|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
ja mam Mleczna kaszkę mannę z Bobovity, i nie ma laktozy, jest po prostu zwykły cukier, ponoć wszystkie kaszki są z cukrem ale nie sprawdzałam
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
coralady to może daruj jej raz kąpiel, przecież nic się nie stanie
a u nas, różnie, raz wesoło raz marudnie. Ale jestem zakochana po uszy w Natalce. Aż nie wiedziałam że można tak kochać dziecko, bo na początku zero euforii. Ząbków nie ma ale ślini się już z 4-ty miesiąc. Z obiadku zjada już dużą porcję, staram się jej gotować. Duuużo lepsze w smaku wychodzi a bez przyprawiania. Dzisiaj jadła pierwszy raz Jogurcik Malucha, zjadła cały kubeczek, bardzo jej smakował. Co do kaszek to ja mam Nestle same ryżowe bo ja wszystko na mleku robie i w składzie jest cukier, nie ma nigdzie mowy o laktozie. A w kaszce mannej z Bobovity też tylko mowa o cukrze Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-09-12 o 20:18 |
|
|
|
#1473 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gdzieś Ty była tyle czasu???????? Cytat:
![]() lecę na mjm |
|||
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha, my mamy dużą gondolę więc ją wzielismy, ma podpórkę więc panna podziwiała widoki także na siedząco ( ale jeździlismy nia malutko tylko po mieście) Cytat:
|
||
|
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
w domu
Cytat:
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za komentazre na temat Krystianka
|
|
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Wszystkim maluszkom gratuluje skończenia kolejnych miesięcy ![]() Castia jak Malwinka dobrze juz?? Szymelka zdrówka dla córeczki Monti udanego odpoczynku i spokojnego lotu Po powrocie do pracy nie mam juz tyle czasu i siły na siedzenie w internecie a dodatkowo ten tydzień to urwanie głowy mam bo w sobote ślub i wesele siostry na którym jestem starościną ![]() A pochwale sie że mój synuś raczkuje i siada sam i jakby tego było mało to jak dojdzie do mebli to wstawać próbuje w łóżeczkach też ![]() Dziekujemy za głosy prosimy o kolejne Izunia na was głosujemy codziennie
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
przepraszam, że nie odzywałam się kilka dni ale żyłam tą historią z chorobą mojej Małej i nie miałam głowy. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Dziś byliśmy na konsultacji u neurolog z prawdziwego zdarzenia. Super kobitka. Zbadała Małą, pooglądała i stwierdziła, że moja córcia nawet nie stała koło "efektu zachodzącego słońca" i zdziwiła się dlaczego nasza pediatra nas tak nastraszyła...bo ten efekt wiąże się z ciężkimi zaburzeniami neurologicznymi. Kazała się niczym nie przejmować, mówiła, że mamy fajną i zdrowiutką córcię. Mamy tylko chodzic na rehabilitacje ma Kala ma niewielka asymetrię i tyle a pani neurolog wpisała w ksiażeczkę zdrowia, że Małą może być szczepiona bo nasza pediatra miała ku temu pewne obawy i najważniejsze Kalinka w niedzielę skończyła 5 miesięcy i dziś zaczęła dźwigać głowę...Mała zrobiła się też niezłą gadułą i śmieszkiem w oczekiwaniu na wizytę rozbawiła pół przychodni ![]() Kochanym maluszkom gratuluję skończony miesięcy
|
|
#1479 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie wieczornie
