Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 08:59   #1831
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Od 21.47 Sara jest już z mama i tata .wazy 2450.jest cudowna

Gratulacje kochana.......tak sie meczylas.....ale juz masz swojego skarba przy sobie........
Stary 2011-09-12, 09:05   #1832
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Małż złożył wczoraj komodę na ciuszki dla synka więc dzisiaj wstałam przed siódmą i zaczęłam ją wypełniać. Pootwierałam wszystkie szuflady na maxa, wypełniłam w całości tę górną i wtedy ŁUP, komoda zwaliła mi się na nogi Środek ciężkości się jakoś fatalnie przesunął i normalnie mnie przygniotło Hałas był taki, że TŻ wyskoczył z łóżka jak poparzony i mnie wydobył. Brzuch został szczęśliwie nietknęty, ale nogi mam całe posiniaczone. Straszny mebel. Aż się boję co to będzie jak mały podrośnie i się do niego dobierze.
Oj, to niebezpiecznie. Komodę trzeba koniecznie przykręcić do ściany

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A teraz obiecane zdjęcia ze specjalną dedykacją dla Malamutki i Irmith (nie pamiętam, czy ktoś jeszcze był zainteresowany tematem pieluszek wielorazowych).
1. Formowanki małe i większe.
2. All in One (żółta i zielona), otulacze małe, wkłady. (AiO schną mi WIEKI, już ich nie lubię Otulacze polarkowe wyjęłam suche z pralki Poza tym zakochałam się w tym smoku )
3. Otulacze większe na potem.
4. Kieszonki (głównie one size) i gacie wełniane duże. (Kieszonki mam głównie z polarkiem w środku i schną błyskawicznie, co bardzo mi się podoba.)
Troszkę mi się tego uzbierało A jeszcze na parę sztuk czekam
Agnyś, to Ty taka eko-mama pełną parą

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurcze, tak patrzę na listę to serio mało z nas tu zostało i się czynnie udziela. Szkoda
Czyżby choć odrobinkę brakowało mnie?

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam
Dalej jestem w dwupaku Jutro szpital... Po 10 zmykam do położnej na ostatnią wizytę, mamy obgadać spotkania po porodzie itp. Waham się nad wypiciem tego oleju rycynowego i chyba, jak będę wracać od położnej to go kupię - to ostatnia rzecz jakiej nie próbowałam i przed którą najbardziej się broniłam, ale może akurat coś po nim ruszy
Anetiko, mocne , bo teraz Ty przodujesz. Mam nadzieję, że rozwiązanie tuż, tuż

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
ps. u nas dziś równiutko 40 tygodni minęło. teraz tylko czekamy.
13 już jutro

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
witam
ja ciągle 2w1
w sobote miałam skurcze co 10 min, ale po 1,5 godz wzięłam prysznic i przeszły
za rozkręcenie

A potem to już: Thelilah, Cotka, Agnyska i Aga. Brrr, lista się kurczy nieubłaganie...

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj wieczorem miałam taki silny ciągły ból podbrzusia ledwo doszłam do samochodu, bolało mnie gdzies koło 40 minut bez przerw jedynie czasem ból łagodniał, jak dotarlismy do domu to wziełam nospe i przeszło.
miała któras tak co mogło byc przyczyna tego bolu??
Tusiu, ja miewam już przeróżne bóle: w dole brzucha, z prawej strony, takie jak na @, krzyżowe. Niektóre naprawdę mocne i długotrwałe. Do tego co chwilę brzuch staje mi dęba (nocą jest to niestety stan permanentny) i synuś rusza się znacznie mniej. Martwię się, ale byłam tydzień temu u gina i wszystko było O.K. Nie chcę panikować, mówię sobie, że to już tak będzie i koniec. Ale jak się bardzo martwisz, to zawsze warto iść do gina, lub choćby zadzwonić

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Caltea

Jak córcia??jak w szkole dobrze juz wszystko, przeszedł jej strach??
No niestety nie. Dobrze jest tylko w weekend. W piątek nie była w szkole, bo dzień wcześniej i w nocy wymiotowała. Myślałam, że to choróbsko, ale jednak to stres. Dziś od rana łzy, nie mogła się ode mnie oderwać i w szkole małż musiał ją zaprowadzić do ławki.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:07   #1833
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dobra pranie już się suszy, wywar na zupę gotuję, zaraz idę kończyć ulubioną pomidorówkę, a potem leżę..... o ile Grześ pozwoli

Cytat:
Kurde to ja mogę wam oddać trochę spania. Wczoraj w ciągu dnia ok 4-5 godzin, później normalnie od 1 do teraz. I jeszcze bym poszła spać, ale tż mnie zaczepia i wkurzam się tylko
Zazdroszczę

Ciekawe jaka u mnie będzie dzisiejsza noc, czy udzieli się podświadomie stres związany z jutrzejszym pójściem do szpitala....

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:09   #1834
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dobra pranie już się suszy, wywar na zupę gotuję, zaraz idę kończyć ulubioną pomidorówkę, a potem leżę..... o ile Grześ pozwoli

Zazdroszczę

Ciekawe jaka u mnie będzie dzisiejsza noc, czy udzieli się podświadomie stres związany z jutrzejszym pójściem do szpitala....
Czekaj, czekaj, do szpitala? Nie pamiętam o czymś, nie doczytałam?
Rodzić idziesz

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:11   #1835
danika
Zakorzenienie

Anciu dobrze, że zaglądasz na wątek trzeba mieć kontakt z dorosłymi - ja i tak cie podziwiam, ze nie swirujesz tak samej całymi dniami tylko z Frankiem

a co do brzuszka małego to taka rada też od kumpeli - może jak nie chcesz na razie dawać małemu syropku to może ty spróbuj pić herbatke z kopru włoskiego? ona śmierdzi nieco, ale ponoc ten składnik koperku przechodzi do mleka a on pomaga na kolki.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

pewnie ale wiemy, żeś ty zajęta matka trojga

Tusiu, ja miewam już przeróżne bóle: w dole brzucha, z prawej strony, takie jak na @, krzyżowe. Niektóre naprawdę mocne i długotrwałe. Do tego co chwilę brzuch staje mi dęba (nocą jest to niestety stan permanentny) i synuś rusza się znacznie mniej. Martwię się, ale byłam tydzień temu u gina i wszystko było O.K. Nie chcę panikować, mówię sobie, że to już tak będzie i koniec. Ale jak się bardzo martwisz, to zawsze warto iść do gina, lub choćby zadzwonić

ja też mam w nocy strasznie napięty brzuch, jak wstaje do kibelka to aż boli....a młoda tak mi uciska na pęcherz, ze sikam po 3 kropelki...

No niestety nie. Dobrze jest tylko w weekend. W piątek nie była w szkole, bo dzień wcześniej i w nocy wymiotowała. Myślałam, że to choróbsko, ale jednak to stres. Dziś od rana łzy, nie mogła się ode mnie oderwać i w szkole małż musiał ją zaprowadzić do ławki.
ojej bidulka...a ona w 1 klasie czy w zerówce jest?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:16   #1836
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Biedna niunia, może trzeba porozmawiać ze szkolnym psychologiem?
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a co do brzuszka małego to taka rada też od kumpeli - może jak nie chcesz na razie dawać małemu syropku to może ty spróbuj pić herbatke z kopru włoskiego? ona śmierdzi nieco, ale ponoc ten składnik koperku przechodzi do mleka a on pomaga na kolki.
Dzięki Danika, piję koperek raz lub 2 x dziennie, do tego herbatkę hipp dla karmiących mam, tam też jest koper. Koperek piję od kiedy Franek skończył chyba tydzień.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:16   #1837
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a ja zazdroszcze że wasze maluchy śpią w nocy, mój max 3 godziny śpi jednym ciągniem, w nocy różnie raz 3 godz , raz 2... także chodzę jak zombie

śniadania i kolacje to albo kanapki (chleb, masło, wędlina) albo tosty, zagryzę czasem kabanosem drożdówki z jabłkiem , albo takie słodkie bułki, chleb z masłem i dżemem
Obiady to zupy, ziemniaki, kotlety drobiowe , samoże na oliwie, dziś były pulpety, marchewka gotowana z kostką rosołową, marchewka duszona

Nie pije wogóle mleka, nie jem jogurtów serków, kefirów itp jakoś mam odrzut, a zresztą mały nie zadobrze toleruje serki, jogurty.

Codziennie spróbuje czegoś nowego, dziś te pulpety, jutro jeszcze nie wiem

aa i kiśle wcinam ze 2-3 dziennie na dopchanie

a tak znowu wracając, ile wasze maluszki tak około ciągną cyca ? Mój się zassie kilka minut i już ma dość, albo za łapczywie łapie i wypluwa na chwilę i wraca do ssania, ale często je na śpiocha i mam wrażenie że nie dojada się tak na full
ja to jednak jestem wyrodna matka, nawet mi do głowy nie przyszło że nabiał może zaszkodzić i wcinam wszystko, ale małej nic nie jest na szczęście
moja zazwyczaj krótko ciagnie i zasypia, potem się znowu obuzi i pociągnie ... także wisi przy cycu dosyć długo, ale chyba po prostu lubi
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mówisz jajka można a ja tak je lubię , a smażysz czy gotujesz ?
Ja tak lubie sadzone czy na szynce aż spróbuje
dżem miałam z wiśni i truskawek mamusiny, nic mu nie było a wiśnie to pestkowce co najlepsze a truskawki chyba uczulają, a moje dziecko nawet nie zareagowało

to może być prawda że Franek chce się przytulić do cyca mój czasem złapie sutka, łapkę położy na cysiu i się patrzy na mnie , albo przyspia

Mój też czasem po jedzeniu kweka, a też przybiera jak szalony na wadze

cieszę się że mogę z wami pogadać na tematy naszych dzidzusiów , moja mama jest przewrażliwiona i cały czas te jej dobre rady, wiem chce dobrze, ale ja zwariuje
ja wczoraj jadłam ciacho ze śliwkami i tez ok

u nas nocki i część dnia spokojna, ale od tygodnia jak z zegarkiem w tyłeczku od ok. 16 mała ciąge chce być przy cycu, pociągnie, zasnie na kilka minut, za chwilke popłakuje i znowu chce do cyca. I tak do ok. 20 czyli do kąpania, potem zasypia i śpi 5-6 godzin rozważałam już różne opcje, że brzuszek boli, no ale wtedy by chyba tak nie jadła .... że mam mało pokarmu albo taki nijaki no ale wtedy nie spałaby w nocy tak długo, i bądź tu matko mądra Dzisiaj chyba spróbuje jej dac herbatke zamiast cyca i zobaczymy
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Małgosia jajka chyba gotowane, smażone bym się bała. Dżem jem morelowy, jedyny, którego się nie obawiałam.
A Franek to chyba dzisiaj raczej źle na te pierogi z twarogiem zareagował. Odstawię nabiał jak Ty i zobaczę. Mam potworną ochotę na naleśniki, ciekawe czy można.
To kwękanie mnie martwi, szczególnie po jedzeniu czy w trakcie się denerwuje, nie wiem, może ja go źle przystawiam? Dziś aż się poryczałam .
.
natalka tak sie denerwuje jsk nie umie dobrze cyca złapać
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Skoro obiecałam to proszę

W niedzielę nic a nic się nie zapowiadało, więc byliśmy w kościele, potem odwiedzić małą Emilkę i nawet o dożynki zaczepiliśmy Było spokojnie więc o 22 poszłam spać. ok 1.00 zaczął mnie boleć brzuch jak na @ i poszedł czop z nitkami krwi i zaczęły się skurcze co 10 minut, jak zeszły do 5-6 minut poszłam się wykąpać ale nic to nie dało. Spokojnie się przygotowałam, pozbierałam wszystko i obudziłam tż. Na IP byliśmy przyjęci o 4.10, pielęgniarka zaprowadziła mnie na trakt porodowy. Tam okazało się, że owszem poród się zaczął ale rozwarcie tylko na 1 palec. Kąpiel, lewatywka i na salę porodową. Skurcze były coraz mocniejsze i zaczęły się bóle krzyżowe - coś jakby dziecko chciało wyjść plecami a nie tam gdzie trzeba - masakra jednym słowem ok 6.00 rozwarcie było na 2 palce - decyzja - kroplówka. Po kroplówce dopiero zaczęło boleć, tż dzielnie masował mi plecy, ja dreptałam po sali. Ok 8.00 poszłam pod prysznic - ulga nieziemska ale wiecznie tam siedzieć nie można. O 10.00 rozwarcie nadal na 2 palce, do tego mały za wysoko i nie chciał się wstawić. Dostałam jakieś czopki na rozwieranie. Trochę pomogło bo o 11.00 postanowili mi przebić pęcherz, dodatkowo jakiś zastrzyk i musiałam leżeć pod ktg na boku co miało pomóc się małemu wstawić. Na skurczu chciało mi rozerwać kręgosłup - minimalnie pomagał tylko masaż. Skurcze były coraz częstsze, ale o 12.00 rozwarcie stanęło na 5 cm i koniec. Ja byłam coraz bardziej wyczerpana, cała się trzęsłam i zaczęłam błagać żeby zrobili cokolwiek bo ja nie dam rady urodzić. Zaczęli przebąkiwać coś o cięciu, ale trzeba było czekać na lekarkę, która miała ostatecznie zdecydować. Czekaliśmy na nią chyba z pół godziny o 14.00 decyzja o cięciu - pół przytomna podpisałam zgodę i przenieśli mnie na salę operacyjną. Znieczulenie w kręgosłup - ulga niesamowita. Zasłonili parawanem i zaczęli - dziwne to było bo niby wszystko czuć a nic nie boli, potem okropne szarpanie i o 14.30 (zegar na ścianie był) usłyszałam płacz Szymka - pokazali mi go i zabrali do umycia i zbadania, potem podczas całego szycia był ze mną na sali i patrzył się tymi swoimi wielkimi oczyskami

Wyszło przydługie
Ogólnie powiem tak: było warto
kochana dzielna byłaś!
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a oto moje wczorajsze łupy
śliczności
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
No właśnie. Ja słyszałam opinie, że
1) nie wolno zakładać bo macica musi się obkurczać a pas jej przeszkadza
i
2) że muszę nosić pas bo inaczej brzuszek będzie mi wisiał

.
ja tez właśnie słszałam takie dwie teorie. Ale kupilam pas, taki który nie ściąga zbyt mocno i jestem zadowolona

stokrotka, gratulacje !!!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:18   #1838
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Ale kolka trwająca dzisiaj np. całą noc?

Możliwe, ale za długo trwają, i tak książkowo nie wyglądają. Poza tym on oddaje gazy, wypróżnia się.
A jak dawałaś smocczek to karmiłaś piersią? bo czytamm że to zaburza laktację i tylko tego się boję.
W ogóle tak to napisałas o wolnym czasie na forum a poświęcaniu go dziecku, że jakoś to osobiście odebrałam, może faktycznie powinnam się bardziej skupić na synku.Tylko z tej bezradności i tego samotnego siedzenia w domu,to po aktywności na forum jest mi psychicznie lżej.

Dzisiaj prawie cała noc niespana, nawet jadł mocno niespokojnie, jakby jęczał czy stękał przy jedzeniu.
Syropu na kolki bez konsultacji z lekarzem nie podam, wizytę mamy w środę lub piątek.
Anciu, może jednak pójdziesz do lekarza? Po co masz się martwić do środy? Moja Masia tuż po urodzeniu miała zapalenie ucha (tfu, tfu, tfu na pewno Franio nie jest chory), nieprzespana cała noć, ryk i płacz, ale wiadomo było, że ewidentnie coś jej dolega. Nawet jak malutki ma koleczki, to lekarz może da jakieś kropelki wspomagające pracę jelit. Szkoda, żebyście się tak obydwoje męczyli.
Ja córciom podawałam smoczka, ale tylko do uspokojenia, do zaśnięcia (zaraz wyciągałam), jak mi cyc odpadał (Julcia potrafiła być przyssana nawet przez 2 godz.). Nigdy w czasie czuwania, w czasie zabawy itp. I w okolicach 14 msc. oduczyłam. Smok nie zaburzył rytmu karmienia.

I nie opowiadaj bzdur, że za mało czasu poświęcasz Franiowi. Przecież nie musisz nad nim wisieć przez cały czas. Jak sobie siądziesz do kompa i wymienisz z nami kilka zdań, to jeszcze to nie jest koniec świata

Cytat:
O, przegapiłam coś. Dlaczego, kochana idziesz jutro do szpitala?
Stary 2011-09-12, 09:20   #1839
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u nas nocki i część dnia spokojna, ale od tygodnia jak z zegarkiem w tyłeczku od ok. 16 mała ciąge chce być przy cycu, pociągnie, zasnie na kilka minut, za chwilke popłakuje i znowu chce do cyca. I tak do ok. 20 czyli do kąpania, potem zasypia i śpi 5-6 godzin rozważałam już różne opcje, że brzuszek boli, no ale wtedy by chyba tak nie jadła .... że mam mało pokarmu albo taki nijaki no ale wtedy nie spałaby w nocy tak długo, i bądź tu matko mądra Dzisiaj chyba spróbuje jej dac herbatke zamiast cyca i zobaczymy
U nas też często ta aktywność wzmaga się po 16tej.
A można podawać herbatkę przy karmieniu piersią i przed upływem 1 miesiaca życia?

Stary 2011-09-12, 09:21   #1840
danika
Zakorzenienie

Miss czyli co, jutro od razu cesarka? czy jeszcze nie wiadomo?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:23   #1841
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Brakowało

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 09:24   #1842
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny....poki mala spi pozwolilam sobie zerknac co uWas....i prosze nasza Stokrotka ma juz Sare....

U nas nocka waleczna....mala nie mogla kupki zrobic nie wiem czemu.....ale potem dala rade i polozylysmy sie ok 2......Mysle ze jeszcze troche czasu zajmie zanim zlapiemy rytm......a Wy mamuski tez tak mialyscie na poczatku?? Tzn czas kiedy jesc, spac i takie tam...???

A teraz sie chwale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02745.jpg (45,3 KB, 75 załadowań)
Stary 2011-09-12, 09:26   #1843
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Biedna niunia, może trzeba porozmawiać ze szkolnym psychologiem?
No nie wiem, czy tak się nie skończy. Na razie M. dała sobie czas do 14 wrz. Od 15 ma być lepiej (sama sobie ustaliła taki termin), mają się skończyć wszystkie łzy i żale. No, zobaczymy...

Cytat:
Anciu dobrze, że zaglądasz na wątek trzeba mieć kontakt z dorosłymi - ja i tak cie podziwiam, ze nie swirujesz tak samej całymi dniami tylko z Frankiem

ojej bidulka...a ona w 1 klasie czy w zerówce jest?
Oj, Daniko, to mamy dokładnie to samo.
Masia poszła do 1 klasy.
Anciu, słuchaj Daniki, dobrze mówi

Wczoraj się wystraszyłam, bo od rana ból brzucha jak na @, a po południu żywa krew. Co prawda w niewielkiej ilości, ale jednak była. Spanikowalam, ale postanowiłam poobserwować. No i najprawdopodobniej krew byla efektem mojego porannego odbuszowywania się. Pewnikiem się gdzieś zacięłam i rozdrapałam...
Stary 2011-09-12, 09:26   #1844
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A można podawać herbatkę przy karmieniu piersią i przed upływem 1 miesiaca życia?
Kurcze tak teraz myślę... Tak mi prędko do rodzenia , nie miałabym nic przeciwko gdyby już się "wynurzył" ale moje myślenie jest jeszcze na takim infantylnym etapie gdzie zupełnie nie biorę pod uwagę takich problemów, rozważań ... i jak to czytam to aż się zlękłam o wszystko jest taaakie skomplikowane

Wymianka.
Stary 2011-09-12, 09:27   #1845
mooonik
Zakorzenienie

Stokrotko moje gratulacje!! W końcu się doczekałaś Sary

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:28   #1846
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny....poki mala spi pozwolilam sobie zerknac co uWas....i prosze nasza Stokrotka ma juz Sare....

U nas nocka waleczna....mala nie mogla kupki zrobic nie wiem czemu.....ale potem dala rade i polozylysmy sie ok 2......Mysle ze jeszcze troche czasu zajmie zanim zlapiemy rytm......a Wy mamuski tez tak mialyscie na poczatku?? Tzn czas kiedy jesc, spac i takie tam...???

A teraz sie chwale
Hihi jaka pyzinka słodziuśka

Wymianka.
Stary 2011-09-12, 09:29   #1847
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
W sumie to raczej nie ma potrzeby, skoro podajesz pierś...

Cytat:
Miss czyli co, jutro od razu cesarka? czy jeszcze nie wiadomo?
Aaaa, Misskę czeka cesarka?

Cytat:
Brakowało

Cytat:

A teraz sie chwale
Monia, ale śliczna Olivka. Takie ma rumiane pyśki. A Ty jak się czujesz?
Stary 2011-09-12, 09:29   #1848
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Oj, to niebezpiecznie. Komodę trzeba koniecznie przykręcić do ściany

Agnyś, to Ty taka eko-mama pełną parą

Anetiko, mocne , bo teraz Ty przodujesz. Mam nadzieję, że rozwiązanie tuż, tuż

13 już jutro

za rozkręcenie

A potem to już: Thelilah, Cotka, Agnyska i Aga. Brrr, lista się kurczy nieubłaganie...

dzisiaj nic mnie nie boli i czuje sie dobrze wiec zobaczymy jak bedzie dalej jakby cos to bedze dzwonic bo w piatek na wizycie tez było wszystko OK
moze taka juz nasza natura ze nas czasem tak boli

wspolczuje sytuacji z córcia biedna musi to mocno przezywac
moze faktycznie rozmowa z psychologie szkolnym by cos dała??
warto sprobowac bo ty pewnie tez sie meczysz jak patrzysz jak sie biedna stresuje ta sytuacja
trzymam mocno kciuki zeby było dobrze

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:31   #1849
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz sie chwale
chwal się, chwal!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 09:33   #1850
thelilah
Zadomowienie

na dzień dobry taki news!

Cytat:
gratulacje
doczekałas się

Cytat:

haha na mnie sobie poczekacie a raczej na moje dziecię
chyba woli sobie jeszcze w brzuchalu siedzieć niż cieszyć moje oczy

obstawiajmy lepiej cotkę większe prawdopodobieństwo, że urodzi najszybciej
ewentualnie aga

Monia śliczna ta Twoja Oliveczka
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:33   #1851
Caltea
Zadomowienie

Pochwalę się: dziś rano odzyskalam (częściowo) swoje kostki u nóg. Straciłam je w czwartek i dopiero dziś, po 4 nocach z uniesionymi nogami wreszcie dopatrzyłam się ich zarysu. W sobotę robiłam badania na białko w moczu, bo poczytalam o zatruciu ciążowym i wszelkich związanych z nim komplikacjach i oczywiście dopatrzyłam się go u siebie.

Powalcze z firankami trochę. Spróbuje je wywiesić w miare delikatnie, żeby nie trzeba było prasować.
Stary 2011-09-12, 09:33   #1852
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

A teraz sie chwale
jaki dziubek śliczny taki aniołek sobie spi
Cytat:
Kurcze tak teraz myślę... Tak mi prędko do rodzenia , nie miałabym nic przeciwko gdyby już się "wynurzył" ale moje myślenie jest jeszcze na takim infantylnym etapie gdzie zupełnie nie biorę pod uwagę takich problemów, rozważań ... i jak to czytam to aż się zlękłam o wszystko jest taaakie skomplikowane
no jest skomplikowana i tez sie zastanawiam jak to bedzie ale my jestesmy w lepszej sytuacji bo zawsze mozemy nasze rozpakowane mamusie zapytac co i jak

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:34   #1853
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Monia, ale śliczna Olivka. Takie ma rumiane pyśki. A Ty jak się czujesz?

jak narazie czuje sie ok....Moj TZ mi duzo pomaga.....w nocy to we dwoje jej zmienialismy pieluszke....jakie to bylo slodkie...TZ mowi "dobra szybko zrobmy zeby jej nie bylo zimno....."

Zasatanawiam sie tylko czy dobrze ja karmie i czy jest najedzona.....

Ale dzisiaj przychodzi polozna wiec zadam jej tysiac pytan....
Stary 2011-09-12, 09:34   #1854
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
sara wazy 3450 z wrażenia pomyliłam się
GRATULACJE!!!!!

chciałam z wami popisać ale jedną ręką ciężko pisać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:44   #1855
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Anciu, może jednak pójdziesz do lekarza? Po co masz się martwić do środy? Moja Masia tuż po urodzeniu miała zapalenie ucha (tfu, tfu, tfu na pewno Franio nie jest chory), nieprzespana cała noć, ryk i płacz, ale wiadomo było, że ewidentnie coś jej dolega. Nawet jak malutki ma koleczki, to lekarz może da jakieś kropelki wspomagające pracę jelit. Szkoda, żebyście się tak obydwoje męczyli.
Ja córciom podawałam smoczka, ale tylko do uspokojenia, do zaśnięcia (zaraz wyciągałam), jak mi cyc odpadał (Julcia potrafiła być przyssana nawet przez 2 godz.). Nigdy w czasie czuwania, w czasie zabawy itp. I w okolicach 14 msc. oduczyłam. Smok nie zaburzył rytmu karmienia.
U nas poradnia dla dziecka zdrowego jest własnie w środy i piątki. Franek nie wygląda jakby mu coś dolegało, ta noc była wyjątkowa, rano miał dobry humor, tyle że nie spał chyba od 7 a w zasadzie od 6 rano do teraz, nawet jak z Wami pisalam, to wisiał na cycu lub go lulałam na rękach.
Super, że smok nie zaburzył rytmu karmienia, poszłam i wygotowałam smoczka, spróbuję dla uspokojenia podawać, bo inaczej będę wisieć chyba wciąż na cycku, a brodawki zaczynają mnie boleć.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:

A teraz sie chwale
Córunia super, jakie ma pucki słodziachne .
Z jedzeniem różnie bywa, tak samo z wizytą w wc, itp. Raz mam czas, raz nie, a potem to mi i ochota przechodzi na jedzenie.Liczę że z czasem się unormuje .
Monia fantastycznie sobie radzisz i dobrze, że TŻ pomaga, gdyby nie mój i jego pomoc, to też chyba bym oszalała.
Cytat:
No nie wiem, czy tak się nie skończy. Na razie M. dała sobie czas do 14 wrz. Od 15 ma być lepiej (sama sobie ustaliła taki termin), mają się skończyć wszystkie łzy i żale. No, zobaczymy...
Niezła jest , mała mądra dziewczynka. Na pewno wszystko się ułoży.

Cytat:
Dasz radę Cotka . Zobacz ile tu doświadczonych mam nam pomaga .
Cytat:
W sumie to raczej nie ma potrzeby, skoro podajesz pierś...
Właśnie zaskoczylo mnie, że Acelinka chce podać. Ja na tych herbatkach czytałam, że są od 1 miesiąca. Wiem też, że who zaleca przy karmieniu piersią nic nie podawać innego do 6 miesiąca. I tak nam w szpitalu mówili. Ale jeśli herbatka miałaby pomóc .

Stary 2011-09-12, 09:44   #1856
malamutka
Rozeznanie

Dostałam smska od Agnyski. Jest w szpitalu, łożysko stare, ale wszystko pozamykane. W południe ma ją badać jeszcze ordynator i pewnie wtedy jakieś dokładne decyzje. Na pewno będą wywoływać poród, ale nie wie jeszcze kiedy. No i jej lekarz jest na oddziale

No i pozdrawia i pyta o Lulę
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:45   #1857
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Stokrotka gratulacjeklas ki:kl aski:doczekałaś się księżniczki.

Cotka,część dziewczyn może się nie odzywa, bo nie są na bieżąco i ciężko się wbić, tym bardziej, że tu zgrane towarzystwo. Ja piszę mniej, niż wypadałoby aby zostać uznaną za aktywną uczestniczkę dyskusji, ale mam wszystko doczytane. O ile Kubie nie przeszkadza jak czytam,to już ruch palców na klawiaturze jest mocno interesujący i zaraz jest na moich kolanach pisać ze mną. A mnie trafia jak mam poprawiać. Więc wolę czytać, być na bieżąco z Wami a pisać rzadziej, niż próbować odpisywać częściej i szarpać sobie nerwy. A bez Wizażu i Was byłoby mi bardzo ciężko.

Ancia przepraszam, że tak późno odpisuję o kosmetykach. Używam obecnie Pharmaceris jeden przeciwko rozstępom, drugi na rozstępy już istniejące. Do tego seria Perfecta Mama. Po porodzie planuję wykończyć to co mam/co zostanie, potem kontynuować ten preparat na rozstępy istniejące i maść Cepan, a jak przestanę karmić to serią wyszczuplająco-ujędrniającą z Evelin.

Ancia nawet się nie waż myśleć, że za mało czasu poświęcasz Franiowi:pala :. Bzdura. Dajesz mu siebie dokładnie tyle ile możesz i ile on potrzebuje. Ty potrzebujesz kontaktu z dorosłymi,z innymi kobietami i mamami. Każdy ma prawo do słabości i wątpliwości. Jesteś najwspanialszą mamą jaką Franek może mieć.

Dobra rozpisałam się.

Miłego dnia mamusie, rozpakowujcie się. Kciuki dla Lulli.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:46   #1858
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

A teraz obiecane zdjęcia ze specjalną dedykacją dla Malamutki i Irmith (nie pamiętam, czy ktoś jeszcze był zainteresowany tematem pieluszek wielorazowych).
1. Formowanki małe i większe.
2. All in One (żółta i zielona), otulacze małe, wkłady. (AiO schną mi WIEKI, już ich nie lubię Otulacze polarkowe wyjęłam suche z pralki Poza tym zakochałam się w tym smoku )
3. Otulacze większe na potem.
4. Kieszonki (głównie one size) i gacie wełniane duże. (Kieszonki mam głównie z polarkiem w środku i schną błyskawicznie, co bardzo mi się podoba.)
Troszkę mi się tego uzbierało A jeszcze na parę sztuk czekam
buuuu a o mnie nikt nie pamięta. No nic...trudno ale kolekcję masz zarąbistą. Ja mam tylko 7 kieszonek i 4 otulacze Jak będzie czegoś brakować to dokupię aaaa i do otula czy oprócz wkładów dokupiłam pieluchy prefold z bawełny niebielonej. Ciekawa jestem jak one się sprawdzą zamiast tetry

Cytat:
Od 21.47 Sara jest już z mama i tata .wazy 3450.jest cudowna
SUPER!!!!! Nareszcie masz swoją ukochaną kruszynkę przy sobie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
oficjalnie termin mam na jutro i włąśnie jutro mam przyjść na wizytę, jeśli się nie zacznie wcześniej.
No to trzymam mocno kciuki aby się jeszcze dzisiaj rozkręciło

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ja zdecydowałam się na kieszonki, ale od 3-4 miesiąca, więc jeszcze nie kupuję A smok rzeczywiście słodki
Ja to mam zamiar skorzystać z Twojej wiedzy. Sprawdzisz ile takich pieluszek trzeba by co chwila prania nie wstawiać itd, w czym je prać najlepiej itd a ja jeśli pozwolisz Twoje rady w życie wprowadzę

Ja zdecydowana na wielorazowe, bo:
1. są śliczne
2. są ekologiczne - a do tego zdrowe dla maluszka
3. wychodzą przede wszystkim znacznie taniej, gdy planujesz mieć kolejne dziecko - mogą obskoczyć 3 dzieci
4. koszt pieluszek tylko na początku jest wysoki; podobno 1000-1500pln i starcza ci na cały okres pieluszkowania. Pampersy na pewno wychodzą drożej. Wiadomo do kosztów pieluszek wielorazowych dochodzi koszt prania (woda, prąd i środki piorące), ale i tak wydaje mi się, że się opłaca
5. Podobno w takich pieluszkach dzieci szybciej uczą się korzystania z nocnika
Ja jednak będę korzystać z wielorazowych po pierwszym miesiącu a argumenty ze względu, na które zdecydowałam się korzystać z pieluszek wielorazowych są takie same jak Twoje zwłaszcza, iż planujemy z Tż więcej dzieci niż jedno

Cytat:
Kurde to ja mogę wam oddać trochę spania. Wczoraj w ciągu dnia ok 4-5 godzin, później normalnie od 1 do teraz. I jeszcze bym poszła spać, ale tż mnie zaczepia i wkurzam się tylko
To ja bardzo chętnie przyjmę te kilka godzin

Cytat:
Ja pomidorówka...dobra, to ja się już usadzam przy stole

Cytat:
A teraz sie chwale
Jejku...ale ma słodkie pysie nic tylko całować
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 09:47   #1859
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz sie chwale
Śliczny pączuś

Echhh, a my czekamy i czekamy
Najgorsze jest to, że wszystko gotowe - czeka. Ileż razy można przekładać rzeczy z miejsca na miejsce
Stary 2011-09-12, 09:47   #1860
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dostałam smska od Agnyski. Jest w szpitalu, łożysko stare, ale wszystko pozamykane. W południe ma ją badać jeszcze ordynator i pewnie wtedy jakieś dokładne decyzje. Na pewno będą wywoływać poród, ale nie wie jeszcze kiedy. No i jej lekarz jest na oddziale

No i pozdrawia i pyta o Lulę
O to czopek! Miała czekać na mnie
Nie przyjmuję żadnych tłumaczeń, niech mi natychmiast fluidki porodowe z porodówki wysyła!!!

A co się w ogóle stało, że pojechała do szpitala? Coś bolało, czy miała zaplanowaną jakąś wizytę? Wiadomo ?

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości