|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1832 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A potem to już: Thelilah, Cotka, Agnyska i Aga ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Dobra pranie już się suszy, wywar na zupę gotuję, zaraz idę kończyć ulubioną pomidorówkę, a potem leżę.....
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jaka u mnie będzie dzisiejsza noc, czy udzieli się podświadomie stres związany z jutrzejszym pójściem do szpitala.... ![]()
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzić idziesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Anciu dobrze, że zaglądasz na wątek
![]() a co do brzuszka małego to taka rada też od kumpeli - może jak nie chcesz na razie dawać małemu syropku to może ty spróbuj pić herbatke z kopru włoskiego? ona śmierdzi nieco, ale ponoc ten składnik koperku przechodzi do mleka a on pomaga na kolki. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja zazwyczaj krótko ciagnie i zasypia, potem się znowu obuzi i pociągnie ... także wisi przy cycu dosyć długo, ale chyba po prostu lubi ![]() Cytat:
![]() u nas nocki i część dnia spokojna, ale od tygodnia jak z zegarkiem w tyłeczku od ok. 16 mała ciąge chce być przy cycu, pociągnie, zasnie na kilka minut, za chwilke popłakuje i znowu chce do cyca. I tak do ok. 20 czyli do kąpania, potem zasypia i śpi 5-6 godzin ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczności ![]() Cytat:
![]() stokrotka, gratulacje !!! ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja córciom podawałam smoczka, ale tylko do uspokojenia, do zaśnięcia (zaraz wyciągałam), jak mi cyc odpadał (Julcia potrafiła być przyssana nawet przez 2 godz.). Nigdy w czasie czuwania, w czasie zabawy itp. I w okolicach 14 msc. oduczyłam. Smok nie zaburzył rytmu karmienia. I nie opowiadaj bzdur, że za mało czasu poświęcasz Franiowi ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
kosmitka
|
Cytat:
A można podawać herbatkę przy karmieniu piersią i przed upływem 1 miesiaca życia?
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Miss czyli co, jutro od razu cesarka? czy jeszcze nie wiadomo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny....poki mala spi pozwolilam sobie zerknac co uWas....i prosze nasza Stokrotka ma juz Sare....
![]() U nas nocka waleczna....mala nie mogla kupki zrobic nie wiem czemu.....ale potem dala rade i polozylysmy sie ok 2......Mysle ze jeszcze troche czasu zajmie zanim zlapiemy rytm......a Wy mamuski tez tak mialyscie na poczatku?? Tzn czas kiedy jesc, spac i takie tam...??? A teraz sie chwale ![]()
#1843 | |
Zadomowienie
|
No nie wiem, czy tak się nie skończy. Na razie M. dała sobie czas do 14 wrz. Od 15 ma być lepiej (sama sobie ustaliła taki termin), mają się skończyć wszystkie łzy i żale. No, zobaczymy...
![]() Cytat:
![]() Masia poszła do 1 klasy. Anciu, słuchaj Daniki, dobrze mówi ![]() Wczoraj się wystraszyłam, bo od rana ból brzucha jak na @, a po południu żywa krew. Co prawda w niewielkiej ilości, ale jednak była. Spanikowalam, ale postanowiłam poobserwować. No i najprawdopodobniej krew byla efektem mojego porannego odbuszowywania się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko moje gratulacje!!
![]() ![]()
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaa, Misskę czeka cesarka? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moze taka juz nasza natura ze nas czasem tak boli ![]() wspolczuje sytuacji z córcia biedna musi to mocno przezywac ![]() moze faktycznie rozmowa z psychologie szkolnym by cos dała?? warto sprobowac bo ty pewnie tez sie meczysz jak patrzysz jak sie biedna stresuje ta sytuacja ![]() trzymam mocno kciuki zeby było dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | |
Zadomowienie
|
na dzień dobry taki news!
gratulacje ![]() ![]() ![]() doczekałas się ![]() Cytat:
![]() chyba woli sobie jeszcze w brzuchalu siedzieć niż cieszyć moje oczy ![]() obstawiajmy lepiej cotkę większe prawdopodobieństwo, że urodzi najszybciej ![]() ewentualnie aga ![]() Monia śliczna ta Twoja Oliveczka ![]()
![]() |
#1851 |
Zadomowienie
|
Pochwalę się: dziś rano odzyskalam (częściowo) swoje kostki u nóg
![]() ![]() ![]() Powalcze z firankami trochę. Spróbuje je wywiesić w miare delikatnie, żeby nie trzeba było prasować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak narazie czuje sie ok....Moj TZ mi duzo pomaga.....w nocy to we dwoje jej zmienialismy pieluszke....jakie to bylo slodkie...TZ mowi "dobra szybko zrobmy zeby jej nie bylo zimno....." Zasatanawiam sie tylko czy dobrze ja karmie i czy jest najedzona..... ![]() Ale dzisiaj przychodzi polozna wiec zadam jej tysiac pytan.... ![]()
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!!!!
![]() chciałam z wami popisać ale jedną ręką ciężko pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
Super, że smok nie zaburzył rytmu karmienia, poszłam i wygotowałam smoczka, spróbuję dla uspokojenia podawać, bo inaczej będę wisieć chyba wciąż na cycku, a brodawki zaczynają mnie boleć. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Z jedzeniem różnie bywa, tak samo z wizytą w wc, itp. Raz mam czas, raz nie, a potem to mi i ochota przechodzi na jedzenie.Liczę że z czasem się unormuje ![]() Monia fantastycznie sobie radzisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie zaskoczylo mnie, że Acelinka chce podać. Ja na tych herbatkach czytałam, że są od 1 miesiąca. Wiem też, że who zaleca przy karmieniu piersią nic nie podawać innego do 6 miesiąca. I tak nam w szpitalu mówili. Ale jeśli herbatka miałaby pomóc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Rozeznanie
|
Dostałam smska od Agnyski. Jest w szpitalu, łożysko stare, ale wszystko pozamykane. W południe ma ją badać jeszcze ordynator i pewnie wtedy jakieś dokładne decyzje. Na pewno będą wywoływać poród, ale nie wie jeszcze kiedy. No i jej lekarz jest na oddziale
![]() No i pozdrawia i pyta o Lulę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zadomowienie
|
Stokrotka gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cotka,część dziewczyn może się nie odzywa, bo nie są na bieżąco i ciężko się wbić, tym bardziej, że tu zgrane towarzystwo. Ja piszę mniej, niż wypadałoby aby zostać uznaną za aktywną uczestniczkę dyskusji, ale mam wszystko doczytane. O ile Kubie nie przeszkadza jak czytam,to już ruch palców na klawiaturze jest mocno interesujący i zaraz jest na moich kolanach pisać ze mną. A mnie trafia jak mam poprawiać. Więc wolę czytać, być na bieżąco z Wami a pisać rzadziej, niż próbować odpisywać częściej i szarpać sobie nerwy. A bez Wizażu i Was byłoby mi bardzo ciężko ![]() ![]() ![]() Ancia przepraszam, że tak późno odpisuję o kosmetykach. Używam obecnie Pharmaceris jeden przeciwko rozstępom, drugi na rozstępy już istniejące. Do tego seria Perfecta Mama. Po porodzie planuję wykończyć to co mam/co zostanie, potem kontynuować ten preparat na rozstępy istniejące i maść Cepan, a jak przestanę karmić to serią wyszczuplająco-ujędrniającą z Evelin. Ancia nawet się nie waż myśleć, że za mało czasu poświęcasz Franiowi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra rozpisałam się ![]() Miłego dnia mamusie, rozpakowujcie się. Kciuki dla Lulli.
#1858 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() SUPER!!!!! Nareszcie masz swoją ukochaną kruszynkę przy sobie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Wtajemniczenie
|
Śliczny pączuś
![]() Echhh, a my czekamy i czekamy ![]() Najgorsze jest to, że wszystko gotowe - czeka. Ileż razy można przekładać rzeczy z miejsca na miejsce ![]()
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przyjmuję żadnych tłumaczeń, niech mi natychmiast fluidki porodowe z porodówki wysyła!!! A co się w ogóle stało, że pojechała do szpitala? Coś bolało, czy miała zaplanowaną jakąś wizytę? Wiadomo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.