|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
A ja gram jeszcze w smerfy na fejsie...
![]() Ale Tym co ida sobie spac to zycze milej nocki i dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zadomowienie
|
Kellyss a to zwykła malinowa herbata moze być? Bo mam taką i popijam sobie.....
Czy wy tez macie takie cudowne noce z brzuchami.....jak siedze na piłce albo chodze to czuje sie normalnie ale noce sa dla mnie koszmarne.....nie potrafie sie z tym brzuchem jakoś usadowić.....z kazdej strony brzucha czuje sie obolała.....i wstaje na siku po 4-5 razy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn..sa dobre przy przeziebieniu.. Musi byc herbatka z lisci malin ![]() To wlasnie liscie maja niby jakies wlasciwosci zbawienne na szyjke.. ( Jak widac nie u wszystkich ![]() Ja probuje ale jestem zdania ze jednak trzeba wczesnie zaczac je pic... Niewiem czy sama za pozno nie zaczelam .. no ale probuje... zawsze to jakas nadzieja na lepszy porod.... ![]() Co do spania.... To ja w sumie jak mnie braxtony nie budza to spie... Chodze tak ze 2-3 razy siku ale robia to na polspiaco i tak przez mgle to pamietam.. Juz jak robot normalnie... No a przekrecanie to tez mnie wykancza... czuje sie jak jakis zuczek.... Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-09-11 o 00:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zadomowienie
|
Chciałabym sie czuc jak zuczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zadomowienie
|
Kurcze...ale młoda się rozciąga....
Zaraz mi brzoskwinke to klocie rozsadzi.... Ehh ![]() .Cotka pokaz ![]()
#1626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie tak sobie zachwalalam ze Olivia jest spokojna a dopiero teraz udalo sie ja polozyc do lozeczka ( a raczej poloznej sie udalo ). Nakarmilam ja, na rekach mi usypiala to ja chcialam wlozyc do lozeczka. Jak ja wlozylam to zaczela plakac. I tak 3 godz. Modle sie zeby w domu bylo lepiej. Dobra przespie spie. Moze mamuski podpowiedza mi co robie nie tak. Prosze.
#1628 |
Rozeznanie
|
Melduje, ze rodzinka w komplecie
![]() Sama pewnie juz nie zasne, ale chociaz ich polozylam spac, pewnie tez dlugo nie pospia - zobaczymy o ktorej wstana maluchy ![]()
#1629 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
1) nie wolno zakładać bo macica musi się obkurczać a pas jej przeszkadza i 2) że muszę nosić pas bo inaczej brzuszek będzie mi wisiał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-09-11 o 07:20 Powód: literówka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
U nas nocka ok, nawet się wyspałam, Grześ nie wstawał ![]() Pogoda się ładna robi i koło 11 jedziemy do moich rodziców, może kilka godzin na świeżym powietrzu dobrze nam zrobi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ![]()
![]() |
#1631 | |||||||
kosmitka
|
Cytat:
To fakt, u mnie była niewidoczna. Cytat:
![]() Smęć ile wlezie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pas chyba kupię, albo przynajmniej majtki korygujące, nawet położna mi kazała, więc chyba można, jeszcze gina podpytam. Z jakim dżemem naleśniki? bo też się szykuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z moim zabawa chyba by się nie udała, bo jak się przebudzi to najczęściej od razu w ryk lub szuka cyca, jak nie dostanie to też w ryk i wsuwa poduszkę lub pieluchę lub ręcznik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() Widzę, że nie tylko ja mam problemy z humorami itp. Też nie mam kompletnie ochoty na kontakty z innymi. Telefony i smsy od znajomych i rodziny "czy już urodziłaś???" mnie dobijają. Wczoraj odebrałam 3 telefony i parę smsów "Czy to już?" - "Jeeeeeszcze nieeee???" Mam ochotę im odpowiadać "Nie k***a jeeeeszcze nieeee!!!". Sama czekam na poród, jak na nic innego na świecie, a jak ktoś mi mówi "Już się nie mogę doczekać jak urodzisz" to mnie po prostu nosi ![]() ![]() Mam już dość, chcę urodzić, chodzę po domu i łzy same mi płyną z oczu, im dłużej czekam tym mam czarniejsze, głupsze myśli. No to się wyżaliłam, ale komu mam się żalić jak nie Wam? Nikt inny mnie nie rozumie ![]() Natko - przeczytałam Twój opis porodu, tylko cytat mi gdzieś wcięło - byłaś bardzo dzielna ![]() ![]() I oczywiście witam wszystkie mamusie - fajnie, że piszecie ![]() Cytat:
![]() ![]() Świetnie ![]()
![]() |
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() żal się ile tylko chcesz...my Cie zrozumiemy ![]() Stokrotko tak czytam o tym zrozumieniu nas przez tż-tów...i nasuwa mi się jedna refleksja...czemu to obcy muszą ich uświadamiać co my tak na prawdę czujemy??? Ja już czasem czuję się jak jakaś histeryczka i wolę nawet nie dzielić się swoimi obawami...bo wiem jak to zostanie przyjęte ![]() shafira ![]() W ogóle witam się z Wami serdecznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, mala sobie je a ja czytam i pisze
![]() kurcze chyba mnie przeziębienie bierze ![]() ![]() ![]() całą ciaze spokoj, to teraz kiedy karmie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba organizm tak czasem reaguje na osłabienie poporodowe ![]() Zdrówka Indygo, kuruj się !
