|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Marinka zdrowka Wam zycze, ja tez zakatarzona
.Zmalowana fajnie, ze zaczelo Wam sie ukladac .Zdrzemnelam sie, od razu lepiej sie czuje. |
|
|
|
#2342 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
) ale ogólnie dobre ![]() Cytat:
A kup, mam nadzieję że podpasują, dla nas są bardzo fajne ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie reakcja po szczepieniu ![]() A ja właśnie byłam na małych zakupach z TŻem, mały w tym czasie przespał grzecznie pod okiem babci, nawet się nie zbudził
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dylemat
![]() Muszę kupić butki na wesele. Które lepsiejsze ? Idę w październiku... http://allegro.pl/eleg-czolenka-cyrk...801860288.html http://allegro.pl/czolenka-platforma...801348306.html http://allegro.pl/czolenka-platforma...801349276.html Do tej sukienki
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
tak piszecie o zakupach, fryzjerach.. ja na siebie pieniedzy nie wydaje, nie lubie zakupow
z reszta chcialam to zrobic wczesniej, ale zaszlam w ciaze, teraz juz moge
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko żeby to nie było nic poważnego
![]() Zmalowana ja też zauważyłam, że jestem bardziej cierpliwa Co do butów, to mnie się 1 i 3 podobają, ale 1 bardziej Cookie a masz upatrzone wzory? Pochwal się ![]() My dziś spodziewamy się gości. Nasi najlepsi przyjaciele wpadają na walkę. Mam nadzieję, że Dominik będzie ładnie spał i pozwoli posiedzieć i poplotkować. Noc pewnie zarwę, ale co mi tam. Mam już ochotę na trochę towarzystwa
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-09-10 o 16:54 |
|
|
|
#2346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamcie
![]() Ja dzisiaj byłam na zakupach z moim synkiem Ale zamiast sobie coś kupić to kupowałam tylko jemu ![]() Mam podobnie ja Wy jak już wyjdę sama to szybko szybko, byle by wrócić już do domku, pomimo tego że Domek jest w dobrych rękach (taty ). Trudno mi będzie na zajęciach od października wysiedzieć Cytat:
![]() Miłej imprezki ![]() za powrót "starego" Tymka ![]() A z tą herbatką to uważaj z ilością, bo nam położna mówiła że często pita może powodować za dużo nawet gazów Myślę, że 1-2 szklanki na dzień jest wystraczjąca ![]() ![]() Cytat:
Trzymajcie się, daj znać![]() Cytat:
Poprostu.Mojemu też robi się ssawka. U nas w mieszkaniu są 23 stopnie, Domek ubrany w bawełniane body z długim rękawem i skarpetki, nie robi wrażenia żeby było mu zimno ![]() Dominik od paru dni zjada 140ml mleka, czasem nawet zostawi, nie dolewam mu, bo on by wszystko zjadł, nie ma umiaru a potem brzuszek boli Ostatnio jak dostawał 180 ml to tyle zjadał, dostałam opierdziel od pediatry![]() A dzisiaj karmię go bepośrednio z piersi i nie ulewał Cytat:
![]() Ja też kupiłam podgrzewacz z TT, bo mój synek musi mieć na JUŻ mleko, a ja zanim wyciągne z lodówki moje mleko, zanim podgrzeje, zagęszcze... A tak to szybo idzie ![]() Zmalowana do tej sukienki napewno buciki w kolorze czarnym. Te z drugiego linka chyba najładniejsze ![]() Super, że u Was już lepiej
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-09-10 o 17:02 |
||||
|
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdźiwiło mnie to pytanie i powiedziałam, że napewno. Ona na to, że jeżeli by kiedyś potrzebowało krwi, to wtedy nie mogę oddać mając tatuaż. Ale nie wiem jaka w tym prawda, bo potem i tak mi się to odwidziało Bo potem chciałam przekuć język ![]() Cytat:
Mi się podobają te drugie
|
||
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, wg mnie tylko czarne. Choć wszystkie ładne bo ja szpilki uwielbiam
![]() Te pozostałe pasowałyby jesli masz jakikolwiek dodatek w ich kolorze.
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie z tymi zakupami, to ja juz od prawie 5 lat tak mam, ze wole kupic cos dzieciom niz sobie. I tak juz chyba zostanie. Na jakies wieksze zakupy na razie mnie nie ciagnie, no ale w koncu Antos nawet 2 tyg. jeszcze nie ma, wiec nic dziwnego. Denerwuje mnie jego kikucik, moglby juz odpasc, maly strasznie nie lubi jego pielegnacji, drze sie przy tym jak opetany. My dzisiaj samiutency. W nocy reszta pojechala nad morze, strasznie mi pusto bez nich. Na szczescie maz juz wraca do mnie, jutro rano juz bedzie z nami, wiec chociaz do niego sie przytule. Posprzatalam sobie i mam zamiar tego nie robic przez najblizsze 1,5 tygodnia. Teraz bede sie zajmowala zaproszeniami na chrzest i ubrankiem dla Antosia. |
|
|
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie moja mala we wtorek bedzi emiala 3 tygodnie czy to niezawczesnie na kolki?o wydaje mi sie ze nas dpadly,kupy robi ormalnie a ma takie naloty ze prezy se strasznie robi sie az purpurowa ,nozki podkurcza i trzesie nimi ,i tak potrzyma ja t chwile za chwile przechodzi i tak pare razy,na kolke mi to wyglada,a ja niewiem co mam robic masowanie brzuszka niepomaga,na chwle ja to uspikoi i tyle roerek to samo.zastanawiam se od czeo ja staram sie jesc ta zeby jej niezaszkodzis ale tak pisala brumek ze lekarka jej powiedziala ze moze bycproblem z tego powodu ze duzo je i szybko przybiera,a ona je duzo potrafi juz wsunac 100ml mleka jak sciagne
