|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Mam już cieniowane, tylko te przy twarzy chciałabym zostawić bo gdy są krótsze to wychodzą mi z gumki. Moje włosy nie są grube tak jak niektórych, więc dużego efektu ciążenia nie ma.
Jeszcze się trochę pozastanawiam, jak coś wymyślę to w trakcie powrotu do domu ze szkoły wstąpię do fryzjera, którego dziś widziałam bo po jakimś czasie jednak zrezygnuję, więc jeśli postanowię, że obcinam to muszę iść od razu
|
|
|
|
#41432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę spuszone, a poza tym Cytat:
tylko trochę temat nam się rozwlekłCytat:
![]() przez Was miałam dzisiaj już z 4 razy ochotę umyć włosy, ale wolę jutro wytwałam...może nałożę coś sobie na noc rzadko mi się zdarza...ostatnio wcale nie olejuję...ukisiłam żel lniany, wykipiał mi i się ulało na płytę grzewczą, ze szklanki wody wyszło mi pół szklanki żelu bez smaku ale dobre i wcale nie obrzydliwe jak się tego spodziewałam, staram się rozgryzać, bo tak to przelecą na wylot
|
|
|
#41433 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Piękny masz ten rudy! (ja takiego odcienia henną nigdy nie uzyskam, za ciemne miałam wyjściowe). Mnie tam się wydaje,że ciemny zimą może wygladać przygnębiająco, ale to zależy od karnacji. Przy śniadej może ok, ale przykładowo z moją jasną- trochę trupio (stylistyka gotyk czy emo nie bardzo mi odpowiada )---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Ja za pierwszym gotowaniem spróbowalam, ale wstydziłam się przyznać , bo mi smakowały![]() Dziś na noc olej, chociaż TZ wrócił i będzie marudził,że znów w turbanie do łóżka się pakuję..
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-09 o 20:38 |
||
|
|
|
#41434 | ||
|
Zakorzenienie
|
O matko prawie 5 stron do nadrobienia!
no nic bede twarda... i tak mi paznokcie schną... zmiana nieziemska... po prostu oooo jał... no nadziwic się nie moge ile zdziałal dyfuzor !!! Bo to chyba nie tyle kosmetyki co wlasnie sposob suszenia. No z tym zdjęciem to koniecznie do dziennika regeneracji bo jak soie przypomnę Twoje wloski na poczatku to niebo a ziemia! ooooooo i jest nasza Malinka - witaj pokazuj włosy.. (no chyba, że za dwie strony zobaczę mam jeszcze ze 3 do nadrobienia )Cytat:
podoba mi sie to ciecie, ale nie mam zmyslu fryzjerskiego więc nie wiem zy technicznie dobrze czy cos... Z wyglądu jest ok nie płącz tam juz nad nimi ![]() Cytat:
myje je normalnnie jak w CG zawsze ale suszę głową w dół bez dyfuzora w taki sposób ze wychodza niemal proste. Tez się zastanawiałam czy mogę się narazać im robiąc ak, czy ma to dla nich negatywny wpływ - i nie wiem na razie ![]() Jak tak poczytałam o dietach i ich wpływie o którym piszecie... to ja chyba powinnam umrzec jakis czas temu... A juz na pewno powinnam byc łysa... Nie stosuje zadnych suplementów i zle się odzywiam.. Jak już jem to i wieprzowinę i tylko biała mąkę, sporo słodzę, mało warzyw i owoców. A jak jestem zabiegana to potrafie zapomniec ze jeszcze nic nie jadłam... i jem wtedy sniadanio-obiado-kolacje. Musze postarać się zmienic trochę dietę ale lata przyzwyczajen robią swoje... Może jak zamieszkam sama to bedzie trochę inaczej. Co co ziarek lnianych to trochę oślizgłe są, ale mielone moży byłyby ok... Co do beretów to ja też mam coś takiego... w załaczniku jest. Mam też taki czerwony teraz. (ps widac nawet odrobine moich "czerwonych" niegdyś włosów)
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-09 o 20:58 |
||
|
|
|
#41435 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie Ci w nim! Marzy mi się taki odcień ale rudy raczej mi nie pasuję![]() To jesteśmy już trzy za rudym ![]() Cytat:
Też miałam umyć włosy jutro ale okazało się, że jutro rano mam wyjście więc musiałam dziś. Oczywiście zrobiłam to z przyjemnością ![]() Nałożyłam olejek dla mam Babydream na jakieś 2.5h. Nie pamiętałam jak włosy zareagowały na nią kiedyś więc postanowiłam spróbować jeszcze raz. Myślę, że włosy go polubiły Na koniec do żelu artiste dodałam 3 krople oleju kokosowego. Trochę bałam się przeciążenia ale efekt jest fajny. Są trochę cięższe ale podobają mi się![]() Muszę zainwestować w dyfuzor... w końcu
|
||||
|
|
|
#41436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czym chcesz maznąć na sucho? Nie wolisz to nałożyć na mokre i wtedy wysuszyć? Ja bym też to czesanie na sucho wykreśliła.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#41437 |
|
ma zielone pojęcie
|
Jeżeli chodzi o zimowe nakrycia głowy to ja sobie chwalę komin. Nie ma niczego lepszego. Raz, że świetnie w nim wyglądam, a dwa, że nie niszczy fryzury
![]() Dlatego myślałam o założeniu nowego wątku - o wpływie diety na włosy.
|
#41438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.moda.net.pl/dodatki/komin-mkm
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2011-09-09 o 21:56 |
|
|
|
|
#41439 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też ja też za rudym!
Cytat:
Tylko, że chyba blisko 100zł chyba chce za takie cudo...
|
|
#41440 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#41441 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz obmyślam plan przyspieszania porostu, już część wdrożyłam w życie ;DAle tak czysto teoretycznie, jeśliby suszyć np. zimnym powietrzem, to chyba nie byłoby rozpaczy? Hm no nie wiem. Cytat:
Z tym, że niestety sporo się nachorowałam z powodu złego odżywiania, ale długo nie miałam tej świadomości. Dopiero od roku zgłębiam temat i ciągle czegoś nowego się uczę. Cytat:
Generalnie to jak włosy mam prostsze, to tego obciążenia tak nie widać, natomiast jak mam nieprzygładzone falki, to rzuca się w oczy każdy strąk. W zasadzie to często nakładałam na proste włosy coś na sucho (odżywkę jakąś b/s w małej ilości tak np.), bo mi się zawsze końce puszyły. A z tym czesaniem to dlatego, że jak nie przyczeszę to często lubią mi się robić takie cosie jak Koroniewska ma tutaj: http://zyciegwiazd.onet.pl/289461,4,...ws_detail.html W ogóle często mi coś takiego wyłazi, a mi się to akurat nie podoba, przynajmniej na moich kłakach. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
Jeszcze nie ma sezonu, ale w zeszłym roku było mnóstwo kominów robionych ręcznie lub maszynowo i większość projektantów robi na zamówienie Ceny to inna bajka
|
||||
|
|
|
#41442 |
|
Zadomowienie
|
Chętnie pokazałbym Wam mój beret (któremu jestem wierna już od dwóch lat
), ale mam go schowanego razem z zimowymi ubraniami. Kiedy zacznie się sezon na nakrycia głowy (oby jak najpóźniej) to chętnie go sfotografuję. Przeszukałam nawet zdjęcia na komputerze i okazało się, że na żadnym nie mam beretu:/ |
|
|
|
#41443 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a nie depresyjny, ciemny jakiś na jesień czy zimę ![]() Eee...lepiej kupić niemielone. Potem samemu w młynku niewielką ilość na bieżąco przemielić i do słoiczka, trzymać z dala od światła ja tak robię [się naczytałam, że takie lepsze], ale Rybiorek ma mielone i też Jej służy w sumie.
|
|
|
|
|
#41444 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dlatego chcę podciąć, może łatwiej mi będzie je odżywić i będą sobie rosnąć już w lepszej formie. Nie znalazłam też idealnych kosmetyków na lato, w zimie dobrze sprawdza mi się Isana z babasu, choć skudlone trochę i tak są
|
|
|
|
#41445 |
|
Zakorzenienie
|
widzę zimowy temat trwa
ja również zaprzyjaźniłam się z beretem MgielkaM - zakupiłam artiste fioletową na Twoją cześć dziś testy
|
#41446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- możesz powiedzieć o tym coś więcej? (mam kłopoty z szyjnym... )
|
|
|
|
|
#41447 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze tak offowo w kwestii mleka...
Może dobrym pomysłem będzie mleko migdałowe? http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...gda%B3owe.html Wychodzi na to, że same plusy z takiego mleka ![]() Jeszcze nie próbowałam, ale właśnie mi się moczą migdałki
|
|
|
|
#41448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41449 |
|
Konto usunięte
|
Wracam po przerwie - oczywiście do nadrobienia mam masę
![]() Pytanko: znacie jakieś coś do b/s ale bardzo lekkie (lżejsze od Joaśki z miodem)? Miodowa daje mi przyklep Dwa, zrezygnowałam z weekendowego mycia, dzięki czemu skalp wypoczywa i się dobrze czuje (na szczęście nigdzie nie wychodzę )Aoirghe - znasz kolejny zamiennik dla krowiego nabiału... Migdałki mają też dużo wapnia Ja krowiego nie mogę - uczulenie na kazeinę, o przebiegu żołądkowo - jelitowym
Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-09-10 o 12:24 |
|
|
|
#41450 |
|
Wtajemniczenie
|
na Dukanie wytrwałam całe 1,5 dnia, to jest koszmar a nie dieta brr
|
|
|
|
#41451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie się dziś żel nie udał, za rzadki wyszedł(gotowałam przepisowe 15 min. -a zwykle dłuzej, bo zapominałam) i trudno go nałożyć, bo wszystko przecieka. Dałam wydawało się sporo, a wyschnięciu- pusz,busz&susz. Nie bardzo było nawet co odgniatać... Zatem to głównie żel lniany dawał dotychczas ładny efekt. Chyba że winny biovax, użyty jako d/s zamiast garniera avokado, który mi się skończył. Dołożyłam drugą dawkę żelu, zobaczymy, czy to cos poprawi.
|
|
#41452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#41453 |
|
Zakorzenienie
|
Żel, stylizujący, aloesowy lub lniany
|
|
|
|
#41454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny berecik, widzę, że czarno-czarna jesteś jak zwykle ![]() mam przepuklinę krążka międzykręgowego w odcinku L5/S1 czyli w okolicach krzyża, promieniuje na nogę, tabletki nie pomagały wcale, dopiero rehabilitacja, zabiegi i masaże oraz ćwiczenia. Jeśli masz problem z kręgosłupem to poproś od rodzinnego skierowanie do poradni/ośrodka rehabilitacyjnego, mnie to bardzo pomogło, a było już tak, że ryczałam z bólu, nie mogłam 100m do przystanku dojść, a teraz śmigam ![]() pole magnetyczne to takie pierścienie w które wkłada się chory obszar ciała, pomaga w odbudowie tkanek, widziałam, że dużo ludzi po skręceniach i złamaniach z tego korzystało, ale też są inne sabiegi, to już musi lekarz przepisać, jakbyś miała pytania to na pw Cytat:
widziałam w codzienniku ![]() i ten kolor! ach a ja jestem po praniu kudełków wczoraj nałożyłam żel aloesowy na skalp, hydrolat rozmarynowy, mleczko jedwabne z keratyną, a na koniec trochę kremiku z biedry na długość i tak spałam -dzisiaj na pół godziny Amlę (łyżeczkę) -zmyłam ODŻYWKĄ (Balsam Potter's aloesowy) ja, która uwielbiam pławić się w szamponowej pianie -zrobiłam sobie odżywko-maskę d/s pierwszy raz chyba (2 łyżeczki jogurtu greckiego, łyżeczka miodu, Isana z Babassu na oko) -tyci Joaśki len i rumianek b/s -w odsączone włosy żel lniany+hydrolat rozmarynowy+żel HA z B5 i alantoiną chyba za dużo nowych sposobów na raz, jeśli coś zaszkodzi/pomoże nie będę wiedziała co to było
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-10 o 14:46 |
||
|
|
|
#41455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() apropo tego pola magnetycznego pierwszy raz spotykam się, żeby komuś cokolwiek pomogło dla mnie to ściema jak się patrzy, podobnie jak reszta zabiegów fizykoterapeutycznych, oprócz elektroterapii fakt w literaturze można spotkać się z szeregiem pozytywnych skutków jakie przynosi (łącznie z obniżeniem ciśnienia tętniczego i przyspieszenia metabolizmu), ale jakoś z całych studiów fizjoterapeutycznych wolę stricte leczenie ruchem ![]() a pole magnetyczne podobnie jak laser zawsze i wszędzie przepisują
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-09-10 o 14:48 |
|
|
|
|
#41456 |
|
Konto usunięte
|
Anoska - dzięki - zaopatrzę się
![]() Ja w pole wierzę, bo każdy (fizyka) ma pole magnetyczne. Podobno ziemia ma się przemagnesować w 2012 i to się kryje pod słowem "koniec świata" - wiem od taty z umysłem mocno ścisłym (pan Inżynier) - nic groźnego
|
|
|
|
#41457 |
|
Rozeznanie
|
ha...a mi się dzisiaj pokręciła tylko jedna strona głowy
... nic z nimi nie robiłam, tak po prostu przez noc...chyba winne są deszcze. i teraz mam lewą stronę 7,5 cm krótszą od prawej ...whatever ![]() mam pytanie...bo tak się rozejrzałam jeszcze raz po FAQu...i doszłam do wniosku, że coś źle zrozumiałam. piszecie o wymienianiu odżywek ale ja do tej pory uznałam, że to chodzi o to: skończ jedną odżywką i kup inną...i że inaczej odżywka nie zadziała, bo trzeba ją stosować regularnie...a tu chyba chodzi o to, żeby je wymieniać: przy jednym myciu jedna, przy drugim inna..., tak? i czy to znaczy, że moja dotychczasowa pielęgnacja była bezużyteczna ?
|
|
|
|
#41458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojemu wujkowi też pomogło po złamaniu (a ma ponad 70 lat, więc ciężej o regenerację) ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
nie pleć ![]() mnie się wydaje, że dobrze zmieniać, sprawdzać jak włosy reagują...ale to nie znaczy, że jeśli używałaś jednej odżywki to zrobiłaś im krzywdę ![]() można patrzeć na to jak na dietę, w której potrzebna jest różnorodność nie jojcz, tylko dokup sobie coś jeszcze albo próbuj jakieś domowe sposoby dołączyć (co tam masz w lodówce i w szafkach w kuchni)
|
|
|
#41459 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, używała któraś z Was emulsji Glorii? Albo maski? Bo dziś przez przypadek trafiłam na emulsję w małym kiosku na bazarze ale było chwilowo zamknięte więc nie mogłam zapytać czy jest może maska. Emulsja akurat była na wystawie, dlatego ją zauważyłam. Słyszałam, że maska jest dobra jako podstawa do masek. Zabawnie to brzmi
w sensie jako baza do mieszania z nią różnych składników
|
|
|
|
#41460 |
|
Konto usunięte
|
pati_bc - bardzo dobre są obie - niestety nie dla mnie, bo mają perfidnie uczulający mnie konserwant
Poza tym nie obciążają, dobrze nawilżają i odżywiają. Emulsja ma smieszny zielony kolor. Zgodna z CG, polecam obie Do mycia można użyć Emulsji - jest lekka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

Są b długie i pewnie ciężkie
bo po jakimś czasie jednak zrezygnuję, więc jeśli postanowię, że obcinam to muszę iść od razu 
Co najwyżej nazwę i skład. To on
bez smaku ale dobre i wcale nie obrzydliwe jak się tego spodziewałam, staram się rozgryzać, bo tak to przelecą na wylot
Piękny masz ten rudy! (ja takiego odcienia henną nigdy nie uzyskam, za ciemne miałam wyjściowe). Mnie tam się wydaje,że ciemny zimą może wygladać przygnębiająco, ale to zależy od karnacji. Przy śniadej może ok, ale przykładowo z moją jasną- trochę trupio (stylistyka gotyk czy emo nie bardzo mi odpowiada

Ale wypatrzyłam nauszniki tego typu , zakładane pod włosy. Są też takie całe puszyste, miśkowate, ponoć strasznie ciepłe.
Dwa, zrezygnowałam z weekendowego mycia, dzięki czemu skalp wypoczywa i się dobrze czuje (na szczęście nigdzie nie wychodzę
)
Ja krowiego nie mogę - uczulenie na kazeinę, o przebiegu żołądkowo - jelitowym