![]() |
#1638 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie poranną pora
![]() Ja znów na chwilkę bo zaraz zbieramy się zbieramy do Babci do szpit. Tak jest ![]() No mam nadzieję zdążyć ze wszystkim ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak ogólnie samopoczucie? I super ,ze sie doczekałaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to teściowa już chyba 10x uracza mnie historią porodu TŻta,że z zielonych wód był itp itd. Nie będę się wdawała w szczegóły- to już w końcu do niej warknęłam, ze tuż przed porodem to trochę lipa komuś tak opowiadać ![]() Monia , Indygo- fajnie,że dajecie rade do nas wpadać ![]() Indygo- zdrówka życzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A naleśniki z dżemem wiśniowym domowej produkcji. Ależ były pyszne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A noce to ja tez teraz średnio. Już nie ma kolorowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja tylko na sekundke wpadłam Wam ładnie pomachać i zobaczyć czy są jaieś nowe czerwone posty, ale widzę że takowych brak narazie ![]() Jutro będe na dłużej jeśli mi moje dziecię pozwoli ![]() Miłej niedzieli! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naleśniki z własnym dżemikiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zakorzenienie
|
hej
Lu jest w szpitalu na porodówce -zajechała tam o 4 rano , zostaje tam na pewno na obserwacji do jutra ![]() tyle na razie jak bedzie cos wiecej to napiszę ![]() u mnie dzis sliczne słoneczko i wybieram sie na grila do znajomych jakby w miedzy czasie ktos urodził to dam znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |||
kosmitka
|
Anetika
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naszego kąpiemy ok 20 i śpi do 2 w nocy, potem budzi się 5 i śpi do 7-8 - więc w sumie podobnie jak u Ciebie, to nie będę tych kąpieli przesuwać. I w szoku jestem, że wiśniowy dżem nie zaszkodził, a podobno owoce pestkowe szkodzą ![]() Mój nie śpi teraz od 9 i też na zmianę albo ma dobry humor, albo się drze. Dosłownie, bo to nawet nie płacz i marudzenie. Nie wiem już o co chodzi. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Lu kciuki za szybki i bezbolesny poród - niech się skończą te dolegliwości jak najszybciej!!
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja właśnie zrobiłam sobie makaron z sosem pomidorowym , przygotowałam mięsko na sałatkę gyros i chyba idę spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zakorzenienie
|
Ancia a próbowałas małego owinąc w tetrówke taka troche ciepłą i tak wsadzić do wanienki? kolezance jak sie mała darła do kąpieli to tak zaczeła robić i mała polubiła w końcu sie kapac
![]() a ja zamiast isc pomów męzulkowi który sprzata po wczorajszych gosciach to siedez i czytam wizaz hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tobie udanego grillowanka ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Zakorzenienie
|
Właśnie bardzo wiele mam pisze, że po domowych dżemach było ok. Muszę pomolestować babcie i mamę tż o jakieś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1650 |
Zakorzenienie
|
Archi a jak u ciebie przeprowadzka i szykowanie kącika dla dziecka? do szpitala masz juz wszystko? ja chyba tak ale pewna nie jestem hihi no i zrobiłam pierwszy krok wyciagłam torbe i mam tam recznik i dwie piżamy hi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.