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki ja wczoraj dalej na ktg: skurczy brak, szyjka bez zmian. A zajeło mi to pół dnia- 3,5 czekania, 30 min ktg, po godzinie dojazdu w obie strony bo niestety w ciągu dnia to musiałam autobusem. Nawet mi się nie chciało pisać Nie boję się wywoływania, tylko tego że często nie udaje się osiągnąć w ten sposób dobrego rozwarcia i czynności skurczowej w odpowiednim czasie i kończy się cesarką. Jutro jadę znowu. Karolinee jak jeździła, to pamiętam że chociaż te badania miała "bolesne" czyli coś tam przy szyjce gmerali, a u mnie nic. |
||
|
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
polar mam taki tylko czarny
Nelora nie wraca bo ja cały czas na połowie 37,5. działa nie działa, nie mam pojęcia ale ważne, że sie dobrze czuję. Carmela którego listopada masz urodziny? ja 11go ![]() Marina daj znać, mnie to też wygląda na reakcję po szczepieniu. |
|
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak moja się pręży klepie po pupci to jej pomaga jak Julce od Beatki, masowanie brzuszka i tak jak któraś pisała nóżki do brzuszka dociskać. Ja nawet nie wiem jaką mam temperaturę w pokoju ![]() ubieram jak mi intuicja mówi. Moja też kicha. Cytat:
![]() Mnie się jeszcze nie zdarzyło tak kupować ![]() byliście sami w sklepie ? Dla mnie rewelacja. Dostaliśmy huggesy ( czy jakoś tak to się pisze) i wydaję mi się że są za duże i sięgają prawie do cycków ! Chusteczki lubię niebieskie właśnie. Cytat:
pytanie czy nie będzie Ci za zimno? Maż wrócił, mała marudna od 15stej. Śpi po 15-30 min i koniec. I strzela fochy, niby jeść je- denerwuje się. No focha ma dzisiaj
|
|||||
|
|
|
#2358 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poszukuje młynka do pieprzu,
jakie polecacie ? Na allegro jest tego masę, ale nie wiem co wybrać ![]() Zakupy - ja też chce niby iść sama, ale nie umiem się skupić i zrobić POWOLI zakupy.Stresuje się, że mała będzie chciała do mamy ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Brida Ja aż się boję pytać ale cały czas jestem z myślą o Tobie i cały czas czekam na post : URODZIŁAM ))
|
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Wtajemniczenie
|
Brida jak ja lezalam w szpitalu juz z Antkiem przy boku, to taka jedna laska miala wywolywany porod. Dostala kroplowke z oksytocyna ok. 13, a po 17 urodzila, wg mnie bardzo szybko jej poszlo. Wiec nie zawsze wywolywanie takie straszne.
|
|
|
|
#2362 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hejka
![]() tak mąż mi uciekł na walkę kliczki z adamkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pierwsze butki wymiatają!!!Cytat:
![]() Cytat:
więc to nie prawda no ja miałam ochotę zrobić sobie i zrobiłam potem przyszła mi ochota przekuć jęzor i przekułam![]() Cytat:
Brida będzie dobrze nie bój żabki trzymamy tu wszystkie za ciebie nasz ostatni dwupaku
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Shirko jak mnie ładnie nazwałaś
![]() Zamówiłam czarne pierwsze ! Dziękuje laseczki za opinie A ta sukienka może być ? Bo mogę jakąś inną założyć :P
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Shira proszę bardzo
Jak dla mnie super sie sprawuje http://allegro.pl/oryginalny-podgrze...755351171.html |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Brida ja tez miałam wywoływany (co prawda szyjka juz skrócona i rozwarcie na 2cm), ale zadnych skurczy nic a nic na ktg zero.
A jak m dali oksy i przebili pecherz to moment urodziłam od 8 do 11.20 |
|
|
|
#2366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mi fald wisi jak opuszczona flagaa no proszę bardzo bo ty taka diablica jesteś to pasuje do ciebie jak ulał a sukienka bardzo seksi jakbym miała taką figurkę to siup i spadam na imprezę![]() Cytat:
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
W klubie opis mojego porodu
![]() Wkońcu się zmobilizowałam
|
#2369 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehhhh..... Cytat:
![]() Ja mam teraz obsesję, chodzę po różnych wątkach odchowalniowych i obliczam ile statystycznie mam % szans na poród SN w 42 tyg. Mimo, że wiem że każdy jest inny a statystyki o kant d. można rozbić. Nie wiem po co to robię. ALternatywnie czytam wrześniowki, licząc że się skurczami zarażę ![]() Potem mam chwile opamiętania i relaksuję się dla dobra porodu. Wieczorami mam No nic, za dwa dni pełnia. W coś trzeba wierzyć. |
||||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Do zachustowanych: Czy chustę wiąże się na kurtkę czy pod ?!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

.
.

) ale ogólnie dobre
Mi chodziło o to, że jesteś cudowna i kochana, że to proponujesz, ale nie śmie się zgodzić
A kup, mam nadzieję że podpasują, dla nas są bardzo fajne 

Bo się boję że jak mi nie podpasują, to bym chciała jedynie na takie momenty zakłAdać, kiedy wiem że to tylko na chwilę, bo i tak zaraz nowa kupa będzie, ale jeśli tak zrobię, to nie zdążę zużyć tych małych... IWem, wiem, wymyślam sobie problemy
za powrót "starego" Tymka 
Zdźiwiło mnie to pytanie i powiedziałam, że napewno. Ona na to, że jeżeli by kiedyś potrzebowało krwi, to wtedy nie mogę oddać mając tatuaż. Ale nie wiem jaka w tym prawda, bo potem i tak mi się to odwidziało