Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1382 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 19:45   #41431
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Nie tnij, ale podcieniować czemu nie Są b długie i pewnie ciężkie
Mam już cieniowane, tylko te przy twarzy chciałabym zostawić bo gdy są krótsze to wychodzą mi z gumki. Moje włosy nie są grube tak jak niektórych, więc dużego efektu ciążenia nie ma.
Jeszcze się trochę pozastanawiam, jak coś wymyślę to w trakcie powrotu do domu ze szkoły wstąpię do fryzjera, którego dziś widziałam bo po jakimś czasie jednak zrezygnuję, więc jeśli postanowię, że obcinam to muszę iść od razu
Stary 2011-09-09, 20:20   #41432
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Miałam dodać zdjęcia, ok, dodam ale nie jest to świetna jakość i widoczność, samemu jednak trochę trudno. Kupiłam dziś olejek do włosów, nie napisze wam z czego się zawiera po zmyłam napisy zmywaczem do paznokci bo buteleczka była otłuszczona Co najwyżej nazwę i skład. To on https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-hair-oil.html
ale poobracać mogłaś

trochę spuszone, a poza tym

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A jest jakiś wątek o wpływie diety na włosy? Bo tam by można przenieść ten dietowy offtop
ale to dobry wątek na mówienie o wpływie NA WŁOSY tylko trochę temat nam się rozwlekł
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad kupieniem indygo i przefarbowaniem się na ciemno, bo jakoś do jesienno zimowej aury zupełnie mi czerwień nie pasuje. Ale z drugiej strony jak zrobi się cieplej to znowu mi się zachcę czegoś żywego. Sama nie wiem...
zostaw rudziaki

przez Was miałam dzisiaj już z 4 razy ochotę umyć włosy, ale wolę jutro wytwałam...może nałożę coś sobie na noc rzadko mi się zdarza...ostatnio wcale nie olejuję...

ukisiłam żel lniany, wykipiał mi i się ulało na płytę grzewczą, ze szklanki wody wyszło mi pół szklanki żelu , a teraz postanowiłam pierwszy raz spróbować tych ziarenek...i są dobre bez smaku ale dobre i wcale nie obrzydliwe jak się tego spodziewałam, staram się rozgryzać, bo tak to przelecą na wylot
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:37   #41433
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Zastanawiam się nad kupieniem indygo i przefarbowaniem się na ciemno, bo jakoś do jesienno zimowej aury zupełnie mi czerwień nie pasuje. Ale z drugiej strony jak zrobi się cieplej to znowu mi się zachcę czegoś żywego. Sama nie wiem...
Nie zmieniaj Piękny masz ten rudy! (ja takiego odcienia henną nigdy nie uzyskam, za ciemne miałam wyjściowe). Mnie tam się wydaje,że ciemny zimą może wygladać przygnębiająco, ale to zależy od karnacji. Przy śniadej może ok, ale przykładowo z moją jasną- trochę trupio (stylistyka gotyk czy emo nie bardzo mi odpowiada)

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

zostaw rudziaki

ukisiłam żel lniany, wykipiał mi i się ulało na płytę grzewczą, ze szklanki wody wyszło mi pół szklanki żelu , a teraz postanowiłam pierwszy raz spróbować tych ziarenek...i są dobre bez smaku ale dobre i wcale nie obrzydliwe jak się tego spodziewałam, staram się rozgryzać, bo tak to przelecą na wylot
O, malina też za rudym obstaje!

Ja za pierwszym gotowaniem spróbowalam, ale wstydziłam się przyznać, bo mi smakowały Nawet chciałam zjadać trochę,zamiast wyrzucać, ale pomyślałam,ze takie wygotowane to chyba nie mają wiele wartosci. Zatem kupiłam mielone odtłuszczone (podczytałam rozmowę Rybiorka z DMkAnią) i dodaję do serków i jogurtów

Dziś na noc olej, chociaż TZ wrócił i będzie marudził,że znów w turbanie do łóżka się pakuję..

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-09-09 o 20:38
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:57   #41434
MgielkaM
Zakorzenienie

O matko prawie 5 stron do nadrobienia!
no nic bede twarda... i tak mi paznokcie schną...

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Pokaże wam, jak zmieniło się napuszenie włosów w ciągu tego miesiąca
zmiana nieziemska... po prostu

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Jezusie Wysuszyłam włosy dyfuzorem po raz pierwszy od zmiany pielęgnacji
oooo jał... no nadziwic się nie moge ile zdziałal dyfuzor !!! Bo to chyba nie tyle kosmetyki co wlasnie sposob suszenia. No z tym zdjęciem to koniecznie do dziennika regeneracji bo jak soie przypomnę Twoje wloski na poczatku to niebo a ziemia!

Cytat:
proszę mnie przygarnąć z powrotem
ooooooo i jest nasza Malinka - witaj pokazuj włosy.. (no chyba, że za dwie strony zobaczę mam jeszcze ze 3 do nadrobienia )

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A w ogóle miałam pokazać moje cięcie No cóżżżż... Zdecydowanie nie lubię krótkich włosów. No i chociaż bardzo się staralam, to jednak przycięło mi się za krótko
mi sie wydaje ze jest fajnie podoba mi sie to ciecie, ale nie mam zmyslu fryzjerskiego więc nie wiem zy technicznie dobrze czy cos... Z wyglądu jest ok nie płącz tam juz nad nimi

Cytat:
Ktoś pytał o coś podobnego, nie wiem kto, ale może się zdarzyć, że np. nie będę mieć czasu na cały proces wyprowadzania falek i pozostanie mi szybkie suszenie. Czyli jak wysuszę na średnio ciepłym nawiewie, przeczeszę szerokim grzebieniem na sucho, macnę czymś na sucho b/s, to tragedii nie będzie, prawda? Tragedii w sensie krzywdy dla włosów.
to chyba ja pytalam bo czasem suszę swoje na :proste" - nigdy tak na prawde proste nie są... no ale.
myje je normalnnie jak w CG zawsze ale suszę głową w dół bez dyfuzora w taki sposób ze wychodza niemal proste. Tez się zastanawiałam czy mogę się narazać im robiąc ak, czy ma to dla nich negatywny wpływ - i nie wiem na razie

Jak tak poczytałam o dietach i ich wpływie o którym piszecie... to ja chyba powinnam umrzec jakis czas temu... A juz na pewno powinnam byc łysa... Nie stosuje zadnych suplementów i zle się odzywiam.. Jak już jem to i wieprzowinę i tylko biała mąkę, sporo słodzę, mało warzyw i owoców. A jak jestem zabiegana to potrafie zapomniec ze jeszcze nic nie jadłam... i jem wtedy sniadanio-obiado-kolacje.
Musze postarać się zmienic trochę dietę ale lata przyzwyczajen robią swoje... Może jak zamieszkam sama to bedzie trochę inaczej.

Co co ziarek lnianych to trochę oślizgłe są, ale mielone moży byłyby ok...

Co do beretów to ja też mam coś takiego... w załaczniku jest. Mam też taki czerwony teraz. (ps widac nawet odrobine moich "czerwonych" niegdyś włosów)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02188.jpg (48,7 KB, 46 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-09 o 20:58
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:00   #41435
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
chyba tak postanowil sie ze mna zaprzyjaznic na przekor bo wszyscy mu mowili ze jestem zolza (poznalismy sie w pracy), a po pol roku znajomosci okazalo sie ze oba jestesmy takie wredne typkitylko ze moj maz potrafi byc dyplomata
Ciągło swój do swego

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Miałam dodać zdjęcia, ok, dodam ale nie jest to świetna jakość i widoczność, samemu jednak trochę trudno. Kupiłam dziś olejek do włosów, nie napisze wam z czego się zawiera po zmyłam napisy zmywaczem do paznokci bo buteleczka była otłuszczona Co najwyżej nazwę i skład. To on https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-hair-oil.html
Ładniutkie

Cytat:
Zostaw rudy Pięknie Ci w nim! Marzy mi się taki odcień ale rudy raczej mi nie pasuję

Cytat:

zostaw rudziaki
To jesteśmy już trzy za rudym

Cytat:
przez Was miałam dzisiaj już z 4 razy ochotę umyć włosy, ale wolę jutro wytwałam...może nałożę coś sobie na noc rzadko mi się zdarza...ostatnio wcale nie olejuję...
Znam to uczucie

Też miałam umyć włosy jutro ale okazało się, że jutro rano mam wyjście więc musiałam dziś. Oczywiście zrobiłam to z przyjemnością
Nałożyłam olejek dla mam Babydream na jakieś 2.5h. Nie pamiętałam jak włosy zareagowały na nią kiedyś więc postanowiłam spróbować jeszcze raz. Myślę, że włosy go polubiły Na koniec do żelu artiste dodałam 3 krople oleju kokosowego. Trochę bałam się przeciążenia ale efekt jest fajny. Są trochę cięższe ale podobają mi się
Muszę zainwestować w dyfuzor... w końcu
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:43   #41436
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Ktoś pytał o coś podobnego, nie wiem kto, ale może się zdarzyć, że np. nie będę mieć czasu na cały proces wyprowadzania falek i pozostanie mi szybkie suszenie. Czyli jak wysuszę na średnio ciepłym nawiewie, przeczeszę szerokim grzebieniem na sucho, macnę czymś na sucho b/s, to tragedii nie będzie, prawda? Tragedii w sensie krzywdy dla włosów.
Dobrze byłoby przed suszeniem zabezpieczyć czymś włosy, ale z kolei piszesz, że odzywki mocno Cię obciążają, hmmm
A czym chcesz maznąć na sucho?
Nie wolisz to nałożyć na mokre i wtedy wysuszyć?
Ja bym też to czesanie na sucho wykreśliła.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:48   #41437
Chatul
ma zielone pojęcie

Jeżeli chodzi o zimowe nakrycia głowy to ja sobie chwalę komin. Nie ma niczego lepszego. Raz, że świetnie w nim wyglądam, a dwa, że nie niszczy fryzury

Cytat:
ale to dobry wątek na mówienie o wpływie NA WŁOSY tylko trochę temat nam się rozwlekł
Dlatego myślałam o założeniu nowego wątku - o wpływie diety na włosy.
Stary 2011-09-09, 21:54   #41438
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli chodzi o zimowe nakrycia głowy to ja sobie chwalę komin. Nie ma niczego lepszego. Raz, że świetnie w nim wyglądam, a dwa, że nie niszczy fryzury
O, a jak to wyglada? Czy masz coś takiego, czy jakiś inny? Nie przygniata Ci włosów?
http://www.moda.net.pl/dodatki/komin-mkm

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2011-09-09 o 21:56
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:54   #41439
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
To jesteśmy już trzy za rudym
ja też ja też za rudym!

Cytat:
ooo właśnie, w to musze zainwestować w tym roku. Moja pani od beretów mi może zrobi.... Tylko, że chyba blisko 100zł chyba chce za takie cudo...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:57   #41440
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
O, a jak to wyglada? Czy masz coś takiego, czy jakiś inny? Nie przygniata Ci włosów?
http://www.moda.net.pl/dodatki/komin-mkm
Podobny mam. Nie przygniata włosów

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ooo właśnie, w to musze zainwestować w tym roku. Moja pani od beretów mi może zrobi.... Tylko, że chyba blisko 100zł chyba chce za takie cudo...
Ja rok temu kupiłam gotowy komin za równo 50 zł
Stary 2011-09-09, 23:24   #41441
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:

mi sie wydaje ze jest fajnie podoba mi sie to ciecie, ale nie mam zmyslu fryzjerskiego więc nie wiem zy technicznie dobrze czy cos... Z wyglądu jest ok nie płącz tam juz nad nimi

to chyba ja pytalam bo czasem suszę swoje na :proste" - nigdy tak na prawde proste nie są... no ale.
myje je normalnnie jak w CG zawsze ale suszę głową w dół bez dyfuzora w taki sposób ze wychodza niemal proste. Tez się zastanawiałam czy mogę się narazać im robiąc ak, czy ma to dla nich negatywny wpływ - i nie wiem na razie
Dzięki Teraz obmyślam plan przyspieszania porostu, już część wdrożyłam w życie ;D

Ale tak czysto teoretycznie, jeśliby suszyć np. zimnym powietrzem, to chyba nie byłoby rozpaczy? Hm no nie wiem.

Cytat:
Jak tak poczytałam o dietach i ich wpływie o którym piszecie... to ja chyba powinnam umrzec jakis czas temu... A juz na pewno powinnam byc łysa... Nie stosuje zadnych suplementów i zle się odzywiam.. Jak już jem to i wieprzowinę i tylko biała mąkę, sporo słodzę, mało warzyw i owoców. A jak jestem zabiegana to potrafie zapomniec ze jeszcze nic nie jadłam... i jem wtedy sniadanio-obiado-kolacje.
Musze postarać się zmienic trochę dietę ale lata przyzwyczajen robią swoje... Może jak zamieszkam sama to bedzie trochę inaczej.

)
Pocieszę Cię, że ja też powinnam umrzeć dawno temu, a jakoś się trzymam Z tym, że niestety sporo się nachorowałam z powodu złego odżywiania, ale długo nie miałam tej świadomości. Dopiero od roku zgłębiam temat i ciągle czegoś nowego się uczę.

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Dobrze byłoby przed suszeniem zabezpieczyć czymś włosy, ale z kolei piszesz, że odzywki mocno Cię obciążają, hmmm
A czym chcesz maznąć na sucho?
Nie wolisz to nałożyć na mokre i wtedy wysuszyć?
Ja bym też to czesanie na sucho wykreśliła.
A to ma być odżywka z silikonami czy zdecydowanie bez?
Generalnie to jak włosy mam prostsze, to tego obciążenia tak nie widać, natomiast jak mam nieprzygładzone falki, to rzuca się w oczy każdy strąk. W zasadzie to często nakładałam na proste włosy coś na sucho (odżywkę jakąś b/s w małej ilości tak np.), bo mi się zawsze końce puszyły.
A z tym czesaniem to dlatego, że jak nie przyczeszę to często lubią mi się robić takie cosie jak Koroniewska ma tutaj: http://zyciegwiazd.onet.pl/289461,4,...ws_detail.html
W ogóle często mi coś takiego wyłazi, a mi się to akurat nie podoba, przynajmniej na moich kłakach.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Podobny mam. Nie przygniata włosów

Ja rok temu kupiłam gotowy komin za równo 50 zł
Dużo ręcznie robionych kominów jest w galeriach np haloart: http://www.haloart.pl/maksi-tuba-,15263.html

Jeszcze nie ma sezonu, ale w zeszłym roku było mnóstwo kominów robionych ręcznie lub maszynowo i większość projektantów robi na zamówienie
Ceny to inna bajka
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 23:51   #41442
malgosia86
Zadomowienie

Chętnie pokazałbym Wam mój beret (któremu jestem wierna już od dwóch lat), ale mam go schowanego razem z zimowymi ubraniami.
Kiedy zacznie się sezon na nakrycia głowy (oby jak najpóźniej) to chętnie go sfotografuję.

Przeszukałam nawet zdjęcia na komputerze i okazało się, że na żadnym nie mam beretu:/

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 00:22   #41443
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
O, malina też za rudym obstaje!

Ja za pierwszym gotowaniem spróbowalam, ale wstydziłam się przyznać, bo mi smakowały Nawet chciałam zjadać trochę,zamiast wyrzucać, ale pomyślałam,ze takie wygotowane to chyba nie mają wiele wartosci. Zatem kupiłam mielone odtłuszczone (podczytałam rozmowę Rybiorka z DMkAnią) i dodaję do serków i jogurtów
Też mówię rudy a nie depresyjny, ciemny jakiś na jesień czy zimę
Eee...lepiej kupić niemielone. Potem samemu w młynku niewielką ilość na bieżąco przemielić i do słoiczka, trzymać z dala od światła ja tak robię [się naczytałam, że takie lepsze], ale Rybiorek ma mielone i też Jej służy w sumie.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 07:51   #41444
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
ale poobracać mogłaś

trochę spuszone, a poza tym
Właśnie dlatego chcę podciąć, może łatwiej mi będzie je odżywić i będą sobie rosnąć już w lepszej formie. Nie znalazłam też idealnych kosmetyków na lato, w zimie dobrze sprawdza mi się Isana z babasu, choć skudlone trochę i tak są
Stary 2011-09-10, 09:14   #41445
anoska
Zakorzenienie

widzę zimowy temat trwa ja również zaprzyjaźniłam się z beretem z racji, że u mnie góra jest falowana albo prosta to nic mi się nie odkształca i jest git

MgielkaM - zakupiłam artiste fioletową na Twoją cześć dziś testy
Stary 2011-09-10, 09:40   #41446
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Cześć
Mój ostatni dzień w pracy Więc się od razu pożeganm, wracam za trzy tygodnie. Nie piszcie za dużo, żebym mogła nadrobić
miłego urlopowania

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
ja wierzę w pole magnetyczne, bo mi pomogło na kręgosłup
możesz powiedzieć o tym coś więcej? (mam kłopoty z szyjnym... )
Stary 2011-09-10, 09:47   #41447
Aoirghe
Raczkowanie

Jeszcze tak offowo w kwestii mleka...
Może dobrym pomysłem będzie mleko migdałowe?
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...gda%B3owe.html

Wychodzi na to, że same plusy z takiego mleka
Jeszcze nie próbowałam, ale właśnie mi się moczą migdałki
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 10:20   #41448
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Zary u mnie niestety nie ma Ale wypatrzyłam nauszniki tego typu , zakładane pod włosy. Są też takie całe puszyste, miśkowate, ponoć strasznie ciepłe.
fantastyczne!
Stary 2011-09-10, 12:21   #41449
201605090956
Konto usunięte

Wracam po przerwie - oczywiście do nadrobienia mam masę

Pytanko:
znacie jakieś coś do b/s ale bardzo lekkie (lżejsze od Joaśki z miodem)? Miodowa daje mi przyklep Dwa, zrezygnowałam z weekendowego mycia, dzięki czemu skalp wypoczywa i się dobrze czuje (na szczęście nigdzie nie wychodzę )

Aoirghe - znasz kolejny zamiennik dla krowiego nabiału... Migdałki mają też dużo wapnia Ja krowiego nie mogę - uczulenie na kazeinę, o przebiegu żołądkowo - jelitowym

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-09-10 o 12:24
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 13:42   #41450
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Niee! Odżywiam się w miarę przyzwoicie od jakiegoś roku.
Niestety, dużo moich znajomych odchudzało się Dukanem, stąd jestem w temacie i potępiam tę dietę.

Sorki za offka
na Dukanie wytrwałam całe 1,5 dnia, to jest koszmar a nie dieta brr
Stary 2011-09-10, 13:50   #41451
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Eee...lepiej kupić niemielone. Potem samemu w młynku niewielką ilość na bieżąco przemielić i do słoiczka, trzymać z dala od światła ja tak robię [się naczytałam, że takie lepsze], ale Rybiorek ma mielone i też Jej służy w sumie.
Wiem, wiem, niestety, nie mam młynka... więc póki co kupiłam mielone.
Mnie się dziś żel nie udał, za rzadki wyszedł(gotowałam przepisowe 15 min. -a zwykle dłuzej, bo zapominałam) i trudno go nałożyć, bo wszystko przecieka. Dałam wydawało się sporo, a wyschnięciu- pusz,busz&susz. Nie bardzo było nawet co odgniatać... Zatem to głównie żel lniany dawał dotychczas ładny efekt. Chyba że winny biovax, użyty jako d/s zamiast garniera avokado, który mi się skończył. Dołożyłam drugą dawkę żelu, zobaczymy, czy to cos poprawi.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 14:11   #41452
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Mnie się dziś żel nie udał, za rzadki wyszedł(gotowałam przepisowe 15 min. -a zwykle dłuzej, bo zapominałam) i trudno go nałożyć, bo wszystko przecieka. Dałam wydawało się sporo, a wyschnięciu- pusz,busz&susz. Nie bardzo było nawet co odgniatać... Zatem to głównie żel lniany dawał dotychczas ładny efekt. Chyba że winny biovax, użyty jako d/s zamiast garniera avokado, który mi się skończył. Dołożyłam drugą dawkę żelu, zobaczymy, czy to cos poprawi.
U mnie biovax tak działa Nawet żel mi wtedy nie pomaga. Dlatego ja go używam tylko kiedy wiem, że nigdzie nie wychodzę i włoski się mogą spuszyć
Stary 2011-09-10, 14:40   #41453
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Pytanko:
znacie jakieś coś do b/s ale bardzo lekkie (lżejsze od Joaśki z miodem)? Miodowa daje mi przyklep Dwa, zrezygnowałam z weekendowego mycia, dzięki czemu skalp wypoczywa i się dobrze czuje (na szczęście nigdzie nie wychodzę )
Żel, stylizujący, aloesowy lub lniany

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 14:45   #41454
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
ooooooo i jest nasza Malinka - witaj pokazuj włosy.. (no chyba, że za dwie strony zobaczę mam jeszcze ze 3 do nadrobienia )

Co do beretów to ja też mam coś takiego... w załaczniku jest. Mam też taki czerwony teraz. (ps widac nawet odrobine moich "czerwonych" niegdyś włosów)
cześć Kochanie

fajny berecik, widzę, że czarno-czarna jesteś jak zwykle
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
możesz powiedzieć o tym coś więcej? (mam kłopoty z szyjnym... )
mam przepuklinę krążka międzykręgowego w odcinku L5/S1 czyli w okolicach krzyża, promieniuje na nogę, tabletki nie pomagały wcale, dopiero rehabilitacja, zabiegi i masaże oraz ćwiczenia. Jeśli masz problem z kręgosłupem to poproś od rodzinnego skierowanie do poradni/ośrodka rehabilitacyjnego, mnie to bardzo pomogło, a było już tak, że ryczałam z bólu, nie mogłam 100m do przystanku dojść, a teraz śmigam
pole magnetyczne to takie pierścienie w które wkłada się chory obszar ciała, pomaga w odbudowie tkanek, widziałam, że dużo ludzi po skręceniach i złamaniach z tego korzystało, ale też są inne sabiegi, to już musi lekarz przepisać, jakbyś miała pytania to na pw

Cytat:
Mnie się dziś żel nie udał, za rzadki wyszedł(gotowałam przepisowe 15 min. -a zwykle dłuzej, bo zapominałam) i trudno go nałożyć, bo wszystko przecieka. Dałam wydawało się sporo, a wyschnięciu- pusz,busz&susz. Nie bardzo było nawet co odgniatać...
ale Ty masz piękne włoski widziałam w codzienniku
i ten kolor! ach

a ja jestem po praniu kudełków przyłożyłam się, bo się trzeba na wątku pokazać przecie, a będzie wstyd, jak się nie pokręci

wczoraj nałożyłam żel aloesowy na skalp, hydrolat rozmarynowy, mleczko jedwabne z keratyną, a na koniec trochę kremiku z biedry na długość i tak spałam
-dzisiaj na pół godziny Amlę (łyżeczkę)
-zmyłam ODŻYWKĄ (Balsam Potter's aloesowy) ja, która uwielbiam pławić się w szamponowej pianie (zwalczamy uprzedzenia, zwalczamy), myślę, że się nawet domyło, ale to się okaże jak wyschnę
-zrobiłam sobie odżywko-maskę d/s pierwszy raz chyba (2 łyżeczki jogurtu greckiego, łyżeczka miodu, Isana z Babassu na oko)
-tyci Joaśki len i rumianek b/s
-w odsączone włosy żel lniany+hydrolat rozmarynowy+żel HA z B5 i alantoiną

chyba za dużo nowych sposobów na raz, jeśli coś zaszkodzi/pomoże nie będę wiedziała co to było
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-10 o 14:46
Stary 2011-09-10, 14:45   #41455
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
joaśka z lnem

apropo tego pola magnetycznego pierwszy raz spotykam się, żeby komuś cokolwiek pomogło dla mnie to ściema jak się patrzy, podobnie jak reszta zabiegów fizykoterapeutycznych, oprócz elektroterapii fakt w literaturze można spotkać się z szeregiem pozytywnych skutków jakie przynosi (łącznie z obniżeniem ciśnienia tętniczego i przyspieszenia metabolizmu), ale jakoś z całych studiów fizjoterapeutycznych wolę stricte leczenie ruchem
a pole magnetyczne podobnie jak laser zawsze i wszędzie przepisują

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-09-10 o 14:48
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 15:21   #41456
201605090956
Konto usunięte

Anoska - dzięki - zaopatrzę się

Ja w pole wierzę, bo każdy (fizyka) ma pole magnetyczne. Podobno ziemia ma się przemagnesować w 2012 i to się kryje pod słowem "koniec świata" - wiem od taty z umysłem mocno ścisłym (pan Inżynier) - nic groźnego
Stary 2011-09-10, 15:38   #41457
Piechniak
Rozeznanie

ha...a mi się dzisiaj pokręciła tylko jedna strona głowy ... nic z nimi nie robiłam, tak po prostu przez noc...chyba winne są deszcze. i teraz mam lewą stronę 7,5 cm krótszą od prawej ...whatever
mam pytanie...bo tak się rozejrzałam jeszcze raz po FAQu...i doszłam do wniosku, że coś źle zrozumiałam. piszecie o wymienianiu odżywek ale ja do tej pory uznałam, że to chodzi o to: skończ jedną odżywką i kup inną...i że inaczej odżywka nie zadziała, bo trzeba ją stosować regularnie...a tu chyba chodzi o to, żeby je wymieniać: przy jednym myciu jedna, przy drugim inna..., tak? i czy to znaczy, że moja dotychczasowa pielęgnacja była bezużyteczna ?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 15:51   #41458
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
dla mnie to ściema jak się patrzy, podobnie jak reszta zabiegów fizykoterapeutycznych, oprócz elektroterapii

a pole magnetyczne podobnie jak laser zawsze i wszędzie przepisują
ja wierzę w to wszystko, bo mogę chodzić bez bólu, w sumie trudno wyodrębnić czy to akuratc pole magnetyczne w szczególności pomogło, czy cały ten zestaw (+prądy+ćwiczenia+masaże) , ale bez tego dalej bym nie mogła buta założyć czy przejść się bez bólu
mojemu wujkowi też pomogło po złamaniu (a ma ponad 70 lat, więc ciężej o regenerację)

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
mam pytanie...bo tak się rozejrzałam jeszcze raz po FAQu...i doszłam do wniosku, że coś źle zrozumiałam. piszecie o wymienianiu odżywek ale ja do tej pory uznałam, że to chodzi o to: skończ jedną odżywką i kup inną...i że inaczej odżywka nie zadziała, bo trzeba ją stosować regularnie...a tu chyba chodzi o to, żeby je wymieniać: przy jednym myciu jedna, przy drugim inna..., tak? i czy to znaczy, że moja dotychczasowa pielęgnacja była bezużyteczna ?
jaka bezużyteczna? nie pleć

mnie się wydaje, że dobrze zmieniać, sprawdzać jak włosy reagują...ale to nie znaczy, że jeśli używałaś jednej odżywki to zrobiłaś im krzywdę
można patrzeć na to jak na dietę, w której potrzebna jest różnorodność

nie jojcz, tylko dokup sobie coś jeszcze albo próbuj jakieś domowe sposoby dołączyć (co tam masz w lodówce i w szafkach w kuchni)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-10, 15:55   #41459
pati_bc
Rozeznanie

Dziewczyny, używała któraś z Was emulsji Glorii? Albo maski? Bo dziś przez przypadek trafiłam na emulsję w małym kiosku na bazarze ale było chwilowo zamknięte więc nie mogłam zapytać czy jest może maska. Emulsja akurat była na wystawie, dlatego ją zauważyłam. Słyszałam, że maska jest dobra jako podstawa do masek. Zabawnie to brzmi w sensie jako baza do mieszania z nią różnych składników
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 16:13   #41460
201605090956
Konto usunięte

pati_bc - bardzo dobre są obie - niestety nie dla mnie, bo mają perfidnie uczulający mnie konserwant Poza tym nie obciążają, dobrze nawilżają i odżywiają. Emulsja ma smieszny zielony kolor. Zgodna z CG, polecam obie Do mycia można użyć Emulsji - jest lekka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości