Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1383 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 16:17   #41461
Piechniak
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

jaka bezużyteczna? nie pleć

mnie się wydaje, że dobrze zmieniać, sprawdzać jak włosy reagują...ale to nie znaczy, że jeśli używałaś jednej odżywki to zrobiłaś im krzywdę
można patrzeć na to jak na dietę, w której potrzebna jest różnorodność

nie jojcz, tylko dokup sobie coś jeszcze albo próbuj jakieś domowe sposoby dołączyć (co tam masz w lodówce i w szafkach w kuchni)
no dobra, nie będę.... ale to wystarczy jak dokupię jeszcze jedną i będę używał raz tej, raz tej? bo w FAQu piszecie, żeby dobierać odżywki w zależności od potrzeb włosów ale na to chyba jeszcze za głupia jestem, nie potrafię ocenić, czego one akurat potrzebują.... i czy na tej samej zasadzie wymiennie stosujemy maski, oleje (do tej pory używałam tylko kokosowego) i odżywki b/s (bo one mają niby tylko chronić, więc może tu zmienianie nie jest tak potrzebne)?

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Dziewczyny, używała któraś z Was emulsji Glorii? Albo maski? Bo dziś przez przypadek trafiłam na emulsję w małym kiosku na bazarze ale było chwilowo zamknięte więc nie mogłam zapytać czy jest może maska. Emulsja akurat była na wystawie, dlatego ją zauważyłam. Słyszałam, że maska jest dobra jako podstawa do masek. Zabawnie to brzmi w sensie jako baza do mieszania z nią różnych składników
dziewczyny z wątku "naturalne rozjaśnianie włosów" bardzo polecały tę emulsję jako bazę to maseczki z miodem, podobno obok kallosa najlepsza. niestety mi się nigdzie nie udało jej dorwać
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:23   #41462
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Do mycia można użyć Emulsji - jest lekka.
też mi w oko wpadło, że emulsja fajna do mycia

bierz Pati
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:28   #41463
201605090956
Konto usunięte

Piechniak - ja ją dorwałam w Auchan - lepiej jedź do Wola Parku
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:30   #41464
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
pati_bc - bardzo dobre są obie - niestety nie dla mnie, bo mają perfidnie uczulający mnie konserwant Poza tym nie obciążają, dobrze nawilżają i odżywiają. Emulsja ma smieszny zielony kolor. Zgodna z CG, polecam obie Do mycia można użyć Emulsji - jest lekka.
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
dziewczyny z wątku "naturalne rozjaśnianie włosów" bardzo polecały tę emulsję jako bazę to maseczki z miodem, podobno obok kallosa najlepsza. niestety mi się nigdzie nie udało jej dorwać
Cytat:
też mi w oko wpadło, że emulsja fajna do mycia

bierz Pati
Dzięki dziewczyny
To w poniedziałek małe zakupy może będzie też maska byłoby miło
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:37   #41465
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Pytanko:
znacie jakieś coś do b/s ale bardzo lekkie (lżejsze od Joaśki z miodem)? Miodowa daje mi przyklep Dwa, zrezygnowałam z weekendowego mycia, dzięki czemu skalp wypoczywa i się dobrze czuje (na szczęście nigdzie nie wychodzę )
Ja się podłączam, sama szukam czegoś takiego. Mam takie pióra, ze wszystko obciąża. Dziś pryskałam joaśką rozcieńczoną w hydrolacie, ale to też chyba nieszczególny pomysł :/

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Dziewczyny, używała któraś z Was emulsji Glorii? Albo maski? Bo dziś przez przypadek trafiłam na emulsję w małym kiosku na bazarze ale było chwilowo zamknięte więc nie mogłam zapytać czy jest może maska. Emulsja akurat była na wystawie, dlatego ją zauważyłam. Słyszałam, że maska jest dobra jako podstawa do masek. Zabawnie to brzmi w sensie jako baza do mieszania z nią różnych składników
Ja używam emulsji do mycia i to jedyna jak na razie odżywka, która się u mnie sprawdza. No pottersów nie próbowałam. Maska z kolei u mnie się nie sprawdza - ale mam dość specyficzny włos, więc nie ma co się kierować. Swoją drogą mam całe pudełko na zbyciu i nie wiem, co z niego zrobic

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
joaśka z lnem
U mnie też za ciężka Może ja w ogóle sobie odżywki b/s odpuszczę...?

W ogóle to mam dziś taki pusz, że aż mnie nerw bierze. A najpierw mi się wydawało, że nie doprałam oleju z pestek winogron, bo jakieś takie flaki. Po godzinie za to pusz. Nie kumam nic z tego :/

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-09-10 o 16:39
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:48   #41466
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
mam pytanie...bo tak się rozejrzałam jeszcze raz po FAQu...i doszłam do wniosku, że coś źle zrozumiałam. piszecie o wymienianiu odżywek ale ja do tej pory uznałam, że to chodzi o to: skończ jedną odżywką i kup inną...i że inaczej odżywka nie zadziała, bo trzeba ją stosować regularnie...a tu chyba chodzi o to, żeby je wymieniać: przy jednym myciu jedna, przy drugim inna..., tak? i czy to znaczy, że moja dotychczasowa pielęgnacja była bezużyteczna ?
Zależy co lubią Twoje włosy Moje co jakiś czas potrzebują odmiany dlatego wymiennie stosuję 2-3 odżywki. Ale znam ludzi, którzy otwierają drugą dopiero jak wykończą pierwszą

Cytat:
Używałam zarówno maski jak i emulsji. Maska jest fajna, a emulsja rewelacyjna Jedna z moich ulubionych odżywek. Tania, lekka, ładnie pachnąca, nie obciążająca włosów i rewelacyjnie je nawilżająca. Emulsja Gloria to też ulubiona odżywka mojego TŻ-a
Stary 2011-09-10, 17:06   #41467
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Piechniak - ja ją dorwałam w Auchan - lepiej jedź do Wola Parku
poszukam w auchan, akurat mam blisko...(mam nadzieję, że będzie, bo jazda do wola parku toć to na drugim końcu miasta a ja niemobilna i bilety droooogie ale jak trzeba będzie to pojadę i kupię zapas, aby nie jeździć co chwilę...(gdyby mi nie podpasowała to zawsze mogę sprezentować siostrze ))
Stary 2011-09-10, 17:15   #41468
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Ja używam emulsji do mycia i to jedyna jak na razie odżywka, która się u mnie sprawdza. No pottersów nie próbowałam. Maska z kolei u mnie się nie sprawdza - ale mam dość specyficzny włos, więc nie ma co się kierować. Swoją drogą mam całe pudełko na zbyciu i nie wiem, co z niego zrobic
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Używałam zarówno maski jak i emulsji. Maska jest fajna, a emulsja rewelacyjna Jedna z moich ulubionych odżywek. Tania, lekka, ładnie pachnąca, nie obciążająca włosów i rewelacyjnie je nawilżająca. Emulsja Gloria to też ulubiona odżywka mojego TŻ-a
Będą zakupy
Dzięki dziewczyny
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 17:19   #41469
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
poszukam w auchan, akurat mam blisko...(mam nadzieję, że będzie, bo jazda do wola parku toć to na drugim końcu miasta a ja niemobilna i bilety droooogie ale jak trzeba będzie to pojadę i kupię zapas, aby nie jeździć co chwilę...(gdyby mi nie podpasowała to zawsze mogę sprezentować siostrze ))
Modlińska nie jest źle zaopatrzona, ale jak tam zaglądałam to nie ma - na Woli jest lepiej
Stary 2011-09-10, 17:30   #41470
Maliniarka
Zakorzenienie

Mgiełko
patrzyłam w dzienniku regeneracji Twój wpis jako usilnie namawiająca (obok naszej Demci) na metodę CG czuję się dumna i szczęśliwa z tych zmian

teraz Ty mi będziesz musiała doradzić w kwestii dyfuzora

u mnie za tydzień mija 4 m-ce z CG

Muszę powiedzieć, że bardzo służy mi mycie balsamem Pottersem aloesowym, mimo, że ma ten jeden malusi silikon (nie taki straszny, bo zmywalny wodą), chyba to mi własnie pomaga, jest dobry poślizg, łatwo wsunąć palce we włosy i masować skalp, nie plączą mi się tak włosy jak przy myciu szamponem, trochę się pieni (bez bąbelków ale jednak)
Czasem nakładam bezpośrednio, czasem stosuję metodę kubeczkową, wcześniej próbowałam też myć pianą, ale zepsuł mi się aplikator pieniący , ogólnie jestem zadowolona, a nie spodziewałam się tego
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-10 o 17:36
Stary 2011-09-10, 18:12   #41471
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
mam przepuklinę krążka międzykręgowego w odcinku L5/S1 czyli w okolicach krzyża, promieniuje na nogę, tabletki nie pomagały wcale, dopiero rehabilitacja, zabiegi i masaże oraz ćwiczenia. Jeśli masz problem z kręgosłupem to poproś od rodzinnego skierowanie do poradni/ośrodka rehabilitacyjnego, mnie to bardzo pomogło, a było już tak, że ryczałam z bólu, nie mogłam 100m do przystanku dojść, a teraz śmigam
pole magnetyczne to takie pierścienie w które wkłada się chory obszar ciała, pomaga w odbudowie tkanek, widziałam, że dużo ludzi po skręceniach i złamaniach z tego korzystało, ale też są inne sabiegi, to już musi lekarz przepisać, jakbyś miała pytania to na pw

aaaa... to w te kręgi kiedyś kolana mi wkładali myślałam, że coś nowego wymyślili, ale dzięki za info
ja mam coś podobnego jak Ty + niestabilność, tyle że w górze kręgosłupa (szyja i na wysokości zapięcia od stanika) c4/5 i c2/3 do tego bodaj th4/5 ale umiejscowienie tego th bym musiała sprawdzić na rezonansie, jestem pół roku po intensywnej rehabilitacji, było tak jak u Ciebie płacz z bólu i ogólna masakra
niestety zaczynam ostatnio znowu coś odczuwać, ehh.. jak stara babcia

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
ha...a mi się dzisiaj pokręciła tylko jedna strona głowy ... nic z nimi nie robiłam, tak po prostu przez noc...chyba winne są deszcze. i teraz mam lewą stronę 7,5 cm krótszą od prawej ...whatever
asymetryczne fryzury są na topie
Stary 2011-09-10, 18:28   #41472
katie100
Wtajemniczenie

a ja w końcu jestem z powrotem szatynką na dodatek dziś mam zero puchu na głowie
opis operacji w codzienniku o TU, a foto poniżej (foto w lewym dolnym rogu jest z lampą błyskową)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wellaton6_73.jpg (131,0 KB, 62 załadowań)
Stary 2011-09-10, 18:34   #41473
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze tak offowo w kwestii mleka...
Może dobrym pomysłem będzie mleko migdałowe?
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...gda%B3owe.html

Wychodzi na to, że same plusy z takiego mleka
Jeszcze nie próbowałam, ale właśnie mi się moczą migdałki
widziałam gdzieś na youtube jak babka robiła owsiankę na mleku migdałowym
Jak zrobisz to napisz czy dobre

Skończył mi się BD, myłam dziś babassu, podoba mi się mycie odżywką, włosy jakby mniej przetłuszczają się skalp nie swędzi, włosy czyste i nawilżone, same plusy

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 18:37   #41474
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a ja w końcu jestem z powrotem szatynką na dodatek dziś mam zero puchu na głowie
opis operacji w codzienniku o TU, a foto poniżej (foto w lewym dolnym rogu jest z lampą błyskową)
bardzo ładnie ale jako blondyneczka też mi się podobałaś Maja taka słodziuchna albo cherubinka
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-10, 18:49   #41475
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Przesliczny skręt
Stary 2011-09-10, 20:25   #41476
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Modlińska nie jest źle zaopatrzona, ale jak tam zaglądałam to nie ma - na Woli jest lepiej
aaach...a ja mam właśnie na modlińską najbliżej... no nic, powiem TŻowi, że jedziemy zareklamować jego zegarek do reduty, nie dość, że mnie podwiezie, to jeszcze będzie myślał, że ja taka dobra ...
Stary 2011-09-10, 20:30   #41477
Maliniarka
Zakorzenienie

mówiłam, że pokażę bez względu na to jak będą wyglądać wyglądają przyzwoicie nawet, chociaż chyba już bywało lepiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (83,4 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (106,7 KB, 54 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-10 o 20:31
Stary 2011-09-10, 21:17   #41478
gohs
Zakorzenienie

I znowu przegapiłam ładnych parę stron wątku

Mam ostatnio problem i niebardzo wiem z czym on się wiąże.. Ostatnio w ciągu nocy strasznie przetłuszczają mi się włosy Tak sobie skojarzyłam, że chyba od paru dni jestem lekko podziębiona i może mam stan podgorączkowy i dlatego Dziwne to i wkurzające, bo muszę częściej myć
Stary 2011-09-10, 21:27   #41479
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Też mówię rudy a nie depresyjny, ciemny jakiś na jesień czy zimę
Eee...lepiej kupić niemielone. Potem samemu w młynku niewielką ilość na bieżąco przemielić i do słoiczka, trzymać z dala od światła ja tak robię [się naczytałam, że takie lepsze], ale Rybiorek ma mielone i też Jej służy w sumie.
sluzy, wiadomo swiezo mielone jest najlepsze ale nie mam mlynka a blenderem to jest uciazliwe mielic (i nie bedzie efektu jak mlynkiem), kupuje sobie wiec gotowe, zauwazylyscie ze ono ma krotki termin waznosci? Widac firma produkujaca tez wie ze im szybciej zuzyte tym lepiej.

Katie100 bardzo ladnie wygladaja Twoje wloski, ciemny kolor jakos tak zawsze zdrowiej wyglada. Nie sa suche? Bo choc ladnie sie skrecily to na fotkach bez lampy tak jakbym suchosc widziala. No ale po farbie zawsze tak jest (albo przewaznie).

Ja robilam odrosty bo za tydzien lece do Polski na 50lecie slubu rodzicow meza i nie wypada straszyc, zrobilam tez krok w kierunku zapuszczania wlosow do rownych, podcielam solidnie scinajac ogon, boki to chyba tylko 2 cm, od razu polowa cieniowania zniknela, wiem ze tutaj preferuje sie cieniowanie ale ja jednak wole wszystkie rowne, nawet nie zwrocilam uwagi wczesniej na to ze gora mi duzo urosla i juz za 3-4 miesiace bedzie taka jak dol po obcieciu, tak wiec w styczniu bede miec boba z wszystkimi wlosami rownymi, a potem sie zobaczy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 21:33   #41480
Piechniak
Rozeznanie

przeglądałam właśnie stare gazety (zostawiam je, ze względu na ciekawe przepisy lub porady, ale w końcuzrobił się taki denerwujący stosik, więc postanowiłam przejrzeć, wyciąć co się przyda, włożyć wycinki do jakiejś teczki i resztę wyrzucić bo ile można to to trzymać ). w każdym razie w którymś starym Skarbie Rossmanna bodajże znalazłam stwierzenie, że ładnie usztywnia a przy okazji odżywia loczki łyżeczka miodu rozpuszczona w wodzie. co o tym myślicie? sądzę, że w stylizacji może być niezłe, na pewno troszkę usztywni, ale czy za bardzo nie polepi?
Stary 2011-09-10, 21:41   #41481
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
przeglądałam właśnie stare gazety (zostawiam je, ze względu na ciekawe przepisy lub porady, ale w końcuzrobił się taki denerwujący stosik, więc postanowiłam przejrzeć, wyciąć co się przyda, włożyć wycinki do jakiejś teczki i resztę wyrzucić bo ile można to to trzymać ). w każdym razie w którymś starym Skarbie Rossmanna bodajże znalazłam stwierzenie, że ładnie usztywnia a przy okazji odżywia loczki łyżeczka miodu rozpuszczona w wodzie. co o tym myślicie? sądzę, że w stylizacji może być niezłe, na pewno troszkę usztywni, ale czy za bardzo nie polepi?
W receptariuszu jest pryskadło z miodem. Zamierzam je zrobić, więc się podzielę wrażeniami jak przetestuję. Mam nadzieję, że zadziała jak naturalny lakier do włosów

A tak w ogóle, to coś fajnego dziś mi wyszło. Pewnie Ameryki nie odkryłam, ale że nie widziałam takiej metody, to mogę przekazać

Otóż mam falki, które nie chcą się sklejać w grube pasma i bywa, że wgniatanie jest katastrofą, więc dziś w ramach reanimacji popołudniowej (bo pusz było okropny ;/) nałożyłam żel lniany na sucho, ręcznie zbijając włosy w grubsze pasma i lekko je nawijając na palcu zgodnie z ich skrętem. Zostawiłam i odgniotłam suszki. Pomogło i zrobiły mi się przyzwoite falki, bez puszu i nic mi nie klapło
Ale to raczej metoda taka dla rzadkowłosych falujacych

A i jeszcze dodam, że ku memu zdumieniu po własnoręcznym docięciu kłaków w końcu warstwa spodnia zaczyna mi się podkręcać, a miejscami falować. Nie wiem, przedtem była uparcie prosta. Albo zbieg okoliczności, albo uznam, że jestem cudowną fryzjerką (Pewnie raczej to pierwsze, ale co tam )

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-09-10 o 21:43
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 00:35   #41482
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

A i jeszcze dodam, że ku memu zdumieniu po własnoręcznym docięciu kłaków w końcu warstwa spodnia zaczyna mi się podkręcać, a miejscami falować. Nie wiem, przedtem była uparcie prosta. Albo zbieg okoliczności, albo uznam, że jestem cudowną fryzjerką (Pewnie raczej to pierwsze, ale co tam )
a jak bylas obcinana? wielu fryzjerow tnie wlosy jakby je szarpali, niby maja w rece nozyczki ale tna takimi krotkimi cieciami i mnie to przypomina takie kasanie, moje wlosy po czyms takim nigdy nie sie krecily potem na koncach przez pare dni

ja zawsze po samodzielnym cieciu mam lepszy skret niz przed cieciem, po fryzjerskim cieciu nie, nawet po ostatniej wizycie u fryzjera choc ta fryzjerka jest najlepsza jaka spotkalam, owszem umylam i bylo ok ale jak sama sie podetne to zawsze mam rezultat 'wow'

tak mysle ze skoro fryzjer tnie nasze wlosy jak wlosy proste to ta technika ciecia jakos narusza strukture naszych skretow i dlatego potem wlosy musza dojsc do siebie po takich szoku, to takie luzne myslenie ale musi cos w tym byc skoro tak wiele z nas wychodzi od fryzjera w prawie prostych wlosach i depresji
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-11, 09:42   #41483
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
mówiłam, że pokażę bez względu na to jak będą wyglądać wyglądają przyzwoicie nawet, chociaż chyba już bywało lepiej
Już zapomniałam jakie śliczne

Wysuszyłam wczoraj dyfuzorem In plus - skalp nie marudzi! A rok musiałam się bez suszarki obyć WRESZCIE

A wizualnie tp nie jestem zbyt zadowolona :P Pod spodem wyszły błysczące sprężyny, na wierzchu spuszone krzywe coś Plus płaska głowa z tyłu :P
Nie umiem obsługiwać dyfuzora ;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie681.jpg (51,8 KB, 55 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 10:55   #41484
Piechniak
Rozeznanie

wczoraj po raz pierwszy nałożyłam joanne b/s z mlekiem i miodem...efekt? dziś rano obudziłam się z włosami jakby trochę ciemniejszymi i "nieświeżymi" (znaczy nie brudnymi ani tłustymi, po prostu nie wyglądają jak świeżo po praniu ) przylizem (mimo podpinania) do połowy włosów (falują dopiero od połowy długości) i część z nich jest w strąkach. tak sobie myślę, że albo nałożyłam nierównomiernie odżywkę (starałam się jak mogłam, ale niczego nie można wykluczyć, dlatego też nie rezygnuję z niej od razu, tym bardziej, że ma pięęęęękny zapach) albo jest dla mnie za ciężka. ktoś jeszcze ma takie doświadczenia z tą odżywką?
Stary 2011-09-11, 11:36   #41485
Dorcia91
Zakorzenienie

Hello
tymczasowo wróciłam do loków
więcej tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post29325382 smama juz nie wiem co o nich myśleć...

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 12:05   #41486
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
wczoraj po raz pierwszy nałożyłam joanne b/s z mlekiem i miodem...efekt? dziś rano obudziłam się z włosami jakby trochę ciemniejszymi i "nieświeżymi" (znaczy nie brudnymi ani tłustymi, po prostu nie wyglądają jak świeżo po praniu ) przylizem (mimo podpinania) do połowy włosów (falują dopiero od połowy długości) i część z nich jest w strąkach. tak sobie myślę, że albo nałożyłam nierównomiernie odżywkę (starałam się jak mogłam, ale niczego nie można wykluczyć, dlatego też nie rezygnuję z niej od razu, tym bardziej, że ma pięęęęękny zapach) albo jest dla mnie za ciężka. ktoś jeszcze ma takie doświadczenia z tą odżywką?
Ja Dla mnie jest za ciężka - razem z żelem daje niezłe przylizanie. Ja jej używam jako d/s mieszając Rossmanowską z Babassu (mieszanka własna) - efekt boski
Stary 2011-09-11, 12:31   #41487
Piechniak
Rozeznanie

to znaczy, że to nie moja wina . chyba spróbuję, akurat mam tę isanę. masz jakieś stałe proporcje? a może można ją też wykorzystać jako bazę do maseczki miodowej? żal wyrzucać nowootwartą butelkę...
Stary 2011-09-11, 12:59   #41488
201605090956
Konto usunięte