![]() Dosyć ciężkie popołudnie miałyśmy - Lenka była już tak wymęczona gorączką, że nawet po jej zbiciu nie miała się siły bawić. Po wizycie u lekarki nic konkretnego - podejrzenie trzydniówki i skierowanie na badanie moczu, aby wykluczyć bakterię. Jutro od rana muszę łapać mocz, aby zanieść do badania. Po południu dałam Lence ten syrop o którym pisałam i od tamtej pory gorączka nie wróciła - tfu,tfu,tfu aby nie zapeszyć! Lenkę wykąpaliśmy dziś o 19:30 i od 20 śpi, co jest bardzo wcześnie jak na nią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też tak wolę, jak moi panowie się określą co do obiadu - nie muszę kombinować, ale oni wolą jak mają niespodziankę ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() My jeszcze szczerbaci, więc nie damy zdjęcia ![]() Cytat:
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Jest chyba tak jak mówicie, pod spodem niby w składzie mleka modyfikowanego użytego w kaszce nie ma mowy o laktozie... Jutro gastrolog, zasugeruję ponowne badania alergiczne na laktozę i białko
Jutro wprowadzam żółtko w zupce, więc za tydzień spróbuję z tą kaszką
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
Blackrose,ego-ego sęk w tym,że juz wczoraj jej odpuściłam
Delikatnie ja obudziłam,bo zaświeciłam światło i zaczęłam się krzątać.Wykąpałam,nakarmi łam i zasnęła![]() Nika widzisz lekarze czasem potrafią tak nastraszyć,że szkoda gadać!Na szczęście wszystko skończyło się dobrze,a po ćwiczeniach szybko zobaczysz poprawę Wszystkiego najlepszego dla Kalinki z okazji skończenia 5 miesięcy ![]() Blackrose właśnie wczoraj rozmawialismy z Tżetem,że z każdym dniem coraz bardziej kochamy Małą,choć wydawało sie,że to nie jest możliwe ![]() Szymelka oby gorączka nie wróciła
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-12 o 21:32 |
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
szymelka moja Kalinka jak gorączkowała też ciągle spała i była strasznie słaba. Na zbicie dawałam jej Ibum...kupiłam też paracetamol w czopkach i w syropie. Moja znajoma lekarka mówiła, że jak po ibum jej nie zejdzie to za 0,5 h mogę podać paracetamol. Byle tylko nie dwie dawki paracetamolu.
aaa zapomniała wam się pochwalić, że Kalince idzie drugi ząb
|
|
#1483 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też gotuję Lence i uważam, że takie zupki mają lepszy smak. Kilka dni temu kupiłam słoiczek po długiej przerwie od nich, bo nie miałam już swoich zupek - Lenka niezbyt chętnie go jadła, zresztą nie dziwiłam jej się bo spróbowałam toto i miało okropny smak, a te domowe są dobre pomimo braku przypraw. Cytat:
To Ci się niezła impreza szykuje ![]() no i dla Igorka za ekspresowe tempo rozwoju!!!a głosiki idą codziennie ![]() Cytat:
No i widzisz, wszystko jest dobrze - mówiłam, że tak będzie Ciesz się, że masz zdrowe dziecko, że jest radosna i szczęśliwa, i nigdy już nie martw się na zapas
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika brawa dla Kilinki za DRUGI ząb
My jesteśmy starsze o 3 dni,a żadnego nie mamy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
szymelka ja właśnie zaczęłam gotować zupki mojej Małej i zjada je ze smakiem...zdradź jakie pyszności gotujesz, bo może bym jej urozmaiciła danie
![]() coralady ząbki to indywidualna sprawa. Znajomej córka urodziła się w styczniu i nie ma jeszcze zębów a mojej pierwszy wyszedł w ubiegły poniedziałek a dziś zauważyłam, że obok pojawia się drugi...
|
|
#1486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje 5 miesiecy ![]() Cytat:
![]() ![]() Hejka ![]() Moje dziecie dopiero zasnelo
|
|
#1487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli bez krzyku dziś wieczór miałaś?? a tak się martwiłaś... ach te dzieci, są nieprzewidywalne ![]() Cytat:
za drugiego ząbkaMoja lekarka też tak mówiła, aby jak np daję nurofen w czopku i gorączka nie mija to mogę dać paracetamol w syropie - byle nie dwie dawki tego samego. No i ten nowy syrop przez nią polecony jest rewelacyjny. Pedicetamol się nazywa i daje się go tylko 1ml. Od 15:30 jak go podałam jest spokój
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
WOw super
![]() ![]() ![]() Kuzynce Lenki, ktora ma 9 miesiecy dwie jedynki wyszly moze z 2 tygodnie temu:P
|
#1489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nika DRUGI ZĄB? ![]() ![]() klask i: Och kiedy my pierwszy będziemy mieć?!? A który to ząb konkretnie?U nas wieczór wspaniały. Poszłam o 18 do sklepu po zabawki do kąpieli. Parę dni temu kupiłam kaczuszkę, długo szukałam malutkiej, żeby mogła chwycić w rączkę, ale okazała się niepełnosprawna - pływa na boczku Więc kupiłam dziś normalnej wielkości kaczuszkę, żółwika (pływako-jeździka) i taką gwiazdkę-fontannę. Gwiazdki jeszcze jej nie dałam. Ale jak zółwika nie miała, to był ryk. Pilnowałam tylko żeby był blisko niej i kąpiel była cudowna. A tuż po niej szybciutko zasneła. |
|||
|
|
|
#1490 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() n.i.k.a Jeeej,ale się cieszę! Ucałuj maleńką ![]() blackrose witaj,Kochana!
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2011-09-12 o 22:05 |
||||||
|
|
|
#1491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1492 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałam pochwalić mojego syna bo dzisiaj udało mu się w ciągu dnia zasnąć samemu w łóżeczku ![]() |
|||
|
|
|
#1493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow super ![]() Cytat:
Cytat:
Moja uwielbia 3 zabki do kapieli z bootsa ![]() Lenie usniecie zajelo mase czasu:P
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję, że to przez skok i że w końcu minie
|
|
#1495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[QUOTE=87czarna;2936372 Oo,jakie postepy...moja to nawet nie próbuje raczkowac...nienawidzi leżenia na brzuchu,więc przypuszczam,że z 'raczkowania' nici.. ![]() QUOTE] Dziekujemy [QUOTE=tajka88;29363555]Wow, ale super... duzy chlopak ![]() ![]() QUOTE] dziekujemy [QUOTE=szymelka;29363299 Dziękuję To Ci się niezła impreza szykuje ![]() no i dla Igorka za ekspresowe tempo rozwoju!!!a głosiki idą codziennie [/QUOTE] dziekujemy
|
|
#1496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za samodzielne usypianiepodobno im później zęby wychodzą tym dłużej są zdrowsze, bo lepiej zmineralizowane, więc ja się nie martwię że nie mamy jeszcze żadnego ![]() zupki, ale nie takie zupełnie lejące, ale też nie tak gęste jak kasza - półpłynna konsystencja
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
"przeleciałam was ''tak po łebkach ![]() dziękuję za troskę, kochane jesteście wyszłyśmy ze szpitala w pt rano ale wiedziałam że Eirene miała jechać na wakacje więc do niej nie pisałam. po rozmowie z lekarzem postanowiliśmy pojechać jednak w te góry. byliśmy zmuszeni wrócić dziś w nocy zaraz napisze czemu.Malwinka jest na coś uczulona ale nie wiem na co i nie wiem czy się kiedyś dowiem, no chyba że znowu trafimy na ten sam alergen i będę wiedziała że to to ![]() nie wprowadzałam nic nowego do jedzonka, nic nie zmieniałam. lekarz podpowiedział że na tym weselu co byliśmy mogłam zjeść zwykły rosół w którym była jakaś przyprawa i to ją uczuliło. przyprawy są ponoć bardzo alergizujące ![]() plamki pojawiły się w poniedziałek wieczorema we wtorek rano Malwina wyglądała jakby ją ktoś oblał wrzątkiem od dołu do góry ![]() oprócz buzi, buzinkę miałą czystą a reszta ciała wyglądała strasznie. no i leczyli nas zyrtecem, maścią oparzeniową i czymś tam jeszcze ale nie chciało za bardzo schodzić.zjednego miejsca schodziło to pojawiało się w nastepnym. w środę np.już buzia była zaatakowana a brzuszek czysty. no i podali nam sterydy. po nich zaczęło łądnie schodzić. w pt nas wypisali. warunki w szpitalu kosmos ![]() ostatniej nocy weszłam do skrzypiącego jak jasna cholera łóżeczka i spałam z Malwinką rano nie mogłam nóg wyprostować![]() no i pojechaliśmy do Zakopca. pogoda super. zaliczyliśmy Morskie Oko i Gubałówkę. no i w sobotę zaczęła malwinie rączka puchnąc bardzo w miejscu po wenflonie, każdy dotyk w tą rączke kończył się okropnym płączem, tel do pediatry no i przykładaliśmy rivanolem i opuchlizna zaczęła schodzić. do tego mała dostała gorączki chyba na ząbki no ale i z nią sobie poradziliśmy. ale za to w niedzielę ja złapałam grypę żołądkową ![]() jej czułam się okropnie, połowę dnia siedziałam w pokoju. pewnie załapałam wirusa w szpitalu ![]() poszliśmy na Gubałówkę i Krupówki no i mała zaczęła robić rzadkie kupki koło 19 stwierdziliśmy że lepiej wracać do domu. bałam się że złapię ją ostra biegunka tak jak mnie i że się odwodni. bardzo się bałam o nią, strasznie była smętna, marudna,śpiąca dziś szła kupka za kupką, mała non stop wisiała na cycu a ja jadłam jagody, kisielek i takie tam.mi już lepiej i od 19 kupki nie było na szczęście.nie wiem czy złapał ją wirus czy te kupki to na ząbki ale wolałam być w domu ![]() za to teraz TŻ cierpi ![]() ehh mówię wam wszystko naraz, mam dość ![]() po tym Morskim nogi mnie bolą do dziś jednak te 10 km z wózkiem "kombajnem"dało nam w kość bo spowrotem to on nas ciągnął ![]() nie nadrobię was dokładnie wybaczcie gratuluję skończonego następnego miesiączka każdemu dzidziusiowi!!! kl aski:no i oczywiście gratki za każdy nowy ząbek!!!!!! u nas jeszcze nic nie ma poza marudzeniem i podwyższoną temp ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Malwinka dzielnie znosiła szpital, bawiła się, śmiała zaczepiała inne dzieci. codziennie dostawałyśmy kroplówkę która schodziła 3h ![]() jak mała zasnęła to było ok a jak nie to ciągneła tą żyłkę, przygryzała, wyrywała no cuda z nią wyczyniała. utrzymać ją było ciężko. musiałąm tak wymyślać żeby siedziałą grzecznie że głowa mała .teraz mamy problem z zasypianiem bo jak w szpitalu się budziłą to nie chciałam żeby budziła inne dzieci w nocy i jak nie chciała piersi to brałam ją na ręce i nosiłam i zasypiała i za bardzo jej się to spodobało ![]() idę spać bo jestem padnieta. dobranoc |
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, dobrze ze juz jestes
współczuje Malwince i tobie nie wiedizalam, ze przyprawy mogą być tak zdradliwe
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
Castia o mamo, ale przeszliście przez ten czas! - współczuję
Dzielna i silna kobieta z Ciebie, no ale czego nie robi się dla dziecka - można nawet spać na stojąco, byle dzieciątku było dobrze. Limit wszelkich zdarzeń nieoczekiwanych już wyczerpałyście chyba na kilka lat... Teraz musi już być po prostu dobrze!!! Czego Wam życzę
|
#1500 |
|
Rozeznanie
|
dalej idą
bo mała ma dopiero 19 miesięcy ![]() Castia kochana ale się nacierpiałyście |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

.. 

klask i: Och kiedy my pierwszy będziemy mieć?!? A który to ząb konkretnie?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)