|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41461 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
. ale to wystarczy jak dokupię jeszcze jedną i będę używał raz tej, raz tej? bo w FAQu piszecie, żeby dobierać odżywki w zależności od potrzeb włosów ale na to chyba jeszcze za głupia jestem, nie potrafię ocenić, czego one akurat potrzebują... . i czy na tej samej zasadzie wymiennie stosujemy maski, oleje (do tej pory używałam tylko kokosowego) i odżywki b/s (bo one mają niby tylko chronić, więc może tu zmienianie nie jest tak potrzebne)?---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#41462 |
|
Zakorzenienie
|
też mi w oko wpadło, że emulsja fajna do mycia
![]() bierz Pati
|
|
#41463 |
|
Konto usunięte
|
Piechniak - ja ją dorwałam w Auchan - lepiej jedź do Wola Parku
|
|
|
|
#41464 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To w poniedziałek małe zakupy może będzie też maska byłoby miło
|
||
|
|
|
#41465 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() U mnie też za ciężka W ogóle to mam dziś taki pusz, że aż mnie nerw bierze. A najpierw mi się wydawało, że nie doprałam oleju z pestek winogron, bo jakieś takie flaki. Po godzinie za to pusz. Nie kumam nic z tego :/ Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-09-10 o 16:39 |
||
|
|
|
#41466 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#41467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poszukam w auchan, akurat mam blisko...(mam nadzieję, że będzie, bo jazda do wola parku toć to na drugim końcu miasta a ja niemobilna i bilety droooogie ale jak trzeba będzie to pojadę i kupię zapas, aby nie jeździć co chwilę...(gdyby mi nie podpasowała to zawsze mogę sprezentować siostrze ))
|
|
|
|
|
#41468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny |
||
|
|
|
#41469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41470 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko
patrzyłam w dzienniku regeneracji Twój wpis jako usilnie namawiająca (obok naszej Demci) na metodę CG czuję się dumna i szczęśliwa z tych zmian ![]() teraz Ty mi będziesz musiała doradzić w kwestii dyfuzora ![]() u mnie za tydzień mija 4 m-ce z CG Muszę powiedzieć, że bardzo służy mi mycie balsamem Pottersem aloesowym, mimo, że ma ten jeden malusi silikon (nie taki straszny, bo zmywalny wodą), chyba to mi własnie pomaga, jest dobry poślizg, łatwo wsunąć palce we włosy i masować skalp, nie plączą mi się tak włosy jak przy myciu szamponem, trochę się pieni (bez bąbelków ale jednak) Czasem nakładam bezpośrednio, czasem stosuję metodę kubeczkową, wcześniej próbowałam też myć pianą, ale zepsuł mi się aplikator pieniący
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-10 o 17:36 |
|
|
|
#41471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa... to w te kręgi kiedyś kolana mi wkładali myślałam, że coś nowego wymyślili, ale dzięki za info ![]() ja mam coś podobnego jak Ty + niestabilność, tyle że w górze kręgosłupa (szyja i na wysokości zapięcia od stanika) c4/5 i c2/3 do tego bodaj th4/5 ale umiejscowienie tego th bym musiała sprawdzić na rezonansie, jestem pół roku po intensywnej rehabilitacji, było tak jak u Ciebie płacz z bólu i ogólna masakra niestety zaczynam ostatnio znowu coś odczuwać, ehh.. jak stara babcia ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#41472 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w końcu jestem z powrotem szatynką
![]() opis operacji w codzienniku o TU, a foto poniżej (foto w lewym dolnym rogu jest z lampą błyskową)
|
|
|
|
#41473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak zrobisz to napisz czy dobre ![]() Skończył mi się BD, myłam dziś babassu, podoba mi się mycie odżywką, włosy jakby mniej przetłuszczają się skalp nie swędzi, włosy czyste i nawilżone, same plusy
|
|
#41474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jako blondyneczka też mi się podobałaś Maja taka słodziuchna albo cherubinka
|
|
|
#41475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...
|
|
|
|
|
#41477 |
|
Zakorzenienie
|
mówiłam, że pokażę bez względu na to jak będą wyglądać
wyglądają przyzwoicie nawet, chociaż chyba już bywało lepiej
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-10 o 20:31 |
|
|
|
#41478 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu przegapiłam ładnych parę stron wątku
![]() Mam ostatnio problem i niebardzo wiem z czym on się wiąże.. Ostatnio w ciągu nocy strasznie przetłuszczają mi się włosy Tak sobie skojarzyłam, że chyba od paru dni jestem lekko podziębiona i może mam stan podgorączkowy i dlatego Dziwne to i wkurzające, bo muszę częściej myć
|
|
#41479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katie100 bardzo ladnie wygladaja Twoje wloski, ciemny kolor jakos tak zawsze zdrowiej wyglada. Nie sa suche? Bo choc ladnie sie skrecily to na fotkach bez lampy tak jakbym suchosc widziala. No ale po farbie zawsze tak jest (albo przewaznie). Ja robilam odrosty bo za tydzien lece do Polski na 50lecie slubu rodzicow meza i nie wypada straszyc, zrobilam tez krok w kierunku zapuszczania wlosow do rownych, podcielam solidnie scinajac ogon, boki to chyba tylko 2 cm, od razu polowa cieniowania zniknela, wiem ze tutaj preferuje sie cieniowanie ale ja jednak wole wszystkie rowne, nawet nie zwrocilam uwagi wczesniej na to ze gora mi duzo urosla i juz za 3-4 miesiace bedzie taka jak dol po obcieciu, tak wiec w styczniu bede miec boba z wszystkimi wlosami rownymi, a potem sie zobaczy
|
|
#41480 |
|
Rozeznanie
|
przeglądałam właśnie stare gazety (zostawiam je, ze względu na ciekawe przepisy lub porady, ale w końcuzrobił się taki denerwujący stosik, więc postanowiłam przejrzeć, wyciąć co się przyda, włożyć wycinki do jakiejś teczki i resztę wyrzucić bo ile można to to trzymać
). w każdym razie w którymś starym Skarbie Rossmanna bodajże znalazłam stwierzenie, że ładnie usztywnia a przy okazji odżywia loczki łyżeczka miodu rozpuszczona w wodzie. co o tym myślicie? sądzę, że w stylizacji może być niezłe, na pewno troszkę usztywni, ale czy za bardzo nie polepi?
|
|
|
|
#41481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle, to coś fajnego dziś mi wyszło. Pewnie Ameryki nie odkryłam, ale że nie widziałam takiej metody, to mogę przekazać ![]() Otóż mam falki, które nie chcą się sklejać w grube pasma i bywa, że wgniatanie jest katastrofą, więc dziś w ramach reanimacji popołudniowej (bo pusz było okropny ;/) nałożyłam żel lniany na sucho, ręcznie zbijając włosy w grubsze pasma i lekko je nawijając na palcu zgodnie z ich skrętem. Zostawiłam i odgniotłam suszki. Pomogło i zrobiły mi się przyzwoite falki, bez puszu i nic mi nie klapło ![]() Ale to raczej metoda taka dla rzadkowłosych falujacych ![]() A i jeszcze dodam, że ku memu zdumieniu po własnoręcznym docięciu kłaków w końcu warstwa spodnia zaczyna mi się podkręcać, a miejscami falować. Nie wiem, przedtem była uparcie prosta. Albo zbieg okoliczności, albo uznam, że jestem cudowną fryzjerką (Pewnie raczej to pierwsze, ale co tam )
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-09-10 o 21:43 |
|
|
|
|
#41482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze po samodzielnym cieciu mam lepszy skret niz przed cieciem, po fryzjerskim cieciu nie, nawet po ostatniej wizycie u fryzjera choc ta fryzjerka jest najlepsza jaka spotkalam, owszem umylam i bylo ok ale jak sama sie podetne to zawsze mam rezultat 'wow' tak mysle ze skoro fryzjer tnie nasze wlosy jak wlosy proste to ta technika ciecia jakos narusza strukture naszych skretow i dlatego potem wlosy musza dojsc do siebie po takich szoku, to takie luzne myslenie ale musi cos w tym byc skoro tak wiele z nas wychodzi od fryzjera w prawie prostych wlosach i depresji
|
|
#41483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już zapomniałam jakie śliczne ![]() Wysuszyłam wczoraj dyfuzorem In plus - skalp nie marudzi! A rok musiałam się bez suszarki obyć ![]() WRESZCIE ![]() A wizualnie tp nie jestem zbyt zadowolona :P Pod spodem wyszły błysczące sprężyny, na wierzchu spuszone krzywe coś Plus płaska głowa z tyłu :PNie umiem obsługiwać dyfuzora ;( |
|
|
|
|
#41484 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj po raz pierwszy nałożyłam joanne b/s z mlekiem i miodem...efekt? dziś rano obudziłam się z włosami jakby trochę ciemniejszymi i "nieświeżymi" (znaczy nie brudnymi ani tłustymi, po prostu nie wyglądają jak świeżo po praniu
) przylizem (mimo podpinania) do połowy włosów (falują dopiero od połowy długości) i część z nich jest w strąkach. tak sobie myślę, że albo nałożyłam nierównomiernie odżywkę (starałam się jak mogłam, ale niczego nie można wykluczyć, dlatego też nie rezygnuję z niej od razu, tym bardziej, że ma pięęęęękny zapach) albo jest dla mnie za ciężka. ktoś jeszcze ma takie doświadczenia z tą odżywką?
|
|
|
|
#41485 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
tymczasowo wróciłam do loków ![]() więcej tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post29325382 smama juz nie wiem co o nich myśleć... |
|
|
|
#41486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie jest za ciężka - razem z żelem daje niezłe przylizanie. Ja jej używam jako d/s mieszając Rossmanowską z Babassu (mieszanka własna) - efekt boski |
|
|
|
|
#41487 |
|
Rozeznanie
|
to znaczy, że to nie moja wina
. chyba spróbuję, akurat mam tę isanę. masz jakieś stałe proporcje? a może można ją też wykorzystać jako bazę do maseczki miodowej? żal wyrzucać nowootwartą butelkę...
|
|
|
|
#41488 |
|
Konto usunięte
|
Zazwyczaj daję pół na pół
|
|
|
|
#41489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje za komplemencik, niestety moj maz nie podziela zachwytu, nie znosi krotkich wlosow i wczoraj jak zobaczyl podciecie to sie zdenerwowal i mowi ze ja jestem niezdecydowana niby zapuszczam a tu ciagle tne, probowalam mu wyjasnic ze trudno znalezc fryzjera ktory wie jak ciac krecone, nawet ta fryzjerka z Dublina tnie na mokro, potem suszy na szczotce aby sprawdzic czy sciela dobrze, a ja nie bede suszyc na szczotce bo to bez sensu, chce umyc i zostawic do wysuszenia lub ewentualnie dosuszyc suszarka z dyfuzorem, a wtedy juz uloza sie inaczej, jakbym teraz poszla podciac znow bede miec podcieniowane itd itd. Moj maz patrzyl na mnie po tym wywodzie i mowi: no to trzeba je ciac na sucho. Wyjasnilam ze problem w tym ze fryzjerzy nie umia i sie nie zgadzaja ciac na sucho. Podsumowalam ze w koncu to ja mam sie czuc dobrze wiec temat zakonczony ale chwilowo maz sie na boczy za ciecie A Twoje wloski sa bardzo ladne tylko wydaje mi sie ze jest susz i dlatego puch na czubku, i wydaje mi sie ze prawa strona kreci sie lepiej niz lewa, w ogole tyl lepiej sie kreci niz boki. Jak je prostujesz? Prostownica czy jakos bezpieczniej? Ja bym popracowala nad nawilzeniem, one moga duzo ale sa jak po torturach i skret jest taki nieregularny, balaganiarski. Ale ogolnie mnie sie podobaja (przypominaja mi moje przed cieciem i CG)
|
|
#41490 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Chciałam wam coś powiedzieć mianowicie na początku zmiany pielęgnacji oglądałam zdjęcia włosów dziewczyn sprzed CG i efekty, jakie osiągnęły dzięki zmianie pielęgnacji i większość robiła niesamowite wrażenie, różnica była bardzo widoczna. Przez to, że widziałam jak zmieniły się niektórym z was włosy, tego samego oczekiwałam od swoich, no i czekałam na to i czekałam... Ale się nie doczekałam, dlaczego? Z prostej przyczyny, po prostu ja przed przyjściem tu miałam już wiele dobrych nawyków, np: czesałam włosy jedynie kiedy były mokre, nie suszyłam ich suszarkę, nie tarłam ich ręcznikiem tylko odciskałam, ostatnie płukanie robiłam zimną wodą, na koniec nakładałam żel i nie dotykałam włosów do wyschnięcia. W sumie zmieniłam tylko kosmetyki i przerzuciłam się na koszulkę do odciskania zamiast ręcznika. Efekt jest taki, że włosy ładniej się teraz kręcą, na pewno są zdrowsze no i można ich dotknąć (wcześniej były sztywne i szorstkie od żelu). Efekt byłby powalający gdybym przed CG włosy czesała, nie używała stylizatora itd. Wtedy dopiero różnica powalałaby na kolana Dużą włosową różnicę można zobaczyć jedynie porównując włosy z czasów kiedy dopiero co przestałam katować je 24 na dobę gumką i zaczęłam je akceptować, nosić rozpuszczone i uczyć się je układać Dlatego też pokażę wam zdjęcia sprzed jakiś 3-4 lat -> 4 pierwsze zdjęcia, później moje włosy stopniowo wyglądały trochę lepiej, co widać na zdj 5 i 6, potem zdj.7 czyli sam początek CG (przekłamane, bo z fleszem) , no i zdjęcie najbardziej aktualne, czyli 8 (tu już włosy i tak któryś dzień po myciu)
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

nie pleć 

. i czy na tej samej zasadzie wymiennie stosujemy maski, oleje (do tej pory używałam tylko kokosowego) i odżywki b/s (bo one mają niby tylko chronić, więc może tu zmienianie nie jest tak potrzebne)?
w sensie jako baza do mieszania z nią różnych składników
Dwa, zrezygnowałam z weekendowego mycia, dzięki czemu skalp wypoczywa i się dobrze czuje (na szczęście nigdzie nie wychodzę
)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... nic z nimi nie robiłam, tak po prostu przez noc...chyba winne są deszcze. i teraz mam lewą stronę 7,5 cm krótszą od prawej 

Tak sobie skojarzyłam, że chyba od paru dni jestem lekko podziębiona i może mam stan podgorączkowy i dlatego
Dziwne to i wkurzające, bo muszę częściej myć
Dla mnie jest za ciężka - razem z żelem daje niezłe przylizanie. Ja jej używam jako d/s mieszając Rossmanowską z Babassu (mieszanka własna) - efekt boski