Zazwyczaj daję pół na pół
Stary 2011-09-11, 13:43   #41489
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Hello
tymczasowo wróciłam do loków
więcej tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post29325382 smama juz nie wiem co o nich myśleć...

dziekuje za komplemencik, niestety moj maz nie podziela zachwytu, nie znosi krotkich wlosow i wczoraj jak zobaczyl podciecie to sie zdenerwowal i mowi ze ja jestem niezdecydowana niby zapuszczam a tu ciagle tne, probowalam mu wyjasnic ze trudno znalezc fryzjera ktory wie jak ciac krecone, nawet ta fryzjerka z Dublina tnie na mokro, potem suszy na szczotce aby sprawdzic czy sciela dobrze, a ja nie bede suszyc na szczotce bo to bez sensu, chce umyc i zostawic do wysuszenia lub ewentualnie dosuszyc suszarka z dyfuzorem, a wtedy juz uloza sie inaczej, jakbym teraz poszla podciac znow bede miec podcieniowane itd itd. Moj maz patrzyl na mnie po tym wywodzie i mowi: no to trzeba je ciac na sucho. Wyjasnilam ze problem w tym ze fryzjerzy nie umia i sie nie zgadzaja ciac na sucho. Podsumowalam ze w koncu to ja mam sie czuc dobrze wiec temat zakonczony ale chwilowo maz sie na boczy za ciecie

A Twoje wloski sa bardzo ladne tylko wydaje mi sie ze jest susz i dlatego puch na czubku, i wydaje mi sie ze prawa strona kreci sie lepiej niz lewa, w ogole tyl lepiej sie kreci niz boki. Jak je prostujesz? Prostownica czy jakos bezpieczniej?
Ja bym popracowala nad nawilzeniem, one moga duzo ale sa jak po torturach i skret jest taki nieregularny, balaganiarski. Ale ogolnie mnie sie podobaja (przypominaja mi moje przed cieciem i CG)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-11, 13:59   #41490
nusia114
Zadomowienie

Hej
Chciałam wam coś powiedzieć mianowicie na początku zmiany pielęgnacji oglądałam zdjęcia włosów dziewczyn sprzed CG i efekty, jakie osiągnęły dzięki zmianie pielęgnacji i większość robiła niesamowite wrażenie, różnica była bardzo widoczna. Przez to, że widziałam jak zmieniły się niektórym z was włosy, tego samego oczekiwałam od swoich, no i czekałam na to i czekałam... Ale się nie doczekałam, dlaczego? Z prostej przyczyny, po prostu ja przed przyjściem tu miałam już wiele dobrych nawyków, np: czesałam włosy jedynie kiedy były mokre, nie suszyłam ich suszarkę, nie tarłam ich ręcznikiem tylko odciskałam, ostatnie płukanie robiłam zimną wodą, na koniec nakładałam żel i nie dotykałam włosów do wyschnięcia. W sumie zmieniłam tylko kosmetyki i przerzuciłam się na koszulkę do odciskania zamiast ręcznika. Efekt jest taki, że włosy ładniej się teraz kręcą, na pewno są zdrowsze no i można ich dotknąć (wcześniej były sztywne i szorstkie od żelu). Efekt byłby powalający gdybym przed CG włosy czesała, nie używała stylizatora itd. Wtedy dopiero różnica powalałaby na kolana

Dużą włosową różnicę można zobaczyć jedynie porównując włosy z czasów kiedy dopiero co przestałam katować je 24 na dobę gumką i zaczęłam je akceptować, nosić rozpuszczone i uczyć się je układać
Dlatego też pokażę wam zdjęcia sprzed jakiś 3-4 lat -> 4 pierwsze zdjęcia, później moje włosy stopniowo wyglądały trochę lepiej, co widać na zdj 5 i 6, potem zdj.7 czyli sam początek CG (przekłamane, bo z fleszem) , no i zdjęcie najbardziej aktualne, czyli 8 (tu już włosy i tak któryś dzień po myciu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNV80773.jpg (89,2 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV81154.jpg (85,0 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV82417.jpg (66,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV82419.jpg (54,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zima 09-10 2.jpg (142,7 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg listopad 2010 2.jpg (21,2 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg VI.11.jpg (61,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110908222.jpg (127,7 KB, 111 załadowań)

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości