się i spał dalej

Dobranoc mamusie
Więc miałaś nosa, że mały tęskni za tatusiem

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
tak w ogóle to witam z rana
moja Oliwka przeziębiona karat ma kaszle i gardełko pobolewa to chyba przez przedszkole bo jak się jej pytałam to dwie dziewczynki przeziebione do jej grupy chodziły a w wakacje Oliwka jadła nawet 3 lody dziennie i nic jej nie było ...ah zaczyma się przedszkole i choróbska żeby tylko Natri sie nie zaraziła
Ponoć cos siedzi w powietrzu i jakaś grypa panuje

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dzień dobry!
Radek mi się od wczoraj pręzy na bączki, widzę, że mu z tym źle, nie wiem jak mogę mu pomóc?
Kupa ostatnio była wczoraj w południe..a tak to po troszkę popuszcza przy bączkach. Ta kupa to była żółta jak jajecznica i były kawałeczki, dość spore takiego ściętego żółtka... powinnam się martwić?

Termin usg bioderek mamy na 7października.

A i jeszcze jedno... W mieszkaniu mamy tak 23/24stopnie i Radek częśto ma zimne rączki i nosek. Wiem, że ciepłote sprawdza się na karku..ten kark też czasem chłodny. Ubieram go w kaftanik/body i spodnie/śpiochy. Powinnam grubiej, czy dogrzać w mieszkaniu? I kicha często, póki co kataru nie ma, i gorączki też nie.
Kupa wg mnie ok.
Jak moja się pręży klepie po pupci to jej pomaga jak Julce od Beatki,
masowanie brzuszka i tak jak któraś pisała nóżki do brzuszka dociskać.

Ja nawet nie wiem jaką mam temperaturę w pokoju
ubieram jak mi intuicja mówi.

Moja też kicha.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Wiecie o której wróciliśmy z T. i Izą z zakupów?-o 2 w nocy.Odpowiedzialni rodzice,co?
No ale nie mamy kiedy ich zrobic?T. dopiero o 12-tej skończył pracę a dziś njuż w pracy od 7.
Nocne zakupy
Mnie się jeszcze nie zdarzyło tak kupować
byliście sami w sklepie ?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a co myslicie o pieluszkach z biedronki slyszałam ze dobre i cenowo ok
Dla mnie rewelacja.
Dostaliśmy huggesy ( czy jakoś tak to się pisze) i wydaję mi się że są za duże i sięgają prawie do cycków !
Chusteczki lubię niebieskie właśnie.

Cytat:
Wg mnie pierwsze czarne,
pytanie czy nie będzie Ci za zimno?

Maż wrócił,
mała marudna od 15stej.
Śpi po 15-30 min i koniec.
I strzela fochy,
niby jeść je- denerwuje się.
No focha ma dzisiaj

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:28   #2358
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
.
Super jest ten polar. Sprytne.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A ja się cieszę, że miałam wywoływany, szybko mi poszło dzięki temu.
Naprawdę ?
Stary 2011-09-10, 18:42   #2359
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny poszukuje młynka do pieprzu,
jakie polecacie ?
Na allegro jest tego masę,
ale nie wiem co wybrać

Zakupy
- ja też chce niby iść sama, ale nie umiem się skupić i zrobić POWOLI zakupy.Stresuje się, że mała będzie chciała do mamy

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Brida Ja aż się boję pytać ale cały czas jestem z myślą o Tobie i cały czas czekam na post : URODZIŁAM ))

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:47   #2360
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88;29325610
[/COLOR
Brida Ja aż się boję pytać ale cały czas jestem z myślą o Tobie i cały czas czekam na post : URODZIŁAM ))
Ja też czekam żeby to napisać
Stary 2011-09-10, 18:55   #2361
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brida jak ja lezalam w szpitalu juz z Antkiem przy boku, to taka jedna laska miala wywolywany porod. Dostala kroplowke z oksytocyna ok. 13, a po 17 urodzila, wg mnie bardzo szybko jej poszlo. Wiec nie zawsze wywolywanie takie straszne.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:02   #2362
Shira_83
Zadomowienie

hejka
tak mąż mi uciekł na walkę kliczki z adamkiem

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A ten avent ma termostat??? Bo sie nad nim zastanawiałam, ale w końcu wzięłam happy family bo nadaje się do auta i ma termostat. Lubimy jeździć więc pewnie sie przyda
pokaż co to za jeden masz?

Cytat:
no pewnie po szczepieniu trzymam kciuki gorączko precz
Cytat:
zmalowana pieronico gdzie masz brzuch po ciążowy??? pierwsze butki wymiatają!!!
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
no jasne dobry pomysł coś ci się należy a tatuaże są super

Cytat:
Też kiedyś chciałam taki malutki na kostce ale koleżanka mi to wyperswadowała. Zapytała się wtedy czy chce mieć dziecko kiedyś Zdźiwiło mnie to pytanie i powiedziałam, że napewno. Ona na to, że jeżeli by kiedyś potrzebowało krwi, to wtedy nie mogę oddać mając tatuaż. Ale nie wiem jaka w tym prawda, bo potem i tak mi się to odwidziało Bo potem chciałam przekuć język Ale też mi przeszło

Oooooooo matko i ty chcesz w nich tańczyć ????????????
Mi się podobają te drugie
ale bzdura nic podobnego ja jestem wytatuowana i to dość porządnie i do tego jestem honorowym dawcą krwi więc to nie prawda no ja miałam ochotę zrobić sobie i zrobiłam potem przyszła mi ochota przekuć jęzor i przekułam

Cytat:

Nelora nie wraca bo ja cały czas na połowie 37,5. działa nie działa, nie mam pojęcia ale ważne, że sie dobrze czuję.

Carmela którego listopada masz urodziny? ja 11go

Marina daj znać, mnie to też wygląda na reakcję po szczepieniu.
kurde ale super bajer gdzie takie coś można dostać?

Brida
będzie dobrze nie bój żabki trzymamy tu wszystkie za ciebie nasz ostatni dwupaku
Stary 2011-09-10, 19:08   #2363
Zmalowana
Zakorzenienie

Shirko jak mnie ładnie nazwałaś No niestety jest i go widać na zdjęciu Zamówiłam czarne pierwsze ! Dziękuje laseczki za opinie A ta sukienka może być ? Bo mogę jakąś inną założyć :P

Stary 2011-09-10, 19:11   #2364
brunetka2000
Zakorzenienie

Shira proszę bardzo Jak dla mnie super sie sprawuje
http://allegro.pl/oryginalny-podgrze...755351171.html
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:20   #2365
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brida ja tez miałam wywoływany (co prawda szyjka juz skrócona i rozwarcie na 2cm), ale zadnych skurczy nic a nic na ktg zero.
A jak m dali oksy i przebili pecherz to moment urodziłam od 8 do 11.20

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:24   #2366
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shirko jak mnie ładnie nazwałaś No niestety jest i go widać na zdjęciu Zamówiłam czarne pierwsze ! Dziękuje laseczki za opinie A ta sukienka może być ? Bo mogę jakąś inną założyć :P
no nie ja wpadnę przez was w kompleksy ( Brumek ty się nawet nie odzywaj) mi fald wisi jak opuszczona flaga cholera co z tym zrobić jakie ćwiczenia krem cokolwiek??
a no proszę bardzo bo ty taka diablica jesteś to pasuje do ciebie jak ulał a sukienka bardzo seksi jakbym miała taką figurkę to siup i spadam na imprezę

Cytat:
Shira proszę bardzo Jak dla mnie super sie sprawuje
http://allegro.pl/oryginalny-podgrze...755351171.html
niech Bóg Ci to w przespanych nocach wynagrodzi
Stary 2011-09-10, 19:38   #2367
Stapelka
Rozeznanie

http://allegro.pl/pentelka-kurtka-bl...801610189.html

tu kupowałam
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:49   #2368
Madziulka_17
Wtajemniczenie

W klubie opis mojego porodu
Wkońcu się zmobilizowałam

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 19:53   #2369
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brida jak ja lezalam w szpitalu juz z Antkiem przy boku, to taka jedna laska miala wywolywany porod. Dostala kroplowke z oksytocyna ok. 13, a po 17 urodzila, wg mnie bardzo szybko jej poszlo. Wiec nie zawsze wywolywanie takie straszne.
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Brida
będzie dobrze nie bój żabki trzymamy tu wszystkie za ciebie nasz ostatni dwupaku
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brida ja tez miałam wywoływany (co prawda szyjka juz skrócona i rozwarcie na 2cm), ale zadnych skurczy nic a nic na ktg zero.
A jak m dali oksy i przebili pecherz to moment urodziłam od 8 do 11.20
Ja ostatnio oglądałam kilka odcinków licealnych ciąż i tam to zawsze min. kilkanaście godzin trwało.
Ehhhh.....

Cytat:
Też miałam pytać

Ja mam teraz obsesję, chodzę po różnych wątkach odchowalniowych i obliczam ile statystycznie mam % szans na poród SN w 42 tyg.
Mimo, że wiem że każdy jest inny a statystyki o kant d. można rozbić.
Nie wiem po co to robię.
ALternatywnie czytam wrześniowki, licząc że się skurczami zarażę

Potem mam chwile opamiętania i relaksuję się dla dobra porodu.

Wieczorami mam

No nic, za dwa dni pełnia. W coś trzeba wierzyć.
Stary 2011-09-10, 19:55   #2370
Zmalowana
Zakorzenienie

Do zachustowanych: Czy chustę wiąże się na kurtkę czy pod ?!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości